Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tikola

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Menin eilen illalla jo 20.x lts versioon ja kaikki toimii 99%:sti ainut tunnettu "bugi" on tuo samban jako homma joka ei juttele win10:n kanssa joka kait johtuu että vanhempi 1.x on jätetty pois...

Ja tämän pystyi muistaakseni Windowsin rekisterissä muuttamaan takaisin tuetuksi - tai sitten se tyrmättiin lopullisesti, jossain Windows päivityksessä


timo

2
Itse olen aika samalla tasolla Linuxin kanssa, eli osaan käyttää ja osaan googlata, mutta syvempi ymmärrys puuttuu. Versiopäivityksestä sanoisin, että joka kerran jokin on mennyt rikki, mutta kyllä ne kaikki on saatu googlailemalla kuntoon isomman tai pienemmän riesan kautta. Eli sanoisin, että Ubuntun päivityksissä on kiistatta haasteita, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä, eikä se todellakaan ole syy jättää päivittämättä. Ei oikein voi etukäteen arvioida mikä juttu milläkin kertaa laukeaa ja siihen vain pitää valmistautua.

Eli mene vaan 20.04 versioon jahka olet haukannut hieman happea 18.04 kanssa.

Se mitä itse vastustan isosti on täällä foorumeilla usein nähtävä kysymys - äänet eivät kuulu 14.10 versiossa tai verkko pätkii 16.04 versiossa. Siihen aina oikea vastaus on, että yritä uudemmalla ja jos se reistaa siinä niin sitten meillä on korjaamaton bugi. On täydellisen turhaa takertua vanhaan versioon ja taistella jonkun ongelman kanssa siellä, jos uudempi versio olisi kokeiltavissa saman tien se pitää aina ensin kokeilla.

3
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 03.09.20 - klo:10.36 »
Minulla asennuskoneena on aina ollut pöytäkone, johon on näyttö ja näppäimistö, niin silloiin tuo SSH:n tarve on vähäinen. Itse asiassa hallinnan olen siirtänyt webmin softalle, eli mikä tahansa kone kotiverkossa riittää halliintaan selaimella. Se webmin on kyllä todella näppärä ja sitä käytän jatkuvasti

4
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 02.09.20 - klo:17.42 »
Olen aika varma, että pakattiien puutteesta se ei ole kiinni vaan xineliboutputin päivittämättömyydestä ja nyt sitten 20.04 Ubuntussa se sakkaa. Nuo asennuskomennot voisi joku tuohon wikiin päivittää. Minäkin voin sen tehdä, jos joku komennot antaa millä se onnistuu. Itsellä lähiaikoina (=kuukausina) uuden serverin rakennus, koska nyt uudessa on pientä kaatumatautia, johon en ole tolkkua saanut. Siinä yhteydessä voisin kokeilla komentoriviltä asentamista, jos joku vähän komppaisi komentojen kanssa. Toisaalta enhän minä ohjeessa muuta tee kuin tiettyjä paketteja asentelen synapticilla - ihan samaan tapaan se apt-getillä menee kun se konfigurointi tehdään kumminkin tiedostoihin.


5
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 31.08.20 - klo:08.50 »

Kodin vnsi taas ei asennu sudo apt install kodi-pvr-vdr-vnsi - valittaa että kodi-api-pvr (= 5.10.3) ei löydy. kodi on asennettu kodin ylläpitämästä reposta.

Ohjeessa voisi mainita, että xineliboutput-sxfe & libxineliboutput-sxfe tarvitaan vdr-sxfe asennukseen. Pelkkä  vdr-plugin-xineliboutput ei riitä.
Muutenkin kannattaisi suosia komentoriviä. Itsellä ainakin kone ssh yhteydessä.


Itsellä Kodin plugarit Ubuntussa eivät ole mikään kysymys, kun ainoa Kodi on Nvidia Shieldissä.

Komentorivistä olen samaa mieltä, mutta kun en itse osaa sitä komentoriviltä asentaa, niin tuo Synaptic on ollut helpompi tie.

Pitää tutkia saisinko oman VDR:n näkymään Ubuntun työpöydällä noilla tempuilla, koska noita paketteja en ole asentanut. Koskaan se ei ole vielä tällä uusimmalla koneella onnistunut, eli VDR käyttöliittymä sammahtaa ennen kuin kuva ehtii tulla ruutuun.

6
Jos Windowsin kohdalla halutaan rajata noin tarkasti niin pitäisikö tässä myös ajatella, että se Linux on vain se kerneli?

Itse aloin eilen pohtia tuota samaa - mikä on osa linuxia ja mikä on osa windowsia.

Ehkä se oikein muoto tälle kysymykselle - "mitä sellaista voit kohtuu helposti tehdä linuxilla mitä et oikein millään pysty windowsilla tekemään?" Ja sellaisia asioita varmasti on, eli minusta kysymys asettuu siihen mikä toiminto on windowsissa ohjelmiston tekijän vinkkelistä estetty, mutta linux puolella kyseinen toiminnallisuus on mahdollistettu, kun joku sitä kerran kaipaa.

Se on ehkä se olennaisin pointti, eli Windows maailmassa on paljon mahdottomia asioita, joihn ei ole välttämättä mitään keinoa. Linux maailmassa liki kaikki on mahdollista, mutta toki osassa asiosta vaikeusaste kasvaa sitten roimasti.

7
Islanti (tietenkin) löytyy ja yhdeksän (9) erilaista saamen kieltä.

Minulla on Windowsissa aina näppäimistönä/syöttökielenä Finnnish Saami (FIS) vaikka kuinka yritän palauttaa sen tavalliseksi suomeksi. Ei se mitään haittaa, mutta näyttää hassulta kellonajan vieressä :-)

Eli kuten Eesaurus totesi kyllä siellä jotain saamea windows 10 luuraa myös.

8
HandBrake ei kuulu Windowssiin ja jos haluaa lisäksi purkaa salauksia ollaan jo harmaalla alueella mikä tulee tuskin koskaan sisältymään Windowssiin. En ole käyttänyt aikoihin Windowsia ja en tiedä mitä kodekkeja sen soitin nykyisin tukee. Itsellä ainakaan ei taidot aikoinaan riittäneet TV-kuvan saamiseen TV-kortilta. Nykyisin varmaan onnistuu, mutta digitv:n alkuaikoina luovuin ja vaihdoin helpompaan ja vakaampaan systeemiin. Linuxissa TV-korttini lähti heti toimimaan.

Eihän VDR;kään kuulu Ubuntuun vaan erillinen kehitystiimi kehittää sitä - toki tulee Ubuntun binääreistä, joten sikäli se on aina perusasennuksessa saatavilla, mutta niinhän on handbrakekin kun vain lataa asennuspaketin. Eli ei kai Handbrake ole juuri sen kauempana Windowsista kuin VDR on Linuxista. Salauksenpurusta olen samaa mieltä - se menee VDR:llä aika kätevästi ja Windowsissa voi olla tekemätön paikka.

DigiTV on linux puolella liki kuollutta puuhaa sekin, mutta ei lähellekkään niin kuollutta kuin sama homma Windows puolella, mutta sen välttäminen ettei se onnistuisi myös Windowsissa on väärin. Eli videoformaattien muuntelu ja live digitv onnistuu myös Windowsissa, joskin ehkä kätevämpää ja monipuolisemaa linuxissa  - TV:n salauksenpurusta en ole ollenkaan varma  - se saattaa olla vain linuksissa onnnistuvaa hommaa.

9
Jokos Win sisältää softaraidin?
VDR osaa tallentaa ja jakaa TV-kuvaa- En tiedä miten tekisin sen vakaasti Windowssilla.
Miten muutat TV-tallennuksen vaikka mateoskaan Wondowssiila.

Nyt minusta kympissä on tullut softaraidia - tai ainakin jotain sinnepäin. Tosin saattoi olla, että Professional versio osasi enemmän kuin home - tai sitten siihen tarvittiin windows 10 server.

VDRn korvaamista kokeilin joskus DVBViewerillä - ei onnistunut alkuunkaan vaikka toki TV:n saa niillä näkymään

Matroskasta en ole varma, mutta kaikki vähäiset videomuunnokseni olen tehnyt Handbrakella windowsissa.

Eli kyllä windows puolella noihin toimintoja on - itsekin toki käytän Linuxin RAIDia ja VDR:ää, enkä niistä ihan vähällä luovu.

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 29.06.20 - klo:09.29 »
Minulle riittäisi se jollain laillakin, koska se on lähiinä testaus ja asetustensäätöympäristö - ei katseluympäristö.

OpenBox on minulle vieras pitääpä testata

11
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 18.06.20 - klo:10.24 »
Kamara kiittää...

Jälkiviisaana sinun tapauksesta voi sanoa, että ohjeet ongelmaasi olivat jo asennusohjeessa - siellä vain pelkästään Streamdev pluginin nimellä, mutta ohje sinällään on ihan sama. Nyt vain korostin sitä, että tämä ohje pätee moneen muuhunkin paikkaan. Itsellä viimeaikojen ongelmat VDR käytössä ovat olleet:

1) Joku plugin ei käynnisty asennuksen jälkeen - sinne pitää lisätä se kyseisen plugarin osalta se sama käynnistystiedosto, kuin muilla jo toimivilla plugineilla. Eli kaikki pluginit eivät sitä välttämättä asennuksessa osaa tehdä.

2) Tuo SFXE vainoaa minua nyt 20.04 Ubuntussa, eli en saa kuvaa Ubuntun työpöydälle millään ilveellä. No se on hyvin toissijainen tarve, joten ei sitä tingalle tarvita ollenkaan, mutta olisihan se kiva saada esim. femon plugarin tarjoamaan signaalinvoimakkuus analyysiin.

3) Haluaisin päivittää repositoryt muutamaan parempaan, mutta tyssään aina vdrabi (virtuaali?)paketin puutteeseen

4) ja sitten loput ongelmat ovat lähinnä tiedostojen ja hakemistojen käyttöoikeuksia, kun olen siirtynyt raudasta toiseen.

Hieno peli se VDR on ja palvelee meidän taloudessa päivittäin - lähinnä Kodin taustalla ja erilaisten kiinnostavien elokuvien pankkina.

12
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 17.06.20 - klo:15.39 »
Muuten toi ohje on ihan hyvä, mutta joku voisi lisätä sinne nvsi-palvelimen lisäämisen.

Done - tai oikeastaan lisäilin VNSI asiat siellä jo olevaan Streamdev osioon, koska se on täsmälleen sama prosessi oli siellä jo Streamdevin osalta dokumentoitu. Sama prosessi kuitenkin pätee kaikkiin verkkolaajennoksiin VDR maailmassa.

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 27.05.20 - klo:14.18 »
Sinällään VNSI on vähän ongelmallinen dokumentoida, koska kehittäjä on lyönyt hanskat tiskiin ja tulevaisuudessa voi jotain yhteensopivuusongelmia tulla vastaan. Tällä hetkellä minullakin se toki pelaa kuin se junan vessa, joten ihan lähitulevaisuudessa ne isot ongelmat eivät ole. Toisaalta sama pätee moneen muuhunkin VDR plugariin, eli kehittäjien innostus on suuntautunut muualle. Muutenkin minua jäi hämäämään tämän VNSI:n osalta se miksi se piti tehdä, eikä hommaan käytetty jo olemassaolevaa Streamdev server plugaria, eli Kodi käyttöä varten piti tehdä kokonaan uusi striimauspalvelin, mutta kieltämättä se hienosti toimii. Itselläni Nvidia Shield ja Android tabletit Kodi (18.6) päätteenä ja serverinä toimii perus pöytäkone Ubuntu 20.04 versiolla.


timo

14
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 27.05.20 - klo:12.07 »
NVSI viitannee VNSI palvelimeen  :)

Minulla on tunnukset ja VNSI ajossa, joten voin tehtailla. Sehän menee aika heittämällä, eli pitää vain sallia IP osoitteet. Tämä toki pätee kaikkiin muihinkin vastaaviin palvelinplugareihin, eli SVDRP, Streamdev jne. kaikissa se on suunnilleen sama homma, eli IP:t ja portit sallituiksi ja oikeiksi niin alkaa toimia

Minä voin jollain aikataululla lisätä ne sinne samalla kun selvittelen tuota Xineliboutputia, joka ei nyt minulla pelitä15
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 29.04.20 - klo:10.57 »
VDR toimii nyt minulla 20.04 ympäristössä. Ihan pikkuisia muutoksia tein wikiin:

https://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu10.04LTSaanVDRnasentaminenTS-tiedostoille

eli käytännössä muuttelin alkua hieman nykyaikaan päivitetyksi ja lisäsin sinne tuon ohjeen mitä tehdä, kun VDR ei käynnistykkään. Minulla se on toistunut jo 18.04 versiosta alkaen samaan tapaan, eli runvdr skripti tulee oletuksena väärään paikkaan

Lopussa on minusta turhaa vanhaa kamaa, mutta eihän se siellä haittaa, jokainen jatkaa TV kuvan nähtyään ohjetta eteenpäin jos haluaa.

Sain wikin ylläpitäjien avulla myös sivun nimen muutettua, eli juuri nyt URL on muotoa:
https://wiki.ubuntu-fi.org/UbuntuunVDRnasentaminenTS-tiedostoille

Kumpikin näistä em. linkeistä johtaa samaan paikkaan. Eli nyt vain VDR harrastajat koepomnistamaan tuota ohjetta pitääkö se kutinsa. Itsellä sikäli ei ole ihan puhdas tilanne, eli asensin koneen 19.10(tai 19.04) versiolla ja VDR pyöri jo siinä ja nyt vain päivitin sen. Eli saattaa olla, että olen jo silloin asennuksen aikana tehnyt jotain juttuja, jota en nyt välttämättä muistanut dokumentoida. Tuo XINE kohta ja kuvan näyttäminen Ubuntun työpöydällä ei taida noilla ohjeilla nyt toimia, mutta itselleni se on hyvin toissijainen juttu, joten se ei niin nuukaa ole. Katsotaan jos ajan kanssa keksin miten se pitää ajantasaistaa.

 

timo

16
Laitealue / Vs: 16.04.6 LTS , HDMI- äänet ei toimi
« : 28.04.20 - klo:09.43 »
Noin yleisenä linjana tuo on varmaan hyvä, eli jos vanhassa versiossa jokin ei toimi, niin kannattaa kokeilla toimisiko uudemmassa ja jos se ei uusimmassakaan toimi, niin sitten se on selvä bugi. Näin olen aina ohjelmistotuessa ollessani toiminut, eli jos joku valittaa jotain asiaa vanhassa versiossa testaan sen saman asian uusimmalla ja jos se siinä toimii vastaus on aina - päivitä versio. Jos taas uusimmassa reistaa samaan tapaan niin sitten on aina bugiraportin ja isomman selvityksen paikka.

17
Minä en ainakaan keksi muuta konstia, kuin vaihtaa osa kerrallaan ja sitten kun vikaa ei enää ole todeta, missä se oli. Yleensä - yhdeksän kertaa kymmenestä vika on aina emolevyssä, eli nykyitietokoneissa sanoisin, että emolevyvika on se tyypillisin ongelmien aiheuttaja, ellei muuta ilmeistä syytä ole. Eli se on se mutkikkain osa, jossa on eniten vikaantumispaikkoja.

18
Liittynee vähän samaan, eli minun pöytäkone meni päivityksessä mustaksi eikä sanonut mitään, ennen kuin poistin BIOSista kaikenlaista UEFI/AHCI jne. modernimmalta kuulostavia ominaisuuksia ja korvasin ne IDE tms. tiloilla. Siis jotain tämmöistä seurasin:

https://askubuntu.com/questions/1230512/why-ubuntu-20-04-does-not-boot-properly

Eli haiskahtaisi hieman, että 20.04 on vaikeuksissa erilaisten uudehkojen emolevyominaisuuksien kanssa ja innokkaan päivittäjän kannattaa nyt kuukausi pari odotella ihan rauhassa.

19
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 24.04.20 - klo:08.44 »
Kuulostaa tolkulliselta.
Minulla 18.04. ja malttanen odottaa että isoin ruuhka ohi :)

Minusta tosiaan teillä LTS versiota ajavilla saattaa mennä kuukausi pari, joloin uskotaan uuden julkaisun isompien lastentautien kadonneen


20
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 24.04.20 - klo:07.50 »
Milloin mahtaa systeemi ehdotella päivitystä?
Tänä aamuna oli tarjolla kolme yksittäistä, ei mitään mainintaa uudesta versiosta.

Tätä samaa jäin pohtimaan. Komentoriviltä se onnistunee, mutta noilla GUI konsteilla en vielä nyt aamulla onnistunut:

https://www.howtogeek.com/351360/how-to-upgrade-to-the-latest-version-of-ubuntu/

Ilmeisesti periaate on se, että LTS versioiden välisissä päivitysehdotuksissa odotellaan se kuukausi pari, että 20.04-001 julkaistaan, mutta meillä 19.10 käyttäjillä ilmoitus pitäisi tulla käyttöliittymään "ensi tilassa". Itsellä ei ole iso kiire, joten odottelen rauhassa viikonloppun, josko sieltä alkaisi ehdotusta pukata.


Sivuja: [1] 2 3 ... 9