Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tikola

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 27.05.20 - klo:14.18 »
Sinällään VNSI on vähän ongelmallinen dokumentoida, koska kehittäjä on lyönyt hanskat tiskiin ja tulevaisuudessa voi jotain yhteensopivuusongelmia tulla vastaan. Tällä hetkellä minullakin se toki pelaa kuin se junan vessa, joten ihan lähitulevaisuudessa ne isot ongelmat eivät ole. Toisaalta sama pätee moneen muuhunkin VDR plugariin, eli kehittäjien innostus on suuntautunut muualle. Muutenkin minua jäi hämäämään tämän VNSI:n osalta se miksi se piti tehdä, eikä hommaan käytetty jo olemassaolevaa Streamdev server plugaria, eli Kodi käyttöä varten piti tehdä kokonaan uusi striimauspalvelin, mutta kieltämättä se hienosti toimii. Itselläni Nvidia Shield ja Android tabletit Kodi (18.6) päätteenä ja serverinä toimii perus pöytäkone Ubuntu 20.04 versiolla.


timo

2
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 27.05.20 - klo:12.07 »
NVSI viitannee VNSI palvelimeen  :)

Minulla on tunnukset ja VNSI ajossa, joten voin tehtailla. Sehän menee aika heittämällä, eli pitää vain sallia IP osoitteet. Tämä toki pätee kaikkiin muihinkin vastaaviin palvelinplugareihin, eli SVDRP, Streamdev jne. kaikissa se on suunnilleen sama homma, eli IP:t ja portit sallituiksi ja oikeiksi niin alkaa toimia

Minä voin jollain aikataululla lisätä ne sinne samalla kun selvittelen tuota Xineliboutputia, joka ei nyt minulla pelitä3
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 29.04.20 - klo:10.57 »
VDR toimii nyt minulla 20.04 ympäristössä. Ihan pikkuisia muutoksia tein wikiin:

https://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu10.04LTSaanVDRnasentaminenTS-tiedostoille

eli käytännössä muuttelin alkua hieman nykyaikaan päivitetyksi ja lisäsin sinne tuon ohjeen mitä tehdä, kun VDR ei käynnistykkään. Minulla se on toistunut jo 18.04 versiosta alkaen samaan tapaan, eli runvdr skripti tulee oletuksena väärään paikkaan

Lopussa on minusta turhaa vanhaa kamaa, mutta eihän se siellä haittaa, jokainen jatkaa TV kuvan nähtyään ohjetta eteenpäin jos haluaa.

Sain wikin ylläpitäjien avulla myös sivun nimen muutettua, eli juuri nyt URL on muotoa:
https://wiki.ubuntu-fi.org/UbuntuunVDRnasentaminenTS-tiedostoille

Kumpikin näistä em. linkeistä johtaa samaan paikkaan. Eli nyt vain VDR harrastajat koepomnistamaan tuota ohjetta pitääkö se kutinsa. Itsellä sikäli ei ole ihan puhdas tilanne, eli asensin koneen 19.10(tai 19.04) versiolla ja VDR pyöri jo siinä ja nyt vain päivitin sen. Eli saattaa olla, että olen jo silloin asennuksen aikana tehnyt jotain juttuja, jota en nyt välttämättä muistanut dokumentoida. Tuo XINE kohta ja kuvan näyttäminen Ubuntun työpöydällä ei taida noilla ohjeilla nyt toimia, mutta itselleni se on hyvin toissijainen juttu, joten se ei niin nuukaa ole. Katsotaan jos ajan kanssa keksin miten se pitää ajantasaistaa.

 

timo

4
Laitealue / Vs: 16.04.6 LTS , HDMI- äänet ei toimi
« : 28.04.20 - klo:09.43 »
Noin yleisenä linjana tuo on varmaan hyvä, eli jos vanhassa versiossa jokin ei toimi, niin kannattaa kokeilla toimisiko uudemmassa ja jos se ei uusimmassakaan toimi, niin sitten se on selvä bugi. Näin olen aina ohjelmistotuessa ollessani toiminut, eli jos joku valittaa jotain asiaa vanhassa versiossa testaan sen saman asian uusimmalla ja jos se siinä toimii vastaus on aina - päivitä versio. Jos taas uusimmassa reistaa samaan tapaan niin sitten on aina bugiraportin ja isomman selvityksen paikka.

5
Minä en ainakaan keksi muuta konstia, kuin vaihtaa osa kerrallaan ja sitten kun vikaa ei enää ole todeta, missä se oli. Yleensä - yhdeksän kertaa kymmenestä vika on aina emolevyssä, eli nykyitietokoneissa sanoisin, että emolevyvika on se tyypillisin ongelmien aiheuttaja, ellei muuta ilmeistä syytä ole. Eli se on se mutkikkain osa, jossa on eniten vikaantumispaikkoja.

6
Liittynee vähän samaan, eli minun pöytäkone meni päivityksessä mustaksi eikä sanonut mitään, ennen kuin poistin BIOSista kaikenlaista UEFI/AHCI jne. modernimmalta kuulostavia ominaisuuksia ja korvasin ne IDE tms. tiloilla. Siis jotain tämmöistä seurasin:

https://askubuntu.com/questions/1230512/why-ubuntu-20-04-does-not-boot-properly

Eli haiskahtaisi hieman, että 20.04 on vaikeuksissa erilaisten uudehkojen emolevyominaisuuksien kanssa ja innokkaan päivittäjän kannattaa nyt kuukausi pari odotella ihan rauhassa.

7
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 24.04.20 - klo:08.44 »
Kuulostaa tolkulliselta.
Minulla 18.04. ja malttanen odottaa että isoin ruuhka ohi :)

Minusta tosiaan teillä LTS versiota ajavilla saattaa mennä kuukausi pari, joloin uskotaan uuden julkaisun isompien lastentautien kadonneen


8
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 24.04.20 - klo:07.50 »
Milloin mahtaa systeemi ehdotella päivitystä?
Tänä aamuna oli tarjolla kolme yksittäistä, ei mitään mainintaa uudesta versiosta.

Tätä samaa jäin pohtimaan. Komentoriviltä se onnistunee, mutta noilla GUI konsteilla en vielä nyt aamulla onnistunut:

https://www.howtogeek.com/351360/how-to-upgrade-to-the-latest-version-of-ubuntu/

Ilmeisesti periaate on se, että LTS versioiden välisissä päivitysehdotuksissa odotellaan se kuukausi pari, että 20.04-001 julkaistaan, mutta meillä 19.10 käyttäjillä ilmoitus pitäisi tulla käyttöliittymään "ensi tilassa". Itsellä ei ole iso kiire, joten odottelen rauhassa viikonloppun, josko sieltä alkaisi ehdotusta pukata.


9
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 24.04.20 - klo:07.34 »
Iltamyöhäänhän se julkaisu meni, eli olisiko ollut joskus seitsemän kahdeksan maissa illalla kun download sivu alkoi tarjota 20.04 versiota kaikelle kansalle.

10
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 24.04.20 - klo:07.32 »
LIRCiin ei ole minulla mitään sanottavaa - koskaan en ole käyttänyt vain disabloinut sen pois, niin en saa virheilmoituksia lokiin siitä.

11
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 23.04.20 - klo:15.09 »
Nyt lähipäivinä alkaa minulla Ubuntu 20.04 VDR ympäristön rakentaminen. Päivitän ohjetta sen edetessä:

https://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu10.04LTSaanVDRnasentaminenTS-tiedostoille

Tämä on yksi käynnistymistä haittaava asia joka on tullut minulla 19.10 ympäristössä vastaan

https://linuxtv.fi/viewtopic.php?f=12&t=5407
12
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 23.04.20 - klo:09.20 »
Tämän viestiketjun voinee siirtää kehitysversiot osastolta pois - eikös tänään ole SE päivä kun 20.04 julkaistaan virallisesti? Itsellä ainakin menee serveri tänään iltapuolella päivitykseen - riippuen nyt miten datan siirrot uudelle serverille etenevät tässä päivän mittaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_version_history

13
Jos oikein ymmärsin ongelmasi, niin kulmat vaikuttavat toisiinsa. Jos A on täysi (18.43 astetta), niin B on nolla ja päinvastoin. Alla on kuitenkin linkki yhdistelmäkulmalaskimeen.

http://jansson.us/jcompound.html#postandboard

Kiitos. Pyöriteltyäni numeroita jonkun aikaa panin lopulta slope 18°, post rotation 0° ja  board rotation 24°, jolloin terän kulmaksi tuli 16,4° ja syöttökulmaksi 7,5°. Sahasin näillä, ja tulos oli niin hyvä, että taitaa välttää. Hieno juttu!

Vakuuttava insinöörimäinen suoritus - peukku tästä  :)

14
Kirvesmiesten ratkaisu tähän ongelmaan on ottaa vastaavasta kapulasta mallipalikka. Sahata se - kokeilla - sahata uudestaan - kokeilla... ja tätä prosessia toistetaan kunnes lopputulos miellyttää. Sitten otetaan se varsinainen palikka ja sahataan se tämän mallin mukaan, jonka jälkeen kaiken mennessä kohdilleen meillä on täydellinen liitos  :P

Näin se minusta noin käytännössä useinmiten tehdään, mutta tokihan sen voi myös 3d mallintaa, mutta itselleni tuo mallikappale olisi törkeän paljon pienempi vaiva kuin 3d mallinnuksen harjoittelu tätä varten.

15
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 20.03.20 - klo:08.10 »
Ohjeissa VDR:n tiedostojen siirtäminen turha. Enempi iloa olisi loitsusta miten ts pukataan teksteinen matroskaan.
Kodin taustaosana vdr toimii myös vnsiserverillä. Sen kehitys lienee lopetettu. Tuon voisi mainita kun yhdistelmä minusta mainio

Minulle se tiedostojen siirto taas on kuukauden päästä kullanarvoinen muistin tuki ja kodi VNSI paketilla tulen jatkamaan vielä pitkään. Jossain vaiheessa joutunee pysäyttämään VDR päivityksen, jotta VNSI&KODI pysyisivät yhteensopivina, mutta se on sitten sen ajan murhe.

Eli se tässä poistamisessa on aina riskinä, toisen roska on toisen aarre ja sitä ei oikein voi ulkopuolelta arvioida. Ehkä se paras olisi jonkinlainen wikisivun rakenteen uusinta, jossa ydinosuus olisi tiiviimpi ja sitten linkkien takana kaikenlaista muuta kivaa ja tarpeellista.

Itse pelkään, että linuxtv.fi sammuu jonain päivänä ja samalla sieltä katoaa kaikki se sinne kirjoiteltu, jota aina asennusten yhteydessä aika ajoin haeskelen.

16
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 19.03.20 - klo:15.57 »
Lähinnä se askarruttaa kuinka laveasti noilla vedetään VDRää erilaisiin ympäristöihin ja mitä kaikkea yksityiskohtia tarvitsee ohjeistaa. Itsellä on perus Ubuntu desktop asennuksia pöytäkoneelle ja siten haasteita on varmasti vähemmän kuin edellä olleilla RasPi asentajilla.

LinuxTV.fi on aika kuollut ja VDR harrastajat lienevät siirtyneen VU+ ja muihin tuotteistettuihin linux bokseihin, mutta kyllä meitä VDR jääriä vielä muutamia on, joten hyvä tämä ohje on olla olemassa. Ja saksassa taitaa olla vielä paljonkin aiheen harrastajia.

17
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 19.03.20 - klo:13.00 »
Osaisiko joku editoida tuon sivun nimen kuntoon. Nythän siinä puhutaan 10.04 versiosta, mutta minä ainakin kuukauden päästä asennan noilla ohjeilla 20.04LTS versioon

https://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu10.04LTSaanVDRnasentaminenTS-tiedostoille

Eli jos tuon versionumeron ottaisi otsikosta ja linkistä pois ja kuvattaisiin vain asentamista Ubuntuun, niin silloin se olisi mitä pitääkin. Minun tunnuksissa ei voima riittänyt - tai sitten en vain osaa.

Myös muita päivityksiä voisi harkita. Ihan noita kaikkia asioita minä en esimerkiksi joudu huomioimaan ollenkaan, enkä ole ollenkaan varma kaipaako kukaan noita joitakin juttuja enää. Toisaalta jos jotain poistaa, niin aina on riski, että tulee poistaneeksi jotain tarpeellista, jonka palauttaminen myöhemmin on työlästä tai jopa mahdotonta.

Minulla esimerkiksi mukaan on tullut noiden muutamien käyttäjien omien repositoryjen lisääminen, eli saan muutamia kaipaamiani liitännäisiä ihan toisaalta, kuin Ubuntun omasta pakettivarannosta ja sen voisi hyvin tuohon ohjeeseen lisätä.


18
Nyt aletaan kolkutella meikäläisen kykyjen rajoja, mutta tuossa on itua, että toinen kone monitoroi kaatuvaa yksilöä. Tuota Muninia testaan ehdottomasti - tuo oli hyvä ajatus.

19
Käytän Ubuntu Desktopia kotipalvelimena. Se ajaa VDR, PLEX ja NAS toimintoja kotona. Vanha serveri on jo reilusti viisivuotias ja uusi on rakenteilla korvaamaan sen. Uusi kone toimii hienosti ja nyt odottelen 20.04 LTS version, jonka otan sitten tuotantoon, mutta uuden koneen kanssa on ongelma. Kone toimii loistavasti, mutta kun jätän sen hyrräämään jossain vajaan vuorokauden uptimen jälkeen se mykistyy ja sammuu. Olen koettanut syslogista katsoa mikä on se tilanne, kun kone sammahtaa, mutta mitään loogista en ole löytänyt. Joku lämpö, ajastin tms. kaataa sen ja sammuttaa koko roskan. Kun sen sitten huomaa ja koneen taas buuttaa se toimii hienosti. Sinällään toimiva ratkaisu olisi varmaan rakentaa reboot joka aamu klo 05.00, mutta mikään tyylikäs ratkaisu se ei ole vaan haluni olisi löytää se kaatumisen syy ja korjata se.

Onko muuta koneen tomintaa seuraavaa ja logittavaa kuin normaali syslog, eli mitä lokeja tässä tilanteessa kannattaisi tutkia?

20
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä älytelevisio haussa
« : 01.03.19 - klo:10.13 »

Shieldin Mediaboksista kiinnostuin, satasen perinteinen litteä laajakuva-televisio ja Gigantista 199 euroa Shieldin mediaboksi, niin varmaan tarvi taas seuraavaan kymmeneen vuoteen televisiota harkita hankittavaksi uudestaan?

Muutenkin elän tässä niukalla budjetilla.

Ja luulen että mainostamani MiBox hoitaa samat asiat puoleen hintaan Shieldistä. Itsellä sellaista ei ole, mutta kakkoskoneeseen on vakaasti ollut harkinnassa jo muutamia kuukausia. Verkkokauppa.com ainakin möi noita MiBoxeja jossain vaiheessa, joten sellaisen voinee ostaa ihan suomalaiselta kauppiaaltakin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8