Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: [1] 2 3 ... 238
1
Joka kerta kerta kun konetta päivitetään, konen ohjelmisto ymmärtääkseni muuttuu. Minä käytän paitsi toimisto-ohjelmia, myös erilaisia video ja audiohjelmia sekä kuvankäsittelyä. Silloin siellä voi käsittääkseni olla osia, jotka eivät välttämättä ymmärrä tehtyjä muutoksia. Ammattilainen varmaankin tietää jo päivittäessä, mihin mikäkin päivitys vaikuttaa, mutta minä en tiedä hyväksyessäni päivitykset. Siksi kysymys teille, jotka ymmärrätte paremmin, pitäisikö päivitysten kanssa olla varovaisempi?
Tämähän riippuu nyt aivan täysin käytettävästä järjestelmästä.

Otetaan esimerkkinä vaikka Debian stable. Päivityksiä ei juurikaan tule ja ne ovat käytännössä kaikki tietoturvapäivityksiä. Seurauksena on hyvin varma käyttöympäristö, mutta myös ohjelmistot ovat "jäätyneet".

Fedora Rawhide. Kaikki järjestelmän paketit päivittyy todella tiuhaan, työpöytäympäristön paketeista laitepuolen paketteihin. Samoin myös käytettävien ohjelmien paketoinnit päivittyy tiuhempaan ja esim. video-ohjelmistot ja monet muutkin voi hyötyä todella kovasti kyseisistä päivityksistä. Seurauksena luonnollisesti epävakaampi ympäristö ja on oltava valmis korjaamaan järjestelmää ja hyväksyä, että takaiskuja voi ja käytännössä tulee tapahtumaan.

Vaihtoehto? Jos haluaa järjestelmältä vakakautta, niin käyttää Debian stable tai Ubuntu LTS tyyppistä järjestelmää, joissa paketit pääsääntöisesti vanhenee. Ajaa sitten uudempia ohjelmistoja Dockerilla, Snap, Flatpak tms. mikä nyt parhaiten käyttäjälle sopii.

Minusta hyvä nyrkkisääntö on seuraava. Jos et uskalla pävittää järjestelmääsi, niin silloin todennäköisesti kyllä käytät ihan väärää järjestelmää.

*edit*
Sivuten tuota näytönohjain ajuria, niin eikös nuo Nvidian paketoinnit ole ihan eri sarjalaisia? Tarkoittaa siis että tuo 415 ei tarkoita, että se olisi välttämättä uudempi kuin 410. Näin minä ainakin muistelelisin.
*edit2*
Muistin väärin. Kyllä tuo 415 on aina uudempi. Enivei kannattaa pitää mielessä, että kun tuo sarja muuttuu, niin jotain vanhempia laitteita voi myös tippua pois tuesta. Kokemusta nimittäin on yhdellä vanhalla läpyskällä.

2
Tuli vielä mieleen tuosta, kun kyselin arvon ja kysynnän perään ohjelmiston parissa, joka muuntaa MAC-osoitteen.

Jos tekee opinnäytetyön maisteritutkinnon jälkeen, jos ohjelma käynnistyisi jo BIOSin käyynnistymisen yhteydessä, ja muuntaisi MAC-osoitteen jo siinä vaiheessa satunnaiseksi. Valmiin teknologian voisi patentoida ja lisensoida tele-operaattoreille, niin ne saisi lisä-arvoa, kun voisi mainostaa kuluttajille turvallisempia nettihetkiä ja samalla itse nettoaisi jonkun mijoonan tai jokaisesta myydystä nettiliittymästä jokin tietty lisenssimaksu-osuus, niin olisi passiiviset tulot loppuelämän taattu.

Konekielellä, tai C:llä pitäisi tuo MAC-Spoofer-ohjelmoida, jos haluaisi jo koneen BIOS-vaiheeseen päästä käsiksi.
Tuota jos nyt vain oikein käsitin, niin taitaa olla aika hiljaista tuon suhteen. Nimittäin minullakin on TP-Linkin motukka jossa on sisäänrakennettu MAC-spoofin toiminto. Tarkoitettu ilmeisesti ulkomaisille operaattoreille joissa voi olla MAC-osoitteen tunnistus. Eli tuo antaa verkon joka koneelta identtisen MAC-osoitteen ulkomaailmaan jos nyt oikein vaan olen käsittänyt. Olisi itseasiassa varmaan toiminut tuossa Janin tapauksessa myös suoraan.

Tästä nimittäin tuli mieleen vilkaista DD-WRT firmikset ja niissä ainakin joissain tuo on ilmeiseti sinäänrakennettuna juuri tuolla toisella konstilla.


3
Laitealue / Vs: Yllättäviä AMD-grafiikka ongelmia
« : 01.03.19 - klo:22.08 »
Juu. Intel grafiikat toimii hienosti, tiedän hyvin. Paha vain että tuo "sattuu pitämään peleistä" ei riitä argumentiksi. Haluaisin ostaa vanhemman käytetyn business liisatun vankan pienehkön merkkikoneen, joka maksanut luokkaa 3000€ uutena, mutta kun ne ei vain käy minulle. Jopa siinä ns. peruskoneessa pitää minulla olla jonkinlaista tehoa grafiikan puolesta kun käytän 3D Cad-ohjelmia ja niitä ei kyllä kukaan viitsi pyöritellä Intel grafiikoilla :D

Plus tämäkään kyseinen vanhempi kone tuskin selviäisi esim. 60Hz 2K videosta ja 4K 60Hz näytti olevan lähes mahdollinen. En ainakaan usko että tämä jo lähes 10 vuotta vanha Intel kykenee purkaan nyky paketteja.

Läpyskä tekisi mieli päivittää ja nyt löytyisi kyllä esim. Ryzeniä hyvällä integroidullakin grafiikalla. Vaan en tiedä toimiiko nekään mitenkään hyvin sitten Linuxien kanssa..

4
Laitealue / Vs: Yllättäviä AMD-grafiikka ongelmia
« : 01.03.19 - klo:18.38 »
Itse itselleni vastaten. Jäi vähän epäselväksi mikä tuossa nyt juurisyy oli, mutta 4.20.12 ytimellä oli ylläolevat ongelmat. Kokelin epätoivoisena kokeilla 5.0.0-0.rc8 kerneliä. Ilman jo yllämainittua Grubin riviä alkoi työpöytä jäätyilemään heti. Laitoin rivin takaisin ja satuin kokeilemaan neverballia, niin kappas openGL piirtyi ihan niin kuin piti ja työpöydän jäätyminen loppui välittömästi.

Deus Ex:n osalta ilmeisesti kyseessä vain sattui olemaan yleinen bugi. Softa moodissa se toimi hienosti, eli ei liene mitenkään yhteydessä ongelmaan, vaan huono testi sattuma.

Eli jos omistaa HD7870:n niin ilmeisesti kannattaa käyttää uudempaa ydintä ja mainittua grubin riviä. Näin ainakin Fedora 29:ssä. Lisään tähän jos löydän jotain takapakkia.

5
Laitealue / Yllättäviä AMD-grafiikka ongelmia
« : 01.03.19 - klo:17.18 »
Olen ollut kovasti siinä uskossa, että AMD:n avoimet ajurit olisi kutakuinkin täydelliset nykypäivänä. Nyt alkanut tehdä enemmän siirtymää linuxeihin työpöytäkoneiden osalta ja pakko sanoa, että melkoinen pettymys tuli HD7870 kortilla.

Mint 19.1 Cinnamon (satunnaisia jäätymisiä työpöydällä). No ajattelin kokeilla Fedoran 29:ä. Paketit taisikin olla samaa ikäluokkaa ja prikulleen samat ongelmat jatkuu. Luulin että joku muu raudassa pistää koneen täysin jäihin, mutta huomasin, että ei tarvi kuin käydä päätteessä ja tulla takaisin työpöydälle niin kone taas toimii ihan ok. No, aloin tutkaileen ja vastaavia ongelmia on ilmeisesti ollut jo 2012 lähtien...

Löysin sitten vähän tuoreempaa infoa ja laitoin grubiin seuraavan
Koodia: [Valitse]
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash radeon.si_support=0 amdgpu.si_support=1 modprobe.blacklist=radeon"
Kone alkoi toimimaan ihan kivan oloisesti, eikä mitään jäätymistä enää tapahdu. Sain myös 1920x1080 resoluution toimimaan kun itseä ärsyttää suunnattomasti nykyiset 4k skaalausongelmat järjestelmästä riippumatta. Sitä ennen "downscale" aiheutti värisevän korruptoituneen kuvan.

Innostuneena sain Vulkan "cube appin" pyörimään siististi näytöllä ja ajattelin, että no sehän oli siinä sitten. Vaan ei. Kokeilin huvikseni asentaa neverballin ja eipäs näy kuin tekstit ja muuten ruutu on melkein mustaa täynnä. Kokeilin mielenkiinnosta asentaa Steamin ja nostalgia fiiliksissa asensin Deus Ex:n Protonin avulla. Ajattelin että tämähän toimii aivan loistavasti ja sitten peliin päästessä huomasin että esim. lattiatekstuurit ei näy lainkaan. "3D" objektit piirtyy ihan ok.

Onko tämä ihan normaalia edelleen nykypäivänä, vai olenko taas onnistunut hommaamaan rautaa joka toimii osittain Linuxissa? Ei kiinosta pätkääkään alkaa hommaileen jotain Nvidiaa tilalle kun kyseisessä koneessa tuo 7870 riittäisi yllin kyllin suorituskyvyn puolesta.

6
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä älytelevisio haussa
« : 01.03.19 - klo:17.05 »
Muutenkin elän tässä niukalla budjetilla.
Jos halvalla haluaa päästä ja jonkinlainen Android puhelin löytyy ja langaton verkko kotoa, niin kääntyisin ehkä tosiaan "korttiteeveen" puoleen ja tutkailisin josko Chromecast riittää palvelujen kannalta. Esim. jos haluaa jotain Netflixiä tms. katsoa. Toki tuossa on vain sitten ne valtavirta sovellukset.

7
openmediavault
https://www.openmediavault.org/

Tuota tarjoaisin ensimmäisenä. Siihen dockerilla tarvittavat kilkkeet kylkeen.
Nopeiten pääset jyvälle jos katsot YouTubesta TechnoDad Life kanavan OMV-videoita.
https://www.youtube.com/channel/UCX2Vhc0LIzSS9aMzhGFZ7PA

*edit*
Meni ohi tuo virtualisointi. Proxmox voisi olla ihan jees. Siihen vaikka sitten ylläoleva yhdeksi osaksi?

8
Yleistä keskustelua / Vs: Hyvä älytelevisio haussa
« : 27.02.19 - klo:20.55 »
Katselin vanhempieni luona Gigantin uutta printtimedia-markkinointiviestintälehteä, niin Samsungin 40" Tekniikan maailman testivoittaja telsu lähtisi sieltä hintaan 349€. Siinä on Tizen-käyttöjärjestelmä, ja kaikki merkittävimmät suoratoistopalvelut ohjelmistoina tehdasasetuksena mukaanlukien Youtube ja Spotify. CMore-suoratoistopalvelu löytyy, ja CI+ -korttipaikka maksukanavia, kun katson lähinnä Euronewsia ja Eurosportilta Snookkerria. Pitäisi sellainen hankkia?

Suora linkki Gigantin sivuille televisiosta, jota harkitsen:

https://www.gigantti.fi/product/tv-ja-video/televisiot/UE40NU7125XXC/samsung-40-uhd-smart-tv-ue40nu7125

Kenelläkään kokemuksia kyseisestä telkusta, tai mitään mielipiteitä, kannattaako hankkia, vai eikö kannata?
Mulla on ilmeisesti aika lähellä tuo malli. Tizen siinä kuitenkin on ja toimii ihan ok.

Tosin niin toimii useamman vuoden vanha ensimmäisen sukupolven 4K samppakin, jossa on tuo Tizeniä edeltävä käyttis. Oikeastaan tuo vanhempi on mukavampi käyttää Gyrohiiren takia. Kaikki "nettivideo" palvelut on toiminut kummassakin täysin moitteetta.

Joku tuossa murisi, ettei niillä mitään tee, niin sanon kyllä ihan päinvastaista. Kyllä ne oikeasti pelaa niin jouheasti telkkarissa suoraan, ettei mitään jakoja muilla ratkaisuilla. Erityinen huomio vielä siihen, että Netflix 4K ei välttämättä edes toimi kuin kourallisella laitteita, mutta käytännössä kaikissa 4K-telkkareissa joissa sovellukset, niin toimiikin ihan out-of-box. Näin siis ainakin sampan telkkareissa. Toki mitä jotain älytöntä Philipsiä sorkein, niin se oli kyllä aika karkean oloinen "älytelevisioksi".

Itseä ei ole asia paljon stressannut. Hyvin on näemmä pysynyt tuki tosiaan tuossa ensimmäisen sukupolven laitteessa, joka tosin oli kyllä ihan eri hintaluokkaa mitä tämä Tizen malli, mikä on nyt ollut käytössä jotain puolivuotta. Olen kuitenkin suhtautunut niin, että käytän sitten Chromecastia kun aika koittaa. Sekin toki toimii varsin hienosti mitä olen käytellyt. Sanoisin että heti sen "integroidun" vaihtoehdon jälkeen otan tuon. On ollut pleikkaa, PC:tä yms. kiinni ja kaikilla muilla käytettävyys on merkittävästi heikompaa sanokoot muut mitä lystää :)

Palataan sitten vielä kuitenkin lähemmäksi alkuperäistä aihetta, niin kannattaa sitten katsoa että toimiiko USB-tallennus suoraan telkussa jos sitä haluaa hyödyntää. Nimittäin tuossa vanhemmassa telkkarissa toimi aivan mahtavasti timeshiftit yms. Heitin sitten kiintolevyn tähän karvalakimpaan Tizen malliin ja lähes tyrmistyin "jaa eipäs tässä tosiaan ole edes tukea tallennukselle". Mediaa voi kyllä toistella tikuilta jne.
Tämä nimittäin tuli itselle oikeasti täytenä yllätyksenä.

*edit*
Piti pikaisesti vilkaista tuon linkin speksit. Eipäs muuten ole siinäkään USB-timeshiftiä yms. Eli varmastikin aika lähellä oleva malli mitä itsellä on.

9
Sata levyn ongelmat ratkesivat, kun otin secure bootin pois päältä biosissa. Monitoriongelma sen sijaan jatkuu. Käytän työssäni yleensä aina kahta monitoria. Vain matkalla tyydyn yhteen. Tietäisikö kukaan, mistä se voi olla kiinni. Windowsissa molemmat monitorit toimivat normaalisti, mutta Kubuntussa vain ulkoinen näyttö käynnistyy sen verran, että voin syöttää siihen salasanani, jonka jälkeen se tilttaa. Kuten olen monta kertaa aiemminkin sanonut, käytän mieluummin Ubuntua. Tämän kirjoitin Kubuntussa vain läppärin monitori päällä ja hdmi johto irrotettuna.
Ainakin openSUSE tumbleweedin KDE:ssä ei ollut mitään ongelmaa monen näytön kanssa. Pelasi itseasiassa todella hienosti.

Oletko kokeillut kuriositeettina esim. KDE Neon livetikulla onko samoja ongelmia?

10
Laitealue / Vs: Intel/AMD integroitu läppärin grafiikka
« : 31.01.19 - klo:20.38 »
Kiitos, siinä se ratkaisu taisi olla

env DRI_PRIME=1 glxgears -info
Lainaus
GL_RENDERER   = AMD Radeon R7 M260 (ICELAND / DRM 3.23.0 / 4.15.0-44-generic, LLVM 6.0.0)
GL_VERSION    = 3.0 Mesa 18.0.5
GL_VENDOR     = X.Org

glxgears -info
Lainaus
GL_RENDERER   = Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile
GL_VERSION    = 3.0 Mesa 18.0.5
GL_VENDOR     = Intel Open Source Technology Center

Mutta tuli yksi hämmästelyn aihe lisää. Kokeilin nimittäin eilen testimielessä asentaa Neverballin ja se tuntui hiukan jökittelevän täysillä asetuksilla. Kokeilin nyt laukaista päätteestä suoraan sen tuolla env DRI_PRIME=1 neverball komennolla ja vaikutelma oli sellainen, että suorituskyky olisi noussut radikaalisti.

Mutta nyt ihmettelen sitä, että jos ajan Neverballin suoraan päätteestä, niin suorituskyky tuntuu edelleen olevan isompi? Jättikö tuo (ympäristömuuttuja?) env tuon komennon oletukseksi suorittaessa neverball? Eikait sentään?

Btw. en saanut testattua glxgears:lla kun raamit on kokoajan 60, eli v-sync ilmeisesti päällä.

Tämä ratkesikin alla olevassa


*EDIT*
Jotain hämärän oloista tässä kyllä on jos ei Intelin OpenGL suorituskyky nykyään muka oikeasti ole reilusti Radeonia isompi??
glmark2
Lainaus
=======================================================
    glmark2 2014.03+git20150611.fa71af2d
=======================================================
    OpenGL Information
    GL_VENDOR:     Intel Open Source Technology Center
    GL_RENDERER:   Mesa DRI Intel(R) Haswell Mobile
    GL_VERSION:    3.0 Mesa 18.0.5
=======================================================
[build] use-vbo=false: FPS: 1139 FrameTime: 0.878 ms
[build] use-vbo=true: FPS: 1282 FrameTime: 0.780 ms
[texture] texture-filter=nearest: FPS: 1083 FrameTime: 0.923 ms
[texture] texture-filter=linear: FPS: 1112 FrameTime: 0.899 ms
[texture] texture-filter=mipmap: FPS: 1170 FrameTime: 0.855 ms
[shading] shading=gouraud: FPS: 1061 FrameTime: 0.943 ms
[shading] shading=blinn-phong-inf: FPS: 1044 FrameTime: 0.958 ms
[shading] shading=phong: FPS: 1052 FrameTime: 0.951 ms
[shading] shading=cel: FPS: 1066 FrameTime: 0.938 ms
[bump] bump-render=high-poly: FPS: 886 FrameTime: 1.129 ms
[bump] bump-render=normals: FPS: 1245 FrameTime: 0.803 ms
[bump] bump-render=height: FPS: 1221 FrameTime: 0.819 ms

env DRI_PRIME=1 glmark2
Lainaus
=======================================================
    glmark2 2014.03+git20150611.fa71af2d
=======================================================
    OpenGL Information
    GL_VENDOR:     X.Org
    GL_RENDERER:   AMD Radeon R7 M260 (ICELAND / DRM 3.23.0 / 4.15.0-44-generic, LLVM 6.0.0)
    GL_VERSION:    3.0 Mesa 18.0.5
=======================================================
[build] use-vbo=false: FPS: 397 FrameTime: 2.519 ms
[build] use-vbo=true: FPS: 443 FrameTime: 2.257 ms
[texture] texture-filter=nearest: FPS: 443 FrameTime: 2.257 ms
[texture] texture-filter=linear: FPS: 435 FrameTime: 2.299 ms
[texture] texture-filter=mipmap: FPS: 456 FrameTime: 2.193 ms
[shading] shading=gouraud: FPS: 416 FrameTime: 2.404 ms
[shading] shading=blinn-phong-inf: FPS: 418 FrameTime: 2.392 ms
[shading] shading=phong: FPS: 410 FrameTime: 2.439 ms
[shading] shading=cel: FPS: 414 FrameTime: 2.415 ms
[bump] bump-render=high-poly: FPS: 437 FrameTime: 2.288 ms
[bump] bump-render=normals: FPS: 471 FrameTime: 2.123 ms
[bump] bump-render=height: FPS: 460 FrameTime: 2.174 ms

11
Laitealue / Vs: Intel/AMD integroitu läppärin grafiikka
« : 31.01.19 - klo:20.06 »
No tavalla ei sinänsä aivan hirmuista merkitystä. Toki mieluiten ilman boottausta toimiva konsti.

Yritin laittaa Cinnamon desktoppiin "Switcheroo" applettia, mutta en saanut sitä käynnistymään lainkaan ja jos oikein käsitin, niin se on vanhentunut konsti.
Voisi tuota tietysti kokeilla Gnomella, vaikka joku aika sitten kokeiltuna se ei edelleenkään ollut oikein oma juttuni. Tosin kyllä tuo nyt tällä yhdellä koneella menisi. Kaippa tuo toimisi livetikulla jos kokeilisi pikaisesti.

Tosin eikös tuon DRI_PRIME kikan pystyisi sisällyttämään sovelluksen käynnistyskuvakkeen komentoon?

Tuo Radeon on sen verran tehokkaampi kuin Intel, että olisi ihan mukava käyttää sitä tietyissä sovelluksissa. Koko aikaa en sitä haluaisi läpyskässä käyttää kun vaikuttaa kuitenkin aika oleellisesti melutasoon.

12
Laitealue / Intel/AMD integroitu läppärin grafiikka
« : 31.01.19 - klo:18.09 »
Laitoin tuossa yhteen läpyskään Mintin 19:n. Yrittänyt nyt googlailla ulkomaiden foorumeita läpi, että mikä mahtaa olla Intel/R7 M260:n vaihdettavan grafiikan tila.

Ilmeisesti "lennosta" vaihtaminen ei onnistu vielä nykypäivänäkään lainkaan ja mitään sovelluspohjaista ratkaisua ei ainakaan vaikuta löytyvän. Lähinnä mainintaa että suljetussa Radeon ajurissa vaihtamisen mahdollisuus on ollut, mutta nykyään kuitenkin kait kannattaisi käyttää avointa ajuria.

Onko joku lähiaikoina kikkaillut tämän ongelman kanssa?

13
Kannattaa kelata aika tarkasti, että onko kovinkaan järki tuouhua mennä ostaan noita ensimmäisen polven Ryzeneitä, kun ens vuonna tulee paranneltu / päivitetty Ryzen 2. Juna kulkee koko ajan etiäpäin ja systeemit paranevat  :)  http://wccftech.com/amd-pinnacle-ridge-matisse-cpus-leaked-launching-2018-2019-respectively-am4-picasso-apu-succeeding-raven-ridge/
Tuolla logiikalla jää kyllä kone ostamatta kokonaan :)

Olen kovin hämmästynyt jos toinen sukupolvi lisää suorituskykyä radikaalisti. Itselläkin on rauta edelleen Sandy Bridgeä ja vasta nyt raskailla ohjelmilla, raskaassa 3D-piirtämisessä alkaa selkeämmin huomaamaan raudan iän. Esim. satunnaisessa pelaamisessa en ole nähnyt mitään itseä häiritsevää puutetta raudan suhteen, vaikka 970 GTX ei sekään mitään varmasti kuuminta hottia enää ole.

Sen verran raudasta, että hyvä poweri on aivan ehdoton hankinta ja muistia ei enää minusta saisi laittaa alle 8Gt. Hankin jo tuohon tehokkaampaan SB-pöytäkoneeseen aikoinaan 16Gt muistia, joka tosin oli himpun ylilyönti sillä hetkellä. Kevyemmässä HTPC-koneessakin on 8Gt ja se ei ole yhtään liikaa.

14
Eipä mitään. Joskus tuo tuli vastaan vanhoilla "alternate" install levyillä. Siinä mielessä tuo graafinen tapa ikävä, ettei se kerro mistä kiikastaa. Ilmeisesti tuolloin oli joku repository juuri väärään aikaan hetken pimeänä. Tekstitilassa tuon huomasi heti. Taisin kyllä törmätä tuohon myös jollain bugisella langattomalla kortilla joka katkoi nettiyhteyttä myös graafisella installerilla?

No joka tapauksessa olen törmännyt samaan ja netin katkaisulla pääsi eteenpäin. Kaapeliyhteydellä harvemmin on ongelmia, eli joku repository siellä hyvin todennäköisesti on ollut pimeänä.

15
Oletko kokeillut poistaa nettiyhteyden käytöstä kokonaan ennen asentimen käynnistämistä?

16
Lainaus käyttäjältä: 'nm'
Käsittääkseni qwertyy tarvitsisi Ciscon protokollaa tukevan VPN-palvelimen, jotta laitevalmistaja voi muodostaa etäyhteyden sisäverkkoon netin yli ja pääsee sitten rukkaamaan laitetta jonkun portin kautta. Ilmeisesti tarvittavia portteja ei voi suoraan avata nettiin tietoturvariskien vuoksi?
Kyllä, tuo juurikin on ongelma.

Asia kyllä on tulossa hoitoon kuitenkin oman ISP:n kautta. He hoitavat Ciscon käyttöön yrityksen verkkoon takaisin.

Sinänsä kerkesin saada laitevalmistajan puolesta kuitenkin mielenkiintoisen tiedon, että he tukevat myös avointa OpenVPN:nää täysin. Jos asia ei olisi kerennyt mennä hoitoon ISP:n kautta, niin tuo olisi varmaankin kyllä helpottanut asiaa merkittävästi. Sen verran kerkesin tutkiakin asiaa, että joku on ilmeisesti tehnyt sitä kautta OpenVPN tunneloinnin suoraan Android laitteesta OTG-ethernet piuhan kautta johonkin laitteeseen. Blogaus kuulosti kyllä todella mielenkiintoiselta, mutta ilmeisesti ikävä kyllä ei onnistu mitenkään perus Android "käyttäjätasolla".

Eikös periaatteessa ainakin tämä pitäisi olla toimiva ratkaisu, jos siis olisi käytettävissä rootattu laite?
http://blog.avishorp.me/2014/01/using-android-phone-as-secure-openvpn.html

Mutta jos oikein käsitin, niin ehkä olisi järkevämpi käyttää OpenVPN:n kanssa silloin DD-WRT reititintä suoraan? Siihen ilmeisesti olisi suhteellisen helppokin tehdä kyseinen konffaus, vai mitä mieltä olette?

17
Itse omistan tulostimen, mutta en noilla tiedoilla tarjoa kyllä oikein mitään. Nimittäin tuo koko ei juurikaan kerro. Olisi hyvin oleellista tietää minkälaisesta tulosteesta on kyse. Pitääkö olla ABS muovia tms. Pitääkö osan olla täyttä kamaa kestävyyden kannalta, vaiko koriste esine, jonka ei tarvi kestää juuri mitään (lähes ontto osa). Vai onko esine niin koristeellinen, että se on todella vaikea tulostaa. Pistä edes screen shot osasta.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka vanha koneesi on ?
« : 13.09.17 - klo:21.45 »
Yllättävän pitkään on kyllä rauta pysynyt samana. Pöytäkoneet ja läppäri kaikki on jostain Sandy Bridge julkistamisen ajoilta. Eli lienee 2012. Sinänsä mukava, että nykyään ei tarvi vaihtaa konetta 2v välein kuin muinoin tuuppasi olemaan

19
Moi, eipä ole pitkästä aikaa tullut tänne kirjoiteltua, mutta olisi yksi kysymys verkoista enemmän tietäville.

On seuraava pulma.
- Laite X vaatii etäyhteyden verkon kautta laitevalmistajalle pientä softamuutosta varten.
- Laitevalmistaja tukee Ciscon VPN protokollaa, mutta oma yrityksen ISP-tarjoaa tuen vain Global Protectille
- Laitevalmistaja haluaa aika paljon rahaa, että suostuu tekemään omaan laitekantaan muutoksia, että ottaisivat yhteyden Global Protectin kautta.

Tuli mieleen, että onko mitään järkevää tapaa tehdä esim. Raspberry Pi:stä VPN tunnelointilaitetta ulkoverkkoon tilapäiskäyttöä varten (lue: suorayhteys laitteeseen ilman kyseisen yrityksen nettiä)? Hiukan tätä sivuten
https://github.com/hwdsl2/setup-ipsec-vpn

Huom! Kyseisen laitteen ei ole mitenkään välttämätöntä olla yrityksen verkossa kiinni. Eli jotain ratkaisua pelkkää tilapäistä etätukea varten.
20
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: kiintolevyn kunto
« : 10.09.17 - klo:17.17 »
mahtaako olla mitään muuta vaihtoehtoa kuin uusi levy?
Ei ainakaan mitään järkevää, varsinkaan jos haluaa minkäänlaista toimintavarmuutta koneelta.

Sivuja: [1] 2 3 ... 238