Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuK

Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 20
201
Nyt meni noloksi tää homma. Sanasokeus vaivaa, tietenkin tarkoitin LibreOfficea. Kiitoksia terävästä havainnosta. Korjasin tuon otsikon, mutta yhä edelleen Impressissä hiirellä kohteen kopioiminen ja sen jälkeinen Liittäminen sekoilee.
Tarkistin juuri saman asian Writerissa, eli tein Text boxeja pari kappaletta ja kun rupesin niitä hiirellä kopioimaan, niin sama sekoilu jatkui, eli Paste-käskyllä toi edellisen copyllä määritellyn boxin. Käytin tässä eng. kielistä Libreä, sillä ei ilmeisesti kuitenkaan ole mitään merkitystä.
No ehkä tämä korjaantuu lähitulevaisuudessa.

202
Pelkällä hiirellä tai padilla työskennellessä, siis kohteen klikkaus oikealla painikkeella ja siitä valikosta hiirellä osoittamalla Copy jne.

203
Ubuntun 16.04 ja 18.04 versioiden mukana tullut (olin vahingossa kirjoittanut OpenOffice) LibreOffice on toiminut moittetta, mutta kun nyt asensin uusimman Ubuntu 20.04:n, niin huomasin Impressillä työskennellessäni kopioinnin toimivan kummallisesti hiirellä. Kun klikkaan jonkin tekstikentän tai kuvan ja klikkaan hiiren vasemmalla valikon näkyviin ja valitsen copy ja sitten jossain toisessa kohdin valitsen paste, niin ohjelma tuokin edellisen valitsemani objektin. Minun pitää aina pari kertaa klikata kohdetta ja valita copy, ennen kuin ohjelma suostuu kopioimaan ko. kohteen. Toinen  tapahtuma on, että välillä kopiointi muuttaakin valitun tekstin vientikohdassa kuvaksi, aivan satunnaisesti.
Onko kenelläkään samanlaisia havaintoja?
Jos käytän ctrl + c ja ctrl + v käskyjä, niin silloin kaikki toimii oikein.
Muuten pikku HP Streamilla tuntuu uusi versio toimivan luotettavammin kuin vanhassa 16.04:ssä, missä aina välillä ohjelma ryhtyy pelastamaan palauttamalla, minkä se kylläkin aina tekee onnistuneesti.

204
Voi olla, että CD-levy on ihan kunnossa, mutta aikoinaan poltto/luku ei ollut aivan viimeisen päälle ja siksi jollain CD:llä kirjoitettu levy ei toiminut toisella CD-värkillä. Asiaan saattoi vaikuttaa myös valittu kirjoitusnopeus. Eli voisi kokeilla useammalla eri CD-lukijalla, ehkä juuri sellaisella vanhemmalla lukijalla. Meikäläisellekin on kerääntynyt useampiakin cd-laitteita ja aina on jokin niistä suostunut lukemaan levyn.

205
PS. Eihän vaan ole laitteen suojakoskettimellinen verkkojohdon sähkötöpseli liitetty tavalliseen 0-luokan seinäpistorasiaan, jossa ei ole maadoituskosketinta? Kun laitteen maadoitus on "ilmassa" kelluu koko laitteen runko määräämättömässä potentiaalissa ja pelkkä staattinen varaus käyttäjältä saa sen boottaamaan.


Tulee mieleen hamaasta historiasta, että eräässä teollisuuden valvomossa tietokone ja kirjoitin olivat eri vaiheiden pistorasioissa ja vaiheiden välillä oli turhan suuri potentiaaliero, minkä seurauksena oli mystisiä ongelmia. Lyhyesti sanottuna kannattaa samasta pistorasiasta ottaa sähkösyöttö kaikille tietokoneen laitteille. Tässä ongelmassa tuskin on tästä kysymys, mutta kun tuli mieleen, niin kerroin varoitukseksi.

206
Ei minun mielestä uudelleenasennuksessa mitään omia tietoja menetä. Ensin otat kopion home/koti kansiosta, siinä tulee talteen omien tiedostojesi lisäksi Thunderbirdin koko sähköpostisi osoitteineen ja Firefoxin omat suosikkilinkit. (Huom. Ne ovat piilotiedostoja, mutta Näytä Piilotiedostot tuo näkyviin nämä pistealkuiset tiedostot ja kansiot) Valmista sitten uusi ( jos ei ole valmiina, nimittäin kannattaa pitää tallessa ) iso-käynnistyvä Ubuntu-tikku haluamastasi Ubuntu-versiosta. Kun varmuuskopiot on tehtu ja sinulla on tuo asennustikku, niin sitten vaan asentamaan uudestaan koko Ubuntu. Aikaa menee n. 20 min. Tämän jälkeen voit kopioida Firefoxin ja Thunderbirdin  määrätyt kansiot asennuskansioiden tilalle, jolloin saata aivan alkuperäiset omat asiat käyttöön. Lue nämä ohjeet hyvin etukäteen, en ala tässä neuvomaan, mutta helppo on tehdä. Ja lopuksi kopioit haluamasi loput asiat takaisin. Musiikin ja videot ym. toimitaan osapuilleen samalla tavalla, mutta kansio ei ole home vaan media ( muistaakseni).
Olen tehnyt itse pari kertaa tämän operaation, ja se on helppo homma, mutta kysy neuvoja, jos menee vaikeaksi.

207
Ehkä olen tästä jo aikaisemminkin urputtanut, mutta nyt asia on jälleen tuore eli päivitin juuri 19.10 version, kun tuli ilmoitus siitä. Niinpä päivitys lähti pyörimään, mutta näytöllä ei tapahtunut mitään, kunnes äkkäsin jälleen vilkaista tuota vasemman reunan ikonirivistöä, missä päivityksen ikonissa oleva mikroskooppisen pieni palkki oli alkanut huomaamatta hitaasti kasvaa. Näinhän se oli, eli siitä oli käyttäjän huomattava, että kone tekee jotain. Kun ikonia klikkas, sai näkyviin kunnon ikkunan, missä näkyi päivityksen eteneminen.
Olen huomannut, että pienissä kopioinneissa tai siirroissa tulee näkyviin automaattisesti iso ikkuna kertomaan hommasta, mutta joissain isoissa siirroissa näytössä onkin oikeassa yläkulmassa vain pieni sektoriympyrä, mikä vähitellen täyttyy ja päivityksissä ilmestyy ikoniin tuo hitaasti etenevä palkki ja kun kopioi esim. iso-tiedostoa, niin silloin ilmestyy vasempaan alakulmaan pieni ruutu, mistä näkyy kopioinnin prosenttiluku.
Jotenkin suunnittelussa ei nyt vasen käsi tiedä, mitä oikea tekee eli koordinaation puute vaivaa suunnitteluryhmää, taisi olla Gnome-suunnittelijoiden sarkaa tämä.
Ongelma on inhottava ainakin vasta-alkajille ja saattaa aiheuttaa kaikenlaista turhaa hätäilyä ja sen seurauksena toimintojen epäonnistumisia ja sitä kautta vielä suurempia ongelmia.
Tämän ongelman voisi viisaammat viestittää tuonne suunnitteluun.

208
Tuota noin, en aloittanut viestiketjua, eli päättäminenkään ei onnistu. Homman pitäisi tehdä Facelift

209
Ihan tiedoksi, että meikäläisellä on usb-liitäntäinen irrallinen korppuasema. En ole huomannut testata, että toimiiko, mutta tarvittaessa voin lainata. Täytyypä jossain vaiheessa testata sen toimivuus.

210
Tein vielä varmistustestin, eli poistin Chromiumin ja asensin sen uudelleen, eikä se nytkään lähtenyt pelittämään.

211
Taistelu on ohi! Pienessä HP Streamissa (Ubuntu 19.10) on Chromium, mikä ei toiminut MTV:n kera. Edellisistä viesteistä rohkaistuneena päätin asentaa rinnalle vielä Googel Chromen, mikä itsessään oli hyvin neuvottu ja siksi helppo asentaa. Ja sitten testaamaan, ja kappas, MTV:n Hamilton lähti pyörimään moitteetta! Eli Chrome toimii, mutta Chromium ei toiminut. Eli epäilen, että Ubuntun Chromiumissa on vielä pientä pintaremonttia tehtävä. Olisikohan tämä nyt loppuun käsitelty?

212
Haa, toivonkipinä ilmassa! Olen kokeillut Chromiumilla ja Firefoxilla, eikä kummallakaan toiminut. Koska pari konettani ovat pieniä 2GT HP Streameja, ajattelin, että onko muistista kiinni, mutta kolmannessa on 8GT muisti, eikä sekään toiminut.

Unohtui mainita, että kyseessä ovat Ubuntu versiot ( 16.04 ja 19.10 ), joita käytän.

213
MOI!
"Päivitystä tilanteeseen: Vaikka Linuxia ei varsinaisesti palveluissamme olekaan tuettu, niin Linuxit toimivat taas sekä C Moressa, että mtv-palvelussa! :) / C Moren asiakaspalvelu"

tuosta yllä olevasta kommentista huolimatta en saanut mtv3:a enkä cmoreakaan näkymään ohjelmien suhteen.
Kokeilin kolmella eri koneellani ja 16.04 ja 19.10 versioilla, ei toimineet. Joskus näkyi yksi tai kaksi mainospätkää alussa mutta sitten tuli Houstonin ilmoitus. Tuli testattua nopeudet ja ne ovat ihan riittävät ja keskustelin mtv-neuvonnan kanssa netin välityksellä, mutta ongelma ei ratkennut. Cmoren ohjeissa neuvotaan Chromen ja Firefoxin virityksistä, mutta nekin ovat vanhentuneita uusiin ohjelmaversioihin nähden, eli hyvin vaikeita soveltaa uusiin selaimiin. No, ostin Chromecastin ja sillä pärjätään nyt.

214
Vielä yksi kommentti. Alkuvaiheessa "System monitori" näytti prosessorin työskentelevän lähes tapissa. Nyt viikkojen käytön jälkeen tarkkailin "System monitorin" käppyröitä ja nyt ne näyttävät aivan normaaleilta, eli lepotilassa prosessorit ovat n. 30% tasolla ja kun jotain puuhataan, niin sitten nousee käyrät välillä 100 % tasollekin, mutta kone puksuttaa häiriöttä. Eli nyt voinen todeta, että Ubuntu 19.10 toimii myös tällaisessa pikkukoneessa. Olisikohan päivitykset parantaneet tilanteen, mutta hyvä näin.

215
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostaminen Ubuntussa
« : 20.01.20 - klo:23.07 »
Kerro sitten, miten kävi. Olisi hyvä tietää. Meikäläisen ei todellakaan tarvinnut tehdä mitään tuon HP:n kanssa, asennus tapahtui täysin automaattisesti, paitsi tuon dokumenttiskannerin löytäminen asennetuista ohjelmista piti hoitaa itse.

216
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tulostaminen Ubuntussa
« : 19.01.20 - klo:22.11 »
Näin on, eli kirjoittimet ovat Ubuntun Akilleen kantapää, mutta ensin kysymys kaulahuiville; mikä Ubuntun versio kyseessä.
Ostin muistaakseni kolmella kympillä HP DeskJet 2632 monitoimivärkin ja Ubuntu 18.04 LTS ästä lähtien se asentuu itsestään ilman ongelmia (Ubuntu 16.04 LTS on vaikeampi tapaus ). Skanneri-ominaisuus pitää hoksata siten, että Ubuntun esiasennetuissa ohjelmissa on tuo Dokumenttiskanneri ja se toimii heti. Halpa ja hyvä värkki skannaukseen, tulostukseen ja kopiokoneeksi. Eikä nuo väri- ja mustekasetitkaan kovin kallita ole.

217
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-tikun nimen muuttaminen
« : 15.01.20 - klo:19.30 »
No niin, tyypillinen kommunikaatio-virhe, eli käsiteltiin eri versioita.
Kokeilin asiaa  16.04-koneellani ja siinä ei ole tuota  Stop-kuvaketta ( tai sitten mun koneessa on jokin moka ), mutta toisessa koneessa onkin 19.10 ja siitä löytyy tuo Stop-painike ja sillä todella pääsi eteenpäin, tosin tuo hammasrattaan jälkeen valittava kohta "Edit filesystem..." vaatii hiukan mielikuvitusta, että keksii sen tarkoittavan nimen vaihtoa.
Mutta itse ikkunan otsikko onkin viisaampi eli "Change Filesystem Label".
Tästä kai voi nyt todeta, että "Ratkaistu".

KORJAUS: Tarkistin vaimon koneella, missä myös 16.04 versio ja siinä löytyi tuo Stop-painike, eli homma toimii kaikilla eri versioilla. Meikäläisellä on jotain mährää systeemissä. Ja unohtui äsken tuo tärkeä sana; Kiitos avusta!

218
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-tikun nimen muuttaminen
« : 15.01.20 - klo:16.29 »
Kuten SuperOscar totesi, että homma voisi helpompi olla, niin muistelin itse kirjoittaneeni omiin oppimateriaaleihini, että tikun nimen voi muuttaa formatoinnin yhteydessä graafisessa käyttiksessä. Tarkistin, ja näinhän todella on, eli jos formatoi tikun, niin samalla voi muuttaa nimen. Mutta jää vaivaamaan kysymys, että miksi vain formatoidessa. Homma on jäänyt bittinikkareilta puolitiehen?

219
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB-tikun nimen muuttaminen
« : 14.01.20 - klo:23.55 »
Ei tunnu onnistuvan Levyt-ohjelmalla.
WIN-XP koneellani se onnistuu helposti Resurssienhallinnasta, kuten aikaisemmin totesin. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa Ubuntullakin...
Gpartedia en vielä kokeillut, mutta että sitä varten pitää asennella jotain...ei helppoa.
Noissa muissakin linkeissä viitattiin Windowsiin.

220
Onks tietoo,,, miten voisi USB-tikun nimen muuttaa. Tuolla keskustelupalstalla on kerran ollut keskustelu usb-levyn nimen muutosta, mutta meni yli hilseen. Vanhalla WIn-XP:llä homma hoituu helposti, mutta entä Ubuntulla? Pitääkö mennä terminaalikäskyihin vai pystyykö tuossa graafisessa näytössä hoitamaan homman. On tarve nimetä eri usb-tikut omilla nimillään, kun käsittelee useampia tikkuja saman aikaisesti, niin meinaa hermot mennä, kun tuo muistien tulkitseminen menee vaikeaksi noilla koneen antamilla omilla nimillä. Tämä tulee kysymykseen esimerkiksi, kun yrittää tehdä usb-livetikkua ja pitää pelätä, ettei lähde asentamaan sitä väärälle ulkoiselle muistille.

Sivuja: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 20