Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - qwertyy

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
61
Ajattelin laajentaa stereosta suoraan 5.1 kokoonpanoon. Katselin tuossa, että Asus Sonar Essence STX olisi ollut yksi hyvä vaihtoehto ja kuulokevahvari olisi tullut "kaupanpäälle". Vaikutti oikeastaan erittäin hyvältä vaihtoehdolta Linux-yhteensopivuuksineen, mutta törmäsin ensimmäiseen ongelmaan omassa kokoonpanossa. 5.1 äänet saa ulos vain S/PDIF:nä. En omista vahvistinta, koska käytössä on Genelecin aktiivikaiuttimet ja kyseisessä kortissa on vain kaksi RCA-ulosliitäntää.

Seuraava vaihtoehto oli rinnakkaismalli Asus Sonar Essence ST, johon saa lisäkortilla lisää analogisia lähtöjä.
Ongelma: Tämä onkin PCI-väyläinen, eikä PCI-e väyläinen kuten STX-malli. Ei käy minulle ja vaikka kävisi, niin kortin elinikä alkaisi oleen ehtoopuolella jo muutenkin nykyraudassa.

Järkeviä ehdotuksia? Varmaan sanomattakin selvää, että aikomuksissa on tavoitella laadukkaampaa ääntä kuin emon omista liitännöistä saa irti. Vai olisiko viisainta kuitenkin sitten hankkia vahvistin kutakuinkin tyhjänpantiksi ja vetää lankulta S/PDIF ääni sinne ja sen kautta kaiuttimille?

*edit*
Yksi vaihtoehto voisi olla Auzen X-Fi HomeTheater HD (kuka perhana näitä nimiä keksii? :D ), mutta mutta. Hintaa on aika paljon ja hiukan epäilyttää jo että saako kokoonpanoa ikään toimimaan kunnolla. GPU-->Auzen-->TV HDMI&Analog out. Voisi kuvitella, että sinisten levyjen kanssa voisi helposti päästä taistelemaan HDCP-ongelmista?

62
Tuli vanhan tietokoneen bios tuen puute vastaan. Olen joskus törmännyt muka useampaankin vaihtoehtoon, mutta tähän hätään en löytänyt kuin ohjelman nimeltä smart boot manager, jolla pitäisi onnistua boottaus usb asemille. Vaan eipä toimi kyseisessä tapauksessa.

Jollain varmaan on täälläkin kokemuksia ongelmasta? Bios on tietysti päivitetty uusimpaan, mutta siinäkään ei tullut usb bootti tukea.

64
Laitealue / USB1 -> Sarjaportti, buntut, freedos yms.
« : 24.01.12 - klo:22.31 »
Laitoinpas tilauksiin vanhan läppärin wanhoihin laitteisiin käsiksi pääsemiseksi. Koneessa kun on rinnakkaisportti, mutta enpäs huomannut kuin tilaamisen jälkeen, että myös se tärkeä sarjaportti DB9:llä näyttääkin suureksi hämmästykseksi puutuvan kokonaan.

Eli, toimiiko vanhassa ykkösmallin usb-liitännässä sarjaporttiadapterit? Olettaisin että toimii sarjaportin hitauden takia? Entä tunnistaako yleensä buntut usb-sarjaporttiadapterit out-of-box? Koneessa kyllä on pcmcia 2-3 liitännät, eli sen kautta kyseisen piuhan nyt ainakin saan kytkettyä, mutta näyttävät maksavan suunnilleen sen mitä koko kone :(

Jos joku vielä sattuisi tietämään, niin mahtaakohan FreeDOS:ssa saada usb:n kautta sarjaportti adapterin toimimaan? Tai ehkäpä viisainta olisi kokeilla asentaa Virtualboxiin oikea dos jos tarvis tulee?

65
Yleistä keskustelua / FUD yleisissä medioissa
« : 01.12.11 - klo:19.27 »
http://www.iltasanomat.fi/digi/hurja-vaite-salainen-vakoiluohjelma-miljoonissa-kannykoissa/art-1288432148895.html
http://www.youtube.com/watch?v=T17XQI_AYNo

Melkoista tuubaa. Itse en ainakaan nähnyt kyseisellä videolla yhtään mitään muuta kuin puhelimen debug tilassa. Ei pienintäkään todistetta, että tietoa lähetettäisiin esim. kyseiselle CarrierIQ putiikille. Välittömästi tuhannet ihmiset on sitä mieltä, että asia on 100% varma ja että tuo firma on paholainen numero uno, koska on nostanut kanteen videon tekijää vastaan. En kyllä itse ainakaan yhtään ihmettele, että on nostanut. Olisin itsekin aika käärmeissäni jos yritystäni joku mustamaalaisi noin heppoisilla "todisteilla". Media vielä ruokkii tätäkin uutista ja näyttänyt olevan iltasanomissa, mtv3:ssa jne.

Onko todellakin nykyään näin helppoa saada hirmuinen haloo? Ei käy kateeksi softayrityksiä.

Tietoa kerätään jatkuvasti ja tietyissä rajoissa se on minusta ainakin hyvä asia. Eihän palveluita muuten voi parantaa, mutta esim. tässä tapauksessa väitetään, että esim. tekstiviestit pystytään lukemaan täysin ja viitataan myös puheluiden kuuntelumahdollisuuteen  ::)

66
Täältä varmaankin löytyy cyanogenmodin käyttäjiä? Ruutailun jälkeen hoksasin että Cyanogenissä ei näemmä ole tukea googletilin ryhmille ja nyt reilusti yli 100 siististi ryhmiteltyä yhteystietoa on piilossa. Puolittaisen ratkaisun löysin Go contacts ex:llä joka korvaa nätisti alkuperäisen ja näemmä todella huonon dialerin, mutta ongelmana on se, että nähtävästi se ei toimi saapuvien puheluiden kanssa, enkä siis luonnollsesti muista kuin muutaman numeron ulkoa.

Kait tähän jokin näppärä ratkaisu pitäisi olla?

*edit*
Ihan turha sitten alkaa ehdottamaan että siirrän takaisin ryhmän "juureen" yhteystietoja kun ensimmäistä kertaa ne on näinkin hyvin ja selkeästi ryhmitelty.

*edit2*
Eipä mitään. Kyllä se sittenkin osaa hakea ryhmistä numerot/tiedot tuleviinkin numeroihin. En tiedä miksi ei heti toiminut. Ehkä vaati ohjelman asennuksen jälkeen uudelleenkäynnistyksen. Ainakaan mitään muuta en ole tehnyt.

67
En ole juurikaan koskaan edes etsinyt testiohjelmia joiden tuloksia voisi verrata Linux ja Windows versioiden kautta, kunnes tänään vahingossa huomasin että Unigine Heaven testiohjelma on nähtävästi tehty kummallekin.
http://unigine.com/products/heaven/download/

Oletteko te löytäneet paljon testiohjelmia, joiden tuloksia pystyisi vertailemaan Linux ja Windows käytössä? Olkoon testiaihe mikä vain.

68
RDP konkareita foorumeilla?

Vanha tripla E asus on lojunut tuossa hyllyssä jo hyvän tovin käyttämättömänä ja tuli tuossa yhtäkkiä mieleen, että olisiko mitään mieltä tehdä tuosta RDP-clienttiä verkon yli W7 host koneella toimiville virtualisoiduille käyttöjärjestelmille?

Eikait periaatteessa vaatisi kuin esim. Ubuntun tai vaikka Debianin perusasennuksen verkkoasetuksilla, X:llä ja rdesktop:lla? Lähinnä tulee ensimmäisenä mieleen tuo Asuksen pieni resoluutio 800x400, eli mahtaako RDP-ohjelmilla saada skaalattua resoluutiota? VirtualBoxissa voi toki clientin laittaa johonkin tiettyyn resoluutioon ja asettaa skaalauksen päälle. Tulos olisi ihan siedettävä varmasti tuossa Asuksessa, mutta tosiaan onnistuuko etätyöpöydällä?


69
Yleistä keskustelua / Google+ kutsuja jaossa
« : 21.08.11 - klo:13.54 »
Pääsin tutustumaan Google+:aan ja vaikuttaa tuo toki paljon paremmalta kuin FB ja mieluusti siirtyisinkin tuota käyttämään kunhan vain tuttavat vaivautuisivat hommaamaan tunnuksensa.

Mutta kutsuja olisi aika reippaasti jaossa halukkaille, eli laittakaahan viestiä jos kiinnostaa.

70
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntulla työpaikan verkkoon?
« : 09.08.11 - klo:21.27 »
Pitäisi päästä työpaikan verkkoon käsiksi Ubuntulla. Windowsilla en saanut hommaa inhimillisen helpolla toimimaan mitä ilmeisimmin Nortonin ohjelmiston takia. Ohjeena oli asentaa Cisco VPN Client software Windowsiin. Kyseinen ohjelma löytyy myös Linuxeille, mutta olenko käsittänyt oikein, että tuota ei Linuxeissa välttämättä edes tarvita, vaan sopivalla ohjelmalla homma hoituisi kokonaisuudessaan? Siis yhdistäminen työpaikan verkkoon ja etätyöpöydän käyttö/katselu (vnc)?

71
En juuri nyt satu oleen KDE:ssä, mutta muokkailin tuossa pari päivää sitten paneelia ihan uuteen uskoon, enkä ollutkaan ihan tyytyväinen ratkaisuihin. Nyt haluaisin palauttaa paneelin täysin alkuperäiseksi ja aloittaa alusta muokkailun kun lähtökohta onkin ihan hyvä. En vain hoksannut mitään nopeaa kikkaa miten kyseinen homma onnistuu. Jostain olen jo aiemmin lukenut hiukan vastaavaa ratkaisua, missä tuhottiin kde:n asetuskansiosta en nyt muista mikä tiedosto, mutta se nollasi taas käytännössä kaikki asetukset wallettia myöten (itse asiassa taisi olla koko kansio joka poistettiin?) ja se ei taas minulle kyllä käy kun haluan vain paneelin alkuperäiseksi.

Varmasti jokin ihan helppo jippo mitä en vain huomannut?

72
Olettekos asennelleet Draftsightia Kubuntuun tai Ubuntuun? Hain debin sivuilta ja komentelin
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg -i --force-architecture DraftSight.debTuloksena tyly
Lainaus
dpkg: varoitus: overriding problem because --force enabled:
 paketin arkkitehtuuri (i386) ei sovi yhteen järjestelmän arkkitehtuurin (amd64) kanssa
Valitaan aikaisemmin valitsematon paketti dassault-systemes-draftsight:i386.
dpkg: liittyen pakettiin DraftSight.deb, joka sisältää dassault-systemes-draftsight:i386, ennakkoriippuvuusongelma:
 Paketin dassault-systemes-draftsight:i386 asennus tarvitsee paketin libexpat1 (>= 2.0.1-4)
dpkg: virhe käsiteltäessä DraftSight.deb (--install):
 asennusriippuvuusongelma - ei asenneta dassault-systemes-draftsight:i386
Käsittelyssä tapahtui liian monta virhettä:
 DraftSight.deb
Vinkkejä?

Ai niin ja "luonnollisesti" 11.04 asennettuna

73
Löysin Androidille mitä mukavimman pikku ohjelman nimeltään CamScanner. Kyseinen ohjelma käsittelee kuvatun paperin automaattisesti, eli tekee kuvasta symmetrisen (trapezoid asetus monitoreissa voi kertoa joillekin parhaiten mitä tarkoitan), muuttaa kirkautta ja kontrastia että kuvat ei näytä harmaapohjaisilta, tekeepä vielä mukavasti valmiiksi PDF muotoon ja sivukoon voi määritellä suoraan vaikkapa A4 kokoon. Eli mainio pikkuohjelma hätäisiin dokumenttien ottamiseen.

Harmillisesti omassa puhelimessani on hiukan huono kamera valossa ja tulikin mieleen kotikäyttö ja että löytyykö PC:lle mitään samanlaista ohjelmaa jos hyödyntäisinkin tuota EOS 550D kameraa, jolla saisi otettua todella nopeasti riittävän hyviä kuvia isommastakin määrästä papereita.

Taitaa joutua tyytymään vanhaan hitaammanpuoleiseen pöytäskanneriin?

Btw on kyllä vielä nykyään ihan sairaissa hinnoissa nuo oikeat dokumenttiskannerit. Tuossa juuri tutkailin, niin en löytänyt sarjassa skannaavia laitteita alle 500€  :o

74
http://www.teamviewer.com/fi/download/index.aspx

Loistava ohjelma joka tuntuu toimivan kuin kello mitä testailin Windowsissa. Tukea löytyy myös Linuxille, ompulle ja jopa Androidille. Mitään huonoa sanottavaa testailujen jälkeen en tosiaan löytänyt kun yhteyden muodostaminen ei voi käydä tuota helpommin. Toki tuossa on se huono puoli, että periaatteessa tuossa on man-in-the-middle tietoturvaongelma mikä ei liene mikään ongelma kun kyseessä on ilmeisesti kuitenkin lähinnä kaupallinen ohjelma. Mitäpä mieltä te olette kyseisestä ratkaisusta noin tietoturvan suhteen?

Tuli kuitenkin mieleen, että mahtaisiko löytyä mitään vaihtoehtoa, jossa tuota välikättäkään ei olisi olemassa, vaan saisi suoran salatun yhteyden toiseen koneeseen. Siis tietenkin on Linuxissakin kutakuinkin suoraan tehtävissä, mutta että yhteyden muodostus olisi noin helppoa kun tuolla TeamViewerillä. Ei paljoa lohduta jos tuttavan pitäisi osata tehdä suhteellisen monimutkaisia säätöjä järjestelmään, ennen kuin pääsee itse edes vilkaiseen tilannetta paikanpäällä käymättä. Ongelmaksi suorassa yhteydessä taitaa tulla lähinnä muuttuvat IP:t, jonka juuri tuo TeamViewer tyylinen ratkaisu eliminoi?

En tiedä sitten miten vahvasti suojattuna tuo tieto kulkee muuten tuon ohjelman kautta. Nimittäin hiukan yllätyin kun kokeellisesti laitoin isännän mokkulayhteyden varaan ja otin toisella koneella nopean nettiyhteyden kautta sen käyttöön. Latailin tuolle koneelle flashin ja kokeilin mielenkiinnosta, että mitä tapahtuu jos avaankin etäkoneelle youtuben. Veikkasin että kuvaa ei tule lainkaan, mutta täydeksi yllätykseksi sain vieraskoneen kautta vielä suht katsottavaa kuvaa, vaikka yritin siirreellä samalla ikkunoitakin. Tosin värien bittimäärä oli selvästi todella alhainen.

Eikö tehokkaat salaukset yleensä vie kaistaa niin paljon, että tuollainen ei onnistu? Muistaakseni olen nähnyt yritysverkossakin otettavan ihan kaapelien kautta tehdyn etäyhteyden ja ihan kaapeloidulla ilmeisesti satasella verkkoyhteydellä kuvassa näytti olevan selkeää viivettä. Siis ihan saman verkon sisällä.

75
Huomasin tuossa, että HP:n läppärin laturissa on jotain aika pahasti vialla. Kytkee kiinni niin saattaa toimia pitkäänkin jos ei kuormita konetta. Jos taas konetta kuormittaa raskaasti, niin yleensä n.10min sisällä yhtäkkiä kone menee akkukäytölle ja virtalähteenmerkkivalo sammuu läppärin päässä. Jatkaa kuormittamista niin virtalähde saattaa lähteä taas mukaan hetkeksi. Jos vain jatkaa kuormittamista arviolta n.20min niin itse virtalähdemurikasta alkaa kuulumaan sirinän tai ehkä jopa kiehumisen tapaista ääntä. Veikkaisin että konkat tekee nopeaa kuolemaa ja virtalähde on varsin lämpöinenkin.

Mistä kannattaisi hommata yleismallin virtalähde? 19V/90W ja noin 5A pitäisi löytää (HP Pavilion DV7). Jossain oli juttua jonkin isomman pöytäkonevirtalähteiden valmistajan yleismallista läppäreihin, jonka piti olla erittäin laadukas ja sisältää käytännössä kaikkien läppärimallien vaihtopäät, mutta en satu sitä nyt löytämään. Alkuperäisestä virtalähde mallista näytetään pyydettävän yli 50e, eli sitä en ihan mielelläni hankkisi.

Ulkomailta noita tietysti löytyisi mutta pitäisi vaivautua katseleen taas erimaiden standardit, eli mieluummin ihan täältä kotimaasta.

Vinkkejä/suosituksia?

76
Kasailin tuossa Maximus IV Extreme Sandy Bridge kokoonpanon ja mielenkiintoisesti mm. Kubuntu toimii usb tikulta oikein hienosti ja rauta tuntui olevan kutakuinkin täydellisesti tuettu pikaisella live-usb kokeilulla. Vaan asennuksen jälkeen kun laitan boottauksen kiintolevyltä, niin Grub ei tervehdi edes tekstivalikolla vaan kursori jää vain vilkkumaan ylänurkkaan. Vielä erikoisempaa on että Grub kuitenkin toimii mm. tuolla Kubuntu live-usb tikulla. Johtunee tosin siitä, että tikulle on valmiiksi tehty Grubin asetukset, eikä se yritäkään tunnistaa kiintolevyjä? Meni varmaankin oikein?

Kokoonpanossa on yksi raid1 pakka johon on asennettuna Windows. Tuonkin kyllä näkee ihan normaalisti asennuksien aikana. Grub on luonnollisesti asennettuna samalle asemalle kuin Kubuntu.

Ideoita millä tuota voisi yrittää fiksailla?

77
Yleistä keskustelua / Pienet edulliset läppärit 2011
« : 09.05.11 - klo:23.29 »
Kasailin tässä tovi sitten hyvän pöytäkoneen ja ajattelin nyt hävittää tuon nykyisen 17" pöytäkoneen korvaajan ja laittaa oikeasti kannettavan mallin tilalle.

Ei muut ole sattunut puntaroimaan lähiaikoina samoja? Itsellä olisi kriteerinä

- max. 12"
- Sisäänrakennettu Bluetooth pakollinen, kuten wlan (eikait ole myytävänäkään enää koneita jossa sitä ei olisi)
- Mieluiten suhteellisen iso resoluutio näytönkokoon suhteutettuna, mikä on se eniten valintoja jarruttava
- Linux yhteensopiva
- akkukestoa pitäisi löytyä mieluusti reilun +6h
- Erittäin suuri bonus tulisi mattapintaisesta näytöstä, koska konetta tulisin käyttämään ulkona päivänvalossakin.

Kovin kallis kone ei saisi kyllä olla ja mieluummin prossutehoa kuin näytönohjaintehoa. Näytönohjaimen puolesta riittää kunhan nyt satunnaiset FullHD videot pyörähtäisi päälle, joka kyllä rajaa perus atomit pois laskuista.

Vähän tuossa katselin, että Samsung NF310 menisi aika pitkälti noihin kriteereihin akkukestoineen ja normaalia suuremmalla resoluutiollaan, mutta ne satunnaiset videot kyllä jäisi katsomatta. Hintakin olisi varsin hyvästi kohdillaan alle 400e lapullaan
http://www.samsung.com/fi/consumer/computer-peripherals/notebook/n-series/NP-NF310-A03SE/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification

Himpun halvemmalla saisi myös 1015PN Asusta Ioneineen ja sillä kyllä katsoisi ne videotkin, mutta akkukesto ja 1024x600 resoluutio ei taas oikein houkuta.
http://techreport.com/articles.x/19812

Yksi vaihtoehto voisi olla nämä olevat ja tulevat Brazos kannettavat. Thinkpad Edge malleista löytyisi vielä suhtkoht siedettävään hintaan Core i3 mallia, mutta niissäkin on ikävästi sitten kiiltäväpintaiset näytöt varmaan kaikissa.

78
Yleistä keskustelua / OpenOffice vs LibreOffice
« : 09.05.11 - klo:22.46 »
Yritin haulla vähän kaivella juttua, mutta en löytänyt äkkiseltään mitään ajankohtaista. Eli aiheeseen. Täällä on varmasti aika paljon näistä ohjelmista tietävää väkeä ja onko mitään spekulointeja tai varsinaisia linjauksia ollut, että miten näiden kanssa tulevaisuudessa tulee käymään? Jos oikein käsitin, niin Oracle teki jonkinmoiset oharit kehittäjäjien kannalta, mutta perui myös puheensa myös myöhemmin?

Villi veikkaus että LibreOffice tulee olemaan tulevaisuudessa ainakin sitten suurimmassa osassa Linux paketoinneista?

Ilmeisesti kehityslinjat ei vielä ole muuttunut niin paljoa, että yhteensopivuudessa olisi mitään eroa?

79
Yleistä keskustelua / Kotipalvelimista noin yleisesti
« : 31.03.11 - klo:11.00 »
Ajattelin nyt luoda tänne yleisen keskustelun puolelle tämän aiheen kun olen ajatellut laittaa itselleni jonkinlaisen pienimuotoisen palvelimen. Lähinnä pääsääntöisesti tiedostojen/käyttöjärjestelmien varmuuskopiointiin.

Yksi kriteeri minulle on, että ratkaisun pitää toimia raid 0:a kun kerran varmuuskopioit otetaan palvelimelle. Tietysti helpoin ratkaisu olisi ostaa jokin esim. Buffalon out-of-box NAS, mutta mitä olen lukenut arvosteluita, niin monet näistä valmiista ja sinänsä näppäristä ratkaisuista on ollut ihan järkyttävän hitaita, mitä ei heti kyllä odottaisi. Niinpä mielessä on käynyt, että jos kuitenkin ostaisi "oikean" kotipalvelimen, joissa tuota ongelmaa ole, vaikkapa nyt esim. Acerin pienen kotipalvelimen
http://www.amazon.com/Acer-Aspire-AH340-UA230N-Home-Server/dp/B001WGX15W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1243399793&sr=8-1

*edit*
Tuolla "oikealla" siis tarkoitan kutakuinkin normaaliin pc rautaan pohjautuvaa laitetta.

Tuo olisi aika ihanteellinen hotswap asemineen ja virrankulutuskaan ei varmasti päätä huimaa. Paha vain että tuotakaan ei sitten ole myyty ilmeisesti lainkaan euroopassa. Tuli sitten mieleen, että jonkinlainen mATX (Atom tai jokin mobiiliprossuinen Intel?) DIY kone voisi olla myös mahdollinen, mutta en ole nähnyt missään sopivaa runkoa tarkoitukseen, siis esim. tuota ylläolleen Acerin tapaista. Ylipäätään kotipalvelin tarjonta on aika heikkoa poislukien nyt nuo valmiit yhdenkiintolevyn NAS:t

Mitä teiltä löytyy tai minkälaisen itse laittaisit kotipalvelimeksi?

80
Ei muka pistänyt silmään tällaista aihetta.

Tuli tuossa mieleen, että miten Ubuntussa tai Kubuntussa pitäisi toimia jos tekisi koneen yhteiseen käyttöön niin, että seuraavat ehdot täyttyy?

- Kone käynnistyy ilman salasanakyselyä työpöydälle, niin että kaikki voivat aloittaa työskentelyn normaalisti. Tämä on tietysti helppo toteuttaa kun laittaa vain automaattisen kirjautumisen päälle
- Kukaan ei oletuksena pysty liittämään mitään muistilaitetta koneeseen ja kopioimaan tietoja kyseiseltä koneelta omaan käyttöön. Tämä tietysti onnistuu, niin että poistaa käyttäjältä vain oikeuden liittää laite, eli olikos se nyt users tiedoston media kohta? No tiedätte varmaankin mitä ajattelen.
- Tietyt henkilöt pystyisi liittämään jollain tietyllä määrätyllä salasanalla muistilaitteen ja kopioimaan tiedostoja, mutta salasana ei saisi olla pääkäyttäjän salasana/sudo että konetta ei pääsisi mitenkään laittamaan solmuun.

Eli lyhyesti ei järjestelmänhallintaoikeuksia, mutta mahdollisuus liittää laite erikseen määrätyllä salasanalla ilman erillistä kirjautumista toisena käyttäjänä, jolla onkin oikeudet liittää laitteita.

Pitäisikö tuollaisessa tilanteessa tehdä erikseen vain käyttäjätili, jossa otetaan tuo massamuistin liittämismahdollisuus users tiedostosta pois, vai pitääkö silloin syöttää juuri pääkäyttäjän salasana/sudoilla että liittäminen onnistuu?

Tai pitääkö koneella silloin olla oikeastaan kolme käyttäjää. Pääkäyttäjä ja kaksi normaali käyttäjää. Toiselta normaalilta käyttäjältä poistetaan oikeus liittää laitteita, jolla kirjaudutaan sisälle normaalisti ja toinen käyttäjä, jolla taas olisi oikeus liittää laitteita ja järjestelmä silloin kysyy tämän käyttäjän salasanaa?

Hankalasti selitetty, mutta tuli vain mieleen, että miten homma pitäisi tehdä oikeaoppisesti Linuxeissa ja onko tapauksessa mitään eroja riippuen työpöydästä siis Gnome vs KDE? Äkkiä ajateltuna ei tule mieleen syytä, miksi olisi mitään eroa.

Ai niin ja järjestelmästä pitäisi pystyä eliminoimaan myös samalla kaikki näytönsäästäjä/virranhallinan jälkeiset salasanakyselyt yms., niin että kenenkään ei pitäisi joutua missään vaiheessa salasanaa antamaan, jos ei sitten kyseessä ole pääkäyttäjän teot tai tuo mainittu laitteen liittäminen.

Lähinnä siis ajattelin tällaista sanotaan vaikkapa työpaikan yhteistä prosessinvalvontatietokonetta, jonka käyttökynnys olisi mahdollisimman pieni ja jossa tiettyjen henkilöiden ei tarvitsisi kirjautua erikseen koneelle kopioidakseen vaikkapa joitain prosessiin liittyviä tietoja, mutta suurimmalta osalta käyttäjiä tämä pitäisi nimenomaan estää.

Mietiskelin tuossa että tämä on varmaankin suhtkoht helposti toteutettavissa Linuxeissa, mutta Windowsissa tuo ei taitaisi onnistua ilman erillistä kirjautumista? Ei ainakaan tule heti mieleen, että miten tuo winukassa onnistuisi.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8