Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: [1] 2 3 ... 284
1
Laitealue / Vs: USB asennus USB tikulle
« : 29.04.24 - klo:20.16 »
Juu tuollainen USB-C NVMe yhdistelmä lienee jopa edullisempi nykyään mitä SATA-USB adapteri. Ainakin merkittävästi pienempi. En nyt muista mitä maksoi, olisiko ollut jotain 10-20e, Amazonin kautta. Yksi halvimmista koteloista kuitenkin ja varsin ok laatuinen ja nopeus vaikutti natsaavaan ilmoitukseen myös.

2
It is Foss sivustolla moititaan ankarasti Ubuntu 24.04 Deb-pakettien asentamisen vaikeudesta. Mikä olisi vaihtoehto? Haluaisin käyttää mahdollisimman helppoa ja luotettavaa Linuxia ja käytössäni on ollut Ubuntu ja Kubuntu. Mitä teen? Windowsista olen päässyt pois Ubuntun avulla.

Linux Mint? https://linuxmint.com/ vaikka enhän minä tiedä vaikka sekin menisi snap-sekoiluun mukaan?
Mitä olen jotain lukenut Mintusta teknisesti blogeista yms. niin käsittääkseni ei ole minkäänlaista pelkoa tästä. Muistaakseni snapit on disabloitu kokonaan oletuksena ja käsittääkseni Mintin tilanne on tällä hetkellä se, että he aikovat irtautua Canonical pohjasta täysin. Ilmeisesti fokus on menossa kovaa kyytiä Linux Mint Debian Editionin suuntaan. Kait siellä alkaa mennä kuppi nurin Canonicalin kokeiluihin/muokkauksiin, jotka sitten heijastuu heidän projektiin myös. Jossain YT kanavalla se taisi olla ihan äskettäin, siis äänestys siitä mitä loppukäyttäjät on mieltä ja varsin merkittävä osuus alkaa olla sitä mieltä, että siteet poikki Canonicaliin ja Debian pohjaksi. Tuo Snapin puuttuminen oletuksesta taisi olla ihan korpeentumista siitä, että kyseessä ei ole avoimen koodin paketti ylipäätään.

Mitä 24.04:ään tulee, niin en ole huomannut mitään radikaalia muutosta. Ihan käypänen käyttis kannettavaan. Isolle näytölle kyllä valitsisin jonkin muun UI:n.

3
Laitealue / Vs: USB asennus USB tikulle
« : 29.04.24 - klo:19.30 »
Muutaman kerran USB tikulle asennettua joskus käyttelin, niin ei kyllä ollut pitkäikäinen, kun alkoi ongelmia tulemaan ja oli hyvin nopeasti entinen tikku.

Kannattaa mieluummin USB adapterilla oikealle SSD levylle asentaa, niin on jo luotettavampi ratkaisu.
Tämä. Täysin varmaa, että tikku kuolee nopeasti, vaikka käyttis näennäisesti toimii hienosti. Kirjoitustapahtumia vain tulee ihan liian paljon tavallisten muistitikkujen piireille. Voi toimia hetkellisesti "tuntuman" saamiseen, mutta ihan ehdottomasti tosiaan joku oikea SSD muisti käyttöön jos järjestelmää aikoo oikeasti käyttää.

4
Nuo uudet Logitechit on olleet hiukan pettymys itsellekin. Pöydällä on useampi kone ja olisin ollut ihan sinut Bluetooth yhteydellä, mutta jotenkin oletin, että mukana olisi tullut kuitenkin usb palikka, että olisi saanut laittaa vastaanottimen koneeseen, että pääsee esim. biosiin, mutta eipäs tullut. Kokeilin vanhaa unifying vastaanotinta, mutta se ei tunnu olevan yhteensopiva. Pitäisi tutkia enemmän että toimisiko se oliko se nyt se uudempi Bolt vastaanotin sitten. Joku mx keys näppäimistö se oli, ei tule tarkka malli mieleen. Olisi pitänyt katsoa tarkemmin mitä tilaa.

5
Ei tuo varmaan muuta aiheuta mutta jos palautustoimintoa käyttää, niin silloin voi tulla ongelmia. Olen itsekin joskus poistanut nuo kansiot jostain koneesta aikoinaan.

6
Nuo vanhat saisi pois sieltä mikäs se nyt onkaan.. Onko se optimointi valikko. Kuitenkin siellä samoilla suunnilla kuin levyn eheytys. Joku poista turhia tiedostoja tyyppinen ominaisuus. Sieltä saa valvojan oikeuksilla myös palautus pisteitä poistettua, joka on parempi vaihtoehto kuin itse poistaa tiedostoja.

7
Yleistä keskustelua / Vs: QR koodin tulostus
« : 21.04.24 - klo:16.49 »
Libressä menee lisää välilehdelle ja sieltä ironisesti taas lisää ja sen valikon takaa löytyy QR-koodin lisääminen.

8
Kyseinen kone lienee suht tuoretta mallia. Onko asennuksesi Ubuntu 22.04 LTS? Nimittäin Ubuntu 24.04 LTS on aika lähellä julkaisua ja voisi olla, että uudemmalla ytimellä kone toimisi lepotilan jälkeen.

Hyvin nopeasti vilkaisin niin 25 päivä lienee virallinen julkaisupäivä. Mutta tästä osoitteesta pitäisi löytyä tämän päivän kooste jos haluat kokeilla etukäteen. Huomattavaa tiesti on, että ihan kohta pystyt tehdä oikean ns. virallisen päivityksen ja poistaa tilapäisesti lepotilan käytöstä kokonaan siihen asti.
https://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/

Lisäys: Olitkin kirjoittanut että kyseessä 22.04 LTS. Kyseessä ei tosiaan ole asetukset, vaan enemmänkin käyttiksen ytimeen liittyvä ongelma virransäästön suhteen (kernel).

9
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat
« : 16.04.24 - klo:15.16 »
Onko kellään muulla tullut vastaan, että RDP salasana muuttuu jokaisessa uudelleenkäynnistyksessä, vaikka sen määrittelee itse?

Tämä on yleinen ongelma jo aiemmissa jakeluversioissa. Liittyy automaattiseen sisäänkirjautumiseen ja käyttäjän avainnipun suojaukseen:
https://askubuntu.com/questions/1403943/22-04-remote-desktop-sharing-authentication-password-changes-every-reboot
No niinpä näkyy olevan. Jostain syystä en saa nipun poistamisen jälkeen enää yhdistettyä, vaikka nyt salasana näennäisesti pysyy samana. Selkeästi katkaisee tunnistuksen yhteydessä. Omituinen. No eipä tuo onneksi välttämätön ole. Mielenkiinnosta vain tein virtuaaliasennuksen, että pysyisi kuusalla missä vaihteessa päivittää läppärin.

10
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat
« : 16.04.24 - klo:13.53 »
Onko kellään muulla tullut vastaan, että RDP salasana muuttuu jokaisessa uudelleenkäynnistyksessä, vaikka sen määrittelee itse?

11
Ventoylla tosiaan onnistuu myös, silloin kun onnistuu. On herkkä kopiointivirheiden osalta, joita ainakin minulla on muutenkin Linuxissa USB-tikkujen kanssa.
Tämä lienee enemmän tikku kohtainen ongelma. Itsellä ei ole koskaan ollut ongelmia, kunhan vain on irroittanut laitteen ettei kirjoitus ole vielä käynnissä. Jostain syystä tuntuu, että melkein kaikki käyttikset ilmoittaa kopioinnin lopusta aavistuksen liian aikuisin, vaikka välimuistista kopiointi on vielä käynnissä.

https://www.ventoy.net/en/index.html
Tuota kyllä suosittelen kaikille, jotka edes silloin tällöin asentaa käyttiksiä ja jos jossain lojuu tyyliin 16Gt tikku, niin kuin monilla. Henk.kohtaisesti olen sitä mieltä, että tuo ylivoimaisesti näppärin tapa kun voi vain kopioida ISO tiedostot sellaisenaan tikulle ja Grub valikko päivittyy automaattisesti vastaamaan sisältöä käynnistyksissä.

Tuo testattujen ISO-tiedostojen määräkin on varsin iso. Plus että aika monet ei listassa olevatkin kyllä käynnistyy. Tosin ei ihan kaikki kuitenkaan. Olisiko itsellä onnistuminen ollut tasoa 9/10:stä, eli ei lainkaan huono.

12
Lataa laitevalmistajan ajurit ja pura ne asennustikulle johonkin kansioon. Sitten kun ohjaa asennuksessa tuohon kansioon niin homma yleensä etenee. Aika harvinaista kyllä nykyään, että asennus jää tekemättä kokonaan. En ole moiseen törmännyt seiskan jälkeen varmaan kertaakaan. Tosiaan melko varmasti haluaa joko USB ajuria, joka on kyllä aika epätodennäköistä mielestäni, mutta jokin "SATA" ajurin tapainen, sisäisen massamuistiajurin puute voisi ehkä olla kyseessä? Näytönohjaimen ajureita ei ole tarvinut pitkiin aikoihin. Jonkinlaisella VGA tilalla mennyt kyllä aina asennukset läpi.

En ole ihan varma, mutta eikös tuo Balena juuri varoittanut, että sillä ei kannata mediaa tehdä? Taisi olla joku Windows for usb vai mikäs se oli millä ihan etki sitten tein ISO:sta tikun Linuxissa ensimmäistä kertaa. Tosin helpoin olisi ollut hakea tuo Ventoy tikku ja laittaa ISO vain suoraan sinne.

WoeUSB oli tuo linux ohjelman nimi. Kehitys lopetettu, mutta toimi ainakin minulla vielä.

13
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kysymys FreeCAD:stä ...
« : 10.04.24 - klo:22.30 »
Tuo tapa hiukan sotii vastaan tuota kokoonpanoa minusta, koska otetaan aina huomioon kahden osan sijainti avaruudessa. Mutta hiukan kiertäen tuota, niin miksi et mitoita osia muuttujilla ja käytä niitä? En nyt muista tarkkaa nimeä FreeCAD:ssä, mutta siellä näytti olevan mahdollista käyttää muuttujia mitoituksille. Niitä käyttämällä saat ainakin mitoitusmuutokset heijastumaan samaan aikaan. Siis ainakin F360:ssä ja en usko, että FreeCAD tuon osalta poikkeaa.

Tästä on muistaakseni parempikin video, mutta hiukan tähän tyyliin tarkoitan. Käytät vain kummankin osan mitoitukseen samaa muuttujaa (alias taisi olla videolla)
https://www.youtube.com/watch?v=Jze6ftGc6BQ

Toivottavasti vähänkään vastaa ajatustasi.

14
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kysymys FreeCAD:stä ...
« : 09.04.24 - klo:20.53 »
Jonkin verran olen 3D CAD ohjelmia käyttänyt, mutta nyt menee kyllä jotenkin täysin ohi. Omasta mielestäni kyseessä on kokoonpano. Yleensä tehdään vaikka se perusrunko tallennetaan, kopioidaan/tuodaan tiedosto uudelleen (export/import) ja tehdään muutokset ja tallennetaan uusi "body/osa".

Tosin FreeCAD:lla osaan tehdä vain todella alkeellisia juttuja.

15
Onhan makrot käytössä? Tuli mieleen kun Excel varoittaa heti asiasta ja ne pitää ottaa erikseen käyttöön. Näyttäisi Libressä olevan hiukan sama homma. Tosin erikoista jos se ei huomauta asiasta.

Tuossa on englanniksi miten voi sallia tietylle tiedostolle suorituksen
https://youtu.be/JEkjgZqWhr4?si=oWVryfTJlRAYY42y

16
Dieselöljy eli nafta. Karmean pahanhajuista ja paksua pakokaasua tuli ennen. Onneksi sitä ei enää käytetä

ML
Öööh, miten niin ei käytetä?

Siis ei käytetä ainakaan isoissa autoissa, koska pakokaasut olivat niin pahanhajuisia. Vaikka liikkeelle lähtiessä autosta lähti paksu pilvi pakokaasua. Kuulemma jotkut tekivät aivan kiusaa liikennevaloista lähtiessä. En muista käytettiinkö ennen henkilöautoissa naftaa.

ML
Itsellä on kyllä käyttikset ollut dieseleitä viimeiset 20 vuotta. Ja nimenomaan isoissa autoissa se yleinen on edelleen.

17
Yleistä keskustelua / Vs: XZ -Havoittuvuus Linuxeissa
« : 03.04.24 - klo:19.22 »
https://www.mail-archive.com/xz-devel@tukaani.org/msg00567.html

Tuo on aika mielenkiintoinen. Onko tuossa ollut tarkoitus vaikuttaa ihan tämän Pavlovin koodiin mutkan kautta?

https://en.wikipedia.org/wiki/XZ_Utils

Joka tapauksessa vaikuttaa, että tuossa on prässätty luovuttamaan tuota projektin ylläpitoa muille. Jotenkin hyökkää tuo
Lainaus
As I have hinted in earlier emails, Jia Tan may have a bigger role in
the project in the future. He has been helping a lot off-list and is
practically a co-maintainer already. :-) I know that not much has
happened in the git repository yet but things happen in small steps. In
any case some change in maintainership is already in progress at least
for XZ Utils.

--
Lasse Collin

18
Dieselöljy eli nafta. Karmean pahanhajuista ja paksua pakokaasua tuli ennen. Onneksi sitä ei enää käytetä

ML
Öööh, miten niin ei käytetä?

19
En ole mikään asiantuntija energian  tuottamisen osalta, onko nykyisin jo aurinko/tuulivoimapaneeleita joissain konemalleissa, että energian voi tuottaa koneen tarpeisiin niillä.
Ei varmasti noin, mutta joku peruspaneeli, akusto ja invertteri. Sillähän saa virran sama mihin verkkovirtalaitteeseen. Toki hinta nousee mitä enemmän virrankulutusta. Mutta tyyliin läppärin lataamiseen ja käyttämiseen tarvittavat laitteet varmaan saisi aika edukkaasti. Mitä uudempi kone, niin sitä paremmalla hyötysuhteella. Jossain oli myytävänä joku "powerbank" jossa oli integroituna jonkinlainen aurinkokenno. Sellaisellahan saa ladattua jonkin uuden USB-C läpyskän. Toki en kyllä luottaisi tuollaisen ns. yhdistelmäpaketin tehoon yhtään. Sillä varmaan unohtunut missä edes mainoksen näin.

20
Ubuntun kehitysversio / Vs: Informaatioergonomiaa
« : 25.03.24 - klo:15.43 »
Juuri hetki sitten katsoin jonkin YT videon, jossa esiteltiin uuden/tulevan Gnome version, onko se nyt 46 jos en väärin muista. Niin siinä tuo tiedosojen kopioinnin merkintä siirtyy Nautiluksen vasempaan alanurkkaan ja sieltä saa enemmän tietoja. Taisi olla, että myös siihen ylhäällä olevaan mikä info paneeli nyt nimeltään onkaan, niin sinne tulee myös ilmoitus jatkossa.

Olen kyllä täysin samaa mieltä aloittajan kanssa. Itse todella pitkästä aikaa laitoin Ubuntun kokeiluun yhdelle kannettavalle ja muuten ollut tyytyväinen, mutta törmäsin myös ihan samaan juttuun. Aloin kopioimaan tiedostoja ja ihmettelin aika pitkään, että mikä mättää, kunnes huomasin tuon merkin ja tajusin, että olin jo laittanut tyyliin neljä kertaa samat tiedostot kopioitumaan. Tuo pieni rinkula on todella huono indikaattori, varsinkin nykyisillä hidpi näytöillä kun elemntit on muutenkin aika pieniä. Onneksi tuo on käsittääkseni muuttumassa. En ihmettele jos tuosta on tullut paljon palautetta kehittäjille. Tämä sanottuna en tiedä kyllä milloin tuo sitten tulee Ubuntun verisohin.

https://www.youtube.com/watch?v=1r82NBk3aKM
Kohdassa 5:50 eteenpäin

Sivuja: [1] 2 3 ... 284