Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tikola

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11
61
Minä en ainakaan keksi muuta konstia, kuin vaihtaa osa kerrallaan ja sitten kun vikaa ei enää ole todeta, missä se oli. Yleensä - yhdeksän kertaa kymmenestä vika on aina emolevyssä, eli nykyitietokoneissa sanoisin, että emolevyvika on se tyypillisin ongelmien aiheuttaja, ellei muuta ilmeistä syytä ole. Eli se on se mutkikkain osa, jossa on eniten vikaantumispaikkoja.

62
Liittynee vähän samaan, eli minun pöytäkone meni päivityksessä mustaksi eikä sanonut mitään, ennen kuin poistin BIOSista kaikenlaista UEFI/AHCI jne. modernimmalta kuulostavia ominaisuuksia ja korvasin ne IDE tms. tiloilla. Siis jotain tämmöistä seurasin:

https://askubuntu.com/questions/1230512/why-ubuntu-20-04-does-not-boot-properly

Eli haiskahtaisi hieman, että 20.04 on vaikeuksissa erilaisten uudehkojen emolevyominaisuuksien kanssa ja innokkaan päivittäjän kannattaa nyt kuukausi pari odotella ihan rauhassa.

63
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 24.04.20 - klo:08.44 »
Kuulostaa tolkulliselta.
Minulla 18.04. ja malttanen odottaa että isoin ruuhka ohi :)

Minusta tosiaan teillä LTS versiota ajavilla saattaa mennä kuukausi pari, joloin uskotaan uuden julkaisun isompien lastentautien kadonneen


64
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 24.04.20 - klo:07.50 »
Milloin mahtaa systeemi ehdotella päivitystä?
Tänä aamuna oli tarjolla kolme yksittäistä, ei mitään mainintaa uudesta versiosta.

Tätä samaa jäin pohtimaan. Komentoriviltä se onnistunee, mutta noilla GUI konsteilla en vielä nyt aamulla onnistunut:

https://www.howtogeek.com/351360/how-to-upgrade-to-the-latest-version-of-ubuntu/

Ilmeisesti periaate on se, että LTS versioiden välisissä päivitysehdotuksissa odotellaan se kuukausi pari, että 20.04-001 julkaistaan, mutta meillä 19.10 käyttäjillä ilmoitus pitäisi tulla käyttöliittymään "ensi tilassa". Itsellä ei ole iso kiire, joten odottelen rauhassa viikonloppun, josko sieltä alkaisi ehdotusta pukata.


65
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 24.04.20 - klo:07.34 »
Iltamyöhäänhän se julkaisu meni, eli olisiko ollut joskus seitsemän kahdeksan maissa illalla kun download sivu alkoi tarjota 20.04 versiota kaikelle kansalle.

66
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 24.04.20 - klo:07.32 »
LIRCiin ei ole minulla mitään sanottavaa - koskaan en ole käyttänyt vain disabloinut sen pois, niin en saa virheilmoituksia lokiin siitä.

67
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 23.04.20 - klo:15.09 »
Nyt lähipäivinä alkaa minulla Ubuntu 20.04 VDR ympäristön rakentaminen. Päivitän ohjetta sen edetessä:

https://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu10.04LTSaanVDRnasentaminenTS-tiedostoille

Tämä on yksi käynnistymistä haittaava asia joka on tullut minulla 19.10 ympäristössä vastaan

https://linuxtv.fi/viewtopic.php?f=12&t=5407




68
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa
« : 23.04.20 - klo:09.20 »
Tämän viestiketjun voinee siirtää kehitysversiot osastolta pois - eikös tänään ole SE päivä kun 20.04 julkaistaan virallisesti? Itsellä ainakin menee serveri tänään iltapuolella päivitykseen - riippuen nyt miten datan siirrot uudelle serverille etenevät tässä päivän mittaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_version_history

69
Jos oikein ymmärsin ongelmasi, niin kulmat vaikuttavat toisiinsa. Jos A on täysi (18.43 astetta), niin B on nolla ja päinvastoin. Alla on kuitenkin linkki yhdistelmäkulmalaskimeen.

http://jansson.us/jcompound.html#postandboard

Kiitos. Pyöriteltyäni numeroita jonkun aikaa panin lopulta slope 18°, post rotation 0° ja  board rotation 24°, jolloin terän kulmaksi tuli 16,4° ja syöttökulmaksi 7,5°. Sahasin näillä, ja tulos oli niin hyvä, että taitaa välttää. Hieno juttu!

Vakuuttava insinöörimäinen suoritus - peukku tästä  :)

70
Kirvesmiesten ratkaisu tähän ongelmaan on ottaa vastaavasta kapulasta mallipalikka. Sahata se - kokeilla - sahata uudestaan - kokeilla... ja tätä prosessia toistetaan kunnes lopputulos miellyttää. Sitten otetaan se varsinainen palikka ja sahataan se tämän mallin mukaan, jonka jälkeen kaiken mennessä kohdilleen meillä on täydellinen liitos  :P

Näin se minusta noin käytännössä useinmiten tehdään, mutta tokihan sen voi myös 3d mallintaa, mutta itselleni tuo mallikappale olisi törkeän paljon pienempi vaiva kuin 3d mallinnuksen harjoittelu tätä varten.

71
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 20.03.20 - klo:08.10 »
Ohjeissa VDR:n tiedostojen siirtäminen turha. Enempi iloa olisi loitsusta miten ts pukataan teksteinen matroskaan.
Kodin taustaosana vdr toimii myös vnsiserverillä. Sen kehitys lienee lopetettu. Tuon voisi mainita kun yhdistelmä minusta mainio

Minulle se tiedostojen siirto taas on kuukauden päästä kullanarvoinen muistin tuki ja kodi VNSI paketilla tulen jatkamaan vielä pitkään. Jossain vaiheessa joutunee pysäyttämään VDR päivityksen, jotta VNSI&KODI pysyisivät yhteensopivina, mutta se on sitten sen ajan murhe.

Eli se tässä poistamisessa on aina riskinä, toisen roska on toisen aarre ja sitä ei oikein voi ulkopuolelta arvioida. Ehkä se paras olisi jonkinlainen wikisivun rakenteen uusinta, jossa ydinosuus olisi tiiviimpi ja sitten linkkien takana kaikenlaista muuta kivaa ja tarpeellista.

Itse pelkään, että linuxtv.fi sammuu jonain päivänä ja samalla sieltä katoaa kaikki se sinne kirjoiteltu, jota aina asennusten yhteydessä aika ajoin haeskelen.

72
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 19.03.20 - klo:15.57 »
Lähinnä se askarruttaa kuinka laveasti noilla vedetään VDRää erilaisiin ympäristöihin ja mitä kaikkea yksityiskohtia tarvitsee ohjeistaa. Itsellä on perus Ubuntu desktop asennuksia pöytäkoneelle ja siten haasteita on varmasti vähemmän kuin edellä olleilla RasPi asentajilla.

LinuxTV.fi on aika kuollut ja VDR harrastajat lienevät siirtyneen VU+ ja muihin tuotteistettuihin linux bokseihin, mutta kyllä meitä VDR jääriä vielä muutamia on, joten hyvä tämä ohje on olla olemassa. Ja saksassa taitaa olla vielä paljonkin aiheen harrastajia.

73
Multimedia ja grafiikka / Vs: VDR:n asentaminen
« : 19.03.20 - klo:13.00 »
Osaisiko joku editoida tuon sivun nimen kuntoon. Nythän siinä puhutaan 10.04 versiosta, mutta minä ainakin kuukauden päästä asennan noilla ohjeilla 20.04LTS versioon

https://wiki.ubuntu-fi.org/Ubuntu10.04LTSaanVDRnasentaminenTS-tiedostoille

Eli jos tuon versionumeron ottaisi otsikosta ja linkistä pois ja kuvattaisiin vain asentamista Ubuntuun, niin silloin se olisi mitä pitääkin. Minun tunnuksissa ei voima riittänyt - tai sitten en vain osaa.

Myös muita päivityksiä voisi harkita. Ihan noita kaikkia asioita minä en esimerkiksi joudu huomioimaan ollenkaan, enkä ole ollenkaan varma kaipaako kukaan noita joitakin juttuja enää. Toisaalta jos jotain poistaa, niin aina on riski, että tulee poistaneeksi jotain tarpeellista, jonka palauttaminen myöhemmin on työlästä tai jopa mahdotonta.

Minulla esimerkiksi mukaan on tullut noiden muutamien käyttäjien omien repositoryjen lisääminen, eli saan muutamia kaipaamiani liitännäisiä ihan toisaalta, kuin Ubuntun omasta pakettivarannosta ja sen voisi hyvin tuohon ohjeeseen lisätä.


74
Nyt aletaan kolkutella meikäläisen kykyjen rajoja, mutta tuossa on itua, että toinen kone monitoroi kaatuvaa yksilöä. Tuota Muninia testaan ehdottomasti - tuo oli hyvä ajatus.

75
Käytän Ubuntu Desktopia kotipalvelimena. Se ajaa VDR, PLEX ja NAS toimintoja kotona. Vanha serveri on jo reilusti viisivuotias ja uusi on rakenteilla korvaamaan sen. Uusi kone toimii hienosti ja nyt odottelen 20.04 LTS version, jonka otan sitten tuotantoon, mutta uuden koneen kanssa on ongelma. Kone toimii loistavasti, mutta kun jätän sen hyrräämään jossain vajaan vuorokauden uptimen jälkeen se mykistyy ja sammuu. Olen koettanut syslogista katsoa mikä on se tilanne, kun kone sammahtaa, mutta mitään loogista en ole löytänyt. Joku lämpö, ajastin tms. kaataa sen ja sammuttaa koko roskan. Kun sen sitten huomaa ja koneen taas buuttaa se toimii hienosti. Sinällään toimiva ratkaisu olisi varmaan rakentaa reboot joka aamu klo 05.00, mutta mikään tyylikäs ratkaisu se ei ole vaan haluni olisi löytää se kaatumisen syy ja korjata se.

Onko muuta koneen tomintaa seuraavaa ja logittavaa kuin normaali syslog, eli mitä lokeja tässä tilanteessa kannattaisi tutkia?

76
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä älytelevisio haussa
« : 01.03.19 - klo:10.13 »

Shieldin Mediaboksista kiinnostuin, satasen perinteinen litteä laajakuva-televisio ja Gigantista 199 euroa Shieldin mediaboksi, niin varmaan tarvi taas seuraavaan kymmeneen vuoteen televisiota harkita hankittavaksi uudestaan?

Muutenkin elän tässä niukalla budjetilla.

Ja luulen että mainostamani MiBox hoitaa samat asiat puoleen hintaan Shieldistä. Itsellä sellaista ei ole, mutta kakkoskoneeseen on vakaasti ollut harkinnassa jo muutamia kuukausia. Verkkokauppa.com ainakin möi noita MiBoxeja jossain vaiheessa, joten sellaisen voinee ostaa ihan suomalaiselta kauppiaaltakin.

77
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä älytelevisio haussa
« : 27.02.19 - klo:18.04 »
Jos hankin tavallisen television ja esimerkiksi nVidianin Shield -media-streaming-laitteen, voinko käyttää Google Play -sovelluksia televisiossa, joka ei ole älytelevisio?

Millä liitännällä tuo Shield liitetään televisioon? Gigantin sivuilta katselin, niin 199 eurolla irtoaisi tuo mediatoistin. Gigantin siuilla ei teknisissä tiedoissa lue, miten se liitetään televisioon.

Voit käyttää Google Play sovelluksia, joskaan likikään kaikki niistä eivät ole Android TV kelvollisia, eli joko ne eivät toimi tai sitten ne pitää asentaa nettiselaimella normaalista Google Play kaupasta laitteen oman kaupan sijaan.

Liitäntä on HDMI

Jos minä olisin sinä, niin ostaisin tämän:
https://www.mi.com/global/mibox/

Maksaa noin puolet Shieldistä ja sisältää samat jutut. Kokeilisin sitä vanhan television kaverina (jos se on jonkinlainen lituska edes, että siinä on HDMI liitäntä) ja sitten sen kokeen perusteella pohtisin mihin laittaisin sen 1500 ja mitkä ovat niitä kaipaamiasi tarpeita. Itse sanoisin, että tämä MiBox on halvin tapa päivittää vanha televisio "äly" laitteeksi ja voi hyvin olla, että se on parempi tapa kuin valmistajien omat sovellukset.  Eli kun tuon ostat, niin isoja summia ei tule hukattua ja sillä pikkurahalla voi saada yllättävän paljon.

78
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä älytelevisio haussa
« : 27.02.19 - klo:13.50 »
Kyllä telkussa kannattaa Netflix, prime video, Hbo tai mitä videopalveluita tykkääkään käyttää olla vakiona. Minullakin Nvidia shield tuomassa lisäominaisuuksia vanhaan kakkostelkkuun, jossa vain Netflix ja on se jotensakin tympeää alkaa shieldinn kanssa säätämään ja vaihtamaan sisääntuloa.

applen romuista kannattaa kyllä pysyä kaukana kaikissa laitteissa. Ylihintaista roskaa rajoitetuilla ominaisuuksilla.

Telkuissa hinnatkin tullut sen verran mukavasti alas, ettei tuo suuri menoerä ole viiden vuoden päästä vaihtaa parempaan telkkuun paremmalla kuvalla ja uusilla ominaisuksilla varustettuna. Vanhan voi sitten siirtää makkariin tai pajalle.

Mielipiteitähän on monia, mutta itselleni Shield on jotain ihan eri tasoa, kuin TVn valmistajan onnettomat sovellukset. Ne toimivat suunnitellusti vuoden pari ja sitten päivittämisen kiinnostus TV valmistajalta häviää. Vaiva on kyllä kieltämättä inputin vaihtaminen, mutta muuten siitä eteenpäin kaikki menee jokseenkin samoin kuin televisiossa itsessään. Onko kaksi painallusta kaukosäätimessä sitten paljon vai vähän, jokainen voi arvottaa itse.

Applen kamoistakin voi olla montaa mieltä, mutta Apple TV on kyllä kiistatta Applen halvimpia tuotteita. Sanoisin jopa, että saattaa olla sen firman ihan kirkkaimpia jalokiviä, ainakin jos hinta-laatusuhdetta miettii.

79
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä älytelevisio haussa
« : 27.02.19 - klo:10.57 »
Mulla ei ole kokemusta Shieldistä, eikä Chromecastista, mutta Samsungin kohtuu hintavasta älytelkkarista on. Ei sen äly nyt mitenkään kovin iso ole. Lähinnä harmittaa Smartpuolen hitaus ja selaimen käyttöä on turha edes ajatella. Televisiopuolen käyttöliittymä siinä on miellyttävä.

Tuon älytelkkarin päivitykset ovat kovin harvinaisia ja veikkaan, ettei niitä nyt enää muutaman vuoden jälkeen tulekaan. Onneksi en käytä mitään maksullisia palveluita.

Tämä on juuri se juttu, eli älytelkkarin "ÄLY" on kyllä markkinamiesten höpinää. En nyt sano, että Shieldissä on älyä paljon sen enempää, mutta tuollainen dedikoitu laite on tarkoitettu vain siihen ja siten valmistajan intressi on erilainen sen ylläpitämiseen kuin TV valmistajan. Eli minä sanoisin, että hyvin päivittyvä Android TV laite on se tämän hetken älykkäin telkkari, mutta tämän voivat kanssafoorumistit kiistää tai täydentää. Lähinnä tuossa mikä käyttöjärjestelmä on paras kysymyksessä en ole kovin vankalla pohjalla. Olen avoin uusille ajatuksille tämän suhteen, koska ei se minunkaan ratkaisu ihan huippuälykäs ole. Itsellä reitti on mennyt Raspberry Pi Kodi paketista Samsung älytelkkariin josta seuraava laite oli Apple TV ja nyt viimeisimpänä Nvidia Shield. Viimeisin on näistä paras, mutta niissä tehtävissä mistä AppleTV suoriutuu sen käyttökokemus on kyllä hieno, mutta Apple ei kaikesta kuitenkaan suoriudu - lähinnä kai kaupallisista syistä johtuen.

80
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä älytelevisio haussa
« : 27.02.19 - klo:10.37 »
https://www.nvidia.com/fi-fi/shield/

Kuten edellä on jo mainittu - osta ulkoinen laite, jonka ylläpito ja tulevaisuus on ehkä vakaampi kuin televisioiden. Eli älytelevisioilla on taipumus, että noin viidessä vuodessa sovellusten päivitys lakkaa, kun on tarve saada uusia malleja kaupaksi. Kun älyhomma hoidetaan erillisen boksin kautta sen tulevaisuus on parempi, koska se ei ole mihinkään muuhun tarkoitettu eikä kaupallinen paine ole niin kova kuin televisiopuolella. Tai jos muutos kuitenkin tulee on sen kustannus televisiota pienempi.

Eli itselläni on sekä älytelevisio, että tuo Shield ja kyllä Shieldin käyttö on viimeaikoina mennyt koko ajan edelle älytelevisiokäytöstä. Käyttöjärjestelmistä en sano mitään muuta kuin, että tuo Shieldin Android TV on ollut toimiva ja päivittynytkin hyvin. Shieldissä on tuo aiemmin mainittu Chromecast sisäänrakennettuna myös. Muitakin Shieldiä halvempia vastaavia laitteita on tarjolla, kuten MiBox jne.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11