Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: 1 ... 72 73 [74] 75
1461
Lainaus
UNR (Ubuntu Netbook Remix) on lähinnä vakio Gnome-työpöydän päälle rakennettu tarpeettoman raskas käynnistyspaneeli. Onhan siinä isommat ikonit joita tökkiä mutta mielestäni turhan kovalla hinnalla.

Olen osittain samaa mieltä. Vähän turhaa ne käynnistyskuvakkeet on ja muutenkin se työpöydän käynnistysvalikko. Olen alusta asti laittanut vasemman yläkulman Ubuntutunnuksen kohdalle lähes samannäköisen Gnomen oman valikkopalkin käynnistimen, siis sen josta tulee pudotusvalikot eikä sitä, jossa on tekstit vierekkäin Sovellukset Sijainnit Järjestelmä, joka veisi liikaa tilaa. Niitä työpöydän tarvikkeita ei juuri tule käytettyä. Niinpä se työpöytä voisi ihan hyvin olla aivan sama tyhjä kuin normi desktop. Mutta se säästää näytön pita-alaa kun ikkunoiden otsikkopalkki tulee yläpaneelin päälle. Eihän se paljoa ole, mutta sentti kuitenkin.

UNR antaa periaatteessa mahdollisuuden vaihtaa tavallisen ja NR:n välillä, mutta aina kun olen yrittänyt vaihtaa on se johtanut systeemin rikkoutumiseen ja uuteen asennusrumbaan.

UNR lisäksi rajoittaa tyytymään vain yhteen työtilanäkymään, ja vain yhteen ulkoasuun. Human teema on ihan hyvä ulkoasu, mutta toista vierekkäistä työtilaa opin jo käyttämään kuvankäsittelyssä kun pikkuläppärillä se kuvankäsittely on ymmärrettävästi aika toivotonta. Siitä toisesta työtilasta oli siinä apua. Mutta makuasioita...

1462
Lainaus
Hmm. Tuo ongelmasi kuulostaa kyllä enemmän siltä, että haluat koko paneelin pois silloin kun selaimessa on vain yksi välilehti auki. Siis kokeilitko jo tätä:

Lainaus
kytke toiminto pois päältä: Muokkaa->Asetukset->Välilehdet->"Välilehtipalkki on aina esillä"
   

Nooniih... Noinhan se on. Oma moka. Kiitti vaan jälleen tukiopetuksesta. Luulin minä foksin osaavani jo. ;D

1463
Lainaus
PS. Jos noissa oppaissa on parannettavaa niin siitä voi ihan vapaasti ilmoitella vaikka täällä foorumilla (noita voi myös itse muokata jos haluaa, kun ne ovat Wikissä). Rakentava palaute on aina tervetullutta ja luulenpa, että ainakin tuossa jälkimmäisessä oppaassa on parantamisen ja selkeyttämisen varaa (itsehän minä sen kirjoitinkin alunperin).

Tomppeli on tehnyt ansiokasta työtä kirjoittaessaan hyvät ohjeet. Kiitos siitä. Olen itsekin Wikipedian rekisteröity kirjoittaja, mutta toisella aihealueella ja tämän aiheen jätän teille asioista tavallisesti perillä oleville. Seuraavaa voisin kainosti ehdottaa kun oikein lupa on annettu.

Kun on nähty, että ohjeiden luetun ymmärtämisessä on vaihtelua, olisi ehkä hyvä yhdistää nämä kaksi ohjeen haaraa - asentaminen windowsin rinnalle ja asentaminen yleensä. Ne ovat niin kiinteästi yhteen kuuluvia asioita, että sekaannuksia näkyy syntyvän. Tosi olisi reilua tehdä siitä selvä ehdotus, kuinka nen yhdistetään, mutta en nyt saa lyhyesti sanotuksi, ja jos totta puhun, niin vähän olen epävarma muutamasta kohdasta.  :-[

Myöskin kannattaisi johdannossa osioinnista kertoessa mainita, että automaattiset asennusohjelman tekemät osiointiratkaisut eivät ehkä ole käyttäjälle ja laitteistolle levytilan käytöltään parhaiten käyttökelpoisia ratkaisuja, mutta vain opettelemalla käsin osioinnin perusteellisesti voi tehdä itselle sopivan osoinnin, kuten säätää / tiedostojärjestelmälle (juurihakemistolle) sopivan tilan,jotta siihen jää kasvunvaraa lisättäville ohjelmille ja päivityksille, ja /home (käyttäjien kotikansioille) tarkoituksenmukaisen tilan, jotta levy tule tehokkaasti kokonaan käyttöön.

Lainaus
Edistyneemmät käyttäjät osaavat varmaankin käyttää järkeään osioinnissa, eikä se ole vaikeaa, kun sen esin opettelee.
Kaikille meille järjenkäytön harjoittelu tekeisi varmaan asioita helpommaksi, mutta tämän virkkeen voisi ehkä poistaa.

1464
Lainaus
Jos taas tarkoitat välilehtipalkin oikeassa laidassa olevaa valikkoa ja +-painiketta, jolla lisätään uusia välilehtiä, nekin saa pois: http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=38&t=1325445

Tuotapa juuri tarkoitin. Liitin tuon lisäosan, mutta ei siitä ole apua pikkuläppäriin. Se poistaa vain sen plussamerkin, mutta jättää sen välilehtilipukan näkyviin. Sehän siinä niin hassua onkin kun välilehti tulee myös ensimmäisestä ja ainoasta sivusta. Mikä välilehti se muka on? Mutta vaivahan on oikeastaan mozillan heiniä ja sille on oma foorumi.

1465
Jos muistia on noin vähän suosittelen laittamaan Ubuntu 9.04 netbook remixin. Se sitten tarvitsee vähintään Intel Atom suorittimen tai vastaavantasoisen. Levyn osiointi kannattaa lukea ohjeista tarkkaan, koska levytilaa on niukasti. Jos vaan mahdollista, niin osioi käsin. Varaa 4,5 Gt juurihakemistoon (/)jotta sille jää kasvunvaraa päivityksille, ja loput kotikansioille (/home), se käy kätevästi ao. valikosta. Silloin tuo 10 Gt riittää kyllä mainiosti. Ukopuolisia USB levyasemiahan voi käyttää massiivisiin talletuksiin tarvitessa.

Asensin yhteen vanhempaan koneeseen Ubuntu 9.10 finnishremixin ja se ei oikein kunnolla pelaa. Syyksi arvelen alamittaista rammia 512 Gt ja Celeron suoritinta. Asia selviää tarkemmin kunhan saan lisää muistia. Parilla kympillä siitä selviää, vähän vaan viipyy tilauksessa.

Pikkuläppäriin asensin aikoinaan 9.04 netbook remixin ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Mokkulaa en ole kokeillut, mutta en vähääkään epäile etteikö joku niistä toimi. Sinuna katsoisin haulla mitä mokkuloista ovat kohtalotoverit kirjoittaneet, ja hankkisin sitten vasta Linux-ystävällisen mokkulan. En ole päivittänyt 9,10:een koska siinä on erilainen Firefox, joka tuhlaa pikkuläppärin, muutenkin niukkaa, näyttötilaa tarpeettomiin välilehtilipukoihin.

Jos tuo 9.40 netbook remix ei kunnolla pelaa, etkä halua muistia lisätä, niin lataa sitten tavallinen 9.04 Jauty. Sekin on ihan soiva peli eee:ssä kun tuunaa kaikki nappulat yhteen yläpaneeliin ja jättää alapaneelin pois.

Muuten, minusta 9.04 on ulkoasultaan nätimpi kuin 9.10.  :D

1466
Lainaus
http://linux.fi/wiki/Portaali:Komentorivi

Täältä löytyy kyllä parempia lunttilappuja... :D

1467
Lainaus
Toimii käynnistyksen jälkeen jonkun aikaa ja sitten yhteys katkeaa eikä uutta jostain syystä pysty muodostamaan.

Minulla sama ongelma. Se lienee bugi, en keksi mitään muuta syytä, koska sama wlan toimii moitteetta UNR 9.04:llä tässä vieressä. Se, että niitä palkkeja (katkoksen jälkeen) on vähemmän, johtuu siitä, että se wlan yrittää muodostaa yhteyttä jonkun naapurisi verkkoon. (Siihen pomppuilmoitukseenkin jää se katkennut yhteys muka olemassaolevaksi vaikka on tasan poikki.) Omaansa se ei enää sitä muodosta (jostain tuntemattomasta syystä). Joskus se saa kuson kulkemaan kun asettelee-> verkkoyhteydet->langaton->uusi yhteys, ja tekee kokonaan uuden sille verkkonimelle ja avaimelle. Jos sammuttaa koneen ja käynnistää se kytkeytyy heti, vähäksi aikaa.

Tosi kelju bugi, mutta korjaantunee aikanaan. Voi johtua myös pienelaisesta koneen muistista. Se selviää huomenissa kun saan lisää muistia nykyisen 512 Mt lisäksi. Mutta bugi se minusta silti on, koska kyllähän tuo kone täyttää ilmoitetut minimivaatimukset.

Edit:
WLAN on:
:~$ lspci -vnn | grep 14e4
02:03.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller [14e4:4318]

1468
Juuri tein tuollaisen rinnakkainasennuksen winukan rinnalle. Tosin tässä koneessa on vain yksi levyasema. Siitäkin Linux näkee levyn alapuolen (winukan kielellä D levyn) oman levynään. Valitsin -osioi levy itse- tavan. Vapaata tilaa eiollut, joten käskin tehdä vapaata tilaa ohjeen mukaan. Merkkasin liukusäätimiä käyttäen, ja ikkunassa näkyviä lukuja seuraten, n.6 Gt ja asennusohjelma vapautti sen. (kesti aika kauan) Sen jälkeen se näkyi vapaana tilana. Asetin siitä 5,8 Gt juurihakemistoksi (valikossa / merkki) ja tiedostomuodoksi ext4. Loput n. 200 Mt asetin valikosta swap muotoiseksi. Asennusohjelma hoiti loput. Voit laittaa isommatkin tilat kun sitä kerran on, mutta nuo kaksi ainakin on laitettava, siis  / ja swap . Voit laittaa kolmannen ja neljänne myös. Niistä toinen /home ja tilaa kotikansioita varten sopivasti ja sille myös n.2oo Mt swap. Tästä on olemassa ohje täällä Ubuntu Suomen ohjesivuilla.

Edit:
Hupsista! Tietenkin -asenna rinnakkain ja käynnistyksen yhteydessä valinta- Hutiloin tuon neuvon, koska käytin myös tuota toistakin asennustapaa äskettäin. Anteeksi.

Tervetuloa Ubuntun käyttäjäksi ja onnea uudelle harrastukselle. ;) Uusi käyttäjä olen minäkin, mutta jos pahasti vikaan neuvoin, niin ehkä joku korjaa.

1469
Ihan samaa täälläkin... :(

Sellanenkin hassu juttu oli, että cd-luukku ei auennut ja levy jäi sisään. Hetken mietin, ja vaikka uusi linuxkäyttäjä olenkin, avasin melkein vaistomaisesti päätteen ja mietin, että mikähän komento se olisi? DVD-koneen kauko-ohjaimessa lukee napissa "eject". Kirjoitin sen ja luukku aukesi. Vähän huvitti kyllä... ;D

1470
Lainaus
Harkitsen jo paluuta 9.04:ään, huoh...

Voimia vaan Anulle.  :D

Taisin tehdä viisaasti kun en päivittänyt 9.04 UNR:iä 9.10:een. Kävi nimittäin niin, että asensin ihan uuden asennuksen meidän tavalliseen läppäriin ja valitsin siihen Karmicin eli 9.10:n. Lopputulos oli pettymys jo heti ulkoasultaankin. Myöskään kaikki toiminnat eivät pelaa oikein. Esim. network manager kenkkuilee, eikä tottele asettelua. Tulee mieleen windows  :-\ kun yrittää säätää ja säätää ja ei mene jakeluun. Nettiyhteys myös katkeilee satunnaisesti, onneksi harvakseltaan. Se voi johtua koneestakin ja työmuistin määrästä. Tilasin lisää muistia sitä varten.

Lainaus
Kone yhtäkkiä järjettömän hidas.

Tuo viittaa samaan havaintoon, jonka tein: Karmic vaatii enemmän muistia kuin Jaunty, niin arvaan, mutta en tiedä. Tuossa po. vakioläppärissä on 512 Mt työmuistia ja se taitaa olla alamittainen. Asia selviää kun posti tuo sen 20 euron lisämuistin.

Olin aikeissa päivittää tämän pikkuläppärin myöskin Karmiciin, mutta enpä teekään sitä vielä.

Tuon isommaan läppärin muutan takaisin 9.04:ksi. Onneksi on vielä tallessa asennuslevy. Tälle pikkukoneelle (asus eee 901) tein aikoinaan 9.04 netbook remixin asennus-sd-kortin, ja sekin on hyvä juttu, koska näitä jakeluiden ominaisuuksia ei ennalta tiedä muuten kun kokeilemalla. On sitten se paluu entiseen mahdollisuus.

Lainaus
Olisiko kellään vinkkejä yhteen tai useampaan ongelmakohtaan?

Neuvoni on siis: Asenna suosiolla 9.04 takaisin. Jos ei ole asennus-usb-tikkua niin valmista sellainen. Vai onko siinä koneessa cd-asema? Ymmärsin että ei. USB-asennustikun tekoon on hyvät ohjeet täällä Ubuntu Suomen sivuilla.

Perustelen sillä, että 9.10 toimii pikkukoneissa vain netbook remix työpöytänäkymällä. Tavallista työpöytää siihen ei edes saa asetettua kuten 9.04:ään saa. Firefoxikin on erilainen, kuten mainitsit, kaikki ikkunat ovat aina välilehtiä, myös jos se on ainoa auki oleva, ja ne on tosiaan ilman sammutusnappia. Se on kiusallista isollakin näytöllä, mutta tuskallista näillä pienillä miniläppäreillä.

Lainaus
Haluaisin simppelin näkymän, jossa tyhjä desktop ja ylhäällä pudotusvalikossa olennaiset. Miten saisi vaihdettua? (Desktopin näkymät on muutenkin tosi sekavat. Joudun työssä pitämään useita asiakirjoja ja selainikkunoita auki, ja vanha systeemi, jossa auki olevat ikkunat näkyvät alareunassa, oli tosi hyvä. Nyt auki olevat asiat näkyy pieninä kuvakkeina yläpalkissa, ei mitään hyötyä. En tosin tiedä, mistä edes alkaisin ongelmaa säätämään...)

En ole kokeillut Karmicia minikoneessa, mutta lisäämällä alareunaan paneelin ja siihen sivujen ilmaisimet, voisi olla mahdollista saada se näkymä lähemmäksi sitä, mitä työssä olet tottunut käyttämään. Paneelithan lisätään ja asetellaan näyttämällä hiirellä paneelin tyhjää kohtaa ja klikkaamalla oikealla hiirinapilla, ja valitsemalla siitä tarvittava toiminta, uusi paneeli tai uusi elementti (Kuten se pudotusvalikko, gnomen päävalikko, tai gnomen valikkopalkki, minä käytän tuota päävalikkoa, koska siinä on vain Ubuntun pikku munkkirinkilä paneelissa ja siitä putoaa valikot.) valmiiseen paneeliin. Mutta kuinka paljon paneeleita mahtuu miniläppärin kuvaan? Minä käytän Jautyssäkin NR näkymää ja vain yhtä yläpaneelia. Makuasiahan se on.

Kyllä Karmic pian kehittyy ihan hyväksi, mutta se ottaa aikansa. Minusta se tuli jakeluun vähän kiireellä.

Älä anna periksi, kyllä se siitä... ;)

1471
Laitealue / Vs: Ubuntu 9.10 ja Huawei E169 mokkula
« : 31.10.09 - klo:11.55 »
Hyvä tietää...  ;)

Toivottavasti sait tehdyksi asiasta raportin. Tuommonen on aika vakava juttu.

1472
Tein ihan uuden asennuksen, enkä pelkkää päivitystä 9.04:stä 9.10:een. En tiedä, mitä muuta eroa menettelyssä on kuin tiedostojärjestelmä vähän uudempi ja kuulema nopeampi ext4.

Ihan tyytyväinen en ole, mutta antaa sen nyt olla. Tuleehan siihen päivityksiäkin koko ajan ja käynti paranee. Tänä aamuna, yhden yön jälkeen, tuli jo ensimmäinen pakkosammutukseen johtanut bugi kesken käytön. Tuli langattoman lähiverkon avainkysely yllättäen, eikä sille kelvannut mikään avain. Lienee ollut joku naapurin verkko. Siitä ei päässyt eroon mitenkään muuten, piti sammuttaa kone väkisin ja bootata uudelleen. Sitten se taas toimi ihan hyvin. Tein bugiraportin.

Noista kirjautumisäänistä minulla oli sellainen käsitys, että se on aina päällä se rumpupäristys, jotta todettaisiin äänien toimivuus. Voimakkuussäädintä se tottelee, mutta sitten on muutkin äänet vaimennettu.

Kun vaan saisi ne äänet yleensäkin toimimaan.  >:( Tämä on ihan mykkä peli. En ole vielä löytänyt sellaisia asetuksia äänille, että mistään mediasta pihaustakaan kuuluisi, edes sitä rummutusta, mutta tutkimus jatkuu.

Uusi Firefox myöskin tuli. Siinä on tyhjänpäiväisiä välilehtiä täyttämässä ruutua. Tyhjänpäiväisiä siksi, että ei niissä ole mitään sellaista  tietoa tai palvelua, jota ei muutenkin olisi. Ainakaan netbook remixin käyttäjät pikkuläppäreineen eivät tule hyvällä sitä katselemaan, mutta sehän ei ole Linuxin vika vaan Mozillan.

Jos ei olisi talossa toistakin konetta 9.04:llä niin en olisi uskaltanut vielä Karmicia ottaa opetteluun. Virheiden minimoimiseksi ajoin netistä saadulle .iso tiedostolle md5 tarkistussumman ja vasta sitten poltin levyn. Levyllekin tein eheyden tarkastuksen ennen asennusta.

Kyllä tuo Karmic Koala tuossa vieressä vaimon sylissä ihan kiltisti kehrää.  ;D

1473
Laitealue / Vs: RATKAISTU: Asus A6R + langaton = ei toimi
« : 30.10.09 - klo:23.57 »
Koska monet lukevat näitä juttuja, lisäsin vielä loppuun tämän.

Kunkas sitten kävikään?

Latasin sitten verkosta oikein uuden 9.10 .iso tiedoston ja ajoin sille päätteessä takastussumman ja tiedosto oli tullut ehjänä perille. Polttelin siitä kotipolttoisen asennus-cd levyn ja ajoin sille levyntarkastuksen ja levy oli ehjä. Olisin tietysti voinut päivittää 9.04:n päivitysten hallinnan kautta, mutta halusin samalla uuden tiedostojärjestelmän ext4. Niinpä asensin Ubuntun uudelleen vanhan päälle. (Tässä koneessa on vielä vähän aikaa Windows, jotta näemme kumpaa pääkäyttäjä, vaimoni siis, alkaa käyttää, heh.) Tein siis osionnin itse ja vapautin vanhan Linuxin osiot uusiokäyttöön (ext3 juurihakemistolle / ja enitinen swap edelleen swapiksi). Kuten arvata saattaa WLAN ei toiminut. Edellisestä yrityksestä poiketen ethernet kuitenkin toimi moitteetta. Tein siis tuolla aiemmin mainitulla tavalla ja imaisin firmwaren netistä. Nyt se latautuikin aivan erilaisella, vakuuttavalla tavalla ja asiallisesti. Edellisellä kerralla siihen tuli varmaankin virheitä sen pätkivän yhteyden takia. Tein uuden bootin ja jätin ethernet kaapelinkin irti. Kone tarjosi heti seinänaapurin WLAN yhteyttä, mutta asetin verkkoyhteyksien asetuksella oman peitetyn verkkonimen ja avaimen ja asia oli selvä. Nyt tämä toimii.

Muuta aseteltavaa kyllä on mm. näytön keskeytystilan herätykseen, äänien aikaansaamiseen, kameran ohjaukseen jne... mutta ne ovat sitten muita aiheita.

Muokkaus 18.11.
Ilo oli hiukan ennenaikainen. Osoittautui Linuxiin sopimattomaksi tämä Asus A6R kannettava. Verkkoyhteydet ovat aika vaikeita hallita ja niiden toiminta on epäjohdonmukaista. Vaikka Ubuntu sanoo WLAN yhteyden olevan yhdistetty, se ei sitä ole. Ja toisaalta yhteyden ollessa olemassa, systeemi väittää sen olevan poikki. Vaikka yhteys toimisi se katkeaa sattumanvaraisin välein eikä meinaa millään saada sitä liitetyksi takaisin. Ethernet kuitenkin toimii hyvin, kunhan enabloi WLAN yhteyden kokonaan pois. Hassua ja kummallista on sekin, että Windowsilla enne hyvin toimineet verkkoyhteydet eivä myöskään enää toimi Ubuntun ollessa rinnalla, niin omassa osiossaan kun levyllä onkin. Parhaiten ne pelaavat kun Windows saa käyttää vain WLAN sovitinta ja Ubuntu vain Ethernet sovitinta. Windows myös särkyi Ubuntun asennuksessa. Kun palautin sen kokeilin sitä perusteellisesti ennen Ubuntun uutta asennusta ja se toimi moitteetta, mutta Ubuntun asennuksen jälkeen harmit palasivat. Niiden elektroniikka lienee jotenkin niin tehty, että niissä on kriittisiä asetuksia itsessään. Kaikki koneet eivät sovi Linuxille. Mutta ei se mitään... Ubuntusta on silti tässäkin tapauksessa paljon hyötyä.

1474
Laitealue / Vs: RATKAISTU: Asus A6R + langaton = ei toimi
« : 30.10.09 - klo:18.05 »
Kaunis kiitos... ;D

Noilla lääkkeillä lähti toimimaan. Näppäimistön wlan ohjauspainikeyhdistelmä Fn+F2 sytyttää ja sammuttaa wlan merkkivalon, mutta ei vaikuta itse radioon. Radion ohajus pelaa ihan hyvin lkillaamalla oikealla napilla kuvaketta ja sammuttamalla langattomat yhteydet, jos haluaa käyttää pelkkää ethernet yhteyttä. Edelleen wlan yrittää tulla väliin, jos verkon kaapeli on kiinni ja langatonta ei ole katkaistu em. tavalla.

Voimme siis sanoa otsikon mukaisesti, että RATKAISTU.


1475
Laitealue / Vs: RATKAISTU: Asus A6R + langaton = ei toimi
« : 30.10.09 - klo:13.16 »
Tässä network/iterfaces sisältö. Ainakin numerotiedot näyttävät oikeilta.

Lainaus
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
auto eth0
#iface eth0 inet dhcp

auto wlan0
iface wlan0 inet static
   address 57:c7:dd:00:47:9b
   netmask 255.255.255.0
   gateway 192.168.1.35

Olisiko joku keino avata tuo /etc/NetworkManager/nm-system-settings.conf? Sen katsomiseen ei koneen mukaan ole välinettä. Kyseinen asiakirja kyllä on siellä.

Piti vielä kysyä: Onko niin, että wlan ajurin firmware olisi oltava jossain hakemistossa ja wlwnin ajurin confic tiedostossa polku siihen hakemistoon? Ja miten löytäisin nämä asiat, tai lähinnä sen confic tiedoston? Se firmware on näköjään user/share hakemistossa.

1476
Laitealue / Vs: RATKAISTU: Asus A6R + langaton = ei toimi
« : 29.10.09 - klo:14.51 »
Taas palailen tähän asiaan. Vaikka kuinka yritän verkon kaikilla työkaluilla säätää, en saa wlania kytkeytymään tukiasemaan. Jos käynnistän koneen ilman ethernetin kaapelia, se ei edes yritä mitään verkkoon liittymistä. Klikatessa verkkoliitännän urkupillikuvaketta ilmoitusalueella tule pudotusvalikko: Kiinteä verkkoyhteys katkaistu. Langattomat verkot laitetta ei hallita.

katsoin sitten lokikatselimella kohdan daemon.log. Kun sitä en voi liittää suoraan tänne puutteellisen yhteyden takia, tein siitä teksturilla kopion ja siirsin tikulla tänne varakonen avulla. Siksi se on hiukan eri muotoilulla kun alkuperäinen. Näkyy siinä kuitenkin joitain mielenkiintoisia rivejä. Osaisikohan joku kokeneempi sanoa, mistä nyt kiikastaa? Onko tässä kysymyksessä joku sellainen juttu, että firmwaren polku on jossain väärässä tiedostossa, tai väärässä muodossa?

Koodia: [Valitse]
daemon[2682]: Network interface enumeration completed.
Oct 29 13:38:45 aha-tha avahi-daemon[2682]: Registering HINFO record with values 'I686'/'LINUX'.
Oct 29 13:38:45 aha-tha avahi-daemon[2682]: Server startup complete. Host name is aha-tha.local. Local service cookie is 3683924429.
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    SCPlugin-Ifupdown: update_connection_setting_from_if_block: name:wlan0, type:802-3-ethernet, autoconnect:0, id:Ifupdown (wlan0), uuid: 5391eba4-0000-0000-0000-000039000000
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    SCPlugin-Ifupdown: addresses count: 1
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    SCPlugin-Ifupdown: No dns-nameserver configured in /etc/network/interfaces
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings: <WARN>  ifupdown_update_connection_from_if_block(): connection broken: addresses (1)
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    SCPlugin-Ifupdown: autoconnect
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    SCPluginIfupdown: management mode: unmanaged
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    SCPlugin-Ifupdown: device added (udi: /org/freedesktop/Hal/devices/net_00_15_f2_0f_64_39, iface: eth0): not well known
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    SCPlugin-Ifupdown: device added (udi: /org/freedesktop/Hal/devices/net_00_15_f2_a0_d9_9c, iface: wlan0): well known
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    Ifupdown: get unmanaged devices count: 1
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    SCPlugin-Ifupdown: (135014200) ... get_connections.
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    SCPlugin-Ifupdown: (135014200) ... get_connections (managed=false): return empty list.
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    Ifupdown: get unmanaged devices count: 1
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings:    SCPlugin-Ifupdown: end _init.
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings: Loaded plugin ifupdown: (C) 2008 Canonical Ltd.  To report bugs please use the NetworkManager mailing list.
Oct 29 13:38:45 aha-tha nm-system-settings: Loaded plugin keyfile: (c) 2007 - 2008 Red Hat, Inc.  To report bugs please use the NetworkManager mailing list.
Oct 29 13:38:45 aha-tha NetworkManager: <info>  (wlan0): now unmanaged
Oct 29 13:38:49 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): device state change: 1 -> 2
Oct 29 13:38:49 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): bringing up device.
Oct 29 13:38:49 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): preparing device.
Oct 29 13:38:49 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): deactivating device (reason: 2).
Oct 29 13:38:49 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 13:38:49 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 13:38:50 aha-tha nm-system-settings: Added default wired connection 'Auto eth0' for /org/freedesktop/Hal/devices/net_00_15_f2_0f_64_39
Oct 29 13:39:06 aha-tha console-kit-daemon[2419]: WARNING: Couldn't read /proc/2418/environ: Failed to open file '/proc/2418/environ': No such file or directory
Oct 29 13:39:22 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)

Tuota bugiluetteloakin yritin tavata, mutta en taida ymmärtää mitä tuo 191889 bugi oikein meinaa. MAC numerot ovat ihan oikein ethernetin ja wlanin kohdalla. Mitähän tuo " NetworkManager: <info>  (wlan0): now unmanaged " oikein meinaa? Näyttää epäilyttävältä.

Jos laitan verkkokaapelin kiinni, alkaa jatkuva välppääminen wlanin ja lanin välillä. Ilmeisesti wlan aina kytkeytyy, mutta heti poistuu ja katkaisee itsensä ja toistaa sitä. "Laitetta ei hallita" teksti näkyy silti koko ajan.

Edit: klo 15.17.> lisäsin vielä teksturilla ja tikulla tämän seuraavan. Tässä näkyy se jatkuva wlanin kytkeytymisyritys ethernetin pätkimisenä.

Koodia: [Valitse]
Edit: Tämä siis sen jälkeen kun liitin verkon kaapelin. Siitä asti kun edellisen tekstin siirsin tikkuun(USB 8GT), joka näkyykin tuossa lokin aluussa.

orkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 14:13:37 aha-tha hald: mounted /dev/sdb on behalf of uid 1000
Oct 29 14:15:10 aha-tha hald: unmounted /dev/sdb from '/media/USB 8GT' on behalf of uid 1000
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): carrier now ON (device state 2)
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): device state change: 2 -> 3
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) starting connection 'Auto eth0'
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): device state change: 3 -> 4
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) scheduled...
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) started...
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) scheduled...
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) complete.
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) starting...
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): device state change: 4 -> 5
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) successful.
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) scheduled.
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) complete.
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) started...
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): device state change: 5 -> 7
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Beginning DHCP transaction.
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  dhclient started with pid 5872
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) complete.
Oct 29 14:57:01 aha-tha dhclient: Internet Systems Consortium DHCP Client V3.1.1
Oct 29 14:57:01 aha-tha dhclient: Copyright 2004-2008 Internet Systems Consortium.
Oct 29 14:57:01 aha-tha dhclient: All rights reserved.
Oct 29 14:57:01 aha-tha dhclient: For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/
Oct 29 14:57:01 aha-tha dhclient:
Oct 29 14:57:01 aha-tha dhclient: wmaster0: unknown hardware address type 801
Oct 29 14:57:01 aha-tha NetworkManager: <info>  DHCP: device eth0 state changed (null) -> preinit
Oct 29 14:57:01 aha-tha dhclient: wmaster0: unknown hardware address type 801
Oct 29 14:57:01 aha-tha dhclient: Listening on LPF/eth0/00:15:f2:0f:64:39
Oct 29 14:57:01 aha-tha dhclient: Sending on   LPF/eth0/00:15:f2:0f:64:39
Oct 29 14:57:01 aha-tha dhclient: Sending on   Socket/fallback
Oct 29 14:57:02 aha-tha avahi-daemon[2682]: Registering new address record for fe80::215:f2ff:fe0f:6439 on eth0.*.
Oct 29 14:57:05 aha-tha dhclient: DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3
Oct 29 14:57:08 aha-tha dhclient: DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
Oct 29 14:57:15 aha-tha dhclient: DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 13
Oct 29 14:57:15 aha-tha dhclient: DHCPOFFER of 192.168.1.34 from 192.168.1.1
Oct 29 14:57:15 aha-tha dhclient: DHCPREQUEST of 192.168.1.34 on eth0 to 255.255.255.255 port 67
Oct 29 14:57:15 aha-tha dhclient: DHCPACK of 192.168.1.34 from 192.168.1.1
Oct 29 14:57:15 aha-tha NetworkManager: <info>  DHCP: device eth0 state changed preinit -> bound
Oct 29 14:57:15 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 4 of 5 (IP Configure Get) scheduled...
Oct 29 14:57:15 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 4 of 5 (IP Configure Get) started...
Oct 29 14:57:15 aha-tha NetworkManager: <info>    address 192.168.1.34
Oct 29 14:57:15 aha-tha NetworkManager: <info>    prefix 24 (255.255.255.0)
Oct 29 14:57:15 aha-tha NetworkManager: <info>    gateway 192.168.1.1
Oct 29 14:57:15 aha-tha NetworkManager: <info>    hostname 'dhcppc1'
Oct 29 14:57:15 aha-tha NetworkManager: <info>    nameserver '192.168.1.1'
Oct 29 14:57:15 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 5 of 5 (IP Configure Commit) scheduled...
Oct 29 14:57:15 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 4 of 5 (IP Configure Get) complete.
Oct 29 14:57:15 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 5 of 5 (IP Configure Commit) started...
Oct 29 14:57:15 aha-tha avahi-daemon[2682]: Joining mDNS multicast group on interface eth0.IPv4 with address 192.168.1.34.
Oct 29 14:57:15 aha-tha avahi-daemon[2682]: New relevant interface eth0.IPv4 for mDNS.
Oct 29 14:57:15 aha-tha avahi-daemon[2682]: Registering new address record for 192.168.1.34 on eth0.IPv4.
Oct 29 14:57:15 aha-tha dhclient: bound to 192.168.1.34 -- renewal in 125498 seconds.
Oct 29 14:57:16 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): device state change: 7 -> 8
Oct 29 14:57:16 aha-tha NetworkManager: <info>  Policy set 'Auto eth0' (eth0) as default for routing and DNS.
Oct 29 14:57:16 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) successful, device activated.
Oct 29 14:57:16 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 5 of 5 (IP Configure Commit) complete.
Oct 29 14:57:16 aha-tha ntpdate[5926]: step time server 91.189.94.4 offset -0.995067 sec
Oct 29 14:57:16 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): carrier now OFF (device state 8)
Oct 29 14:57:16 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): device state change: 8 -> 2
Oct 29 14:57:16 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): deactivating device (reason: 40).
Oct 29 14:57:17 aha-tha NetworkManager: <info>  eth0: canceled DHCP transaction, dhcp client pid 5872
Oct 29 14:57:17 aha-tha NetworkManager: <WARN>  check_one_route(): (eth0) error -34 returned from rtnl_route_del(): Sucess 
Oct 29 14:57:17 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 14:57:17 aha-tha avahi-daemon[2682]: Withdrawing address record for 192.168.1.34 on eth0.
Oct 29 14:57:17 aha-tha avahi-daemon[2682]: Leaving mDNS multicast group on interface eth0.IPv4 with address 192.168.1.34.
Oct 29 14:57:17 aha-tha avahi-daemon[2682]: Interface eth0.IPv4 no longer relevant for mDNS.
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): carrier now ON (device state 2)
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): device state change: 2 -> 3
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) starting connection 'Auto eth0'
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): device state change: 3 -> 4
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) scheduled...
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) started...
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) scheduled...
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) complete.
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) starting...
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): device state change: 4 -> 5
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) successful.
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) scheduled.
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 2 of 5 (Device Configure) complete.
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) started...
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  (eth0): device state change: 5 -> 7
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Unmanaged Device found; state CONNECTED forced. (see http://bugs.launchpad.net/bugs/191889)
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager: <info>  Activation (eth0) Beginning DHCP transaction.
Oct 29 14:57:18 aha-tha dhclient: Internet Systems Consortium DHCP Client V3.1.1
Oct 29 14:57:18 aha-tha dhclient: Copyright 2004-2008 Internet Systems Consortium.
Oct 29 14:57:18 aha-tha dhclient: All rights reserved.
Oct 29 14:57:18 aha-tha dhclient: For info, please visit http://www.isc.org/sw/dhcp/
Oct 29 14:57:18 aha-tha dhclient:
Oct 29 14:57:18 aha-tha dhclient: wmaster0: unknown hardware address type 801
Oct 29 14:57:18 aha-tha NetworkManager:

Edit: Ja tämä sama toistuu vaikka maailman tappiin asti, mutta otin tähän vain pätkän.

Millään komennolla tai hallintatyökalulla ei saa wlanin väliintuloa edes vaikenemaan.

Olisikohan mitään järkeä yrittää uusia koko asennus? Ajoin sille asennus cd levylle tarkastuksen ja sen pitäisi olla ehjä. Eihän sillä voi olla mitään käytännön väliä, että tämä levy on alternate tyyppiä?

Tämä wlan ei ole ainoa vaikeus tässä asennuksessa. En ole saanut millään asetuksilla ääniä toimimaan, sisään eikä ulos. Näyttökin jää pimeäksi, jos kone sattuu menemään keskeytystilaan ja siitä herätetään. Ei voi muuta kun pakkosammuttaa ja käynnistää uudelleen. Niissäkin siis on vielä työtä, mutta on niitä muitakin omituisia harrastuksia. :D

Kiitoksia jo tässä vaiheessa avusta. ;)

1477
Laitealue / Vs: RATKAISTU: Asus A6R + langaton = ei toimi
« : 27.10.09 - klo:21.23 »
Lainaus
wlan0: associate with AP 00:13:49:46:b4:80

Tosiaan... Tuohan on mun zyxcelin tukiasemapurkin mac numero.  :o Jossain on nyt matoja, koska se ei kuitenkaan pysy se yhteys. Käy vaan kolme kertaa peräkkäin ilmoittamassa, että yhteys katkaistu. Sitten ethernet taas toimii vajaan minuutin, jos on kaapeli kiinni, ja sama toistuu jatkuvasti. Jos ethernetletku on irti ei synny mitään yhteyttä. Se ei myöskään näytä alueen verkkoja, eikä anna valita langattomia verkkoja. Niiden kohdalla (langattoman kuvaketta klikatessa) näkyy himmeänä teksti "Langattomat verkot: Ei hallittu". Toisella ihan samalaisella JJ:llä, (mutta netbook remix tässä miniläppärissä) näkyy oma tukiasema ja seinänaapurinkin heikkona, ja XP:llä toimii tuokin potilas ihan uskollisesti nytkin.

Tutkin sitä lisää kunhan se vapautuu tuotantokäytöstä. Kiitos avusta, palaillaan.

1478
Laitealue / Vs: RATKAISTU: Asus A6R + langaton = ei toimi
« : 27.10.09 - klo:19.46 »
Koodia: [Valitse]
[code21.256510] Registered led device: b43-phy0::assoc
[   21.256534] Registered led device: b43-phy0::radio
[   21.285041] b43-phy0: Radio turned on by software
[   21.285517] ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
[   22.828322] wlan0: authenticate with AP 00:13:49:46:b4:80
[   22.829819] wlan0: authenticated
[   22.829823] wlan0: associate with AP 00:13:49:46:b4:80
[   22.832530] wlan0: RX AssocResp from 00:13:49:46:b4:80 (capab=0x471 status=0 aid=1)
[   22.832535] wlan0: associated
[   22.832808] ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): wlan0: link becomes ready
[   23.253661] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
[   23.253665] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
[   23.327892] Bridge firewalling registered
[   24.591283] pci 0000:01:05.0: PCI INT A -> GSI 17 (level, low) -> IRQ 17
[   25.043256] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
[   25.289968] [drm] Initialized radeon 1.29.0 20080528 on minor 0
[   26.025595] [drm] Setting GART location based on new memory map
[   26.026421] [drm] Loading R300 Microcode
[   26.026464] [drm] Num pipes: 4
[   26.026472] [drm] writeback test succeeded in 1 usecs
[   28.947522] eth0: link down
[   28.947663] ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
[   33.412040] wlan0: no IPv6 routers present
]

Tuommoselta näyttää se loppuosa.

1479
Laitealue / Vs: RATKAISTU: Asus A6R + langaton = ei toimi
« : 27.10.09 - klo:19.42 »
Lainaus
Katso että /lib/firmware-hakemistossa on alihakemistot b43 ja b43legacy ja niissä useita tiedostoja.

On ne siellä ja b43 sisältää 38 kuponkia ja b43legacy 16 kpl.

Lainaus
Onko koneessa muuten WLAN-kytkintä eli esimerkiksi painike näppäimistön yläpuolella? Jos on, oletko kokeillut painaa sitä?

Tätä vastaa näppäimet Fn+F2 ja tuo merkkivalo tottelee sitä aivan kuin WinXP:lläkin

Ihan rikki se ethernet ei mennyt, kyllä sillä uuden bootin jälkeen taas pääsi vähän pätkittäin.

harmi, kun en pääse sillä koneella kopioimaan tänne dmesg: tulostetta, se pelaa niin pätkittäin. Koitan sada sen lähtemään uuteen viestiin kohta, laitan nyt tämän tällä apukoneella.

1480
Laitealue / Vs: RATKAISTU: Asus A6R + langaton = ei toimi
« : 27.10.09 - klo:18.56 »
Lainaus
Lainaus
Kokeile ajaa:

Koodia:

sudo dpkg-reconfigure b43-fwcutter

Tuli vain uudelleen se varmistuskysymys ja vastasin yes.

Nyt ei toimi enää langallinenkaan verkkoyhteys.  :o

Sivuja: 1 ... 72 73 [74] 75