Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: [1] 2 3 ... 285
1
Yleistä keskustelua / Vs: Missä vika?
« : tänään kello 13:37 »
Ja vakuutusyhtiö juuri ilmoitti ettei minulla ole laitevahinkoturvaa, joten se siitäkin. =D
Ja lähes varmasti ikävähennys olisi ollut jokin jäätävän iso tyyliin 75% ja omavastuu päälle +150e  :D

Ei ole itsellä kyllä oikein mitään hyvää sanottavaa vakuutusyhtiöistä. "Jaa, että katto vuotaa? Jaa no tuo kuulostaa siltä, että kyseessä on ollut jo rakennusaikainen virhe, eli emme korvaa mitään" jne. Maksaa vuosikausia isoja summia ja kun tarve tulee, niin korvausta ei joko saa tai se on hyvin pieni.

2
Yleistä keskustelua / Vs: Missä vika?
« : 26.07.24 - klo:15.35 »
Kun PCn asetuksissa painaa havaitse(toiset näytöt), niin ei mitään löydy.  Huomenna tiedän paremmin.
Tuo on kyllä todella huono merkki

3
Kyllä se palveluntarjoaja näkee aina mistä numerosta puhelu todellisuudessa tulee.

Kumpi "se"? Soittajan tietenkin, mutta näkeekö sekin operaattori, jonka asiakkaalle soitetaan?
Eikait muuten kukaan pystyisi soittamaan kellekään  :)

4
Hei
Vaimolleni tulee jatkuvasti soittoja tuntemattomasta lähteestä, vaikka hän on yrittänyt estää sen. Puhelusta ei jää numeroa, minkä voisi ilmoittaa, koska soittaja katkaisee välittömästi, kun siihen vastataan. Tämä tuntematon soittaa noin kerran päivässä. Poliisistakaan ei taida olla apua, koska puhelu ei jätä minkäänlaisia jälkiä. Tai jos jättää, niin en ole sellaisia löytänyt. Vaimoni on näyttelijä, joten nimen soittaja on hyvin voinut saada selville samoin kuin hänen julkisen puhelinnumeronsa

Voiko tuollaiselle puhelinterrorismille tehdä mitään? Ymmärrän, että asia ei varsinaisesti kuulu tälle palstalle, mutta jos joku sattuisi tietämään, löytyykö tuollaiseen apua mistään.
Kyllä se palveluntarjoaja näkee aina mistä numerosta puhelu todellisuudessa tulee. Toki saattaa vaatia rikosilmoituksen tekoa tms. Operaattorille vaan tiedustelua.

5
Yleistä keskustelua / Vs: Missä vika?
« : 25.07.24 - klo:20.49 »
Hyvin, hyvin todennäköistä, että koneen HDMI portti on korventunut. Toki telkkarit on hiukan huonoja tunnistamaan tietokoneiden signaalia. Itsellä on useampikin tapaus, että käynnistyksen aikana mitään bios näyttöjä yms. ei tule telkkariin näkyviin lainkaan, mutta hyvin nuo on kyllä toiminut kun kone on työpöydällä. Muutama asia kyllä kannattaa huomioida. Jos vanha oli FullHD ja nykyinen 4K TV, niin voi käydä niinkin, että kone yrittää liian korkealla resoluutiolla kättelyä jos kyseessä on vanha ja erityisesti pitkä HDMI kaapeli. Jokin aika sitten päivitin tietokoneen näytön ultraleveään ja siinäkin tuli ilmiö, että kuva ei näkynyt lainkaan tai joillain kaapeleilla katkoi tai näkyi omituisia lieveilmiöitä, jotka poistui kun vaihtoi lyhyeen onko se nyt HDMI 2.0 kaapeliin tai DisplayPort puolelle.

Mitä tietokone kertoo näytön asetuksissa kun kaapeli on kiinni? Jos jotain näkyy, niin kannattaa toki valita kyseiselle näytölle vaikka perus 1920x1080 60Hz, jota käytännössä kaikki modernit TV:t kyllä tukee.

Ai, niin ja toki joissain telkkareissa vain tietyt portit tukee esim. ARC:a yms. toimintoja, eli kannattaa tutkia nekin vaihtoehdot. Mutta tosiaan kuten mainittua, niin tuo perus FullHD resoluutio pitäisi kyllä toimia kaikilla. Sitä tuo Topfield todennäköisesti myös syöttää ulos.

6
Ajattelin tehdä tällaisen ketjun johon saa mainita mielenkiintoisia ja itselle mieluisia ilmaisia ohjelmalöytöjä, joista voi muillekin olla hyötyä. Tämän ketjun voisi ehkä ihan naulata ylös jos väki osallistuu?

Aloitan parilla.

KeePassXC
Itse todennut parhaaksi tavaksi hallinnoida salasanoja. Ilmainen ja avointa koodia. Käyttöliittymä merkittävästi parempi mielestäni mitä alk.per. KeePass.
https://keepassxc.org/

Syncthing
Todella näppärä ohjelma, jolla saa synkronoitua tiedostoja laitteiden välillä ja mikä parasta toimii suoraan netin yli ilman erikoisempia kikkailuja. Mikä parasta niin tämä itsellä käytössä Linux, Windows, MacOS ja Android laitteilla ja toiminut ongelmitta jo varmaan pari vuotta. Tosin en tiedä onko yksi tekijä siinä, että yksi kone toimii palvelimena, ettei tulisi ristiriitoja laitteiden välissä. Moni kyllä kertonut, ettei ole pakollinen. Käyttöliittymä ei ehkä ole intuitiivisin, mutta eipä sitä paljoa tarvi käyttää.
https://syncthing.net/

Trilium Notes
Näppärän oloinen muistiinpanojen käsittelyohjelma. Asensin kotipalvelimelle ja aloin laittamaan ylös komentoja yms. Suosittelen tsekkaamaan.
https://github.com/zadam/trilium

Proxmox
Jos kiinnostaisi kokeilla tehdä kotipalvelin vaikka ylläolevia varten tai olet jotain uutta kokeillut ja saanut asennuksen solmuun tms. niin tämä on äärimmäisen suositeltava vaihtoehto. Itse tärvännyt lukuisia iltoja asennuksiin ja epäonnistumisiin aikaa ja tällä olisi säästynyt aikaa tuhottomasti. Tällä tekee hetkessä virtuaalikoneita tai vaikka "debian kontteja". Asennuksista voi tehdä ns. snapshotin tietyssä vaiheessa ja jos jotain menee mönkään, niin palauttaminen haluttuun kohtaan tapahtuu alle minuutissa. Tällä saa tehtyä myös huolettomasti ne helposti unohtuvat varmuuskopiot. Tämä on yksityisille harrastajille täysin ilmainen, yrityksille ei. Itsellä pyörii tiedostopalvelin, yksi Windows asennus ja nippu muita ohjelmia minipc:llä, jonka virrankulutus on varsin siedettävää. Kannattaa kokeilla jos nurkissa lojuu vaikka kannettava jossa on 8Gt k.muistia.
https://www.proxmox.com/en/proxmox-virtual-environment/overview
YT video
https://youtu.be/5j0Zb6x_hOk?si=d2avQGmr4QxZS1tC

7
Yleistä keskustelua / Vs: Missä vika?
« : 25.07.24 - klo:19.42 »
No tietysti ensimmäisenä kannattaa varmistua, että HDMI-portti on oikea numeroltaan/nimeltään. Nuo nimitykset saa käytännössä melkein kaikissa telkkareissa muutettua halutulle HDMI portille.

Kun tuo on varmistettu, niin kannattaa kokeilla mennä kyseiselle lähdölle telkkarissa ja kokeilla käynnistää tietokone kokonaan uudelleen. Yleensä signaaliongelmat yms. huomaa telkkarin sanamuotoilusta.  Jos en väärin muista, niin yksi samppa ilmoittaa kahdella tavalla. Puuttuva signaali ja toinen vaihtoehto ei kytketty tms. Tuosta on tietysti helpompi päätellä kummasta lähteä hakeen vikaa. Eli kannattaa nypätä johto irti telkkarista ja katsoa muuttuuko tuo ilmoitus.

8
Yleensä toimii varsin hyvin. En ole törmännyt kuin hifi luokan kuulokkeila ongelmia jos on käyttänyt tavallisia out-liitäntöjä. Silloin monesti onkin se isompi pistoke jo kuulokkeissa vakiona.

9
Yleistä keskustelua / Vs: raspin ykkösversio
« : 29.06.24 - klo:19.53 »
muistikortiliitin
170701E
Mitä lie kertookin 8)
Mitä haluaisit sen kertovan?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi

10
Yleistä keskustelua / Vs: raspin ykkösversio
« : 29.06.24 - klo:16.48 »
Vanhat raspberryt kolmoseen asti toimii kyllä varsin vaatimattomilla USB-virtalähteillä. Senhän näkee helposti. Ei käynnisty tai jos oikealla ylänurkassa näytössä on salama näkyvillä, niin silloin pitää olla parempi virtalähde.

Mitä tulee vanhaan asennukseen, niin mitä tuota säälimään. Muuta kuin ottaa tarpeelliset tiedostot jos niitä on talteen ja tekee uuden kortin Pi imagerilla. Ei mitään järkeä alkaa poisteleen paketteja asentamaan vuosien päivityksiä. Ajansäästö uuden kortin polttamisella on merkittävä.
https://www.raspberrypi.com/software/

11
Joskus käytin sellaista kuin Freefilesync nimistä ilmaista ohjelmaa. Nykyään tiedostot on pilvessä tai sitten omalla kotiserverillä ja se (toivon mukaan) varmuuskopioituna.

En ymmärrä tuosta ohjelmasta mitään, jatkan Win7 varmuuskopioinnilla.
Vaikka se on vanha se on yksinkertainen ja toimiva.
Se muistuttaa aavistuksen vanhaa Norton Commanderia DOS ajoilta. Vasemmalle puolelle valitaan lähdekansiot ja oikealle kohde. Sen jälkeen valitaan tehdäänkö kopiointi/synkronointi kumpaankin suuntaan vai pelkästään toiseen. Keskellä näkyvät nuolet merkkaa, että kopioituuko tiedosto mihin suuntaan tai onko tiedostot samoja.

Tuo tutoriaali kertoo perusteet, tosin aika nopeasti ja englanniksi.
https://www.youtube.com/watch?v=811ujCTbUAQ

Luulin että tuon kehitys on lopetettu, mutta näemmä tullut päivitys lähiaikoina. Tuo käyttöliittymä ei ehkä ole ihan intuitiivisin käyttää, mutta siinä on kyllä hyviä toimintoja kuten esim. .tmp tiedostojen ohitusta yms.

12
Laitealue / Vs: Ulkoisen kovalevyn alustus
« : 23.06.24 - klo:14.03 »
Oletko varma että /dev/sda1 on ulkoinen asema, se vaikuttaa minusta järjestelmälevyltä?
Koodia: [Valitse]
sudo fdisk -lkertoo mikä laite on ulkoinen asema, se tuskin on /dev/sda1
Komppaan.

Todella epätodennäköistä, että tuo on ulkoinen asema jonka haluat alustaa! Kannattaa olla tarkkkana.

13
Joskus käytin sellaista kuin Freefilesync nimistä ilmaista ohjelmaa. Nykyään tiedostot on pilvessä tai sitten omalla kotiserverillä ja se (toivon mukaan) varmuuskopioituna.

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ongelma naamakirjan kanssa
« : 18.06.24 - klo:14.21 »
Eikö puhelimeen tule mitään kuittauskohtaa? Tuohan aika yksiselitteisesti pyytää tekemään jonkinlaisen kuittauksen _toisella_ laitteella. Sinänsä tuo on himpun ristiriidassa kertomasi kanssa, koska ilmoituksesta tulee käsitys, että olet kirjautumassa puhelimella ja sinun "linux" laitteeseen on lähetetty tuo kuittauspyyntö? Eli juuri toisinpäin mitä tilanteessasi. Onko kysymyksessä mitään valintaa eri laitteelle?

15
Onko muille tullut vastaan sellaista bugia, että 24.04 kaatuisi täydellisesti kun alkaa kopioimaan ison määrän tiedostoja USB-asemalta sisäiselle asemalle? Itsellä on nyt Lenovo jyrähtänyt täysin jumiin kolmesti peräkkäin tiedostojen kopioinnin aikana. Todennäköisesti kyseessä on jokin luokkaa 10-30Gt kovalevyn image johon homma oletettavasti torppaa. Piti kokeilla memtestiäkin varuilta, mutta ei mitään erikoista. Kuukkeli tuntui kertovan, että moista ongelmaa olisi ollut jo pitemmän aikaa Debian pohjaisissa distroissa?

16

Tällaisiin suosittelen aina ffmpegiä.

Katso ensin, mitä tiedosto foo sisältää:

Koodia: [Valitse]
ffprobe foo.mp4
Etsi video ja audiovirrat. Oletetaan, että ne ovat vaikka 0:0 ja 0:1. Sitten vaan kokeilemaan ffmpegillä, pakkautuisiko videotiedosto pienemmäksi:

Koodia: [Valitse]
ffmpeg -i foo.mp4 -map 0:0 -map 0:1 -c:v libx265 -crf 27 -preset medium -c:a aac -b:a 160k bar.mkv
Sori en voi vastustaa, ihan pakko  :D
https://youtu.be/9kaIXkImCAM?si=VgCLbgIzDQReVmp8

"You know you can accelerate ffmpeg with Cuda? You just need correct version and right drivers and right graphics card and right OS"  :P

Mutta joo. Jos ei ole paljoa kokemusta, niin tuo HandBrake on oiva vaihtoehto ja sisältää reilusti hyviä profiilejä.

17
Laitealue / Vs: USB asennus USB tikulle
« : 29.04.24 - klo:20.16 »
Juu tuollainen USB-C NVMe yhdistelmä lienee jopa edullisempi nykyään mitä SATA-USB adapteri. Ainakin merkittävästi pienempi. En nyt muista mitä maksoi, olisiko ollut jotain 10-20e, Amazonin kautta. Yksi halvimmista koteloista kuitenkin ja varsin ok laatuinen ja nopeus vaikutti natsaavaan ilmoitukseen myös.

18
It is Foss sivustolla moititaan ankarasti Ubuntu 24.04 Deb-pakettien asentamisen vaikeudesta. Mikä olisi vaihtoehto? Haluaisin käyttää mahdollisimman helppoa ja luotettavaa Linuxia ja käytössäni on ollut Ubuntu ja Kubuntu. Mitä teen? Windowsista olen päässyt pois Ubuntun avulla.

Linux Mint? https://linuxmint.com/ vaikka enhän minä tiedä vaikka sekin menisi snap-sekoiluun mukaan?
Mitä olen jotain lukenut Mintusta teknisesti blogeista yms. niin käsittääkseni ei ole minkäänlaista pelkoa tästä. Muistaakseni snapit on disabloitu kokonaan oletuksena ja käsittääkseni Mintin tilanne on tällä hetkellä se, että he aikovat irtautua Canonical pohjasta täysin. Ilmeisesti fokus on menossa kovaa kyytiä Linux Mint Debian Editionin suuntaan. Kait siellä alkaa mennä kuppi nurin Canonicalin kokeiluihin/muokkauksiin, jotka sitten heijastuu heidän projektiin myös. Jossain YT kanavalla se taisi olla ihan äskettäin, siis äänestys siitä mitä loppukäyttäjät on mieltä ja varsin merkittävä osuus alkaa olla sitä mieltä, että siteet poikki Canonicaliin ja Debian pohjaksi. Tuo Snapin puuttuminen oletuksesta taisi olla ihan korpeentumista siitä, että kyseessä ei ole avoimen koodin paketti ylipäätään.

Mitä 24.04:ään tulee, niin en ole huomannut mitään radikaalia muutosta. Ihan käypänen käyttis kannettavaan. Isolle näytölle kyllä valitsisin jonkin muun UI:n.

19
Laitealue / Vs: USB asennus USB tikulle
« : 29.04.24 - klo:19.30 »
Muutaman kerran USB tikulle asennettua joskus käyttelin, niin ei kyllä ollut pitkäikäinen, kun alkoi ongelmia tulemaan ja oli hyvin nopeasti entinen tikku.

Kannattaa mieluummin USB adapterilla oikealle SSD levylle asentaa, niin on jo luotettavampi ratkaisu.
Tämä. Täysin varmaa, että tikku kuolee nopeasti, vaikka käyttis näennäisesti toimii hienosti. Kirjoitustapahtumia vain tulee ihan liian paljon tavallisten muistitikkujen piireille. Voi toimia hetkellisesti "tuntuman" saamiseen, mutta ihan ehdottomasti tosiaan joku oikea SSD muisti käyttöön jos järjestelmää aikoo oikeasti käyttää.

20
Nuo uudet Logitechit on olleet hiukan pettymys itsellekin. Pöydällä on useampi kone ja olisin ollut ihan sinut Bluetooth yhteydellä, mutta jotenkin oletin, että mukana olisi tullut kuitenkin usb palikka, että olisi saanut laittaa vastaanottimen koneeseen, että pääsee esim. biosiin, mutta eipäs tullut. Kokeilin vanhaa unifying vastaanotinta, mutta se ei tunnu olevan yhteensopiva. Pitäisi tutkia enemmän että toimisiko se oliko se nyt se uudempi Bolt vastaanotin sitten. Joku mx keys näppäimistö se oli, ei tule tarkka malli mieleen. Olisi pitänyt katsoa tarkemmin mitä tilaa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 285