Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tikola

Sivuja: 1 ... 9 10 [11]
201
Arvoisa foorumi

Olen aloitteleva Ubuntu käyttäjä ja olen törmännyt seuraavaan kysymykseen. Jos olen ihan omin kätösin onnistunut kääntämään jotain (xine-lib tässä tapauksessa) ja nyt haivaitsen että pitää tehdä jotain toisin ja haluan poistaa käännökseni kokonaan - mitä teen?

Siis kysymys on lähinä se näyttäytyykö se xine-lib pakettienhallinnalle kuin mikä tahansa muukin paketti ja normaalit apt-get remove jutut purevat siihen vai aiheuttaako itse kääntäminen jotain sellaista ettei apt-get pure ja pitäisi osata tehdä jotain muuta.

Suurena kuviona tässä kummittelee vdr ja sen virittely henkiin. Virheilmoitusten ja foorumeiden perusteella on xine-libissä, jonka olen itse käännellyt ja lopputuloksena minulla taitaa olla useampi xine-lib koneessa. Haluaisin siis poistaa kaiken vähänkin xine-libiin viitaavan totaalisesti pois ja korvata ne hanno.de:n tarjoamilla valmiilla paketeilla, joilla vdr pitäisi hyrähtää lähes heittämällä käyntiin. Tai itse asiassa vdr hyrähtääkin jo ihan hyvin, mutta kuvaa ei tule koska xine puoli kaatuu.

timo

202
Lisätäänpä vielä kuvausta illan testien jälkeen. Alkuillasta vain yksi kanavavanippu tms talletti ja muista tuli tyhjiä tiedostoja. Poistin kaikki kanavat ja käynnistin Kaffeinen uusiksi. Sen jälkeen kanavien uudelleen haku ja kaikki toimii hienosti. Kaikista kanavista tallennus onnistuu ja jos yhtä aikaa yrittää tallettaa kahta kanavaa eri nipuista ensimmäisenä alkanut tallennus menee hyvin ja toisesta ei tapahdu mitään. Siis minusta kaikki on kunnossa ja loogista yhden TV kortin järjestelmässä.

Tämä täsmälleen sama tilanne oli muutama viikko sitten ja sitten jossain vaiheessa osa kanavanipuista lakkasi toimimasta tallennuksen osalta. Ennen kaffeinen buuttausta kanavahaku ei löytänyt kuin yhden nipun ja providers osiosta jäivät esim. YLEn kanavat puuttumaan.

Siis ongelman voisi tiivistää uusien testien perusteella. Kaffeinen toimii hienosti PVR laitteena, mutta ennemmin tai myöhemmin jokin menee pieleen ja osa kanavanipuista ja providereista putoaa pois. Lääkkeeksi auttaa Kaffeinen buuttaus ja kanavien uudelleenhaku, joka on vähän tylsää koska ongelma toistuu aina uudestaan jonkin ajan kuluttua. Mitään virheilmoitusta tms. ei tule jolla pääsisin ongelmaan kiinni - ainakaan käyttöliittymään.

Kaffeinen versio on 0.8.6 ja Ubuntu on uusin 8.10


timo


203
Mutta mistäs näkee mitä niiden numeroarvojen pitää oikeasti olla?


timo

204
Tilanpuutetta se ei ole, koska hetikohta pieleenmennee tallennuksen jälkeen joltain toiselta kavavalta homma pelaa. Pitää hieman tutkia noita kanavien viritystietoja. Niiden tiedostjen sijainti kaffeinella onkin jäänyt minulle vähän mysteeriksi.

Tärkeä lisähuomio asiaan on se, että EPG tiedot kyllä päivittyvät myös niiltä tyhjän tiedoston kanavilta. Eikös se kerro meille että kanavan viritys on kohdallaan, jos se osaa oman EPG:nsä lukea?


timo

205
Hei

Minulla on kiusallinen digiTV ongelma. Minulla on uusin Ubuntu ja siinä Kaffeine pohjainen PVR hässäkkä. Toisin sanoen kone nauhoittelee Kaffeinella mitä olen määrännyt, jonka jälkeen mencoder pyöräyttää niistä helposti katsottavia .avi tiedostoja windows koneille.

Nyt Kaffeinen kanssa on alkanut tulla sellaista että aika ajoin tallennus epäonnistuu ja tuloksena on tyhjä tiedosto. Itse Kaffeine ei tuon ongelman aikana sano mitään sen kummempaa vaan näyttää tallettavan tyytyväisenä jotakin. Ongelma näyttäisi liittyvän osaan kanavanipuista. Toisin sanoen aiemmin ylen kanavat tekivät järjestelmällisestä tätä. Nyt hain kanavat uusiksi ja tuntuisi että nyt subtv tekee samaa (ja teema myös).

Onko joku törmännyt vastaavaan ja mistä lähteä haarukoimaan probleemaa eteenpäin?

Sen lisäksi tarjolla on muutakin probleemaa, eli Kaffeine ei näytä kuvaa lainkaan ja ylen kanavilta tehdyt tallennukset hajottavat mencoderin, mutta aloitetaanpas tuolla tyhjällä .m2t tiedostolla, koska se on ongelmista se fataalein.timo


Sivuja: 1 ... 9 10 [11]