Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuK

Sivuja: [1] 2 3 ... 12
1
Selailin Ubuntun ohjeita ja huomasin hämmästyksekseni, että onpa vaikeaa löytää Ubuntu 18.04:n asennustiedostoa ( ISO ) suomenkielisistä ohjeista. eli aina oli tyrkyllä tuo uusin 20.04. En oikeastaan löytänyt ollenkaan suomenkielistä 18.04:ää. Ihmettelen tätä kovin, koska 18.04 on tällä hetkellä ehkä luotettavin ja varsin pitkään vielä tuettu versio. Oma kokemukseni on, että 20.04 tökkii vielä aika paljon, 18.04 on tosi luotettava ja 16.04 hyrrää kuin junan vessa, minkä tuki valitettavasti loppuu puolen vuoden päästä.
Suomenkielisissä ohjeissakaan ei edes ole mainintaa tai linkkiä englanninkielisille sivuille, mistä tuon 18.04:n voi ladata ja samalla tulisi huomauttaa, että itse asennuksessa voi sitten määritellä yleiskieleksi Suomen. Ei hyvä.

2
Varovainen ehdotus:
Jos sinulla on käytössä Thunderbird ( missä ovat haluamasi asiat ), niin siirry ensin tiedostonhallintaan ja valitse "näytä piilotiedostot". Tämän jälkeen etsit kansion .thunderbird ja sen alta löydät kansion, missä on iso kasa kirjaimia ja numeroita ja perässä .default. Kopioi tämä kansio erilliselle muistivälineelle ( kyseinen kansio sisältää kaiken olennaisen omasta sähköpostijärjestelmästäsi eli saat siitä samalla yhden varmuuskopion).
Tämän jälkeen siirry uuteen haluamaasi kohteeseen, missä on asennettu uusi Thunderbird ilman omia sähköposteja. Siitä uudesta Thunderbirdistä löydät saman polun päästä samanlaisen abcde123.default kansion. Nimeä se uudelleen lisäämällä perään vaikka yksi kirjain. Tämän jälkeen voit kopioida samaan paikkaan tuon lisämuistilla olevan oman .default kansion.
Jos nyt käynnistät Thunderbirdin, pitäisi eteesi ilmestyä omat tutut sähköpostisi ja osoitteesi.
Näin sen pitäisi onnistua, muistelen (olen itse toiminut näin ) ja jos homma ei lähde toimimaan niin poista tuo oma .default ja palauta alkuperäinen nimi tuohon kansioon, mistä muutit nimen. Ja jatka ongelman etsimiseksi toista ratkaisua.

3
Ubuntu tietokoneissa / Vs: libre office writer
« : 26.09.20 - klo:23.18 »
Jos on kyse hiiren osoittimesta, niin kannattaa kokeilla toisenlaista hiirialustaa. Joskus led-valoa käyttävät hiiren osoittimet saattavat vaellella itsekseen, mutta maton vaihto ( maton rasterikuvio tai kiilto saattaa sekoittaa hiiren) tai itse hiiren vaihto voi auttaa.

4
Olen 99% orientoitunut GUI-käyttäjä ja siksi reagoin vain näihin GUI-ongelmiin. Pyrin siis tukemaan esim. käyttäjiä, jotka siirtyvät Windowsista Ubuntuun jne ;-)

5
No niin, nyt viimeisimmän Ubuntu 20.04 päivityksen jälkeen näyttää  kopiointi jälleen toimivan normaalisti. Merkkaan tämän ratkaistuksi.

Mutta vielä pieni jälkipuinti, ei kylläkään liity LibreOfficeen vaan Ubuntu 20.04:ään. Kun sain ilmoituksen, että uusia päivityksiä saatavana, niin klikkasin päivityksen päälle.  Samalla hetkellä tuo ilmoitusikkuna hävisi näytöstä ja näytti siltä, että mitään ei tapahdu. Odottelin kärsivällisesti jonkin aikaa ja sitten huomasin, että tuohon mutterin näköiseen pieneen ikoniin ( mikä kuvaa päivitysohjelmaa ) oli ilmestynyt pieni punainen piste vasemmalle puolelle. Tajusin, että päivitys on sittenkin alkanut ja kokemuksesta klikkasin tuota ikonia. Tämän jälkeen tuli sitten näkyviin pieni ikkuna, mistä pystyi seuraamaan päivityksen aikajanaa. Mihin on ohjelmoijien tällainen iformaatioergonomia kadonnut, nimittäin ei kukaan huomaa tuota pientä punaista pistettä. Käyttäjä luulee että päivitys ei ole päällä ja rupeaa puuhastelemaan muita ja voi sotkea tuon päivityksen, sulkee vaikka koneen. Ubuntu 16.04:ssä aina päivityksessä tulee tuo ikkuna näkyviin automaattisesti ja silloin voi seurata huojentuneena päivityksen etenemistä. Ei pidä kuvitella käyttäjistä, että he huomaavat kaikenmaailman pienet punaiset pisteet eikä tuossa pikku ikonissa olevaa aikajanan kuvaa, mikä sekin liikkuu tosi hitaasti, kun jana on niin pieni. Windowsissa aina tuli tuo tiimalasi, mikä ilmoitti ohjelman olevan toiminnassa, se oli hyvä. Kolmessa viimeisessä 16.04, 18.04 ja 20.04 tämä infokehitys huononee kokoajan.

6
Totean lyhyesti, että Teamviewer asentui helposti ja lähti heti toimimaan, toinen koneista Ubuntu 16.04 ja toinen 20.04. Hieno homma, en tarvitse noita Chrome kysymykseni vastauksia enää.
Kiitoksia vinkistä ja merkkaan ratkaistuksi.

7
No joo, tykkään kerätä kaikki sähköpostit yhdelle omalle koneelle, siis POP-määrittely ja sähköpostina Thunderbird.
Katselin, että Chrome mahdollistaisi myös etäkäytön toisella koneella, onko kokemuksia?

8
Ei tuolta haulla löytynyt viimeisimpiä tietoja etäkäytöstä ja siksi kysyisin tietoa:
Mulla on kaksi Ubuntu-läppäriä ja toiseen tulee kaikki tärkeät sähköpostit. Miten voin tuolla toisella läppärillä käyttää tuota sähköpostiläppäriä siten, että voin selata ja lukea noita sähköposteja. WIndows-maailmassa joskus käytin vastaavaa ohjelmaa. Molemmat koneet ovat joko modemilla tai puhelimen netinjaon avulla kiinni verkossa? Eli mitä ohjelmia asennan ja asetuksia teen? Siis en halua siirtää tiedostoja, vain etäkäyttää toista konetta.

9
Ubuntu 20.04:ää on päivitetty, mutta yhä edelleen tuo hiirellä kopiointi ei tunnu toimivan oikein LibreOfficessa. Uotellaan kärsivällisesti korjausta. Kaipa saman ongelman on joku muukin huomannut?

10
Niinhän se on, että hyvän vaihtaminen vielä parempaan voi johtaa pettymykseen. Uusi 20.04 on vielä untuvikko ja moni neuvoo, että ei kannata heti mennä päivittämään. Huomasin juuri, että nyt on ilmestynyt uusi 20.04.01 LTS versio, missä on korjailtu havaittuja vikoja ja puutteita, siis pikkuhiljaa ehkä virheet korjaantuu ja saadaan se uusi loistava versio ilman bugeja. Monta kertaa, kun jotakin lähdetään parantamaan, niin ei osata enää varoa sitä, mikä edellisessä oli hyvin ja toimiva ja sitten käy niin, että se toimiva ei enää toimikkaan.

11
Kiitos neuvosta, tulee hiukan myöhään ja en ole vielä henkisesti valmistautunut tähän kokeiluun, kokeilen joskus myöhemmin. Onhan tuo järjestelmäasetuksista kiellon päällelaitto kuitenkin aika helppo juttu, käytän toistaiseksi vielä sitä, ainakin toimii.

12
Vielä näitä epätieteellisiä ajatuksia; miksi asennat 16.04 LTS versiota, kun sen tuki päättyy puolen vuoden päästä. Kokeile asentaa 18.04 LTS, ei sitä koskaan näistä digitouhuista tiedä ennen kuin kokeilee, voi vaikka lähteäkin toimimaan. Ei siinä ainakaan mitään menetä;-)

13
Miten asensit, oliko USB-tikku. Jos oli, niin kokeile huvikses tikulta asentaa vain kokeiluversio, ja katso, toimiiko se. Ei siitä tietenkään loppuratkaisuksi ole, tuli vain mieleen tällainen kokeilu. Tai kokeile asentaa kevyempi versio, esim. Lubuntu tai Mate.

14
Tähän päivitykseenköhän liittyy nyt meikäläisen ongelma, kun sain koneeni sekoamaan ( HP Stream, Ubuntu 16.04)
- Kone pari päivää sitten muistaakseni ensin jumittui ( saattoi olla, etä ajoin päivityksen ensin) ja käynnistin sen uudelleen. Käynnistyksen jälkeen vasemman reunan telakka ja yläreunan otsikot olivat kadonneet ja hiiri oli muuttunut isohkoksi vinoristiksi. Vain työpöydän kaksi ikonia olivat näkyvissä. Käynnistelin konetta useita kertoja, mutta aina sama lopputulos. Kone ilmoitti seuraavasta virheestä: ExecutablePath
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/unity/compiz-config-profile-setter
Tulin siihen tulokseen, että kone toimi jotenkuten oikein, paitsi Unityn osalta.
- hiiren oikealla sain näkyviin valikon, missä pystyi vaihtamaan taustakuvaa, siis pääsin Järjestelmäasetuksiin ja sitä kautta Ohjelmistot ja päivitykset sivulle, mistä (omasta mielestäni älykkäästi keksin ), että voin "Tarkistetaan päivitykset" kohtaa klikata.
Sain ilmoitusken, että päivityksiä on saatavissa ja niin hyväksyin sen ja ohjelmapäivitys ajettiin läpi.
Ilmassa oli toivon kipinä ja käynnistin koneen.
Ja lopputulos oli se, että en enää edes pääse Ubuntuun vaan kone ilmoittaa seuraavaa:
GNU GRUB version 2.02 beta2-36 ubuntu 3.27
Minimal BASH-like line editing is supported. For thefirst word, TAB lists possible command completions. Anywhere else TAB lists possible device or file copletions.
grub>
Ja tästä eteenpäin ei meikäläisen ymmärrys riitä.
MUUTIN VIESTIÄ TÄSTÄ ETEENPÄIN
Täytyy tunnustaa, että tuli hiukan sekoiltua ( yritin asentaa Ubuntua tyhjältä tikulta).
Onneksi oli vanha 16.04 USB-tikku tallessa ja sillä asensin uudestaan Ubuntun ja sen jälkeen DejaDubilla varmuuskopio takaisin ja kas, kone oli jälleen entisensä. Mitä tästä opimme:
1.Vanha USB-lataustikku kannattaa pitää tallessa
2. Varmuuskopiointi DejaDubilla esim. kerran viikossa
3. Ilmeisesti ei kannata heti tehdä päivitystä ( jos se ei toimikkaan)
4. Varmuuskopiointi ennen päivitystä
Ja elämä jatkuu

15
Yhtenä ratkaisuna voisi kokeilla kirjan tekemistä Libre Officen Impressillä ja sen muuttaminen sitten pdf-muotoon. Itse teen kuvakirjat tällä menetelmällä ja itse myös tulostan ja sidon ne. Impress tarjoaa paljon mahdollisuuksia kuvien ja tekstien käsittelyyn, on vain itsestä ja omasta taiteellisuudesta kiinni.
En ole kysellyt, mitä maksaa esim. 50 sivuisen pdf-tiedoston tekeminen kirjaksi.

16
Tuosta kosketuslevyn käytöstä on joku aikaisempi kesusteluketju, mutta sieltä ei löytynyt vastausta kysymykseeni, eli voiko pikanäppäimiin määritellä kosketuslevyn aktivoinnin ja poiston. Nyt se pitää tehdä järjestelmäasetusten kautta, mikä on varsin hankalaa. Ei tunnu löytyvän pikanäppäintä mihinkään versioon (16.04 - 20.04 ). Mielestäni tämä on varsin olennainen asia, kun nykyään on paljon läppäreitä ja sormi osuu vähän väliä kosketuslevylle kirjoitettaessa ja silloin tekstin kohdistin hyppää minne sattuu, erittäin ikävä homma. Pahvinpalan tai pelikortin laitto kosketuslevyn päälle ehkäisee ongelman, mutta on jotenkin fossiilinen kikka.

17
No niin, OTG se kirjainyhdistelmä piti olla eikä omg, kiitos jekulle. Ei noita usb-kaapeleita erota kuin kokeilemalla, että onko se OTG-kaapeli vai ei. (On The Go) -tekniikka.

18
Tässä vielä jälkiviisautta. Kun kukaan ei maininnut, niin nyt mainitsen, että nyky kännyköiden ja ainakin Ubuntu-läppärin välille kun kytkee usb-kaapelin, niin voi siirrellä tiedostoja . Tämä edellyttää , että usb-kaapeli on omg-tyyppiä, eli kaikki usb-kaapelit eivät siirtohommissa toimi, ne on yleensä tarkoitettu vain akun lataukseen. Ja tuli vielä mieleen usb-tikut, joiden toisessa päässä on isokokoinen usb-liitin ja toisessa päässä mini- tai mikro-usb liitin. Tällaisella tikulla voi myös helposti siirrellä tiedostoja.

19
Ubuntu tietokoneissa / Outo ilmoitus
« : 15.06.20 - klo:16.24 »
Yhdelle koneistani on ilmestynyt tällainen kysymys, enkä oikein keksi, mistä tämä tuli. Onko urkintayritys vai/ja pitääkö hyväksyä. Ilmestynyt pari kertaa enkä tietääkseni ole asentanut mitään uutta. Ubuntu 16.04 käyttiksenä.

20
" toi asennustikku sitten taas poistaa kaiken"

Hyvä huomio, kirjoitin varomattomasti, tarkoitin, että asennustikulla voi etukäteen harjoitella uutta versiota.

Sivuja: [1] 2 3 ... 12