Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuK

Sivuja: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20
281
Jassoo, eipä ole kukaan vielä opettanut, että kahdella sormella napauttamalla valikko tulee näkyviin ja näyttäähän tuo toimivan. Pitänee kiireesti lisätä oppimateriaaliin;-)
Eli näyttää toimivan ja on tuo sama toiminto näköjään 16.04:kin, mutta 14:ssa toimii myös levyn oikean painikkeen näpäytys.
Jotenkin  en tykkää tästä infosotkusta perusasioissa, jossain on oikean painikkeen toiminto, jossain kahden sormen näpäytys, jossain yhden sormen näpäytys, jossain valikkotaulu ylhäällä ja jossain ei.
Kai nämä ovat noita "Eskon puumerkkejä", mutta sotkua aiheuttavat.
Silti kovasti kaipaan selkeää ylävalikkoa, mistä asiat löytää, tuohon Nautilukseen. Sen ei tarvitsisi sukeltaa kovin syvälle infomerten syvyyksiin.
Monasti tämä pc:n käyttö on kuin vanhan ajan tietokonepelin pelaamista, klikkaile sieltä tai täältä, niin löydät ratkaisun. Nyt jäi multa pisteet saamatta.
Jään kaipaamaan parempaa informaatioergonomiaa suunnittelijoilta.
Joka tapauksessa suuret kiitokset vinkistä, jälleen kerran!

282
Hyvä tietää, että joillakin tuo toimii, mutta tässä vielä tilanne;
-uusi HP Strream, mihin asensin tikulta kuukausi sitten Ubuntu 18.04 LTS:n. Mitään "virityksiä" en ole tehnyt enkä asentanut mitään uusia ohjelmia. Ainoa asia mitä tein vähän aikaa sitten, oli, että koeasensin tikulta kokeilua varten Ubuntu 18.04 LTS:n englanninkielisen version, mutta se poistui tietenkin, kun otin tikun pois. Tällä ei käsittääkseni ole mitään tekemistä itse ongelman kanssa.
Tiedostot-ohjelma onmulla se ohjelma, mikä tulee asennuksen yhteydessä, nimeä en löydä mistään, mutta sen tiedoissa on maininta: Tiedostot 3.26.3 " Käsittele- ja järjestä tiedostoja". Tekijälistassa ekana on nimi Alexander Larsson jne. Onks tämä sama kuin Nautilus?
Mutta kuten aikaisemminkin totesin, niin kosketuslevyn kytkimillä eikä kaksoisnäpäytyksellä ei tule minkäänlaista valikkoikkunaa, missä olisi esim. kopioin, siirrä tms käskyjä. Muissa ohjelmissa kaikki kosketuslevyssä toimii normaalisti.
Jos muilla tämä toimii, niin pitänee varmaankin asentaa Ubuntu uudestaan ja katsoa, josko tilanne paranisi. Kone on vielä pelkässä testikäytössä eli yritän pitää sen mahdollisimman "puhtaana" tuota oppimateriaalin päivitystä varten.

283
Eipä tunnu auttavan tuo pitkään kosketuslevyn painiketta painaminenkaan.
Vielä tarkennuksena, että kosketuslevyssä käytän kaksoisnäpäytystä levyn keskeltä tai levyn alareunassa olevia mikrokytkimiä. Muissa ohjelmissa nämä toiminnot toimivat aivan normaalisti.
Onko joku, kenellä tämä kosketuslevyn käyttö toimii normaalisti Tiedostot-ohjelmalla ja Ubuntu 18.04 versiolla?

284
Ei tunnu niillä toimivan. poistaa vaan valaistut tiedostot ei valaistuiksi.

285
Täydennän vielä, eli jos minulla on läppäri ja vain kosketuslevy käytössä, siis ei hiirtä, niin en millään keksi, miten saan näkyviin kopiointi tai siirto-valikon, jos olen valinnut useita tiedostoja siirrettäväksi. Näppäinkäskyillä se onnistunee, mutta on aika erikoista, jos kosketuslevyllä ei onnistu, tarvitaan siis tuo ylävalikko.

286
Nyt pitää oikein kysyä, että eikö Ubuntu 18.04 versiossa ole Tiedostot-ikkunan yläosassa tuota normaalia valikkoa, mistä voi kopioida, siirtää ym vastaavaa tehdä. Meikäläisellä on toisessa pienessä HP Stream-koneessa tuo 18.04 versio asennettuna suomeksi ja siitä puuttuu ko. valikot, hiiren oikelaa klikkaamalla valikko tulee pop-ikkunana näkyviin. Samoin, jos asennustikulta asennan testausta varten englánninkielisen version, ei siinäkään ole noita ylärivin valikoita. Vai sekoileeko meikäläisen kone. Ubuntu 16.04 HP-Stream kone toimii mallikkaasti valikkoineen.

287
Kerran vielä, eli tänään palasi toinenkin kotikone kuntoon, miksi, entiedä, mutta hyvä näin. Eli sovellusvalikoimat tulivat "itsekseen" kuntoon molemmilla koneilla, ehkä muutkin ovat kokeneet saman, toivottavasti.

288
No nyt tuli päivityspyyntö, minkä ajamisen jälkeen sovellusvalikoima nousi jälleen jaloilleen ja toimii niin kuin ennen.
Ongelma ohi, ainakin omalta kohdaltani.

289

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade

Ei näillä käskyillä tapahtunut mitään parannusta.

290
Valistappa, minkälaisella käskyllä komentoriviltä ajoit päivityksen, mikä teki ihmeitä. Meinaan, kun meikäläisellä on yhä näyttönä tuo samä näkymä, mikä on tämän viestiketjun ekassa viestiisä, eli suurin osa ohjelmista puuttuu ja myös omat asennukset. Olinko jostain toisesta viestistä ymmärtänyt, että ongelma liittyy jotenkin HP printtereihin?

291
Pientä vertailua omilla HP Stream koneilla, hiukan eri koneet, koska vanhemmassa on mikro sd-korttipaikka  (Ubuntu 16.04 ) ja uudemmassa normaali sd-korttipaikka ( Ubuntu 18.04 ), molemmissa 32 GT muisti.
16.04 käynnistyy kylmästä tilasta 40 sek ja 18.04 30 sek, molempiin tulee aloitusnäkymä.
Miksi muuten pitää sammuttaa koko kone, kun ne voi jättää valmiustilaan, jolloin molempien käynnistyminen kestää noin 1-2 sek. Itse pidän koneita aina valmiustilassa ( viikko tolkulla yhteen menoon, tietenkin valmiustilassa ne kuluttavat hiukan akkua, mutta kun koneet ovat lähes koko ajan sähköverkossa kiinni ja ilman sähköverkkoakin niiden akut kestävät valmiustilassa useampia vuorokausia.
Vielä pikku kommentti; koska normaalisti käytän 16.04 konetta, on tuo toinen ollut käyttämättä ja kaapissa usein viikonkin ja akku on mennyt lähes tyhjäksi, koska 18.04 pitää muistaa sammuttaa oikeasta yläkulmasta, mulla ei virtakytkimestä. Ubuntu 16.04 virtakytkimestä painettaessa kysyy vaihtoehtoja. Kun sitten yritän käynnistää tuota kaapissa ollutta konetta (18.04 ), niin mitään ei tapahdu pitkiin aikoihin. Aluksi ihmettelin, mutta sitten huomasin, että akku oli loppu ja koneen pitää hiukan tankata akkua, ennenkuin se käynnistyy. Siksi ihmettelin 18.04:n hidasta käynnistymistä, kunnes asia selvisi.

292
Jep. Vertailen molempia versioita ja päivitän tarpeen tullen molempien versioiden "ohjevihkoja", jotka tein viime keväänä. Mitään suuria päivitystarpeita en tällä hetkellä ole keksinyt. Ainoa asia, mikä hiertää, on tuo printtereiden asentaminen. Monissa ohjeissa todetaan lyhyesti, miten printterit asennetaan, mutta kaipaan hiukan perusteellisempaa informatiivista ohjeistusta, minkä yritän lisätä molempiin ohjeisiin, joskus. Varsinaisena työversiona itse pidän vielä 16.04 versiota ( siihen kai kiintyi ).

293
Kun seurailee näitä viestejä, niin herää kysymys, miksi päivittää 16.04 uuteen 18.04 LTS versioon. Tuntuu olevan paljon kaikenlaista pientä ongelmaa. Meikäläisellä on toisessa koneessa 16.04 ja toisessa 18.04 ja olen mietiskellyt, että tavalliselle käyttäjälle on vaikea keksiä syitä, miksi päivittää uuteen ( ja samalla ehkä hankkia ongelmia). 16.04 ää päivitetään vielä monta vuotta, eli kiirettä ei ole.  En halua arvostella uutta versiota, mutta mitkä syyt puoltaisivat päivityksen tekoa ns. tavalliselle käyttäjälle? ( uusien taustakuvien saanti ei mielestäni ole riittävä syy ). Mullakin tuo uusi 18.04 temppuilee hiukan erilaisilla kummallisuuksilla, mutta niistä ei nyt tällä kertaa enempää.

294
Sain käyttööni toisen HP Stream pikkumikron, mihin keväällä asensin 18.04 version. Nyt päivitin sen ja ihmettelin, että se ei mene wifi-verkkoon, kunnes huomasin, että aina koneen käynnistyksen yhteydessä taitaa mennä päälle "lentotila", jolloin wifi kytkeytyy pois päältä.
Muuten päivityksen jälkeen jotenkin sain samanlaisia viitteitä, että kone ei luotettavasti mene kaapelin avulla reitittimeen, ainakin näytön yläosassa ei ollut verkon kuvaa, mutta tosiasiassa kone oli kuitenkin kaapelilla verkossa kiinni. Nämä havainnot ovat pikahavaintoja pari tuntia sitten tehdyn päivityksen jälkeen.

295
Tuota noin,
meikäläisellä on myös vanha XP-kone. Asensin siihen muistitikulta Ubuntu Maten ja toimii hyvin. Jätti vielä Windows XP jäljelle, voin alkuvalikossa valita joko Maten tai XP:n. On toiminut hyvin. Mate pystyy käyttämään Windowsin puolella olevia käyttäjän tiedostoja.
Matea suositellaan vanhoihin koneisiin, kuten XP-koneisiin. Jos on Ubuntua ennen käyttänyt, niin käytössä Maten oppii helposti.
Jotkut lisävärkit eivät toimi Ubuntussa, mutta XP:ssä kylläkin, joten käytän XP:tä näiden lisälelujen kanssa. XP:n päivityksistä ei enää väliä, kun sillä ei tarvitse mennä verkkoon.

296
Pieni vinkki kuvien katseluun Postimiehelle:
gThumb tuntuu hyvältä ohjelmalta esim. matkakuvien käsittelyyn ja muuhunkin touhuun.
- Sillä voi ensinnäkin lajitella kuvat ottohetken mukaan, siis jos on ollut matkoilla ja käyttänyt useita eri kameroita tai kännyköitä, voi kuvat siirtää samaan kansioon ja sitten lajitella ne kuvien ottohetken mukaan. Tietenkin ennen matkaa kannataa tarkistaa, että kaikissa kameroissa on sama kellonaika.
- tämän jälkeen gThumb:illa voi nimetä kuvat uudestaan yhtenäisen juoksevan numeroinnin mukaan
- kuvien valo/väriasetuksia voi helposti käsitellä, samoin terävyyttä lisätä
- kuva-alueen rajaaminen onnistuu myös helposti
Ohjeet löytyvät itse ohjelmasta ( tosin ohjelman "valikot" ovat hiukan persoonalliset, vaatii vähän kokeilua, että löytää.
Ei kannata puuhastella kuvien käsittelyssä Tiedosto-ohjelmilla.

297
Miten olisi Libre Office Impress. Ensin luot puhtaan pohjan ja siihen kopioit kuvan päälle. Tämän jälkeen voi sitten lisäillä tekstejä ym tavaraa. Jos on paljon kamaa,niin kannattaa koota ryhmä, niin eivät turhaan tartu kiinni operointiin. Pitääkö lopullinen kuva olla png, vai esim. pdf-kuva?
Tarkistin vielä, eli käskyllä Vie... saa valittua taltiointimuodoksi PNG:n.

298
No niin, suuri seikkailu jälleen takanapäin.
Lähdin tutkailemaan asiaa ja löysin Wikipediasta
https://en.wikipedia.org/wiki/GNOME_Software
seuraavan lauseen selostuksen
"The program can be used to add and manage repositories as well as Ubuntu Personal Package Archives (PPA). Ubuntu replaced its previous Ubuntu Software Center program with GNOME Software starting with Ubuntu 16.04 LTS,[3] re-branded as "Ubuntu Software". It also supports fwupd for servicing of system firmware."
Näin päädyin sivulle
https://en.wikipedia.org/wiki/Ubuntu_Software_Center
Ja sieltä päätin yrittää asennusta ohjelmalle "software-center".
Onnistuneen asennuksen jälkeen meikäläisellä on nyt kaksi identtistä ikonia, toinen tuo alkuperäinen toimimaton ja tämä uusi, mikä näyttää ohjelmavaihtoehtoja ja myös asennetut ohjelmat.
Siis jonkinlainen hätäratkaisu tuli taisteltua. Ei kyllä tällainen asia saisi jumittaa Ubuntu 16.04ssä, tavalliset käyttäjät hermostuvat. Meikäläisellä on nyt jo sattumalta tullut käyttöön kolmas mikro (jälleen uudempi versio HP Stream ), mihin asensin Ubuntu 18.04LTS:n ja siinä tuo "Ubuntu sovellusvalikoima" näyttää toimivan moitteetta.

299
Ei tunnu korjaantuvan itsekseen, eikä tuolta bugiraportista oikein löydy vastaavaa ongelmaa.
Voiko tuon Sovellusvalikoiman poistaa ja asentaa uudestaan tuolla install-käskyllä. Ja onko ohjelman nimi todella Sovellusvalikoima?

300
Kyllä Ubuntun sovellusvalikoima on olennaisen tärkeä osa Ubuntun käyttäjäystävällistä arkkitehtuuria. Erityisesti henkilöille, jotka käyttävät graafista käyttöliittymää. En tiedä, löytyykö Windowsmaailmasta vastaavaa helppokäyttöistä ohjelmien esittelyä ja latausta.
Jossain taisi olla mainita, että sovellusvalikoima ei toimi 18.04 versiossakaan ( eikä 16.04 ssäkään). Silloin vika taitaa olla itse sovellusvalikoimassa, sen layout muuttui vähän aikaa sitten ja siinä yhteydessä taisi mennä toiminta sekaisin.

Sivuja: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 20