Rekisteröintisopimus

Ubuntu Suomen keskustelualueet ovat tarkoitettu keskusteluun ja Ubuntun käytön tueksi. Apua kysyttäessä on syytä tiedostaa, että kaikki täällä kirjoittavat vapaaehtoisesti ja omalla ajallaan. Ohjeiden antajien on syytä muistaa, etteivät kaikki kysyjät ole asiantuntijoita, joten pyrkikää selkeyteen. Muistakaa komentoriviohjeita antaessanne, että ne eivät ole kaikille selviä ja kertokaa mikäli niihin liittyy riskejä. Jos otatte kantaa asiaan ja kyseessä selkeästi ovat omat mielipiteenne, olkaa hyvä ja mainitkaa se sellaiseksi, ellei se muutoin käy kontekstista ilmi. Pyrkikää liittämään tosiasioille niiden lähde, jos sellainen on olemassa, mutta kaikkea ei ole silti tarpeen lähteistää.

Säännöt:

1. Herjaavat, valheelliset, alatyyliset, ahdistelevat, yksityisyyttä loukkaavat ja uhkaavat kirjoitukset foorumilla ovat yksiselitteisesti kiellettyjä. Tahallinen haitallisten ohjeiden levittäminen on kiellettyä. Luonnollisesti myös kaikki Suomen lakien vastainen aineisto on foorumilla kiellettyä. Ylläpito varaa oikeuden poistaa näihin kategorioihin kuuluvat kirjoitukset välittömästi, ja langettaa tarvittaessa hyväksi katsomansa sanktiot kirjoitusten tekijöille.

2. Tekijänoikeussuojan alaisen materiaalin luvaton levittäminen sekä luvattomasti levitettyyn materiaaliin linkittäminen on kielletty. Tekijänoikeudellisen materiaalin sisältöön saa silti viitata ja siitä keskustella sitaattioikeudella lähteen mainiten.

3. Roskapostitus on kielletty.

4. Kaupallinen tiedottaminen mikäli toiminta liittyy avoimen lähdekoodin sovelluksiin, Linuxiin yleensä ja Ubuntuun erityisesti niin sovellusten kuin laitteiston osalta, on rajoitetusti sallittua. Materiaalista tulee käydä ilmi, että kyse on kaupallisesta toiminnasta. Tiedottaminen ei saa olla ylenpalttista tai häiritsevää. Ylläpito varaa oikeuden määritellä mikä on häiritsevää ja ylenpalttista tai aiheeseen liittymätöntä tapauskohtaisesti. Foorumin myyntipalstan osalta: Muiden myyntipalstojen kautta myynnissä olevien tuotteiden mainostus ja tuplamyynti tätä palstaa hyväksikäyttäen on kielletty. Viestit joissa mainostetaan tuotetta joka myydään muiden palstojen kautta, tullaan poistamaan. Tämä kauppapaikka on varattu tänne rekisteröityneille käyttäjille.

5. Keskustelijoilta yleisesti edellytetään hyviä tapoja ja aikuismaista käytöstä. Keskustele rohkeasti ja aloitteellisesti, mutta älä ala juupas–eipäs väittelyyn, vaan anna toistenkin esittää käsityksensä. Aatteellisten intohimojen esittämiseen on muita foorumeita, tämä ei ole sellainen.

6. Ylläpidon toiminta.
Ylläpito pyrkii ohjaamaan foorumin toimintaa ohjein, kehotuksin, varoituksin, määräaikaisilla tai pysyvillä kirjoituskielloilla.

7. Vastuu
Vastuu kirjoitusten sisällöstä on kirjoittajilla, foorumi ei ole ennakkomoderoitu eikä ylläpito voi taata informaation oikeellisuutta, saatika muuta asianmukaisuutta.

8. Käyttäjätunnukset
Ainoastaan yksi käyttäjätunnus per rekisteröity käyttäjä, tuplatunnus tapauksissa poistetaan molemmat tunnukset ja annetaan kirjoituskielto joko määräaikaisena tai pysyvänä, ellei käyttäjä kykene antamaan asiassa tyydyttävää selvitystä. Selkeästi roskapostitustarkoituksessa tehty tunnus voidaan poistaa ilman erillistä huomautusta.