Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - qwertyy

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
21
Tuli mielenkiintoinen ilmiö vastaan kahdella koneella 16.04:ssa. En tiedä onko tämä ollut jo pitempäänkin "ominaisuus", mutta muistelen, että ei todellakaan.

Ollut aina tapana liittää NTFS-osio Ubuntun asentamisen yhteydessä. Eli normaali liitos /mnt/kansionimimikälie tyyliin.

Aiemmin muistaakseni järjestelmä on liittänyt osion read-only tilassa tai ei lainkaan jos tiedostojärjestelmä on ollut likainen.

Nyt jos se ei ole, niin en saa varoitusta aiheesta suoranaisesti, vaan tervehditään ystävällisesti, että paina Ctrl+D niin pääset ns. huoltotilaan. Teenpä sen ja käyttäjätasona on suoraan root ilman mitään vahvistuksia?  :o
Eikö tuossa vaiheessa ole aina ennen kysytty järjestelmänvalvojan salasanaa??

22
En haluaisi nähdä tietyn ketjun päivityksiä lainkaan. Ei taida olla mahdollista käyttäjille "mustalistata" ketjuja SMF:ssä?

23
Ei hyvänen aika. Olen yrittänyt saada tutustumisen takia asennettua uuden 15.04 KDE:n ja lukuisten vastoinkäymisten jälkeen sain tehtyä asennuksen kunnolla loppuun.

Mutta tuo Wallet. Siis toimiiko tuo oikeasti jollain oikein? Heti asennuksen (puhtaan) jälkeen kysyi salasanaa langattoman verkon luonnissa. No tein työtä pyydettyä ja annoin lompakolle salasanan. Vaan ei. Ei toimi ei sitten kirveelläkään. Heti välittömästi pukkaa "Virhekoodi -9: Lukuvirhe - mahdollinen väärä salasana", joka ei todellakaan ole väärin laitettu. Olen yrittänyt poistaa hallintaohjelmalla lompakon ja tehdä uuden. Ei auta. Olen yrittänyt tehdä uuden erinimisen lompakon. Ei onnistu. Silloinkin tuntuu kysyvän välillä oikealla nimellä luotua wallettia ja välillä ihan suoraan pyytää ei olemassa olevaa kdewallet nimisen lompakon salasanaa.

Olen yrittänyt poistaa päätteestä seuraavat tiedostot
rm ~/.kde/share/apps/kwallet/*
rm ~/.kde/share/config/kwalletmanagerrc
rm ~/.kde/share/config/kwalletrc

Ei vaikutusta. Tai no on se vaikutus että noiden poistamisen jälkeen saa hetkellisesti taas potkittua koko wallet hallintaohjelman käyntiin, koska se kaatuu muuten loputtomiin.

Olen myös yrittänyt poistaa käytöstä koko walletin hallintaohjelman kautta, eli sieltä asetuksista poistaa koko palvelun käytöstä, niin järjestelmä vieläkin pyytää salasanaa oletus kdewallet lompakolle  >:(

Siis tämä uusi asennus, jonka satuin päivittään eetterin kautta eilen uusimpiin päivityksiin ja sen jälkeen huomasin asian kun yritin langatonta käyttää. Onko tämä oikeasti pukattu näin pahasti bugisena ulos????

Tuossa on ihan samat oireet, mutta tarjottu ratkaisu ei meinaakaan auttaa. Niin ja en ole päässyt kirjautuun lompakkoon kertaakaan onnistuneesti. Yritin jopa jättää täysin tyhjäksi salasanat, eikä siltikään mitään merkkejä onnistumisesta.
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=345412

Siistitty -Storck

24
Pikainen kysymys. Ubuntu Server asennus, johon lisätty perus Gnomen paketit GUI-hallintaa varten.

En kuitenkaan halua tuota tietystikään ajaa taustalla turhaan, eli päätteestä pitäisi potkia GUI päälle jos niin haluan.

Jossain luki että ei ole oikein tehdä niin, että muokkaan Grub2:n CMD riviä ja käynnistän X:n päätteestä perinteisellä startx komennolla. Väitettiin että voisi vahingossa ajaa työpöytää sudona? Kuulostaa aika oudolta väitteeltä?

Joka tapauksessa. Jos tuo ei ole oikein, niin mikäs sitten on?

25
Siirsin kotipalvelimen ja ylläolevista pitäisi valita sopiva Raid5 pakkaan jossa kolme kiintolevyä. En vain suoraan sanottuna oikein tiedä mikä näistä on paras noin 6 teran kokonaistilalle. Käytössä ei kyllä ole kuin muutama sata giga, mutta huono tuota jälkikäteen on helposti alkaa muuttamaan. Niin joo ja tiedostokoot kait vaikuttavat jonkin verran valintaan? Aika vähän varmasti tulee olemaan oikein pieniä tiedostoja. Suurin osa varmasti tulee tilasta ennen pitkään menemään 100Mt - 200Gt pakattuihin varmuuskopiotiedostoihin. Toki jonkin verran myös ihan perus dokumentteja ja Mp3:sia jne. pienempiä tiedostoja.

*edit*
Ext4 on ainakin ollut pitkään varmaan yleisin tiedostojärjestelmä?

*edit2*
Niin ja sanomattakin lienee selvää, että tiedostojärjestelmän varmuus sähkökatkoissa jne. on ehdoton prioriteetti 1.

26
Yleistä keskustelua / Kun epäilet rautavikaa vinkit
« : 15.03.15 - klo:16.38 »
Tuli tuossa vastaan että HTPC oli lepotilassa ja satuin huomaamaankin että kone käynnistyi. Ajattelin että tönäisin vahingossa hiirtä/näppäimistöä ja kone heräsi. Annoin koneen olla kun tiesin että se hetken päästä vaipuu kyllä uneen taas itsestään.

Vaan huomasinpas parin tunnin päästä, että kone on vieläkin päällä. Aloin katsomaan tarkemmin, että näyttö on myös pimeänä. Kone ei tuntunut reagoivan mitenkään ja sammutin ja kokeilin käynnistää uudelleen. Ei mitään. Vain puhaltimet pyörii normaalisti, eikä mitään muuta.

Tutkiskelin aikani ja totesin, että ei taida olla vaihtoehtoja kuin, että jokin komponentti on pettänyt pahemman kerran. Purin koko koneen osiksi. Irroittelin näytönohjaimet, ssd/kiintolevyt, muistit jne.

Ei mitään vaikutusta millään. Ajattelin tuossa välissä, että no ei siinä. Sen on oltava joko emolevy tai prosessori joka on jostain syystä rikkoutunut. Siinä kun sitten poweri ja emolevy oli pöydällä ja kytkin virtoja päälle ruuvarilla tuli yhtäkkiä mieleen, että niin tuossa emolevyssä onkin tosiaan suoraan bios-reset painike. Kone heräsi samantien oletusasetuksilla henkiin.

Kone toimii taas ihan ok, mutta ajattelin heittää vinkkinä tännekin tuon hyvin yksinkertaisen asian. Olin jo todella lähellä heittää emolevyn ja prossun meneen elektroniikkajätteisiin.

27
Tuli pitkästä aikaa laitettua KDE yhdelle koneelle. Yksi asia vaivaa kovasti. En oikein pidä tuosta Kickoffista, koska siinä on mielestäni typerän paljon tasoja. Esim. oletuksena tyyliin "Pelit-->Korttipelit-->Peli X".

Mielestäni tuossa on yksi taso liikaa. Joskus kokeilin Lancelotia, mutta ainakin silloin se oli jotenkin epävakaa käytökseltään. Tietysti tuon Kickoffin voi helposti laittaa Classic-tilaan, mutta sitten häipyy haku.

KDE käyttäjillä varmaan olisi heti kertoa nykyhetken parhaat menut/launcherit tai voiko tuota Kickoffia jostain kuitenkin muokata?

28
Löytyy yksi suhteellisen uusi Acerin tabletti, mutta heidän hienojen teknisten saavutusten takia kyseinen kone ilmeisesti purkaa akkua jännitevahdin ohitse. Eli eipäs enää lataile lainkaan ja sammuu heti latauspistokkeen irroituksen jälkeen.

Laitetta ei ole edes ladattu täyteen kuin arviolta ehkä 10 kertaa, mutta jäänyt käyttämättömäksi ja ns. syväpurkautunut. Purin laitteen ja katsoin akun mallin, mutta tulisi maksamaan noin 40€ ja laitteen hinta on kait arviolta 80-120€, eli ei hirmuisesti kiinostaisi sijoittaa uuteen.

Tutkailin sitten netistä, että onko mitään konsteja Litium-ioni akkujen elvyttämiseen ja törmäsin mielenkiintoiseen väitteeseen. Eli akun ehkä saisi elvytettyä pitämällä akkua viileässä/pakkasessa noin vuorokauden ja lataamalla laite. Joskus olen kyllä kuullut että irrallisia akkuja olisi hyvä säilyttää viileässä lähes täydessä latauksessa, mutta en kyllä ole moista elvytyskonstina kuullut. Itse olisin veikannut jotain päinvastaista, eli että akkua pitäisi ennemmin lämmittää (huom. tiedän että tuo on hyvin vaarallista). Toinen kikka olisi ilmesti hiukan pakolla todella hitaasti ladata akkua esim. Ni-mh tilassa (jep myös vaarallista), mutta siihen ei löydy kyllä mitään kotikonsteja kun en harrasta mitään rc-vehkeitä tms.

Onko muut kuulleet mitään kikkoja elvyttämiseen tai löytyykö omakohtaisia kokemuksia?

***
Tuo ongelma akku on tällä hetkellä ulkona. Ajattelin että mitään ei menetä kokeilussa, mutta en myöskään usko että pakastamisella olisi sen kummempaa vaikutusta.
Oletettavasti jos tuo alkaa lataamaan, niin epäilemättä hyvä ladata jossain paloturvallisessa paikassa ja pitää laitetta aika aktiivisesti silmällä :D

29
Jos yrittää muka kuvaa .exe muotoon, niin jos käyttäjällä on vähänkään järkeä, niin tuo linkin mukainen ei kyllä pitäisi olla mikään ongelma. Esim. Windows 8.1:ssa ei saa mitenkään avattua .exe tiedostoa, ilman että UAC aukeaa ja kertoo kysyy, että haluatko varmasti avata tiedostonimitässä.EXE:n. Julkaisija:Tuntematon siis ihan oikeasti boldattuna. Olen lähes 100% varma ettei kyllä onnistunut edes Vistassa.

Mutta jos haitallinen .exe käännetään muotoon tiedosto.exe.jpg ja jos kuvake tosiaan haetaan jostain vanhasta versiosta ja haittaohjelma voi aktivoitua esim. kuvakatselijassa, niin silloin on kyllä todella häijy ohjelma. Toki tuo kuvake homma taas edellyttää, että koneessa on jo haittaohjelma.

Tuolla oli mainitaa myös esim. lähiverkossa saastuvista tiedostoista. Tuo olisi kyllä hyvin helppo estää, niin että verkkojako X olisi aina esim. koneenhaltijan/ylläpitäjän tunnuksella, vain lukumuodossa, ei kirjoitusoikeutta lainkaan tiedostoille ja konetta käytettäisiin muuten ns. normaalina käyttäjänä. Toki tietyissä tapauksissa esim. muokattavissa dokumenteissa yms. käyttö menisi aika kankeaksi. Pitäisi kyllä mielenkiinnosta kokeilla miten 8 --> kone käyttäytyisi. Voi olla että käyttäjänimeä ja salasanaa ehkä kysytäänkin tuossa tapauksessa..

Käytännössä olisi kait käyttöjärjestelmästä riippumatta hyvä tehdä se yksi järjestelmänhallintatili ja käyttäjille oikeasti rajatut tilit, joita pyritään käyttämään mahdollisimman pitkälti. Pidän hyvänä muutoksena, että Windowsissakin tuon käyttäminen on nykyään jopa varsin helppoa. Nythän normaalikäyttäjältä pyydetään suoraan järjestelmänhallinnan salasanaa jos yrittää sormeilla järjestelmää. Vistaan tuo periaatteessa tuli, mutta käytännön toteutus oli kyllä todella surkeasti tehty.
***
Piti tässä välissä mielenkiinnosta katsoa vähän tarkemmin käyttäjäasetuksia ja itseasiassa ainakin 8.1 itse suosittelee tätä kovasti heti asetuksia katsoessa.

Pakko kyllä loppuun myöntää, että suurimmassa osassa omista koneista löytyy kyllä vain yksi käyttäjätaso... :)

30
Laitealue / SSD ja trim?
« : 26.11.14 - klo:20.08 »
Lainaus
Aiheeseen liittyen, onko mitään konstia ajaa trimmiä tai gc:tä mitenkään Linuxeissa asemilla, joilla ei virallisesti tueta trim-ominaisuutta? Olisi yhteen koneeseen SSD-asema, mutta sen käyttö alkaa aina tahmaamaan jo suhteellisen lyhyen aktiivisen käytön jälkeen.
Tehdään nyt sitten aiheesta uusi ketju, koska innokkaat moderaattorit poisti koko viestin ketjusta, jossa oli jo juttua ainakin fstrim:stä ja lukuisista muista aiheeseen liittyneistä tiedostojärjestelmistä yms. ::)

31
Ajattelin vihdoin laittaa tuon pikku NUC:n kotiverkkoon ja vähentää hiukan "pääpalvelimen" käyttöä virrankulutuksen takia.

Eli ajattelin pikaisesti Ubuntu 14.04 Server asennusta, mutta kyllä se vain pakko on sanoa, että laiskuus iskee ensimetreillä. Kunnollisia ja ennen kaikkea ajantasaisia ohjeita ei oikein meinaa löytyä ja se työn määrä... Huhhuh. Ei huvittaisi selailla viikkoa man-sivuja. Järki käteen kotikäyttöä ajatellen..

Mutta näitä semi-valmiita pakettejahan on vaikka kuinka älyttömästi. Mutta mitkä niistä mahtaa olla hyviä? Niistä kaipaisin kokemuksia.

Muutama asia mitkä on käytännössä pakko saada toimiin
- Disk pooling ja helpolla. Ei mitään raid viritystä tähän käyttöön ja ihan rehellisyyden nimissä, niin päätteestä konffattavana ei kuulosta ollenkaan hyvältä. Amahi kait tukee ainakin jotenkin?
- Samba jaot eri käyttäjille salasanalla ja quotan kanssa.
- Helppo headless valvonta kotiverkosta.
- Helposti valvottava tiedostojen synkronointi pääpalvelimeen, tai no tosin tämän voi kyllä toteuttaa aika nätisti pääpalvelimelta toiseen suuntaan.

Jotain mikä voi tulla tarpeeseen.
- Tulostus ja asiakirjaskannerin skannaukset "headlessinä" tietysti. Voi olla aika vaikea toteuttaa.
- Mediastreamaus DLNA
- Videovalvonta tuki olisi varsin jees.


Zentyalin olikos 3.2 versio oli muuten ihan ok, mutta jostain syystä sen moduulit ei ollut omien kokemuksien mukaan kovin vakaita pitkällä juoksulla.

Juuri tutkailen Amahia, josta näytti löytyvän paljon todella lyhyitä arvosteluita, miksi se on hyvä, mutta oikeita käyttäjämielipiteitä ei tunnu löytyvän mistään  ???

*Lisäys Amahista*
Vähän palautetta tästä hienosta Amahista. Sanotaan nyt nätisti, että tuon kehittäjät saa olla tyytyväisiä, etteivät ole näköpiirissä. 6h taistelun jälkeen tiivistetysti. Siinä on pahoja UEFI ongelmia, jotka tulee yllättäen _kesken_ tiedostojen asennuksen vastaan, ei ole muuten vielä ikään tullut moista vastaan. Sen udev on määritelty niin päin just sitä kuin vain on mahdollista. Jos verkkokortti ei ole eth0 niin kannattaa unohtaa välittömästi. Todella miellyttävää että asennuskoodia aletaan asennuksen ihan lopussa kysymään ja virheilmoituksena tyrkytetään väärää koodia. Ei mainitaa siitä, että kurainen asennus skripti hakee sitä eth0:aa eikä löydä sitä. Tämähän on todella helposti arvattavissa jos järjestelmä hakee netistä päivitykset muuten asennuksen yhteydessä?! No vika löytyi hermoromahduksen partaalla, vain huomatakseni että asennuksen jälkeen se samba minkä piti mainosten mukaan toimia täydellisesti ei näy edes koko verkossa, vaikka etänä selaimen kautta kaikki näytti toimivan ihan ok. Viimeisenä niittinä tuossa roskakasassa ei toiminut edes plugarit lainkaan. Kiva asentaa etänä ja selain alkaa sovelluksen käynnistyksessä linkkailemaan virhettä johonkin todella käpyiseen vianhaku sivulinkkiin.

Tämä on just tätä Linuxien parhautta. Kaikki on periaatteessa täydellistä, mutta konffaaminen on täyttä sitä itseään. En suosittele Amahia KELLEKÄÄN  >:(

Noh, seuraavaa siirtoa miettimään..

32
Tuli laitettua Intelin Baytrail Nuc ja oletin, että se ei olisi jaksanut toistaa Linuxissa FullHD:ta.

Taustatietoa: Youtuben 720p videot toimii prossutehoillaan siellä 70% tuntumassa ok. Mutta FullHD 1080p videot näyttää toimivan ihan ok, mutta htop näyttää prossutehoksi lähes jatkuvasti noin 110-130%

Kysymykset: Voiko Linuxissa mitenkään tarkistaa ns. framedroppeja flash videoista? Onko tuo +100% topissa lukemana normaali, vai onko tuo bugi?

Huono kuvakaappaus
http://aijaa.com/mwtEGk

33
Tuli mielenkiinnosta hommattua otsikon mukainen Intel NUC. Ajatuksena oli tehdä tuosta kotiserverille vähävirtaisempi 24/7 palvelin ja käyttää todellista palvelinta vähemmän.

En voinut kuitenkaan vastustaa kiusausta kokeilla miltä tuollainen tehottomampi NUC tuntuu työpöytäkäytössä ja kokeilin aluksi asentaa Xubuntu 14.04:n usb-tikulle. Ongelmaksi tuli tietysti hirmuiset io-viiveet, mutta mitä hiukan kerkesin tutkiskella, niin yllätykseksi esim. FullHD flash videot äkkiseltään tuntui toistuvan ihan ok ja vieläpä siis ihan alkuperäisellä 14.04 asennuksella, joka ei ilmeisesti ole Intelin kannalta lainkaan paras mahdollinen vaihtoehto.

Hyvää
- Kaikki vaikuttaa toimivan täysin out-of-box. No ok, äänet oli oletuksena vain stereojakkiin ja piti valita HDMI-asetuksista päälle  :)
- Suorituskyky tuntuu äkkiseltään paljon paremmalta mitä odotin
- Hinta, minusta 119€ perusyksikölle ei ole lainkaan paha. Tosin kotimaassa näyttää olevan jostain syystä todella kalliita. Itse tilasin Ruotsista.
- Mukana näytön taakse VESA-mount levy.

Huonoa
- Monissa arvosteluissa on sanottu, että tuuletin on hiljainen. No ei tuo minusta mene kyllä kategoriaan täysin äänetön. Ei nyt kuitenkaan mitenkään järkyttävä. Mutta oletin että laite on hiljaisempi. Toisaalta tuo toimii ilmeisesti varsin hyvin jopa täysin passiivisena.
- Vaatii 1,35V muistin, eli hyllystä löytyvä 1,5V so-dimm ei laitteelle kelpaa.

Jos laite sattuu kiinnostamaan ja haluaa tietää / testauttaa pikaisesti, niin laita aika pian viestiä ketjuun. Koneessa on nyt 14.04 Xubuntu asennettuna.

34
Fedorassa on mielenkiintoisesti root-salasana ja asennuksessa kysytään, että tehdäänkö ensimmäisestä normaalista käyttäjästä järjestelmänhallintatili.

Tuntuu hiukan erikoiselta jaottelulta. Miten Fedoran käyttäjät yleensä tekee? Ilmeisesti suurin osa määrittelee root-salasanan ja käyttäjästä järjestelmänhallitsijan? Ainakin oletusasetukset viittaa siihen.

*edit*
Hiukan täsmentäen. Eli eikö kuitenkin periaatteessa olisi hyvä tehdä ylläpitotoimet yms. root-tilillä ja luoda normaalikäyttäjä ilman ylläpitotunnusoikeuksia?

35
Tekisi mieli kokeilla LMDE:tä yhdessä koneessa, mutta on pieni pulma. En missään nimessä halua grubia sda:lle ja tiedän varmaksi, että Debian ei kysy asennuksen aikana (graafinen) lainkaan mihin grub sijoitetaan ja se menee halusi tai ei sda:lle. Debianissa tuon voi kiertää "Advanced install" tilassa, mutta LMDE:ssä eikait ole mahdollista tehdä kuin graafinen asennus?

Kokemuksia tai tietoa?

Ei viitsisi ladata isoa vain virtualbox kokeilua varten.

*edit*
Ja tietysti kysymisen jälkeen löytyi juutuupi video, jossa näkyy installerissa olevan optio eri asemille. Eli ongelma ratkaistu.

36
Olen pitkään hakenut helppoa tapaa laittaa usb-medialle useita erilaisia bootattavia iso tiedostoja. Nyt tärppäsi aika lupaava vaihtoehto.

Huom. tikku luodaan Windowsissa, eli tämä ohje ei oikein sovellu täysille Linux-puristeille. Mutta jos Windows löytyy käytettäväksi, niin homma toimii seuraavasti.

1. Lataa RMPrepUSB ja asenna se oletushakemistoon.
http://www.rmprepusb.com/home

2. Lataa Easy2Boot, pura paketti ja hae kansioista seuraava tiedosto, joka pitää avata järjestelmänhallinta oikeuksilla. Hakemisto on purkukansion alla tyyliin "\_ISO\docs\Make_E2B_USB_Drive\Make_E2B_USB_Drive.cmd" Windowsin komentokehoite avautuu ja valitse ohjeiden mukaan oikea muistitikku käyttöön.
http://www.rmprepusb.com/tutorials/72---easyboot---a-grubdos-multiboot-drive-that-is-easy-to-maintain/e2bv1#TOC-3.-Download-Easy2Boot

3. Tikku on valmis. Nyt tulee tämän tikun luonnin parhaat puolet. Avaat tikun ja alat kopioimaan .iso ja muut tuetut levykuvatyypit vain kansioiden alle.

4. Siinä se oli. Mitään muuta ei oikeasti tarvi tehdä. Mitään asetustiedostoja ei siis tarvitse alkaa muokkailemaan tms. tikku etsii bootin aikana kaikki .iso tiedostot ja listaa ne.

Näitähän on Linuxillekin tarjottu vastaavia, mutta mielestäni löytämäni ohjeet on olleet aivan järkyttävän kankeita ja vaatineet hirmuista konffaamista.

Juuri testasin softan ja mm. F-secure RescueCD, Acronis True Image, UBCD ja 14.04 pohjaiset Buntut näyttää boottaavan ilman mitään ongelmia.

Ainoa mikä toistaiseksi ei ole toiminut on Pandan SafeCD. En ole testannut, mutta mm. tuoreimpien Windowsien ISO:t pitäisi myös toimia täydellisesti ilman muokkailuja.

Suosittelen lämpimästi. Laittakaa toki jatkoksi jos Linuxille löytyy vastaavat ohjeet.

Ai niin ja kannattaa ehkä lukea ohjeita tuolta Easy2Boot sivustolta. Siellä on jotain huomautuksia eri softista ja kansiorakenteista. Jossain oli viitteitä myös Linux käyttöön, mutta itse tein tikun Windowsissa, kun homma ainakin siellä hoitui todella helposti.

37
Eli koskien ainakin HP:n 2510p konetta, niin jos herätän koneen suspendista, niin prossutuuletin alkaa huutamaan niin lujaa kuin vaan mahdollista, eikä kone lopeta sitä enää lainkaan.

Ongelmaa on tullut sen verran selvitettyä, että jos tuon jälkeen teen seuraavat:

1. Otan "root" tason oikeudet.
Koodia: [Valitse]
sudo su
2. Komennan
Koodia: [Valitse]
echo "0" > /sys/class/thermal/cooling_device0/cur_stateja tuon jälkeen tilanne rauhoittuu heti ja prossutuuletin näyttää myös ohjautuvan ihan oikein taas päälle lämpötilan mukaan.

Tuon aiheuttaja on ilmeisesti kernel bugi, joka jostain syystä muuttaa koneen herätessään tilaksi lukevan muistaakseni 255, joka ei muutu, ennen kuin itse muuttaa arvoa. Tätä vikaa ei ollut muistaakseni esim. 12.02:ssa.


Eli kuten otsikko kertoo, niin miten ihmeessä 14.04:ssä voisi saada suoritettua tuon skriptin heti koneen noustessa ylös. Mieluiten suoritettuna niin nopeasti, ettei kone kerkeäsi edes alkaa nostamaan tuuletinnopeutta. Äärimmäisen häiritsevää kun hiljaisessa tilassa kone alkaa huutamaan täysillä. Googlella löytyvät vanhat ongelmaan liittyvät kikat ei sitten vaikuta toimivan 14.04:ssä jostain syystä.

38
Oletteko hommanneet kyseisiä kiekkoja? Tuossa tuli ihan täysin tuore, hyvin pakattu yksilö vastaan, joka hämmästykseksi näyttää hakevan kierroksia ja sen jälkeen alkaa naksutteleen lukupäätä sekunnin kahden viiveellä jatkuvasti. Eli ilmeisesti täysin susi yksilö out-of-box. Sen olen tiennyt, että nuo ei missään nimessä sovellu 24/7 palvelin käyttöön virransäästöominaisuuksien takia, mutta tarkoitus olikin tehdä palvelimesta lisävarmuuskopio yhdelle 4Tb WD Green asemalle tyyliin 1-2kk välein.

Lukuisat kiintolevyt on tullut ostettua ja eihän niistä oikein koskaan tiedä milloin ne hajoavat. Täysin tuurista kiinni. Yleensä kuitenkin menee reilustikin +1v min. ja uutena rikkinäistä kiintolevyä ei ole vielä koskaan tullut vastaan.

Äärimmäisen huonoa tuuria? Tuli vain mieleen, että kun takuuseen tuo tietenkin menee, että laittaisiko sittenkin Blackin vaihtoyksilönä. Yhdessä koneessani ollut pari Blackiä raid0:ssa pari vuotta, eikä ole osoittanut pienintäkään ongelmaa.

Kokemuksia?

39
Onko muilla ollut ongelmia? Hiukan ennen julkaisua latasin dailyn ja se toimi Unetbootinilla ihan ok, mutta julkaisupäivän image ei näytä toimivan. Asennin kaatuu kokonaan ihan viimemetreillä johonkin duplikaattivirheeseen.

Huomioitavaa kyllä, että en alustanut tikkua, eli jyräsin vanhan päälle. Aiemmin tuo ei ole kyllä aiheuttanut mitään ongelmia. Unetbootin taisi olla 585 versio, eli uusin.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8