Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: [1] 2 3 ... 269
1
Jollekin tietokoneummikolle sitä voisi suositella, muttei oikein muille. Ajattelisin Flexin sopivan myöskin jollekin tietokoneummikolle, joka saa hiirellä sohiessa käyttöjärjestelmän "sekaisin". Boottaamalla uudestaan avautuu työpöytä vanhoilla asetuksilla esiin.
Tämä on toki ihan totta. Isäukolla alkaa esim. olla kovasti ongelmia uuden opiskelussa, vaikka suht aktiivisesti on 80-luvun alkupuolelta PC:tä käyttänytkin. Netinselailu kuitenkin onnistuu ihan ok, eli Chrome OS voisi olla oikein hyvä seuraava vaihtoehto.

2
Flex EI ole Linux.

Linux ei ole Flex, mutta Flex on Linux.  ;)

(vaikkakin rampautettu)
En itse laske sitä noinkaan, koska esim. päätteeseen ei kaikilla laitteilla edes pääse  :)

Lainaus
Linux development environment: Support for Linux development environment on ChromeOS Flex varies, depending on the specific model. Review the Certified models list to check if your models support Linux on ChromeOS Flex.
https://support.google.com/chromeosflex/answer/11542901?hl=en

3
Oma arvonsa on myös asennuksen ja toiminnan helppoudella.
https://www.youtube.com/watch?v=CnoLh2sCK-k

Enpä nyt sanoisi, että esim. Ubuntun asennus olisi millään lailla vaikeampi mitä Flexin asennus. Oikeastaan ehkä helpompi.

Lainaus
Netti on tätä päivää ja on tarkoituskin olla kiinni siinä.
Toki. Mutta miksi tehdä itsensä siitä väkisin riippuvaiseksi? En ymmärrä tuollaista logiikkaa. Jos koneelle on asennettu vaikka Ubuntu ja oletuksena oleva Libreoffice on aina mahdollista tehdä tekstidokumentteja, taulukkolaskentaa yms. puhumattakaan muista lukuisista mahdollisuuksista. Silti sillä voi aina avata myös vaikka sen Chromen ja tehdä kaikki mitä Flexillä voi tehdä.

Saa toki Flexiä käyttää ja olla tyytyväinen. Mutta minusta pitää tehdä selväksi se, että Flex ei korvaa, eikä voi korvata tämän aiheen Linux työpöytäkäyttöä, mitä alunperin on kysytty. Nyt se on tehty.

Flex EI ole Linux.

4
Varmasti on ihan ok jos webbisoftilla pärjää. Itseä vain ärsyttää kun sitä melkein joka paikassa näitä pidetään identtisinä järjestelminä,mitä ne todellisuudessa ei todellakaan ole.

Erojen jälkeen en vain itse näe Flexiä mitenkään järkevänä käyttiksenä. Samalla vaivalla asentaa jonkin kevyen distron ja ohjelmia saa oikeasti asennettuna koneelle. Ei ole niin sidoksissa nettiin.

5
Siis sepä se. Chrome OS Flex EI ole sama kuin Chrome OS. Flex ei sisällä minkäänlaista Android tukea, toisin kuin "oikea" Chrome OS. Niin kuin linkissäsi mainitaan "ChromeOS Flex on varsinaisen Chrome OS:n kaltainen käyttöjärjestelmä". Mutta tuossakin virheellisesti mainitaan, että siitä löytyy Android tuki. Ei nimittäin löydy.

Katsoppa vaikka tämä.
https://www.youtube.com/watch?v=XYBMdKlYygg

6
Chrome OS Flex on paras valinta Applen koneeseen
Chrome OS Flexissä ei ole minusta mitään järkeä. Ei Android sovellustukea kuten aidossa Chromebook:ssa. Koneesta riippuen saa tai ei saa asennettua Linux sovelluksia. Toisin sanottuna kone voi päätyä sillä laitteeksi joka on käytännössä täysin riippuvainen netistä.

Lyhyesti: Chrome OS on ihan ok, mutta Flex variantissa ei ole mitään järkeä.

Paljon ennemmin asentaisin vaikka Lubuntun ja siihen Chromen. Välittömästi kymmeniä kertoja enemmän toiminnallisuutta.

7
Käytettävissäni on 8-9 vuotta vanha Applen pöytäkone. Siinä olevaa ios-käyttöjärjestelmää ei voi enää päivittää. Käyttiksen versiota en tiedä.
Voiko tähän koneeseen asentaa Ubuntun tai jonkin muun linux käyttiksen?
Jos voi, niin saanko asennusohjeita?
Voiko Applen kiintolevyä osioida esim. gpartedilla?
Voi toki.
https://www.hellotech.com/guide/for/how-to-install-linux-on-mac

Eli tuon mukaan kannattaa osiointia joutuu tekemään MacOS:n puolella ennen asennusta. Sen jälkeen asennus aika pitkälti sama kuin muissa.

8
https://www.proshop.fi/Naeyttoe/AOC-34-Naeyttoe-CU34G2BK-WQHD-100Hz-USB-Hub-musta-1-ms-AMD-FreeSync/2829023

https://www.proshop.fi/Naeyttoe/Samsung-34-Naeyttoe-Odyssey-G5-C34G55TWWR-165Hz-musta-1-ms-AMD-FreeSync-Premium/2930705


Lisätään vielä ainakin  yksi kandidaatti:
https://www.proshop.fi/Naeyttoe/Lenovo-34-Naeyttoe-G34w-10-34-3440-x-1440-144-Hz-musta-4-ms-AMD-FreeSync/2823281
Ei tietoa minkälaisia nuo pelinäytöt on, mutta töihin sain valita näytön ja otin todennäköisesti tämän mallin. Speksit ainakin näyttää aika identtisiltä. Tuli oikein mukava tuolla minikaarevuudella ja kun toisen vanhoista 16:9 näytöistä käänsi sivuun pystyyn dokumentin lukukäyttöä varten. Käytännössä vihaan tiukalla kurvilla olevia näyttöjä ja epäilin totakin, että häiritseekö CAD-käytössä, mutta tuo tuntuu aika ideaaliselta itselle.
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/775252/Lenovo-ThinkVision-P34w-20-34-UWQHD-naytto

Mutta makuasioita nuo tietysti aina kaikki on.

9
Ylekin on hereillä :)
https://yle.fi/uutiset/3-12633301
Saako tuollaisen pistorasian ohjauksen tehtyä paikallisesti, ilman yhteyttä internettiin? Ohjaus vaikka sillä muuten vanhukseksi tulleella tabletilla. Yhteys sillä tabletilla nettiin aluksi vain sen verran kuin appin asennus vaatii. Halpa reititin keskipisteeksi.

Eihän se saa hintatietoja muuten kuin netistä.
Ajattelin lähinnä vain ohjauspuolta ilman hintaan perustuvaa automatiikkaa. Vaikkapa eteisestä ohjaus pihavaloille, auton lohkolämmittimelle jne. Ilman Kiinan serveriä, vain kodin hiekkalaatikossa.
Ylivoimaisesti helpoin on Philips Hue järjestelmä. On myös erittäin toimiva, mutta ei kovinkaan edullinen ratkaisu. Löytyy tunnistimia, katkaisijoita, pistorasioita yms. jotka toimii Hue-sillassa joka kytketään kodin verkkoon. Saa toki sieltä vaikka Google Home järjestelmään etäkäytettäväksi.

10
Kannattaa kokeilla toista selainta. Itse huomannut, että ihan Googlen Chrome on toiminut parhaiten suoratoisto videopalveluissa.

11
Jos IPS:tä siirtyy VA-paneeliin, niin todennäköisesti ensin voi häiritä niiden aika yleinen valovuoto reunoilla ja yleisesti heikompi mustan kontrasti. Omaan silmään IPS:t on yleensä mukavimpia. Oled kiinnostaisi, mutta taitaa mennä vielä vuosia, että ovat sopivissa hinnoissa.

12
Laitealue / Vs: Trackballit
« : 13.10.22 - klo:17.25 »
Tottahan toki. Ergo M575 on varsin aktiivisessa käytössä kannettavan kanssa, eli peukalomalli nimenomaan. Trackball ja esim. trackpoint on todella hyviä hiiren korvikkeita. Tosiaan mikrokytkimen vaihtaminen kympin peruskolvilla onnistuu kyllä melkein kaikilta jos halua vain löytyy. Uudet mikrot ei paljoa maksa ja niitä saa vaikka partco:lta.

13
Itse taisin tehdä tämän ohjeen mukaan openmediavaltiin, mutta vähän soveltaen portainerilla ja ulkoverkkoon en ole kytkenyt asennusta. Halusin helpon tavan synkata kotona Windows, Linux, MacOS ja Android laitteiden välillä.
https://www.youtube.com/watch?v=nt__J9Yr8_w

14
Yleistä keskustelua / Vs: 3D-tulostin
« : 20.09.22 - klo:22.21 »
PrusaSlicer on todella hyvä ja tukee suoraan aika monia muitakin merkkejä. Mielestäni todella paljon parempi mitä Cura.
SuperSlicer on muuten parempi versio slic3r:sta, joka on aika vanhanaikainen.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Kuriirifirmat ovat helkutista
« : 20.09.22 - klo:22.11 »
Noissa on kyllä eroa, mutta myös kuun asennolla tuntuu olevan merkitystä. Tavallaan suht hyvä, että sattuu asuun pienessä kaupungissa, koska nuo logistiikat yleensä siirtyy pienemmille lähialueen toimijoille ja heidän kanssa homma on aina toiminut aivan mielettömän hyvin. Nämä kuriirit on aina soittaneet hyvissä ajoin ja tarjonneet tuoda paketin vaikka työpaikalle 30km päähän jos ei ole kotona. Tilaan aika tiuhaan tavaraa työpaikalle ja kerran yksi näistä kaiffareista kysyi "Hei, etkös sä ole töissä firmassa X, paikkakunnalla Y". Hiukan hämmentyneenä totesin, että kyllä ja tämä kaveri oli hetken miettinyt, että olisiko tuupannut kotia tulevan toimitukseni työpaikalleni, mutta ei ollut onnistunut tehdä papereihin muutoksia noin matalalla tasolla. Jannu tuumaili, että olisin saanut paketin pari päivää aiemmin jos olisin ottanut sen työpaikan osoitteeseen. Ei paljoa parempaa/kohteliaampaa palvelua voi saada. Posti taas toimii välillä hyvin ja välillä ei yhtään. Kerran tilasin kotiinkuljetuksen ja siis ihan taajama-alueella. Katsoin lähetyksen etenemistä ja ajattelin, että onpa hyvä että osuu vapaa päivä, että on oikein paikalla kun tavara tuodaan. Pyh, odottelin päivän ja olen 100 varma, että olisin nähnyt auton, mutta yhtäkkiä tuli ilmoitus, että paketti on noudettavissa lähimmästä postista. Toinen kun tilaa tavaraa ulkomailta. Juuri tilasin moottoripyörän osia ja kamat tulee parissa päivässä oliko nyt Alankomaista suomen postin terminaaliin. Mutta siellä se paketti kyllä makaa lähemmäksi viikon, ennen kuin matka jatkuu.

Rahtifirmoista taas sen verran, että siellä on osa kuskeista todella huolimattomia ja kuittaavat lähetykset vastaanotetuksi itse. Ainut vain, että tuonpa jälkeen viallista tavaraa on lähes mahdoton saada palautettua, koska oletuksena on, että tavara tarkistetaan saapuessaan ja jos jotain vikaa huomataan, niin lähetystä ei vain oteta vastaan ja rikkoutunut tavara palautuu toimittajalle. Iso ongelma, koska vaatimattomalta näyttävä lähetys voi olla varsin arvokas. Eräs kuski oli huulipyöreänä kun toi noin 1x1x1m pienen lautaan pakatun osan. Tuumaili, että onpa hyvin pakattu ulkomailla ja yllättävän painava kolli. Totesin että hyvä niin, koska arvioisin osan hinnan olevan jossain +100k€:n paikkeilla. Tiedän myös erään tapauksen, jossa odotettiin noin 10k€:n lähetystä ulkomailta. No lähetystä ei kuulunut ja asia pääsi unohtumaan pariksi kuukaudeksi kunnes asiaa oli taas tiedustelu. Tällä kertaa ilmoitus, että itse asiassa lähetys pitäisi olla ollut paikalla jo noin oliko kk ajan. Kukaan ei ollut nähnyt mitään lähetystä missään ja loppu viimein saivat jostain todella kaukaisten mutkien kautta tietoon, että yrityksen eräs työntekijä on kyllä kuitannut sen vastaanotetuksi eräänä varhaisena aamuna. Asiassa vain pieni epäkohta, koska lähetys oli muka vastaanotettu tyyliin 2h ennen kuin tämä työntekijä koskaan tulee työpaikalle 🤨

Siinä mielessä nuo on todella pirullisia kun huolintaliike voi muuttua todella monesti matkan aikana.

16
Laitealue / Vs: Kuollut akku?
« : 10.09.22 - klo:11.16 »
Jos et itse vaihda, niin liikkeessä varmaan noin 100-150e. Akut näyttäisi olevan luokkaa >50e tuohon malliin.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Outo paketti
« : 25.08.22 - klo:19.11 »
Ei ainakaan minulle heti tule mieleen mikä tuossa olisi huijauksen ansaintamalli?
Kyllä tuon tapaisia on varsin paljon. Toki ei liity heti linkin avaamiseen, vaan käsittääkseni monesti viesti on tehty Postin lähettämän näköiseksi ja tuolta paljastuu sitten tulossa oleva lähetys, joka onkin muka menossa väärään osoitteeseen tms. ja näppärästi paketin saa vielä suunnattua omaan osoitteeseen, kunhan toki maksaa jokusen eukon tilisiirron.

Toinen ulkomailla liikkuva versio on, että rahaa ei edes yritetä välttämättä kalastella lainkaan, vaan on vain vääriä tietoja ja näppärästi aspan yhteystiedot näkyvissä. Kun sinne ottaa yhteyttä, niin sitten asennettaan jotain etätukiohjelmaa ja opastetaan, jossain vaiheessa sitten tietysti yleensä eksyen pankkipalveluihin. Yhdessä versiossa ilmeisesti ystävällinen aspa auttaa sinua ja sinulle annetaan hyvitystä, joka onkin lipsahtanut aspan toimesta esim. 50€:sta 500€:n ja sitten ollaan sen kuuloista, että "nyt pomo kyllä antaa kenkää" yms. ja luotetaan siihen, että teet oikean 450:n siirron heille. Luonnollisesti se 500:n siirto on väärennetyllä nettisivulla. Nämä ed.mainitut on ilmeisesti hyvin yleisiä ulkomailla tällä hetkellä. Täällä näitä ei vissiin vielä ole yritetty.

Juuri eilen sattui vastaan PayPal:n todella vakuuttavan oloinen huijaus laskutus YT:ssa. Eli tällä hetkellä voi sähköpostiin tulla ihan oikeasta paypal.com osoitteesta lasku. Se on siis ihan täysin oikeasta domainista ja osoitteen perusteella et voi mitenkään tietää, että kyseessä on huijaus. Toki aika epätodennäköistä, että monikaan yhtäkkiä maksaa omituisen oloista laskua X, mutta ilmeisesti kun tarpeeksi paljon noita tehdään, niin välillä löytyy se joka on sattunut juuri ostamaan jotain ja luulee kyseessä olevan ihan oikea lasku. Summa ero voi selittyä sillä, että PayPal tililläsi onkin rahaa kanissa, niin maksu summa ei välttämättä täsmää. Itse juuri tilasin osia ulkomailta ja hämmästelin hetken, että miten voi lasku olla 0,7€ kunnes tajusin, että tilillä on lojunut yksi hyvitys maksu tieten jo useamman vuoden.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Outo paketti
« : 23.08.22 - klo:18.48 »
Nyrkkisääntö melkeinpä nykyään on, että jos saat jotain erikoista esim. postin viestiä, jossa on linkki. ÄLÄ avaa sitä tekstiviestistä, vaan mene suoraan palvelun, vaikka postin sivuille ja tarkista sieltä asia. Samoin se toinen asia joka kannattaa muistaa. Älä hae palveluita esim. Googlella. Esim. Kanta palvelusta on kait ollut tiuhaan hakutuloksissa valheellisia sivustoja.

19
Yleistä keskustelua / Vs: Snap Linux-jakeluissa
« : 23.08.22 - klo:18.43 »
Mediakoneeseen tuli asennettua xUbuntu 22. Ennen oli LUbuntu 20. lst versioita siis. Olisko järkeä vai voiko edes snap-ohjelmia poistaa? Se oli kiva yllätys kun voi asentaa myös suppeamman ohjelmakokonaisuuden. Silti meni aikaa kun poisti esim Officen ja joitain tärkeitä itselle tuntui puuttuvan. Esim videosoitin, Ssh ja Transmission. NFS-jako tökkii vielä. Johtunee hitaasta wifistä ja/tai soitin ei osaa lukea dataa puskuriin tarpeeksi. Areena kun toimii nätisti. Joitain asennan PPA:sta vaikka Ubuntun paketti olisi tarjolla. Toistaiseksi saa olla kakkoskäyttis kun käynnistyy hieman hitaasti.
Käsittääkseni Xubuntussa ei ole mitään snap paketoituna?

20
Eikö ccleaner ole nykyään itse malwarea? Tietokoneella sitä ei ole kannattanut käyttää varmaan viimeiseen 10 vuoden sisään.

Sivuja: [1] 2 3 ... 269