Kirjoittaja Aihe: Järjestelmän tahallinen kaataminen?  (Luettu 1582 kertaa)

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5437
  • Profiili
Järjestelmän tahallinen kaataminen?
« : 20.03.21 - klo:12.57 »
Tuossa törmäsin sellaiseen, että jollain oli jäänyt 3D-tulostin lämmöt päälle, kun RPi:n Octoprint oli kaatunut. Itse tiedän omasta sen, että jos yhteys katkeaa, niin tulostimen ohjainkortti pysäyttää itsensä oliko nyt 15min sisään jos mitään ulkopuolista ohjausta ei tule Octolta.

Mutta sitten tajusin, että asia ei ehkä olekaan tosiaan ihan sama, mikäli tuo Octoprint tosiaan jämähtää jumiin. Sehän ei välttämättä ole ihan sama kuin, että USB-yhteys vain katoaa ja erityisesti varmasti eri asia kuin, että sammutan tuon RPi:n hallitusti. Tuli mieleen varuilta kokeilla testata tilanne omassa kokoonpanossa.

Ensimmäisenä tuli mieleen vanha "halt" komento. Eikö tuo periaatteessa ole lähimpänä järjestelmän "simuloitua" kaatumista, koska eikö se pysäytä kaikki CPU toiminnot? Sitten tuli mieleen, että olisiko toinen testi mahdollista tehdä pysäyttämällä kaikki käynnissä olevat ohjelmat, eikö silloin periaatteessa kernelin takia kuitenkin esim. USB-porttiliikenne jää toimintaan?

Ajatuksia?

nm

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 15461
  • Profiili
Vs: Järjestelmän tahallinen kaataminen?
« Vastaus #1 : 20.03.21 - klo:15.10 »
Ensimmäisenä tuli mieleen vanha "halt" komento. Eikö tuo periaatteessa ole lähimpänä järjestelmän "simuloitua" kaatumista, koska eikö se pysäytä kaikki CPU toiminnot?

halt sammuttaa järjestelmän hallitusti, joten se ei vastaa jumiutumista, eikä välttämättä edes äkillistä kaatumista.


Sitten tuli mieleen, että olisiko toinen testi mahdollista tehdä pysäyttämällä kaikki käynnissä olevat ohjelmat, eikö silloin periaatteessa kernelin takia kuitenkin esim. USB-porttiliikenne jää toimintaan?

Ajatuksia?

Joo, kannattaa kokeilla pelkän octoprint-prosessin pysäyttämistä STOP-signaalilla. Se vastaa ehkäpä parhaiten ohjelman jumiutumista:

Koodia: [Valitse]
kill -STOP <octoprintin PID>
Suoritusta voi sitten jatkaa CONT-signaalilla:

Koodia: [Valitse]
kill -CONT <octoprintin PID>

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5437
  • Profiili
Vs: Järjestelmän tahallinen kaataminen?
« Vastaus #2 : 20.03.21 - klo:17.10 »
Kiitos. Tuli testattua tuolla STOP-signaalilla octon prosessia ja toisena kokeiluna vielä perään varmuuden vuoksi karkeasti otin virrat pois pelkästään raspberrystä varmuuskopioinnin jälkeen ja omassa kokoonpanossa homma toimi juuri niin kuin pitääkin. Eli lämmöt jää päälle, mutta turvatoiminto aktivoituu noin 10min sisään ja sammuttaa kaikki lämmittimet tulostimesta varoitusviestillä.

Tietääpä nyt varmaksi, että homma toimii niin kuin pitäisi.