Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 283
41
Joskus pienistäkin puroista tulee iso virta...muistelisin että joskus tosi ennenvanhaan ulkomailla yhden ison liikepankin it-osastolla ollut tyyppi sai "hyvän" idean, ja koodasi pikku muutoksen systeemiin. Hän nappasi yhden sentin ylimääräistä joka tilisiirrosta...
No kriminaali kärähti liki heti, hän ei tullut lainkaan ajatelleeksi kuinka monta tilisiirtoa isossa pankissa tapahtuu päivässä. Ja tilin saldo nousi niin äkkiä, että automaattisysteemi hälytti....
Muistelen myös lukeneeni saman uutisen. Voisi kuvitella, että tuollaisessa ei tosiaan osaa edes kuvitella sitä tilisiirtojen määrää.

42
Kysymykseni siis liittyy kärjistäen seuraavasti: Minkä tai /Mitkä pelit ottaisit (Max 3) mukaan autiolle saarelle, mikäli kone kaapataan tyyliin "Kuubaan", ja selviydyt vapaapudotuksesta autiolle saarelle jäänen eloon.
X-Com Enemy Unknown
Baldurs Gate tai Pillars of Eternity
Tropico 5 tai Settlers 2?

Ei oikein osaa sanoa. Ehkä jotain tuollaista. Tosin kun oikein miettii, niin jälkimmäiset kaksi voisi vaihtaa johonkin shakki simulaattoriin, siinä kun on niin huono, että olisi loputtomasti haastetta  :D

Hmmm..Perinteinen Doom2 voisi olla vaikeimmalla tasolla myös aika loputon haaste, mutta varmaan kävisi tylsäksi aika nopeasti.

43
50 euroa säännöllisesti vaikkapa 1000:nnelta uhrilta tekee mukavan tulon...ja summa per uhri on niin pieni että välttämättä ei uhri tai uhrin pankki huomaa mitään erikoista...
Tuo se logiikka varmasti on. Sen verran pieniä siirtoja, että osasta kohteita voi saada mahdollisen säännöllisen tulolähteen. Ehkä vielä lisänä oletetaan, että kyseiseen halpaan menevät ei välttämättä muutenkaan seuraa tilitietoja aktiivisesti tai ymmärrä mitä tapahtuu. Tämä henkilö kun myös ihmetteli, että mitä maksuja nämä on.

44
Ei ole (vielä) osunut omalle kohdalle, vaikka pelottavan laadukkaita vaikuttaa monet huijaukset nykyään olevan. Kerran kyllä meinasi lentää eväät suusta töissä kun eräs huolestuttavan pihalla netistä oleva henkilö alkoi kyselemään, että kestääköhän siinä kauan, että hän saa sen euron vai kymmen uuden iPhonen postiin, kun oli mennyt jotain banneria painaan ja mennyt syöttämään vielä henkilötiedot ja korttinsa numeron sinne. Ikävä alkaa selittämään, että noin halpaa tonnin puhelinta ei ole, eikä tule ja jotain varmasti tulee tapahtumaan. Siinä se sitten tuli heti ilmi, että siksikö tililtä on ollut outoja tyyliin 50euron veloituksia. Selitä siinä sitten, että nyt soitat heti omaan pankkiin ja kerrot suoraan mitä on tapahtunut, että saavat tilin kuriin.

Hämmästyttävää kyllä, että oli noin pieniä summia lähtenyt. Vaikka taitaa pankeilla olla nykyään jonkinlaiset summa ja kohde filtterit nykyään. Aika häveliäs kaiffari oli kyllä sen jälkeen kun sanoin, että tuo ihan täyttä kusetusta kaikki tuollaiset. No hyvä, että uskalsi ottaa puheeksi asian.

45
Ei vain mene USB 2.0 spekseihin mitenkään 3,5" kiintolevyn virrankulutus, joka on varmaan keskimäärin jossain 5-10W välissä. Tuon wikipedia artikkelin mukaan maksimiantoteho USB 2:lle on 2,5W.
https://en.wikipedia.org/wiki/USB_hardware

Siis toki tuo koko USB on sellainen sekamelska ollut melkein lähdöstä, että mihinkään ei voi ihan täydellisesti luottaa, mutta itsellä on tullut USB:n virran riittämättömyys joskus vastaan. Yksi asema alkaa vain ikävästi naksahtelemaan, ennen kuin laittaa lisävirtakaapelin kiinni. Samaa oiretta on vanhassa USB 2.0:lle tehdyssä ulkoisessa DVD-asemassa. Alkaa käynnistymään, mutta jää naksumaan, ennen kuin kytkee toisesta portista lisävirtaa myös siihen. En ole koskaan nähnyt adapteria, joka ei olisi vaatinut lisävirtasta 3,5" asemilla. Vanha IDE USB adapterini ei tehnyt mitään, ennen kuin kytki muuntajan kiinni.

Lisänä pitää ottaa huomioon, että yleensä ilmoitetut kulutukset on jatkuvaa tai keskiarvokulutuksia, ei käynnistysvirtoja. Saatan valehdella, mutta taisi olla tuo DVD-asemani, että se pysyy päällä jos lisävirtakaapelin ottaa irti kun levy on ensin alkanut oikeasti pyörimään. Käynnistysvirtatilanne saattaa olla laitteesta riippuen moninkertainen.

46
alt+0176 Celsiuksen eteen. Töissä joutuu jatkuvasti käyttämään :)

Höh, tämäkään ei näemmä toimi Mac:ssä kun kotona kokeilin. Ei ymmärrä näitä niiden joitain omituisuuksia. Monet "standardi" jutut toimii ihan eri lailla.

Kokeile "AltGR+numero" numeronäppäimistöllä.
Windowsissa ainakin toimii toi AltGR, esim AltGR+248 on astemerkki.
Pysyn tuossa 0176:ssa joka on palanut selkärankaan :)

47
Jeps. Kuten nm mainitsi. Isot kiintolevyt ei saa millään tarpeeksi virtaa adapterille, varsinkaan USB 2.0:n kautta. Kaks puolikaskin on aika kortilla.

48
alt+0176 Celsiuksen eteen. Töissä joutuu jatkuvasti käyttämään :)

Höh, tämäkään ei näemmä toimi Mac:ssä kun kotona kokeilin. Ei ymmärrä näitä niiden joitain omituisuuksia. Monet "standardi" jutut toimii ihan eri lailla.

49
...haluaisin saada Ubuntuni toimimaan yhdessä Windowsin kanssa kuten ennenkin.
Tähän on itseasiassa varsin yksinkertainen ratkaisu. Älä tallenna tietoa järjestelmien osioille. Pienennä halutusta järjestelmästä vaikkapa 10Gt työtiedostoille ja tee kyseisestä osiosta NTFS osio. Tuota voi sitten käyttää käyttöjärjestelmästä riippumatta ja sitä on varsin vaikea saada mitenkään solmuun.

Vielä askeleen parempi vaihtoehto on tehdä vaikka jostain Intel NUC:sta, Raspberry 4:sta tms. vähävirtaisesta laitteesta oma OpenMediaVault verkkopalvelin, niin tiedostoihin pääsee käsiksi lähes kaikilla mahdollisilla laitteilla.

En ihan valtavasti käytä kotona toimisto-ohjelmia tällä hetkellä, mutta en ole kyllä törmännyt ongelmiin odt-muodon kanssa Wordin tai Libren kanssa. Word nyt tietysti tuputtaa muuttamaan tiedostomuoton docx, mutta eipä tuo ole kauheasti häirinnyt. En tiedä minkä paketin olet ostanut, mutta ne kaikki käytännössä muodostuu "moduleista". Eli OneDrive, Office yms. on erillisiä komponentteja ja lisenssi sallii niiden käyttämisen.

50
Tee aseman tarkistus Windowsissa.

51
Kokeiles seuraavaa.

Käynnistävalikossa ala kirjoittaa "Ohjauspaneeli" ja avaa se. Sieltä "Laitteisto ja äänet". Seuraavaksi "Virranhallinta-asetukset" kohdasta "Muuta virtapainikkeiden toimintaa". Sieltä "Ota käyttöön nopea käynnistys" kohdasta täppä pois. Lähes varmasti joudut tekemään sen isommilla oikeuksilla, eli ylempänä on "Ei käytettävissä olevien asetusten muuttaminen" ja sen jälkeen ainakin pitäisi onnistua.

On nimittäin aika todennäköistä, että Windows ei oikeasti sammu, vaan jää eräänlaiseen virransäästötilaan ja se myös todennäköisesti lukitsee aseman. Näet sen siitä, että jos käynnistät koneen ja avaat "Tehtävänhallinan" ja katsot sieltä "Suorituskyky" välilehdeltä missä näkyy prosessikuormat yms. niin siellä voi hyvinkin olla käynnissäoloaika merkittävästi pitempi, mitä kone on oikeasti ollut käynnissä, eli järjestelmää ei ole oikeasti suljettu kokonaan. Jos näin on, niin varsinkin silloin tuo lukitus todennäköisesti poistuu kun järjestelmä sammutetaan kokonaan.

52
Aika äärimmäisen harvinaista, että virus noin näkyisi, puhumattakaan siitä, että se toimisi kummassakin järjestelmässä. Pitäisin merkittävästi todennäköisempänä sitä, että asemasi on vaurioitunut tai sitten, että sinulla oikeasti on jokin virus ja se laittaa karanteeniin tiedostoja nopealla tahdilla. Mutta se miksi et huomaisi virustorjunnan niin tekevän on aika epätodennäköistä, mutta kannattanee tarkistaa Defender tai muu vastaava jos olet asentanut ja jotenkin blokannut ilmoitukset.

53
Juuri noin. Blender sinänsä on aivan upea softa, mutta 3D-tulostukseen se ei vain oikein sovi mitenkään. Onhan siihenkin toki olemassa se BlenderCAD lisäosa, mutta en ole itse edes kokeillut ja en tiedä onko se enää edes aktiivisessa kehityksessä.

Blenderissä on tosiaan se perusteellinen "vika", että mallit on ns. surface malleja, joilla ei ole oikein helposti määriteltävää materiaalivahvuutta yms. ja toiseksi tarkkojen mittojen määritteleminen on hyvin vaikeaa. Plus se että nämä "oikeat" 3D CAD:t mahdollistaa helposti kierreliitosten tekemisen, joka on käytännössä mahdottomuus Blenderillä ja monella muullakin ohjelmalla kuten SCAD. Ok toki on mahdollisia niilläkin, mutta esim. FreeCAD ja Fusion hoitaa homman parilla yksinkertaisella toiminnolla.

Tärkein on opiskellessa oikeastaan sisäistää tuo parametrisuus ja skitsien ns. lukitseminen, eli jokaiselle viivalle tai kaarelle on annettu mitta, kulma tms. parametri, joka tavallaan lukitsee geometrian täydellisesti. Fusionissa piirretyt viivat menee mustaksi ja FreeCAD:ssä sketcher tilassa esim. piirretyn neliön valkoiset viivat muuttuvat vihreiksi kun geometria menee lukituksi. Se on oikeastaan se ihan perusteista tärkein tieto, koska se vaaditaan lähes aina kun tehdään jotain myöhemmin.

Toi MangoJellyn tutoriaalit ja sieltä FreeCAD 0.20 for beginners. Osaan kaksi jälkeen nuo on tuotukin jo esiin ja siinä saa myös ensimmäisen helpon osan tehtyä. Suosittelen kovasti tsekkaan ne ensimmäisenä.

54
FreeCAD on ainoa oikea vaihtoehto minusta jos haluat oikeasti ilmaisen 3D CAD ohjelman ns. sanansa merkityksessä.
YouTubesta löytyy muutamat hyvät kanavat. Paras ehdottomasti on MangoJelly Solutions
https://www.youtube.com/@MangoJellySolutions

Toinen hyvä on FreeCAD Academy, mutta siinä pitää huomioida, että osa tutoriaaleista alkaa olla varsin vanhoille versioille tehtyjä
https://www.youtube.com/@FreeCADAcademy

Sitten oma suositus. Älä koskaan lataa FreeCAD:n stable versiota. Ota suosiolla käyttöön development versiot. Syy on ihan siinä, että käyttöliittymään tulevat parannukset tulee todella paljon aiemmin kehitysversioihin, mitä vakaaseen julkaisuun.

FreeCAD:n opiskelussa on oikeasti jonkin verran kynnystä, mutta se kyllä kannattaa. Tuohon on pieni kiertotie hankkimalla ensin Fusion 360:n ilmaislisenssin ja opettelemalla sillä perusteet ja soveltaa niitä sitten noiden tutoriaalivideoiden kautta FreeCAD:n opiskeluun. Itse olen käyttänyt Fusionia ja se on kyllä hyvä ja töissä on ihan kaupallinen lisenssi siihen ja väittäisin, että Fusionin perusteiden osaamisella FreeCAD:n opiskelu tosiaan madaltuu jonkin verran. Tosin silloin ei vielä ollut noita hyviä MangoJellyn tekemiä videoita. Niistä olisi ollut ainakin itselleni valtavasti hyötyä ja on edelleenkin, sen mitä silloin tällöin FreeCAD:llä jotain teen.

55
En äkkiseltään usko, että tuollaista plugaria on kukaan Kodiin tehnyt. Mutta jos hakee tietoa, niin Nord pool yleinen tietokanta lähde ilmeisesti Home Assistant yms. ympäristöihin.

En tiedä sitten jos plugaria ei löydy, niin onnistuisiko laittaa jonkin "web applet" selaimen osoittamaan aina pienellä päällä olevalla ruudulla sopivalla alueella. Muistaakseni Kodia voi kyllä käyttää ns. ikkunoituna, eikä pelkästään Fullscreen tilassa.

56
Kyllähän Drive kaikessa yksinkertaisuudessaan on lyömätön vaihtoehto ja on helppo nakella jakelulinkkejä tarvittaessa.
No jakaminen onkin ehkä se ainoa hyvä feature  :D

57
Olisiko kyseessä kuitenkin "liian tiuhaan" kirjautuminen useilta uusilta laitteilta? Itse olen kyllä muistaakseni sinne kirjautunut Mac:llä, Windowsilla ja Linuxilla?? Tosin kyllä harvoin kun se sivusto tuntuu olevan tietokoneella muutenkin hyvin alkeellinen.

58
Hyviä pointteja tuossa ja kaikenlisäksi jostain syystä 5G modeemit on ihan naurettavissa hinnoissa. Tyyliin 500e:n purkkeja ja ominaisuudet on silti luokkaa 1kpl giganen ethernet. Mitä hittoa?? Hetki sitten päivitin liittymää ja se on nyt 5G mallia, mutta järkytyin kun aloin katsoon päätelaitteiden hintoja.

59
Itse suorastaan vihaan Driven käyttöliittymää, mutta Dropboxissa oli ainakin viimenäkemältä turhan paljon rajoituksia. Itse tällä hetkellä harkitsen Driven jotain pienempää pakettia. Mielenkiintoisesti minulla oli MS:n OneDrive Office paketilla ja sen katkaisun jälkeen katsoin noita pienempiä hintoja ja yllätyin kovasti siitä, että MS:n paketti taisi olla kaikista edullisin ja vähiten rajoituksia isoilla soppareilla.

60
Entäpä vanhat Android-tabletit?. Mullakin on kaunis ja siisti tabletti Android 5 ja siitä voisi tehdä seinälle valokuvan tai lämpömittarin jne. Toimii vaikka televisio-ohjelmaoppaana. Hakee netistä tiedot ilman mitään turvaa?
Muistaakseni Google sulki Play sovelluskaupan kokonaan vanhoista laitteista jokin aika sitten. Osaan vanhoista laitteista voi kuitenkin asentaa esim. LineageOS:n tms. jos haluaa laitteen tuoreemmalle versiolle.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 283