Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - qwertyy

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
21
Tuossa törmäsin sellaiseen, että jollain oli jäänyt 3D-tulostin lämmöt päälle, kun RPi:n Octoprint oli kaatunut. Itse tiedän omasta sen, että jos yhteys katkeaa, niin tulostimen ohjainkortti pysäyttää itsensä oliko nyt 15min sisään jos mitään ulkopuolista ohjausta ei tule Octolta.

Mutta sitten tajusin, että asia ei ehkä olekaan tosiaan ihan sama, mikäli tuo Octoprint tosiaan jämähtää jumiin. Sehän ei välttämättä ole ihan sama kuin, että USB-yhteys vain katoaa ja erityisesti varmasti eri asia kuin, että sammutan tuon RPi:n hallitusti. Tuli mieleen varuilta kokeilla testata tilanne omassa kokoonpanossa.

Ensimmäisenä tuli mieleen vanha "halt" komento. Eikö tuo periaatteessa ole lähimpänä järjestelmän "simuloitua" kaatumista, koska eikö se pysäytä kaikki CPU toiminnot? Sitten tuli mieleen, että olisiko toinen testi mahdollista tehdä pysäyttämällä kaikki käynnissä olevat ohjelmat, eikö silloin periaatteessa kernelin takia kuitenkin esim. USB-porttiliikenne jää toimintaan?

Ajatuksia?

22
Ubuntu tietokoneissa / Tiedoston hakeminen "suolalla"?
« : 24.02.21 - klo:17.11 »
Tulipa tuossa mieleen, että onko kellekään tullut vastaan sellaista, että on etsinyt tiedostoa esim. MD5SUM, SHA256:lla tms. sisällöllä?
Onko tuohon mitään järkevää GUI-työkalua olemassa?

23
Moro, oli tuossa Microsoft Surface Pro 2, joka on ollut vähäisellä käytöllä. Virtualisointikokeilut kiinnostaa ja totesin, että tuossa on kovinkin ruutia pikkutestailuihin mm. Home Assistant kokeiluissa, joissa helposti saa järjestelmän aika solmuun. Kaikki on muuten ok, mutta yksi asia häiritsee. Koska koneessa on näyttö ja asennus ei tietystikään sisällä graafista puolta, niin näyttö on kokoajan päällä.

Google apuun ja yritin liudan komentoja SSH:n kautta ja totesin, että ilmeisesti sama mitä tekee, niin kaikki yritykset kohdistuu tuohon etäpäätteeseen ja laitteen näyttö pysyy sitkeästi päällä. Ei millään viitsisi pitää tuollaisessa käytössä näppäimistöä kiinni vain sen takia, että voi käynnistyksen jälkeen sammuttaa näytön sillä.

Sattuisiko kellään olemaan kokemuksia moisesta ongelmasta? Yrittänyt pähkäillä, että pystyisikö virran katkaisua tehdä ajallisena skriptinä. Huomattavaa tietysti, että haluaisin kuitenkin herättää näytön henkiin sitten näppäimistöllä ilman sokkona kirjoittelua tms.

Vai onko tuollaiseen kokeilukäyttöön vain helpoin suosiolla asentaa jonkinlainen GUI? Aika joutavaa kikkailua vain tuollaisen takia. Tokikaan ei tuo nyt paljoa virtaa noinkaan syö, mutta kyllä te tiedätte. Sarjassa pieniä ärsyttäviä asioita :)

24
Yleistä keskustelua / "Cheatsheet" suoraan päätteeseen
« : 21.10.20 - klo:19.09 »
Itsellä oli Linuxia ensikertoja käytettäessä jossain aina jonkinlainen tulostettu cheatsheet jemmassa. Tässä on samaa ajatusta suoraan pääteessä ajettavaksi, eikä ole paha käyttää

https://github.com/chubin/cheat.sh

Todella näpsy. Lataa koneelle ja purkaa. Sen jälkeen esim.  curl cheat.sh/halutunkomennonnimitähänloppuun ja tuo antaa esimerkin komennon käyttämisestä ilman pitkiä man-sivuja. Ihan vaikka esimerkkinä curl cheat.sh/tar antaa seuraavan vinkin

Tietysti curl pitää olla asennettuna, mutta aika monissa se oletuksena taitaa ollakin. Ihan vain jos jotakuta sattuu kiinnostamaan. Itselle ainakin hyödyllinen ja meni kirjamerkkeihin.

Lainaus
# tar
# Archiving utility.
# Often combined with a compression method, such as gzip or bzip.
# More information: <https://www.gnu.org/software/tar>.

# Create an archive from files:
tar cf target.tar file1 file2 file3

# Create a gzipped archive:
tar czf target.tar.gz file1 file2 file3

# Create a gzipped archive from a directory using relative paths:
tar czf target.tar.gz -C path/to/directory .

# Extract a (compressed) archive into the current directory:
tar xf source.tar[.gz|.bz2|.xz]

# Extract a (compressed) archive into the target directory:
tar xf source.tar[.gz|.bz2|.xz] -C directory

# Create a compressed archive, using archive suffix to determine the compression program:
tar caf target.tar.xz file1 file2 file3

# List the contents of a tar file:
tar tvf source.tar

# Extract files matching a pattern:
tar xf source.tar --wildcards "*.html"

# Extract a specific file without preserving the folder structure:
tar xf source.tar source.tar/path/to/extract --strip-components=depth_to_strip

25
Moi pitkästä aikaa.

Käyttelin tuossa yhdellä koneella tovin XFCE:llä openSUSE:a ja päädyin laittaan sen myös pääkoneelle, mutta KDE:lla. Hiukan yllättäen XFCE vaikutti olevan käännetty lähes kokonaan, mutta KDE:llä jostain syystä esim. Dolphin on englanniksi. Onko kellään ajatuksia, miksi KDE:n paketeista on jäänyt kielet sekalaiseksi? Ihan kuin valikoiden ns. ensimmäinen taso olisi käännetty, mutta kaikki alemmat tasot olisi jääneet englanniksi?

26
Laitealue / Yllättäviä AMD-grafiikka ongelmia
« : 01.03.19 - klo:17.18 »
Olen ollut kovasti siinä uskossa, että AMD:n avoimet ajurit olisi kutakuinkin täydelliset nykypäivänä. Nyt alkanut tehdä enemmän siirtymää linuxeihin työpöytäkoneiden osalta ja pakko sanoa, että melkoinen pettymys tuli HD7870 kortilla.

Mint 19.1 Cinnamon (satunnaisia jäätymisiä työpöydällä). No ajattelin kokeilla Fedoran 29:ä. Paketit taisikin olla samaa ikäluokkaa ja prikulleen samat ongelmat jatkuu. Luulin että joku muu raudassa pistää koneen täysin jäihin, mutta huomasin, että ei tarvi kuin käydä päätteessä ja tulla takaisin työpöydälle niin kone taas toimii ihan ok. No, aloin tutkaileen ja vastaavia ongelmia on ilmeisesti ollut jo 2012 lähtien...

Löysin sitten vähän tuoreempaa infoa ja laitoin grubiin seuraavan
Koodia: [Valitse]
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.si_support=0 amdgpu.si_support=1 modprobe.blacklist=radeon"
Kone alkoi toimimaan ihan kivan oloisesti, eikä mitään jäätymistä enää tapahdu. Sain myös 1920x1080 resoluution toimimaan kun itseä ärsyttää suunnattomasti nykyiset 4k skaalausongelmat järjestelmästä riippumatta. Sitä ennen "downscale" aiheutti värisevän korruptoituneen kuvan.

Innostuneena sain Vulkan "cube appin" pyörimään siististi näytöllä ja ajattelin, että no sehän oli siinä sitten. Vaan ei. Kokeilin huvikseni asentaa neverballin ja eipäs näy kuin tekstit ja muuten ruutu on melkein mustaa täynnä. Kokeilin mielenkiinnosta asentaa Steamin ja nostalgia fiiliksissa asensin Deus Ex:n Protonin avulla. Ajattelin että tämähän toimii aivan loistavasti ja sitten peliin päästessä huomasin että esim. lattiatekstuurit ei näy lainkaan. "3D" objektit piirtyy ihan ok.

Onko tämä ihan normaalia edelleen nykypäivänä, vai olenko taas onnistunut hommaamaan rautaa joka toimii osittain Linuxissa? Ei kiinosta pätkääkään alkaa hommaileen jotain Nvidiaa tilalle kun kyseisessä koneessa tuo 7870 riittäisi yllin kyllin suorituskyvyn puolesta.

27
Laitealue / Intel/AMD integroitu läppärin grafiikka
« : 31.01.19 - klo:18.09 »
Laitoin tuossa yhteen läpyskään Mintin 19:n. Yrittänyt nyt googlailla ulkomaiden foorumeita läpi, että mikä mahtaa olla Intel/R7 M260:n vaihdettavan grafiikan tila.

Ilmeisesti "lennosta" vaihtaminen ei onnistu vielä nykypäivänäkään lainkaan ja mitään sovelluspohjaista ratkaisua ei ainakaan vaikuta löytyvän. Lähinnä mainintaa että suljetussa Radeon ajurissa vaihtamisen mahdollisuus on ollut, mutta nykyään kuitenkin kait kannattaisi käyttää avointa ajuria.

Onko joku lähiaikoina kikkaillut tämän ongelman kanssa?

28
Moi, eipä ole pitkästä aikaa tullut tänne kirjoiteltua, mutta olisi yksi kysymys verkoista enemmän tietäville.

On seuraava pulma.
- Laite X vaatii etäyhteyden verkon kautta laitevalmistajalle pientä softamuutosta varten.
- Laitevalmistaja tukee Ciscon VPN protokollaa, mutta oma yrityksen ISP-tarjoaa tuen vain Global Protectille
- Laitevalmistaja haluaa aika paljon rahaa, että suostuu tekemään omaan laitekantaan muutoksia, että ottaisivat yhteyden Global Protectin kautta.

Tuli mieleen, että onko mitään järkevää tapaa tehdä esim. Raspberry Pi:stä VPN tunnelointilaitetta ulkoverkkoon tilapäiskäyttöä varten (lue: suorayhteys laitteeseen ilman kyseisen yrityksen nettiä)? Hiukan tätä sivuten
https://github.com/hwdsl2/setup-ipsec-vpn

Huom! Kyseisen laitteen ei ole mitenkään välttämätöntä olla yrityksen verkossa kiinni. Eli jotain ratkaisua pelkkää tilapäistä etätukea varten.




29
Tuli mielenkiintoinen ilmiö vastaan kahdella koneella 16.04:ssa. En tiedä onko tämä ollut jo pitempäänkin "ominaisuus", mutta muistelen, että ei todellakaan.

Ollut aina tapana liittää NTFS-osio Ubuntun asentamisen yhteydessä. Eli normaali liitos /mnt/kansionimimikälie tyyliin.

Aiemmin muistaakseni järjestelmä on liittänyt osion read-only tilassa tai ei lainkaan jos tiedostojärjestelmä on ollut likainen.

Nyt jos se ei ole, niin en saa varoitusta aiheesta suoranaisesti, vaan tervehditään ystävällisesti, että paina Ctrl+D niin pääset ns. huoltotilaan. Teenpä sen ja käyttäjätasona on suoraan root ilman mitään vahvistuksia?  :o
Eikö tuossa vaiheessa ole aina ennen kysytty järjestelmänvalvojan salasanaa??

30
En haluaisi nähdä tietyn ketjun päivityksiä lainkaan. Ei taida olla mahdollista käyttäjille "mustalistata" ketjuja SMF:ssä?

31
Ei hyvänen aika. Olen yrittänyt saada tutustumisen takia asennettua uuden 15.04 KDE:n ja lukuisten vastoinkäymisten jälkeen sain tehtyä asennuksen kunnolla loppuun.

Mutta tuo Wallet. Siis toimiiko tuo oikeasti jollain oikein? Heti asennuksen (puhtaan) jälkeen kysyi salasanaa langattoman verkon luonnissa. No tein työtä pyydettyä ja annoin lompakolle salasanan. Vaan ei. Ei toimi ei sitten kirveelläkään. Heti välittömästi pukkaa "Virhekoodi -9: Lukuvirhe - mahdollinen väärä salasana", joka ei todellakaan ole väärin laitettu. Olen yrittänyt poistaa hallintaohjelmalla lompakon ja tehdä uuden. Ei auta. Olen yrittänyt tehdä uuden erinimisen lompakon. Ei onnistu. Silloinkin tuntuu kysyvän välillä oikealla nimellä luotua wallettia ja välillä ihan suoraan pyytää ei olemassa olevaa kdewallet nimisen lompakon salasanaa.

Olen yrittänyt poistaa päätteestä seuraavat tiedostot
rm ~/.kde/share/apps/kwallet/*
rm ~/.kde/share/config/kwalletmanagerrc
rm ~/.kde/share/config/kwalletrc

Ei vaikutusta. Tai no on se vaikutus että noiden poistamisen jälkeen saa hetkellisesti taas potkittua koko wallet hallintaohjelman käyntiin, koska se kaatuu muuten loputtomiin.

Olen myös yrittänyt poistaa käytöstä koko walletin hallintaohjelman kautta, eli sieltä asetuksista poistaa koko palvelun käytöstä, niin järjestelmä vieläkin pyytää salasanaa oletus kdewallet lompakolle  >:(

Siis tämä uusi asennus, jonka satuin päivittään eetterin kautta eilen uusimpiin päivityksiin ja sen jälkeen huomasin asian kun yritin langatonta käyttää. Onko tämä oikeasti pukattu näin pahasti bugisena ulos????

Tuossa on ihan samat oireet, mutta tarjottu ratkaisu ei meinaakaan auttaa. Niin ja en ole päässyt kirjautuun lompakkoon kertaakaan onnistuneesti. Yritin jopa jättää täysin tyhjäksi salasanat, eikä siltikään mitään merkkejä onnistumisesta.
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=345412

Siistitty -Storck

32
Pikainen kysymys. Ubuntu Server asennus, johon lisätty perus Gnomen paketit GUI-hallintaa varten.

En kuitenkaan halua tuota tietystikään ajaa taustalla turhaan, eli päätteestä pitäisi potkia GUI päälle jos niin haluan.

Jossain luki että ei ole oikein tehdä niin, että muokkaan Grub2:n CMD riviä ja käynnistän X:n päätteestä perinteisellä startx komennolla. Väitettiin että voisi vahingossa ajaa työpöytää sudona? Kuulostaa aika oudolta väitteeltä?

Joka tapauksessa. Jos tuo ei ole oikein, niin mikäs sitten on?

33
Siirsin kotipalvelimen ja ylläolevista pitäisi valita sopiva Raid5 pakkaan jossa kolme kiintolevyä. En vain suoraan sanottuna oikein tiedä mikä näistä on paras noin 6 teran kokonaistilalle. Käytössä ei kyllä ole kuin muutama sata giga, mutta huono tuota jälkikäteen on helposti alkaa muuttamaan. Niin joo ja tiedostokoot kait vaikuttavat jonkin verran valintaan? Aika vähän varmasti tulee olemaan oikein pieniä tiedostoja. Suurin osa varmasti tulee tilasta ennen pitkään menemään 100Mt - 200Gt pakattuihin varmuuskopiotiedostoihin. Toki jonkin verran myös ihan perus dokumentteja ja Mp3:sia jne. pienempiä tiedostoja.

*edit*
Ext4 on ainakin ollut pitkään varmaan yleisin tiedostojärjestelmä?

*edit2*
Niin ja sanomattakin lienee selvää, että tiedostojärjestelmän varmuus sähkökatkoissa jne. on ehdoton prioriteetti 1.

34
Yleistä keskustelua / Kun epäilet rautavikaa vinkit
« : 15.03.15 - klo:16.38 »
Tuli tuossa vastaan että HTPC oli lepotilassa ja satuin huomaamaankin että kone käynnistyi. Ajattelin että tönäisin vahingossa hiirtä/näppäimistöä ja kone heräsi. Annoin koneen olla kun tiesin että se hetken päästä vaipuu kyllä uneen taas itsestään.

Vaan huomasinpas parin tunnin päästä, että kone on vieläkin päällä. Aloin katsomaan tarkemmin, että näyttö on myös pimeänä. Kone ei tuntunut reagoivan mitenkään ja sammutin ja kokeilin käynnistää uudelleen. Ei mitään. Vain puhaltimet pyörii normaalisti, eikä mitään muuta.

Tutkiskelin aikani ja totesin, että ei taida olla vaihtoehtoja kuin, että jokin komponentti on pettänyt pahemman kerran. Purin koko koneen osiksi. Irroittelin näytönohjaimet, ssd/kiintolevyt, muistit jne.

Ei mitään vaikutusta millään. Ajattelin tuossa välissä, että no ei siinä. Sen on oltava joko emolevy tai prosessori joka on jostain syystä rikkoutunut. Siinä kun sitten poweri ja emolevy oli pöydällä ja kytkin virtoja päälle ruuvarilla tuli yhtäkkiä mieleen, että niin tuossa emolevyssä onkin tosiaan suoraan bios-reset painike. Kone heräsi samantien oletusasetuksilla henkiin.

Kone toimii taas ihan ok, mutta ajattelin heittää vinkkinä tännekin tuon hyvin yksinkertaisen asian. Olin jo todella lähellä heittää emolevyn ja prossun meneen elektroniikkajätteisiin.

35
Tuli pitkästä aikaa laitettua KDE yhdelle koneelle. Yksi asia vaivaa kovasti. En oikein pidä tuosta Kickoffista, koska siinä on mielestäni typerän paljon tasoja. Esim. oletuksena tyyliin "Pelit-->Korttipelit-->Peli X".

Mielestäni tuossa on yksi taso liikaa. Joskus kokeilin Lancelotia, mutta ainakin silloin se oli jotenkin epävakaa käytökseltään. Tietysti tuon Kickoffin voi helposti laittaa Classic-tilaan, mutta sitten häipyy haku.

KDE käyttäjillä varmaan olisi heti kertoa nykyhetken parhaat menut/launcherit tai voiko tuota Kickoffia jostain kuitenkin muokata?

36
Löytyy yksi suhteellisen uusi Acerin tabletti, mutta heidän hienojen teknisten saavutusten takia kyseinen kone ilmeisesti purkaa akkua jännitevahdin ohitse. Eli eipäs enää lataile lainkaan ja sammuu heti latauspistokkeen irroituksen jälkeen.

Laitetta ei ole edes ladattu täyteen kuin arviolta ehkä 10 kertaa, mutta jäänyt käyttämättömäksi ja ns. syväpurkautunut. Purin laitteen ja katsoin akun mallin, mutta tulisi maksamaan noin 40€ ja laitteen hinta on kait arviolta 80-120€, eli ei hirmuisesti kiinostaisi sijoittaa uuteen.

Tutkailin sitten netistä, että onko mitään konsteja Litium-ioni akkujen elvyttämiseen ja törmäsin mielenkiintoiseen väitteeseen. Eli akun ehkä saisi elvytettyä pitämällä akkua viileässä/pakkasessa noin vuorokauden ja lataamalla laite. Joskus olen kyllä kuullut että irrallisia akkuja olisi hyvä säilyttää viileässä lähes täydessä latauksessa, mutta en kyllä ole moista elvytyskonstina kuullut. Itse olisin veikannut jotain päinvastaista, eli että akkua pitäisi ennemmin lämmittää (huom. tiedän että tuo on hyvin vaarallista). Toinen kikka olisi ilmesti hiukan pakolla todella hitaasti ladata akkua esim. Ni-mh tilassa (jep myös vaarallista), mutta siihen ei löydy kyllä mitään kotikonsteja kun en harrasta mitään rc-vehkeitä tms.

Onko muut kuulleet mitään kikkoja elvyttämiseen tai löytyykö omakohtaisia kokemuksia?

***
Tuo ongelma akku on tällä hetkellä ulkona. Ajattelin että mitään ei menetä kokeilussa, mutta en myöskään usko että pakastamisella olisi sen kummempaa vaikutusta.
Oletettavasti jos tuo alkaa lataamaan, niin epäilemättä hyvä ladata jossain paloturvallisessa paikassa ja pitää laitetta aika aktiivisesti silmällä :D

37
Jos yrittää muka kuvaa .exe muotoon, niin jos käyttäjällä on vähänkään järkeä, niin tuo linkin mukainen ei kyllä pitäisi olla mikään ongelma. Esim. Windows 8.1:ssa ei saa mitenkään avattua .exe tiedostoa, ilman että UAC aukeaa ja kertoo kysyy, että haluatko varmasti avata tiedostonimitässä.EXE:n. Julkaisija:Tuntematon siis ihan oikeasti boldattuna. Olen lähes 100% varma ettei kyllä onnistunut edes Vistassa.

Mutta jos haitallinen .exe käännetään muotoon tiedosto.exe.jpg ja jos kuvake tosiaan haetaan jostain vanhasta versiosta ja haittaohjelma voi aktivoitua esim. kuvakatselijassa, niin silloin on kyllä todella häijy ohjelma. Toki tuo kuvake homma taas edellyttää, että koneessa on jo haittaohjelma.

Tuolla oli mainitaa myös esim. lähiverkossa saastuvista tiedostoista. Tuo olisi kyllä hyvin helppo estää, niin että verkkojako X olisi aina esim. koneenhaltijan/ylläpitäjän tunnuksella, vain lukumuodossa, ei kirjoitusoikeutta lainkaan tiedostoille ja konetta käytettäisiin muuten ns. normaalina käyttäjänä. Toki tietyissä tapauksissa esim. muokattavissa dokumenteissa yms. käyttö menisi aika kankeaksi. Pitäisi kyllä mielenkiinnosta kokeilla miten 8 --> kone käyttäytyisi. Voi olla että käyttäjänimeä ja salasanaa ehkä kysytäänkin tuossa tapauksessa..

Käytännössä olisi kait käyttöjärjestelmästä riippumatta hyvä tehdä se yksi järjestelmänhallintatili ja käyttäjille oikeasti rajatut tilit, joita pyritään käyttämään mahdollisimman pitkälti. Pidän hyvänä muutoksena, että Windowsissakin tuon käyttäminen on nykyään jopa varsin helppoa. Nythän normaalikäyttäjältä pyydetään suoraan järjestelmänhallinnan salasanaa jos yrittää sormeilla järjestelmää. Vistaan tuo periaatteessa tuli, mutta käytännön toteutus oli kyllä todella surkeasti tehty.
***
Piti tässä välissä mielenkiinnosta katsoa vähän tarkemmin käyttäjäasetuksia ja itseasiassa ainakin 8.1 itse suosittelee tätä kovasti heti asetuksia katsoessa.

Pakko kyllä loppuun myöntää, että suurimmassa osassa omista koneista löytyy kyllä vain yksi käyttäjätaso... :)

38
Laitealue / SSD ja trim?
« : 26.11.14 - klo:20.08 »
Lainaus
Aiheeseen liittyen, onko mitään konstia ajaa trimmiä tai gc:tä mitenkään Linuxeissa asemilla, joilla ei virallisesti tueta trim-ominaisuutta? Olisi yhteen koneeseen SSD-asema, mutta sen käyttö alkaa aina tahmaamaan jo suhteellisen lyhyen aktiivisen käytön jälkeen.
Tehdään nyt sitten aiheesta uusi ketju, koska innokkaat moderaattorit poisti koko viestin ketjusta, jossa oli jo juttua ainakin fstrim:stä ja lukuisista muista aiheeseen liittyneistä tiedostojärjestelmistä yms. ::)

39
Ajattelin vihdoin laittaa tuon pikku NUC:n kotiverkkoon ja vähentää hiukan "pääpalvelimen" käyttöä virrankulutuksen takia.

Eli ajattelin pikaisesti Ubuntu 14.04 Server asennusta, mutta kyllä se vain pakko on sanoa, että laiskuus iskee ensimetreillä. Kunnollisia ja ennen kaikkea ajantasaisia ohjeita ei oikein meinaa löytyä ja se työn määrä... Huhhuh. Ei huvittaisi selailla viikkoa man-sivuja. Järki käteen kotikäyttöä ajatellen..

Mutta näitä semi-valmiita pakettejahan on vaikka kuinka älyttömästi. Mutta mitkä niistä mahtaa olla hyviä? Niistä kaipaisin kokemuksia.

Muutama asia mitkä on käytännössä pakko saada toimiin
- Disk pooling ja helpolla. Ei mitään raid viritystä tähän käyttöön ja ihan rehellisyyden nimissä, niin päätteestä konffattavana ei kuulosta ollenkaan hyvältä. Amahi kait tukee ainakin jotenkin?
- Samba jaot eri käyttäjille salasanalla ja quotan kanssa.
- Helppo headless valvonta kotiverkosta.
- Helposti valvottava tiedostojen synkronointi pääpalvelimeen, tai no tosin tämän voi kyllä toteuttaa aika nätisti pääpalvelimelta toiseen suuntaan.

Jotain mikä voi tulla tarpeeseen.
- Tulostus ja asiakirjaskannerin skannaukset "headlessinä" tietysti. Voi olla aika vaikea toteuttaa.
- Mediastreamaus DLNA
- Videovalvonta tuki olisi varsin jees.


Zentyalin olikos 3.2 versio oli muuten ihan ok, mutta jostain syystä sen moduulit ei ollut omien kokemuksien mukaan kovin vakaita pitkällä juoksulla.

Juuri tutkailen Amahia, josta näytti löytyvän paljon todella lyhyitä arvosteluita, miksi se on hyvä, mutta oikeita käyttäjämielipiteitä ei tunnu löytyvän mistään  ???

*Lisäys Amahista*
Vähän palautetta tästä hienosta Amahista. Sanotaan nyt nätisti, että tuon kehittäjät saa olla tyytyväisiä, etteivät ole näköpiirissä. 6h taistelun jälkeen tiivistetysti. Siinä on pahoja UEFI ongelmia, jotka tulee yllättäen _kesken_ tiedostojen asennuksen vastaan, ei ole muuten vielä ikään tullut moista vastaan. Sen udev on määritelty niin päin just sitä kuin vain on mahdollista. Jos verkkokortti ei ole eth0 niin kannattaa unohtaa välittömästi. Todella miellyttävää että asennuskoodia aletaan asennuksen ihan lopussa kysymään ja virheilmoituksena tyrkytetään väärää koodia. Ei mainitaa siitä, että kurainen asennus skripti hakee sitä eth0:aa eikä löydä sitä. Tämähän on todella helposti arvattavissa jos järjestelmä hakee netistä päivitykset muuten asennuksen yhteydessä?! No vika löytyi hermoromahduksen partaalla, vain huomatakseni että asennuksen jälkeen se samba minkä piti mainosten mukaan toimia täydellisesti ei näy edes koko verkossa, vaikka etänä selaimen kautta kaikki näytti toimivan ihan ok. Viimeisenä niittinä tuossa roskakasassa ei toiminut edes plugarit lainkaan. Kiva asentaa etänä ja selain alkaa sovelluksen käynnistyksessä linkkailemaan virhettä johonkin todella käpyiseen vianhaku sivulinkkiin.

Tämä on just tätä Linuxien parhautta. Kaikki on periaatteessa täydellistä, mutta konffaaminen on täyttä sitä itseään. En suosittele Amahia KELLEKÄÄN  >:(

Noh, seuraavaa siirtoa miettimään..

40
Tuli laitettua Intelin Baytrail Nuc ja oletin, että se ei olisi jaksanut toistaa Linuxissa FullHD:ta.

Taustatietoa: Youtuben 720p videot toimii prossutehoillaan siellä 70% tuntumassa ok. Mutta FullHD 1080p videot näyttää toimivan ihan ok, mutta htop näyttää prossutehoksi lähes jatkuvasti noin 110-130%

Kysymykset: Voiko Linuxissa mitenkään tarkistaa ns. framedroppeja flash videoista? Onko tuo +100% topissa lukemana normaali, vai onko tuo bugi?

Huono kuvakaappaus
http://aijaa.com/mwtEGk

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8