Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: 1 ... 69 70 [71] 72 73 ... 75
1401
Ubuntu tietokoneissa / Vs: pdf-kuvan kopiointi OO Writeen
« : 16.05.10 - klo:21.46 »
Minulla on myös JJ 9.04 ja kokeilin juuri siirtää noita edellä mainitun pdf tiedoston kuvia oo:een. Oikein hyvin onnistui jotkin kuvat. Siis hiiren oikealla korvalla antoi valita talleta ja talleta nimellä. Edellinen tallettaa leikepöydälle ja oo:n työkaluvalikossa liitä nappi tuo sen osoittimen osoittamaan paikkaan asiakirjaan. (Kunhan muistaa laittaa sille myös rivityksen halutuksi.) Ilmeisesti jotkin kuvat ovat muuta muotoa, koskapa eivät anna talleta komentoa käyttää. Nekin saa hyvin leikepöydälle kuvakaappauksella. (Kaappaa valittu alue.) Resoluutio ei silloin kai ole alkuperäinen, mutta en minä ainakaan noista erota huononemista. Esimerkkitapauksessasi voi aivan hyvin koostaa asiakirjan liittämällä leikkeitä evincessä (2.26.1) olevista pdf asiakirjasta otetuista kuvista. Tekstihän siirtyy kun sen maalaa ja raahaa oo:n puolelle. (Kun molemmat on auki viereisissä ikkunoissa.) Jos siinä joku mättää niin vikaa on kai jossain. Periaatteessa se toimii.

1402
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Testissä 10.04
« : 02.05.10 - klo:12.31 »
Vieläkin on päivittämättä Lucid. Ja juuri sen takia, että luen ensin täältä mitä vaikeuksia on odotettavissa.

Tuohon laitteiden yhteensopivuusongelmaan olen havainnut parhaimmaksi ratkaisuksi seuraavan:
Mene kauppaan laitteita ostamaan aina Linux läppäri kainalossa tai vähintään cd-levy mukana. Sano sitten kauppiaalle, että ostan tuon kivan vehkeen, jos se palvelee tätä. Kyllä kauppias useimmiten näkyy tuntevan asian ja on jo siihen vastauksenkin hankkinut. Sanoo naama virneessä, että pistä letku kiinni, kyllä se palvelee, tai ei se palvele, mutta lataa tästä levyltä tai tikulta ajuri, jonka olen ihan sinua varten hankkinut, niin sitten pelaa. Ja suosi aina kauppiaita, jotka tämän asian osaavat. Sellaisella on useimmiten kaupassaan kone, jossa on sekä Windows, että Linux, ja mäkkikin löytyy.

Niin... kyllä Lucid kohta laitetaan. Aika mariginaalisia on vaikeudet olleet näinä muutamana päivänä, joten enimmäällä osalla taitaa toimia hyvin. Ajattelin ensin päivittämällä Karmicista sen tehdä, niin ei tarvitse uusia kaikkia vaivalla tehtyjä asetuksia ja profiileja. Jos menee sutturalle niin teen sitten levyn ja asennan kokonaan uusiksi.

1403
Onhan se niinkin niin... Asennusohjeissa on tällainen huomautus:

Lainaus
Huom. Suurin osa suomennoksista ladataan Internetistä käyttöön vain, jos asennat Ubuntun (paitsi jos käytät Ubuntu-DVD:tä). Ubuntun käyttäminen CD-levyltä on hidasta, ja tarkoitettu lähinnä laitteiston ja Internet-yhteyden testaamista varten.

Ehkä joku kokeneempi tietää: onko dvd liveajossa suomenkieli käytettävissä? Itse en ole kokeillut. Tuo ohje on kyllä jo hiukan vanha, ajalta jolloin ei ollut vielä Finnish Remixiä, siis ennen karmicia.

1404
En ole vielä päivittänyt 10.04.ää, mutta käsittääkseni kaikki jakelut puhuvat valmistajan kieltä livenä ajettaessa cd-levyltä.

Kun ubuntu asennetaan asennusohjelma pyytää sopivassa kohdassa asettamaan kielen ja maan ja aikavyöhykkeen. Kyllä asia on siis aivan järjestyksessä ja suomi taipuu Ubuntulta oikein hyvin.

Suomennosprojektiin saa myös osallistua kieliä taitavat, sinne on oikein kuulutettu talkootyöstä kiinnostuneita. Lähinnä käyttöohjeissa on kai vielä suomentamattomia kohtia.

1405
Ihan semmonen tuli mieleen, että jos ei se wlan näytä mitään elon merkkiäkään, niin onkohan se disabloitu BIOS asettelussa? Itselläni ainakin oli. Kun bootin katkaisee painamalla oikeaa nappia, mikä se sitten onkaan, joissakin koneissa esc joissakin f2 joissakin joku muu, juuri sillä hetkellä kun käynnistyksessä on painettu virtanappia ja näyttöön tulee koneen valmistajan logo ensimmäisen kerran. BIOS kun aukeaa, siellä on jollain välilehdellä asetus enabled/disabled ainakin WLAN, bluetooth, kamera ja jotain muutakin mallista riippuen. On se vähän kömpelö käyttöliittymä, mutta on siinä jotain ohjeen tynkää mukana.

Onnea uudelle harrastukselle!

1406
Nooh... Onkos nyt kaikki peruskäyttö asiat kunnossa?

Jos ilmoitusalueelta langattoman kuvaketta klikkaa, niin tuleeko lähistön langattomien verkkojen lista näkyviin?
Jos tulee, niin onko tiedossasi varmasti oikea salasana jollekin niistä?
Jos kone yrittää johonkin lähistön verkkoon liittyä, eikä se ole avoin, oletko katsonut verkon nimeä, onko se omasi, tai muuten luvallinen käyttää?
Jos ei oma verkkosi, tai verkko johon haluat yhdistää, näy lainkaan luettelossa, onko sen nimi peitetty?
Oletko tehnyt verkkoasetuksiin langattoman verkon asetukset omalle, tai halutulle, kuuluvuusalueella olevalle langattomalle, ja luonut sille automaattisen yhdistymisen verkkonimen ja -avaimen perusteella?

Jos kone oikeasti yrittää yhdistää ja jopa avainta pyytää, niin aika lähellä onnistumista olet. Tuskin on koneissa vikaa. Karmicin l. 9.10 kyseessä ollessa pitää olla viimeisin kernel, jotta wlan ollenkaan toimii, muistaakseni no: 32 tai uudempi. Silloinkin pitää olla langallinen verkko poikki l. kaapeli pois, jotta langaton osaa olla kunnolla.

Kernelin numeron näkee päätteestä:
Koodia: [Valitse]
uname -r

1407
Okei, tässä lähtökohta.
Windows on asennettu omaan osioon ja loput on tyhjää täynnä ilman osioita. Ubuntun asennus-cd lähtee hyvin: kielen valinta ja aloitusvalikko.
Sen jälkeen kolme ensimmäistä valintaa eli Kokeile Ubuntua ilman muutoksia koneelle, Asenna Ubuntu ja Tarkista CD-levyn virheettömyys antavat lopulta saman virheilmoituksen:

(initramfs) mount: mounting /dev/loop0 on //filesystem.squashfs failed: Input/output error
Can not mount /dev/loop0 (/cdrom/casper/filesystem.squashfs) on //filesystem.squashfs

ja se loppuu siihen.

Windowsin puolella asennus-cd antaa ensin virheilmoituksen:

exception processing message c0000013 parameters 75b4b7c 4 75b4bf7c 75b4bf7c

ja kun asennetaan cd-levyltä käynnistämisen aputyökalua, niin se asennus kaatuu lopulta virheilmoitukseen.

Imeisesti vika on cd/dvd-asemassa, vai kuinka? Kuinka tästä eteenpäin? Asennus tikulta vai miten? Nyt kaverit viisaat päät yhteen sillä apu olisi todella tarpeen. Muuten jää linux haaveksi.
Yritystä on linuxin kanssa, mutta ei vielä taitoa. Muuten on pakko palata takaisin Winukkaan ja niihin ikuisiin päivityksiin, SHIT!!!

Minkäs kokoisesta koneesta on kysymys? Juuri tuollaiset ilmoituksethan tulee, jos RAM on alimittainen. Ainakin 512 megaa pitäisi olla. Windowsilla näkisi sen keskusmuistin koon, vaikka niitä muistikampoja olisikin loota täynnä kun osa niistä voi olla rikki.

1408
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Nettiyhteys pätkii
« : 18.03.10 - klo:23.00 »
Ei liene Ubuntu -pohjainen ongelma, mutta kysynpä ihan varmuuden vuoksi, että onko mahdollisesti ollut sellaista, että yhteys pätkii Ubuntu 9.10:ssä? Operaattorin mukaan yhteys toimii ja modeemikin on kunnossa. Jäljelle jää siis modeemin ja koneen välinen kaapeli ja itse kone ja/tai käyttis, jossa ongelma luuraa. 

Noin minuutin välein poikkaisee yhteyden poikki, sitten hetken päästä palaa.

Karmicilla tuota ilmiötä on ollut. Minulla se johtui etehernetin je wlanin samanaikaisesta päälläolosta. Wlan yritti tietyin väliajoin kytkeä itseään ja ethernet siksi aikaa katkesi. Se näkyi selvästi lokia katsomalla lokikatselimella daemon.log ja siitä viimeiset rivit. Ongelma poistuu kun valitsee käyttöön jomman kumman, mutta ei molempia. Jos on vain letku, niin poistaa verkkoasetuksista automaattisen kytkeytymisen wlaniin, tai klikkaa kakkosella verkkokuvaketta ja ottaa ruksin pois langattomilta. Tosin jälkimmäisen joutuu tekemään joka käynnistyksen jälkeen.

1409
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Wlan toimimaan
« : 17.03.10 - klo:19.12 »
En tunne tuota Mintiä, mutta Ubuntuun auttoi ainakin itselläni Broadcomin wlanille seuraava ohje, jonka myös oheiselle asiakkaalle neuvoin tässä keskustelussa:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=32362.0

Kokeile olisiko yhtään sinne päinkään. Onnea!

1410
Sitten vielä tuo foxin nopeus. Voihan siihen olla monenlaisia syitä, kertokoon niistä
 viisaammat, mutta kun kaikki muut varsinaiset vikatekijät on eliminoitu/korjattu voi firefoxista tehdä hyvin nopean ja suorastaan reaaliajassa toimivan:

http://wiki.ubuntu-fi.org/Asus_EEE_901_konfigurointi#head-21ed3b00a5a9fcb4ef8e0eb2e9fe4e49d089d5a5

Tuolla on joukko toimenpiteitä, jotka ovat asus eee pikkukoneita varten, mutta niistä enimmästä osasta välittämättä, niitä voi soveltaa muihinkin. Siellä on tällainen kohta:

Lainaus
Jos, olet siirtänyt kansion /tmp RAM-muistiin yllä esitetyllä tavalla, Firefox kannattaa asettaa kirjoittamaan välimuistinsa RAM-muistiin SSD-kirjoitusten vähentämiseksi. Klikkaa sivua ("about:config") oikealla painikkeella ja valitse Uusi - Merkkijono ja kirjoita merkkijonon nimeksi "browser.cache.disk.parent_directory" ja arvoksi "/tmp".

Se siis tähtää varsinaisesti ssd muistillisten koneiden flashlevyjen kulumisen vähentämiseen, mutta vaikka olisikin kovalevy, mutta runsaasti ram muistia, siis ainakin 1 mieluummin 2 Gt voi vallan hyvin laittaa väliaikaistiedostot ram:iin kovalevyn sijasta ja silloin saa pikku jipolla firefoxin tosi nopeaksi. Tämä temppu on kyllä sitä osastoa, että on tiedettävä tarkkaan, mitä on tekemässä.

Olen tehnyt nuo jutut tähän eee 901 koneeseen ja hyvin toimii. Ei tarvitse odotella Firefoxin hommien valmistumista. Nettiyhteyden nopeuttahan sekään ei paranna.

1411
Sotkeudunpas tähänkin koska juuri putsasin yhden läppärin. Olen ollut sellaisessa työssä, että vastaavaa hommaa on tullut tehtyä vuosikymmeniä, jo putkilaitteiden ajoilta asti.

Ammattilaisilla on pölyimurit, joissa on puolijohtavaa materiaalia oleva suutin ja letku. Eristävä ja johtava ovat molemmat yhtä huonoja kipinöinnin takia. Antistaattinen on jo parempi. Kotioloissa sellaisen suuttimen saa tehdyksi pölyimuriin teippaamalla siistin lisäkkeen suuttimen päälle antistaattisesta muovikalvosta, jota saa niistä pusseista, joihin pakataan elektroniikan komponentteja, kuten muistikampoja jne. Lisäkkeen saa mielellään tehdä ylettämään sentin parin tötterön suuttimen jatkoksi, niin sitten se on hellävaraisempikin. Teippaukseen, jolla se kalvo kiinnitetään, jätetään rakoja käden kosketusta varten.

Imurin suutinta ei koskaan viedä kiinni mihinkään osiin. Imutehokin säädetään imurista minimiin. Aina pidetään kiinni kädellä siitä kohdasta suutinta, jossa se antistaattikalvo on teipattuna. Toisella kädellä pidetään koneen metallirungosta kiinni, sellainen on usein juuri prosessorin jäähdytyselementti. Oikea maadoitusranneke on tietysti hyvä, mutta siinä on oltavaa suojavastus, ja se on osattava kiinnittää oikeaan paikkaan maadoittamaan.

Suuri ilman nopeus, sekä imevä, että puhaltava, tekevät staattista sähköä.

Jos kovasti imetään tai puhalletaan ilmaa koneen ilma-aukoista, koneen kuoria purkamatta, saattaa vähän pölyä poistua, mutta silloin tuuletin ottaa hirmuiset kierrokset sen ilmavirran pyörittämänä ja sen ohjaustransistori tuhoutuu, joko poikki tai oikosulkuun, ja sen huomaa sitten siitä, että tuuletin ei enää pyöri lainkaan, tai pyörii aina täysillä.

Puhdistus tehdään sitten niin, että imurin suutinta pidetään turvallisen lähellä/kaukana puhdistettavaa kohtaa ja puhtaalla pienellä pensselillä, sellainen pitkäharjaksinen lakkapensseli on hyvä, lyhyin liikkein irrotetaan pöly ja annetaan imurin vetää se pois. Välillä imuroidaan pensseli puhtaaksi läpsyttämällä sitä antistaattisessa suuttimen aukossa.

Melkein kaikki tuulettimen pöly kerääntyy tuulettimen ja jäähdytyselementin väliin. Useimmiten tuuletin on irrotettava, jotta sinne väliin pääsee. Tuulettimen pikku liitin vaan auki ja pari ruuvia pois ja tuuletin pois ja sen siipien puhdistus pensselillä ja imurilla. Tuulettimen suun ja jäähdytysrivoituksen saumassa on metallinen tai antistaattinen teippi. Sitä ei saa hukata, eikä unohtaa laitta takaisin.

Jäähdytyselementissä on paksu kuparinen tai alumiininen lämmönsiirrin ja peltirivoitus kuin mopon sylinterissä. Sitä elementtiä ei pidä ottaa ulos, jos ei ole käsillä piitahnaa sen uudelleenasennusta varten. Täytyy vain puhdistaa se rivoitus kapeista rakosistaan imurin ja pensselin avulla. Peltirivat vääntyvät helposti.

Vielä varoitus niistä pikku ruuveista, joita joudutaan ruuvaamaan pois luukkuja avatessa. Kannattaa merkitä paperiarkille lunttilapulle niiden paikat, sillä ne ovat eri pituisia. Tekee unohtumattoman elämyksen kun veivaa liian pitkän ruuvin lyhyen ruuvin reikään, ja koneen sisältä kuuluu pieni risahdus.

Edit:
Jatkanpa vielä tähän, että nuo puhallukset ja paineilmat jättäisin tekemättä. Niillä vain siirrellään pölyä paikasta toiseen ja tiljataan sitä ahtaisiin rakoihin. Paineilma voi olla useitakin bareja ja rikkoa paikkoja ja niiden ponneaine myös jäähdyttää paikallisesti ja nopeasti hyvin kylmäksi ja saattaa katkoa piirilevyn hyvin ohuita johdatuksia. Imurin paine on aina paljon alle yhden barin.

En myöskään suostuisi ostamaan kaupasta ilmaa, vaikka onhan se hyvä liikeidea. Vielä parempi liikeidea voisi olla myydä purkeissa tyhjiötä, joka imisi pölyä kuin imuri. Saisi myydä oikeasti tyhjää. ;)

1412
Ehkä asia onkin ihan akusta johtuva. Nämä nykyiset litiumakut ovat kyllä parempia kuin takavuosien nicd-kennot, mutta aikansa näilläkin on. Tuli mieleen, että varauksen ilmoitusraja ja kriittisen varauksen raja voivat olla aika lähellä toisiaan, ja entäs sitten jos ne vaihtavatkin paikkaa? Siis kriittinen raja saavutetaan ennen ilmoitusrajaa. Tämä nyt on tällaista arvailua, mutta sehän näiden akkujen valvonnan kanssa on aina ollut hankaluutena kun varaustilan mittaus ei onnistu yksinkertaisilla keinoilla. Siinä olisikin jollain ohjelmanikkarilla työmaata. Jos varaustilaa yritetään valvoa vain jännitettä mittaamalla siitä tulee aika karkea arvio. Akku tyhjenee vähän kuin kaljapullo... ensin tulee tasaisesti, mutta kapenevan kaulan kohdalla tyhjeneminen kiihtyy. Jos akun energiasisällön mittaus haluttaisiin tehdä tarkasti, siitä olisi pidettävä tilastollista taulukkoa, joka taulukoisi jokaisen varauksen ja purkauksen minuutti minuutilta, muodostaisi varaus-purkaus diagrammin ja tekisi sitten sen perusteella nämä ilmoitukset, ja vieläpä siitä riippuen mikä käyttökuormitus juuri sillä hetkellä on.

Tämä kone on (vasta) vuoden ikäinen, ja se akun varauksen ilmoitusraja on 4,5% ja kriittinen varaus 1%. Niiden väli on n. 10-12 min käytössä. Kriittinen varaus antaa vielä töiden lopetukseen minuutin verran aikaa ja lupsauttaa sitten keskeytystilan päälle. Jos en ole paikalla laittamassa heti laturia töihin, se keskeytystila yhdenkin %:n varauksella riittää useammaksikin päiväksi. En edes uskalla kuvitella, mitä sitten tapahtuu kun akku oikeasti tyhjenee keskeytystilan ollessa käytössä ja laturin letkua ei vaan tule. Olen poistanut journaloinnin käytöstä ja laittanut tilapäistiedostot keskusmuistin (ram) hoidettavaksi ja swappiosionkin otin pois, nämä luku/kirjoituksen vähentämiseksi ettei ssd kuluisi loppuun ennen aikojaan, joten kaikkea mielenkiintoista voi virhetilanteissa sattua.  ;D

1413
Kyllä sen täytyy jollain asetuksilla toimia, koska minulla tämä toimii ihan nätisti. Tämä on Asus Eee 901 ja Ubuntu 9.04 Netbook Remix. Jos osaisin, tai neuvottaisiin, voisin vilkaista niitä asetuksia syvemmältäkin kuin tuo gmomen asetteluikkuna virransäästö.  :)  (Miksi sekin on virransäästö? Energiaa voi säästää, mutta ei virtaa.   8) ) Ainoa kummajainen on tuo akun varaustilan ilmoituskuva. Joskus, aika harvoin, se muuttuu vihreän patterin kuvan asemesta harmaan töpselin kuvaksi.  :o Sehän on patteri ilman töpseliä, jos on pelkkä akkukäyttö ja patteri ja sen sivussa pieni töpseli kun on akun lataus. Olen asetuksiin laittanut, että ilmoita vähäinen lataus ja kytke keskeytystila kriittisellä latauksella ja kokeillut myös asentoa sammuta kriittisellä varauksella. Kaikki ne toimivat. Lepotilaa en voi kokeilla koska olen poistanut swap-osion ssd tilan säästämiseksi, mutta keskeytystila ajaa melkein saman asian. Tämä on vilkutellut keskeytystilaa joskus viikonkin pussissansa kirjahyllyssä vihkiraamatun vieressä ja silti herännyt ihan kauniisti. Tha Fox sanoi koneessaan olevan palvelimen. Lieneekö se sitten näiltä osilta erilainen kuin tämä netbook remix?

1414
Terve!

Haluaisin apua probleemaan joka ratkaisun jälkeen auttaisia paljon järjestelmän päivityksissä ja ohjelmien asentamisessa. Mulla on ns. "sohva" koneena Asuksen EEE PC 701 4G ja kuten nimikin jo kertoo sisäistä levytilaa on se 4 gigaa. Ongelmana on se, että koneella on tällä hetkellä 1 giga vapaata tilaa. Ostin eilen 8gb muistikortin ja nyt käyttöjärjestelmä pitäisi saada siirrettyä asetuksineen, ohjelmineen tuolle muistikortille.

Plussaa olisi myöskin se, että kone buuttaisi juuri tuolta levyltä. Miten saan kyseisen toimenpiteen suoritettua ja tämän sisäisen levyn formatoitua esim. dokumenttejen säilytystä varten.

KIITOS!

/Ville

Saanko ehdottaa? Pidä se kone sellaisena kuin on ja se sd-kortti kansioiden ym. tuotteiden  varastona. Muutat vain biosista ensisijaisen buuttausmedian sisäiseen levyyn, niin saat pitää sen sd-kortin koko ajan koneen korttislotissa sisällä.  ;)

1415
Tuolla aika hyviä ohjeita  :)

http://www.sonoracomm.com/support/18-support/92-disk-images

"

Examples
Creating and Restoring a hard drive backup image

The main options to be concerned about are if= (input file) and of= (output file). By default, dd reads from stdin and writes to stdout. Here is an example of a use for dd:


dd if=/dev/hda | gzip > /mnt/hdb1/system_drive_backup.img.gz


Here dd is making an image of the first hard drive, and piping it through the gzip compression program. The compressed image is then placed in a file on a separate drive. To reverse the process:

gzip -dc /mnt/hdb1/system_drive_backup.img.gz | dd of=/dev/hda


Here, gzip is decompressing (the -d switch) the file, sending the results to stdout (the -c switch), which are piped to dd, and then written to /dev/hda.
"

Kiitos jälleen. Nuo > ja / merkit vähä askarruttivatkin, mutta selvisipä tuokin.
Kunhan pääsen asiakkaan konetta roplaamaan, niin kirjoittelen sitten kuinka kävi.  :)

Kiitos kaikille avusta.

Edit:
Tuli vastaus vahingossa entisen viestin sisään. Pitäisi kai esikatselua käyttää... :-[

1416
[Lyhensin vähän, kun oli niin pitkä ketju]

Kiitos neuvoista. Hajakenttä oppii pätkittäin.
Kun tuo usb-levy ilmoittautuu nimellä: /media/Elements, kun on tuon merkkinen. Niin meinaako se, että sinne tehdään valmiiksi tyhjä kansio? /media/Elements/levykuva.gz jossa kait .gz pääte meinaa tärkeää tiedostomuotoa? Vai syntyykö se kansio sinne tuolla komennolla?
Onko oikea loitsu siinä tapauksessa?
sudo dd if=/dev/sda|gzip >/media/Elements/levykuva.gz
Tuo komento kyllä toimii, mutta se levykuva.gz ei ole hakemisto vaan pakattutiedosto.

levykuva.gz ei ole hakemisto vaan pakattutiedosto.
No niin tietenkin. ;D Kiitos tukiopetuksesta. Tulipa tästäkin asiasta selvää-selvää.

1417
Vai olisiko otettava jonkinlainen levykuva Windowsista talteen ja sitten uudelleenjärjestelyn jälkeen siirtää se taas omalle paikalleen? Siinä tapauksessa tarvitsen neuvoa: kuinka se levykuva tehdään?

Levykuvan luomiseen on monta tapaa, ja on siihen olemassa vapaita  ja kaupallisiakin sovelluksia.

Itse käytän levykuvan tekemiseen ihan Ubuntun Live-levyä. Live levyllä sisään pääte auki, ja siihen taikasanat:
Koodia: [Valitse]
sudo dd if=/dev/sda|gzip >levykuva.gz

dd:hen saattaa joutua laittaa lohkokooksi jotain muutakin kuin oletukset, mutta tolla se on mulla yleensä toiminut.

Jos joudut purkamaan levykuvan, niin silloin käänteinen tapahtuu tietenkin...
Koodia: [Valitse]
cat levykuva.gz|gunzip|sudo dd of=/dev/sda

Tässä siis oletetaan, että levy on /dev/sda. Varmista myös, että levykuva on riittävän suuri (Vähintään useamman Gigatavun verran).

Levykuvan tekemiseen ja purkamiseen menee useampi tunti ainakin minulla.

Kiitos vinkistä. Mielenkiintoinen vaihtoehto. Herättää kuitenkin kysymyksiä. ::)

Tuossa koodissa: sudo dd if=/dev/sda|gzip >levykuva.gz on tuo loppuosa: |gzip >levykuva.gz, joka kai sanoo sen minne se levykuva sijoitetaan.  ::) Jos se sijoitetaan puoliteraiselle USB-levyasemalle, jollainen on käytettävissä, mitä siihen silloin pitäisi naputella? Wiki sanoo (korppuaseman ollessa kysymyksessä) tällaisen esimerkin: dd if=/dev/fd0 of=korppu.img, jossa kai fd0 on se josta tehdään ja korppu.img on se tiedostonimi, joka annetaan ja se on kai omalla kiintolevyllä. Aika paljon erilaista koodia  ::) onko se jotenkin vanhempaa mallia, vai olenko aivan väärillä jäljillä?

Kuinkas sitten se levykuva palautetaan takaisin uudelleenosioituun levyyn, joka todella on sitten /dev/sda? Ei kai tuo tarkoittamasi purkamisloitsu juuri tarkoita sitä?  ::)

Tämä nyt on taas tätä opettelua.  :)


Tuo loitsuhan menee näin:
Koodia: [Valitse]
sudo dd if=/dev/sda|gzip >levykuva.gzTuosta | ja > ovat ohjausmerkkejä, joilla ohjataan tietoa seuraavalle komennolle tai tiedostoon.
Eli sudo antaa pääkäyttäjäoikeudet, mikä lienee selvää, dd if=/dev/sda lukee tiedon laitteesta /dev/sda (ensimmäinen kiintolevy),
| ohjaa sen gzip:ille, joka pakkaa tiedon (kohta gzip tietenkin) ja
> levykuva.gz ohjaa tiedon tiedostoon levykuva.gz nykyisessä kansiossa (sen voi muuttaa esim. muotoon /media/disk/levykuva.gz).

Purkamisessa tuo tehdään toisinpäin eli cat levykuva.gz lukee kuvan, | gunzip purkaa sen ja |sudo dd of=/dev/sda kirjoittaa sen /dev/sda:han.

Kiitos neuvoista. Hajakenttä oppii pätkittäin.
Kun tuo usb-levy ilmoittautuu nimellä: /media/Elements, kun on tuon merkkinen. Niin meinaako se, että sinne tehdään valmiiksi tyhjä kansio? /media/Elements/levykuva.gz jossa kait .gz pääte meinaa tärkeää tiedostomuotoa? Vai syntyykö se kansio sinne tuolla komennolla?
Onko oikea loitsu siinä tapauksessa?
sudo dd if=/dev/sda|gzip >/media/Elements/levykuva.gz

1418
Koodia: [Valitse]
su root

mkisofs -o /media/disk-2/hda1.iso -r -T /media/disk

Tuo pitänee muokata "puhumaan Ubuntua" ja laittaa eteen sudo ja lähteeksi (/media/disk...koodin lopussa) /dev/sda ja .iso:n tekopaikaksi (/media/disk-2/hda1.iso) sen USB-levyaseman jotain... hmm... siis mitähän? Tuleeko siitä sitten:
sudo mkisofs -o /se/usblevy/nimi.iso -r -T /dev/sda
vai ymmärsinkö taas ihan väärin?  ::)

Täytyy harjoitella asiaa... mutta en ymmärrä tuota ohjeen vinkkiä... jollain pienemmällä tiedostolla kokeeksi... kokonainen levyhän tässä on tarkoituksena... hmm.  ::)


Joo.. Ubuntulle sudo komentojen eteen, ja option -T voi jättää pois ainakin Windowseja varmuuskopioitaessa. Koska kopiot pelkän osion ilman mbr:ää, niin silloin komento menee suunnilleen näin.

Koodia: [Valitse]
sudo mkisofs -o /media/usblevy/nimi.iso -r  /media/sda1
Tuolloin /media/usblevylle tulee nimi.iso tiedosto osiosta /media/sda1

Sama suomeksi --> sudo mkisofs -o /minne/tiedosto.iso /mistä/osio

Lokalisointi ja tiedostonimioptiot kannattaa valita käyttiksen mukaan  :)

Jos palautat vaikka Windowsin sitten puhtoiselle osiolle, niin eheytä Windows sen jälkeen, niin se toimii nopeammin kuin alkuperäinen  ;D

Windowsista kannattaa ottaa virtuaalimuisti pois käytöstä ennen kopion tekemistä, sillä turha sitä tyhjää tiedostoa on kopioida  :)



Kiitos tuhannesti, asiasta tuli selvä kuin pläkki.  :)

1419
Vai olisiko otettava jonkinlainen levykuva Windowsista talteen ja sitten uudelleenjärjestelyn jälkeen siirtää se taas omalle paikalleen? Siinä tapauksessa tarvitsen neuvoa: kuinka se levykuva tehdään?

Anteeksi kun lainaan keskustelua, mutta sivuaahan tämäkin alkuperäistä aihetta. :)

Onnistuu ihan linuxien perustyökaluilla  :)

http://debian-fi.eu/foorumi/viewtopic.php?f=12&t=151

http://debian-fi.eu/foorumi/viewtopic.php?f=9&p=460&sid=ecfd43235cfc723ca6c18d0ced762648#p460

Kiitti vinkistä.

Koodia: [Valitse]
su root

mkisofs -o /media/disk-2/hda1.iso -r -T /media/disk

Tuo pitänee muokata "puhumaan Ubuntua" ja laittaa eteen sudo ja lähteeksi (/media/disk...koodin lopussa) /dev/sda ja .iso:n tekopaikaksi (/media/disk-2/hda1.iso) sen USB-levyaseman jotain... hmm... siis mitähän? Tuleeko siitä sitten:
sudo mkisofs -o /se/usblevy/nimi.iso -r -T /dev/sda
vai ymmärsinkö taas ihan väärin?  ::)

Täytyy harjoitella asiaa... mutta en ymmärrä tuota ohjeen vinkkiä... jollain pienemmällä tiedostolla kokeeksi... kokonainen levyhän tässä on tarkoituksena... hmm.  ::)

1420
Vai olisiko otettava jonkinlainen levykuva Windowsista talteen ja sitten uudelleenjärjestelyn jälkeen siirtää se taas omalle paikalleen? Siinä tapauksessa tarvitsen neuvoa: kuinka se levykuva tehdään?

Levykuvan luomiseen on monta tapaa, ja on siihen olemassa vapaita  ja kaupallisiakin sovelluksia.

Itse käytän levykuvan tekemiseen ihan Ubuntun Live-levyä. Live levyllä sisään pääte auki, ja siihen taikasanat:
Koodia: [Valitse]
sudo dd if=/dev/sda|gzip >levykuva.gz

dd:hen saattaa joutua laittaa lohkokooksi jotain muutakin kuin oletukset, mutta tolla se on mulla yleensä toiminut.

Jos joudut purkamaan levykuvan, niin silloin käänteinen tapahtuu tietenkin...
Koodia: [Valitse]
cat levykuva.gz|gunzip|sudo dd of=/dev/sda

Tässä siis oletetaan, että levy on /dev/sda. Varmista myös, että levykuva on riittävän suuri (Vähintään useamman Gigatavun verran).

Levykuvan tekemiseen ja purkamiseen menee useampi tunti ainakin minulla.

Kiitos vinkistä. Mielenkiintoinen vaihtoehto. Herättää kuitenkin kysymyksiä. ::)

Tuossa koodissa: sudo dd if=/dev/sda|gzip >levykuva.gz on tuo loppuosa: |gzip >levykuva.gz, joka kai sanoo sen minne se levykuva sijoitetaan.  ::) Jos se sijoitetaan puoliteraiselle USB-levyasemalle, jollainen on käytettävissä, mitä siihen silloin pitäisi naputella? Wiki sanoo (korppuaseman ollessa kysymyksessä) tällaisen esimerkin: dd if=/dev/fd0 of=korppu.img, jossa kai fd0 on se josta tehdään ja korppu.img on se tiedostonimi, joka annetaan ja se on kai omalla kiintolevyllä. Aika paljon erilaista koodia  ::) onko se jotenkin vanhempaa mallia, vai olenko aivan väärillä jäljillä?

Kuinkas sitten se levykuva palautetaan takaisin uudelleenosioituun levyyn, joka todella on sitten /dev/sda? Ei kai tuo tarkoittamasi purkamisloitsu juuri tarkoita sitä?  ::)

Tämä nyt on taas tätä opettelua.  :)

Sivuja: 1 ... 69 70 [71] 72 73 ... 75