Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: [1] 2 3 ... 274
1
On noita monenlaisia valmiiksikin. Pikaisesti löytyi tällainen. Vaikuttaisi olevan mitoiltaan melkein se mitä olet hakemassa.
https://www.amazon.de/-/en/ENHANCE-Extra-Large-Gaming-Mouse/dp/B07BLK1JSC/ref=psdc_429867031_t1_B000J6FCLW?th=1

Tuo oli aika lailla ensimmäisiä mitä tuli vastaan. Kokeilin heittää Amazoniin hakusanaksi Gel wrist rest.

2
Päädyin sitten tilaamaan pöytälevyn ja rungon eri paikasta, ja maksamaan 50€ siitä etten ottanut pakettia (eikä se edes tullut kuljetusmaksusta). Toisen toimitti Posti, jo seuraavana iltana (pk-seudulla olevasta varastosta), toisen toimitus vei 6 kalenteripäivää (varastosta, josta myyjä kehui tekevänsä toimituksen 24 tunnissa).

En tiedä miten muualla, muta pk-seudulla Posti on kyllä oppinut palvelemaan kuluttaja-asiakkaita pakettikuljetuksissa. Toisen kuljetuksen hoiti enempi yrityksiä palveleva firma, joten enpä mene sitäkään moittimaan, mutta arvostan sitä, miten Posti nykyään viestittää paketin etenemisestä; sain juuri oikean määrän viestejä, juuri oikea-aikaisesti, ja ne olivat selkeitä.

On aivan postinjakajasta kiinni. Meillä täällä maalla vaihtui postinjakaja (nainen) muutama vuosi sitten ja on mennyt touhu aivan naurettavaksi pakettien toimittamisen suhteen.

Yhtä kotiintilattua pakettia ei muka voinut kuljettaa, kun ei hänen autoonsa muka mahdu. Oli kasattava pöytä ja paketti ehkä 80x100 cm olisi aivan mainiosti mahtunut sen jumpyyn. Ei varmaan jaksanut sitä autoon aamulla nostaa, niin piti hakea se lähipostista. Tänä talvena se keksi, että meidän talolle tuleva tie on niin mukamas niin huonokuntoinen, ettei uskalla autolla pihaan ajaa ja on pitänyt paketit hakea postista.

Postitoimipaikan pitäjä taas aikansa kuluksi mittailee ja puntaroi jo muualla hyväksyttyjä paketteja ja kerran piti saapuvasta rahtipussista maksaa 5€ lisää, kun oli muutaman millin liian paksu.
Jep. Pienempi kaupunki ja kotiinkuljetus ei vain muka onnistu monesti postin toimesta, nykyään en edes yritä. Posti tosiaan ollut ylivoimaisesti huonoin toimittaja ikinä. Jopa työpaikalle toisella kunnalla ei oltu saatu toimitettua pakettia perille, koska ketään ei oltu muka saatu kiinni ja kyseisellä paikalla on klo 6-21 aina väkeä paikalla arkipäivisin. Mikään muu instanssi ei ole koskaan ilmoittanut, että kyseiseen osoitteeseen ei olisi muka saanut toimitettua paikanpäälle  ::)

Edelleen jäänyt kaiveleen kun en tehnyt virallista valitusta.

3
En saanut myöskään webbinen.net'iä
Jossain on kyllä piuhat solmussa.
Hyvin tuo täällä aukesi. ISP on Elisa.

4
Todennäköisesti sivusto vain hetkellisesti alhaalla. Redditissä on muutama kuukausi sitten vielä ollut käyttäjiä aktiivisina, eli varmaankin olisivat kyllä kommentoineet jos olisi ollut pitemmän aikaa poissa. Kannattanee seurata sieltä ja jos on Reddit tunnukset, niin heittää sinne kysymys. Varmaan selviää nopeiten. Ei ole tullut tehtyä tunnuksia, mutta luettua monesti kyllä.
https://www.reddit.com/r/AdelieLinux/new/

5
On se totta, että sähko nyt joka tapauksessa menoerä, ja koneet pitää olla 24/7 yrityksen toimivan it-infran omaavalla osaavalla osastolla päällä, niin siitä ei voi yrittää edes harkita, että nitistäisi niitä kustannuksia jotain säästojen toivossa alaspäin. Jos yritys tosiaan päätyy harkitsemaan säästotoimia tästä, niin se strategisesta linjanvedosta, ja operatiivinen johto toimitusjohtaja viime kädessä vastuussa toiminnasta, niin väärä porukka remmissä. Olet oikeassa!
Toki tietysti oikein isommassa mittakaavassa palvelinpuolella, niin voi saada säästöjä kumpaankin, kun vaihtaa vanhentuneen raudan modernimpaan ja vähemmän energiaa vievään. Siinä kun yleensä tulee sitä suorituskykyä samalla lisää. Ei mitään käsitystä siitä, että kauanko keskivertona yritykset käyttää palvelimia. Monesti ajatellut, että palvelimet on varsin arvokkaan oloisia, mutta jos kääntää ajatusta tuohon työaikaan isossa organisaatiossa ja mahdolliseen ajansäästöön, niin ehkä ne on loppuviimein aika edullisia?

6
Itsellänikin tavallisena Turku Energian asiakkaana nyt lopulta sähkönkulutus ei ole noussut, käytetty kilowattituntimäärä on sama, niin ennen kriisin alkua oli noin 20€ kulutuslasku kuussa, ja nyt se on 40€ juuri tuli lasku tässä tämän viikon puolella aamupostissa, eli huimat 200% 100% nousu, hinta tuplaantunut!
Niin se on tuplat sinulle. Ei mitään järkeä edes yrittää järkeillä yksityisen ihmisen kuluja vrt. yrityksen. Varsinkaan noin pieniä kulutuksia. Keskiverto yrityksen kuluissa tuo rpi vs joku tietokone, niin omistaja ei käytännössä voi edes huomata sitä kustannuksissa, kun yksi työntekijä maksaa _tunnissa_ hänelle tyyliin min. +40€. Tai sanonpa näin. Jos huomaa, niin asiat on äärimmäisen huonosti  :D

Toisekseen, en nyt puhu tulostinpalvelimesta, mutta sanotaan nyt sitten vaikka web tai tiedospalvelimesta, niin jos se hidastaa sitä työntekijää edes minuutilla käyttökerta, niin sähkönsäästämisen kautta yrittäminen on jo mennyt metsään ja tappiolle työntekijäkustannuksen kautta. Se hyvä tietokone kun ei maksa mitään vrt. muut kustannukset.

7
....varmaan monellakin ainakin verkon painona palvelinkoneena on kotiverkossa tuo vadelmatietokone?
Totta kai. Zero W Pi-Hole käytössä, tehokkaampi malli Octoprint palvelimena. Yksi ollut tallentavana digiboksina ja yksi on 24/7 Openmediavault NAS. Mutta ei tuota tietystikään kannata käyttää palvelimena minkään muun syyn takia kuin, että laite on kokoajan päällä ja haluaa säästää sähköä. Jos sähkönsäästö ei ole aivan pakollista, kuten liiketoiminnassa ei takuulla ole, niin paljon järkevämpi ostaa melkein sama mikä muu kone ja tehdä kaikki vaikka Proxmoxilla sen päälle.

8
Laitealue / Vs: Kumalliset kauppatermit (verkkokaapeli)
« : 08.03.23 - klo:19.07 »
Juu, kotikäyttöön ethernet/verkkokaapeli on hyvä yleisnimi ja se onkin käytännössä kaikissa paikoissa käytössä. Mutta kun tilataan tukkureilta tai tehdään pitkiä vetoja, niin sitten nuo käsitteet tulee käyttöön. Ristiinkytkettyäkään ei enää kotikäyttöön tarvi tarjota nykypäivänä.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: USB boot ei toimi
« : 08.03.23 - klo:19.01 »
Oli tarkoitus päivittää bios kun oli noita herjoja kts. musta kuva. Herjat sen kun lisääntyivät.

Noista TPM- ja ACPI-virheistä ei välttämättä ole käytännössä mitään haittaa, ellet meinaa käyttää TPM:ää. Bluetoothissa voi olla jotain, mutta sitäkään ei ehkä kannata tutkia enempää, ellei Bluetooth-laitteiden käyttämisessä ilmene jotain vikaa.
Aika monissa koneissa olen jotain distroa kokeillut ja nuo ylläolevan tyyppiset ilmoitukset tuntuu olevan aika yleisiä ja harvemmin on tullut mitään ongelmaa.

10
Laitealue / Vs: Kumalliset kauppatermit (verkkokaapeli)
« : 08.03.23 - klo:18.46 »
Piti mielenkiinnosta tsekata että millä nimellä noita patch cableja on tilannut ja Onninen näytti muuttavan välikaapeli nimen automaattisesti kytkentäkaapeliksi. Eli tuo on lähes sata varmasti virallinen suomenkielen käännös.

Jumpista joskus puhutaan töissä kun ohitetaan joku kiinteä yksittäinen sähkökaapeli vian haussa. Onhan myös tietokoneissa vielä nykyäänkin monesti jumppereita, joilla nimenomaan sillataan viereiset liittimet. Melkein kaikissa kiintolevyissä taitaa edelleen olla niitä. Yleensä jonkin taaksepäin yhteensopivuuden takia. Harvoin niihin enää tarvii koskea (onneksi).

11
Laitealue / Vs: Kumalliset kauppatermit (verkkokaapeli)
« : 08.03.23 - klo:18.42 »
Niin no jumpperi on minusta ihan eri asia. Sillä sillataan liittimiä,virtakiskoja yms. Välikaapeleiksi töissä puhutaan nuo sanotaan alle 1,5m kaapelit. Se on sitten vain rj45 tai Ethernetkaapeli puhekielessä kun vedetään kaapeli 300m Kelasta, laitetaan uppo tai pintarasiaan ja runtataan liittimet itse paikoilleen. Välikaapelit ostetaan valmiina, mutta Ethernet kaapelit tehdään itse, noin teollisuuden ja isomman mittakaavan tyylillä. Korjauskaapeli nimitystä en ole koskaan vielä edes kuullut aiemmin.

12
Laitealue / Vs: Kumalliset kauppatermit (verkkokaapeli)
« : 08.03.23 - klo:18.22 »
Mitä töissä olen noita kytkenyt ja käyttänyt vähäisesti, niin on aina puhuttu välikaapelista, siis tuo patch cable. En tiedä tosiaan onko it maailmassa normaali termi, mutta kaikki sen on täälläpäin ymmärtänyt oikein,

13
Laitealue / Vs: Kumalliset kauppatermit (verkkokaapeli)
« : 08.03.23 - klo:18.17 »
Lisäys. En ole niin ajatellut asiaa, mutta oma logiikka perustuu siihen, että englanniksi on fraasi ”I will patch you through”, eli vapaasti käännettynä yhdistän sinut eteenpäin ja se juontaa historiaan kun puhelinkeskuksissa vielä ihmiset fyysisesti teki linjojen yhdistämisen kaapelin pätkällä = yhdistämis/yhdyskaapelila. Näin oma näkemys. En tiedä sitten käyttääkö it väki oikeasti noin erikoista nimeä kyseiselle kaapelille täällä Suomessa.

14
Laitealue / Vs: Kumalliset kauppatermit (verkkokaapeli)
« : 08.03.23 - klo:18.01 »
Kannattaa välttää kuin ruttoa noita litteitä kaapeleita. Niissä on yleensä älyttömän huono häiriösuojaus ja aiheuttaa helposti nopeuksien romahtamisen verkossa.

Toi korjauskaapeli on kyllä todella huono käännös minusta. Patch tarkoittaa yhdistämistä ja korjaamista . Ensimmäinen on minusta se oikea käännös.

15
Laitealue / Vs: Kumalliset kauppatermit (verkkokaapeli)
« : 08.03.23 - klo:17.56 »
Patch cable on nimitys kaapelille verkkoräkissä. Sillä yhdistetään fyysinen kiinteä kiinteistön kaapelointi haluttuun kytkimen porttiin. Eli kiinteistön kaapelit tulee sellaiseen yhdyskiskoon joka on numeroitu fyysisen paikan mukaan ja siitä yhdistetään kytkimeen tai jätetään vaikka joku yhdistämättä. Esim. taloyhtiössä voidaan jättää joku asunto kytkemättä taloyhtiön tarjoamaan verkkoon.

Keystone kytkentäpaneeli oli sana joka oli hukassa

16
Laitealue / Vs: Kumalliset kauppatermi (verkkokaapeli)
« : 08.03.23 - klo:16.39 »
Todennäköisesti todella huono käännös ns. suorasta ja ristiinkytketystä kaapelista. Villi veikkaus

17
Laitealue / Vs: Uusi kiinalainen NUC
« : 08.03.23 - klo:16.37 »
Tuli kyseinen laite tilattua ja hyvinhän se toimii, mutta tässä menee vielä pari viikkoa odotellessa uutta isompaa ssd- levyä, jolle laitan Linux Mintin.

En ole yli kymmeneen vuoteen käyttänyt Windowssia, joten pystyyköhän tuolle Win 11: lle asentamaan mitään ohjelmia offline- tilassa?

Ihan vaan viihteen vuoksi :).

Nettiin en sitä kyllä päästä.
Muuta kuin lataa asentimen itkulle ja asentaa siltä. Toki onhan noita nykyään paljon ohjelmia, jotka lataa itse ohjelman netistä, mutta tiedostokoko kertoo yleensä paljon.

18
Jos tekisi säästöä, niin sitä tekisi useampi valmistaja. Eikä niitä käsin porata. Mut kaippa se säästö se pienikin säästö on.
Tiedän ihan pilkulleen miten ne tehdään. Kuuluu ihan oman alan/koulutuksen perushommiin. Jos joku väittää, että isossa massatuotannossa kun poistetaan kolmasosa kierretappien kulumiskustannuksista ja mahdollisesti koneistusajasta riippuen laitekannasta, niin on todellakin väärässä väittäessään, että tuo ei olisi nähtävissä oleva säästö. Kannattaa huomioida, että ehkä nuo ylimääräiset kiinnityspisteet on joskus aiemmin ollut vaatimus ja osa nykyisistä muista valmistajista vetää vanhalla setupilla ihan sen takia, että kovan kysynnän takia tms. muutosta ei ole vielä kannattanut tehdä.

19
Speksejä on kaikenlaisia, mut ihmettelen noitakin kun suurin osa valmistajista laittaa sinne pohjaankin sen 6 kiinnityspistettä, niin tuskin on sitten kustannuskysymyskään
Äläpä nyt. Kyllä se jonkin verran tuhansia kappaleita kohti tekee, kun jätetään jenkaamatta kustakin pari kierrettä. Varmasti tekee säästöä noilla valmistusmäärillä.

20
No niinpä tietysti. Muistelin että tuonne CUPS:n sivulle olisi pystynyt laittaan jonoon suoraan tiedostoja tulostettavaksi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 274