Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tikola

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
21
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä älytelevisio haussa
« : 27.02.19 - klo:10.57 »
Mulla ei ole kokemusta Shieldistä, eikä Chromecastista, mutta Samsungin kohtuu hintavasta älytelkkarista on. Ei sen äly nyt mitenkään kovin iso ole. Lähinnä harmittaa Smartpuolen hitaus ja selaimen käyttöä on turha edes ajatella. Televisiopuolen käyttöliittymä siinä on miellyttävä.

Tuon älytelkkarin päivitykset ovat kovin harvinaisia ja veikkaan, ettei niitä nyt enää muutaman vuoden jälkeen tulekaan. Onneksi en käytä mitään maksullisia palveluita.

Tämä on juuri se juttu, eli älytelkkarin "ÄLY" on kyllä markkinamiesten höpinää. En nyt sano, että Shieldissä on älyä paljon sen enempää, mutta tuollainen dedikoitu laite on tarkoitettu vain siihen ja siten valmistajan intressi on erilainen sen ylläpitämiseen kuin TV valmistajan. Eli minä sanoisin, että hyvin päivittyvä Android TV laite on se tämän hetken älykkäin telkkari, mutta tämän voivat kanssafoorumistit kiistää tai täydentää. Lähinnä tuossa mikä käyttöjärjestelmä on paras kysymyksessä en ole kovin vankalla pohjalla. Olen avoin uusille ajatuksille tämän suhteen, koska ei se minunkaan ratkaisu ihan huippuälykäs ole. Itsellä reitti on mennyt Raspberry Pi Kodi paketista Samsung älytelkkariin josta seuraava laite oli Apple TV ja nyt viimeisimpänä Nvidia Shield. Viimeisin on näistä paras, mutta niissä tehtävissä mistä AppleTV suoriutuu sen käyttökokemus on kyllä hieno, mutta Apple ei kaikesta kuitenkaan suoriudu - lähinnä kai kaupallisista syistä johtuen.

22
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä älytelevisio haussa
« : 27.02.19 - klo:10.37 »
https://www.nvidia.com/fi-fi/shield/

Kuten edellä on jo mainittu - osta ulkoinen laite, jonka ylläpito ja tulevaisuus on ehkä vakaampi kuin televisioiden. Eli älytelevisioilla on taipumus, että noin viidessä vuodessa sovellusten päivitys lakkaa, kun on tarve saada uusia malleja kaupaksi. Kun älyhomma hoidetaan erillisen boksin kautta sen tulevaisuus on parempi, koska se ei ole mihinkään muuhun tarkoitettu eikä kaupallinen paine ole niin kova kuin televisiopuolella. Tai jos muutos kuitenkin tulee on sen kustannus televisiota pienempi.

Eli itselläni on sekä älytelevisio, että tuo Shield ja kyllä Shieldin käyttö on viimeaikoina mennyt koko ajan edelle älytelevisiokäytöstä. Käyttöjärjestelmistä en sano mitään muuta kuin, että tuo Shieldin Android TV on ollut toimiva ja päivittynytkin hyvin. Shieldissä on tuo aiemmin mainittu Chromecast sisäänrakennettuna myös. Muitakin Shieldiä halvempia vastaavia laitteita on tarjolla, kuten MiBox jne.

23
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntua metrossa
« : 12.12.18 - klo:12.10 »
Ja näyttääpä Helsingin metron sisälläkin JCDecaux mainostaulukin pyörivän 14.04 Ubuntun päällä

http://www.kolumbus.fi/ikola/images/ubuntu2.jpg


24
Olen kanssasi samaa mieltä. Jokainen päivitys tuottaa usein jotain outoa, jota sitten joutuu selvittelemään. Toisaalta sitten kun asiat saa reilaan niin monta asiaa Linux hoitaa huomattavasti Windows maailmaa vakaammin ja varmemmin. Eli ei Ubuntusta ole ihan tuosta vaan peruskäyttäjälle Windows/Applen korvaajaksi, mutta jos innostusta riittää Linuxilla saavuttaa todennäköisesti jotain enemmän.

Kaupallisessa maailmassa murheet paikataan rahalla ja ostetaan uusi toimiva, jolla taas  mennään jonkin aikaa eteenpäin. Linux maailmassa murheita ratkotaan googlaamalla ja sitten kun ne on saatu kuntoon mennään sillä eteenpäin. Eli mitään toinen on parempi toista yleistystä ei pidä tehdä. Erilaisia ne ovat ja kullakin on vapaus valita millaista erilaisuutta haluaa harrastaa. Itse käytän kaikkia kolmea Ubuntu/Windows/Apple ja tytär taitaa mennä Chromebookilla, joten olemme tyytyväisiä sekakäyttäjiä, jossa työkalu valitaan tarpeen mukaan mitenkään innostumasta mistään toistaan enemmän. Ei tietokoneista kannata innostua liikaa tai asettaa itselleen mitään koulukuntarajoja - käyttää vain mikä itsestä tuntuu hyvältä ja on tyytyväinen siihen. Itsellä linux hoitaa montaa hommaa erinomaisesti, mutta ei minulla ole mitään tarvetta uskotella jollekkin toiselle, että se hoitaa ihan kaiken paremmin kuin joku muu.

Itsellä ihan vastikään hyvin samanlainen kokemus kun ihan perus 16.04LTS - 18.04LTS päivitys jäi buuttaamattomaan tilaan, mutta googlen ja recoveryconsolin avulla sain ne NVIDIA ajurit siivottua pois ja homma alkoi toimia.

25
Yleistä keskustelua / Vs: Adabteri dvb-t dvb-t2 ?
« : 17.08.18 - klo:10.23 »
VU+ boksilla onnistuu kaikki ja enemmänkin mitä Topparilla, vaatii tosin 4K mallin ja VTI imagen.

Komppaan tätä vaikka itse olenkin edelleen erittäin tyytyväinen VDR käyttäjä. VDR tekee kaiken saman, mutta VU+, Enigma jne. hoitaa homman helpommin ja olohuoneystävällisemmin. Ajantasaisin keskustelu aiheesta löytynee Huoltovalikosta:

http://www.huoltovalikko.com/

Toppari mäkeen ja joku noista moderneimmista digibokseista kehiin, jos tälle edelleen on tarvetta. Moni on jo siirtynyt pelkkään nettistriimiin myös siinä olohuoneessa, mutta kyllä meitä TV signaalia vastaanottavia harrastajia edelleenkin löytyy.

26
Työpöytä auki automaattisella sisäänkirjautumisella 33sekuntia ja koneena joku ikivanha HP:n läppäri. 16-17 version aikaan buutti oli minulla minuutteja, mutta 18 versiossa se nopeutui rajusti ja on nähdäkseni pysynyt aika samana siitä lähtien. Tai en nyt ole ihan varma, ettei 17 jo ollut nopea, mutta 18 ainakin. Se onko tullut 5 sekuntia lisää on minulle merkityksetöntä enkä osaa sanoa onko näin käynyt. Ehkä se aavistuksen on hidastunut, mutta verrattuna vanhaan versioon 18 on valonnopea buuttaaja vanhallakin raudalla, kun käytössä on SSD levyt

27
Yleistä keskustelua / Vs: Polar V800 downloader
« : 16.07.18 - klo:22.39 »
No nythän oli kiitokset

"TMD106" on lähettänyt aiheesta yhden viestin. Siitä on ihan oikeasti ulkopuolisen on mahdoton tietää, että hänellä on Polar Flow hallussa.
Pikemminkin haiskahtaa, että se ei ole, koska onhan siellä lauseita:

- "helpompi lukea mittarilta"
- "Karttanäyttöä ei saa yhdistettyä syketietoihin"
- "ainoa toimiva ratkaisu on Oraclen Virtual box"

Sitten "Jarmala" komppaa sopivasti Linux foorumien perusnäkökulmalla "korporaatiot estävät meitä olemasta riippumattomia".

Tuo kaikki on minun Polar V800 kokemuksen pohjalta ihan väärin. Sykkeet näkyvät kartalla ja homma toimii hienosti, kun vain käyttää Polarin tarjoamia
ohjelmistoja. Jos alkuperäiseen kysymykseen olisi lisätty kommentti, että homma kyllä toimii valmistajan softilla,
mutta sitä halutaan kokeilla  myös linux puolella v800 downloaderilla, niin silloin meillä ei olisi ollut mahdollisuus joutua väärille urille.

Oikea kysymys minusta olisi ollut "Ulkopuolisen datan tuominen Polar Flow palveluun", koska siitähän tässä loppupeleissä oli kyse. V800_downloader oli
datat saanut ladattua mutta niitä ei saanut siitä mihinkään eteenpäin. Sinällään se, että polku ei ihan mutkaton ollut ei yllätä kun lukee V800 downloaderin kehittäjän kommentin, että ei ole neljään vuoteen muistanut koko softaansa. Polar on kuitenkin päivittänyt Flow palveluaan ja V800 laitteen firmwarea useampaan kertaan sen neljän vuoden aikana.

"Jarmalan" kanssa olen samaa mieltä, että rajapinnan julkaisemisesta ei olisi Polarille mitään haittaakaan. "nm" asiantuntemukseen olen oppinut luottamaan
vuosien saatossa, jo monessä yhteydessä ja tulen arvostamaan hänen kommenttejaan jatkossakin.

"TMD106" kanssa tämä oli ensimmäinen ja viimeinen kontakti. Kun  koettaa tarjota apuaan vilpittömin mielin parhaan kykynsä saa kiitokseksi vain ilkeyttä.
Pidä tunkkisi - käytä Polaria juuri niin mutkikkaasti kuin haluat - minä aion jatkaa erinomaisen laitteen käyttöä erittäin toimivilla valmistajan sovelluksilla,
eikä meidän tarvitse häiritä toisiamme sen osalta millään tavalla.


T. Timo Ikola - jäsen "tikola"


28
Yleistä keskustelua / Vs: Polar V800 downloader
« : 12.07.18 - klo:10.54 »
Jos minä saisin päättää näistä asioista, tyytyisin myymään laitteita ja rahastamaan niistä. Ja ohjelmistopuolen avaisin ja dokumentoisin julkisiksi kaikki rajapinnat, joita laite käyttää. Silloin ketkä tahansa voisivat kirjoittaa vapaasti tiedonsiirto-ohjelman mille tahansa käyttöjärjestelmälle. Ja firma saisi rahansa edelleenkin laitemyynnistä.

Tässä uskon, että firma saa enemmän rahaa kun tekee pakettiin myös toimivat softat - niille alustoille, joiden käyttäjiä on eniten. Rajapinnan avaaminen ja dokumentointi ei toki olisi siitä mitenkään pois, mutta verkonkäyttäjien kiinnostuksen varaan ei laitteeseen liittyvää softaa mikään firma uskalla jättää. Voi laitemyynti sakata softaa odotellessa. Toki sitten jos aikaa myötä löytyy parempi avoin softa, niin sitten voi sen oman softansa jatkoa pohdiskella, mutta kyllä kuluttajat mielummin ostavat valmiita paketteja, kuin toivetta tulevasta.

29
Yleistä keskustelua / Vs: Polar V800 downloader
« : 12.07.18 - klo:10.50 »

Tässähän v800_downloader teki tehtävänsä niin kuin pitikin (Windowsissa ainakin). Tiedostot latautuivat laitteelta ja sitten niillä voi tehdä mitä lystää.

Mutta seuraava askel oli ".....Kun niitä ei saa sinne Polarin päiväkirjaan mitenkään, niin tästä seuraa että niitä on hyvin hankala lukea", johon minun vastaus oli, että käytä kännykkää ja bluetooth yhteyttä, niin ne solahtavat sinne omia aikojaan tekemättä yhtään mitään. Eli kyllä tuossa tavoitteena nähdäkseni oli Polar Flow palvelun käyttö - erittäin mutkikasta ja toki Microsoft vapaata reittiä. Kuten tällä foorumilla usein se Microsoft reitti on se mitä vastustetaan, niin siihenkin Polarilla on hyvä vaihtoehto Android ja IOS kautta. Itse/perheessä käytän noita kaikkia kolmea, mutta Ubuntun kautta tätä asiaa ei tulisi mieleenikään yrittää, kun niin toimivia reittejä V800 laiteen datan kanssa jumppaamiseen on olemassa.

Lisäksi kun ne siellä Flow palvelussa ovat, niin sieltä ne nähdäkseni saa ulos ja sitten niille voi tehdä mitä huvittaa. Tuo ulossaaminen ei ehkä ole ihan priimaa vaan syke ja sijainti pitää ottaa ulos eri tiedostoina, mutta uskoisin niiden synkkaamisen toisiinsa olevan kohtuullisen helppoa sopivalla taulukkosoftalla. Eli kilpailevina toimintamalleina tässä on:

  • Raakadatan saaminen käsipelillä Polar Flow palveluun
  • Tai Flow palvelusta ulos saadun datan muokkaaminen taulukkosoftassa aika, syke, sijaini muotoon

Nyt jälkiviisaana voisi todeta, että ehkä pienimmän riesan tie on tehdä homma kahdesti.
  • Lukea ensin V800 downloaderilla datat omalle koneelle tiedostoiksi, joilla voi tehdä mitä huvittaa samalla säilyttäen datat laitteella
  • Sen jälkeen synkata kello jollain Polarin sovelluksella Flow palveluun
.....ja silloin kaikki halutut asiat on tehty ilman käsitöitä - toki tekemällä laitteen purku kahdesti, mutta se lienee pienimmän riesan tie kaikista tässä keskustelluista vaihtoehdoista.

30
Yleistä keskustelua / Vs: Polar V800 downloader
« : 12.07.18 - klo:07.56 »
Joo ei v800 downloader projektissa minustakaan mitään vikaa ole, mutta jos ainoa päivitys projektiin neljässä vuodessa on Readme tiedoston päivittäminen, joten on aika turha tuskailla sen kanssa, ettei se toimi jatkuvasti päivittyvän v800 laitteen softan kanssa kuten pitäisi. Lisäksi alkuperäisessä kysmyksessä minusta tavoitteena oli lukea datat v800 downloaderilla ja ladata ne sitten Polarin palveluun/tietokantaan, joten siinä "hakkeroinnissa" pyrittiin tekemään sama asia minkä Polarin omilla sovelluksilla saa tehtyä - nyt vain hommaa yritettiin aika monta kertaluokkaa mutkikkaammalla ja hankalammalla tavalla. Jos tavoite oli joku muu, jota V800 Downloaderilla pystyisi tekemään hienommin, niin sitten perun kaikki puheeni tässä threadissa. Periaatteessa jos laitteesta saa ulos taulukon joka sisältää ajanhetken, sykkeen ja kolme koordinaattia, niin sittenhän kaikki data on käsissä, jolla voi tehdä itse mitä huvittaa. Nopealla katsomisella sekä sykkeen, että koordinaatit saa tekstimuodossa ulos Flow palvelusta, mutta ehkei molempia samaan tiedostoon?

Asioiden hoitaminen omalla tavalla ja järjestelmistä riippumattomuus ovat ihan hyviä periaatteita elämässä, mutta kyllä niillä olisi hyvä jotain muutakin lisäarvoa saada, kuin vain lisähankaluuksia yksinkertaisiin asioihin. Käytänhän minäkin VDR:ää, Sambaa, linux RAIDia, QGISiä ja montaa muutakin avoimen lähdekoodin hommaa, mutta käytän niitä siksi, että ne ovat parhaita minun tarpeisiini kyseiseen tehtävään. Polar V800 laitteen kanssa käytän valmistajan softia, koska minusta ne ovat aivan ylivertaisen parhaita softia kyseisen laitteen käyttämiseen. Toki en ole koskaan V800 downloaderia yrittänytkään ja tämän keskustelun perusteella en taida yritystä edes harkita - valmistajan omilla laitteilla homma kun on niin täydellisen kivutonta ja helppoa.

ps. Myönnetään, että kerran viime vuosina on Polar Flow Sync pitänyt asentaa uusiksi, kun se ei lähtenyt synkkaamaan, mutta silloinkin taisi olla kyse enemmän USB ajureista kuin itse ohjelmasta

31
Yleistä keskustelua / Vs: Polar V800 downloader
« : 11.07.18 - klo:16.38 »

Bipolarin ja v800_downloaderin aluperäinen tarkoitus on vapauttaa käyttäjä Polarin ohjelmistoista, jotta tiedostoja voi käyttää haluamallaan tavalla muualla.

Polar on avannut rajapintoja viime vuonna, mutta toistaiseksi ne tukevat vain harjoitustietojen lukemista, eivät kirjoittamista: https://www.dcrainmaker.com/2017/10/polar-flow-api-accesslink.html

Itse käytän koko ajan Polarin systeemeihin mennyttä dataa muualla. Eli käytännössä otan reittejä ulos GPX tiedostoina ja latailen niitä sitten suunnistuspiireissä käytettyihin Reittihärveliin ja Liveloxiin. Tuo koskee siis vain GPS dataa ja syke ei siinä liiku, mutta siis minusta edelleenkin pienimmän riesan tie on antaa raakadatan valua valmistajan palveluun ja sitten jos haluaa jotain muuta niin lähteä siitä valmistajan nettipalvelusta exportatusta datasta eteenpäin.

Oma perusprosessi on siis suunnilleen

1) Sykelaitteen synkkaus kännykän bluetooh/USB yhteydellä Polar Flow/Suunto Movescount palveluun
2) tämän jälkeen halutun tapahtuman reitin lataaminen .gpx tiedostoksi
3) GPX tiedoston editointi, siten että siinä on vain lähtöhetken ja maalintulon välinen  data
4) Lataaminen Liveloxiin tai Reittihärveliin esim.  http://www.resultfellows.com/reittiharveli/gadget/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=361
5) Tämän jälkeen suoritusten vertailu muihin GPS tiedostoja Reittihärveliin ladanneisiin kavereihin

Polar osaa kirjoittaa ulos .gpx, .tcs ja .csv tiedostoja. Suunto ja Garmin osannevat suunnilleen samat - oma kokemus on vain .gpx tiedosto näistä kaikista. Lisäksi palvelut osaavat jakaa dataansa suoraan toisiin vastaaviin palveluihin, eli  Movescountista Stravaan ja niin edespäin.

Eli minusta tuo ajatus siitä, että lataan tiedostot itselleni ja askartelen ne siitä sitten käsin valmistajan palveluun on väärä. Parempi on alistua käyttämään valmistajan suosittamaa tietä ja vasta sen päässä ryhtyä sitten siirtymään muihin systeemeihin. Ja tällä hetkellä minusta se kaikkien valmistajien suosittama tie on datan lataaminen valmistajan palveluun mobiililaitteen sovelluksella bluetoothia käyttäen. Siinä ei tarvita PC konetta yhtään mihinkään ja siten ei tarvitse taistella ylläpitämättömien lataussovellusten kanssa missään käyttöjärjestelmässä. Se mitä sitten siitä eteenpäin tekee ja millä alustalla on kunkin helposti valittavissa, jos nuo palveluiden export formaatit vain riittävät siihen.

Tuo Polarin API liittynee siihen, että sen avulla saadaan Polar juttelemaan esim. Stravan kanssa jne. eli verkkopalvelut saadaan kätevämmin juttelemaan keskenään, eikä niinkään sitä miten yksittäinen käyttäjä voisi datansa hallita vain itsellään. Meillä on vielä jäljellä muutama iGotU GPS loggeri ja niiden kanssa softa toimi perinteiseen tyyliin, eli kaikki jäi omalle koneelle, ellei niitä aktiivisesti tuupannut eteenpäin verkkoon muiden ihasteltavaksi. Tämä itse asiassa täytti kaikki tarpeeni jo aiemminkin, mutta nyt kun aktiivisuusrannekkeista ja urheilukelloista on tullut peruskauraa, niin kyllähän tuo heidän toteutus on varsin 90-lukulainen:

http://www.a-trip.com/

Mutta noin esimerkkinä - tuo on tapa, jossa kaikki harjoitustieto jää tiedostoina omalle koneelle (tietääkseni  :) ), ellei niitä välttämättä halua jakaa eteenpäin.

32
Yleistä keskustelua / Vs: Polar V800 downloader
« : 11.07.18 - klo:16.17 »
Kuinkahan julkisia moiset tiedot ovat?


Nyt en tajua kysymystä? Nehän ovat niin julkisia kuin käyttäjä on asetuksissaan määrittänyt - lukuunottamatta sitä bugia joka Polarilla oli, jossa ei julkisesta tuli jotenkin ei julkista. Kokeilin juuri omia tallennuksia ilman Flow palveluun kirjaantumista.

Kun teen siitä julkisen te kaikki näette sen - tässä Jukolan viestin suoritus, jonka pitäisi näkyä kaikille kun linkkiä klikkaa:

https://flow.polar.com/training/analysis/2571014653

Ja sitten nyt viikonlopulta pyöräsuunnistusta Asikkalasta ja tämän olen merkannut yksityiseksi ja sitä ei pitäisi kenenkään nähdä - paitsi minun:
https://flow.polar.com/training/analysis/2628862665
 
Eli nyt haasteeksi - mitä tuosta jälkimmäisestä saa irti, jos yrittää sitä kaivaa enemmän, kun se on Polarin palvelussa merkitty yksityiseksi? Jokatapauksessa minun mielipide on se, että jos näistä haluaa foliohattunsa pysyvän kuivana, niin sitten on viisain olla tallettamatta yhtään mitään mihinkään ja vain käydä siellä lenkillä. Jos omat suorittamiset kiinnostavat, niin sitten ehdottomasti pienimmän riesan tie on käyttää valmistajan suosittamia välineitä ja höllätä foliohattuaan tällä kohtaa - pääsee huomattavasti vähemmällä. Tällä hetkellä se suositeltavin väline lienee valmistajan oma mobiilisovellus.

Mitään salattavaa minulla ei noissa ole vaan voin huoletta paljastaa rappiokuntoni. En ole mennyt kummassakaan tapahtumassa karttaan merkityltä kielletyltä alueelta ja kun karttapohjana on perus Google maps, niin ei kai tuossa nyt yhtään mitään salaista ole, ellen sitten halua sitä salata itse. Eli noin testimielessä voitte ihastella Jukolan viestin kakkososuuttani, jolla kisattiin luokkaa sijalla 1000. Muita en julkista, koska minusta niistä ei ole iloa kenellekkään muulle kuin minulle.....jos nyt on minullekkaan. Sen tiedän ilman tätäkin, että lenkkeilyä olisi syytä harrastaa enemmän.33
Yleistä keskustelua / Vs: Polar V800 downloader
« : 11.07.18 - klo:13.06 »
Kokeilin V800 downloderia (Win10:ssä kun se tuntuu olevan mahdoton asentaa Ubuntuun). Ohjelma kyllä siirtää 3 tarvittavaa harjoitustiedostoa tietokoneelle. Kun niitä ei saa sinne Polarin päiväkirjaan mitenkään, niin tästä seuraa että niitä on hyvin hankala
lukea.

Siis miksi ei saa - teet Polar Flow tilin netissä liität tilin siihen Polar Flow synkronointisoftaan ja sinne nettiinhän ne pamahtavat ihan omia aikojaan karttapohjalle ja mihin vaan.

34
Yleistä keskustelua / Vs: Polar V800 downloader
« : 11.07.18 - klo:13.04 »
Edelleenkin ihmettelen sitä, että nämä laitekauppiaat haluavat niin itsepäisesti toimittaa aina oman suljetun koodin ohjelmansa laitteensa mukana. Siitä ei seuraa käyttäjille muuta kuin  ja manailua.

Tuosta olen eri mieltä - ei Polarin suljetun koodin Polar Flow aiheuta minulla mitään manailua vaan talouden Windows kone hoitaa sen homman jokseenkin ongelmitta. Toki siinä on alistuttu valmistajan linjauksiin, mutta se nyt vaan usein on se pienimmän riesan tie vaikka periaatteet painaisivatkin päälle. Sinun halusi käyttää neljä vuotta sitten viimeksi päivitettyä V800 Downloaderia ja valittaa sen toimimattomuudesta tai valmistajan käyttäjää rajoittavista päätöksistä on minusta vähän turhaa hankaluuksien hakemista. Tällainen tietokoneeseen liittäminen on jo muutenkin museosta ja valmistajan ajatus on se, että kaikki synkronoidaan bluetoothilla suoraan kännykkään. Siihen hommaan Polariltakin löytynee sekä Android että IOS versiot ja saattaapa siellä olla joku Windows Phonekin versio.

Eli toiveesi on sinällään järkevä, mutta ehkä nykymaailmassa hieman museosta ja siksi sitä vastakaikua ei valmistajilta tule tulemaan.  Rajapinnan avaaminen olisi kyllä järkevää - sen ei luulisi olevan mitenkään valmistajalta pois ja vapauttaisi käyttäjät tekemään mitä haluavat. Sen toiveen allekirjoitan, vaikka itse kyllä pärjäilen valmistajan suljetun koodin ohjelmilla mainiosti enkä todellakaan aio hakea itselleni lisähaasteita siirtymällä V800 downloaderiin vaikka se olisikin riippumattomampaa.

V800 on hyvä laite, Polarin Flow on ihan kelpo synkronointisofta ja Flow nettipalvelukin hoitaa hommansa - vaikka sanoisinkin, että Suunnon Movescount on vähän hienompi. Erityisesti Polarin ilmanpainepohjainen korkeusanturi on hyvä - lenkin korkeudet saa ihan aidosti talteen jokseenkin tarkasti. Viimepäivien kohu Polar Flown tietovuodoista oli hieman läpinäkyvän tarkoitushakuinen, jos olet salaisissa töissä ja haluat salata koko elämäsi, niin silloin ei todellakaan käynnistetä GPS laitetta kotiovella ja jaeta sitä nettiin. Toki siellä oli bugi, että nekin, jotka eivät halunneet jakaa sai esiin ja se oli tässä se ainoa bugi, jossa Polarilla on korjattavaa, mutta muuten kohussa oli kyse jostain hieman muusta kuin se mistä siinä kerrottin.

Olen siis erittäin tyytyväinen Polar V800 käyttäjä, jonka taloudesta löytyy myös Suunto ja Garmin käyttäjiä. Kerran on jopa Polar V800 vaihdettu uuteen takuuseen, kun hihna antoi periksi ja hihnan korjauksen sijaan lähettivät kokonaan uuden laitteen. Mitään muuta suhdetta Polariin ei minulla ole asiakassuhteen lisäksi, joten se ei ole syy kehuihini.

35
Erinomainen ohje - olen noiden ongelmien kanssa painiskellut vaihtelevilla tavoilla viime vuosina ja tuo on juuri se mitä olen ohjeeksi kaivannut.  Käytännössä olen törmännyt tuohon "md127" laitteeseen ja taistellut erilaisten "bad superblock" ongelmien kanssa. Linux raid on varmasti hyvä paketti, mutta kun tällainen asiaa ymmärtämätön maallikko sen kanssa kamppailee ongelmia tahtoo tulla. Ongelmat liittynevät lähinnä pakan levyjen käynnistymisjärjestyksen muutoksiin, joka muuttaa levykirjaimia ja erilaisiin levyn header tietojen rikkoutumiseen, josta nuo bad superblock jutut tulevat. Fyysisiä levyrikkoja tulee sen verran harvoin, että todennäköisesti kotikäyttäjän ongelmat ovat jotain muuta.

Kiitokset - paneudun viestiisi. Minulla on yksi poistettu levy nyt RAID 6 pakassani.

36
Yleistä keskustelua / Ubuntua vessassa
« : 25.05.18 - klo:15.47 »
Oslon lentokentän miestenvessan info/mainostaulu  :)

http://www.kolumbus.fi/ikola/images/ubuntu.jpg

Kuinkahan tyypillistä on että tällaisessa käytössä ajetaan Ubuntun päällä. Eikös niillä palvelinmiehillä ole vielä jotain suositumpiakin distroja?


37
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus
« : 26.04.18 - klo:13.14 »
Eli sitäkautta julkaisua edeltävänä päivänä daily livestä ottamalla saa virallisen version reilua puolta vuorokautta aiemmin - jos ei jaksa odottaa

38
Tuossa on keskustelu edelliseltä kerralta.

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=49564.msg387085#msg387085

Tiivistäen voisi todeta

Lataussivu päivittyy lähitunteina - meidän iltapäivän mittaan

Koneet ryhtyvät kertomaan päivittyneestä versiosta daily liven aikataulun mukaan, eli joskus iltasella meidän aikaa.

Jos menee jotenkin toisin, niin sitten käsitykseni on väärä ja sitä saa oikaista

39
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 26.04.18 - klo:06.38 »
Minulla on kolmonen ja hyvin jaksaa HD materiaalinkin. Se mikä on nyt analyysin alla on se, miten RasPi Zero selviää tuosta samasta hommasta?

40
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 25.04.18 - klo:06.35 »
Raspberry Pi (3) jaksaa Kodia pyörittää

Juuri näin, eli RasPissa on pelkkä Kodi LibreElec ja VDR pyörii sitten oikealla koneella toisaalla kotiverkossa. Näin se minulla toimii ja HD kama toimii myös. EHkä vakaudessa on jotain puutteita, mutta kyllä se aikalailla toimiva paketti on.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8