Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: [1] 2 3 ... 280
1
Eli FreeCAD olisi minusta merkittävästi parempi vaihtoehto.

Pitääpä kokeilla tuotakin ohjelmaa!
Se on äärimmäisen erilainen käyttää, koska kaikki perustuu siihen, että käyttäjä pitää antaa mitatt ominaisuuksille. Mutta tätähän se on kun teet vaikka sähkölaitteelle täydellisesti sopivan kotelon. Reiät ja mitat on millin kymmennyksilleen kohdallaan.

Kappas, sille on myös kotimaisia opetusvideoita nykyään. Tuossa jo yhdessä vaiheessa ajattelin, että tekisinkö itse jonkinlaisen perusteet videon YT:n, tosin ehkä Fusion 360:n kannalta.
https://www.youtube.com/watch?v=vGX0dhbIshM

Mutta jos vaikka kiinnostaa tehdä kannakkeita tai jotain yksinkertaisia mekaanisia juttuja, niin nämä oikeat CAD ohjelmat on minusta ainoa oikea tapa. Toki Blender on ihan äärimmäisen hieno softa vaikka elokuvatyyppisten hahmojen tekemiseen. Sellainen on jotain mitä esim. FreeCAD:lla ei pitäisi koskaan edes yrittää.

2
Konetekniikan ihmisenä aina riipaisee kun Blenderistä puhutaan CAD ohjelmana :)

Aika erikoista, että joku opettaa 3D tulostusta kyseisellä ohjelmalla, koska omasta mielestäni 3D tulostin on kuitenkin tarkoitettu pääasiassa ns. toiminnallisten osien valmistamiseen. Eli FreeCAD olisi minusta merkittävästi parempi vaihtoehto.

Ei sillä, Blender on todella hieno ohjelma mitä sitä ihan aavistuksen olen käyttänyt, mutta en kyllä todellakaan alkaisi sillä tekemään vaikka jotain tarkoilla mitoilla olevaa osaa.

3
Mielenkiinnosta tsekkasin Googlella ja joku tuollaisen on tehnyt, mutta vaatii rootatun laitteen.

4
Kyllä Virtualbox välttävästi menee, mutta se vain vie järjettömästi resursseja koneelta. Itse en käytä sitä enää nykyään kuin yhdessä koneessa ja vain sen takia, että sen päälle on asennettu todella vanha Windows yhtä vanhaa ohjelmaa varten, todella satunnaista tarvetta varten. Virtualbox on vain kovin hidas ja vie älyttömästi muistia jos sitä käyttää oikein paljon.

Virtualbox (type 2 hypervisor) käskyttää kaiken aina isäntänsä kautta ja on todella huono resurssienkäytössä. Se mitä käyttää sillä virtualisoitua käyttistä, niin perus käyttis varaa edelleen omat laitteet, muistia reilusti, piirtää grafiikkaa jne. ja ne kaikki lisää viivettä aika paljon. Plus mikäli se jostain syystä katuu, niin ihan kaikki kaatuu sen myötä.

Proxmox, VMware exsi yms. (type 1 hypervisor) niin ne on suoraan suunniteltu jakamaan koneen kaikki mahdolliset resurssit tarvittavaan paikkaan. Siinä jää yksi välivaihe, eli tuo raskas peruskäyttis välistä kokonaan ja mahdollisuudet on ihan erilaisia muistinkäytön suhteen. Lisäksi halutut palvelut voi kontittaa, jolloin ne käyttäytyy kuin erillinen tietotokone, mutta käyttää hypervisorin ydintä suoraan. Itsellä on esim. Pi-hole kontissa ja sen keskusmuistintarve on 25Mt. Syncthing vie 32Mt jne. vrt jos ne olisi asennettuna Virtualboxiin, niin olisi luokkaa 500Mt-1Gt. Tällä hetkellä on päällä ed.mainitut +Docker Ubuntu serveri virtuaalikone, Windows 10 virtuaalikone, Debian LXQt virtuaalikone, Jellyfin Ubuntupalvelin, HomeAssistant Ubuntupalvelin ja Docker palvelinta varten pyörivä kontti jossa samba palvelin. Kaikki vie yhteensä pikkuisen reilut 12Gt keskusmuistia memory ballooningin ansiosta, joka varaa keskusmuistia vain tarvitun määrän, eikä esim. kiinteää vaikkapa 4Gt määrää. Samoin nuo kaikki varmuuskopioituu automaattisesti kerran viikossa, joka kestää sen pari tuntia.

Toki huonona puolena on se, että laite on sen jälkeen oikeasti dedikoitu palvelin ja työpöytäyhteydet pitää tehdä vaikka RDP:llä.

5
Useampia yhtäaikaisia käyttäjiä tai tarve olla monta instanssia auki, niin helpottaa elämää, kun ei eri kohteiden välillä tarvitse yhteyksiä katkoa.

Nyt on W10 virtuaalina W10 sisällä, mutta se on niin raskas, että loppuu tehot koneesta.
Tuossa viimeisessä ei ole järjen häiventäkään minusta. Pitää ihan ehdottomasti olla type 1 hypervisor tuollaisessa käytössä. Kannattaisi kyllä olla muutenkin ton tyyppisessä käytössä jos vain on päätelaitteita muuten.

6
Mihin pyrit noin erikoisella ratkaisulla, että joutuu olla pari Linuxia pyörimässä Virtualboxissa?

7
Aihetta hiukan viistäen. Pikaisesti mielenkiinnosta yritin katsoa, että toimiiko Wayland nouveau tuella ja vaikuttaa siltä, että ei ole tai sitten löysin liian vanhoja artikkeleita. Tuo lienee huono homma oikein vanhojen Nvidia korttien omistajille tällä hetkellä.

8
Laitealue / Vs: Prosessori i5-13600K
« : 13.09.23 - klo:10.19 »
En kyllä suoraan sanottuna huomannut työpöytäkäytössä yhtään minkäänlaista eroa sata portin maksiminopeuksilla toimivaan SSD asemaan.

Riippuu varmaankin myös vähän käytöstä. Miellä on esimerkiksi Digikammin kataloogissa runsaat 20 000 kuvaa ja pikkukuvien luonnissa siitä määrästä kyllä eroa tuntuisi näppituntumalla olevan. Mutta aika marginaalisiahan nämä ainakin normaalissa työpöytäkäytässä varmasti on.
Löytyi muuten aika mielenkiintoinen testi asemista. Ei tuo ero voi kovin iso olla jos "oikeat" nörtit ei huomaa eroa. Toki kuten videolla mainittu, niin tiedostojen kopiointi toiseen kansioon oli kielletty. Mutta aika yllättävää kyllä jos videoeditoinnissa ero ei tullut esiin.
https://youtu.be/4DKLA7w9eeA?si=5bXtZpy4BnTnI2pD

9
Laitealue / Vs: Prosessori i5-13600K
« : 13.09.23 - klo:09.30 »
Jotain olen kuullut, että i7-sarjan prosessoreissa olisi nvme 4.0 -tuki. Ja sitä voisi hyödyntää Samsungin nopeissa M.2 -levyissä.

Wifen kone juuri uusittiin ja siihen tuli M.2 muisti. Panin merkille, että nopeus niissä tuntuisi olevan vähän toista luokkaa kun tavallisen kaapelin päässä olevan SSD levy. Kannattaa harkita.
itse kun jokunen vuosi sitten päivitin koneen, niin mielenkiinnosta laitoin siihen jonkin aika hyvän pcie3 nvme aseman. En kyllä suoraan sanottuna huomannut työpöytäkäytössä yhtään minkäänlaista eroa sata portin maksiminopeuksilla toimivaan SSD asemaan. Veikkaisin että eron huomaa käytännössä vain esim. uusissa peleissä, missä ladataan valtavia määriä korkearesoluutisia tekstuureja yms. Tai ehkä paremmin sanottuna voi huomata. En ohjelmoinnista juurikaan tiedä, mutta eikö lähdekoodit yleensä kuitenkin ole suhteellisen pieniä data määriä ja olettaisin prosessorin olevan ylivoimaisesti suurin tekijä? Ainakin tuntuu, että jossain sorsan kääntämisessä prossu on hyvin kuormittunut kokoajan ja että massamedia ei nyt niin hirvittävästi töitä kuitenkaan tekisi. Tosin keskusmuistinmäärä todennäköisesti on sekin aika iso tekijä, sitä en ole kyllä huomannut tuollaisessa seurata koskaan.

10
Laitealue / Vs: Prosessori i5-13600K
« : 09.09.23 - klo:21.48 »
Hyvin pitkälti samaa mieltä. Erityisesti jos ei pakota konetta esim. mini ITX kokoluokkaan, niin valtaosan ominaisuuksista saa jälkikäteen ihan korteillakin. Juuri jokin aika sitten hommasin yhteen koneeseen lisää SATA-portteja lisäkortilla. Bonuksena sai nvme paikan, vaikka sille ei olisi ollut mitään tarvetta. Hinta oli pari kymppiä.

11
Laitealue / Vs: Prosessori i5-13600K
« : 09.09.23 - klo:21.02 »
No tämän Phoronix linkin sain auki ja todennäköisesti jakelussa kannattaa olla 6.2 tai uudempi kernel, niin saa parhaimman hyötysuhteen tuolla prosessoriperheellä.
https://www.phoronix.com/news/Linux-6.2-Power-Management

12
Laitealue / Vs: Prosessori i5-13600K
« : 09.09.23 - klo:20.57 »
En ole katsonut onko AMD ongelmia saatu ratkaistua, mutta jokin aika sitten Ryzeneissä oli hiukan ongelmia virransäästötiloissa. Intelit on käsittääkseni tukee oikeinkin hyvin C-state tiloja, eli itse hommaisin Linux käyttöön mieluummin Intel prosessorin kuin Ryzenin, vaikka sellainen vanhempi itsellä onkin ja pääsääntöisesti ollut todella tyytyväinen siihen. Eli kuitenkin virransäästöt todennäköisesti toimii paremmin Intelin kanssa. Asia mikä näillä sähkönhinnoilla voi kiinnostaa monia.

13
Laitealue / Vs: Prosessori i5-13600K
« : 09.09.23 - klo:20.52 »
Ei ole noin tuoretta Intel rautaa itsellä, mutta käsittääkseni tuo on hyvin toimiva vaihtoehto kaikin puolin mitä tekniikkaan liittyviä arvosteluita tulee seurailtua.
Piti yrittää tässä välissä pikaisesti hakea Phoronixin sivuilta, mutta en saanut sitä auki.

Tänä varmaan kannattaa tsekata kunhan taas sivut toimii.
https://www.phoronix.com/review/intel-core-i5-13600k

14
Miten sen nyt ottaa varsinkin ennenvanhaan jos Winkkaria joutui uudelleen asentamaan sillä oli ikävä tapa jyrätä koko C: asema, ja winkkari edelleen oletusarvoisesti tunkee sen käyttäjän kotikansion sille C:lle. Itsellä on aina ollut järjestelmäosio ja dataosio erikseen. Nykyään winkkarissa fyysisesti eri levyillä. Ts. se vapaa tallennus on itselle ainakin suht tärkeä juttu.

Linuxissakin noudatan sitä kaavaa, /home on omalla osiollaan ja homen alle on mountattu vielä pyörivä platta isompien määrien tallentamiseen.
Niin siis tarkoitin tuolla sitä, että minusta tallennuspaikat saisi olla enemmänkin pakotettu sen users kansion alle oletuksena. Toki niiden fyysinen laite olisikin kiva olla määriteltävissä asennuksessa esim. kokonaan eri asemalle ilman muutoksia. Se olisi todella mukava muutos. Eli se, että Windows sallii todella helposti vaikka c-aseman juureen on hiukan huono homma. Meinaan joskus vain näkee vähemmän tietokoneita käyttävillä löytyvän tiedostoja todella oudoista kansioista ja tuo on todella ikävä homma jos pyydetään tekemään vaikka varmuuskopiot uudelle tietokoneelle tms.

Toki itsellänikin on varasto asema NAS:lle mapitettu Z-asemaksi. Siinäkin että käyttäjätiedot on täysin omalla osiollaan on hiukan ongelmallinen, koska asennettujen sovellusten kokoa on monesti todella hankala arvioida ja monet markettikoneet tulee vieläkin jollain aika pienellä asemalla tyyliin 250Gt josta jo käyttis ja muutama sovellus lohkaisee varsin ison osan. Jos minä saisin päättää, niin Windowsin users kansio tallennettaisiin aina virtuaaliselle dynaamiselle VHD-asemalle. Se olisi ehkä helpoin tapa siirtää tiedot uuteen asennukseen ja se näkyisi mukavasti täysin erillisenä asemana/osiona käyttiksessä jota käyttäjä saisi sorkkia mielin määrin. Tuohan olisi ollut mahdollista jo W7:sta lähtien, mutta ilmeisesti MS ei halua säikäyttää käyttäjiä tms. Samalla tuosta voisi tehdä poolin jos haluaisi lisätä tilaa toiselta asemalta ja loppukäyttäjälle mikään ei muuttuisi toimintatavoissa.

Tottakai vapaa tallennustapa on monille lähes pakollinen ominaisuus, mutta peruskäyttäjä mielessä, joka mielestäni pitäisi aina olla se lähtökohta, niin  minusta noin olisi paljon parempi oletusasetus.

15
Olen kyllä lukenut niistä paljon ja konsepti kuulostaa erinomaiselta ja ollut tarkoituksena kokeilla oliko se nyt Fedoran Silverblue ja näitähän oli jo useampia vaihtoehtoja. Jossain vaiheessa tuo jäi kokeilematta ihan sen takia, että useasti törmäsin Flatpakin osalta siihen, että esim. VLC ainakin jossain vaiheessa blokkasi verkkoasemakäytöt oletuksena ja itsellä on NAS varsin aktiivisessa käytössä. Tosin ihan vastikään törmäsin Flatseal sovellukseen, jolla olen kyllä saanut muokattua aika hyvin nuo oikeudet kohdalleen, en vain jaksanut alkaa opettelemaan päätekomentoja tuolloin. Pitäisikin tutkailla, että onko noissa jajeluissa kuinka hyvin tuollainen vastike oletuksena. Flatseal taitaa muuten olla itse asiassa tehty juuri tuohon immutable distrojen Flatpak hallintaan kun alan muisteleen jotain lähdettä..

Olipa hyvä kun tuli esiin tämä aihe. Tuossa olisi yksi perustyöpöytäkone täysin joutilaana. Pitääkin jollain tylsällä hetkellä ottaa pikku sessio ja kokeilla ihan natiiviasennuksena jotain näistä jakeluista mielenkiinnosta.

Muistelisin, että Silverbluen tai no kuitenkin se Fedoran distro, että sen "ydintiedostoihin" miten tuo nyt pitäisi virallisesti ilmaista, että niihin kyllä pääsisi tarvittaessa käsiksi? Tosin voisi kyllä olettaa, että tuo ei ole ihan triviaalihomma kun sehän jo rikkoo perusajatusta aika fundamentalistisesti. Tuossa onkin lisää ihmeteltävää tuohon tulevaan projektiin.

16
No tuo kyllä pitää paikkansa. Asennuksen jälkeen office muistaakseni tarjoaa oletuspaikaksi kyllä tiedostot tai onedrive sijaintia ja asetuksista saa kyllä oletuskansion muutettua. Veikkaisin että tuo viimeinen valinta on oletuksena kun varmaan suurin osa yrityskäyttäjistä tallentaa verkkoasemille.

Mutta juu. On kyllä pakko olla siinä mielessä samoilla linjoilla, että minusta Windowsin pitäisi naulata tuo kotikansio enemmän ns. kiinteäsi. Tarkoitan sitä, että Windowsissa on minusta tehty liian helpoksi perus Penan lähteä seikkailemaan sellaisiin kansioihin, mihin ei vain oikeastaan edes pitäisi päästä käsiksi. Linux työpöydät ja MacOS hoitaa kyllä homman paremmin. Tosin jälkimmäinen erikoisesti tuntuu jopa kehoittavan tallentaa työpöydälle, joka oli itselle yllätys. Esim. screenshotit menee aina työpöydälle. Jotenkin hämmästyin tuosta, koska selkeästi Apple kuitenkin on "poweruser" henkinen ympäristö. Pelkästään laitehinnat jo rajaa sen peruspenan käyttäjistä pois. Tai ehkä se on sitten yhdensortin status quo esine niin monille nykyään, että pitää olla yksinkertaistettu toimintoja? Itse olen sen aina mieltänyt kuitenkin tuohon "poweruser" ryhmään, mutta toisaalta kyllä suorastaan järkytyin minkälaista kuraa tuo ikkunamanagerointi voi olla noin hypetetyssä alustassa. Ihan järkyttävää p*skaa minusta. Oikeasti huonoin kokemus ikinä.

Mutta takaisin aihetta kohti. En ole koskaan kokeillut paljon parjattua Windows S:ää, mutta olisi ihan kiva kokeilla sitä, koska se käsittääkseni estää oletuksena pääsyn melkeinpä muualle kuin käyttäjän omaan kansioon. Mielestäni tuo on vain toteutettu huonosti, että käyttäjä ei asentaa sovelluskaupan ulkopuolisia softia yms. Minusta ihan väärä lähestymistapa, vaan minusta MS:n pitäisi keskittyä jatkossa enemmän jonkinlaisiin käyttätasoihin, jotka muokkaisi käyttöliittymän ja ominaisuudet halutuksi. Olisi aika ihanteellinen jos olisi mahdollisuus käyttäjän asetuksista laittaa täppä tyylisiä valintoja päälle, jotka muokkaisi toiminnallisuuksia tosiaan käyttöliittymän ja sovelluksien suhteen. Käyttöliittymissä, siis käyttis ja softat meinaa olla ihan liian paljon tauhkaa peruskäyttäjän näkökulmasta. Gnome on siinä mielessä hyvä UI, mutta se ei vain ole minusta oikein millään tasolla looginen paketti. Hirvittävästi marginaaleja joka ikkunassa, silti olemattomat vieritysalueet yms.

Mutta kuitenkin. Esim. Windows ja KDE voisi hyötyä aika paljon tuollaisesta muutoksesta. Samoin valtaosa toimisto-ohjelmista. Itse pidän itseäni perustietokonekäyttäjää edistyneempänä ja silti jo perus Outlook:t yms. sisältää oletuksena tyyliin 50% toiminnallisuuksia, joita en koskaan käytä. Ei tarvi ihmetellä kun 60v muori kertoo, että kyllä hän täällä töissä saa sähköpostiin skannattua jotain liitteeksi, mutta kotona ei tunnu onnistuvan oikein millään. Aika kylmä totuus kuitenkin on, että se perus Excelin ja vastaavien käyttäjistä todennäköisesti 99% jos ei ylikin, käytä muuta kuin perus plus miinus kerto ja jako toiminnallisuuksia. Voisi olla parempi kuin olisi noissa joku oletustila jossa saa nuo ja ne yleiset graafit tehtyä ja erikseen tuo nykyinen käyttöliittymä niille, jotka sitä kaipaa tai on tottuneet sen kanssa hyvin elään.

Tuo on kyllä toki aika ristiriitainen aihe. Itse pidän siitä, että toiminnallisuutta on, mutta joskus Windows ja esim. KDE tuntuu tuputtavan ihan liikaakin tavaraa näytölle. Tätä kun hiukan tässä mietin, niin alan kyllä arvostamaan Mint Cinnamonia vielä enemmän. Se ei tarjoa valtavasti turhia toimintoja näytölle ja homma kuitenkin ns. toimii siinä. Tainnut tulla alitajunnasta kun tehnyt Linux asennuksia lähiaikoina, että melkeinpä aina olen valinnut Cinnamonin työpöydäksi. KDE on kyllä ihan loistava, mutta joskus se on hiukan voimia vievä kokemus. Tosin ehkä eniten siinä häiritsee ei loogiset ohjelmien nimeämiset, joista kyllä monet muutkin kärsii esim. Cheese/Muikku on minusta todella typerä webkamera softan nimi  :D

17
Windowsissahan ei nykyään ole harmainta hajua, minne tiedostot menevät. Sekä ohjelmien tiedostonavaus- ja -tallennusikkunat että resurssienhallinta ovat sellainen viidakko outoja linkkikuvakkeita, ettei käyttäjällä ole oikein pienintäkään saumaa saada tietää, mikä on tiedoston fyysinen sijainti. Luultavasti siksi Windowsissa on kelvollinen tiedostohaku: muuten ei kukaan löytäisi mitään.

Ainakin näin olen todennut nyt kun taas joudun työssäni Wintendoa käyttämään.
Niin no. Hierarkia on käytännössä kyllä identtinen Linux jakeluiden kanssa ollut jo ainakin Windows 7:sta lähtien vai aiemminkin.

C:\users\käyttäjätunnus

Sen alla ne kaikki tiedostot, ladatut tiedostot,kuvat ja musiikki on. Appdata ja roaming kansiot vastaa taas pitkälti Linuxin käyttäjäkansiosta löytyviä asetusten yms.piilokansioita.

Toki MS on vuosikausia kritisoinut softakehittäjiä, että miksi monet ei noudata ns.standardia hierarkiaa. XP:n jälkeen ovat yrittäneet tehdä parannusta ja ohjata kehittäjiä tekemään homman oikein. Käyttäjä voi kyllä siirtää halutessaan vaikka Tämä tietokone kohdan alta löytyviä kansiota,vaikka lataukset tai video ominaisuudet välilehden alta vaikka eri asemaan jos haluaa käyttää vaikka kiintolevyä videoille,latauksille jne. Mutta oletuksena kaikki on aina users kansion ja käyttäjänimen alla.


18
Sen verran se eroaa USB-tikusta, että USB-tikussa on moninkertaisesti nopeammat hakuajat kuin DVD-Rompussa.

Itselläni Romppu jyystää, ja yrittää käynnistyä, mutta lopettaa sen virheilmoitukseen, koska levy ei vaan jaksa sylkeä tiedostoja riittävän nopeasti, etteikö järjestelmä kyllästyisi odotteluun.
Itselläni on pari DVD-asemaa, ja molemmat tekevät kyseisen kyllästymisen, ja lopettaa käynnistymisen kesken boottausta.

Sulla on ehkä jotain muuta siellä pielessä. Kyllä Linuxeja on asennettu CD:ltä iät ajat. Ei se tarvitse edes nopeutta, kun kaikki ladataan alussa keskusmuistiin.
Ei se tässä tapauksessa nyt kyllä auta mitään kun nyky Xubuntu ei nimittäin mahdu CD-levylle mitä alunperin kysyttiin. DVD toimisi. Desktop asentimen koko on nykyään 2,8Gt.

19
Dropbox oli hyvä palvelu aikoinaan, mutta ei tehnyt rahaa, niin joutuivat muuttamaan ehtoja, mikä on ihan loogista. Kolme laitetta on ehdoton raja.
https://www.dropbox.com/basic

Google Drive for Desktop taas toimii vain Windowsissa ja Mac:ssä. Tosin ilmeisesti jotain kolmannen osapuolen softia löytyy, mutta itse en edes harkitsisi sellaisten asentamista. Toki selaimen kautta sitä voi kyllä käyttää melkein millä vain, eikä sinänsä ole pahan hintainen palvelu.

Itse laitoin omalle palvelimelle jokin aika sitten Syncthing:n pystyyn ja clientit toimii kaikilla koneilla, myös Androidilla. Mikä parasta synkronointi onnistuu myös ulkoverkon läpi automaattisesti kryptattuna. Mutta tuo vaatii toki omat askartelunsa ja jos haluaa Dropboxin tai muun vastaavan pilvipalvelun varmuuskopiointia varten, niin sehän ei kuitenkaan oikein toteudu tuolla tai ainakaan sitä ei minusta saisi käsittää varmuuskopiontipalveluna.

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lähiverkko käyttöön
« : 01.09.23 - klo:18.00 »
Eipä mitään. Suosittelen kyllä kovasti jos on mielenkiintoa kokeilla tehdä jos jonkinlaisia kotiserverikokeiluja. Nyt viimeisimpänä tein palvelimelle ihan normaalin työpöytäasennuksen ja välitin USB DVD-aseman siihen virtuaalikoneeseen. Siellä on Handbrake myös asennettuna ja nyt voin siirrellä musiikit ja videot levyiltä kaikessa rauhassa kun käy laittaan levyn asemaan miniserverillä ja ottaa vaikka läppäriltä yhteyden siihen ja käyttää kuin normaalia tietokonetta, mutta sillä erotuksella, että kun saa vaikka levyn tiedonsiirron ja Handbraken tekeen töitä, niin voin vaikka sammuttaa välittömästi läppärin ja jatkaa hommaa myöhemmin. Tuollaiseen perustyöpöytähommaan toimii varsin kivasti. Toki mitään pelailuja tai videotoistoja ei ehkä kannata yrittää. Tai kait jokin sellainenkin onnistu jos kotiverkko ja palvelin on ihan viimeistä huutoa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 280