Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - qwertyy

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Eli todella pitkästä aikaa kokeilin laittaa yhdelle läppärille kokeiluun Ubuntun ja tämä on ihan suht ok, mikä on kova minulta kun olen Gnomea vältellyt 2:n jälkeen  :D

No asiaan. Eli yksi asia häiritsee todella kovasti. Käytän verkkoasemaa ja haluaisin sen Nautiluksen paneeliin pikavalinnaksi, mutta mitä missaan kun se ei onnistu? Kait tuo nyt Gnomessakin on mahdollista? Olisi tieten ainoa työpöytäympäristö jos ei onnistuisi.

2
Pakkasten takia alkaa jännittämään sen verran, että haluaisin laittaa yhden vanhan kameralla varustetun kannettavan yhteen tilaan ja streamata sen kameran kotiverkkoon. Tuleeko mieleen jotain todella helppoa tapaa tuolle? Koneessa on Debian.

3
On tuossa tullut harrasteltua Home Assistantia ja pitäisi kokeilla tehdä jonkinlainen kiinteä 24/7 dashboard laite. Yhtenä ajatuksena oli, että saisiko vaikka vanhasta kosketus Surface Pro tabletista tehtyä passelin kiosk web selaimella ja kamera-aktivoinnilla, vai lisääkö tuo vain prosserin kuormaa mahdollisesti niin paljon, että siinä ei ole edes järkeä? Siis sammuttaa näyttöä. Toki samalla koneella olisi ehkä pyörittää jotain muutakin/muitakin palveluita. x86 tyyppinen rauta on aika yliammuttu tuollaiseen käyttöön, mutta laite olisi valmiina.

Todennäköisesti helpoin olisi vain tehdä tuo Androidilla ja tuoda sen sensorit HA:lle ja aktivoida näyttö päälle PIR-anturilla, jollainen kyllä olisi valmiiksi hyvin lähellä tuota kiinteän paikan sijoitusta. Tai raspberryllä ja tehdä siihen PIR-anturi tuota varten. Tosin jonkinlaisen kosketusnäytön joutuisi edelleen hankkia. Tai tavallinen näyttö ja joku pieni trackball tms. Valintojen paljoutta tietysti  :)

Ajatuksia ja sattuisiko täällä olemaan joku tuon tyyppisen toteuttanut? Linuxille tuntuu löytyvän aika paljon projekteja webkameraan liittyen, mutta monet vaikuttaisi olevan kuopattu.

4
Vihdoin ja viimein sain päivitettyä olemattomista Proxmox kokeiluista ja rpi:tä yms. "isoon" Mini Lenovoon i5-6500T prossulla ja hitusen isommalla muistimäärällä.

Mutta itse aiheeseen, niin kokeilin asentaa Windowsin kokeiluna VM:si ja kokeiluna varsin positiviinen testi. VNC:llä käyttö järkyttävää kuraa, mutta RDP:llä tuossa oikeasti voisi harkita pyöritellä muutamia ohjelmia. Jopa YT videot pyörii kohtuudella äänen kera.

Sitten asensin Ubuntun ja Fedoran huvikseni ja kokeilin niitä. No Fedora pyörähti aika mukavasti myös pyörimään, mutta yksi asia pilaa käyttökokemusta. Nimittäin sen kanssa RDP:llä saa tosiaan ihan ok suorituskyvyn, mutta jos videota kokeilee pyörittää, niin suorituskyky on merkittävästi huonompi kuin Windowsissa, mutta pahempana, jopa tavallisen pelkän MP3 toiston aikana kuuluu satunnaisesti pientä "rätinää" joka paljastaa etäkäytön. Onko tuo Linux RDP oikeasti huonompi kuin Windowsissa, vai onko Linuxissa jotain asetuksia jossain syvemmällä eri lailla? Onko kellään käytännön kokemuksia? Videotoistosta väliä, siinä mitään järkeä edes oikein ole, mutta tuo äänentoisto on kuitenkin jo mahdollisesti tarpeellisempi.

Clienttinä macOS MS:n Remote Desktop palikalla.

5
https://youtu.be/kF5pyVUQBH8

Mitä mielipiteitä täältä löytyy? En ole mikään palvelinpuolen ihminen todellakaan ja käytän kaupallisia softia, mutta tuollainen veto on minusta niin törkeä unohdus juurilleen, että en aio edes kokeilla Fedoraa vuosikausiin, vaikkei asiaan liitykään.

6
Ajattelinpa laittaa tänne oman kertomuksen otsikon koneesta ja käyttiksen asennustuskailuista. Spoileri: Kyseinen kone ei vain pysty boottamaan mitään distroa UEFI-tilassa.

Eli dyykkasin SER-jätteisiin menevän otsikon mukaisen koneen ja ajattelin tehdä siitä ns. natiivin Windows 7 koneen ja laittaa jonkin Linux distron esim. Debianin toiselle asemalla.

Koneessa sattui olemaan valmiiksi 128Gt SSD asema kiinni ja eipä siinä kuin hommiin ja muistinkin sai onneksi 8Gt kun sattui olemaan sopiva ylimääräinen samanmoinen jäänyt hyllyyn. Biosista oletusasetukset (optimized) päälle ja asentamaan. Kaikki meni ihan kivasti. Yksi iltapäivä/ilta päivityksiä, muutamia ajureita ja boottailua kuten vanhoissa Windowseissa tapana on. Järjestelmä kunnossa ja ilta.

Päivä kaksi. Tosiaan ajattelin että Bookworm on niin todella lähellä julkaisua, että laitetaas se toiselle hylätylle _kiintolevylle_. Latasin "netinstall" kuvan ja boottasin sen. No tietysti sattui niin, että eetterikaapelia ei saanut koneeseen ja USB-mallia joka toimisi Linuxissa suoraan ei sattunut oleen saatavilla. Eipä siinä, laitetaan sitten puhelimen USB-nettijaon kautta menemään ja homma etenee....Hitaasti, mutta asennus valmistuu loppuviimein. Post näyttö vilahtaa ja heti perään "Error 1962. No operating system found... jotain tämän tapaista". Biosiin ja se no niin, laitetaas boottijärjestys oikeaksi ja uudelleen. Sama homma. Alkoi hämmästyttämään. Eikö virta jotenkin riitä haaroittimella kun koneessa on vielä optinen asema, eli kaikki muut asemat irti ja sama homma. Siirto Windowsin sata kaapeloinnin paikalle. Sama homma. Menikö jotain rikki? Samat kaapelit, mutta Windows asema kiinni ja välitön OK boottaus. Mitä perhanaa tunne. Menikö asema oikeasti rikki tuossa välissä. No sattui silmään yksi pieni SATA SSD, että no tehdään sitten taas kaikki uudelleen.

Sama homma. Nyt alkoi hälytyskellot soida ja livetikulla gpartedilla katsomaan asemia ja kaikki näyttää ihan normaalilta, eli asemat käytännössä täysin varmasti kondiksessa. Sitten katseleen BIOS-asetuksia oikein ajatuksella. Ok, koneessa on Legacy ja UEFI tila. Oletuksena, että kone yrittää käyttää UEFI-tilaa ensisijaisesti. Yritin etsiä onkos se nyt CMS-asetusta, joka joskus on aiheuttanut erikoisuuksia aiemmissa asennuksissa. Ei löydy mitään siihen liittyvää. No manuaalisesti tarkemmin USB-boot ja sieltä legacy boot ja sitä ennen laitoin oletustilaksi Legacyn. Nyt katsoin täysin varmasti USB-bootissa, että tikun voi selkeästi valita erikseen Legacy tai UEFI tilassa. Eli legacy siis päälle ja kaikki uusiksi. No nyt varmasti toimii. Uudelleen käynnistys ja täysin sama virheilmoitus edelleen. Takaisin biosiin katsomaan, että eikö se UEFI lähtenytkään pois ja homma oli mennyt juuri kuten tarkoitus oli, eli valikossa edelleen Legacy tila. Nyt alkoi jo oikeasti vähän kasvaan jotain otsalohkoon. Käynnistin koneen taas Windowsilla ja kokeilin hakea Bios päivityksiä koneeseen. Löytyi koneen seriaalilla sopivat Windowsista päivitettävä ja USB päivitettävä. Näiden kanssa pari tuntia taistelua ja kumpikin päätyy oliko Error 42 Child Process terminated tilaan Windowsissa ja vaikka FreeDOS:lla kokeiltuna. Vanhoja edeltäviä Bioseja ei tietenkään enää löytynyt mistään, vaikka changelog kertoi, että päivityksiä olisi pitänyt tulla vaikka kuinka paljon  ::)

Olut naamariin ja miettiä hetki, että pitääkö oikeasti toi kone muka jättää Windows koneeksi, että siihen ei muka Linuxia saa asennettua mitenkään. En hyväksynyt ajatusta ja vielä tutkiin Biosia. Jossain vaiheessa huomasin, että on koneesta saa poistettua UEFI tuen kokonaan yhdestä asetusvalikosta. Ajattelin, että no tuo ei hyödytä mitään kun kokoajan on Legacya valikoissa ja todistetusti erikseen boot valikosta vielä erikseen valittu Legacy tilaa. Ajattelin, että no ihan se ja sama tässä vaiheessa, että otetaan vaikka pois päältä ja kappas. Välitön boot Linuxiin.

Kokeilin pari kertaa ja varmistin, että kyllä asia on noin kyseisessä Lenovon koneessa. Boottasin vielä manuaalivalinta valikkoon kun kaikki asemat on kiinni ja siinä vasta tajusin yhden asian. UEFI ja Legacy valinta on mahdollinen, mutta vain ja ainoastaan USB-laitteille. Ei enää kun oletkin SATA-laitteiden kohdalla.

Eli tällainen pitkä tarina, jonka ajattelin jakaa, koska moista ei ole itselle vielä koskaan tullut eteen. Mutta loppuhyvin, kaikki hyvin. Vai onko? No ei tietenkään ole, koska se Windows on asemalla edelleen UEFI-asennettuna ja nyt se pitäisi taistella GPT-osionnista MBR-osiontiin yms. No taidan jyrätä vain yli ja laittaa päivitykset valumaan sinne.

Että sellaista pari iltaa  :D

7
Otsikko kertookin jo aika paljon. Eli miten te vertailette esim. kahden aseman välisiä tiedostoja?
Eli vaikkapa pari tietokonetta ja yksi NAS johon halutaan kaikkien tietokoneiden tiedostot talteen ja en tarkoita nyt varmuuskopiointia, vaan vaikkapa eri tietokoneille siunautuneita mediatiedostoja, vaikkapa musiikkia jotka on tallennettu eri asemilla hiukan erilailla.

8
On tullut otettua kuvista varmuuskopioita, mutta niiden järjestys ihan täyttä sillisalaattia, lue: käytännössä lähes kaikki kuvat on yhdessä kansiossa. Eilen sitten sattui tulemaan se tilanne, että piti yrittää löytää yksi tietty töihin liittyvä kuva pihalta. Selasin n. 1600 kuvaa ennen kuin kerkesin kuulla, että kaiffari oli itse kerennyt löytää kuvan jossa oli tarvittava tieto jatkamaan hommaa.

Eli onko vinkkejä hyväksi softaksi, jolla voisi jotenkin alkaa perkkaamaan noita NAS:lla lojuvia kuvia.
Muutamia toiveita jos vain mahdollista
- Onko softaa, jolla saisi alustavasti vaikka selattua kuva kuvalta tätä yhtä kansiota ja jakaa siitä heti esim. siviili ja työ kansiohin kuvat. Jep tiedän, että käytännössä kaikilla tiedostoselaimilla voi tehdä tuon siedettävän järkevästi, mutta toiveena siis jokin todella nopea pikavalinta tuohon.
- Saako kuvat jaettua sitten suoraan alikansioihin mieluusti kuvanottovuoden mukaan?

Täällä varmasti on kuvankäsittelijöitä joukossa ja kaikki muutkin vinkit kiinnostaa. Tämä on ollut sellainen tyyliin 10v siirretty projekti, joka alkaa paisumaan todella ärsyttäväksi setviä  :D

Tiedän että ilmeisesti esim. Digikam ohjelmalla voi varmasti tehdä tägejä tiedostoihin helpottamaan, mutta onko nuo muuten ns. universaaleja kaikissa kuvaohjelmissa.

Nyt varmaan on jo ilmiselvää, että olen ihan ulalla järkevistä kuvankäsittely ja arkistointimenetelmistä.

*Lisäys*
Ai niin, ja jos sovelluksia tarjoaa muita, niin itse tarvisin Windows, Mac ja Linux versiot sitten softasta. Avoimista softista onneksi nämä käytännössä aina löytyykin.

9
Laitealue / USB langaton tikku hyvällä kantavuudella?
« : 26.01.23 - klo:20.24 »
Olisiko täällä ketään, joka varmasti osaisi kertoa hyvän vaihtoehdon Linux yhteensopivaksi USB-wlan tikuksi? Kuten otsikossa sellainen jossa olisi oikein hyvä signaalin kantavuus. Käytössä on yksi tuollainen sormenpää malli, mutta tukiasemaan jää sen verran matkaa, että signaalitaso jää jonnekin 20% paikkeille ja esim. NAS:lta lataus jää aika kätyiseen 1,3Mt/s.
Saisi olla 802.11ax dual-band WiFi 6 tyyppinen. Onko tullut vastaan esim. USB:llä ja silti jollain antenni standilla varustettuja malleja?

Toki kun sitä signaalia olisi reippaammin, niin vähäisempikin malli toki pääsee äkkiä tuohon nopeuteen :)

10
Ubuntu tietokoneissa / SkyShowtime ei toimi Linuxeilla
« : 06.01.23 - klo:19.54 »
Eli tuollainen palvelu tyrkkää heti "Linux selaimesi ei ole tuettu" tyyppisen virheen kaikilla yleisillä selaimilla. Aika surkea esitys kun valtaosa kilpailijoista toimii ihan ilman kikkailuja nykyään. Tämänkin varmaan saisi user agentilla puukotettua, mutta periaatteestakin.

11
Ajattelin heittää tänne linkin ainakin itselle mielenkiintoisesta vertailusta. MS:n entinen suunnittelija testaa Windows, Linux ja Mac alustat varsin kattavalla testillä. Spoileri, Linux voittaa, mutta itsekin todella aktiivisesti Windowsia ja nykyään myös Mac:ä käyttävänä, yllätyin kuinka vähän Windows jäi jälkeen. Samoin Windowsin WSL todellakin näyttää olevan hyvä vaihtoehto softakehittäjille.

Mac on kyllä varsin kova luu sekin noilla huippumalleilla kun ottaa huomioon järjestelmien virrankulutuksen.

Video on valitettavasti vain englanniksi.
https://www.youtube.com/watch?v=7BreeFlhP78

12
Juuri huomasin päivitetyssä Kubuntussa, että Grub-customizer käyttäytyy hyvin erikoisesti. Avaan sen ja kdesu kysyy normaalisti salasanaa, mutta oikea salasana ei kelpaa. Sen jälkeen tulee prompti väärästä salasanasta. Tuossa vain painan ohita ja sen jälkeen käynnistyy PolicyKit1 ja kysyy salasanaa, joka kelpaa. Miksi Kubuntu tyrkyttää tuota kdesu:a ensin, vaikka se vaikuttaa olevan rikki ja onko ilmeisesti jäämässä pois KDE:stä?

13
Laitoin tuossa yhteen koneeseen Xubuntun, jossa haluaisin virransäästön olevan kokonaan poissa. Vaan kun näytönsäästäjä on deaktivoitu, virranhallinta sovelluksessa näyttövälilehdeltä on myös kaikki deaktivoitu, niin silti näyttö sammuu näemmä aina jossain vaiheessa. Ajattelin sitten tuo Nvidian suljettu ajuri tekee tuon (joku vanha Quadro koneessa), mutta enpäs sen sovelluksesta löytänytkään mitään virransäästöön liittyvää.

Oisko kellään ajatuksia tuon suhteen?

*Lisäys*
Näyttää olevan muuten tosiaan kirjautumisruudussa kun koskee näppäimistöön tai hiireen, eli jotain outoa tuossa on.

14
Olen jo kauan ajatellut, että 20.04:ssa on merkittävästi heikompi kaiutinäänenlaatu, mitä Windowsissa. Tänään käynnistin koneen peräkkäin ja katsoin saman YT videon ja vahvistin asian. W10:ssä on todella paljon parempi ääni. Asian täytyy liityä rautapuoleen jotenkin, koska isommilla äänenvoimakkuuksilla ääni alkaa särkeä Linuxin puolella ja Windowsissa äänet kuitenkin kuuluu merkittävästi isommasti ja myös tavallaan hiukan bassovoittoisemmin ilman äänen särkymistä. Oikeasti tuossa aiemmin jo hetken kerkesin ajatella, että onko koneen kaiuttimet jotenkin vaurioitunut, kunnes asia tuli taas mieleen.

Voisikohan tuo liittyä virransäästöön tms. että Linux ei jostain syystä ohjaisi tarpeeksi tehoa äänentoiston puolelle?

15
https://www.youtube.com/watch?v=4O90CwIdTQA
Mitäpä mieltä raati kyseisestä videosta (englanniksi), jossa ruoditaan Linus Tech Tips:n tekemää "siirryn Linux käyttäjäksi kuukaudeksi" haastetta? Melkoisen luotaan luotaantyöntävä Linux-käyttäjä. Itse en ainakaan voi sietää moisia henkilöitä. Minusta juuri tällaiset kaiffarit ei saisi edes tehdä Linuxiin liittyviä videoita jos näkemykset on noin ahtaita.

16
Moi, olen pärjännyt tähän asti aina yhdellä reitittimellä (ollut yleensä myös 4G modeemi). Mutta nyt hommasin uuden ns. Wifi6 reitittimen ja haluaisin sen verkon jatkoksi :)

Eli jos haluan ns. "LAN-to-LAN" verkon, jossa on siis wifi ja myös eth-portit myös käytössä kummassakin laitteessa, niin miten laitteet oikeastaan pitäisi asettaa oikeaoppisesti? Haluan pystyä yhdistämään laitteiden läpi toisiinsa, esim. uudella WIFI6:lla vanhassa modeemireitittimessä olevaan NAS-laitteeseen käsiksi.

Kokeilin seuraavaa.
- Vanha modeemin DHCP päälle ja uudesta pois päältä ja kytkeä laitteet eth-porttien kautta toisiinsa. Ei tunnu onnistuvan millään, koska wifin takia tuntuu olevan täysi pakko käyttää DHCP:tä. En kytkenyt uuden wifi-keskittimen WLAN-porttiin, koska silloinhan laite luulee, että ollaan heti ns. ulkomaailmassa. Eli tämä ei onnistuntu, vaikka käsittääkseni olisi pitänyt onnistua?
- Kokeilin ylläolevalla kaapeloinnilla laittaa kumpaankin seuraavat IP-alueet. Vanhaan esim. 192.168.0.X ja uuteen vaikka 192.168.1.X. Tämä näytti ensin ratkaisulta ja pääsin uuden wifin kautta esim. nettiin käsiksi. Testailin hetken ja luulin jo kaiken toimivan, mutta testasin toki yhdistää vanhaan wifiin. Jossain vaiheessa huomasin, että yhteys katosi ja olin esim. uudessa wifi laitteessa kiinni ja silti IP-näyttikin vanhan aluetta ollen jokin tyyliin 192.168.0.X, vaikka toiseksi viimeinen oktetti olisi pitänyt tietysti olla 192.168.0.2.X. Ei mitään käsitystä, että miksi noin voi edes käydä? Toki DHCP:ltä jää se ns. lease time määrityksiin, mutta tuli todellisena yllätyksenä, että miten ne voi olla tavallaan väärästä laitteesta kun yhdistää eri Wifi-verkkoon/laitteeseen.  :o

Haluaisin kovin käyttää kumpaakin laitetta, mutta kohta joutunen luovuttaa ja käyttää tuota vanhempaa reititin modeemia, vain modeemina. Olen vain tottunut sen käyttöliittymään ja konffannut läjän laitteita kiinteälle IP:lle sen avulla. Eli kotini 3D-tulostimet, NAS:t yms. löytyy kiinteistä osoitteista sen hallinnalla tehtyihin ja ei vain huvittaisi alkaa laittaa niitä tuohon uuteen Wifiin. Puhumattakaan, että pitäisi konffata osa ns. "headless" laitteista tuohon uuteen Wifiin.

Osaako joku vääntää idiootille rautakangesta miten homman pitää toimia?

*Lisäys*
Tajusin tuossa hetki sitten vasta sen, että tuossa haluamassani IP-osoitemuodossa ei varmaan saisi myöskään aliverkonpeite olla määriteltynä muotoon 255.255.255.0, vaan se kait pitäisi olla 255.255.255.192 ja pitäisikö sitten viimeisen IP-osoite oktetin olla maksimissaan 62? Eli olisi tavallaan neljä verkkoa, joissa kaikissa voi olla 62 laitetta? En tiedä olenko käsittänyt tuon aliverkonpeite käsitteenkin jo ihan väärin...  ???

*muokkailtu muutama typo*

17
Tuli otettua kokeiluun elämäni ensimmäinen omppu ja yksi asia meinaa häiritä.

Halusin koneen yhdistävän kirjautumisessa automaattisesti verkkoasemaan. Sen sainkin tehtyä tuolta "Käyttäjät ja ryhmät" asetuksesta oman käyttäjän kirjautumiskohteet välilehdeltä, jonne vain lisäsin kyseisen verkkoaseman.

Näin ainakin homma vaikuttaa toimivan ja kone tosiaan nyt kirjautuu heti verkkoasemaan ja Finder pomppaa esiin kyseiselle asemalle. Varsin häiritsevää ja sitten huomasin, että kohderivin viimeisessä kohdassa on "kätke" täpälle mahdollisuus ja ajattelin, että nuo tuo sen piilottaa, kun alhaalla vielä lukee seuraavasti.
Lainaus
Jos haluat kätkeä apin sisäänkirjautuessasi, valitse apin vieressä Kätke-sarakkeessa oleva valintaneliö
No tuo kohteen ns. laji tietysti on taltio, mutta sille on myös tuo kätke täppä olemassa, mutta ei se ongelmaa poistanut. Finder pomppaa edelleen silmille kirjautumisen jälkeen.

Mahtaneeko täällä olla ketään omppuihin enemmän perehtynyttä käyttäjää? Ei tuo nyt mikään maailmanlopun asia tietystikään ole, mutta ainoa käyttis jossa moinen ominaisuus on tullut vastaan. Tämän kait saisi jonkinmoisella skriptilläkin hoidettua, mutta kait tähän graafiselta puolelta luulisi löytyvän ratkaisu?

18
Välillä tulee testailtua jakeluita ja Windowsin ehkä parjatuin asia, koneen uudelleen käynnistäminen päivitysten takia näyttää olevan nykyään ihan normaalia Fedorassa ja näemmä KDE Neon:ssa myös. En ole kuitenkaan missään nähnyt uutisointia tällaisesta. Mikä omasta mielestä pahinta, päivitykset myös kestää varsin pitkään jopa SSD:lle asennettussa koneessa.

Eikait tästä ole tulossa jonkinlainen vakio juttu muihinkin jakeluihin? Ensin ajattelin, että kyseessä on jokin rpm-pohjaisuudesta johtuva juttu, mutta nyt huomasin tosiaan saman Neon:ssa.

19
Tuli tuosta yhdestä toisesta keskusteluketjusta mieleen, että minkä ikäistä väkeä tänne karkeasti on kirjautunut. Vaikuttaa siltä, että keski-ikä on suhteellisen korkea?

20
Moi, osaako joku vinkata, että miksi esim. tämän ohjeen seuraamisen jälkeen Syncthing ei käynnisty taustalle? Komentojen jälkeen se toimii, mutta serverin käynnistämisen jälkeen ei (Palvelu inactive (dead)).
https://computingforgeeks.com/how-to-install-and-use-syncthing-on-ubuntu-18-04/

Yritin myös tehdä pilkulleen YT:n Linux.tv:n ohjeen mukaan, mutta sillä taas törmään sellaiseen, että palvelu pysähtyy aina exit2 koodiin.
https://www.youtube.com/watch?v=J1bCWv14zYg&t=1068s

Eihän Proxmoxin pitäisi vaikuttaa yhtään mitenkään asentamiseen?

Jotain tuossa systemd:ssä täytyy tapahtua mitä en tajua. Olen yrittänyt tehdä tuota siis tavalliselle käyttäjälle, joka on tehty Ubuntu serverin asennuksessa.

*lisäys*
Siis sudo systemctl start syncthing@KÄYTTÄJÄNIMENI komennon jälkeen alkaa toimia heti.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8