Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 75
1381
Lainaus
Kokeile laittaa oikein ja komenna päätteeseen
Koodia:

sudo alsactl store

Kyllä kaikki muu asettelu alsamixer säätöpaneelista päätteessä tallentuu tuolla komennolla, (ja niitä exchange nappejakin on kolme ja nekin saa kaikki olla mutella), mutta jostain kumman syystä external ei pysy mutella, vaan aina palautuu buutissa entiselleen. Mikä erikoistapaus tämä external oikein on? Siinä ei ole säätöpilaria, vaan pelkkä mutenappi.  ???

EDIT:
Selvisihän sekin lopulta: Ääniasetuksista pitää laittaa välilehdeltä "toisto" >Analog Output / No Amplifier.
Tämä asetus oli Analog Output / Amplifier ja se oli se, joka piti väkisin sitä external nappia voimassa, eikä sallinut sitä mutelle. Tuo Amplifier kai tarkoittaa jotain ulkoista vahvistinta, johon ääni johdetaan omien ämyreiden asemesta, mikäli koneessa olisi edes sellainen liitin.

Nyt toimii äänet ja voidaan päättää tämä ikuisuusprojekti mainintaan RATKAISTU.

Kiitos kaunis kaikille kärsivällisille avustajille. ;)

1382
Nythän mä sen hokasin!

Täältä sain vinkkiä:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33553.0

Tein tuon .pulse hakemiston poiston recovery tilassa ja ihme ja kumma... äänet alkoivat kuulua kirkkaana ja selvänä.

Vaatii vaan vieläkin alsamixerin asettelua kahdesta paikasta: External ja toinen exhange mutelle.

Nyt kun vielä keksisi: kuinka nuo alsan asetukset saisi pysyviksi, ettei joka käynnistyksellä tarvitse käydä asettamassa? Jotain conf tiedostoa kai pitäisi muokata? Vai olisiko jokin muukin keino?

Edit:
Vai onko se tämä?
sudo alsactl store

1383
Lainaus
Komppaan mrl586:sta. Kahteen läppäriin laittanut tuolle Broadcom:lle wl-ajurin.

Onkos tuo wl avoimen koodin tuote?
b43 on ainakin toiminut aivan moitteetta. Se vain on suljetun koodin tuote ja valmistaja ei halua, että sitä käytetään eteenpäin myytävissä tuotteissa. Siksi siitä puuttuu pieni palikka, joka täytyy tuolla komennolla noutaa ja allekirjoittaa (painamalla enteriä kysymyksen jälkeen) lupaus olla loppukäyttäjä. Nämä ovat näitä lisenssikysymyksiä. Moni on saanut vehkeen pelaamaan juuri näin.

Edit:
Kuten tässä esimerkissä:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32362.0

Edit 30.05.
Huomasin juuri asentaessani Lucidin koneeseen, jossa on Broadcomin wlan sovitin, että Lucid itse ehdottaa suljetun koodin ajurin: b43 kaikkine firmvare palikoineen, noutamista verkon yli ja teki sen myös luvan saatuaan. Verkon on tietysti oltava tavalla tai toisella kytkettynä. Wlan alkoi heti toimia moitteetta. Näin on tämäkin asia tullut helpommaksi.

1384
Jos käytetään b43 ajuria, onko myös sen firmware noudettu verkosta?

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install b43-fwcutter

Ajuri on myös aktivoitava asetuksista (suljetun koodin ajurit).

Asennettaessa "puhdas asennus" käy joskus jostain syystä niin, että biosissa disabloituu joitakin laitteita (minulla webkamera) ja se täytyy käydä sieltä enabloimassa.

Nämä nyt vaan tämmösenä arvauksena. ;)

Edit:
Niin... olen huomannut, että WEP toimii, mutta WPA pätkii satunnaisesti. Siitä on oikein bugiraporttikin ja arvelu, että seuraavassa kernelissä korjaantuu.

1385
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 24.05.10 - klo:17.43 »
Tuosta edellisestä sain sen verran vinkkiä, että huomasin minulla olevan väärä koodi (käsitys) tuosta lämpötilan katsomisesta päätteellä:

Koodia: [Valitse]
:~$ cat /proc/acpi/thermal_zone/TZ00/temperature
temperature:             55 C

Näinhän se meneekin. Nyt ei tarvitse arvailla. Luulin, että tarvitaan jotain erikoissäätöjä, jotta tuo koodi toimisi, mutta se olikin vain pikkuisen väärin minulle opetettu. Ovat nämä koneet niin pikkumaisia. Luulisi sen olevan sama onko tavuviiva vai alaviiva.  ::)

EDIT:
Onko muuten mahdollista tehdä pikanäppäintä...(>järjestelmä>asetukset>pikanäppäimet)... esim: tuosta vapaasta F10 napista, jotta siitä painamalla käynnistyisi komento: cat /proc/acpi/thermal_zone/TZ00/temperature ja pääte aukeaisi ja siinä näkyisi lämpötila? Olen yrittänyt monella tavalla, mutta en kai vain osaa tuon asettelun saloja. Joitakin pikanäppäimiä olen onnistunut kyllä asettamaan, kuten superL (Altin vasemmalla puolella) avaa päätteen ja "muotoilu" näppäin (AltGr:n oikealla puolella) avaa tiedostoselaimen ja nuo pienet hopean värisetkin olen onnistunut valjastamaan käyttöön.

1386
Lisätäänpä vielä, jos se jotain asiaan auttaisi...

Koodia: [Valitse]
cat /proc/asound/version

Tuo antaa vastauksen: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.20.

1387
Lainaus
Yleisesti ottaen ratkaiseva input-signaali on PCM. Sitä kun säätää pienemmälle, niin luulisi säröilyn hellittävän jos outout-amplifierin säätö ei pure.

Kun päätteeseen avaa alsamixerin voi siitä säätää kaikkia pilareita ja ne kyllä vaikuttavat voimakkuuteen ja mykistykseen jne... mutta särö vain aina säilyy entisellään. Kun samalla säätää ilmoitusalueelta esiin klikattua volyymisäätöä, näkyy hyvin kuinka juuri tuo PCM säätö muuttuu. Säädöt siis kyllä toimivat, mutta vika lienee jossain bittikuviossa, joka äänikortille menee. Meneekö tämä nyt aivan lähdekoodin juttuihin?

1388
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 22.05.10 - klo:11.34 »
Lainaus
Samoin täällä on RaLinkin piiri, eikä mitään ongelmia ole ollut. Olisikohan noissa sitten vielä jotenkin eri versioita RaLinkistä tai pitääköhän langattoman tukiaseman olla sopivasti konffattu? Itsellä ainakin wpa2 toimii moitteetta.

Saattaa olla vain hyvää tuuria. Raportin mukaan se on satunnainen vika ja tulee murphynlain mukaan silloin kun siitä on eniten harmia... ;D

Seuraavassa kernelissä se onkin jo korjattu, joten eiköhän se siitä...

1389
Miten olisi vaikka pakettivaraston" PyKaraoke" tai joku muu?

1390
Lainaus
Olen jostain täältä lukenut, että olisi mahdollista jollain apuohjelmalla käyttää windowsin ajureita. Olenko ihan väärässä?
Ohjelma on Ndiswrapper ja sillä saa käytettyä Windowsin WLAN-ajureita, ei muita. AFAIK

Nooh... Eipä auta sitten sekään... :-\

Lainaus
Netissä on mainittu seuraavanlainen ohje äänelle tuolla mallilla.
Lainaus
Turn off the external amplifier using alsamixer.

Pitää paikkansa. Lisäksi pitää olla mutella "Jack out". Silti ääni vain yliohjautuu ja rämisee. Alsamixerin säädöt kyllä sitä säätävät, mutta yliohjautuminen ja särö säilyvät. Muissa keskusteluissa oli alsan ja pulsen .conf tiedostojen sisällöistä malleja ja näyttäisi olevan samansisältöisiä nämäkin.

Onko nyt jäljellä enää se tietokonekauppa vaihtoehto?

Kiitos vastauksista kuitenkin.  :)

1391
Vastaanpa taas itselleni...

Kokeilin Asus A6R läppärin toimintaa Lucidilla ja sama äänien vaikeus on edelleen vaivana. Alsamixerin kovalla säätämisellä saa jotain räminää tulemaan, mutta kunnon ääntä ei millään ilveellä.

Olen jostain täältä lukenut, että olisi mahdollista jollain apuohjelmalla käyttää windowsin ajureita. Olenko ihan väärässä?

Windowsilla tuonkin koneen äänet pelaa ihan hyvin.

Vai onko se nyt vaan niin, että saa A6R olla winukkakoneena ja vaimo saa Ubuntua varten uuden koneen? Phusvieköön, kun juuri ostin siihen uuden akun ja muistiakin lisäsin... :-\

1392
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 21.05.10 - klo:18.03 »
Lainaus
Kannattaa muistaa myös wlan-ongelmat tiettyjen ralinkin wifisovittimien kanssa. Ilmeisesti joissain 901:ssä toimii hyvin, mutta osassa taas tökkii samaan tapaan kuin omassa 1000H:ssa. Ei välttämättä kannata vaihtaa vielä - omalla kohdalla kaikki toimi livekäynnistyksessä, mutta tuo wlan-ongelma https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/496093 Ralink 2860 kanssa toi  itsensä näkyviin vasta asennuksen jälkeen. Kannattaa ainakin selvittää oman wlansovittimesti malli komennolla   "lspci -vnn | grep RaLink" ennen asentamista.

Onkos tuo erikoisesti Lucidille kuuluva bugi? Tällä Jaytyllä en ole huomannut mitään vaikeutta, vaikka tuo radio on juuri:
Koodia: [Valitse]
01:00.0 Network controller: RaLink RT2860
03:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. L1e Gigabit Ethernet Adapter (rev b0)
Ja kokeillessa se toimi hyvin.

Edit: Tarkemmin katsoen bugi vaivaa WPA tietoturvaa. Olenkin jo aikoja sitten ollut pakotettu toisen koneemme Broadcomin (Air Force One) sovittimen takia käyttämään kotiverkkomme langattomassa tukiasemassa WEP tietoturvaprotokollaa, joka ei ole ihan hyvä, mutta minkäs teet. Siksi tuo vika ei ole tullut esille tälläkään RaLinkillä, eikä varmaan haittaa Lucidia sen kummemmin.

Lainaus
Ohops, unohtui mainita, että olen vaihtanut muistikamman isompaan Wink Eli suattaapi auttaa pitämään menon "viileämpänä", kun ei tarvi kirjoitella ees ja taas käyttömuistin ja SSD:n välillä.

Tässä on 1 Gt keskusmuistia ja swap puuttuu ja tilapäistiedostot ovat keskusmuistilla. (En tiedä kuinka liveajo käyttää muisteja, taitaa olla aika "normaaliasetukset" ilman näiden erikoistuunauksien vaikutusta.) Takaluukkua avasin sen verran, että kurkistin sen muoviläpän alle. Muistikampa olisi helppo vaihtaa isompaan, eikä kai edes maksa paljoa. Vain yksi paikka siellä on, mutta siihen vaan 2 Gt kampa, niitä kai on saatavana.

Tuuletinta sieltä ei näkynyt. Täytynee putsausta varten avata koko takakansi.

Lainaus
Suosittelen käyttämään alustaa, kun kone on sylissä, niin ei tule tukkineeksi ilmastointiaukkoja:

Sitä takaluukkua käännellessä panin merkille, että siinä on ilmareikien kohdalla aika paksu suodatinkangas. Toisaalta... parempi taitaa olla, ettei sitä ainakaan poista... pölyähän sen on tarkoitus suodattaa. Vaikutti, ettei se ehjänä lähde pois, jotta voisi puhdistaa. :-\

1393
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 20.05.10 - klo:19.16 »
Lainaus
@ Hajakenttä - Kaikki luettelemasi ongelmat huomioiden haiskahtaa hieman siltä, että livetikun luonnissa on jokin mennyt pieleen. Knnattaisikohan koittaa uudelleen

Taitaa olla juuri näin. Kirjoitin uudelleen sd-kortin ja lähes kaikki alkoi tosiaan toimia paljon vakuuttavammin. Parhaillaan kirjoitan FireFoxilla Lucidin alustalta sd-kortin varassa.

(Ajoin md5sum tarkistuksen .iso:lle ennen kortin kirjoitusta, mutta sitten huomasin kortin sisällöstä, että siellä on md5sum.txt niminen tiedosto. Viittaisi siihen, että se tekee tuon tarkistuksen itsekin, joten taisi olla turha toimi.)

Panelin käynnistimien lisäys/poisto sovelmaa en vieläkään saanut esiintymään millään. Onkohan siitä luovuttu? Ulkoasua kyllä muuten sai muutetuksi.

Lainaus
Varmistakaahan ettei koneen lämpeneminen ilmene vain silloin, kun laite on kytkettynä laturiin. Minulla laite ei nimittäin juuri "keitä", varsinkaan akkukäytöllä

Käy tämä tietenkin vähän vähemmän kuumana akulla, mutta silti minusta ylikuumana. Ainakin kuumempana kuin JJ, tai kuinkahan se on? Pitäisi laittaa lämpömittari, ettei olsi pelkkiä mielipiteitä.

e: Nyt kun kone on pöydällä pelkkä työpöytä auki, "tekemättä oikeaa työtä," se ei tosiaan keitä lainkaan.

1394
Laitealue / Vs: WLAN-ongelma 10.04 Eee Pc 901
« : 20.05.10 - klo:14.57 »
lspci sanoo "Network controller: RaLink RT2860" tässä koneessa ja käytän tosiaa wep 40/128 tietoturvaa. oli tosiaan vaikeuksia käyttää korkeampitasoisia, kuten wpa. Se tosiaan vaati oman tukiaseman uudelleen asettelua. Avoimillehan sillä ei ole väliä.

Hyvä huomio zordo!

1395
Laitealue / Vs: WLAN-ongelma 10.04 Eee Pc 901
« : 20.05.10 - klo:12.12 »
Kyllä sen pitää pelata...

Kokeilin juuri live-ajona 10.04:ää ja hyvin toimi eee 901:llä. (En ole vielä asentanut) Avainnipun salasanan se tietysti vaatii asettamaan ensimmäisellä käynnistyksellä, ja sen jälkeenkin vaatii tunnistautumaan avainnipulla, jos ei ole sisäänkirjautumista tehty kysymällä tunnus ja salasana (siihenhän on se viivästys vaihtoehto ym.)

Tosin, tein vanhasta tottumuksesta heti aluksi (-->verkkoyhteydet -->langaton --> lisää --> yhdistä automaattisesti jne...) työkalulla langattoman verkon asetukset , enkä edes kokeillut muuta, koska tämä verkkonimi on peitetty. Onhan siihen muitakin keinoja, mutta kun on tottunut tekemään noin, ja siinä ikkunassa näkyvät kaikki asetetut yhteydet. Niitä nimittäin syntyy helposti iso luettelo ihan turhaan, kun aina tulee tehdyksi uusi kun se tökkii. Joskus se myös kestää kiusallisen kauan, että radiot kättelevät toisiaan. Jos sinä aikana hätäilee niin...

1396
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 20.05.10 - klo:11.44 »
Lainaus
Mitään noista en ole havainnut, enkä oikein usko, että sd-kortti medianakaan noita aiheuttaa. Hupaisin on tuo alin kohta, josta olen osittain kokenut saman. Kone nimittäin lämpenee, mutta tuulettimen ääntä ei silti kuulu, kuten tuossa pari viestiä alempana kommentoin. En nyt ole testannut, auttoiko tuo asetusten muutos.

Itselleni tuo LTS antaa sen lisäarvon, että kun kone toimii myös palvelimena, minun ei tarvitse pohtia päivittämistä vielä pitkään aikaan.

Tuotapa juuri tarkoitin kysyä: Eli onko tuollaista häikkää toisilla esiintynyt live-ajossa ja sitten kuitenkin toiminut asennuksen jälkeen? Unohdin myös mainita, että Netbook mallinen oli tämä 10.04 Finnish Remix.

Näyttäisi olevan entisiä isompi tuo saatavissa oleva sovellusvalikoima. Jos osaisi, ne kai saisi vanhempiinkin jakeluihin, luulisin.

En ole asentanut sitä eee-control sovelmaa. Sillä varmaankin saisi lämpötilat ja tuuletinkierrokset näkyville, mutta ihmisaisteilla mitaten lämpö on kyllä pelottavan korkea ja tuuletinkin sen tuntuu huomaavan, koskapa puhkuu kuin hiustenkuivaaja. Voisin kuvitella, että prosessori joutuu tekemään ylimääräistä hommaa live-ajossa ja siitä lämpenee.

Onkohan akun käyttöaika myös lyhyempi? Sähköllähän tuo lämpökin tehdään...

Sitä vielä kysyisin eee käyttäjiltä, että oletteko avanneet takalevyä ja putsanneet tuuletinta? Onko jotain oleellista otettava huomioon?

Koneen remontti on muutenkin edessä... Ajattelin katsoa, josko tuon mikrofonisysteemin saisi modifioitua tinakolvilla. Nyt ei voi sisäisiä mikrofoneja käyttää oikeastaan lainkaan koska ääni alkaa kiertää ja ulvoa kun se kantautuu muoveja pitkin kaiuttimista. Puheääni taas ei kantaudu niistä systeemiin koska ne on kytketty vastakkaisvaiheisiksi (näkyy Xoscope sovelluksessa). Ajattelin irrottaa ne ja porata muovikehyksen reikää isommaksi, että saa vaahtomuovikuplan mikkien ympärille, ja ohuilla joustavilla johtimilla mikit samanvaiheisiksi levylle kiinni. Takuu loppuu juuri näihin aikoihin.

e: kirotusvire

1397
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Latausongelmaa
« : 19.05.10 - klo:17.43 »
Oli tuommonen samanlainen asennusongelma (ja on edelleenkin) HP-Pavillion läppärillä. Se johtui siitä, että keskusmuistia ei ollut tarpeeksi. Saisi olla 512 Mt tai mieluummin 1 Gt tai niin paljon kun mahtuu. Tämä kone vaan olisi tahtonut ddr1 tyyppistä muistikampaa, enkä sellaista mistään löytänyt, liian vanha.

Asennus siis eteni alkukuvaan asti ja jäi siihen ja jotain virheilmoituksia tuli, en muista mitä.

Käänsin koneen selälleen ja irrotin akun ja avasin muistien luukun. Siellä on vain yksi kampa ja toinen paikka tyhjänä. Kun oli xp koneessa niin näki, että muistia on se minimi 256 Mt, mutta jos ei ole mitään käyttöjärjestelmää, niin täytyy yrittää tiirata josko siinä muistipiirin päällä olisi jotain numeroita. Ja ddr2 kampa ei sitten käy jos se paikka on ddr1 mallia, siinä on sellainen lovi millin eri paikassa. Ddr2 kampoja saa kyllä kaupasta parilla kympillä, mutta ddr1:n joutuu etsimään kirpparilta. Itse kamman asennus ei ole temppu eikä mikään, kunhan on varovainen eikä vääntele niitä lukitusjousia rikki.

1398
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 19.05.10 - klo:16.46 »
Kokeilin sitten minäkin Lucidia... Vähän epäilyttää onko siinä mitään lisäarvoa nykyiseen 9.04:ään verrattuna. Tein 2Gt:n sd-kortille asennusmedian ja ajoin siltä livenä. Tietenkään se ei ilman asennusta näytä parastansa, mutta silti... Tarkastin .iso tiedoston md5sum tarkistuksella kun levyn eheyttä ei voi Lucidissa enää tarkastaa.

-Kummallisia virheilmoituksia tulee (aiheettomasti), kuten: vapaata levytilaa 0 tavua! ym...
-Ei sammu sammutuspainikkeella vaan vaatii loputtomasti uutta kirjautumista. (Virtanappisammutus.)
-Paneeli on tylsä tummanharmaa teksti ym symbolit vaaleanharmaalla pohjalla, eikä teemaa voi vaihtaa.
-Paneelin  koko on turhan suuri, eikä se muutu.
-Paneelin painikkeita ei voi siirtää eikä lisätä. (Koko lisää paneeliin sovelmaa ei ole.)
-Monet sovellukset eivät käynnisty lainkaan.
-Kone lämpenee kovasti ja tuuletinkin humisee koko ajan (luullakseni täysillä)

Ovatko nuo em. kohdat vain liveajosta johtuvia? Siis esiintyvätkö asennuksen jälkeenkin eee 901 koneessa (/4Gt, /home16Gt)? Mieli tekisi LTS:ään siirtyä, ja onhan sitä paljon myös kehuttu.

1399
Kiitos ja kumarrus...  ;D

Näinhän se meni:

Koodia: [Valitse]
:~$ md5sum "ubuntu-10.04-netbook-i386-finnishremix(2).iso"
96e32681abb17dabdec6d23d63b21f81  ubuntu-10.04-netbook-i386-finnishremix(2).iso

Ja lainausmerkit piti olla tuon suluissa olevan (2) merkin takia. Ja kun tein uudelleennimeämisen tiedostolle tuli ihan sama tarkastussumma, joka on kaiken lisäksi vielä oikeakin (latausohje sivulta saatu):

Koodia: [Valitse]
:~$ md5sum ubuntu-10.04-netbook-i386-finnishremix.iso
96e32681abb17dabdec6d23d63b21f81  ubuntu-10.04-netbook-i386-finnishremix.iso

Tulipa taas vähän lisää oppia.  ;D

1400
Latasin tuon .iso tiedoston, mutta kun se lataus keskeytyi pari kertaa tahtoisin tarkastaa lopulta onnistunen tiedoston eheyden ennen varsinaista levynpolttoa (sd-kortin tekoa). Se on aina ennen onnistunut komennolla md5sum tiedostonnimi.iso, mutta nyt se keljuilee näin:

Koodia: [Valitse]
:~$ md5sum ubuntu-10.04-netbook-i386-finnishremix(2).iso
bash: syntax error near unexpected token `('

Miten se nyt oikein pitäisi tehdä? Anteeksi vain tyhmä kysymys jo etukäteen, mutta luin kyllä wikiä ja ennen se tosiaan on onnistunut.  :o

Sivuja: 1 ... 68 69 [70] 71 72 ... 75