Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: [1] 2 3 ... 72
1
Wikipedia perustuu käyttäjien aktiivisuuteen. Olen kirjoittanut monia artikkeleja ja tehnyt paljon muokkauksia, enkä ole sitä koneut epäkiitolliseksi puuhaksi.

Korjasin tuon epäkohdan lähteensä mukaiseksi. Se oli huolimattomuuden tai kielimuurin vuoksi erilainen kuin alkuperäisteksti. Tarkkasilmäinen huomaa, että teksti on käännös. Siksi siihen ei ole merkitty lähteitä, ne ovat alkuperäisessä, joka taas näyttäisi olevan lähteensä kanssa yhtäpitävä. En ota kantaa sen paikkansa pitävyyteen, eikä sellaiseen ota kantaa myöskään Wikipedia. Vaatimuksena on, että kaikelle on lähde ja se mainitaan. Jos tietää jonkin asian oikean laidan, tietää varmasti myös, mistä se tieto on peräisin ja voi siis sen lähteen mainita. Wikipedia ei ole kertomuskirjallisuutta, eikä oppikirja. Se on tietosanakirja. Kaiiki sen tieto pitää olla mustaa valkoisella jossain jo ennestään. Ei saa olla uutta tutkimusta.

Tällaisten korjausten tekeminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Wikipedia kiittää artikkeleiden parantamisesta. Sen voi tehdä myös pelkästään lähteiden lisäämisellä, tekstipuutteiden korjaamisen lisäksi.

Suomen Wikipediassa ei ole ennakkotarkastusta. Kaikki muokkaukset tulevat heti näkyviin. Aika pian sen jälkeen moderaattori tekee ensiarvioinnin. Silloin voidaan poistaa heti muokkaus, joka ei ole lähteistetty. Paha virhe on kirjoittaa vanhan läheviitteen eteen lähteetöntä tietoa. Usein kuitenkin poistamisen sijaan merkitään se puuttuva lähde, vaikka siinä onkin työtä. Ensiarvioidun muokkauksen voi tunnistaa, ja erottaa arvioimattomasta, kun katsoo artikkelin historiaa. Ensiarvioitu on merkitty kirjausrivillensä sinisellä pohjavärillä. Ensiarvioinnin tarkoituksena on poistaa sotkeminen, hävyttömyydet, solvaukset ym. Se ei puutu paikkansapitävyyteen, jos ei ole aivan päivän selvää fuulaa, kuten joskus on. Ensiarvioinnin pitäisi tarkastaa myös, että lähde todella lähteistää asian. Aina ei tarkasteta, varsinkin jos kirjallisuuslähteen vuoksi pitäisi käydä kirjastossa.

Saksalaisella Wikipedialla on ennakkotarkastus. Siellä kaikki tekstit tulevat näkyviin vasta ensiarvioinnin jälkeen. Sitä pidetäänkin aika luotettavana sisällöltään.2
Tervetuloa palstalle...:)

Tuanoinnii, asiantuntemuksesta en ole varma , mutta kokemusta on karttunut. Juuri äskettäin ostin Taitonetistä Dell läppärin. Hyvä ja kevyt laite ja vain muutaman vuoden ollut käytössä. Ollut aikas kallis uutena, mutta nyt jo edullinen. SSD oli uusi ja akullekin tuli 3 kk takuuta, nehän ne on ne arimmat paikat. Akun kesto on 14 tuntia, aika uskomatonta, nutta pakko se oli uskoa kun testasin. Vuoden takuu on itse laitteella. Dell koneita olen oppinut suosimaan kun niissä toimii keskeytystila. Toimii varmaan monessa muussakin, mutta en ole sellaista sattunut saamaan. Tosi huono tuuri pitää tosiaan nykyisin olla, jos ei laite ole Linux yhteensopiva, mutta joissakin on tuollaisia pieniä poikkeamia, kuten se keskeytytstilasta herääminen. Windows oli asennettuna, ennen sai valita myös Ubuntun, mutta nyt en sitä vaihtoehtoa heiltä löytänyt.

Lainaus
ei tartte boottirumbaa eri järjestelmien välillä

Siinä mtään rumbaa tarvita. Asentaa vaan Windowsin rinnalle kuten asentajaohjelma tarjoaa ja säätää W osiaon hiirellä, asentajaohjelmasa on sellainen vaihe, niin pienekisi kuin uskaltaa/tarvitsee. Minä laitoin 80 GiB kun en sinne mtään talleta. Koko W on vaan yhden W-riippuvaisen laitteen (TomTom) päivitysten takia. Loput SSD:stä on Xubuntulla. Asennus sujuu hienosti kun ei ala mitään kikkailla ja GRUB syntyy mainiosti ihan talon puolesta. Eikä bootissakaan sen 5 sekunnin GRUB valinnan viive ketään niin haittaa, eikä siihenkään tarvitse edes puuttua kun Linux käynnistyy oletuksena. Edes koko boottia ei yleensä tarvitta kun parin kuukauden välein kun kernelpäivityksiä tulee. Laite on ylensä keskeytystilassa ja siten aina valmis kun kannen vaan avaa, mutta kukin tyylillänsä.

Wirtualboxia opettelin kyllä myös, ja käytinkin vuosia. Se on ihan mielenkiintoinen ja siihen voi laittaa muutakin kuin W:n. Se toimii myös ihan hyvin, mutta jakaa resurssit kahtia isännälle ja orjalle. Ei sekään haittaa, jos niitä resursseja on. Kun W:n käyttö kuitenkin on niin vähäistä, niin päätin, että dualboot on käytännöllisempi.

Se W on kuitenkin rahanalaista softaa, eikä se siellä levynnurkassa leipää pyydä. Aika kapea tarjonta on sillä kalustolla, jossa ei pakollista Windowsia ole...
3
Tuanoinnii – mää mitään tiärä, muttta kun se laite soittaa äänet samalta asennustikulta kokeiluajossa niin pakko siellä on olla tarvittavat raudat laitteessa ja ohjelmat ja firmwaret asennusmediassa. Epäilen, että asennus ei ole täysin onnistunut. Tekisin uuden asennuksen.

Sitä en osaa selittää: miksi äänikortti toimii liveajolla, vaikka ei pitäisi tuon bugin takia. On mahdollista asentaa kuitenkin 22.04 jo ensi kevättä odottamaan.

Minulla on kahdessa eri laitteessa Ubuntu 20.04 ja molempiin tuli alsamixer "natiivina" asennuksen mukana, vaikka eipä se nyt näytä olevan oleellista.

Monien asennusten opettamana olen huomannut, että asiaa helpottaa kun laittaa asennuksen käyntiin suoraan kokeiluajosta ja nettiyhteyden ollessa toiminnassa ja määrää päivitykset tehtäväksi asennuksen aikana. Saattaa olla hyväksi myös hyväksyä kolmannen osapuolen kikkareiden asennus, olen aina tehnyt niin.
4
Tervetuloa palstalle ja onnea uudelle harrastukselle.  :)

Jos livenä asennustikulta toimii niin ei siinä laitteessa sitten vikaa ole, eikä myöskään Ubuntussa. Jotakin taitaa olla mutella. Sitä voi tarkastella alsamixeristä. Joitakin asetuksia on myös BIOS/UEFI asetuksissa.

Koodia: [Valitse]
alsamixer
Päätteessä toimiva alsamixer on yksinkertainen. Nuolinäppäimillä siirrytään säädöstä toiseen. Lisää säätimiä saattaa olla oikeassa reunassa piilossa, tulevat esiin kun nuolimäppäimillä naputtelee tarpeeksi. Näppäimellä m säädin menee mutelle tai pois mutelta. Nuoli ylös ja alas siirtää liukusäädintä. Kun poistuu Esc näppäimellä niin tallentuu asetus.E: Typo

5
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu 21.10 ja Wine
« : 18.10.21 - klo:11.08 »
PlayOn Linux apuohjelmaan tehdään ensin asetukset opastuksen mukaan. Sitten asennetaan siihen tarvittavat ohjelmat, myös käynnistyskuvakkeet voi laittaa. Sitten on helppo käynnistää ja käyttää niitä.


6
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu 21.10 ja Wine
« : 18.10.21 - klo:10.47 »
Wine on tosiaan vähän sellainen haamu kun ei se näy päälle päin mitenkään. Sen olemassaolo näkyy esim. Synaptic pakettiohjelmalla tai tiedostoselaimella sijainnissa /bin/ kaikkien tykötarpedensa kanssa.

Windows ohjelmien pitäisi tiedostoselaimessa, hiiren kakkosella, avattaessa kysyä: millä ohjelmalla avataan? Siinä pitäisi olla vaihtoehtona Wine viinilasin kuvan kera. Olen myös huomannut, että ei se aina kysy. Siksi olen, elämän helpottamiseksi, asentanut Winen lisäksi aina PlayOnLinux apuohjelman. Se on Ubuntun ohjelmavarastossa.

Sekä Wine, että PlayOnLinux ohjelmat kannattaa ottaa Ubuntun omasta -universe lähteestä, ei snap, eikä Winen omalta sivulta.


7
Noita verkon yli toimivia kuluseurantaohjelmia kokeiltuani totesin ne turhakkeiksi. Paras ja yksinkertaisin on LibreOffice Calc. Siinä on oikein hyvät manuaalit ja sen oppii kyllä, opinhan sen minäkin ja olen sentään tämän joukon vanhimmasta päästä. Auttaa sekin pitämään muistisairautta loitolla vähän pitempään.

Äijän päiväkirja on laskentataulukko.  ;D

LibreOffice Calciin kun voi laittaa vaikka koko vuoden tiedot ja sarakkeita voi olla vaikka mitä: säätila, verenpaine, kolotukset, paino, viina, viiniarvostelut, bensiisniostot, puhelinsoitot, lääkärikäynnit, liikunta, kalansaaliit... vaikka mitä ja rajattomasti. On helppo tehdä mistä tahansa yhteenvetotaulukkoon summat ja keskiarvot ym. joka päivittyy kun sarakkkeisin tulee lisää tietoa. Esim: viime lääkärikäynnille vein mukana verenpaineen seurannan, joka oli helppo tulostaa paperille päiväkirjataulukosta, jossa on yhteenvetotaulukko siihen tarkoitukseen. Eivät nuo turhakkeet taida edes pystyä samaan. Kaiken lisäksi, LibreOffice on tukevasti paikallinen ja omassa hallinnassa.


8
Lainaus
Kokemuksia Playonlinuxista? Toimiiko se muilla, vai onko tuttu error?

Olen käyttänyt pitkään PlayOnLinux apuohjelmaa, en kylläkään peleihin, mutta moottorinohjauksen manipulointiohjelmaa TunerPro olen käyttänyt, viimeksi eilen. Hyvin on toiminut Winen kanssa. Ei ole koskaan tullut tuollaista erroria. PlayOnLinux oli hyvänä apuna TunerProta asentaessa Winen kanssa, osasi tehdä käynnistyskuvakkeenkin.
9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: valmiustilasta palaaminen
« : 23.09.21 - klo:17.50 »
Lainaus
Minun mielestä 20.04 LTS varmastikin pelittää koneessasi.

Ja aina voit harkita kevyempääkin jakelua, kuten Ubuntu MATE tai Lubuntu.

Tälle ääni myös täältä.  :)

Nyt vaan on niin, että täältä Ubuntun sivustolta voi ladata vain normi Ubuntun, joka on hiukan raskaanpuoleinen jo näille 4 GB laitteille. Mate tai muukaan variantti ei lähde valumaan vaan tulee virheilmoitus, ei edes Suomiversio. Mutta ei hätiä mitään niitä voi ladata muilta sivuilta:

Täältä löytyy Mate'
https://ubuntu-mate.org/download/amd64/

Ja täältä löytyy Xubuntu, jota tietysti suosittelen.
https://xubuntu.org/download/

PS. Uudempi jakelu kannattaa asentaa joka tapauksessa. Jos po. vika ei sillä korjaannu niin taitaa olla huono kosketus jossain johtimessa.10
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ? [Ratkaistu]
« : 18.09.21 - klo:13.07 »
Lainaus
Eikös tuo 0,90 e alle 150 e lähetyksistä ole aina halvempi kuin 2,90 e? Mielellään säästää sen kaksikin euroa.

On totta, että matemaattisesti 0,90€ on vähemmän kuin 2,90€, mutta kyse on eri maksuista. Tuo palvelumaksu alkaen 0,90 koskee tullausta ja se on vain alkaen, loppusummaa ei voi sanoa etukäteen. Arvonlisävero on eri asia kuin tullimaksu, jos sekin maksetaan jälkikäteen perii posti siitäkin käsittelymaksun sen alv:n lisäksi. Laki muuttui 1.7.2021 ja kaikesta nettikaupastakin pitää maksaa alv, joka on 24% tavaran ja kuljetuskulujen arvosta. Joskus oli se 22€ verottoman alaraja.

<mielipidettä>Ei ole vielä koeponnistettu, onko laillista periä veron maksamisesta maksuja? Suomen lakien mukaan verojen maksaminen pitää voida tehdä ilman kuluja, sen veron lisäksi.</mielipidettä>

Jos myyjällä (EU:n ulkopuolella) on ns. IOSS tunnus, myyjä voi periä ostajalta, jos ostaja niin tahtoo, Suomen alv:n ja sitten tavaran maahan tullessa ei enää ole veroa maksettavana, vain tullimaksu. Jos sitä IOSS tunnusta ei ole ja veroa ei näin ole voitu ostsoshetkellä maksaa se maksetaan tavaran maahan tullessa tullauksen yhteydessä ja juuri siitä maksusta Posti haluaa käsittelymksua. Mainittakoon, että esim. FedEx ei näin toimi, eivätkä muutkaan kuriiriyhtiöt, vain Posti. Kannattaa siis vertailla kuljetusyhtiöiden hintoja ja sitä, kuuluuko kauppahintaan Suomen alv.

Tullin palvelussa maksetaan vain tullimaksu ja alv. Mitään käsittelymaksuja ei lisäksi tule Tullin puolelta. Jos kuljetusyhtiön puolelta tulee, se on sen piilohinnoittelua ja lisäksi se on kuljetuskulu, jonka pitäisi kuulua alv:n loppulaskuun myös, veronkiertoa vai kui?


11
Minulla on ihan samanlainen eee901 miniläppäri, jota en ole raaskinut poiskaan heittää. Ubuntua en siihen enää saanut toimimaan. Lubuntu kai on edelleen saatavana 32 bittisenä, mutta en löydä sille toimivaa latauslinkkiä. Muitakin 32 bittisiä jakeluita on edelleen olemassa: on kehuttu Bunsenlab nimistä Ubuntuun perustuvaa, mutta en ole kokeillut. Päädyin asentamaan Debianin ja se on ihan hyvin toiminut ja tuo 1 GB keskusmuisti riittää sille. Tosin monet nettisivustot ovat aika raskaita ja saavat selaimen toimimaan aika töksähtelemällä, mutta sehän on odotettavissakin. Esim. YLE:n sivusto Firefoxissa saa prosessorin tappiin ja muistin lähes täyteen, mutta tämä Ubuntu-Suomi sivusto pyörii kepeästi ja muistia menee alle 500 MB.

https://cdimage.debian.org/debian-cd/current/i386/bt-dvd/debian-11.0.0-i386-DVD-1.iso.torrent

Juttua ja ohjetta on täällä lisää:

https://www.debian.org/distrib/

Tosin minulla on Debian 10, mutta ei tämä Debian 11 ainakaan huonompi ole. Asentaessa voi valita työpöytäympäristön muutamasta vaihtoehdosta: valitsin siitä Mate ympäristön kun se on suht kevyt ja helppokäyttöinen. Oletus Network Manager ei lähtenyt toimimaan joten asensin Wicd:n ja se toimii hienosti. Saattaa nykyisin toimia tuo NM oletuskin. Päivitykset on kätevintä käynnistää Synapticilla. Sillä on kätevintä myös asentaa lisää sovelluksia ja paketteja.

Asennuksenhan joutuu tekemään tähän kääpiöläppäriin muistitikulta tai -kortilta. Se täytyy asettaa Biosissa ensimmäiseksi käynnistysmediaksi. Kun se on paikoillaan se on siellä valittavissa.12
Tästä oli pitkä keskustelu taannoin:

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=56233.0

Sen lopputulema omalla kohdallani oli se, että luovuin kaikista valmiista varmuuskopiointiohjelmista. Syy oli se, että niissä kaikissa on jokin perustava puute. Deja-Dup ei ainakaan täytä oikein mitään laatuvaatimuksia, koska sen tekemää tiedostoa ei voi helposti palauttaa täystuhon jälkeen.

Päädyin opettelemaan bash-shkriptiä sen verran, että sain tehdyksi kopionti shkriptin komentopäätettä varten. Kopionti päätteessä on periaatteessa niin yksinkertainen toimitus, että ei siihen mitään raskaita sovelluksia tarvita. Periaatteessa riitää komento cp lähde kohde.

Minulla on tällainen shkripti:

Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
if ! mount | grep -qE '^/dev/[^ ]+ on /media/timo/backupkortti '
then
    echo "Kohdetta bacupkortti ei löytynyt, tai se ei ole mountattu. Laita muistikortti kiinni, tai mounttaa se."
    exit 1
fi
mkdir -p /media/timo/backupkortti/Arkisto
if
cp -ua /home/timo/ -t /media/timo/backupkortti/Arkisto/ | echo "Tehdään varmuuskopiota kohteeseen backupkortti, odota!"
then
echo "Tehty!"
else
echo "Hups. Jotain meni väärin."
fi
# Tämä tekee kotihakemiston varmuuskopion sd-kortille
# inkrementaalisesti.
# kortin on oltava nimeltään backupkortti ja ext4 formatoitu.
# Jos backupkortti on formatoitu johonkin muuhun tiedostojärjestelmään, vaikka
# fat32, niin kopiointi kestää kauan ja tulee paljon virheilmoituksia.
# Käynnistä tämä päätteessä komennolla:
# ./tbackup.sh
# Tämä kylläkin kannattaa siirtää sudona rootin hakemistoon:
# /usr/bin
# Silloin se käynnistyy komennolla:
# tbackup.sh
# Muista ajaa komento: chmod a+x tbackup.sh ensin, jotta tulee käyttöoikeus.

Ja hyvin on tehtävänsä täyttänyt. Puutteena voi ehkä pitää ajastuksen puuttumista, mutta tavaksi on tullut tehdä talletus aina kun jotain tärkeää on tehty. Talletus vie vain muutaman sekunnin ja vaatii vain kolme näppäintä.

Saa käyttää... :)

13
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ?
« : 24.08.21 - klo:11.49 »
Lainaus
No, kyllä se Posti minulta pienen osuuden raapi "käsittelykuluina" (2,90 €), vaikka tullasinkin tullin sivuilta. Se käsittelykulu piti maksaa Postiin erikseen.

Taitaa olla kuriikohtaista. FedEx ei laskuttanut mitään, tai rahtimaksu sisälsi kaiken jo etukäteen. Tilasin varaosia USA:sta Denveristä ja paketti tuli perille ovelle asti kolmessa päivässä. Itse maksoin tullin ja ALV:n Tullin sivuilla ilman lisäkuluja. Paketin tultua Suomeen FedEx lähetti tekstiviestinä saapumisnumeron ja tarjosi myös tullauspalveluaan, jonka palvelumaksu olisi ollut 2,5% tullimaksusta ja vähimmäishinta 16,12€ ja muistivat ystävällisesti mainita, että voin tehdä tullauksen myös itse ja oikein Tullin sivuston linkin laittoivat. Tullille pitää muistaa merkitä kuljetusyhtiöksi oikea pudotusvalkosta. Tilausta tehdessä voi ylensä valita toimitustavan ja -yhtiön, jos ei voi en tilaa.14
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ?
« : 20.08.21 - klo:12.01 »
Tullaaminen on äärimmäisen helppoa. Niksi on siinä, että ottaa postin/vast. saapumisilmoituksesta sen saapumistunnuksen, mutta ei klikkaa sitä tarjottua tullauspalvelun linkkiä. Sitävastoin avaa Tullin tullauspalvelusivun ja täyttää lomakkeen saapumistunnuksineen. Tulli laskuttaa vain tullin ja alvin. Posti ei voi vaatia oman palvelunsa käyttämistä. Tulli on budjettilaitos, jonka toiminnan me olemme jo maksaneet mm. tullimaksuissa, joita emme edes näe koskaan. Saman Tullin kautta Postikin sen hoitaisi, vaikka laskuttaisikin tullin ja alvin ja palvelumaksun. Tarinasta ei selviä: miten tässä on tullausta yritetty hoitaa kun se on vaikealta vaikuttanut, mutta jankutan silti varuilta tätä samaa – ilman välikäsiä – toimintaa.


15
Laitealue / Vs: reitittimen paikan mittaus
« : 11.08.21 - klo:11.56 »
Ainakin Androidilla on kännyköihin saatavana useita erilaisia wifi-analysaattoreita, joilla voi mittailla ainakin signaalien voimakkuuksia, omien ja vieraiden sekä häiritsevien muiden lähetteiden. Niillä on helppo tutkia tukiasemalle paras paikka kun voi käydä kännykän kanssa mittailemassa eri huoneissa jne. Samalla voi tutkia kanavatilan ahtautta ja valita tukiaseman asetuksista sellaisen radiokanavan, jolla on parhaiten tilaa. Ja tukiaseman avain on tietysti määräajoin uusittu, jotta vieraat eivät jaa koneaikaa omistajan kanssa, onhan...16
Yleistä keskustelua / Vs: Tullaaminen ?
« : 01.08.21 - klo:11.38 »
Älä käytä maksullisia palveluja tähän. Kirjaudu tullin sivuille ja tullaa lähetys siellä ilman palvelumaksuja. Postilla voi silti olla omia palvelumaksuja itse postista ja seurantapalvelusta, mutta itse tullauksesta ei pidä tulla lisämaksua palvelusta. Tulli perii samalla sekä tullin, että alv:n. Luullakseni Kiinasta tulleissa ostoksissa ei ole alv maksettuna, mutta en ole varma. Voi se kiinalainen silti sanoa, että on maksettu. Kaikkea pitää yrittää. Ei sekään silti paljoa ole noin pienestä ostoksesta.

https://tulli.fi/tullaa-pakettisi


17
Onko siis jo kahdella operaattorilla kokeiltu ja sama pätkiminen kiusaa molemmilla? Vaikea uskoa, että kahdella operaattorilla olisi sama vika.

Ei mikään operaattori tee asiakkaalleen kiusaa!

Jäljelle jää omat laitteet: On, kuulemma, tavallista, että modeenin hallinta kaapataan ja sillä louhitaan kryptovaluuttaa. Se tarvitsee haittaohjelman. Siitä pääsee ainakin hetkeksi eroon kun ottaa modeemin pois sähköistä ja laskee kymmeneen ja siten kytkee pistorasiaan takaisin. Kannattaa myös vaihtaa modeemin asetuksien salasana.

Modeemin ja tietokoneen välinen kaapeli voi olla viallinen. Kokeile toisella kaapelilla. Jos modeemissa ja tietokoneessa on WiFi, kokeile pätkiikö silläkin. Esiintyykö pätkimistä kaikilla päätelaitteilla? Myös puhelimella voi koestaa WiFi-yhteyttä modeemista.

Modeemissa voi olla komponenttivika, jopa suht uudessakin. Sellainen on ollut minullakin. Muissakin elektronikkalaitteissa on tyypillistä, että lämpeneminen tekee katkoksen ja laitteen sammuttaminen ja jäähdyttäminen poistaa häiriön kunnes se taas lämmettyään toistuu. Kokeile siis häiriön tapahtuessa: sammuta modeemi ja anna hetki jäähtyä ja käynnistä uudelleen. Poistuuko häiriö?

Kun omat laitteet on kunnolla testattu voi ottaa selvää: kenen hoidettavaksi kuuluu kiinteistön telekaapelointi ja kytkennät. Onko kaikki asiallisessa kunnossa? Onko joku puuhapete tehnyt omia kytkentöjä linjoille remonttinsa yhteydessä?

Kun omasta tontista on kaiken todettu olevan varmasti kunnossa voi ottaa yhteyttä operaattoriin ja pyytää yhteyden kunnostusta. Kyllä sieltä yleensä asiallisen palvelun saa.


18
Painaako meidän ikämiesten sana tässä asiassa yhtä vähän kuin yleensä kaikessa?

Tuollainen 37 vuotta ei ole ikä eikä mikään. Minulla on samat numerot toisin päin, joten jotain lienen oppinut. Eivät ne naiset ole koskaan kadoksissa olleet, eikä heitä etsiä tarvitse. Tässä meidän ympärillä he ovat suunnilleen puolet väestöstä. Hirveällä etsimisellä ei yleensä löydy kuin sattumalta joku samalla asialla oleva, ja useimmiten tilapäinen. Tietojenkäsittelijä ei ole mikään poikkeus vaan samat lääkkeet ovat kaikilla nieltävänä. Lähes aina sopiva nainen on osunut kohdalle vahingossa, yllätyksenä ja pyytämättä. Se on useimmiten ollut seurausta siitä, että on laskettu puolustus.

Siis – Jere hyvä – laske se puolustus. Jos näet kaikissa naisissa vaan löysää siellä ja läskiä tuolla, jäät ilman. Jos aina näet naiset vaan potentiaalisena kumppanina, saat saalistajan maineen, ja jäät ilman. Jos et voi hyväksyä naisen valmiiksi tehtyjä lapsia, jotka ovat sille naiselle maailman tärkein asia, et saa naistakaan. Laske siis puolustus ja arvostelu ja ota ihmiset vastaan ihmisinä sellaisenaan. Joku heistä ihastuu sinuun ja sinä häneen, jonain kauniina tai lonkeron värisenä päivänä.

Jos haluat lapsia, saat niitä helpoiten valmiina naisen mukana ja takaan, että yhtä rakkaita niistä tulee kuin omistakin. Jos haluat omia lapsia ehdit kyllä vielä, mutta muista, että vastuu alkaa heti ja kestää 18 vuotta ja 9 kuukautta ja usein vielä paljon pitempään. Jos haluat lapsia ilman vastuuta, unohda naiset, mene spermapankkiin ja tee talletus. Voit saada kymmeniä jälkeläisiä. Mutta pidä kiirettä, niillä on siellä ikäraja.

Nettihaku naisen etsinnässä tuottaa joskus tulosta. Mutta ei heitä etsiä tarvitse. Mene tuonne ulos. Liity näytemläkerhoon, tanssikerhoon, taidekerhoon, urheiluseuraan. Osallistu kaikkien kekkereiden järjestelyihin ja varainhankintatalkoisiin. Hanki koira, mitä pienempi ja pörröisempi sitä parempi.

E: Typo

19
Onko Xubuntussa joku Kubuntun kaltainen Järjestelmäinfo. Sieltä näkee *buntun version.

Aika paljon tietoja näkee komennolla:
Koodia: [Valitse]
inxi -F
Jos haluaa pelkät systeemin tiedot:
Koodia: [Valitse]
inxi -S
Jakelu näkyy myös tästä:
Koodia: [Valitse]
lsb_release -a


20
Hyvin on skripti toiminut ja varmuuskopiointi on pysynyt kohtuullisesti kunnossa.

Eräs puute kuitenkin vielä on. Jos läppäri on ollut sammutettuna ja käynnistetään sd-kortti ei mounttaannu systeemiin vaikka onkin paikallaan. Ensimmäinen rivi skriptissä kyllä tarkistaa, että se on olemassa ja huomauttaa, jos ei ole. Jos kortti laitetaan koneen käydessä koloonsa se kyllä tekee liitoksen, mutta jos se on jo valmiina bootin aikana ei liitosta tule. Jos korttia kutsuu jollain sovelluksella, vaikka tiedostoselaimella, se heti tekee liitoksen ja sitten varmuuskopiointi toimii taas.

Pitäisikö tuon ensimmäisen rivin mount komennon tehdä myös liitos? Olisiko oltava erillinen mount komento fi komennon jälkeen, enne mkdir komentoa. Helppo olisi sinne lisätä, mutta minkä osoitteen laittaisin? Dynaaminen /dev/sdx muuttuu numeroltaan jos laitan usb-tikun tai puhelimen johdon läppäriin.

Lainaus
#!/bin/sh
if ! mount | grep -qE '^/dev/[^ ]+ on /media/timo/backupkortti '
then
    echo "Kohdetta bacupkortti ei löytynyt, tai se ei ole mountattu. Laita muistikortti kiinni, tai mounttaa se."
    exit 1
fi
# Pitäisiköhän tässä olla mount /dev/jotain, jotta bootin jälkeen tulisi sd-kortin liittäminen?
# Vai pitäisikö ekan rivin mount komentoa jotenkin parantaa?
mkdir -p /media/timo/backupkortti/Arkisto
if
cp -ua /home/timo/ -t /media/timo/backupkortti/Arkisto/ | echo "Tehdään varmuuskopiota, odota!"
then
echo "Tehty!"
else
echo "Hups. Jotain meni väärin."
fi
# Tämä tekee kotihakemiston varmuuskopion sd-kortille
# inkrementaalisesti.
# kortin on oltava nimeltään backupkortti ja ext4 formatoitu.
# Jos backupkortti on formatoitu johonkin muuhun tiedostojärjestelmään, vaikka
# fat32, niin kopiointi kestää kauan ja tulee paljon virheilmoituksia.
# Käynnistä tämä päätteessä komennolla:
# ./tbackup.sh
# Tämä kylläkin kannattaa siirtää sudona rootin hakemistoon:
# /usr/bin
# Silloin se käynnistyy komennolla:
# tbackup.sh
# Muista ajaa komento: chmod a+x tbackup.sh ensin, jotta tulee käyttöoikeus.E: Typo

Sivuja: [1] 2 3 ... 72