Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - qwertyy

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8
61
Tuli hommattua tuo Raspberry Pi ja en ole vielä edes aloittanut sillä oikein mitään tekemään, mutta yksi asia vähän vaivaa. Kertokaas viisaammat, että miksi vektorigrafiikkaa ei käytetä kovin paljoa sovelluksissa. Meinaan että eikös esim. Pythonilla yleensä tehdä sovellukselle jonkinlainen tietynkokoinen screeni mihin sovelluksen gui tehdään.

Lähinnä siis mielessä että jos teen sovelluksen jota haluan käyttää koko ruudulla, niin vektorigrafiikka lienee järkevin vaihtoehto jos resoluutio voi olla luokkaa perus sd tv tai vaikka fullhd näyttö? Tietysti grafiikka voi skaalata aina ylöspäin, mutta jälki on tietysti varsin järkyttävää.

62
Eli, eli. Mitä ilmeisimmin teen Debian asennuksen tässä aivan lähiaikoina ja nykyinen vakaa Squeeze alkaa tuntumaan jo hiukan vanhahtavalta. Eli jos teen asennuksen vielä testing vaiheessa olevasta Wheezystä, niin tuleeko tapahtumaan mitään käytönkannalta vaikuttavaa muutosta kun siitä tehdään vakaa. Jos oikein olen käsittänyt, niin tähän ei välttämättä enää mene oikein kauaa. Eli joudun muuttamaan sources tiedostoa tai tekemään käytännössä mitään kun tuo järjestelmän tila muutetaan.

Olen aika varma asiasta, eli uskoakseni ei tarvitse tehdä yhtään mitään, mutta kaipailisin vahvistusta asialle Debian käyttäjiltä.

Kiitos.

63
Yleistä keskustelua / Kokemuksia android tableteista
« : 12.08.12 - klo:15.11 »
Tuli hankittua Asus Transformer Pad Infinity näppäimistötelakalla ja ajattelin laittaa noin viikon käytön jälkeisiä kokemuksia, koska tabletit varmaankin kiinnostaa aika monia tietokoneista kiinnostuneita käyttäjiä.

Laite telakkoineen on varsin kallis ja kutakuinkin samaan hintaan tai ei ainakaan kovin paljoa isommalla panostuksella olisi alkanut saamaan jo todella hyviä ultrabookkeja. Pöytäkone on kuitenkin kuitenkin todella hyvässä kondiksessa ja ajattelin että pärjään kyllä ilman tietokonesovelluksiakin ja sanoisin, että paljon paremmin, mitä ajattelinkaan.

Itse laite raudaltaan ja viimeistelyltään on suorastaan loistava. Erittäin laadukkaan oloinen alumiinirunko ja IPS fullhd näyttö on suorastaan loistava. Telakkassa aika ison miinuksen annan touchpadille, koska sitä ei pysty varsinaisesti muokkaamaan käytöltä lähellekään samoin kuin pc:ssä. Näppäimistö ei ole paras mahdollinen tuntumaltaa, mutta tätäkin kirjoittelen sillä ja voisi kiteyttää, että kyllä tällä pärjää ihan hyvin. Suurin outous on, että näppäimistöstä ei löydy delete-näppäintä ja se aluksi häiritsee kyllä aika paljon kun yrittää muokkailla tekstiä. Akkukesto on suorastaan mielettömän hyvän oloinen. Alkuviikosta saatu kone ja nyt sunnuntaina alkaa itse tabletista pikkuhiljaa loppumaan virta.

Mitä tulee softaan, niin Ice Cream Sandwitch on kyllä aika mukava mielestäni käyttää ja suhteellisen pienillä muutoksilla Asus on saanut tehtyä kyllä aika mukavasti toimivan paketin. Normaalissa nettiselailussa oikeastaan ainoa harmia on hiukan aiheuttanut selaimet, joihin ei saa toistaiseksi plugineita esim. AdBlock. Toisaalta on varsin mukava tehdä esim. myyntiilmoituksia kun voi samalla laitteella helposti ottaa myyntikuvat ja siirtää ne nettipalveluun. Samoin some-palvelut tuntuu jotenkin miellyttävimmältä käyttää tabletissa, mitä tietokoneella. En odottanut paljoa mukana tulleelta "officepaketilta", mutta no kyllä tuolla yllättävän hyvin saa ihan perusjuttuja tehtyä. Huom siis perusjuttua, ei liene yllätys että oikein hirvittävän syvällisiä ominaisuuksia ei kuitenkaan löydy, mutta toisaalta eipä niitä ainakaan vielä ole kaivannutkaan, vaan mieluummin sellaiset sitten vaikka pöytäkoneella. Ainoastaan kerran olen pakosta joutunut käynnistämään tietokoneen, koska piti saada VPN VNC yhteydellä tarkistettua yksi asia. Tosin marketista näyttäisi löytyvän softat myös tähän käyttöön, mutta käytännönkokemusta ei vielä ole. Mitä tulee dokumenttien tulostamiseen, niin ominaisuudet on aika karsittuja ja aika kömpelöitä vielä nykyään käyttääkin (Kokemusta tosin vain Samsungin tulostimesta) ja laitetuki ei todellakaan ole itsestäänselvyys.

Mitä tulee viihdekäyttöön, niin oikein mukavan oloinen laite katsella videoita ja kuunnella musiikkia. Tosin ikävästi sai huomata, että joitain sovelluksia kuten Spotify ei ole vielä oikein hyvin optimoitu tableteille ja kyseinen sovellus toimii vain pystyasennossa.

Tietokoneella, eikä kannettavillakaan ole käytännössä koskaan ole tullut luettua yhtään ylimääräistä, mutta tablet kyllä soveltuu mielestäni varsin hyvin esim. e-kirjojen lukemiseen. Pikselitiheys on minusta ihan riittävä ja ainakaan vielä ei ole tullut esim. silmien puutumista. Myönnettäköön että oikein älyttömän pitkiä lukuhetkiä ei kuitenkaan ole tullut vielä harrastettua.

64
Ajattelin aloittaa tämän ketjun, kun huomasin tuossa, että automerkin vaihdoksen jälkeen BMW:n diagnostiikkaohjelmistot näyttää ainakin osittain pyörivän Unixin päällä, mikä tuli itselleni melkoisena yllätyksenä. Tosin niitä näyttää olevan myös Windows CE:n päälläkin toimivia, mutta kuitenkin.

Ilmeisesti osa lentokoneissa käytettävistä ns. mediakeskuksista pyörii Linuxilla? Missä te olette nähneet Linuxia tai Unixia käytössä. Siis juuri tällaisissa erikoisemmissa kohteissa, eikä siis servereissä/pöytäkoneissa.

65
Miten buntuissa oikein määräytyy käyttäjätasot? Pisti vain silmään, että jos teen sudoilun vaatiman ensimmäisen käyttäjän a lisäksi toisen käyttäjätilin b, joka ei kuulu wheel ryhmään, niin jos ajan päivitykset tällä jälkimmäisellä tilillä b järjestelmä tietysti kysyy ensimmäisen käyttäjätilin a sudo käyttäjäsalasanaa päivityksen aktivoimiseksi. No tämä tietysti on ihan ok, mutta jos avaan tuon jälkeen päätteessä top:n, niin päivitysprosessi näyttää kuitenkin kuuluvan tälle käyttäjälle b, joka ei kuulu wheel ryhmään?

Ei minusta kovinkaan loogista ja pystyykö järjestelmänvalvoja edes huomaamaan, että päivitykset olisi ajettu hänen sudoiluna?

Olen ajellut Linuxeja käytännössä aina yhdellä käyttäjällä, joka on kuulunut wheel ryhmään tai vaihtoehtoisesti normaalina käyttäjänä ja root-tili lisänä ja useamman käyttäjätilin järjestelmät on minulle outoja.

Miten Linuxeissa tai erityisesti Xubuntussa nyt sitten on määritelty esim. päivitysprosessi, että normaalikäyttäjä voi aktivoida sen jos vain tietää sudo salasanan. Kuuluko kyseinen ohjelma siis "ryhmään" hiukan kuten esim. Virtualboxin usb-käyttöoikeudet? Yritin selailla käyttäjiä ja ryhmiä, mutta en muka huomannut kuitenkaan tällaistä kohtaa?

66
Mistähän nyt tuulee? Mm. openSUSE asentui yhdelle kannettavistani ihan ok, mutta tuoreinta Xubuntun kun yrittää asennella, niin aina päätyy grub shelliin. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia? Dualboot kone, jossa XP. Vanhahko läppäri 160Gt kiintolevyllä.

Parhaillaan kokeilen tehdä alkuun tyhjää tilaa 500Mt, pienentää väliin XP:n osion ja tehdä taas uudelleen asennuksen. Tuntuu vain oudolta, että sussu toimi ihan out-of-box. Samoin Debian ja CentOS:kin samoilla aiemmilla osioinneilla.

67
Ajattelin laajentaa stereosta suoraan 5.1 kokoonpanoon. Katselin tuossa, että Asus Sonar Essence STX olisi ollut yksi hyvä vaihtoehto ja kuulokevahvari olisi tullut "kaupanpäälle". Vaikutti oikeastaan erittäin hyvältä vaihtoehdolta Linux-yhteensopivuuksineen, mutta törmäsin ensimmäiseen ongelmaan omassa kokoonpanossa. 5.1 äänet saa ulos vain S/PDIF:nä. En omista vahvistinta, koska käytössä on Genelecin aktiivikaiuttimet ja kyseisessä kortissa on vain kaksi RCA-ulosliitäntää.

Seuraava vaihtoehto oli rinnakkaismalli Asus Sonar Essence ST, johon saa lisäkortilla lisää analogisia lähtöjä.
Ongelma: Tämä onkin PCI-väyläinen, eikä PCI-e väyläinen kuten STX-malli. Ei käy minulle ja vaikka kävisi, niin kortin elinikä alkaisi oleen ehtoopuolella jo muutenkin nykyraudassa.

Järkeviä ehdotuksia? Varmaan sanomattakin selvää, että aikomuksissa on tavoitella laadukkaampaa ääntä kuin emon omista liitännöistä saa irti. Vai olisiko viisainta kuitenkin sitten hankkia vahvistin kutakuinkin tyhjänpantiksi ja vetää lankulta S/PDIF ääni sinne ja sen kautta kaiuttimille?

*edit*
Yksi vaihtoehto voisi olla Auzen X-Fi HomeTheater HD (kuka perhana näitä nimiä keksii? :D ), mutta mutta. Hintaa on aika paljon ja hiukan epäilyttää jo että saako kokoonpanoa ikään toimimaan kunnolla. GPU-->Auzen-->TV HDMI&Analog out. Voisi kuvitella, että sinisten levyjen kanssa voisi helposti päästä taistelemaan HDCP-ongelmista?

68
Tuli vanhan tietokoneen bios tuen puute vastaan. Olen joskus törmännyt muka useampaankin vaihtoehtoon, mutta tähän hätään en löytänyt kuin ohjelman nimeltä smart boot manager, jolla pitäisi onnistua boottaus usb asemille. Vaan eipä toimi kyseisessä tapauksessa.

Jollain varmaan on täälläkin kokemuksia ongelmasta? Bios on tietysti päivitetty uusimpaan, mutta siinäkään ei tullut usb bootti tukea.

70
Laitealue / USB1 -> Sarjaportti, buntut, freedos yms.
« : 24.01.12 - klo:22.31 »
Laitoinpas tilauksiin vanhan läppärin wanhoihin laitteisiin käsiksi pääsemiseksi. Koneessa kun on rinnakkaisportti, mutta enpäs huomannut kuin tilaamisen jälkeen, että myös se tärkeä sarjaportti DB9:llä näyttääkin suureksi hämmästykseksi puutuvan kokonaan.

Eli, toimiiko vanhassa ykkösmallin usb-liitännässä sarjaporttiadapterit? Olettaisin että toimii sarjaportin hitauden takia? Entä tunnistaako yleensä buntut usb-sarjaporttiadapterit out-of-box? Koneessa kyllä on pcmcia 2-3 liitännät, eli sen kautta kyseisen piuhan nyt ainakin saan kytkettyä, mutta näyttävät maksavan suunnilleen sen mitä koko kone :(

Jos joku vielä sattuisi tietämään, niin mahtaakohan FreeDOS:ssa saada usb:n kautta sarjaportti adapterin toimimaan? Tai ehkäpä viisainta olisi kokeilla asentaa Virtualboxiin oikea dos jos tarvis tulee?

71
Yleistä keskustelua / FUD yleisissä medioissa
« : 01.12.11 - klo:19.27 »
http://www.iltasanomat.fi/digi/hurja-vaite-salainen-vakoiluohjelma-miljoonissa-kannykoissa/art-1288432148895.html
http://www.youtube.com/watch?v=T17XQI_AYNo

Melkoista tuubaa. Itse en ainakaan nähnyt kyseisellä videolla yhtään mitään muuta kuin puhelimen debug tilassa. Ei pienintäkään todistetta, että tietoa lähetettäisiin esim. kyseiselle CarrierIQ putiikille. Välittömästi tuhannet ihmiset on sitä mieltä, että asia on 100% varma ja että tuo firma on paholainen numero uno, koska on nostanut kanteen videon tekijää vastaan. En kyllä itse ainakaan yhtään ihmettele, että on nostanut. Olisin itsekin aika käärmeissäni jos yritystäni joku mustamaalaisi noin heppoisilla "todisteilla". Media vielä ruokkii tätäkin uutista ja näyttänyt olevan iltasanomissa, mtv3:ssa jne.

Onko todellakin nykyään näin helppoa saada hirmuinen haloo? Ei käy kateeksi softayrityksiä.

Tietoa kerätään jatkuvasti ja tietyissä rajoissa se on minusta ainakin hyvä asia. Eihän palveluita muuten voi parantaa, mutta esim. tässä tapauksessa väitetään, että esim. tekstiviestit pystytään lukemaan täysin ja viitataan myös puheluiden kuuntelumahdollisuuteen  ::)

72
Täältä varmaankin löytyy cyanogenmodin käyttäjiä? Ruutailun jälkeen hoksasin että Cyanogenissä ei näemmä ole tukea googletilin ryhmille ja nyt reilusti yli 100 siististi ryhmiteltyä yhteystietoa on piilossa. Puolittaisen ratkaisun löysin Go contacts ex:llä joka korvaa nätisti alkuperäisen ja näemmä todella huonon dialerin, mutta ongelmana on se, että nähtävästi se ei toimi saapuvien puheluiden kanssa, enkä siis luonnollsesti muista kuin muutaman numeron ulkoa.

Kait tähän jokin näppärä ratkaisu pitäisi olla?

*edit*
Ihan turha sitten alkaa ehdottamaan että siirrän takaisin ryhmän "juureen" yhteystietoja kun ensimmäistä kertaa ne on näinkin hyvin ja selkeästi ryhmitelty.

*edit2*
Eipä mitään. Kyllä se sittenkin osaa hakea ryhmistä numerot/tiedot tuleviinkin numeroihin. En tiedä miksi ei heti toiminut. Ehkä vaati ohjelman asennuksen jälkeen uudelleenkäynnistyksen. Ainakaan mitään muuta en ole tehnyt.

73
En ole juurikaan koskaan edes etsinyt testiohjelmia joiden tuloksia voisi verrata Linux ja Windows versioiden kautta, kunnes tänään vahingossa huomasin että Unigine Heaven testiohjelma on nähtävästi tehty kummallekin.
http://unigine.com/products/heaven/download/

Oletteko te löytäneet paljon testiohjelmia, joiden tuloksia pystyisi vertailemaan Linux ja Windows käytössä? Olkoon testiaihe mikä vain.

74
RDP konkareita foorumeilla?

Vanha tripla E asus on lojunut tuossa hyllyssä jo hyvän tovin käyttämättömänä ja tuli tuossa yhtäkkiä mieleen, että olisiko mitään mieltä tehdä tuosta RDP-clienttiä verkon yli W7 host koneella toimiville virtualisoiduille käyttöjärjestelmille?

Eikait periaatteessa vaatisi kuin esim. Ubuntun tai vaikka Debianin perusasennuksen verkkoasetuksilla, X:llä ja rdesktop:lla? Lähinnä tulee ensimmäisenä mieleen tuo Asuksen pieni resoluutio 800x400, eli mahtaako RDP-ohjelmilla saada skaalattua resoluutiota? VirtualBoxissa voi toki clientin laittaa johonkin tiettyyn resoluutioon ja asettaa skaalauksen päälle. Tulos olisi ihan siedettävä varmasti tuossa Asuksessa, mutta tosiaan onnistuuko etätyöpöydällä?


75
Yleistä keskustelua / Google+ kutsuja jaossa
« : 21.08.11 - klo:13.54 »
Pääsin tutustumaan Google+:aan ja vaikuttaa tuo toki paljon paremmalta kuin FB ja mieluusti siirtyisinkin tuota käyttämään kunhan vain tuttavat vaivautuisivat hommaamaan tunnuksensa.

Mutta kutsuja olisi aika reippaasti jaossa halukkaille, eli laittakaahan viestiä jos kiinnostaa.

76
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntulla työpaikan verkkoon?
« : 09.08.11 - klo:21.27 »
Pitäisi päästä työpaikan verkkoon käsiksi Ubuntulla. Windowsilla en saanut hommaa inhimillisen helpolla toimimaan mitä ilmeisimmin Nortonin ohjelmiston takia. Ohjeena oli asentaa Cisco VPN Client software Windowsiin. Kyseinen ohjelma löytyy myös Linuxeille, mutta olenko käsittänyt oikein, että tuota ei Linuxeissa välttämättä edes tarvita, vaan sopivalla ohjelmalla homma hoituisi kokonaisuudessaan? Siis yhdistäminen työpaikan verkkoon ja etätyöpöydän käyttö/katselu (vnc)?

77
En juuri nyt satu oleen KDE:ssä, mutta muokkailin tuossa pari päivää sitten paneelia ihan uuteen uskoon, enkä ollutkaan ihan tyytyväinen ratkaisuihin. Nyt haluaisin palauttaa paneelin täysin alkuperäiseksi ja aloittaa alusta muokkailun kun lähtökohta onkin ihan hyvä. En vain hoksannut mitään nopeaa kikkaa miten kyseinen homma onnistuu. Jostain olen jo aiemmin lukenut hiukan vastaavaa ratkaisua, missä tuhottiin kde:n asetuskansiosta en nyt muista mikä tiedosto, mutta se nollasi taas käytännössä kaikki asetukset wallettia myöten (itse asiassa taisi olla koko kansio joka poistettiin?) ja se ei taas minulle kyllä käy kun haluan vain paneelin alkuperäiseksi.

Varmasti jokin ihan helppo jippo mitä en vain huomannut?

78
Olettekos asennelleet Draftsightia Kubuntuun tai Ubuntuun? Hain debin sivuilta ja komentelin
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg -i --force-architecture DraftSight.debTuloksena tyly
Lainaus
dpkg: varoitus: overriding problem because --force enabled:
 paketin arkkitehtuuri (i386) ei sovi yhteen järjestelmän arkkitehtuurin (amd64) kanssa
Valitaan aikaisemmin valitsematon paketti dassault-systemes-draftsight:i386.
dpkg: liittyen pakettiin DraftSight.deb, joka sisältää dassault-systemes-draftsight:i386, ennakkoriippuvuusongelma:
 Paketin dassault-systemes-draftsight:i386 asennus tarvitsee paketin libexpat1 (>= 2.0.1-4)
dpkg: virhe käsiteltäessä DraftSight.deb (--install):
 asennusriippuvuusongelma - ei asenneta dassault-systemes-draftsight:i386
Käsittelyssä tapahtui liian monta virhettä:
 DraftSight.deb
Vinkkejä?

Ai niin ja "luonnollisesti" 11.04 asennettuna

79
Löysin Androidille mitä mukavimman pikku ohjelman nimeltään CamScanner. Kyseinen ohjelma käsittelee kuvatun paperin automaattisesti, eli tekee kuvasta symmetrisen (trapezoid asetus monitoreissa voi kertoa joillekin parhaiten mitä tarkoitan), muuttaa kirkautta ja kontrastia että kuvat ei näytä harmaapohjaisilta, tekeepä vielä mukavasti valmiiksi PDF muotoon ja sivukoon voi määritellä suoraan vaikkapa A4 kokoon. Eli mainio pikkuohjelma hätäisiin dokumenttien ottamiseen.

Harmillisesti omassa puhelimessani on hiukan huono kamera valossa ja tulikin mieleen kotikäyttö ja että löytyykö PC:lle mitään samanlaista ohjelmaa jos hyödyntäisinkin tuota EOS 550D kameraa, jolla saisi otettua todella nopeasti riittävän hyviä kuvia isommastakin määrästä papereita.

Taitaa joutua tyytymään vanhaan hitaammanpuoleiseen pöytäskanneriin?

Btw on kyllä vielä nykyään ihan sairaissa hinnoissa nuo oikeat dokumenttiskannerit. Tuossa juuri tutkailin, niin en löytänyt sarjassa skannaavia laitteita alle 500€  :o

80
http://www.teamviewer.com/fi/download/index.aspx

Loistava ohjelma joka tuntuu toimivan kuin kello mitä testailin Windowsissa. Tukea löytyy myös Linuxille, ompulle ja jopa Androidille. Mitään huonoa sanottavaa testailujen jälkeen en tosiaan löytänyt kun yhteyden muodostaminen ei voi käydä tuota helpommin. Toki tuossa on se huono puoli, että periaatteessa tuossa on man-in-the-middle tietoturvaongelma mikä ei liene mikään ongelma kun kyseessä on ilmeisesti kuitenkin lähinnä kaupallinen ohjelma. Mitäpä mieltä te olette kyseisestä ratkaisusta noin tietoturvan suhteen?

Tuli kuitenkin mieleen, että mahtaisiko löytyä mitään vaihtoehtoa, jossa tuota välikättäkään ei olisi olemassa, vaan saisi suoran salatun yhteyden toiseen koneeseen. Siis tietenkin on Linuxissakin kutakuinkin suoraan tehtävissä, mutta että yhteyden muodostus olisi noin helppoa kun tuolla TeamViewerillä. Ei paljoa lohduta jos tuttavan pitäisi osata tehdä suhteellisen monimutkaisia säätöjä järjestelmään, ennen kuin pääsee itse edes vilkaiseen tilannetta paikanpäällä käymättä. Ongelmaksi suorassa yhteydessä taitaa tulla lähinnä muuttuvat IP:t, jonka juuri tuo TeamViewer tyylinen ratkaisu eliminoi?

En tiedä sitten miten vahvasti suojattuna tuo tieto kulkee muuten tuon ohjelman kautta. Nimittäin hiukan yllätyin kun kokeellisesti laitoin isännän mokkulayhteyden varaan ja otin toisella koneella nopean nettiyhteyden kautta sen käyttöön. Latailin tuolle koneelle flashin ja kokeilin mielenkiinnosta, että mitä tapahtuu jos avaankin etäkoneelle youtuben. Veikkasin että kuvaa ei tule lainkaan, mutta täydeksi yllätykseksi sain vieraskoneen kautta vielä suht katsottavaa kuvaa, vaikka yritin siirreellä samalla ikkunoitakin. Tosin värien bittimäärä oli selvästi todella alhainen.

Eikö tehokkaat salaukset yleensä vie kaistaa niin paljon, että tuollainen ei onnistu? Muistaakseni olen nähnyt yritysverkossakin otettavan ihan kaapelien kautta tehdyn etäyhteyden ja ihan kaapeloidulla ilmeisesti satasella verkkoyhteydellä kuvassa näytti olevan selkeää viivettä. Siis ihan saman verkon sisällä.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8