Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: [1] 2 3 ... 62
1
Ei sitä mistään näe!

Mennään nyt pari askelta taakse ja ajatellaan asiaa kuin hän, joka ensi kerran kohtaa Linuxin.

Jos hän haluaa Linuxin tietämättä siitä muuta kuin nimen ja maineen, hänen on valittava jokin jakelu. Jos hän sattumalta valitsee Ubuntun, hän tietää valinneensa sen. Mutta jos hän saa Linuxin Arskalta, joka on tehnyt kotipolttoisen asennuslevyn, eikä ole edes kirjoittanut siihen mitään päälle, ja vaikka olisikin, etiketti ei sano mitään. Jos vielä Arska tekee asennuksenkin, hän ei tiedä senkään vertaa (asennusohjelmahan kavaltaa jakelun kutsumanimen). Hän vain käyttää tyytyväisenä Linux tietokonetta.

Jossain kohdassa käyttöä tarvitaan tukea ja tuen antaja kysyy: mikä jakelu? Höh... jakelu? Katso päätteellä komennolla inxi -F (jolloin pääte neuvoo sille asennuskomennon ensin) ja siitä kohta Distro, neuvoo tuki. Vastaus on Distro: Ubuntu 18.04.2 LTS, kuten minullakin nyt, vaikka minulla on Xubuntu.

Kuka koskaan on kuullutkaan sellaisesta asiasta kuin työpöytäympäristö? Eihän sellaisesta puhuta Windowsin yhteydessä. Siitä keskustelevat vain asioihin perehtyneet.

Ubuntusta gnome-shell työpöydällä voi löytyä "tietoja laitteesta" nappi, mutta kaikista johdannaisista ei löydy.

Jos Arska on neuvonut kaverinsa käyttämään Ubuntu Suomi sivustoa kaveri on päässyt jo vähän lähemmäksi totuutta. Olen minäkin täällä palstalla roikkunut vaivaksi asti, mutta vasta vuosien kuluessa älysin, että Ubuntusta on johdannaisia, koska asia on vahingossa löydettävä. Ensin luulin pitkään, että Xubuntu ja Lubuntu jne. ovat eri jakeluita. Vasta vähitellen ymmärsin, että kysymys on samasta Ubuntusta kaikissa tapauksissa, vain työpöytäympäristö vaihtuu. Sitä asiaa ei Ubuntun esittelyssä sanota. Esittelyn "Viralliset Johdannaiset" esittelle kyllä ne, mutta ei sitä, että kyseessä on sama Ubuntu eri vaatteissa. Aivan kuin näyttelijä, joka pukeutuu eri roolipukuun ja näyttää toiselta ja käyttäytyy toisin, mutta on silti sama näyttelijä.

Kysymys on siis esitetty tiedon puutteesta johtuen. Jos osataan asennoitua vastaamaan selvään kysymykseen selvällä vastauksella, voidaan kertoa, että Ubuntu on Ubuntu, vaikka sen voissa paistaisi, mutta sen työpöytäympäristö, Desktop, on jokin vaihtoehdoista ja näkyy komennolla inxi -F kohdassa Desktop: ja sen perusteella johdannaisen kutsumanimi voi olla vaikka Xubuntu kuten esim:

Koodia: [Valitse]
inxi -Fja ote sen vastauksesta:
Koodia: [Valitse]
Desktop: Xfce 4.12.3 Distro: Ubuntu 18.04.2 LTStai toisessa koneessa:
Koodia: [Valitse]
Desktop: Unity 7.4.5 Distro: Ubuntu 16.04 xenial
Siis: Xfce +Ubuntu = Xubuntu ja vastaavasti: Unity + Ubuntu = Ubuntu. (Minulla ei ole Gnome-shell johdannaista, joten en voi näyttää miltä sen vastaava rivi näyttää.)
Ja muitakin johdannaisia on. Katso sivulta:
https://www.ubuntu-fi.org/esittely/viralliset-johdannaiset/

Näitä kysymyksiä esittävät monenlaiset käyttäjät, uudet ja vanhat, eivätkä kaikki ole perehtyneitä. Tätä palstaa myös lukevat monet, jotka eivät kirjaudu, mutta haluavat tietoa.

2
Laitealue / Vs: Näppäinkoodi
« : 03.02.19 - klo:12.03 »
Selväkielisessä muodossa... kuinka selväkielisiä nämä voivat olla?

Koodia: [Valitse]
xmodmap -pkeListaa kaikki nappien numerot ja tehtävät.

Koodia: [Valitse]
xevTekee päätteen viereen pienen testi-ikkunan. Kun sitä klikkaa tyhjästä kohdasta ja sitten painelee näppäimiä niin päätteessä näkyy napin numero ja tehtävä ja hiiren positio. (Hiiren on oltava sen testi-ikkunan päällä.)

Koodia: [Valitse]
xmodmap -e "keycode 34 = a A"Asettaa uuden koodin näppäimelle, tässä tapauksessa (ja näppäinkartasta riippuen) napista 34 å Å tulee nappi a A. Asetus säilyy vain seuraavaan boottiin asti.
Edit: Näppäinkartasta riippuen.

3
Kyllä minullakin on ollut samaa ilmiötä, mutta se on jo menneen talven lunta. Nykyisellä LibreOfficella on jo paljon korjattu poikkeamia ja toiminta on mielestäni moitteetonta – no on se kerran kaatunut ja omasta aloitteestaan lähetti raportin siitäkin ja myös nousi ihan itse.

Mistä olet ladannut LO:n? Asenna Ubuntun omasta sovellusvarastosta stabiili versio. Minulla näkyy olevan 6.0.7.3. Ja Ubuntuni on 18.04 LTS.

4
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Vastamelu-sovellus?..
« : 30.12.18 - klo:19.07 »
Sovellusta tuohon tuskin sellaisenaan on ja aihekin on jo vanhanlainen ja kuuluisi ehkä tuonne yleiseen keskusteluun, mutta periaate kyllä toimii. Huomasin tällaisen prototyypin esittelyn:

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/rakennus/paukkuja-pelkaavan-koiran-pelastus-uutenavuotena-autonvalmistaja-ford-rakensi-vastamelukoirankopin-jonka-sisalla-saa-olla-rauhassa-6753476

Jos koirankopin voi tehdä, voi varmaan tehdä ihmiskopinkin, tai koko ihmishuoneen samalla periaatteella.

Kauan sitten jo ennen näitä hienoja tietokoneita tuota periaatetta kokeiltiin aika hyvällä menestykselläkin oppilastyönä. Oli luettu lehdestä jonkin lentoyhtiön asentaneen lentokoneen matkustamoon tällaisia järjestelmiä ja periaatetta haluttiin testailla. Ulkoa huoneeseen tulevaa melua vaimennettiin vastamelulla. Hankittiin puolenkymmentä paria halpoja koteloituja kaiuttimia. Juurikin pareja siksi, että ne kytkettiin pareittain yhteen niin, että toinen oli mikrofoni ja toinen kaiutin ja välissä pieni vaiheen kääntävä vahvistin. Niitä sijoitettiin ikkunaseinälle riviin. Toinen, mikrifonina toimiva, osoitti ikkunaan päin ja toinen huoneeseen päin. Vahvistusta säätämällä ja kaiuttimien keskinäistä etäisyyttä, siis vaihesiirtoa, ikkunaan nähden säätämällä oli mahdollista löytää asetelma, jossa vastamelu oikeasti vaimensi ulkomelua. Oikein melumittarilla todennettiin vaikutus. Muistaakseni korkeilla (ampumarata) äänillä vaimennus oli parempi. Se varmaan johtui juuri siitä, että kaiutin mikrofonina on dynaaminen mikrofoni ja taajuusvaste 20 dB/oktaavi korkeiden äänien hyväksi, eikä sen korjaaminen vahvistimessa täysin onnistunut tarkan 180° vaihesiirron kärsimättä, eikä meillä ollut mahdollisuutta satsata parempiin kondensaattorimikrofoneihin. Raporttikin kirjoitettiin ja arvosana saatiin, en muista millainen, mutta tuskin huonokaan.

5
Museokapineita minunkin mittarit jo ovat. Niin käy kun niitä pitää hyvin. Hinnat ovat tulleet roimasti alas. Muutama vuosikymmen sitten mittalaitteet olivat tosi kalliita.

Hintojen alentamiseen on käytetty myös kyseenalaisia keinoja, joiden korjaaminen vaatii loppukäyttäjän toimenpiteitä ja investointeja:

Mittajohdot ovat yleensä ala-arvoisia. Niissä on ollut helpointa säästää. Ne kannattaa heti hankkia, ja hyvät. Säästyy monelta harmilta kun sondi ei lipsu ja johdin ei kovetu pakkasessa, eikä irtoile juotoksistaan. Kun mittari on taskussa mallina kannattaa käydä alan erikoisliikkeessä ja uhrata muutama kymppi juuri siihen mittariin sopivilla päillä varustettuihin, paksuihin ja notkeisiin johtimiin. Niihin tarvitaan valikoima kytkentävälineitä, muutama tukeva ja eri mallinen (iso ja pieni) ja hyvin eristetty puristin, tukeva ja kovametallinen ja neulanterävä mittasondi/puikko, ainakin yksi ylimääräinen ja riittävän pitkä apujohdin sopivilla päillä ja puristimilla. (Monessa mittauksessa tarvitaan kolme johdinta.)

Myös mittarin säilytyskotelo on yleensä surkea muovipussi. Kannatta siksi poiketa myös kalastustarvikeliikkeessä. Vaikuttaa hassulta, mutta idea on se, että sopivan kokoinen ja pehmustettu ja vetoketjullinen kalastusperhokukkaro on erinomainen suojus sekä mittarille, että sen arvokkaille mittajohdoille ja mittapäille, eikä maksa paljoa. Sitten siitäkin joskus tulee ehjä museolaite.

Mihin kaikkeen monipuolista mittalaitetta sitten voi käyttää? On varmaan selvä, että ammattilaisten monipuolinen ja monivuotinen koulutus helpottaa vaativista tehtävistä selviytymistä ja mittalaite haukkuu nopeasti hintansa. Ei ole sattuma, eikä kiusantekoa, että sähköasentajan työt ovat monessa asiassa luvanvaraisia. On kuitenkin paljon kohteita, joissa itseoppinutkin voi selvitä elävänä, kunhan käyttää järkeä ja tarkistaa: missä on isot sähköt ja missä pienet vaan. Oppimateriaalia kyllä löytyy, eikä se eikä opiskelu ole luvanvaraisia. Kannatta alottaa laitteen käyttöoppaasta ja harjoitella käytännössä ne esimerkit. Ainakin vanhoina hyvinä aikoina Flukella oli erinomaiset käyttöoppaat.

Rakkaan opinahjoni laboratorion seinällä oli iso huoneentaulu (silloin -70 luvulla kun laitteet olivat kalliita):
–Toisen luokan välineet + ensimmäisen luokan tekijät = ensimmäisen luokan tulokset.
–Ensimmäisen luokan välineet + toisen luokan tekijät = kolmannen luokan välineet.

6
Lainaus
Jaa - a. Vaikuttaa sellaiselta, että en tarvitse kyseistä ominaisuutta, vaikka onhan se kiva olla olemassa.

Saatatpa hyvinkin tarvita. Esimerkkitilanne:

Olet roudaamassa rokkibändiä keikalle. Lavalle rakennetaan rekvisiitta ja vahvistimet. Kytket lopputestaukseen sämpleristä 440 Hz 100 mV testisignaalin soimaan. Se kuuluu vaimeasti ämyreistä, kuten pitääkin, paitsi yhdestä. Irrotat sämpleristä ko. plugin liittimestä ja mittaat yleismitarilla liittimen navoista, jotka kyllä tiedät oikeiksi navoiksi. Käytät mittarin auto asetusta, jotta ei tarvitse miettiä oikeaa mittausaluetta. Koska auto asetus on matalan impedanssin mittaussisäänmeno, mittari ei näytä juuri mitään jännitettä. Ko. linja on suuren impedanssin linja, ennen tehovahvistinta, ja se kuormittuu lähelle nollaa volttia itsellään mittarilla. Taitavana roudarina sanot: ahaa! ja kytket mittarin käsisäädölle ja 2 V:n AC-mittausalueelle. Nyt se on suurohminen, eikä kuormita mittauspiiriä ja näyttää kiltisti sen 100 mV. Sitten kiinnität plugin liittimeen ja mittaat samalla tavalla linjan toisesta päästä irrotetusta pugista ja toteat 100 mV puuttuvan, vaikka mittaat suurohmisestikin. Toteat kaapelin olevan poikki. Roudaat tilalle uuden kaapelin ja huokaiset helpotuksesta ja kiität hyvää mittaria ja konsetti saa alkaa.

Toinen tyypillienen mittausprobleema on järjettömän kovan hurinan syyn etsiminen. Pienohmisella volttimittarilla se ei näy linjan johtimista mitattaessa, mutta suurohmisella mittauksella kyllä.

Myös sillä on merkitystä: onko mittauspiiri AC- vai DC-kytketty. Edellisellä mittari näyttää vain vaihtosähkökomponentin ja jäkimmäinen molemmat, sekä mahdollisen phantomjännitesyötön  50 V DC, että sen päällä ratsatavan äänisignaalin muutaman millivoltin AC komponentin, jota tällöin on turha yrittää siitä selvittää erilleen (niiden kymmentuhatkertaisen suuruusluokkaeron takia). Vain AC-kytkettynä sen voi mitata, vaikkapa tekemällä DC-kytketystä AC-kytketty sarjakondensattorilla, jos mittarista ei voi asiaa hoitaa napeilla, kuten tuossa Flukessa.

En sanoisi Fluken mittareita vinkuintialaiseksi. Olen vuosikymmeniä tottunut siihen merkkiin luottamaan.

7
Lainaus
Jos sovelluksella on jotain oikeuksia, ne on annettu myös tekijälle.
Juuri niin.

Lainaus
Joudut itse päättämään keneen voit luottaa.
Juuri luottamisesta on kysymys.

Lainaus
Tiedätkö, mille sovelluksille olet antanut oikeuksia ja mihin tarkoitukseen?
Yritän tehdä parhaani ja lukea ne käyttöehdot, eivätkö kaikki lue?

Lainaus
Entä Google-tilisi?
Google, tai mikään muukaan aikaisemmin, ei ole pyytänyt lupaa soittaa puheluita puhelintililtäni (ablatiivi). En pidä siitäkään, että joku tutkii tuleviakaan puheluitani, siivoan ne itse. Eikä Google ole koskaan lähettänyt sähköpostia Gmail tililtäni nimissäni, joskin lähettelee viikottain tarpeettomia turvallisuusilmoitukiani tilillenei (allatiivi). Turhia siksi, että sanovat jonkun tietävän tunnussanani, koska käyttää Linux laitetta minun ip. osoitteestani samaan aikaan kuin minä. Turvallisuuden nimissähän meille valepoliisikin tulee ovelle.

8
Lainaus
Eihän virustutka voi toimia, ellei sillä ole oikeutta skannata puhelimen sisältöä. Mikä sovellus on kyseessä?

En muista enää sovelluksen nimeä.

Tietenkin sovellus saa käyttöoikeudet. Nyt oli kyseessä käyttöoikeudet sovelluksen ylläpitäjälle, kokonaan ulkopuoliselle yhtiölle. Sen oli määrä tehdä analyysi puhelinmuistiostani, galleriastani ja tulevista puheluistani ja estää vaaralliset huijauspuhelut pääsemästä puhelimeeni.

9
Tavaratalojen tuulikaapeissa on myytävänä milloin mitäkin tuotteita. Kiireisenä päivänä menin haplaan vipuun ja suostuin tunnetun puhelinoperaattorin tarjoukseen. Liittymän piti olla selvästi edullisempi kuin entinen saman operaattorin liittymäni. Lisäksi tarjoukseen sisältyi Androidin turvaohjelma, jossa piti olla virustutka. Kotona tutkin asiaa hiukan rauhallisemmin ja totesin liittymän olevan oikeastaan kalliimpi kuin entinen. Oma vika kun en ollut tarkka.

Enemmän alkoi harmittaa kun tutkin sitä turvaohjelmaa. Olisi pitänyt antaa turvayhtiölle, tunnetun yhtiön alihankkijalle, täydet käyttöoikeudet puhelimen tileihin ja sisältöön. En tasan anna! Myöskään mitään virustutkaa en sovelluksesta löytänyt.

Olen kai habitukseltani vaari, joka ei mitään ymmärrä ja on helposti vedätettävissä. Saman ikäluokan vaareja ja mummoja oli poikien saaliina useita. Tuskin hoksaavat koskaan vedätystä. Minulle tuli huijattu olo ja peruutin heti koko diilin. Operaattorin asiakaspalvelu suostui kyllä mukisematta palauttamaan entisen asennon.

Onkohan lainkaan olemassa Linuxille viruskuvauksiakaan? Entä Androidille, joka myös on Linux? En ainakaan ko.sovelluksesta sellaisista löytänyt merkkejä, päivitysmahdollisuuksia tai vastaavia. Voiko olla virustutkaa ilman rokotuskuvauksia? Joitakin Linuxin virusohjelmia on olemassa, mutta käsittääkseni niidenkin torjuntakyky rajoittuu Windows viruksiin. Turvallisuuspäivitykset tulevat Ubuntulle lähes päivittäin. En edes muista, milloin olisi tullut Androidille, tai onhan sille tullut käyttöjärjestelmän päivityksiä yli vuoden aikana pari kertaa. Tuskin niitä edes saa avatuksi ja katsotuksi onko turvallisuusjuttuja mukana.

Nyt olen mennyt vipuun kaksi kertaa puhelinmyyjälle ja kerran tuulikaapissa. Nyt saa riittää! En osta enää niiltä mitään.

10
Poistin ja asensin uudelleen apt:llä ja nyt toimii normaalilla tavalla. Firefoxin versio on kyllä 63.0 kun snap asennuksella 'Ohjelmistot' sovelluksella tuli 63.0.1-4, mutta kelpaa tämäkin ja päivittyy varmaan kun ehtii, enkä mitään eroa edes huomaa. Nopeasti ainakin käynnistyy.

Kiitos avusta...  :)

11
Olet asentanut sovellusvalikoimasta Snap-paketoidun version Firefoxista tavallisen Apt/dpkg-paketin sijaan. En tiedä enempää tuosta snap-versiosta ja sen tuesta, mutta suosittelisin vaihtamaan normaaliin Ubuntun paketointiin.

Edit: Nähtävästi Snap-paketti on Mozillan tuen piirissä: https://snapcraft.io/firefox
Se on kyllä sinänsä turvallinen vaihtoehto, mutta jakeluun integroitumisessa saattaa olla pieniä puutteita ja bugeja.

Sehän se sovellusvalikoima on. Snap kauppa. Ainakin kaikessa monessa lukee lopussa niin. Pitääkö siis kaikki sovellukset uusia? Mistä löytyy oikea kauppa? Olenkin ihmetellyt miksi tuollainen snap on alkanut kummitella kaikessa.

EDIT: Ei nyt ihan kaikessa, mutta monissa sovelluksissa.

12
Huomasin yllättäen, että minulla on Xubuntussa (10.04)(18.04) vanhentunut Firefox 62. (Itseasiassa Firefox itse ilmoitti, että ei osaa päivittää vaan on asennettava uusi ja tarjosi asennuslinkkiä, jota en kuitenkaan käyttänyt vaan käytin Ubuntun sovellusvalikoimaa.) Asensin siis uudestaan Firefoxin Ubuntun omasta sovellusvalikoimasta. Asennus sujui hyvin, mutta Firefox ei kuitenkaan käynnistynyt valikosta. Katsoin käynnistimen käynnistyskomennon ja se näyttää varsin kummalliselta.

Koodia: [Valitse]
env BAMF_DESKTOP_FILE_HINT=/var/lib/snapd/desktop/applications/firefox_firefox.desktop /snap/bin/firefox %U
Päätteeseen antaen tuo loitsu ilmoittaa: " ei ole tuollaista hakemistoa tai tiedostoa".

Tuo loitsun pituuskin on jo aika erikoista, mutta varsinainen vika on siellä lopussa. Tiedostojärjestelmässä on kyllä hakemisto 'snap' ja siinä kansio 'bin' ja siinä tiedosto 'firefox', mutta se tiedosto ei tee mitään, luulen. Sen sijaan 'snap' sisältää hakemiston 'firefox' ja se kaksi hakemistoa '147' ja 'current' ja niistä kumpikin sältää käynnistimet (vinoneliöt) nimeltään 'firefox' ja 'firefox-bin'. Niillä kaikilla neljällä Firefox käynnistyy oikein. Kun tein paneeliin käynnistimen. jolle komennoksi tämän:

Koodia: [Valitse]
/snap/firefox/current/firefox
käynnistyy Firefox ihan oikein.

Noita vaihtoehtoja on siis neljä, mikähän niistä olisi oikeaoppinen?

Onko minulla jotain vialla järjestelmässä kun tuo käynnistin ei asentunut oikein oletusvalikkoon, eikä sovellusten hakutyökalun valikkoon? Kaikki muut sovellukset kyllä käynnistyvät ja Firefoxikin on käynnistynyt ennen tätä uudelleenasennusta. Ohjelmistolähdepalvelin on suomipalvelin.

En ole vielä uskaltanut muuttaa tuon valikon käynnistimen komentoa...

EDIT: Kirotusvire 10.04 po. 18.04.

13
On se noin myös v:6.0.6.2

Siis: Työkalut > Automaattinen syöttö. Ruksi pois (klikkaamalla riviä).

EDIT:
Iso kirjain alussa tulee myös päälle/pois: Työkalut > Automaatisen korjauksen asetukset > Asetukset välilehti > ruksaa valinnat. (Näköjään yksi sana ei ole virke, jos ei ole piste perässä.)

14
OTA-5 julkaistu ja tuo tullessaan monia parannuksia.

https://ubports.com/blog/ubports-blog-1/post/ubuntu-touch-ota-5-174


Marraskuussa pitäisi OTA-6 tulla pihalle ja nyt pitäisi tulla säännöllisiä päivityksiä.
https://github.com/ubports/ubuntu-touch/milestones

Täytynee kyllä kokeilla omaan M10 tablettiin tuota.

Ei ole tullut päivityksiä. Syy lienee siinä kun jakelu on 15.04. Linkin viralliselta sivulta saa asennusavustimen, joka on beta. Se ei toimi, eikä edes näytä jakelun numeroa. Paremman asentimen, stable version, löytää pienellä kaivelulla. Se on päätekomento:

Koodia: [Valitse]
sudo snap install ubports-installer
Tuolla asentimella tuli 16.04, joka asentui hyvin. Tuli kyllä aluksi huomatus, että olet asentamassa vanhaa jakelua ja uudempikin jakelu on saatavana. Lieneekö perusteltua asentaa uusin, vai tyytyä 16.04 jakeluun päivitysten toivossa?*

Ei siitä kyllä parannusta juuri huomaa, huononnusta kyllä. Muistiinpanosovellus lakkasi toimimasta ja uuden toimivan etsimisessä oli kova hakeminen. Myös WiFi-skanneri lakkasi toimimasta. Kaikkea en ole kokeillut. Tuli vaikutelma, että kukaan ei valvo mitä sovelluksia jaetaan kun on niin monta epäkelpoa. Parempi www-selain kyllä tuli ja toimii.

EDIT:   Unohtui mainita, että laitteeni on BQ 10 FHD.

EDIT2: * Tarkemmin katsoen huomautus sanoi uudemman installerin olevan saatavilla:
Koodia: [Valitse]
snap refresh ubports-installer --stableTuo kuitenkin vastaa, että päivityksiä ei ole saatavilla – hassua.

15
Lainaus
kopioimaan kuvan vaikka iltasanomista ja liittämään  sen sitten suoraan kuvankäsittely ohjelmaan

Helpoimmin ehkä käy, koska viitattiin kuvankäsittelyohjelma ja nettisivu, kun kuva kaapataan kuvakaapparilla 'gnome-screenshot' ja käsketään kuva leikepöydälle ja 'Gimp' kuvankäsittelyohjelmalla kopioidaan kuva paperille leikepöydältä näppäinyhdistelmällä Ctrl+v. Sama on menettely myös 'LibreOfficeWriter' ille, jossa kuva on lisäksi valikossakin tarjolla.


PS. Tervetuloa keskusteluun ja onnea harrastukselle.  :)

16
Kiitos. Kokeillaan tuota ohjetta, näyttäisi hyvältä.


EDIT:
Ihan hyvin onnistui. :)

17
Kun tiedetään vain käynnistyskomento ja sovellus käynnistyy sillä hyvin pääteessä kutsumalla niin miten saisi tehdyksi pikakäynnistysnapin/kuvakkeen Gnom-Shell ympäristössä työpöydälle/käynnistintelakkaan?

18
Käyttöä on yritetty USB:llä ja SimpleScan ja Xsane ohjelmilla

Kokeilkaa scangearmp2:lla. Pitäisi käynnistyä vaikka päätteen kautta, jos ei löydy valikoista.

Koodia: [Valitse]
scangearmp2

Päätteellä käynnistyy ja skannaa. Minä luulin, että se on vain ajuri, eikä mikään suoritettava sovellus, mutta luulo ei ole tieto.

Paljon kiitoksia omasta ja päämieheni puolesta.

Seuraavaksi täytyy opetella kuinka tehdään pikakäynnistin kun tiedetään vain komento. Teen siitä oman aiheen, ehkä joku muukin haluaa oppia sen.EDIT:
Toimii myös wifin kautta.

19
Täältä ladattiin ajuri:
https://www.canon.fi/support/consumer_products/products/fax__multifunctionals/inkjet/pixma_ts_series/pixma-ts3150.aspx?type=drivers&driverdetailid=tcm:22-1640524&os=Linux%20(64-bit)&language=

Se myös näyttää olevan paikalla Synapticin mukaan.

Käyttöä on yritetty USB:llä ja SimpleScan ja Xsane ohjelmilla

Tehtiin myös se udev-sääntö näin:

Koodia: [Valitse]
echo 'ATTRS{idVendor}=="04a9", ATTRS{idProduct}=="1827", MODE="0666", GROUP="scanner", ENV{libsane_matched}="yes"' | sudo tee /etc/udev/rules.d/canon_libsane.rules
Ja se myös syntyi tuohon sijaintiin.

Tekisin sen symbolisen linkin, joka tarvitaan myös, mutta en tiedä mitä laitetaan. Toisella laitteella se näkyy olevan näin:

Koodia: [Valitse]
sudo ln -sfr /usr/lib/sane/libsane-epkowa* /usr/lib/x86_64-linux-gnu/
Tuo ei tietysti käy sellaisenaan tälle Canonin laitteelle...

20
Asennettiin ajuri Canonin sivuilta: scangearmp2_3.50-1_amd64.deb, koska laite ei ole Linuxilla tuettujen listalla.

Huomattiin, että ei toimi sittenkään ja täältä keskustelusta huomattiin, että suljettujen ajurien kanssa on jälkeenjääneisyyttä muuttuneen paketoinnin vuoksi.

Tehtiin sitten udev-sääntö toisen laitteen esimerkin mukaan muuttamalla vaan id numerot ja tietysti tiedostonnimi.

Ei tullut parannusta asiaan ja sain tietää, että tarvitaan myös symbolinen linkki, en vaan osaa laittaa siihen oikeita palikoita.

Asiasta on keskustelu alkanut täällä:
https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=52254.0

EDIT:
Vendor ja product tunnukset saatiin komennolla lsusb: Bus 002 Device 015: ID 04a9:1827 Canon, Inc.

Sivuja: [1] 2 3 ... 62