Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuK

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14
241
Matkoille lähdettäessä tarkistan, että kaikkien kameroiden ja puhelimien kellot ovat samassa ajassa. Matkan jälkeen kokoan eri kameroiden ja puhelimien kuvat samaan kansioon ja niistä valitsen parhaat kuvat esityskansioon. Windowsin puolella seuraavat toiminnot onnistuivat IrfanView-ohjelmalla;
- eri kameroiden kuvatiedostojen esittäminen kuvienoton mukaisessa aikajärjestyksessä
- kun kuvat ovat aikajärjestyksessä ( tiedostot vielä omilla eri kameroiden mukaisilla tiedostonimillä), niin sen jälkeen kuvatiedostojen uudelleennimeäminen juoksevalla numeroinnilla, jolloin eri kameroiden erinimiset tiedostot saa yhtenäisen kuvanoton mukaisen järjestyksen nimen.
Näitä edellä mainittuja toimintoja en oikein löydä Ubuntusta.

242
Nyt tuli hyviä kommentteja, palaan asiaan parin päivän sisällä kokemuksia rikkaampana.

243
On tässä ollut hiukan muita kiireitä, enkä ole ehtinyt paneutua noihin neuvoihin vielä. Toisaalta puoli vuotta Ubuntua käyttäneenä nuo käskyt ovat hiukan hakusessa, mutta opiskellaan. Mitä tarkoitat muuten "toimivalla koneella", koska vanhassa koneessa on vain Win XP ja se siis toimii tulostimen kanssa ja uusi HP on varustettuna vain Ubuntulla ja se kone siis ämpyilee. Nuo käskythän ovat Linux-käskyjä, ei dos/win.

"Mites jos koetat kopioida siitä toimivasta koneesta
/etc/cups/printers.conf
ja hakemiston
/etc/cups/ppd/*  "


244
Lähtötilanne: Puolivuotta vanha HP läppäri ja HP LaserJet 1018 ovat toimineet hyvin yhteen Ubuntu 16.04 kanssa ( läppärissä ei ole muita käyttöjärjestelmiä). Jouduin kuitenkin kerran katkaisemaan sähköt tulostimesta ja sen jälkeen Ubuntu näytti tulostuksen toimivan, mutta kuitenkaan mitään ei tulostunut. Tulostin oli täysin mykkä. Epäilin tulostimen vikaantuneen ja halusin varmistaa asian, eli kaivoin vanhan Windows XP koneen esiin ja kytkin tulostimen siihen ja kappas, tulostin toimi ihan normaalisti. Tämän jälkeen, kun kytkin jälleen Ubuntu-koneen  usb-liittimellä, niin sekin yhdistelmä toimi. Jouduin siirtämään parin viikon päästä tulostimen toiseen huoneeseen ja silloin siis siitä katkaisin virran. Jälleen sama juttu, tulostin ei sen jälkeen toiminut, siis XP-kone jälleen hätiin ja samalla tavalla tulostin toimi XP-llä ja sen jälkeen myös Ubuntulla. Homma siis toimii, mutta jotenkin kaipaisin hiukan modernimpaa tekniikkaa tuon HP-tulostimeni henkiinherättämiseen, jos sähköt katkeaa. Löytyykö hyviä vinkkejä?

245
Lähetin viestiketjun tiedoksi Verkkokauppa.comiin

246
Kiitos!
Joo, Chromella näyttää toimivan, itsekin sitä vähän ajattelin kokeilla, mutta kun yritän olla asentamatta koko ajan uusia ohjelmia, niin en ollut vielä asentanut Chromea. Nyt sekin oli sitten asennettava. Samantapaiset ongelmat näyttävät esiintyvän myös Android pädeillä Firefoxin ja Chromen suhteen.

247
Vielä täsmennyksenä: Testasin samalla tavalla Gigantin sivustolla, ja siellä tulostaminen pdf-muotoon toimi, todennäköisesti myös toimii kirjoittimella.
Vaikuttaa, että Verkkokauppa.comin sivustolla on jokin määrittely, miksi ei toimi.

248
Onkohan näin, että Verkkokauppa.com on kieltänyt ohjelmallisesti tulostamisen? Joka tapauksessa esim. tällaisen sivun tulostaminen ei onnistu:

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/48874/hkkdt/Bosch-SMU46CW02S-Serie-4-astianpesukone-valkoinen

Kun avaan sivun oikeassa yläkulmassa olevan kolmen vaakaviivan kautta apuvalikon ja sieltä valitsen "Tulosta", saan tulostuksen esikatselun, ja jos siitä valitsen tulosta, saan näkyviin Ubuntun tulostimen määrittelysivun. Jos siitä valitsen itse tulostimen tai tulostuksen tiedostoon pdf-muotoon, niin kumpikaan ei toimi. Ja kuvaruudun yläreunan pudotusvalikko ei näytä mitään vaihtoehtoja, vain mustat pystysuorat palkit, joissa pitäisi olla nuo valikon vaihtoehdot.

249
No niin, pieni ongelma.
Esiintyy molemmilla eri HP kannettavilla ( HP Stream ja HP 250 ).
Verkkokauppa.comin esim. astianpesukoneen myyntiesitteen tulostaminen ei onnistu.
Tulostuksen esikatselu toimii, mutta itse tulostuksessa ilmoittaa, että tapahtui virhe ja tulostaa vain valkoisen tyhjän sivun. Yritin tulostaa myös tiedostoon pdf-muodossa, mutta ei tulosta ja tekee saman virheilmoituksen. Vika ei siis ole kirjoittimessa vaan Ubuntussa (16.04 LTS).
Mielenkiintoinen lisähavainto, että näytön yläosassa vakiona olevat valikot ( ei tuo esikatselun valikko) eivät tule näkyviin, kun hiiren vie ylävalikon kohdalle, ilmestyy vain musta pudotusvalikko ilman tekstejä.

250
Nykyään jokaisessa älypuhelimessa on ns. netinjako-ominaisuus, eli silloin tietsikalla pääsee nettiin puhelimen kautta. Puhelimesta löytyy tarvittava salasana wifi-yhteyden luomiseksi. Ei pitäisi olla vaikeaa tuo nettiin meno tuota kautta.

251
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Salasanan kysely
« : 02.06.17 - klo:22.39 »
Netistä voit ladata uusimman Ubuntun muistitikulle ja siitä sitten asentamaan omalle koneelle.

252
No niin,
nyt on hiukan askarreltu, eli avasin antamasi linkin

http://www.linuxlinx.com/2016/05/install-realtek-rtl8723be-wifi-driver-ubuntu-linuxmint.html

Noudattelin ohjetta ja kappas, äkkiä wifi-palkki tuli täyteen arvoon ja näin 10 muutakin lähistöllä olevaa tukiasemaan. Ennen ei näkynyt yhtään asemaa. Enempää en lähtenyt tutkimaan, että mikä antenni nyt toimii, mutta sen tiedän, että laite kykenee näkemään wifi-verkon loistavasti! Ja se on hyvä tieto.
Otin talteen suosikkeihin tuon www-ohjeen, eli kun signaali on heikko, niin sitten vaan askartelemaan.
Kiitoksia jälleen vinkistä.
PS. Kuuntelen vanhan ilman simmiä olevan puhelimen wifi-yhteyden kautta musaa verkosta ja jotenkin tuntui, että kun menin tuolla huonolla Streamin antennilla wifi-verkkoon, niin tuo puhelimen wifi-musan kuuntelu alkoi pätkiä. Tämä on mutu olettamus.

253
Siis alkujaan ihmettelin tätä ekassa viestissäni mainitsemaani asiaa:
"2. Tämän HP250:n wifi toimii hyvin ja kaukaa, mutta aikaisemmin käyttöön ottamani HP Stream koneen wifi etäisyys tukiasemaan pitää olla alle muutamia metrejä, muuten ei toimi?"
Jotenkin wifi-kantama on luvattoman heikko, sillä kaikki muut rekkulat, joissa on meikäläisellä wifi, kantavat noin 10 m. Olin jostain mainoksesta huomaavinani, että HP olisi mainostanut jotain uutta Stream-mallia, missä wifiä olisi parannettu. Ongelma ei paha, sillä puhelimen netinjaolla saan wifi-yhteyden helposti joka paikassa.
Tämän takia en viitsi ostella enää irrallista wifi-linkkiä, veisi taas yhden usb-paikan.

254
Pieni korjaus; mainitsin aikaisemmin, että "Ostin nyt Belkinin USB-Ethernet yhdyskaapelin, ja sillä netti toimii vikkelään ja ilman ongelmia. USB siksi, kun koneessa ei ole Ethernet-liitintä". Tuo härpäke onkin TP-LINK USB 2.0 to 100 Mbps Ethernet Network Adapter. Hinta pari kymppiä ja siis toimii hyvin.

255
Kiitoksia!
Eli nyt alkoi dvd-levyt vorkkimaan. En oikein ymmärrä, miksi tuo "tiikeri" elokuva toimi, mutta muut eivät. Eri formaatti?
Näinhän se on, että dvd- ja cd-levyt alkavat olla historiaa, mutta kun tämän uuden hankkimani HP250-koneen mukana tuli "lisä bonuksena" tuo CD-/dvd-asema, niin pitihän se myös testata, ja tässä siis samalla tuli ongelman ratkaisu, jos joku toinen hankkii saman koneen.

Ja sitten siirryn tuohon toiseen HP Stream-koneen pikku ongelmaan.
Eli HP Stream / 2Gt / 32Gt SSD-kone + 64 Gt muistikortti.
Olen lukenut jo aikaisemmin,että joissakin HP-koneissa on wifi:n käynnistyminen lepotilan jälkeen ollut takkuista, samoin meikäläisellä, mutta se kuitenkin toimii. Enemmän on herättänyt ihmetystä tuo wifi-kantomatkan lyhyys.
Ostin nyt Belkinin USB-Ethernet yhdyskaapelin, ja sillä netti toimii vikkelään ja ilman ongelmia. USB siksi, kun koneessa ei ole Ethernet-liitintä.
Mutta tässä vastauksena listaus, minkä esitit ekalla kerralla.
:~$ lshw -c network
WARNING: you should run this program as super-user.
  *-network               
       description: Wireless interface
       product: RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter
       vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:02:00.0
       logical name: wlo1
       version: 00
       serial: 30:f7:72:1d:ea:df
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=rtl8723be driverversion=4.4.0-77-generic firmware=N/A ip=192.168.43.117 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
       resources: irq:19 ioport:1000(size=256) memory:91000000-91003fff
WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.

Eipä sano meikäläiselle mitään.

256
Mulla on Ubuntu 16.04 LTS.
Tuli ilmoitus; tiedostoa  /usr/lib/libdvdcss* ei voi käsitellä: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
Mulla löytyy usr/lib/libdvd-pkg missä on 88libdvdcss-pkg, b-i_libdvdcss.sh ja VARS nimisiä tiedostoja.
VLC:n olen asentanut jo aikaisemmin ja siitä tuli sama virheilmoitus.

257
Ajoin tuon dvd-ohjeen läpi, mutta huonolla menestyksellä. Tilanne ei muuttunut mihinkään. Tarkemmin kerrottuna: Elokuvakokeilut teen kaupallisilla Suomesta ostetuilla dvd-levyillä. "Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme" toimi alkujaan ja ohjeenkin jälkeen toimii.
"Blade Runner, The final cut" ei toimi. Tulee ilmoitus, "Tapahtui virhe. Elokuvaa ei voi lukea." Molemmat toimivat XP-koneessani, siis levyssä ei voi olla vikaa. Muutenkin tuo levyjen toiminta lukulaitteessa hiukan ihmetyttää, kun otan levyn pois ja asennan toisen dvd-levyn, niin asema ei yritäkkään lukea (äänestä päätellen ). Kun suljen elokuvaohjelman, Totem, ja käynnistän uudelleen. silloin asema lukee levyn.

258
Ostin uuden HP250 G5 8Gt ja 128 Gt SSD. Asensin ensin tuon Win10:n ja sen jälkeen tein Win 10:n palautus USB-tikun, minkä valmistuminen muuten kesti useamman tunnin. Tämän jälkeen asensin Ubuntun ja heivasin koko Windowsin pois. Koko operaatio onnistui hyvin. Pari huomiota:
1. CD/DVD-soitin ei jostain syystä esitä kaikkia dvd-elokuvia, jotkut toimivat, toisista tulee ilmoitus, että ei pysty lukemaan. Mikäs vikana, levyt toimivat vanhassa Win XP-koneessa kylläkin?
2. Tämän HP250:n wifi toimii hyvin ja kaukaa, mutta aikaisemmin käyttöön ottamani HP Stream koneen wifi etäisyys tukiasemaan pitää olla alle muutamia metrejä, muuten ei toimi?

259
Onko ongelmia, jos ostan Acer Aspire ES1-523 mikron ja asennan siihen Ubuntun. Muistina SSD 256 GB, AMDA8 -prosessori, RAM 8GB, Full HD.

260
Toimintojeni taka-ajatus on valmistautua tuon Windows-koneen muuttaminen Ubuntukoneeksi, siksi testailen tätä sähköpostia. Lopullisen siirron jälkeen kaikki viestit tulevat pop-määrittelyllä tälle "pääkoneelle". Jotenkin musta tuntuu, että onnistuin pitämään viestit pysyvästi imap-määrittelyllä tällä pikku koneellani, ennen kuin pääkone haki ne pop-märittelyllä. En itsekkään osaa sanoa, miten se oikein meni. Nyt tämä ubuntu-kone toimii juuri vastauksen mukaisesti eli näyttää viestin, mutta hävittää sen, kun pääkone noutaa viestin lopullisesti omalle koneelleen. Kiitoksia tuosta käyttöohjelinkistä.

Sivuja: 1 ... 11 12 [13] 14