Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuK

Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12
201
Ubuntun ohjeissa todetaan
https://help.ubuntu.com/16.04/ubuntu-help/files.html

"Tiedoston kopioinnin voi pakottaa pitämällä pohjassa Ctrl-näppäintä vedettäessä, tai tiedoston siirtyminen voidaan pakottaa pitämällä pohjassa Shift-näppäintä vedettäessä."

Jos avaan kaksi ikkunaa samalla tallennusvälineellä, niin gThumb ei suostu kopioimaan Ctrl-näppäintä pohjassa pitämällä raahausmenetelmällä.
Tämä on hiukan hankalaa, kun ohjelma ei toimi yleisohjeiden mukaisesti, vai onko ongelma HP Streamissa ( mitä en oikein usko ).

202
Jaa, tämähän meneekin mielenkiintoiseksi. Siis saman muistiaseman kansioiden välillä hiiren homma toimiikin eri tavalla kuin jos toimii kahden eri muistivälineen kesken. Oli täysin uusi, yllättäävä ja outo tieto. Mikä on logiikka?
Yritin siis siirtää ja kopioida kuvatiedostoja kahden eri kansion välillä ja hiirellä siirto toimii, mutta ei kopiointi. Ohjelmana siis oli tuo gThumb. Valikoilla Copy/paste homma kyllä toimii. Yleensäkin tämä tiedostojen siirto ja kopiointi on aiheuttanut harmaita hiuksia, kun jotenkin hommasta puuttuu punainen lanka. Toisinaan homma toimii, toisinaan sitten taas ei, kuten laulussa sanotaan. Ubuntun ohjeistuksessa voisi olla hiukan tekstiä tästä tiedostojen kopioimisesta ja siirtelystä ja sen filosofiasta.

203
Kiitoksia!
Asensin tuon gThumb-ohjelman ja vaikuttaa siltä, että siitä löytyy nuo kaipaamani ominaisuudet.
Tosin ohjelman ominaisuudet on aika hyvin piilotettu, tulee mieleen vanhat dos-pelit, joissa etsittiin ratkaisuja klikkailemalla eri kohtia.
Muuten koneellani HP Stream ei tuo kuvatiedoston kopiointi ikkunasta toiseen toimi vetämällä vaan ohjelma siirtää tiedoston. Kuvan kopiointia en hiiritoiminnolla löytänyt ollenkaan. Ohjeissa sanotaan, että hiirellä vetämällä tiedosto kopioituu, nyt se siirtyy.

204
Matkoille lähdettäessä tarkistan, että kaikkien kameroiden ja puhelimien kellot ovat samassa ajassa. Matkan jälkeen kokoan eri kameroiden ja puhelimien kuvat samaan kansioon ja niistä valitsen parhaat kuvat esityskansioon. Windowsin puolella seuraavat toiminnot onnistuivat IrfanView-ohjelmalla;
- eri kameroiden kuvatiedostojen esittäminen kuvienoton mukaisessa aikajärjestyksessä
- kun kuvat ovat aikajärjestyksessä ( tiedostot vielä omilla eri kameroiden mukaisilla tiedostonimillä), niin sen jälkeen kuvatiedostojen uudelleennimeäminen juoksevalla numeroinnilla, jolloin eri kameroiden erinimiset tiedostot saa yhtenäisen kuvanoton mukaisen järjestyksen nimen.
Näitä edellä mainittuja toimintoja en oikein löydä Ubuntusta.

205
Nyt tuli hyviä kommentteja, palaan asiaan parin päivän sisällä kokemuksia rikkaampana.

206
On tässä ollut hiukan muita kiireitä, enkä ole ehtinyt paneutua noihin neuvoihin vielä. Toisaalta puoli vuotta Ubuntua käyttäneenä nuo käskyt ovat hiukan hakusessa, mutta opiskellaan. Mitä tarkoitat muuten "toimivalla koneella", koska vanhassa koneessa on vain Win XP ja se siis toimii tulostimen kanssa ja uusi HP on varustettuna vain Ubuntulla ja se kone siis ämpyilee. Nuo käskythän ovat Linux-käskyjä, ei dos/win.

"Mites jos koetat kopioida siitä toimivasta koneesta
/etc/cups/printers.conf
ja hakemiston
/etc/cups/ppd/*  "


207
Lähtötilanne: Puolivuotta vanha HP läppäri ja HP LaserJet 1018 ovat toimineet hyvin yhteen Ubuntu 16.04 kanssa ( läppärissä ei ole muita käyttöjärjestelmiä). Jouduin kuitenkin kerran katkaisemaan sähköt tulostimesta ja sen jälkeen Ubuntu näytti tulostuksen toimivan, mutta kuitenkaan mitään ei tulostunut. Tulostin oli täysin mykkä. Epäilin tulostimen vikaantuneen ja halusin varmistaa asian, eli kaivoin vanhan Windows XP koneen esiin ja kytkin tulostimen siihen ja kappas, tulostin toimi ihan normaalisti. Tämän jälkeen, kun kytkin jälleen Ubuntu-koneen  usb-liittimellä, niin sekin yhdistelmä toimi. Jouduin siirtämään parin viikon päästä tulostimen toiseen huoneeseen ja silloin siis siitä katkaisin virran. Jälleen sama juttu, tulostin ei sen jälkeen toiminut, siis XP-kone jälleen hätiin ja samalla tavalla tulostin toimi XP-llä ja sen jälkeen myös Ubuntulla. Homma siis toimii, mutta jotenkin kaipaisin hiukan modernimpaa tekniikkaa tuon HP-tulostimeni henkiinherättämiseen, jos sähköt katkeaa. Löytyykö hyviä vinkkejä?

208
Lähetin viestiketjun tiedoksi Verkkokauppa.comiin

209
Kiitos!
Joo, Chromella näyttää toimivan, itsekin sitä vähän ajattelin kokeilla, mutta kun yritän olla asentamatta koko ajan uusia ohjelmia, niin en ollut vielä asentanut Chromea. Nyt sekin oli sitten asennettava. Samantapaiset ongelmat näyttävät esiintyvän myös Android pädeillä Firefoxin ja Chromen suhteen.

210
Vielä täsmennyksenä: Testasin samalla tavalla Gigantin sivustolla, ja siellä tulostaminen pdf-muotoon toimi, todennäköisesti myös toimii kirjoittimella.
Vaikuttaa, että Verkkokauppa.comin sivustolla on jokin määrittely, miksi ei toimi.

211
Onkohan näin, että Verkkokauppa.com on kieltänyt ohjelmallisesti tulostamisen? Joka tapauksessa esim. tällaisen sivun tulostaminen ei onnistu:

https://www.verkkokauppa.com/fi/product/48874/hkkdt/Bosch-SMU46CW02S-Serie-4-astianpesukone-valkoinen

Kun avaan sivun oikeassa yläkulmassa olevan kolmen vaakaviivan kautta apuvalikon ja sieltä valitsen "Tulosta", saan tulostuksen esikatselun, ja jos siitä valitsen tulosta, saan näkyviin Ubuntun tulostimen määrittelysivun. Jos siitä valitsen itse tulostimen tai tulostuksen tiedostoon pdf-muotoon, niin kumpikaan ei toimi. Ja kuvaruudun yläreunan pudotusvalikko ei näytä mitään vaihtoehtoja, vain mustat pystysuorat palkit, joissa pitäisi olla nuo valikon vaihtoehdot.

212
No niin, pieni ongelma.
Esiintyy molemmilla eri HP kannettavilla ( HP Stream ja HP 250 ).
Verkkokauppa.comin esim. astianpesukoneen myyntiesitteen tulostaminen ei onnistu.
Tulostuksen esikatselu toimii, mutta itse tulostuksessa ilmoittaa, että tapahtui virhe ja tulostaa vain valkoisen tyhjän sivun. Yritin tulostaa myös tiedostoon pdf-muodossa, mutta ei tulosta ja tekee saman virheilmoituksen. Vika ei siis ole kirjoittimessa vaan Ubuntussa (16.04 LTS).
Mielenkiintoinen lisähavainto, että näytön yläosassa vakiona olevat valikot ( ei tuo esikatselun valikko) eivät tule näkyviin, kun hiiren vie ylävalikon kohdalle, ilmestyy vain musta pudotusvalikko ilman tekstejä.

213
Nykyään jokaisessa älypuhelimessa on ns. netinjako-ominaisuus, eli silloin tietsikalla pääsee nettiin puhelimen kautta. Puhelimesta löytyy tarvittava salasana wifi-yhteyden luomiseksi. Ei pitäisi olla vaikeaa tuo nettiin meno tuota kautta.

214
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Salasanan kysely
« : 02.06.17 - klo:22.39 »
Netistä voit ladata uusimman Ubuntun muistitikulle ja siitä sitten asentamaan omalle koneelle.

215
No niin,
nyt on hiukan askarreltu, eli avasin antamasi linkin

http://www.linuxlinx.com/2016/05/install-realtek-rtl8723be-wifi-driver-ubuntu-linuxmint.html

Noudattelin ohjetta ja kappas, äkkiä wifi-palkki tuli täyteen arvoon ja näin 10 muutakin lähistöllä olevaa tukiasemaan. Ennen ei näkynyt yhtään asemaa. Enempää en lähtenyt tutkimaan, että mikä antenni nyt toimii, mutta sen tiedän, että laite kykenee näkemään wifi-verkon loistavasti! Ja se on hyvä tieto.
Otin talteen suosikkeihin tuon www-ohjeen, eli kun signaali on heikko, niin sitten vaan askartelemaan.
Kiitoksia jälleen vinkistä.
PS. Kuuntelen vanhan ilman simmiä olevan puhelimen wifi-yhteyden kautta musaa verkosta ja jotenkin tuntui, että kun menin tuolla huonolla Streamin antennilla wifi-verkkoon, niin tuo puhelimen wifi-musan kuuntelu alkoi pätkiä. Tämä on mutu olettamus.

216
Siis alkujaan ihmettelin tätä ekassa viestissäni mainitsemaani asiaa:
"2. Tämän HP250:n wifi toimii hyvin ja kaukaa, mutta aikaisemmin käyttöön ottamani HP Stream koneen wifi etäisyys tukiasemaan pitää olla alle muutamia metrejä, muuten ei toimi?"
Jotenkin wifi-kantama on luvattoman heikko, sillä kaikki muut rekkulat, joissa on meikäläisellä wifi, kantavat noin 10 m. Olin jostain mainoksesta huomaavinani, että HP olisi mainostanut jotain uutta Stream-mallia, missä wifiä olisi parannettu. Ongelma ei paha, sillä puhelimen netinjaolla saan wifi-yhteyden helposti joka paikassa.
Tämän takia en viitsi ostella enää irrallista wifi-linkkiä, veisi taas yhden usb-paikan.

217
Pieni korjaus; mainitsin aikaisemmin, että "Ostin nyt Belkinin USB-Ethernet yhdyskaapelin, ja sillä netti toimii vikkelään ja ilman ongelmia. USB siksi, kun koneessa ei ole Ethernet-liitintä". Tuo härpäke onkin TP-LINK USB 2.0 to 100 Mbps Ethernet Network Adapter. Hinta pari kymppiä ja siis toimii hyvin.

218
Kiitoksia!
Eli nyt alkoi dvd-levyt vorkkimaan. En oikein ymmärrä, miksi tuo "tiikeri" elokuva toimi, mutta muut eivät. Eri formaatti?
Näinhän se on, että dvd- ja cd-levyt alkavat olla historiaa, mutta kun tämän uuden hankkimani HP250-koneen mukana tuli "lisä bonuksena" tuo CD-/dvd-asema, niin pitihän se myös testata, ja tässä siis samalla tuli ongelman ratkaisu, jos joku toinen hankkii saman koneen.

Ja sitten siirryn tuohon toiseen HP Stream-koneen pikku ongelmaan.
Eli HP Stream / 2Gt / 32Gt SSD-kone + 64 Gt muistikortti.
Olen lukenut jo aikaisemmin,että joissakin HP-koneissa on wifi:n käynnistyminen lepotilan jälkeen ollut takkuista, samoin meikäläisellä, mutta se kuitenkin toimii. Enemmän on herättänyt ihmetystä tuo wifi-kantomatkan lyhyys.
Ostin nyt Belkinin USB-Ethernet yhdyskaapelin, ja sillä netti toimii vikkelään ja ilman ongelmia. USB siksi, kun koneessa ei ole Ethernet-liitintä.
Mutta tässä vastauksena listaus, minkä esitit ekalla kerralla.
:~$ lshw -c network
WARNING: you should run this program as super-user.
  *-network               
       description: Wireless interface
       product: RTL8723BE PCIe Wireless Network Adapter
       vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:02:00.0
       logical name: wlo1
       version: 00
       serial: 30:f7:72:1d:ea:df
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=rtl8723be driverversion=4.4.0-77-generic firmware=N/A ip=192.168.43.117 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11bgn
       resources: irq:19 ioport:1000(size=256) memory:91000000-91003fff
WARNING: output may be incomplete or inaccurate, you should run this program as super-user.

Eipä sano meikäläiselle mitään.

219
Mulla on Ubuntu 16.04 LTS.
Tuli ilmoitus; tiedostoa  /usr/lib/libdvdcss* ei voi käsitellä: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole
Mulla löytyy usr/lib/libdvd-pkg missä on 88libdvdcss-pkg, b-i_libdvdcss.sh ja VARS nimisiä tiedostoja.
VLC:n olen asentanut jo aikaisemmin ja siitä tuli sama virheilmoitus.

220
Ajoin tuon dvd-ohjeen läpi, mutta huonolla menestyksellä. Tilanne ei muuttunut mihinkään. Tarkemmin kerrottuna: Elokuvakokeilut teen kaupallisilla Suomesta ostetuilla dvd-levyillä. "Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme" toimi alkujaan ja ohjeenkin jälkeen toimii.
"Blade Runner, The final cut" ei toimi. Tulee ilmoitus, "Tapahtui virhe. Elokuvaa ei voi lukea." Molemmat toimivat XP-koneessani, siis levyssä ei voi olla vikaa. Muutenkin tuo levyjen toiminta lukulaitteessa hiukan ihmetyttää, kun otan levyn pois ja asennan toisen dvd-levyn, niin asema ei yritäkkään lukea (äänestä päätellen ). Kun suljen elokuvaohjelman, Totem, ja käynnistän uudelleen. silloin asema lukee levyn.

Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12