Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: [1] 2 3 ... 275
1
Laitealue / Vs: Suositelkaa uutta kannettavaa surffailuun
« : tänään kello 11:22 »
Hyvä huomio! Unohtui. Löytyykö vielä läppäreitä, joissa on RJ-45 -liitin (Ethernet)?
Reitittimelle, jos ihmettelette ::)

En ole nähnyt läppäriä, jossa ei olisi.
Tämän vuosikymmenen koneista ne on jäänyt melkein kaikista pois. Joutuu käyttämään usb-ethernet adapteria.

2
Laitealue / Vs: Suositelkaa uutta kannettavaa surffailuun
« : 01.04.23 - klo:18.24 »
Tuolta valitsemaan "Taitonetin laskevahintaisessa huutokaupassa hinnat laskevat 15 minuutin välein"
https://taitonetti.fi/huutokauppa

Tuopas on mukava systeemi, paha vaan kun en ole konetta vailla. :)
Ajattelin että toihan on jännittävä. Jätin yhdellä tuotteella sivun auki pariksi päivitykseksi. Petyin hinnan pudotukseen (senteissä) ja laskeskelin hiukan tuotetta. Tuloksena huima 26e pudotus tapahtuman loppuun mennessä, toki tästä kirjoitus hetkestä ja sitten kun hiukan katsoin Googlella tietoja, niin hinta jäisi jonnekin 160e tietämille ja euro alueella samaa konetta useammat on ostaneet n.150e:lla, mutta kaksi vuotta sitten  ::)

Lopahti mielenkiinto tuohon aika nopeasti. Luulin kyseessä olevan joku isompi prosenttilukema 15min välein.

Muoks.
Jaa siellä onkin alennusprosentti joka nousee 15min välein. Vaan eipä tuolla kuuhun mennä kun vartin välein +0,1%  :)

3
Lisäyksenä vielä, että se Suomessa ja Suomen kansassa ihmetyttänyt jo todella pitkän aikaa, kun täällä kokemukseni mukaan totaaliset paskatyöläisetkin, joita arvostan, äänestävät sitten kokoomusta vaaleissa, vaikka kokoomus perinteisesti puhuu suurten yritysten, suuren pääoman, rikkaiden asiaa etunenässä se aatteelinen tausta ja puolueohjelman linja kaudesta toiseen, ei mene jakeluuni.
En todennäköisesti äänestä Kokoomusta ja kuulun tuohon ilmeisesti "paskatyöläis" kategoriaan. Silti minusta heillä on paljon hyvin realistisia ajatuksia, jotka toteutuu verotusten kautta. En myöskään lainkaan näe heitä minään suuren pääoman rikkaiden kannattajina, vaan yrittäjyyttä tukevana ryhmänä ja nyt jos koskaan olisi tänne hvä saada lisää pienyrittäjiä ja isompiakin toki. Huonona asiana agenda tuntuu keskittyvän liikaa pk-seudulle.

SDP on täysi vitsi minusta. Kaikki tehdään lainalla ja koskaan he eivät ole olleet syyllisiä mihinkään ja erityisesti pitää aina moittia edeltäviä hallituksia loppuun saakka. Muistaakseni olisivat voineet olla kyllä merkittävä tekijä hekin jo kauan sitten estämässä nykyistä terveydenhuoltokriisiä. Minusta tuntuu, että tuokin aihe on ollut lähiaikoina ollut tapetilla.

Mutta siis ei oikein ole luottoa mihinkään puolueeseen enää. Soinikin takoi nyrkkiä pöytään ja puhui leveitä. Sitten kun katsoi meppi aikakauden "saavutuksia" ja tilastoja, niin ei ihme, että ei ukko palkoa asiasta enää puhunut. Varmaan vetänyt lonkkaa koko aikakauden.

Takin kääntäviä rottia nuo käytännössä kaikki on  :D

5
Jos koneella on tilaa ja se toimii, niin älä sorki :)

6
Raspi sai näemmä saman vitsauksen kuin näytönohjaimet. Trokarit ostaa varastot tyhjäksi ja yrittää myydä niitä melkein tupla hinnoilla. No onneksi todennäköisesti tänä vuonna noille tulee rajusti takkiin. En muista lähdettä, mutta saatavuus pitäisi parantua radikaalisti jo kesään mennessä. Itse aiheeseen, niin jos raspille on tarvetta, niin kannattaa tsekkailla Partco verkkokauppaa aktiivisesti. Siellä on näemmä välillä yllättäen ollut ihan kohtuu hinnoissa saatavilla.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit tulosa, mitä mielesä
« : 29.03.23 - klo:20.18 »
Pitkälti samaa mieltä kaulahuivin kanssa. Tosin itse olen NATO:n kannalla täysin. Mutta todellisia takinkääntäjiä kyllä ollut liian pitkään noissa hommissa ja osataan vain syyttää edellisiä hallituksia.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit tulosa, mitä mielesä
« : 29.03.23 - klo:19.55 »
Kunhan pääsee vihreitä ja vasureita vastaan äänestään, niin kaikki hyvin :)

9
joutuu?

10
Hmmmh. En ole mitenkään IT-puolelle sidoksissa, mutta noin yleisesti ottaen niin eikö toi vähän haiskahda? Mitäs yrittämistä tuo on jos toi putiikki antaa sen prokkiksen ja työntekijä (huomaa sanamuoto), sitten yrittää tehdä homman läpi. Kuulostaa minulta, että kaikki vastuu vain halutaan sälyttää tuolle "kevytyrittäjälle" ja että tarkoituksena on vain tarvittaessa päästä kyseisestä henkilöstä nopeasti ja ilman seuraamuksia irti.

En tiedä. Toki eihän noissa mitään sinänsä menetä. Siitä on todennäköisesti sairaan helppo päästä myös itse irti ja riskinä on kuitekin tehdä jonkinlaisia suhteita johonkin suuntaan.

Noin yleensäottaen mitä tuttavien yritystoimintaa seurannut, niin se on työntekoa aamusta myöhäiseen iltaan. Helpommalla henkisesti pääsee kun on jonkun palkkalistoilla ;)

11
Edelleenkään ei ole sellaista mahdollisuutta mitä tekstin mukaan haet. Ns. kloonatun näytön, eli samat näkyy kummassakin näytössä kokoajan, niin sellaisia kaapeleita voi kyllä löytyä. Mutta jos tarkoitat nykyaikasta kahta näyttöä, joihin saa vaikka selaimen toiseen ja tiedostohallinnan toiselle näytölle, niin ei varmasti sinulla ole sellaista kaapelia :D

Todennäköisesti sinulla on joku KVM-kytkinkaapeli tms. kyseessä ja se ei ole lähelläkään otsikon aihetta.

Tietokone vaatii käytännössä aina näytönohjaimelta kaksi kaapelia. Kummatkin omiin näyttöhin.

12
Todella erikoisesti muotoiltu kysymys, mutta vastaus on tietysti. Et mitenkään. Yhtä HDMI lähtöä ei saa haaroitettua mitenkään kahdeksi erilliseksi VGA liitännäksi.

13
Ventoy tikulla ja sen jälkeen vain siirtää iso tiedoston sille.

14
Sillä BalenaEtcherillä teet uusiksi. Ainakin jostain aiemmasta viestistä pääsi käsitykseen, että haluaisit käyttää. raspberryssä 32Gt korttia. Jos muuten haluat sen tyhjäksi, niin Gparted:lla voi myös tyhjentää ja formatoida.

15
Laitealue / Vs: Hp envy 4526 tulostus raspilta ei onnistu
« : 23.03.23 - klo:20.14 »
Lainaus
Jos on raspios, niin kannattaneen kokeilla jotain Ubuntu-varianttia.
Mikä oli mielessä ???
Kun 32GB kortti on jumissa millä käskyllä saa tyhjäks ???
Jossain jo lukuisista aiemmista ketjuista oli maininta siitä Balena Etcher ohjelmasta. Sillä vain teet uuden kortin. Ei sitä vanhaa tarvi tyhjentää.

16
Siis se Raspberry. Niitä on nelos versioon saakka.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi

Nelonen on..Siedettävä nettiselailussa, mutta jos versio on kolme tai vanhempi, niin sama miten sitä käyttää "työpöytäkäytössä", niin se on varsin hidas vrt. mihinkään perinteiseen tietokoneeseen.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Tekoäly
« : 22.03.23 - klo:17.03 »
Pahoin pelkään, että nämä tekoälyt tulee tuhoamaan anonyymin internetin. Osaavat jo nyt luoda tunnuksia eri palstoille, niin ovat väärissä käsissä erittäin hyviä propagandan levittäjiä ja huijausten tekijöitä. Varmasti jo Twitteri ja fakebook näitä vilisee. Kunhan oppivat koodiakin lisää, niin saadaan ennennäkemättömiä bottiverkkoja, joiden koodi muuttuu jatkuvasti.

Nyt, kun vielä samaan aikaan saatiin aidolta kuulostavat ja näyttävät AI ääni, video ja kuvat ilmoille, niin mihinkään näkemäänsä ja kuulemaansa ei voi enää luottaa. Alkaa puhelinhuijauksetkin menemään lävitse aivan eri tahtiin, kun soittaja kuulostaakin tuttavalta.

The Gamer Presidents Play Mario Party
https://youtu.be/b6WYD0QeF4s
Tämä on kyllä minusta ihan todellinen uhka. Toi linkki on kyllä aika hauska ja osittain aika pelottavan vakuuttava  :)

18
https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair

Todennäköisesti kummatkin on samalla asemalla, eikö? Jos on, niin ylläolevalla linkillä saa yleensä helposti Grub valikon palauteltua.

19
Mikä raspberry ja nettiselain sinulla on? Gmailin sivusto on kuitenkin varsin kevyt. Raspberryt ei tunnetusti ole kovinkaan tehokkaita koneita ja nelosversio on käytännössä minimi kaikkeen nettiselailuun. Toki voithan asentaa käytännössä sama minkä tunnetun sähköpostiohjelman ja käyttää sitä. Mutta ei se oikein valtavasti käyttökokemusta paranna. Jos käytät kaksivaiheista tunnistautumista, niin suosittelen pysymään ihan siinä normaalissa nettisivussa

20
On noita monenlaisia valmiiksikin. Pikaisesti löytyi tällainen. Vaikuttaisi olevan mitoiltaan melkein se mitä olet hakemassa.
https://www.amazon.de/-/en/ENHANCE-Extra-Large-Gaming-Mouse/dp/B07BLK1JSC/ref=psdc_429867031_t1_B000J6FCLW?th=1

Tuo oli aika lailla ensimmäisiä mitä tuli vastaan. Kokeilin heittää Amazoniin hakusanaksi Gel wrist rest.

Sivuja: [1] 2 3 ... 275