Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 277
41
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit tulosa, mitä mielesä
« : 29.03.23 - klo:19.55 »
Kunhan pääsee vihreitä ja vasureita vastaan äänestään, niin kaikki hyvin :)

42
joutuu?

43
Hmmmh. En ole mitenkään IT-puolelle sidoksissa, mutta noin yleisesti ottaen niin eikö toi vähän haiskahda? Mitäs yrittämistä tuo on jos toi putiikki antaa sen prokkiksen ja työntekijä (huomaa sanamuoto), sitten yrittää tehdä homman läpi. Kuulostaa minulta, että kaikki vastuu vain halutaan sälyttää tuolle "kevytyrittäjälle" ja että tarkoituksena on vain tarvittaessa päästä kyseisestä henkilöstä nopeasti ja ilman seuraamuksia irti.

En tiedä. Toki eihän noissa mitään sinänsä menetä. Siitä on todennäköisesti sairaan helppo päästä myös itse irti ja riskinä on kuitekin tehdä jonkinlaisia suhteita johonkin suuntaan.

Noin yleensäottaen mitä tuttavien yritystoimintaa seurannut, niin se on työntekoa aamusta myöhäiseen iltaan. Helpommalla henkisesti pääsee kun on jonkun palkkalistoilla ;)

44
Edelleenkään ei ole sellaista mahdollisuutta mitä tekstin mukaan haet. Ns. kloonatun näytön, eli samat näkyy kummassakin näytössä kokoajan, niin sellaisia kaapeleita voi kyllä löytyä. Mutta jos tarkoitat nykyaikasta kahta näyttöä, joihin saa vaikka selaimen toiseen ja tiedostohallinnan toiselle näytölle, niin ei varmasti sinulla ole sellaista kaapelia :D

Todennäköisesti sinulla on joku KVM-kytkinkaapeli tms. kyseessä ja se ei ole lähelläkään otsikon aihetta.

Tietokone vaatii käytännössä aina näytönohjaimelta kaksi kaapelia. Kummatkin omiin näyttöhin.

45
Todella erikoisesti muotoiltu kysymys, mutta vastaus on tietysti. Et mitenkään. Yhtä HDMI lähtöä ei saa haaroitettua mitenkään kahdeksi erilliseksi VGA liitännäksi.

46
Ventoy tikulla ja sen jälkeen vain siirtää iso tiedoston sille.

47
Sillä BalenaEtcherillä teet uusiksi. Ainakin jostain aiemmasta viestistä pääsi käsitykseen, että haluaisit käyttää. raspberryssä 32Gt korttia. Jos muuten haluat sen tyhjäksi, niin Gparted:lla voi myös tyhjentää ja formatoida.

48
Laitealue / Vs: Hp envy 4526 tulostus raspilta ei onnistu
« : 23.03.23 - klo:20.14 »
Lainaus
Jos on raspios, niin kannattaneen kokeilla jotain Ubuntu-varianttia.
Mikä oli mielessä ???
Kun 32GB kortti on jumissa millä käskyllä saa tyhjäks ???
Jossain jo lukuisista aiemmista ketjuista oli maininta siitä Balena Etcher ohjelmasta. Sillä vain teet uuden kortin. Ei sitä vanhaa tarvi tyhjentää.

49
Siis se Raspberry. Niitä on nelos versioon saakka.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi

Nelonen on..Siedettävä nettiselailussa, mutta jos versio on kolme tai vanhempi, niin sama miten sitä käyttää "työpöytäkäytössä", niin se on varsin hidas vrt. mihinkään perinteiseen tietokoneeseen.

50
Yleistä keskustelua / Vs: Tekoäly
« : 22.03.23 - klo:17.03 »
Pahoin pelkään, että nämä tekoälyt tulee tuhoamaan anonyymin internetin. Osaavat jo nyt luoda tunnuksia eri palstoille, niin ovat väärissä käsissä erittäin hyviä propagandan levittäjiä ja huijausten tekijöitä. Varmasti jo Twitteri ja fakebook näitä vilisee. Kunhan oppivat koodiakin lisää, niin saadaan ennennäkemättömiä bottiverkkoja, joiden koodi muuttuu jatkuvasti.

Nyt, kun vielä samaan aikaan saatiin aidolta kuulostavat ja näyttävät AI ääni, video ja kuvat ilmoille, niin mihinkään näkemäänsä ja kuulemaansa ei voi enää luottaa. Alkaa puhelinhuijauksetkin menemään lävitse aivan eri tahtiin, kun soittaja kuulostaakin tuttavalta.

The Gamer Presidents Play Mario Party
https://youtu.be/b6WYD0QeF4s
Tämä on kyllä minusta ihan todellinen uhka. Toi linkki on kyllä aika hauska ja osittain aika pelottavan vakuuttava  :)

51
https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair

Todennäköisesti kummatkin on samalla asemalla, eikö? Jos on, niin ylläolevalla linkillä saa yleensä helposti Grub valikon palauteltua.

52
Mikä raspberry ja nettiselain sinulla on? Gmailin sivusto on kuitenkin varsin kevyt. Raspberryt ei tunnetusti ole kovinkaan tehokkaita koneita ja nelosversio on käytännössä minimi kaikkeen nettiselailuun. Toki voithan asentaa käytännössä sama minkä tunnetun sähköpostiohjelman ja käyttää sitä. Mutta ei se oikein valtavasti käyttökokemusta paranna. Jos käytät kaksivaiheista tunnistautumista, niin suosittelen pysymään ihan siinä normaalissa nettisivussa

53
On noita monenlaisia valmiiksikin. Pikaisesti löytyi tällainen. Vaikuttaisi olevan mitoiltaan melkein se mitä olet hakemassa.
https://www.amazon.de/-/en/ENHANCE-Extra-Large-Gaming-Mouse/dp/B07BLK1JSC/ref=psdc_429867031_t1_B000J6FCLW?th=1

Tuo oli aika lailla ensimmäisiä mitä tuli vastaan. Kokeilin heittää Amazoniin hakusanaksi Gel wrist rest.

54
Päädyin sitten tilaamaan pöytälevyn ja rungon eri paikasta, ja maksamaan 50€ siitä etten ottanut pakettia (eikä se edes tullut kuljetusmaksusta). Toisen toimitti Posti, jo seuraavana iltana (pk-seudulla olevasta varastosta), toisen toimitus vei 6 kalenteripäivää (varastosta, josta myyjä kehui tekevänsä toimituksen 24 tunnissa).

En tiedä miten muualla, muta pk-seudulla Posti on kyllä oppinut palvelemaan kuluttaja-asiakkaita pakettikuljetuksissa. Toisen kuljetuksen hoiti enempi yrityksiä palveleva firma, joten enpä mene sitäkään moittimaan, mutta arvostan sitä, miten Posti nykyään viestittää paketin etenemisestä; sain juuri oikean määrän viestejä, juuri oikea-aikaisesti, ja ne olivat selkeitä.

On aivan postinjakajasta kiinni. Meillä täällä maalla vaihtui postinjakaja (nainen) muutama vuosi sitten ja on mennyt touhu aivan naurettavaksi pakettien toimittamisen suhteen.

Yhtä kotiintilattua pakettia ei muka voinut kuljettaa, kun ei hänen autoonsa muka mahdu. Oli kasattava pöytä ja paketti ehkä 80x100 cm olisi aivan mainiosti mahtunut sen jumpyyn. Ei varmaan jaksanut sitä autoon aamulla nostaa, niin piti hakea se lähipostista. Tänä talvena se keksi, että meidän talolle tuleva tie on niin mukamas niin huonokuntoinen, ettei uskalla autolla pihaan ajaa ja on pitänyt paketit hakea postista.

Postitoimipaikan pitäjä taas aikansa kuluksi mittailee ja puntaroi jo muualla hyväksyttyjä paketteja ja kerran piti saapuvasta rahtipussista maksaa 5€ lisää, kun oli muutaman millin liian paksu.
Jep. Pienempi kaupunki ja kotiinkuljetus ei vain muka onnistu monesti postin toimesta, nykyään en edes yritä. Posti tosiaan ollut ylivoimaisesti huonoin toimittaja ikinä. Jopa työpaikalle toisella kunnalla ei oltu saatu toimitettua pakettia perille, koska ketään ei oltu muka saatu kiinni ja kyseisellä paikalla on klo 6-21 aina väkeä paikalla arkipäivisin. Mikään muu instanssi ei ole koskaan ilmoittanut, että kyseiseen osoitteeseen ei olisi muka saanut toimitettua paikanpäälle  ::)

Edelleen jäänyt kaiveleen kun en tehnyt virallista valitusta.

55
En saanut myöskään webbinen.net'iä
Jossain on kyllä piuhat solmussa.
Hyvin tuo täällä aukesi. ISP on Elisa.

56
Todennäköisesti sivusto vain hetkellisesti alhaalla. Redditissä on muutama kuukausi sitten vielä ollut käyttäjiä aktiivisina, eli varmaankin olisivat kyllä kommentoineet jos olisi ollut pitemmän aikaa poissa. Kannattanee seurata sieltä ja jos on Reddit tunnukset, niin heittää sinne kysymys. Varmaan selviää nopeiten. Ei ole tullut tehtyä tunnuksia, mutta luettua monesti kyllä.
https://www.reddit.com/r/AdelieLinux/new/

57
On se totta, että sähko nyt joka tapauksessa menoerä, ja koneet pitää olla 24/7 yrityksen toimivan it-infran omaavalla osaavalla osastolla päällä, niin siitä ei voi yrittää edes harkita, että nitistäisi niitä kustannuksia jotain säästojen toivossa alaspäin. Jos yritys tosiaan päätyy harkitsemaan säästotoimia tästä, niin se strategisesta linjanvedosta, ja operatiivinen johto toimitusjohtaja viime kädessä vastuussa toiminnasta, niin väärä porukka remmissä. Olet oikeassa!
Toki tietysti oikein isommassa mittakaavassa palvelinpuolella, niin voi saada säästöjä kumpaankin, kun vaihtaa vanhentuneen raudan modernimpaan ja vähemmän energiaa vievään. Siinä kun yleensä tulee sitä suorituskykyä samalla lisää. Ei mitään käsitystä siitä, että kauanko keskivertona yritykset käyttää palvelimia. Monesti ajatellut, että palvelimet on varsin arvokkaan oloisia, mutta jos kääntää ajatusta tuohon työaikaan isossa organisaatiossa ja mahdolliseen ajansäästöön, niin ehkä ne on loppuviimein aika edullisia?

58
Itsellänikin tavallisena Turku Energian asiakkaana nyt lopulta sähkönkulutus ei ole noussut, käytetty kilowattituntimäärä on sama, niin ennen kriisin alkua oli noin 20€ kulutuslasku kuussa, ja nyt se on 40€ juuri tuli lasku tässä tämän viikon puolella aamupostissa, eli huimat 200% 100% nousu, hinta tuplaantunut!
Niin se on tuplat sinulle. Ei mitään järkeä edes yrittää järkeillä yksityisen ihmisen kuluja vrt. yrityksen. Varsinkaan noin pieniä kulutuksia. Keskiverto yrityksen kuluissa tuo rpi vs joku tietokone, niin omistaja ei käytännössä voi edes huomata sitä kustannuksissa, kun yksi työntekijä maksaa _tunnissa_ hänelle tyyliin min. +40€. Tai sanonpa näin. Jos huomaa, niin asiat on äärimmäisen huonosti  :D

Toisekseen, en nyt puhu tulostinpalvelimesta, mutta sanotaan nyt sitten vaikka web tai tiedospalvelimesta, niin jos se hidastaa sitä työntekijää edes minuutilla käyttökerta, niin sähkönsäästämisen kautta yrittäminen on jo mennyt metsään ja tappiolle työntekijäkustannuksen kautta. Se hyvä tietokone kun ei maksa mitään vrt. muut kustannukset.

59
....varmaan monellakin ainakin verkon painona palvelinkoneena on kotiverkossa tuo vadelmatietokone?
Totta kai. Zero W Pi-Hole käytössä, tehokkaampi malli Octoprint palvelimena. Yksi ollut tallentavana digiboksina ja yksi on 24/7 Openmediavault NAS. Mutta ei tuota tietystikään kannata käyttää palvelimena minkään muun syyn takia kuin, että laite on kokoajan päällä ja haluaa säästää sähköä. Jos sähkönsäästö ei ole aivan pakollista, kuten liiketoiminnassa ei takuulla ole, niin paljon järkevämpi ostaa melkein sama mikä muu kone ja tehdä kaikki vaikka Proxmoxilla sen päälle.

60
Laitealue / Vs: Kumalliset kauppatermit (verkkokaapeli)
« : 08.03.23 - klo:19.07 »
Juu, kotikäyttöön ethernet/verkkokaapeli on hyvä yleisnimi ja se onkin käytännössä kaikissa paikoissa käytössä. Mutta kun tilataan tukkureilta tai tehdään pitkiä vetoja, niin sitten nuo käsitteet tulee käyttöön. Ristiinkytkettyäkään ei enää kotikäyttöön tarvi tarjota nykypäivänä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 277