Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HannuK

Sivuja: 1 ... 12 13 [14]
261
Ajoin tuon dvd-ohjeen läpi, mutta huonolla menestyksellä. Tilanne ei muuttunut mihinkään. Tarkemmin kerrottuna: Elokuvakokeilut teen kaupallisilla Suomesta ostetuilla dvd-levyillä. "Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme" toimi alkujaan ja ohjeenkin jälkeen toimii.
"Blade Runner, The final cut" ei toimi. Tulee ilmoitus, "Tapahtui virhe. Elokuvaa ei voi lukea." Molemmat toimivat XP-koneessani, siis levyssä ei voi olla vikaa. Muutenkin tuo levyjen toiminta lukulaitteessa hiukan ihmetyttää, kun otan levyn pois ja asennan toisen dvd-levyn, niin asema ei yritäkkään lukea (äänestä päätellen ). Kun suljen elokuvaohjelman, Totem, ja käynnistän uudelleen. silloin asema lukee levyn.

262
Ostin uuden HP250 G5 8Gt ja 128 Gt SSD. Asensin ensin tuon Win10:n ja sen jälkeen tein Win 10:n palautus USB-tikun, minkä valmistuminen muuten kesti useamman tunnin. Tämän jälkeen asensin Ubuntun ja heivasin koko Windowsin pois. Koko operaatio onnistui hyvin. Pari huomiota:
1. CD/DVD-soitin ei jostain syystä esitä kaikkia dvd-elokuvia, jotkut toimivat, toisista tulee ilmoitus, että ei pysty lukemaan. Mikäs vikana, levyt toimivat vanhassa Win XP-koneessa kylläkin?
2. Tämän HP250:n wifi toimii hyvin ja kaukaa, mutta aikaisemmin käyttöön ottamani HP Stream koneen wifi etäisyys tukiasemaan pitää olla alle muutamia metrejä, muuten ei toimi?

263
Onko ongelmia, jos ostan Acer Aspire ES1-523 mikron ja asennan siihen Ubuntun. Muistina SSD 256 GB, AMDA8 -prosessori, RAM 8GB, Full HD.

264
Toimintojeni taka-ajatus on valmistautua tuon Windows-koneen muuttaminen Ubuntukoneeksi, siksi testailen tätä sähköpostia. Lopullisen siirron jälkeen kaikki viestit tulevat pop-määrittelyllä tälle "pääkoneelle". Jotenkin musta tuntuu, että onnistuin pitämään viestit pysyvästi imap-määrittelyllä tällä pikku koneellani, ennen kuin pääkone haki ne pop-märittelyllä. En itsekkään osaa sanoa, miten se oikein meni. Nyt tämä ubuntu-kone toimii juuri vastauksen mukaisesti eli näyttää viestin, mutta hävittää sen, kun pääkone noutaa viestin lopullisesti omalle koneelleen. Kiitoksia tuosta käyttöohjelinkistä.

265
Käytössä Elisan sähköposti, mistä kotona Windows pääkone+ Thunderbird noutaa viestit pysyvästi; POP3-määrittely. Uudessa läppärissä Ubuntu ja Thunderbird IMAP-määrittelyllä, jolloin sähköpostit kopioituvat läppäriin Elisan laatikosta, mutta säilyvät Elisalla, kunnes Windows-kone noutaa ne lopullisesti. Aikaisemmin Ubuntun koneelle tulleet viestikopiot säilyivät läppärillä, mutta nyt viestit tulevat Ubuntukoneelle, mutta Thunderbird poistaa viestit itsestään jonkin ajan kuluttua. Tämä ilmeisesti tapahtuu siinä vaiheessa, kun Windows-kone noutaa Elisalta postit omalle koneelleen. Aikaisemmin nämä IMAP-postit säilyivät Ubuntukoneella. Miksi ne häviävät itsekseen, eivät edes löydy roskiksesta.  Tämä sekoilu alkoi sen jälkeen, kun testasin vanhojen sähköpostien kopioimista Windowsilta Ubuntulle. Homma ei oikein pelannut ja poistin Ubuntulta koko Thunderbirdin ja sähköpostikansiot ja asensin Thunderbirdin uudestaan. Tämän jälkeen saapuneet postit alkoivat katoilla itsekseen.

266
Laitealue / Vs: Entiselle Windows käyttäjälle apua
« : 01.04.17 - klo:00.12 »
Kiitos! Nyt ainakin testisivu tulostui!
Aika näyttävä esitys monitorilla tuo infovirta.
Elämä hymyilee jälleen ja jälleen voi ruveta kehumaan Ubuntua ;)

267
Lyhyesti: Päätin siirtyä Ubuntuun 16.04 LTS. Aluksi kaikki näytti tosi hyvältä, mutta HP Laser Jet 1018 ei suostu yhteistyöhön. Jostain syystä se tulosti kerran, mutta sitten maailma pimeni. Olen yrittänyt etsiä netistä apua, mutta ohjeet ovat järkyttävää ammattihebreaa. Mistä löydän Hesan alueella paikan, mihin voin mennä HP Stream koneeni ja printterin kanssa. Haluaisin kehua muille Win-kavereille tätä Ubuntua, mutta nyt en uskalla. Olen käyttänyt Windowsia 80-luvulta lähtien ja nyt pari viikkoa Ubuntua, joten koko terminologia on täysin vieras ja tuskainen, mutta toivo elää.

Muokkaus (Tomin): Merkitty ratkaistuksi ja lisätty otsikkoon hieman lisää ongelmasta.

Sivuja: 1 ... 12 13 [14]