Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - qwertyy

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 277
21
Jos joku ihmettelee ja haluaa kokeilla ChatGPT:tä pikaisesti, niin tästä voi kokeilla selaimella.
https://chatbot.theb.ai/#/chat

Täällä ei liene montaakaan Edgen käyttäjää, mutta siihen integroitu uusi Bing vaikuttaa toimivan myös hienosti.

22
Niin no, riippuu aika pitkälti kuinka hyvin ajurit on paketoitu jakeluun. Itsellä nvidiat on toiminut kutakuinkin samoin kuin amd, vaikka sillä on avoimet ajurit. Isoimmat ongelmat tuntuu olevan vanhoilla tukemattomilla mallistoilla. Nvidian omien ajureiden suorituskyky on itseasiassa varsin hyvä.

23
Tuanoi – passaisko kysyä, noin niin kuin vastaisen varalle, voiko virtuaalikonsoleita käyttää vaikka näytönohjain ei toimisi?

Kai virtuaalikonsoleidenkin tylsää kirjoitusta on jonkin vehkeen piirrettävä näytölle, onko se se sama näytönohjain kuin grafiikan teko, vai kui? Olen joskus mielenkiinnosta avannut jonkin virtuaalikonsolin F1-F6 ja ajellut siitä hetken huvin vuoksi, joten kyllä sekin on toimivaksi todettu.
Käsittääkseni jokainen näyttölaite tukee ns. framebuffer tilaa ja sillä pitäisi onnistua ihan grafiikkakin, mutta todella hitaasti. Joskus käytin jonkin aikaa jotain kannettavaa tuossa tilassa, mutta se oli aika sietämättömän hidas työpöytä käytössä ja videotoisto oli ainakin silloin käytännössä mahdotonta.

Piti mielenkiinnosta pikaisesti vilkaista ja tuolla Arch linuxin wikissä taitaa olla vinkkiä puolen artikkelin kohdilla miten noita tiloja muutellaan.
https://wiki.archlinux.org/title/GRUB/Tips_and_tricks

Asiaan enemmän perehtyneet varmaan korjaa tai kertoo enemmän.

24
Mikä on snap valikko? Mitä valittu? Mikä jakeluversio/työpöytä on käytössä? Viestissäsi ei ole oikein päätä eikä häntää (taas). Varsin kyllästyttävää arvailla mitä olet tehnyt  ::)

25
Joskus saattoi käynnistysaikaa säätää pidemmäksi...kuuluuko sekin kiellettyjen listalle ???
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=55903.msg426488#msg426488
Ihan olet itse kysellyt aiheesta. Foorumin hakutoiminnolla meni alle minuutti.

Lainaus
PS. Erityisesti kysymyksen otsikkoon kannattaisi edes hieman panostaa. Otsikon tarkoitus on, että jo otsikosta voisi _tiivistettynä_ selvitä,
mikä on ongelmasi, jonka ratkaisemiseksi toivot asiallisia vastauksia.
Tämä  ::)

Samoin voisi alkaa harjoitella tuota foorumin hakutoiminnon käyttöä. Joka muuten toimii paremmin kun tekee parempia otsikointeja. Toki, joskus sillä ei tunnu löytävän vastausta, mutta grub on sellainen aihe josta on varmasti kymmeniä, jollei satoja ketjuja jo valmiiksi.

26
Luulin että raspi-config kyllä muuttaa myös työpöydän resoa. Ei sillä, että eipä tuota ole tullut kytkettyä 4k näyttöön koskaan. En nyt ihan tarkkaan muista, mutta siellä "käynnistävalikossa" on kyllä joku resoluution pikavaihtosovellus. Olikohan asetukset kohdan alla? Toki voi olla hankala löytää se kyllä tuolla resoluutiolla :)

edit: Tuolla näkyy valikko. Se olikin hiukan hölmösti tuolla "preferences" valikossa, mikä on aika outo hierarkia kyllä.
https://pimylifeup.com/raspberry-pi-screen-resolution/

27
En haluaisi masentaa, mutta sanonpa vain. Älä koske mihinkään noista. Saat järjestelmän taas todennäköisesti täysin solmuun. Kokeiles hakea tietoa vaikka Debianin ja Linux.fi:n sivuilta

https://www.linux.fi/wiki/Etusivu
https://www.debian.org/doc/

Kysymyksesi on hiukan sellaisia, että käyttäjän olisi hyvä lueskella aiheesta ensin itse ja kysyä sitten täsmentäviä kysymyksiä. Toki osiointia yms. on käsitelty tällä foorumilla myös varsin kattavasti.

28
Millä testaan kuinka nopeita nuo eri osiot ovat ???
nvme asemilla osioiden nopeustestissä ei ole järkeä. Eri asemien vertailussa ehkä, mutta asiasta on lukuisia käytännön sokkotestejä ja kukaan huomannut normaalissa käytössä eroa nopean sata ssd:n ja sitä merkittäväsi nopeampien asemien välillä.

29
Piti kokeilla tuota Flac toistoa mielenkiinnosta. VLC oli pistänyt itsensä oletukseksi ja sillä toimi, niin kuin oletettavissa oli. Sitten näemmä QuickTime yllättäen avasi tieston myös, mutta iTunesin korvaaja Music sovellus ei taas suostunut edes tuomaan listoille flac muotoa. Aika erikoinen paletti tuessa näemmä Ventura 13.3.1 versiossa.

iTunesia en testannut, mutta en sitä edes halua koneelleni. Jostain syystä se on aika vastenmielinen ohjelma makuuni. Ok ehkä Windows version järjetön resurssien kuluttaminen sekin vielä vaikuttaa mielipiteeseeni.

30
Ei. Ei ole käytännössä mitään merkitystä mikä jakelu on käytössä. Pätee kaikkiin ohjelmiin.

31
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu ei hyväksy usb-tikkua
« : 08.04.23 - klo:20.04 »
Toi virhe kertoo mitä Windowsissa pitäisi tehdä. Linuxissa liitos ei varmaankaan onnistu sen takia, että tiedostojärjestelmä on vaurioitunut ja se voisi mennä enemmän sekaisin. Eli Windowsiin ja tuo chkdsk komento tikulle ja kaikki on todennäköisesti ok.

32
Laitealue / Vs: Suositelkaa uutta kannettavaa surffailuun
« : 02.04.23 - klo:11.22 »
Hyvä huomio! Unohtui. Löytyykö vielä läppäreitä, joissa on RJ-45 -liitin (Ethernet)?
Reitittimelle, jos ihmettelette ::)

En ole nähnyt läppäriä, jossa ei olisi.
Tämän vuosikymmenen koneista ne on jäänyt melkein kaikista pois. Joutuu käyttämään usb-ethernet adapteria.

33
Laitealue / Vs: Suositelkaa uutta kannettavaa surffailuun
« : 01.04.23 - klo:18.24 »
Tuolta valitsemaan "Taitonetin laskevahintaisessa huutokaupassa hinnat laskevat 15 minuutin välein"
https://taitonetti.fi/huutokauppa

Tuopas on mukava systeemi, paha vaan kun en ole konetta vailla. :)
Ajattelin että toihan on jännittävä. Jätin yhdellä tuotteella sivun auki pariksi päivitykseksi. Petyin hinnan pudotukseen (senteissä) ja laskeskelin hiukan tuotetta. Tuloksena huima 26e pudotus tapahtuman loppuun mennessä, toki tästä kirjoitus hetkestä ja sitten kun hiukan katsoin Googlella tietoja, niin hinta jäisi jonnekin 160e tietämille ja euro alueella samaa konetta useammat on ostaneet n.150e:lla, mutta kaksi vuotta sitten  ::)

Lopahti mielenkiinto tuohon aika nopeasti. Luulin kyseessä olevan joku isompi prosenttilukema 15min välein.

Muoks.
Jaa siellä onkin alennusprosentti joka nousee 15min välein. Vaan eipä tuolla kuuhun mennä kun vartin välein +0,1%  :)

34
Lisäyksenä vielä, että se Suomessa ja Suomen kansassa ihmetyttänyt jo todella pitkän aikaa, kun täällä kokemukseni mukaan totaaliset paskatyöläisetkin, joita arvostan, äänestävät sitten kokoomusta vaaleissa, vaikka kokoomus perinteisesti puhuu suurten yritysten, suuren pääoman, rikkaiden asiaa etunenässä se aatteelinen tausta ja puolueohjelman linja kaudesta toiseen, ei mene jakeluuni.
En todennäköisesti äänestä Kokoomusta ja kuulun tuohon ilmeisesti "paskatyöläis" kategoriaan. Silti minusta heillä on paljon hyvin realistisia ajatuksia, jotka toteutuu verotusten kautta. En myöskään lainkaan näe heitä minään suuren pääoman rikkaiden kannattajina, vaan yrittäjyyttä tukevana ryhmänä ja nyt jos koskaan olisi tänne hvä saada lisää pienyrittäjiä ja isompiakin toki. Huonona asiana agenda tuntuu keskittyvän liikaa pk-seudulle.

SDP on täysi vitsi minusta. Kaikki tehdään lainalla ja koskaan he eivät ole olleet syyllisiä mihinkään ja erityisesti pitää aina moittia edeltäviä hallituksia loppuun saakka. Muistaakseni olisivat voineet olla kyllä merkittävä tekijä hekin jo kauan sitten estämässä nykyistä terveydenhuoltokriisiä. Minusta tuntuu, että tuokin aihe on ollut lähiaikoina ollut tapetilla.

Mutta siis ei oikein ole luottoa mihinkään puolueeseen enää. Soinikin takoi nyrkkiä pöytään ja puhui leveitä. Sitten kun katsoi meppi aikakauden "saavutuksia" ja tilastoja, niin ei ihme, että ei ukko palkoa asiasta enää puhunut. Varmaan vetänyt lonkkaa koko aikakauden.

Takin kääntäviä rottia nuo käytännössä kaikki on  :D

36
Jos koneella on tilaa ja se toimii, niin älä sorki :)

37
Raspi sai näemmä saman vitsauksen kuin näytönohjaimet. Trokarit ostaa varastot tyhjäksi ja yrittää myydä niitä melkein tupla hinnoilla. No onneksi todennäköisesti tänä vuonna noille tulee rajusti takkiin. En muista lähdettä, mutta saatavuus pitäisi parantua radikaalisti jo kesään mennessä. Itse aiheeseen, niin jos raspille on tarvetta, niin kannattaa tsekkailla Partco verkkokauppaa aktiivisesti. Siellä on näemmä välillä yllättäen ollut ihan kohtuu hinnoissa saatavilla.

38
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit tulosa, mitä mielesä
« : 29.03.23 - klo:20.18 »
Pitkälti samaa mieltä kaulahuivin kanssa. Tosin itse olen NATO:n kannalla täysin. Mutta todellisia takinkääntäjiä kyllä ollut liian pitkään noissa hommissa ja osataan vain syyttää edellisiä hallituksia.

39
Yleistä keskustelua / Vs: Vaalit tulosa, mitä mielesä
« : 29.03.23 - klo:19.55 »
Kunhan pääsee vihreitä ja vasureita vastaan äänestään, niin kaikki hyvin :)

40
joutuu?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 277