Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tikola

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Minä joskus lähdin, kun yhdessä kielitieteen artikkelissa oli harhaanjohtavaa ja osin täysin väärääkin tietoa. Koska korjaus vaati aika paljon muutoksia tekstiin, kyseessä oli ”iso” muutos, jonka yhteisö tarkistaa; siinä kesti hyvä tovi, ja koko sen ajan väärä tieto oli näkyvissä. Sitten kun korjaus lopulta hyväksyttiin, ei mennyt kuin hetki, kun joku ilmeisesti kävi palauttamassa vanhaa tekstiä juuri virheellisiltä osin artikkeliin.

Minulla on ihan päinvastaisia kokemuksia. Laitan muutoksen pieneksi ja julkaisen heti, niin sinne se jää saman tien. Eli teit tuossa väärin, kun nimesit sen suureksi ja annoit yhteisön tarkistaa. Helpointa on kirjoittaa vain jotain pientä mistä tietää ja julkaista se saman tien.

Väärää tietoahan tuollaiseen avoimeen juttuun on helppo tuottaa, kun joku vain kirjoittelee mitä sylki suuhun tuo. Sama on Open Street Map kartassa, jossa joku joskus näkee isoakin vaivaa luodakseen jotain olematonta. Sitä mitä en ymmärrä näissä on ne kyseisen alustan puristit, jotka tyrmäävät vähän väärin tehtyjä juttuja saman tien muotoseikkojen takia. Sellaiseenhan sinä tässä törmäsit ja se vei halun toimia. Kaikki oikeat tiedonmuruset ovat eteenpäin eikä muotopoliisien pitäisi rajaansa turhan korkealla pitää.

Minä olen saanut juttuni menemään Wikipediaan ihan heittämällä. Tosin olen kirjoitellut asioita, joista itse tiedän ja tiedän sen olevan varmasti niin kuin kirjoitin. Eli mikään suurten muutosten tekijä en ole vaan yksityiskohtia koetan laittaa kuntoon silloin kun sen paikka on.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ? [Ratkaistu]
« : 25.11.21 - klo:12.47 »
Näin varmaan on, eli näin siinä Ebay kuitissa lukee:

*****************
3 items    AU $31.59
VAT*    AU $7.58
Order total    AU $39.17

*VAT collected by eBay on this transaction based on applicable laws.
*****************

Koetin kaivaa tuosta linkeistä lisäfaktaa, mutta meni yli hilseen. Jokatapauksessa kolmenkympin ostokseen kuului reilu seitsemän yksikköä jonkun maan/alueen VAT maksua ja se hoisi tuon Suomen tullauksen. Nyt toki ei ole vertailua mihinkään toisin menneeseen aiempaan kauppaaan näkyisikö tämä siellä jotenkin toisin? Paypalin kuitissa ei puhuta kuin tuosta koko summasta, joten Ebay sen homman hoiti niin, ettei minun tarvinnut mitään tehdä, kuin hakea se postista.

Ja kyseessä oli Kiinasta tms. ostettu kamerajalan adapteri, eli perinteistä kiinalaista Ebay krääsää. AU taitaa viitata Honkongin Dollariin, joten olisiko sitten tullut sieltä. Voihan olla, että sillä lähtömaalla on jotain tekemistä tämän onnistumisen kanssa. Jokatapauksessa tämä kauppa sujui erittäin vaivattomasti, myös toimituksen ja muiden käänteiden osalta. Ihan kuten aina ennenvanhaan kiinalaisella ebay krääsällä.


3
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ? [Ratkaistu]
« : 25.11.21 - klo:09.14 »
Nyt tuli ensimmäinen kiinanpaketti, jossa omapostissa lukee:

"Lähetyksen ALV on maksettu ostovaiheessa. Posti hoitaa tulli-ilmoituksen puolestasi."

Mitään en tehnyt ja paketti ilmaantui postiin noudettavaksi. Eli osassa  - ilmeisesti pienemmissä Ebay ostoissa Posti hanskaa nuo omia aikojaan. Mitään en myöskään maksanut muualle kuin sinne Ebaylle ostohetkellä.

4
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ? [Ratkaistu]
« : 20.09.21 - klo:09.13 »
Minä järkeilin (ja kokemuskin kertoo), että posti ottaa aina sen 2.90 palvelumaksua vaikka tullaisi itse. Tai ainakin näin on itselle jonkun kerran käynyt. Siihen oli jotain linkkejä siellä postin palvelussa miten sen sai peruttua tms. En ole vaivautunut, vaan minulla on ihan varmasti tapaus, josta olen euron luokkaa maksanut tulleja tullin palvelussa ja sen päälle posti on vaatinut sen 2.90.

Nyt postin palvelussa kerralla tehtynä maksoin kaikkiaan jotain 2.20 luokkaa ja homma oli sillä selvä.

Eli pysyn väitteessäni - postin palvelumaksulla on mahdollista selvitä jossain tilanteessa alle 2.90 kulun  ja sitäkautta se voi olla halvempi kuin oma tullaus + postin vaatima palvelumaksu.

Mutta sekavaa tämä kyllä on - jotenkin pitää vain saada se paketti liikeelle enkä takerru noihin periaateisiin vaan jätän sen kinaamisen jollekulle muulle.

Sinällään olen pikkuisen postin puolella - näissä muutaman euron ostoissa ilman postikuluja Kiinasta ei ole kokonaisuutena katsoen mitään järkeä ja kyllä postinkin pitäisi työlleen joku korvaus saada. Toki ostossa voi olla ostajalle järkeä, kuten itsekkin toimin, mutta globaalisti ja ympäristöä ajatellen niin kyllähän tähän pitää joku tolkku saada. Itselle se järki on siinä, että erilaisten pyöräilyn pikkuosien hommaaminen sieltä on vain vaivattomampaa kuin muilla tavoin ja siinä olisi paikallisilla toimijoilla petraamisen paikka.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ? [Ratkaistu]
« : 16.09.21 - klo:08.33 »
Nyt on seuraava tapaus edessä. Alle kympin ostos pyöränosia ja Postilta tuli eteen tämä valinta

"Voit valtuuttaa Posti Oy:n tekemään tulliselvityksen puolestasi antamillasi tiedoilla jo ennen lähetyksen saapumista Suomeen. Palvelu on tarkoitettu lähetyksille, joiden arvo on korkeintaan 150 €. Sen hinta on alkaen 0,90 €.

Voit myös tullata lähetyksen itse Tullin nettitullauspalvelussa lähetyksen saavuttua maahan. Jos lähetyksestä tarvitsee maksaa veroja, muistathan siinä tapauksessa maksaa lisäksi Postin käsittelymaksun 2,90 €."

Postin palvelulla ja alkaen 90 sentin palvelumaksulla päädyin maksamaan kaikkiiaan2.24eur, joka on siis alle postin käsittelymaksun.

Eli johtopäätös on se, että jos postin palvelulla selvitään jotakuinkin 2.90 hujakoilla oleviin kokonaiskuluihin niin silloin kannattaa käyttää sitä ja kalliimmissa lähetyksissä, jossa tuo 2.90 on vähäinen kulu voi olla että kannattaa tullata itse. Eli mielenkiinnolla tarkkailen oliko tämä nyt tässä vai tuleeko jäljestäpäin joku lisämaksu vielä

6
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ?
« : 20.08.21 - klo:18.50 »
No, kyllä se Posti minulta pienen osuuden raapi "käsittelykuluina" (2,90 €), vaikka tullasinkin tullin sivuilta.

Postin lähettämästä A4:sta selvisi myös se, milloin on suoritettu osto-akti, jolloin on helppo päätellä mikä tavara milloinkin on Kiinasta tulossa. Lähetyskoodin perusteella en kyllä olisi osannut arvata tuotetta, joten saman päivän aikana ei kannata ostaa montaa postilähetystä, jos haluaa pysyä kärryillä ostoksista.

Tosin eihän minulla ole vielä tuotetta hyppysissäni, niin en varmuudella voi sanoa menikö kaikki niin kuin piti, mutta jos meni, niin ei toi tullaaminen ole mitään ydinfysiikkaa.

Edit - Näyttää maksusuoritukseni kelvanneen ...
Postin seurannassa näkyy uusina riveinä seuraavaa...
Lähetyksen käsittelymaksu maksettu Postille
20.8.2021 klo xx:xx
Tulli-ilmoitus on hyväksytty20.8.2021 klo xx:xx

Joo käsittelykuluja olen minäkin maksanut. Minun ero oli siihen, että tullasin sen ilman postin lähettämiä lappusia ja omapostin perusteella on vaikea päätellä mistä lähetyksestä on kyse, jos on useampia lähetyksiä.

Nyt sitten seuraava vaihe on viikon odottelu ennen kuin paketti mihinkään liikkuu7
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ?
« : 20.08.21 - klo:13.43 »
No sitä rikossyytettä katsotaan sitten. Porakoneen akun latausportti vai pyörän hydraulisten jarruvaijereiden päätyholkki muutamalla eurolla - jos siitä tulee syyte niin tulkoon. Siis pihvi on tässä se, että postin seurantanumero ja myyjän nimi eivät välttämättä käy yksiin sen kanssa mitä Ebayn sivusto kyseisestä kaupasta kertoo. Yhden tuotteen osalta soitin postiin ja siellä osasivat kertoa, että kyseessä on Bicycle parts, eli jossain heidän järjestelmässä voi olla enemmän tietoa, kuin meille kuluttajille verkkopalvelussa näytetään. Niiden tietojen valossa mitä kuluttajalla on käytössään pitää vain toimia vilpittömin  mielin parhaan kykynsä mukaan - kyllä sen pitää viranomaiselle tuollaisessa mitättömässä asiassa riittää.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ?
« : 20.08.21 - klo:12.05 »
Tarinasta ei selviä: miten tässä on tullausta yritetty hoitaa kun se on vaikealta vaikuttanut, mutta jankutan silti varuilta tätä samaa – ilman välikäsiä – toimintaa.

Olen tehnyt molempia - sekä suoraan Tullille että postin palveluna. Minusta kumpikin on jokseenkin yhtä helppoa tai vaikeaa. Tuo Kiinan pakettien seurantakoodi Postin palveluissa on se isoin murhe, eli jos paketteja on useampi on aika työlästä selvittää mikä on mikin paketti, joten olen valinnut linjan, että valitsen aina halvimman ja tullaan sen, jos eivät paremmin osaa pakettia yksilöidä

9
Ääni Napsille - isäni tarve miten saan skannattua nipun paperia PDF tiedoksi hoitui sillä hienosti ja sitä käytetään nyt kotonakin. Hoitaa homman ja tuo suora PDF formaatti on kätevä isäni tasoiselle IT käyttäjälle irrallisten kuvien sijaan.

10
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ?
« : 20.08.21 - klo:09.24 »
Itsellä on tulossa pari kolme muutaman euron pakettia Ebaystä/kiinasta. Haasteet tähän mennessä

1) Posti saattaa keksiä ihan uusia seurantakoodeja, joita ei Ebayn viesteissä välttämättä näy - kuluttajan on siis mahdotonta tietää mikä niistä kolmesta paketista on kyseessä. No ratkaisu on se, että tullaan halvimman - ihan sama minulle mitä tullaan, jos on noin onneton systeemi, etteivät osaa kertoa mikä paketti on kyseessä

2) Kun olet kaiken hoitanut posti/tulli saattaa hilloa pakettia vielä toista viikkoa ennen kuin se jatkaa matkaa. Eli vapautettu kuljetukseen - lajiteltu Vantaalla viestien jälkeen saattaa mennä melkoinen aika ennen kuin mikään liikkuu mihinkään.

Onhan tästä aikamoinen soppa saatu aikaan - muutaman euron maksun takia puuhataan vaikka mitä. Sinällään hyväksyn tuon Postin toiminnan, koska Kiinalaisethan ovat onnistuneet vedättämään tässä sellaisen sopimuksen, jossa Posti tekee ilmaista työtä niiden pikku pussukoiden takia. Oikea ratkaisu tähän olisi sellainen Kiinan&Suomen postin välinen sopimus, jossa meikäläinen posti saisi reilun osuutensa ja meidän kuluttajien ei tarvitsis tehdä mitään. Se toisaalta torpedoisi varmaan Ebayn free delivery lähetykset täysin, joka nyt ei huono asia ole sekään.

Ostan siis jatkossa enimmäkseen EU alueelta, kun se on pienimmän riesan tie. Jos aikataululla ei ole nuukaa ja hinta on muualla tolkuton Kiinan Ebay kelpaa, mutta silloin pitää hyväksyä vähintään se muutama euro tullille&postille ja ainakin kuukauden toimitusaika. Englanti pelasi itsensä ulos Brexistillä, eli pyöränosat tulevat jatkossa mielummin Saksan verkkokaupoista, kuin hyvistä Englantilaisista kaupoista - ellei sitten kyse ole jostain niin spesiaalista että sen tullijumpan viitsii tehdä.

11
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 08.06.21 - klo:09.40 »
Tuolla hiljaisella foorumilla on nyt koronan mittaan pari tapausta autettu lähtöruudusta maaliin ja siellä saattaa sen myötä olla ihan hyvää sisältöä lisätiedoksi.

https://linuxtv.fi/viewforum.php?f=12


Esim. tuo 20.04 sfxe ongelma ratkesi ja nyt itselläni näkyy kuva Ubuntun työpöydälläkin. Sieltä puuttuu yksi paketti ja kun sen askartelee sinne mukaan, niin homma alkaa pelittää:

https://linuxtv.fi/viewtopic.php?p=37471#p37471

Päivitän tuota wikiä seuraavan kerran vuoden parin sisällä, kun uuden serverin asennus on taas edessä. Nykyinen ympäristö toimii erittäin vakaasti, mutta muutaman pikku puutteen takia olisi syytä siirtyä pykälää päivitetympään rautaan ja siksi uuden koneen kasaus häämöttää horisontissa.

12
Yleistä keskustelua / Vs: exif-työkaluja
« : 04.05.21 - klo:14.57 »

KGeoTag
https://apps.kde.org/kgeotag/

Tämä oli tähän tarpeeseen ihan killeri. Eli kuva kyltistä mistä vaan ladattuna ja tuolla tiputtelee sen kartalle, jonka jälkeen Mapillary nielaisee sen ongelmitta.

Kuvanottoaika ja sijainti ovat Mapillaryn vaatimuksia ennen kuin huolii kuvia palveluunsa.

13
Yleistä keskustelua / Vs: exif-työkaluja
« : 03.05.21 - klo:15.34 »
Numeerinen riittää, eli lähden noilla komentorivivehkeillä liikkeelle.

Päämääränä on ottaa kuvia erilaisista ulkoilureittien opasteista ja viedä ne Mapillary palveluun, josta sitten on helppo askarrella OpenStreetMap latu/ulkoilu/polkukarttojen lenkkitietoja kuntoon

Tässä pilottikohde:
https://www.openstreetmap.org/node/8654935676

Ja sen Mapillary kuva:
https://www.mapillary.com/app/?lat=60.333880235297016&lng=25.08556585813244&z=17&pKey=k8Mz8bNiELKsKmtMPi5Qq2

Tarkalla sijainnilla ei ole väliä - karkea riittää, kun sen kuitenkin tuossa Mapillaryssä/OSMssä raahaan hiirellä todelliseen sijaintiin. Mapillary lataus vaan tyssää kuin seinään, jos kuvalla ei ole mitään sijainta, joten sikäli mikä tahansa netistä poimittu kuva vaatii hieman edtointia ennen kuin sillä pääsee liikkeelle. Mapillaryn oma sovellus on rakennettu ajatuksella, jossa kamera kuvaa koko ajan ajettaessa, mutta itselleni tarve on enemmän tällaiset staattiset kuvat noista opasteista, jolloin se lenkkien dokumentointi OSM dataan olisi helpompaa.

Erilaiset Aarnikotkanpolut ja Reitti 2000 on dokumentoitu niin sekavasti, että se paras tieto niiden etenemisestä piileskelee näissä opastetauluissa. Haastankin kaikki hommaan kykenevät ulkoilijat tuottamaan niistä kuvamateriaalia tuonne Mapillaryyn - se helpottaa sitten latukarttojen ja muun vastaavan parantelua. Mapillary on toistaiseksi niin auto/pyörätietasoista dataa, ettei tuollaista ulkoilupolkua niistä paljoa löydy. Ja kun riittää, että joku sen kuvaa niin sitten kartanpäivittäjän elämä on taas helpompaa. Minun itsehän ei sinne tarvitse mennä - riittää kun joku on siellä käynyt ja kuvan ladannut.

14
Yleistä keskustelua / Vs: exif-työkaluja
« : 03.05.21 - klo:13.44 »
Ja milläs noista on helppoa editoida niitä EXIF tietoja? Minulla on Open Street Map kartoitukseen välillä tarve heittää kuvalle sijainteja tms. ja ne olisi näppärintä, jollain tuollaisella softalla tehdä. Käytännössä tarve on Mapillaryn vietävien yksittäisten kuvien sijaintitiedoista. Monella softalla tietoja näkee, mutta milläs voi esimerkiksi sen sijainnin lisätä.


15
Ubuntu tietokoneissa / Vs: TV:n katseluohjelmat 2021
« : 05.01.21 - klo:08.52 »
Aikani tarmokkaasti mutta umpimähkäisesti räpellettyäni Kaffeinekaan ei enää tunnistanut tuota TV-mokkulaakaan vaikka se lsusbissa näkyikin. Poistin moninaiset kokeilemani TV:n katseluohjelmat ja niiden muodostamat tiedostot ja asensin ne  varmuuden vuoksi uudelleen, ja varmuuden vuoksi vielä "restricted extras".


Jos laite näkyy se Kaffeinellä toimii - ongelmaksi tulee ainakin osan kanssa, että käydessään softa kappaa laitteen itselleen. Siis useampi softa voi vähän aiheuttaa ongelmia jonkun toisen softan käytössä. Tai itselläni ainakin on sellainen kokemus, eli kun VDR pyörii, nin Kaffeine ei viritä ja päinvastoin.16
Laitealue / Vs: Ruuterin konfigurointi
« : 04.01.21 - klo:12.33 »
Itse olen yhden tuollaisen samalta näyttävän värkin konffannut windows verkkoon ja siinä toiminta oli suunnilleen seuraava


0) Etsit laitteen manuaalin/quick start guiden tms.
1) Etsit purkin reset napin
2) Laitteet kiinni kaapelilla purkkiin
3) Virrat päälle
4) Sanot windowsissa, kun se sitä kysyy että kyseessä on kotiverkko, joten voit sallia jokseenkin kaiken liikenteen
5) Tämän jälkeen jokseenkin kaikki toimii


Miksi tuo ei Ubuntussa toimisi jokseenkin samaan tapaan, eli jos kaksi ubuntukonetta on tuossa purkissa kiinni niin eihän niiden välisiä yhteyksiä voi estää kuin joku paikallinen palomuuri, jos sellaisia ylipäänsä on? Eli eiköhän tuo laite nyt ole ihan perus 4g reititin, jonka pitää kaikki nuo haluamasi hommat suunnilleen laakista osata jos tehdasasetuksilta lähtee. Sitten jos purkki on konffattu, jollekkin muulle eksoottisemmalle verkolle, niin sittenhän asetuksissa voi olla ihan mitä vaan, mutta tehdasasetuksilla tuon pitäisi olla aika suoraviivainen homma.

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: TV:n katseluohjelmat 2021
« : 04.01.21 - klo:09.55 »
Kiitos vinkeistä. VDR voisi  olla ajanmukaisin mutta asennus noiden ohjeiden mukaan on vähän hankalaa. Heti kun päättelle pitää laittaa tekstiä ja vielä modata sitä niin homma lipsahtaa helposti pieleen.. Tässä tapauksessa putosin ainakin tällä erää kohdassa "sudo chown -R vdr:vdr /home/kayttaja/tallennushakemisto",,. Katselen joskus ajan kanssa.

Itse olen tuota ohjejtta värkännyt. Ensimmäiset VDR kokeilut ovat jostain vuodelta 2007 ja silloin minulla meni pari vuotta ennen kuin kuva näkyi. Nyt tuo ohje on itsellini lähinnä muistilista ja sillä pääsen nollasta kuvaan muutamassa tunnissa. Itse tiivistäisin Linuxpohjaisen TV vastaanoton nän

1) Kaffeinella pääset nopsaan testaamaan toimiiko laitteisto ja näkyykyö kuva. Se toimii suunnilleen niin että laitteet kiinni ja pyydät sitä virittämään kanavat hiirellä kliksuttelemalla.

2) VDR & TVHeadend tarjoavat sitten ihan kaiken, mutta asennuksessa on pientä jumppaa. Kun noita ohjeita noudattaa, niin kyllä sieltä kuva tulee. Tuossa esimerkiksi yksi thread, jossa todennäköisesti sinun kaltainen aloittelija vietiin maksukanaviin saakka https://linuxtv.fi/viewtopic.php?f=12&t=5427

3) Yksinkertaisinta saada kaikki on hoitaa homma rahalla, eli VU+, E2, Enigma jne. lienee tästä kohdan 2 vaihtoehdosta se kaupallinen ratkaisu, joka tekee kaikki samat asiat valmiiksi ostettavassa boksissa - tosin silloin hinta on varmaa television luokkaa. https://www.huoltovalikko.com/forums/vu.41/

4) Television voi ostaa, kuten täällä vinkattiin ja varmaan saa hyvän - heikkous tahtoo tulla siinä, että älytelevision äly happanee viidessä vuodessa ja sen jälkeen se on pelkkä televisio ilman älyä. Valmistajat eivät päivitä ohjelmistojaan tarpeeksi. Toisaalta chromecast tms. tekee älyttömästäkin televisiosta älykkään aika pienellä rahalla.

5) Ja suoratoistot tottakai, mutta kaikkia kanavia et välttämättä näe suoratoistoista - ainakaan ilmaiseksi. Toisaalta mitä Herolla ja Frii kanavalla ihminen ylipäänsä tekee?


18
Nuohan ne vaihtoehdot ovat, eli VDR käyttäjät ovat suurelta osin siirtyneet Enigma/VU+ jne. valmisbokseihin, joihin ladataan omia softia ja tehdään samoja asioita. Meitä VDR jääriä on enää muutama ja TVHeadendillä ehkä vähän enemmän, mutta ei varmasti kovin paljoa niitäkään. Olisiko tuohon TVHeadendille yhtä selkokielistä ohjetta kuin tuo VDR ohje. Itsellä on TVHeadend testi näköpiirissä lähikuukausina ja koetan valmistautua siihen pikkuhiljaa.

19
Laitealue / Vs: DVBSky T980C ei löydä kanavia
« : 10.12.20 - klo:10.58 »
VDR käyttäjänä iso peukku VDR:n suuntaan. Toisaalta tiettyjen puutteiden takia olen itsekin pohtinut TVHeadendin kokeilemiseen ja saatankin sen jossain vaiheessa tehdä. Minusta tuntuu, että TVHeadendin kehitys on vähän lakannut. VDR kehittyy edelleen, mutta aika puhtaasti saksalaisesta näkökulmasta.

Tuossa varsin ajantasainen ohje, josta itselläni toimimaton osuus on kuvan katselu suoraan Ubuntussa ja koska sitä en tarvitse en ole siihen sen enempää paneutunut:

https://wiki.ubuntu-fi.org/UbuntuunVDRnasentaminenTS-tiedostoille

VDR:n kotimainen keskustelu on mykistynyt, eli käyttäjiä varmaan vielä on, mutta käyttäjät osaavat sitä käyttää eikä paikallisia murheita ole. Käytännössä ainoa aktiivinen VDR foorumi on saksalainen, mutta sekään ei ole ongelma, kun Google kääntää niin hyvin saksaa englanniksi:

https://www.vdr-portal.de/

Vastauksena VDR:ssä on kaikki mitä digiboksilta voit toivoa ja paljon enemmänkin. Itselle seuraava kehityskohde on selaimessa pyörivään hallintaversioon live kuvan tuominen - se on nyt ehkä se kuumin VDR kehitysaihe joka on juuri menossa, eikä vielä ihan heittämällä käytettävissä.

Oma VDR käyttöni on käytännössä:
  • Automaattisten hakusanapohjaisten ajastusten hallintaa selainympäristössä
  • Live urheilun seurantaa Nvidia Shield/KODI/VNSI paketin kautta olohuoneen televisossa käytännössä tämä on lähinnä Eurosportin pyöräilyä ja snookeria
  • Erilaisten sarja/elokuvatallenteiden katsomista Samba levyjaon yli - siis niitä joita tuossa ensimmäisessä bulletissani tallettelen oman maun mukaan

Digiboksikäytöstähän on aika ajamassa ohi, kun erilaiset suoratoistot ajavat edelle, mutta jos kaikesta suoratoistosta ei halua maksaa, niin VDR hoitaa esim. elokuvien ja sarjojen pidempiaikaisen katselusiirron mainiosti. Ilmaisissa suoratoistoissa on usein erilaisia kuukauden tms. katseluaikoja ja jos olen tallentanut sen tiedostoksi levynkulmalle, niin sieltä se ei ole mihinkään katoamassa ennen levyrikkoa.

Eli oma VDR käyttöni on vähentynyt radikaalisti, mutta kyllä edelleen tallenteita teen. Sellaisesta joka ei helposti jostain suoratoistosta näy tai esim. Eurosportin live urheilu, jos haluaa katsoa sen ranskan ympäriajon etapin kokonaan alusta lähtien, niin silloin ratkaisu on edelleen VDR tallenne. Sarja/Elokuvakirjastoa laajentelen pikkuhiljaa kiinnostavilla televisiosta tulevilla vaihtoehdoilla, siten että kun haluan katsoa elokuvan tai sarjan voin sieltä valkata mieleisen.

Tiivistäen - sitä mitä en ilmaiseksi suoratoistoista näe hoidan edelleen VDR:llä. Yle Areenan kehitys on toki vähentänyt sitä radikaalisti, mutta silti sitä edelleen käytän aika paljon ja tallenteita tehdään liki päivittäin.

VDR tulee kuolemaan kahteen asiaan
  • Suoratoistot ajavat vielä enemmän ohi ja normaali TV menee sen takia vielä jopa nykyistä huonommaksi
  • Maksu TV:n laiteparitus tulee liian tiukaksi - nythän ilmeisesti Viasat HD ei enää VDR maailmassa vissiin onnistu, mutta se ei itseä koske koska Eurosport on ainoa käyttämäni maksukanava

20
Laitealue / Vs: Levyn vaihto Raid0:aan
« : 10.12.20 - klo:10.51 »
Mulla on mdadm:llä tehty raid0. Toinen levy on viallinen ja kone käynnistyy vain jos kytken sen irti käynnistyksen ajaksi. Levyt-ohjelma ilmottaa että 64% sektoreista on viallisia. Miten saan levyn

Itsellä ollut samoja ongelmia - ubuntu ei buuttaa ennen kuin fstabista editoi risan pakan pois buuttauksessa.  Mutta kuten Jarmala sanoi nyt sassiin levykauppaan ja jotain muuta kuin RAID 0 käyttöön - itsellä enää viime vuosina on ollut peilattuja RAID 1 pakkoja. RAID 5/6 minäkin harrastin, mutta siinä oli tiettyä epävakautta riippuen levyjen tunnistumisjärjestyksistä, joten olen minäkin siitä harrastuksesta luopunut ja jäljellä enää tuo varsin vakaasti toimiva RAID1Moneen vuoteen en ole enää itse käyttänyt md:tä, mutta silloin kun käytössäni oli RAID5 -pakka, niin noin se meni rikkoutuneiden levyjen korvaamisessa.

Millä sitten hoidat homman - rautaraidilla?


Minä olen siirtynyt koneen hallinnoinnissa liki kokonaan tähän:
https://www.webmin.com/

Eli nettiselaimella kotiverkossa hallinnoin kellarin nurkassa pyörivää ubuntu palvelintani. Esim. nämä levypakkojen uudelleenkasaukset onnistuvat sillä aika kätevästi graafisesta tai selainpohjaisesta käyttöliittymästä ilman komentoloitsuja.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10