Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: 1 ... 70 71 [72] 73 74 75
1421
En uskalla yllyttää kokeilemaan, mutta sellaista olen itsekin yhden koneen kohdalla miettinyt, että onnistuisikohan, jos ajaisi Ubuntua livenä cd-levyltä ja gparted työkalulla muuttaisi Windowsin molemmat (C ja D) levyt yhdeksi yhtenäiseksi levyksi ja sitten asentaisi Ubuntun sopivan kokoisena normaaliin tapaan rinnakkaisasennukseen?

Olisin myös kiitollinen, jos joku asiaan tutustunut kertoisi: kuinka sille Windowsille tällä konstilla kävisi? Asiakas nimittäin tahtoisi säilyttää myös Windowsinsa, ja sen koneen C-levy on lähes täysi. Tarkoitus olisi saada tilaa D-levyltä myös sille vanhalle xp:lle ja nipistää vai parikymmentä gigaa Ubuntun opetteluun.

Kerran olen muuttanut koneen 20+20 Gt:n levyt yhdeksi 40 Gt:n levyksi gpartedilla. Mutta silloin uusittiin sekä, Windowsin, että Ubuntun asennukset. Lopputulos on ihan hyvä. Nyt vaan pitäisi aika raskas Windowsin varustus säästää ehjänä.

Vai olisiko otettava jonkinlainen levykuva Windowsista talteen ja sitten uudelleenjärjestelyn jälkeen siirtää se taas omalle paikalleen? Siinä tapauksessa tarvitsen neuvoa: kuinka se levykuva tehdään?

Anteeksi kun lainaan keskustelua, mutta sivuaahan tämäkin alkuperäistä aihetta. :)

1422
Lainaus
Osaisiko joku viisaampi auttaa minua?

Viisaudesta en tiedä  :D mutta se Broadcomin ajuri pitäisi ainakin kytkeä käyttöön: Katso >järjeestelmä >ylläpito >laiteajurit. Siellä tulee pienen viivytyksen jälkeen ikkuna ja luettelo, jossa pitäisi olla myös se broadcom b43. laita siihen pallukka vihreäksi.

Jos ei sitä Broadcomin ajuria ja sen firmwarea ole, niin sitten homma on hiukan mutkikkaampi. Täytyy laittaa kone letkulla kiinni nettiin ja asentaa ne verkon yli päätteessä (>apuohjelmat >pääte) komentamalla:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install b43-fwcutter
Se on pääkäyttäjäkomento (sudo, Super User DO), joten se kysyy sinun oman tunnussanan. Tökit vaan ne nappulat huolellisesti ja sokkona, koska se ei näytä niitä, eikä edes mitään rukseja.

Sitten tulee jonkin verran tekstiä ja kysymys jostakin, johon vaan vastaat yes. (Painamalla enter)

En ole varma onko tuo ihan oikea tuolle wlan-kortille, mutta ainakin se on Broadcomille ja b43 kuten sinun listauksessasi näytti olevan. Muista lopuksi laittaa se vihreä pallukka.

Onnea!

Edit:
Uups... kojasin koodia.

1423
Laitealue / Vs: Uusi kannettava
« : 28.02.10 - klo:11.14 »
Kannattaa katsoa myös äänikortti. Esim. Asusin vanhassa A6R mallissa on ATI Technologies inc. IXP SB 400 AC'97, jota en koskaan saanut pelaamaan. Siitä on juttu täällä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=30199.0

1424
Laitealue / Vs: broadcomin kanssa pieni ongelma
« : 24.02.10 - klo:22.13 »
Tuolla kortin nimellä löytyy aika monta juttua täältä keskustelustakin hakua käyttämällä.  ;)

Jos asensit oikein, sekä kortin, että ajurin, pitäisi ilmoitusalueella näkyä langattoman verkon ilmoituskuvake. Karmicilla sektorin muotoisia sisäkkäisiä kaaria, Jaytylla pysty urkupillistö. Oletan, että Ubuntulla pelaat, koska Ubuntun keskustelussa  olet. Kun sitä kuvaketta klikkaat hiiren vasemmalla napilla aukeaa alueella olevat langattomat luettelo, omasi siinä mukana. Valitset vaan siitä minkä haluat. Jos liityt salattuun verkkoon syötät sitten kysyttäessä avaimen. Jos et ole luonut omaa verkkoasi, saat tehdyksi sen: järjestelmä > asetukset > verkkoyhteydet ja siitä ikkunasta välilehti langattomat. Sinne vaan asettelet kaikki niin kuin langattomaan tukiasemaasikin olet ne asettanut, ainakin verkkonimen, salaustavan, avaimen, automaattisen liittymisen.

1425
Jos sitä asiakasta täytyy puhelimella tukea, niin ainakin voi neuvoa tuon näppäinyhdistelmän Ctrl+W, jolla saa sen pasianssin sammumaan tarvitsematta sammuttaa koko konetta sen takia.

Kokoruututilassakin on joitakin ohjauksia käytössä, mutta tupsahti mieleen, että jos ne eivät näy, se kone saattaa olla siten säädetty (väärällä resoluutioasetuksella tai jsp), että se ohjauspalkki ja sen mukana kokoruututilasta palautuspainike oikeassa yläkulmassa saattaa olla kuvan ulkopuolella näkymättömissä. Silloin koko ikkunaa saa siirrettyä pitämällä Alt nappia painettuna ja samalla hiiren vasenta nappia käyttäen raahaamalla ikkunaa.

Edit:
PS. Huomasin, että kaksoisklikkaamalla sitä oikean yläkulman kuvaketta kokoruututilasta palautus tapahtuu jollain kerralla todennäköisemmin kuin yhdellä klikkauksella, mutta ei silti joka kerta. Keskimäärin joka kolmannella.  ;)

1426
Ubuntu tietokoneissa / Vs: WLAN ei toimi
« : 22.02.10 - klo:22.16 »
Lisätään nyt vielä yksi (turha) puheenvuoro siltä varalta, että muutkin hakevat näitä juttuja.

Kamppailin taannoin wlanin kanssa ja se seikkailu on luettavissa täältä:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=26561.0#top

Siinäkin on lopputulema se, että ei pelaa ainakaan kunnolla, mutta jotenkin sentään. On siinä kuitenkin joitakin vinkkejä, joita kannattaisi kokeilla ennen kuin kokonaan luovuttaa. Network managerin configuroinnin korjaaminen oli se taika, joka auttoi.

1427
Kyllä juttu on niin, että kysymyksessä on BUGI eli vika!

Jokaisen pasianssin saa samaan vikatilaan, mutta älkää kokeilko! Pasianssin pudotusvalikossa "näytä" on tyhjä ruksipaikka "kokoruututila F11". Laittamalla ruksin tai painamalla nappia F11 pasianssi menee kokoruututilaan ja hyvällä onnella tulee sieltä myös pois napilla F11 tai klikkaamalla oikean ylänurkan pikkuruutua, jossa on neljä pikkumustaa. Huonolla onnella pasianssi jää kokoruututilaan pysyvästi. Se sammuu kyllä Ctrl+W näppäinyhdistelmällä, mutta uudelleen käynnistettäessä, vaikka bootin jälkeenkin, on edelleen kokoruututilassa. Kun tarpeeksi monta kertaa painaa F11 nappia se jollain kerralla saattaa toimia. Kun tarpeeksi monta kertaa klikkaa sitä oikean yläkulman kuvaketta, sekin saattaa toimia.

Pelithän ovatkin hupikäyttöön tarkoitettuja. On tätä hupia kyllä saatu nauraakin. ;D

1428
Onko se nyt varmasti windowsin sisällä, vai rinnalla? Jälkimmäisessä tapauksessa sain itse lisätilaa melkein gigan kun poistin vanhat tarpeettomat kernelit ja niiden tykötarpeet. Jätin vain kaksi uusinta.

Edit:
Siitä juttua täällä: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=31750.0
Siellä ihan lopussa.  :)

1429
Ja sitten on vielä huomattava, että Ubuntu 9.10 Karmic pitää tapanaan keljuilla juuri langattoman yhteyden kanssa. Ainakin pitäisi olla viimeisin kernel, muistaakseni 32 tai uudempi. Sen näkee komennolla:

Koodia: [Valitse]
uname -r
Koska Karmic  oli vähän pettymys käytän itse edelleen 9.04 Jautyä. Se toimii vallan hienosti. Sen kernel on tuolla em. komennolla tämmönen:

Koodia: [Valitse]
$ uname -r
2.6.28-18-generic

Se siis ainakin pelaa eee koneissa. Näyttäisi siltä, että myös Ubuntu 10.04 vaikka onkin vielä julkaisematon, mutta saatavana, toimii myös ihan hyvin.

1430
Sitten ei pitäisi olla mitään estettä, miksi se ei toimisi.
Kun ethernetin letkun ottaa irti ilmaantuu langattoman kuvake ilmoitusalueelle. Sitä klikkaamalla näkyy lähistön verkot. Jos radio ei ole päällä se ilmoittaa, että "ei käytettävissä". Jo se on käytettävissä näkyy oikealla hiiren napilla "ota verkko käyttöön" ja "ota langaton käyttöön" ruksit. Jos ei ole käytettävissä ilmoitusalueen kuvakekin on harmaan himmeä. Sitten pitäisi löytää konsti saada radio päälle. Tässä 901 mallissa ei lainkaan toimi tuo wlanin päälle/pois Fn+F2 nappiyhdistelmä, vaikka (ensiasennus) Xandrosin aikana sekin toimi.
Tietenkin se network manageri pitäisi olla asennettuna. Jos kerran ethernet pelaa niin kai se sitten on, mutta asianhan voi tarkistaa vilkaisemalla synapticilla, mutta ole varovainen sen synapticin kanssa, se on kuin ladattu lippaallinen itselataava ase. Siellä pitäisi näkyä ruutu vihreänä ainakin network manager, net tools ja network manager gnome, (jos gnome työpöytää käytät).

Edit: Kirotusvihere korjatu.

1431
Sekä Ubuntu että Xubuntu saatu asennettua (vaikea päättää kumpaa rupeaa käyttämään). Seuraava ongelma tuli sitten Wlanin käyttöönotossa. Network Monitor ei tunnista kotiverkkoani (vaikka sama kone windowsilla ilmoitti kentän erittäin hyväksi). Olen koettanut keskustelupalstalla "Wlan ja Ubuntu 9.10 (Asus A6000)" esitettyjä konsteja, ei auta. Latasin Wicd ohjelman. Ei suostu paketista asentumaan, ilmoittaa, että on konflikti network monitorin kanssa. Poistin networkMonitorin, ei silti suostu asentumaan. Nyt ei sitten ole kumpaakaan (täytyy aloittaa alusta). Myöskään Wifi radar ei löydä verkkoa (se sentään suostui asentumaan paketista).

Neuvoja?

Katso biosista, onko ethernet, wlan, bluetooth ja kamera asetettu tilaan "enabled". Minulla on eee 901 ja nuo kaikki, ethernetiä lukuun ottamatta, olivat "disabled" heti Ubuntun asennuksen jälkeen.

1432
Ubuntu tietokoneissa / Vs: WLAN ei toimi
« : 17.02.10 - klo:21.51 »
Terse !

Päivitettyäni ubuntu 9.04:stä 9.10:n wlan on lakannut toimimasta... tai siis asia on niin, että omistamassani Fujitsu Siemennesteessä ei ole wlan:lle omaa ajuria vaan wlan käynnistetään keskeytystilan kautta. Kyseisellä konstilla homma on pelittänyt siitä asti kun siirryin linuxiin, mutta nyt ei toimi, koska keskeytystila jumittaa.

Eli kun laitan koneen keskeytystilaan ja koetan palauttaa koneen takaisin työpöydälle, niin ei käy, vaan kone tilttaa/ jää jumittamaan paikoilleen, näkyy vain suunnattoman mielenkiintoinen musta näyttö.

Please HELP !

Koska olen vähän vastaavien asioiden kanssa taistellut, kylläkin erimerkkisellä asus a6r koneella, sotkeudun vähän keskusteluun:

Tässäkään koneessa ei voi käyttää keskeytystilaa, koska näyttö ei herää siitä unestaan muuten kuin uudella käynnistyksellä.

En oikein jaksa uskoa, että wlanin käynnistyminen olisi siitä keskeytystilassa käymisestä kiinni. Itse huomasin wlan vaikeuksia aina kun koneella on käyty rinnakkaisasennuksessa olevalla windowsilla. Siinä oli sellainen ilmiö, että wlan meni pois päältä tai päälle, siis sen sovittimen radio. Koneen wlan-merkkivalo elää ihan omaa elämäänsä eikä kerro radiostansa mitään, se vain kertoo, että sen ledi on ehjä. ;) En ole keksinyt muuta kätevää keinoa sen selvittämiseen, onko wlanin radio auki? kuin avata lokikatselin ja katsoa alinta riviä daemon.log ja naksuttaa wlanin päälle/pois kytkintä, joka tässä koneessa on näppäinyhdistelmä Fn+F2 ja seurata lokiin ilmestyvää riviä. Se kertoo kun radio menee päälle tai pois joka toisella naksautuksella. Aika epäkäytännöllistä. Ja sitten ei pidä enää koskea siihen Fn+F2 nappiin. (Joissakin koneissa on joku muu wlanin kytkin.)

Tuossa listauksessasi oli kohta network DISABLED enkä osaa sanoa tarkoittaako se wlania vai ethernetiä, mutta epäilyttävältä tuntuu. Kyllä se radio on saatava päälle muulla keinolla kun käymällä keskeytystilassa tai windowsissa.

Tässä on tuo sama broadcomin air force one wlan-kortti. Kun asensin Linuxin pidin ethernet letkun kiinni ja karmik itse ehdotti ajurin lataamista (luulisin, että broadcomin sivulta) ja teki sen luvan saatuaan. Ei se kyllä kunnolla ole toiminut vaan pätkäsee yhteyden välillä poikki. Aion vielä kokeilla jotain muuta kuin network manageria, josko olisi joku parempi ohjelma siihen?

Onnea kuitenkin harrastuksellesi.


Edit:
PS. Biosissa saattaa myös olla wlanin käynnistys oletuksena disabled/enabled.

1433
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Osiotaulun luominen
« : 13.02.10 - klo:14.39 »
missäs tuo kiintolevy osion juuri sitte on?

Kun lataat verkon yli jonkin tiedoston, vaikka Ubuntun .img tiedoston, se tulee koneen johonkin hakemistoon. Se näkyy katsomalla tiedostoselaimella, (jos on jokin Linux käytettävissä jo) ja siinä "sijainti" rivillä näkyy sen paikka järjestelmässä. Kun asetat tiedostoselaimen "tiedostojärjestelmä" kohtaan sen sijainnin nimenä on (tavallisesti) pelkkä / siis kautta viiva. Se on juuri se "juuri". Jos tiedosto on vaikka työpöydällä niin yksinkertaisesti raahaat sen hiirellä juureen (mikäli haluat kokeilla noita neuvottuja juttuja). Tämä siis gnome työpöytäympäristössä ja muita en juuri tunne kuin Ubuntua ja sen Gnomea, joten älä suutu kun puhun vain niistä ja sinulla voi olla jotain muuta. ::)

Jos ei ole sitä asennus-cd-levyä, jolla ajaa livenä, ja jolla huoltaa sitä kiintolevyä, tee sellainen. Siihen on hyvät ohjeet aivan siinä vieressä Ubuntu-Suomen sivuilla, niillä minäkin opettelin. Windows koneellakin voi tehdä sen cd:n. Jos ei ole koko cd-asemaa, kuten omassa pikkukoneessani on asian laita, voi aivan hyvin tehdä ihan vastaavan kapineen usb-tikusta tai (2 Gt:n) sd-kortista, kuten itse tein, koska se kortti on halvempi ja mahtuu mukavasti käsikirjan väliin systeeminpalautusvälineeksi.

1434
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Osiotaulun luominen
« : 12.02.10 - klo:19.00 »
asensin gpartedin ja kun yritän luoda osiotaulun ettu tuhoaa kaikki levyltä /dev/sda/ aattelin että asennan openSUSEn rinnalle iso tiedostosta kuten openSUSEn asennusoppaassa sanottiin kun en saa käynnistettyä asennus "valikkoa"


Edit: Siis en pysty luomaan osiota koska se on harmaalla

Opensusesta en mitään tiedä, mutta sen tiedän, että aktiivisena olevaa levyä ei voi gpartedilla muokata. Sitten voi, jos boottaa koneen cd-levyltä jollain Linuxilla, jossa on tuo gparted. Siis ajaa livenä cd-asemalta ja kovalevy on ei-aktiivinen.

Ubuntua vaan olen asentanut, ja sehän kyllä ohjaa levyn osioinnin ihan hyvin. Ai niin... Zenwalkin asennus taisi olla sen sorttinen, että ensin vapautetaan sille tilaa (em. tavalla ajamalla livenä jollain asennuslevyllä gpared:iä), ja sitten vasta tehdään asennus.

1435
Oma Packard Bell sammuttaa/käynnistää wlan valoa, mutta mitään konkreettista ei sen enempää tapahdu.

Vieressä on eco-nappi, joka muistaakseni joskus toimi (sääti näytön valaistuksen himmeämmälle), mutta näinä päivinä ei sano yhtään mitään. Joskus miettinyt, että saisikohan noita nappuloita jostain säädettyä.  ;)


//mirka

Minulla on kaksi Asus konetta, tämä netbook Eee 901 ja normaaliläppäri A6R ja molemmissa, sekä wlan, että sen merkkivalo elävät ihan omaa elämäänsä toisistaan riippumatta. Wlan voi siis olla päällä tai pois, vaikka merkkiledi olisi kumpaa tahansa.

Nappuloita saa jonkin verran säädettyä: Järjestelmä > asetukset > pikanäppäimet. Kaikkia en saanut siitä tehdyksi, mutta tämän pikkukoneen hopeanväriset lisänapit sain asetettua käynnistämään Firefoxin ja Evolutionin ja näytön pikapimennyksen. Näppäimistön altin vieressä olevasta mökin kuvasta tein päätteen käynnistimen ja alt gr napin vieressä olevasta luettelokuvan napista tiedostoselaimen käynnistimen. Ei niillä mitään varsinaista helpotusta elämään saa, mutta eivätpä ole turhanpanttina. Wlanin ohjausnappia F2 en saanut aseteltua ohjaamaan sitä mitä sen mastonkuva tarkoittaa; harmi.

1436
Asus Eee 901 kierrätti Fn+F2 nappia painamalla wlan-bt-molemmat-ei kumpikaan silloin kun tässä oli Xsandros, mutta Ubuntulla ko nappiyhdistelmä ei tee yhtään mitään. Wlanin saa pois päältä napsauttamalla kakkosella kuvaketta ja valitsemalla ruksin pois ruudusta "ota langaton käyttöön".

BlueTooth toiminnasta en ole löytänyt sammutuskonstia, enkä wlanistakaan oikeasti tiedä, onko radio kiinni? Uskoakseni, ja Linuxin keskustelussa asiaa puituani, niistä ei ole tietoturvan vaarantajiksi, mutta akkua kyllä syövät äkkiä arvaten parisataa milliwattia, siis lyhentävät akun kestoa puolisen tuntia.

1437
Lainaus
Tupla-bootti Windowsiin - sitä kyllä harkitsisin. Mielestäni ihan turhaa tällaisella koneella, samantehoisen Windows-koneen saa lähinnä ilmaiseksi käytettynä (esim. Muropaketista tai jonkun kierrätyskeskuslaatikosta), jos sitä oikeasti tarvitsee kotona. Levyt ovat pieniä, itselläni on vielä pienempi flash-levy, joten turha sitä levytilaa on Windowsiin viedä.

Jos tuo kysyjän kone siältää 160 Gt: kovalevyn, kuten koneen esittelyssä em. linkin takana näkyisi olevan, ei tule tilanahtautta, vaikka laittaisikin Ubuntun Windowsin vierelle. Sentään 80 Gt molemmille. Suosittelisin sitä "asennus rinnakkain ja kysymys käynnistettäessä" vaihtoehtoa kahdesta syystä: Windows on rahanalaista softaa, josta on konetta ostettaessa maksettu paljon rahaa. Ei sitä kannata minkään ideologian takia hylätä. Linux ei halua olla minkään toisen systeemin syrjäyttäjä, vaan sen tarkoitus on antaa vaihtoehto. Tuplabootti-mahdollisisuus on juuri sitä. Toiseksi - omien kokemusteni mukaan - on hyvin käytännöllistä pitää se Windows varajärjestelmänä siihen asti, että Linux pelaa kunnolla. Pääsee sitten Explorerilla tänne keskusteluun etsimään haulla, onko jo joku toinen esittänyt sen halutun kysymyksen ja saanut vastauksen, tai aloittaa itse keskustelun ongelmasta. Keskustelu ja Wiki ovat ne apuvälineet, joilla itse olen saanut parhaan avun.

Jos on tällainen ssd massamuistilla varustettu kone kuin tämä Asus Eee 901, jolla kirjoitan, tilanahtaus saattaa tulla vastaan ja ainakaan kahden systeemin rinnakkainasennus ei ole käytännöllistä, vaikkakin toki mahdollista. Tässähän on 4 Gt nopeampi muisti systeemille ja 16 Gt hitaampaa massamustia medialle. Juuri toissapäivänä jouduin kysymään neuvoa tilanahtauden takia keskustelusta ja sain apua lähes heti. Parissa vuodessa nämä ssd muistit ovat jo kasvaneet, nopeutuneet ja halvenneet, joten rinnakkaisasennus voi olla käytännöllistä jo näillekin.

Linuxin eri jakeluita voi myös asentaa samaan koneeseen rinnakkain useitakin. Silloin vasta pääsee todella niitä käyttämään ja kokeilemaan käytännön ominaisuuksia. Itse olen sillä tavalla kokeillut Zenwalkia, (en tosin tässä netbookissa,) ja totesin senkin hyvin mielenkiintoiseksi jakeluksi. Siinä tapuksessa en vain saanut ääniä toimimaan ja se projekti sitten jäi odottamaan parempia päiviä.

1438
Voit poistaa myös noita vastaavat headers-paketit, en muista nimen tarkkaa muotoa. Sillä ei tosin tainnut paljoa säästää tilaa, mutta itse olen ottanut tavaksi poistaa nuokin samalla kun hävitän vanhat kernelit.

Kiitti vinkistä! Niillä lähti vielä 300 Mt. Nyt alkaa olla tilaa samaan malliin kuin uudisasennuksessa. Mahtuu jo päivityskin kääntämään kylkeä.  ;D

1439
Hei,

Voisikohan joku kertoa yksinkertaisesti kuinka kannattaisi Ubuntu asentaa miniläppärille?
Kone on Acer Aspire One 751h, tukeeko tämä malli miten Linuxia?
Läppärissä ei siis ole cd- asemaa, niin miten asennus kannattaisi tehdä?
Mitä versiota suosittelisitte tähän?
Jos haluaa asentaa Ubuntun Windowsin rinnalle, niin se varmaan onnistuu asennuksen yhteydessä näppärästi?

Kiitos!

Tässä vähän omia kokemuksiani:

Tuossa edellä onkin linkki, josta pääsee näkemään, että aivan kaikki laitteet eivät kunnolla toimi Linuxissa tuolla koneella. Siinä jäljempänä olevassa keskustelussa selviää, että ne vaikeudet on voitettavissa. Jos olet aloittava Linux käyttäjä, kuten minäkin, suosittelen lukemaan täältä Ubuntu-Suomen ohjeista mahdollisimman tarkkaan kaiken mahdollisen asiaan liittyvän ja asentamaan sitten huolella Ubuntu 9.04 Netbook Remix:in. Tai odottamaan vielä vähän ja asentamaan sitten 10.04 NR:n. Asentaminen tehdään USB-tikulla, jonka valmistamisesta on myös hyvä ohje. Windowsin rinnalle asentaminen, esim. puolet levystä kummallekin, on hyvin viisasta. Kannattaa olla rohkea ja opetella Ubuntun säätäminen mieleiseksi. Se on hyvin palkitsevaa, ja oppiminen on hyvin mahdollista juuri Linuxin rakenteen ansiosta. Kun systeemi aikanaan toimii hyvin voit sitten laajentaa sen käyttämään koko levyä.

Itse käytän Asus Eee 901 pikkukonetta, jonka ostin valmiiksi Linuxilla asennettuna (koska arvelin sen siten olevan Linux-yhteensopiva). Se olikin ensi kosketus koko asiaan. Vaikka se oli tehtaalla asennettu, se ei kunnolla toiminut. Puutteet olivat siinä määrin vakavia, että vaihdoin sen Xsandrosiin perustuvan Linuxin Ubuntuun. Ja siitä se alkoi...

Varaudu siis oma-aloitteeseen systeeminhuoltoon ja loputtomaan tietotason kohottamiseen.  ;)

1440
Voit poistaa,

Jätä 2 uusinta.

Kiitos! Tein noin ja kaikki toimii edelleen. Tilaa vapautui 491 Mt. Heh! Melkein giga vapaata tilaa tiedostojärjestelmälle!

Sivuja: 1 ... 70 71 [72] 73 74 75