Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hajakenttä

Sivuja: [1] 2 3 ... 73
1
Jos olisi lämpöhalvaus sen voisi todeta lämpömittarisovelluksella, joita on muutamia. Olen käyttänyt xsensors sovellusta. Se on kylläkin xfce softaa, mutta toimii se käsittääkseni Gnomessakin. Ja on han niitä muitakin, vaikkapa hardware sensors indicator. Löytyy sovellukset varastosta hakusanalla.

2
Lainaus
Kiitos linkistä, mutta ei ollut apua.

Olisi mielenkiintoista tietää: mikä siinä oli vaikeaa ja millaisen vastauksen/virheen järjestelmä antoi.

Kysyjän tapauksessa ei tarvita muuta kuin päätekomento:

Koodia: [Valitse]
sudo do-release-upgrade -c -d
Varmuuskopiot tärkeisitä kansioista pitää tietysti ensin tehdä ulkopuoliselle medialle esim. muistitikulle. Jotain voi aina mennä mönkään, vaikka se harvinaista onkin.

Lainaus
No, aikanaan tuo 22.04 LTS tulee varmaan päivitykseen.

Kullähän ne tulee tarjolle, mutta ei ne tule näkyville, jos asetus ei ole niin. 'Ohjelmat ja päivitykset' sovelluksesta välilehdeltä 'Päivitykset' pitää tehdä asetukset halutulla tavalla. Jos siellä on 'Näytä kun uusia jakeluita on saatavilla' kohdassa 'Ei koskaan' niin ei ne sitten tule.

PS. Vastasin tähän vaikka on merkintä ratkaistu, koska monet muutkin näitä lukevat.


3
Aseta se näytönsäästäjä siten, että on ylin nappi 'ota näytönsäästäjä käyttöön' = on, ja mallinäytön alla seuraavalla rivillä 'aktivoi näytönsäästäjä kun tietokonetta ei käytetä' = off.

Hiukan epäloogistahan se on mutta näin se näyttäisi pysyvän poissa. Näytön virransäästö on sitten vielä erikseen aseteltava.


E: typo

4
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu ei käynnisty
« : 05.04.22 - klo:12.09 »
Lainaus
Sain kuitenkin ubuntun starttaamaan asentamalla ensin windowsin ja sen jälkeen rinnalle ubuntun.

Ubuntun asennus ei vaadi Windowsin läsnäoloa samassa talossakaan, levystä puhumattakaan! Voi kyllä asentaa ihan vaikka tyhjään laitteeseen. Asennus voi toki epäonnistua, yleensä asennuksessa tehtyjen virheiden takia, harvemmin asennusmediassa olleen virheen takia.5
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu ei käynnisty
« : 03.04.22 - klo:11.06 »
Tuanoinnii, näistä mitään ymmärrä, mutta kun kukan muukaan ei vastaa niin koitetaan...

Jos vaikka tekisi kuten tuossa ohjeessa sanotaan: Mene bios asetuksiin ja aseta se UEFI tilaan laittamalla täppä siihen ja ottamalla pois Legacy kohdasta. Talleta bios asetukset ja poistu niistä. Bios asetukset aukeaa kun käynnistät tietokoneen ja samalla painelet toistuvasti koko käynnistysmessun ajan näppäintä F2, voi se olla muukin näppäin, mutta en osaa nyt sitä etsiä. Kun tämän jälkeen boottaat laitteen Boot-Repair-Disk systeemillä on ehkä mahdollista korjata se perusvika.6
Asensin Jammyn jo nyt, että ei tarvitse keväällä taas uusia, koska nykyinen 20.04 meni rikki. (Laite on Dell Latitude 5480)

https://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=57150.0

Asennus ei ollut ihan läpihuutojuttu. Asennusohjelma ei suostunut osioimaan levyä sellaisenaan, Se tulkitsi, että siellä on jokin iso osio, joka on edelleen käytössä. Ei osannut tulkita mikä se on. Piti keskeyttää asennus ja GParted ohjelmalla tehdä uusi osiotaulu levylle ja tuhrata sitä useamman kerran. Viimein asennus lähti käyntiin ja susotui käyttämään koko levyä. Ennen asennustahan levyllä oli Windows ja Xubuntu rinnakkain ja Xubuntu lakkasi boottaamasta. Grubin uudelleen asennus ei muuttanut tilanneta, vaan uusikaan grub ei tunnistanut muuta kun Windowsin ja 'update-grub' antoi vaan errorin. Myöskään os-proper ei löytänyt Linux osiota. Boot-Repair korjasi käynnistyksen, mutta sekään ei löytänyt mitään Linuxia. Siksi uudelleenasennus, joka oli suht harmiton juttu siksi, että varmuuskopiot olivat kunnossa ihan omatekemän backup ohjelmakikkareen ansiosta. Sattuivat olemaan myös webselaimen kirjanmerkit ja paneelien asettelut tallessa.

Hyvinhän Jammy toimii, vaikka onkin vielä hiukan kesken.

Näytönohjaimen tai ikkunointiohjelman epävakautta lienee se, että näyttö hetkittäin vilkkuu epämääräisesti. On hyvin satunnaista ja asettuu kun hiirtä liikauttaa. Varmaankin asettuu kun tulee valmista.

Joka käynnistyksellä tulee Ubuntu Pro mainos, siitäkin huolimatta, että on pyydetty olemaan näyttämättä sitä enää.

Joka käynnistyksellä tulee myös ilmoitus kohdatusta virheestä ja tarjotaan raportin lähetystä, mutta ei näytetä mistä on kysymys.

Koska ympäristönä on XFCE4 niin sammutus on tapansa mukaan usean napin takana ja siksi tein sammutusnapin paneeliin, mutta Jammy ei näköjään tue vielä  'xfce4-session-logout' dialogia vaan täytyy laittaa 'xfce4-session-logout --halt'. Se kylläkin sitten sammuttaa laitteen kuin saunalampun ilman varmistuksia, puhumattakaan dialogista, jossa voisi valita myös keskeytystilan tai restartin. Mahtaakohan tuosta haltista tulla vahinkoa jossain tilanteessa?

Päivityksiä kyllä tulee ahkerasti ja jakelu paranee ja valmistunee aikanaan kunhan hyvät ihmiset ehtivät tehdä sen valmiiksi.  :)

7
Olisiko tuosta linkistä jotain apua.

https://askubuntu.com/questions/254491/failed-to-get-canonical-path-of-cow


Yrityksistä huolimatta ei tunnu tulevan korjausta noillakaan konsteilla. Ei ollut apua myöskään boot repair disk työkalusta, se sanoo kaiken olevan ihan kunnossa, ja niinhän se onkin Windowsin osalta. Boottihan kyllä toimii, mutta Ubuntun osio ei vaan tule mukaan grubin valikoimaan.

Mielestäni Windows osio on himpun verran suurempi kuin asennuksessani oli ja swap osiokin on kokonaan kadonnut. Saattaa olla, että Windowsin päivityksessä oli jotain sellaista, joka suurensi sen osiota, kuten olisi ollut uutta asennusta, vaikka sama kymppi se edelleen on ja tilanpuutettakaan ei ole ollut kun ei se vieläkään täytä puoliakaan sille varatusta tilasta. Jospa se on jyrännyt jotain Ubuntusta allensa. Jostain luin, etä Windows ei piittaa mitään toisista käyttöjärjestelmistä, jos niitä on samalla levyllä.

Korjausyritykset lienevät turhia, joten aloitan uuden asennuksen, ja ilman Windowsia tällä kertaa.

Harmi vaan, että totuus "rikoksesta" jää nyt selvittämättä. Kiitos kaikille yhteistyöstä.


8
Saan kyllä ulkoisen Ubuntun bootattua tikulta ihan hyvin ja vaikka asentamaankin pääsen, ja varmuuskopioitakin on. Kiinnostaisi vaan tietää tällaisen virheen syyt... Eka kerta kun näin kävi, eikä tämän pitäisi edes olla mahdollinenkaan, tai ainakin niin on aina vakuuteltu. Ainakaan en enää tee Windowsin rinnalle asennusta!

Vanha Xubuntun osio kyllä näkyy levyltä fdisk:iilä:

Koodia: [Valitse]
xubuntu@xubuntu:~$ sudo fdisk -l
Disk /dev/loop0: 1,73 GiB, 1855606784 bytes, 3624232 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes


Disk /dev/sda: 223,57 GiB, 240057409536 bytes, 468862128 sectors
Disk model: KINGSTON SA400S3
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: gpt
Disk identifier: 11C40213-2085-4F39-89F8-AE306BDB42DB

Device         Start       End   Sectors   Size Type
/dev/sda1       2048    206847    204800   100M EFI System
/dev/sda2     206848    239615     32768    16M Microsoft reserved
/dev/sda3     239616 157504606 157264991    75G Microsoft basic data
/dev/sda4  157505536 468860927 311355392 148,5G Linux filesystem


Se lienee tuo sda4. Siitä näkyy näköjään, että on joku Linux. Kertookohan se, että sen osion sisällä vielä on data tallessa? Ainakin tikulla oleva live Xubuntu 22.04 näkyy ihan samalla tavalla, mutta sdb4 osiolla tietty:

Koodia: [Valitse]
/dev/sdb4  4096000 30320576 26224577 12,5G Linux filesystem

GParted näyttää sen tyhjänä ja tuntemattomana ja muidenkin, myös Windowsin osion kohdalla on huutomerkkikolmio. Se ei ole mountattu, eikä se suostu mounttaantumaan, joten turha sille on yrittää asentaa grubiakaan.

Koodia: [Valitse]
xubuntu@xubuntu:~$ sudo mount -t ext4 /dev/sda4 /mnt
mount: /mnt: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda4, missing codepage or helper program, or other error.

Onhan tuossa noita virheen syitä, mutta en taida osata niille mitään lääkettä. Myöskään os-prober ei ole tarpeen asennella. Ja edelleenkään update-grub tai update grub2 ei tuota tuon kummempaa tulosta, enkä oikein ymmärrä mikä on tuo /cow:

Koodia: [Valitse]
xubuntu@xubuntu:~$ sudo apt install os-prober
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu... Valmis
Luetaan tilatiedot... Valmis                 
os-prober is already the newest version (1.79ubuntu1).
0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 0 päivittämätöntä.
xubuntu@xubuntu:~$ sudo update-grub2
/usr/sbin/grub-probe: error: failed to get canonical path of `/cow'.

Olisikohan mitään järkeä, jos pyyhkisi levyltä pois kaiken muun, myös sinänsä tarpeettoman Windowsin, ja editoisi tuota Xubuntun osiota?


9
Vanhan asennuksen saa liitettyä ja tiedostoihin pääsee käsiksi ihan normaalisti livetikulta?

En keksi miten se kävisi päinsä kun ei se näy missään, ei tiedostoselaimessakaan, vain Windows osio näkyy ja tietysti se livetikku??
10
Unohtui mainita: Secure boot on pois. Ja koitin myös päivittää grubin ulkoisella medialla, se vastasi näin:

Koodia: [Valitse]
lubuntu@lubuntu:~$ sudo update-grub
/usr/sbin/grub-probe: error: failed to get canonical path of `/cow'.

Ja laitehan on tuo Dell Latitude 5480.


11
Rinnakkaisasennuksessa Windows 10 ja Ubuntu (tarkemmin sanoen xubuntu, mutta lienee sama asia). Ovat toimineet kumpikin pitkään moitteettomasti ja Grub myös ihan kuin pitääkin. Tänään käynnistin pitkästä aikaa Windowsin, jotta se saa ajella päivityksensä, joita oli jo rästissä. Päivitysten jälkeen Xubuntu ei enää käynnisty lainkaan.

UEFI tilassa tulee vain grub> teksti ilman sitä tuttua valikkoa, siis pelkkä sana grub> ja sen edessä pitkä litania mahdollisia komentoja, useampi täyspitkä rivi. Niistä en saa vastetta muille kuin exit komennolle, joka käynnistää Windowsin.

LEGASY tilassa tulee vain en teksti "ei boottaavaa kohdetta...tai jotain sinne päin" Ulkoinen USB-laite kyllä käynnistyy, vaikkapa Ubuntun asennustikku, tai Boot Repair Disk, jota myös ajoin. Se ei tuntenut Ubuntua koko levyltä. Korjaustakaan sillä ei tilanteeseen tullut. Sen GPartEd näytti kyllä hyvin levyn sisällön, mutta siinä missä pitäisi olla Ubuntu on nyt mustareunainen partitio maininnalla tuntematon. Sen koko on kyllä oikein.

BIOS asetukset saa siis auki ja siellä kyllä näkyy edelleen UEFI tilassa käynnistettävien laatikossa myös sana Ubuntu ylimpänä.

Tarkistin myös Windows asetuksista nopean käynnistyksen, siinä oli ruksi, otin sen pois, silläkään ei ollut vaikutusta.

Mitähän nyt voisi vielä tutkia? Uusi asennus kyllä on mahdollinen, mutta olisi hyvä selvittää tuo vaurion syy. Windowsin päivitys siis aivan normaalisti ja kun myöhemmin tuli tarve käynnistää Xubuntu niin eipä käynnistykään.
12
Tuanoinnii – en sitä selittää osaa, mutta LibreOffice Calc taulukosta saan tulostuksen oikeaan kokoon seuraavasti:

Valitse työkaluriviltä kohta 'Muotoilu' ja siitä rivi 'Sivu...' ja avautuvasta kupongista yläreunan välilehti 'Sivu'. Asettele siihen haluttu paperikoko, siis se mitä tulostin käyttää ja pysty tai vaaka, kumpi on kätevämpi. Valitse sitten se tärkein tässä tapauksessa, eli samasta kupongista välilehti 'Taulukko' ja siitä kohdasta skaalaustila valintalaatikkoon vaihtoehto 'Sovita tulostusalue leveyden ja korkeuden mukaan' ja lopuksi 'OK'. Nyt voit työkalujen kuvakkeesta 'tulostuksen esikatselu' tarkistaa mitä tuleman pitää.


13
Lainaus
Jostain syystä xup version lataus epäonnistuu

Täältä tulee paremmin:

https://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/daily-live/current/HEADER.html


14
No jaa jos ei jollekin oikein tekniselle härpättimelle ole tarvista niin nykyään saa perusmikron jollain viidelläkympillä, kannattaneeko varsinkaan amatöörin korjailla?

Amatööri ei saa korjailla näitä!

Halpojahan ne on nykyään, mutta ovatko hyviä myös ja paljonko vuotavat? Ja mitä se ekologia tässäkin tapauksessa sitten on, jos putsauksella tai jonkin puuttuvan ruuvin kiinnityksellä asia korjaantuu?

Tuota indikaattoria tuskin alkaa rakentaa kukaan ilman elektroniikan perustaitoja. Siksi en selittänyt tuon tarkemmin mitoitusta ym. Se on tikkuaskin kokoinen laite ja työkalupakissa kätevä lisä. Sillä voi indikoida esim. wifi tukiaseman, tietokoneen tai kännykän wifi modulin, tai minkä tahansa mikroaltoja lähettävän laitteen, suhteellisen heikonkin lähetteen.

Edit: https://www.trotec24.fi/mittauslaitteet/sateily/mikroaaltomittari-br16.html


15
Terveysturvallisuuden takiahan se testi pitäisi tehdä.

Oli ihan pakko vielä kuuklettaa enkuksi tätä, ja löysinkin jutun, jonka mukaan testin voi tehdä jos on kaksi kännyä. Laitetaan käpälä ykkönen uunin ja luukku kiinni, ja käpälä kakkosella sitten soitetaan siihen ekaan. Jos uunista kuuluu soittoääni, niin säteily pääsee läpi.

Edit: jatkettuani jutun lukemista tuli mieleen toinenkin keino, jossa voisi riittää että on yksi kännykkkä: laita kännyssä wifi päälle ja laita se uuniin kuten edellä; avaa sitten tietokoneella kodin WLAN-reitittimen hallintasivu, ja katso näkyykö känny sen verkossa. Tästä tavasta en mene takuuseen, kun en tiedä asiasta höykäsen pölähtävää. Mutta taidanpa kokeilla.

Saattaa antaa vinkkiä, mutta vain puolesta asiasta. Useimmiten vuoto tulee uunitilan ulkopuolelta magnetronin johtimista peltien rakosista tai tuuletusaukosta, jos ritilä puuttuu, tai verkkojohtoa pitkin, jos suodattimet puuttuvat.


16
Lainaus
Toi mikro ei varmastikaan tosiaan menisi spekseistä läpi. Helpoin lienee hommata uusi.

Ehjä mikroaaltouuni ei päästä sallittua enempää. Ensin kannattaa korjata. Puhdistus niistä paikoista, mihin pääsee aukomatta kuoria. Peltien ruuvit paikoilleen ja irvistelevät saumat kohdalleen. Irtoilleet tuuletusaukkojen metalliritilät paikoilleen. Jos lasi ja sen suojaverkko on rikki niin ei saa käyttää!

Lainaus
Onko joku kotikonsti jolla voi testata kotimikron?

Ei taida olla. Ainakaan noista kännykkäsovelluksista ei löydy sellaista kenttävoimakkuusmittaria, joka mittaisi selvän kantoaaltokentän ilman datasisältöä. Niitä analysointi sovelluksia on kyllä aika monta, enkä niitä kaikkia ole kokeillut.

Itse uunin mikroaaltojen olemassaolon voi kyllä kepulikonstilla indikoia omalla vastuulla. Uuniin laitetaan vettä kahvikupillinen keinokuormaksi. Kupin viereen esistävälle lautaselle laitetaan pieni kaasupurkauslamppu l. loisteputki. Kun tehoa käytetään hetki päällä niin lamppu syttyy. Tosin sen tehon tietää siitäkin, että vesi lämpenee. Jos uuni vuotaa tosi paljon niin lamppu syttyy myös ulkopuolella aivan vuotavan kohdan lähellä. Olen käyttänyt siihen vanhanaikaista jännitteenkoetinta l. vaihekynää, sellaista, jossa on hohtopurkauslamppu, eipä niitä enää muuhun voikaan käyttää. Vuoto on tällöin kyllä tosi paha ja saattaa olla jo terveyshaitta.

On mahdollista rakentaa aika helposti mikroaaltojen indikointilaite. Se perustuu samaan konseptiin kuin liikeneenvalvontatutkan paljastin, joka on laiton liikenteessä käytettynä. Se tehdään näin:

Puolijohdediodi, joka voi olla myös led, varustetaan sopivalla sarjavastuksella ja paristolla. Etuvastus ylimitoitetaan hiukan ja jaetaan kahdeksi sarjaankytketyksi niin, että toinen osa on potentiometri. Vastus kytketään sarjaan pariston kanssa myötäsuuntaan diodille. Kun vastsusta säädetään niin, että diodi ilman mikroaaltokenttää juuri ja juuri lakkaa johtamasta, niin se mikroaaltojen läsnäollessa alkaa johtaa. Johtamisen näkee diodista itsestään, jos se on led, mutta pienellä transistorilisäkkeellä voi muunkin diodin johtamisen todeta ja näyttää.  Potentiometrille voi tehdä asteikon ja kalibroida sen tunnetun kenttävoimakkuuden avulla, koska diodin "syttyminen" riippuu siitä kuinka kaukana esijännite on kynnysjännitteestä ja kuinka voimakas on kenttä. Taajuutta ei näin voi todeta, eikä herkkyys ole samanlainen kaikilla diodityypeillä. *Diodi kannattaa sijoittaa hyvän metallikotelon ulkopuolelle lyhyiden johtimien varaan niin, että sen kytkentäjohtimet muodostavat puoliaaltodipolin. Dipolin koolla saa suuntaa-antavan käsityksen taajuusalueesta.

Lainaus
vuodon teho on niin pientä, että sillä ei voi tuhota mitään normaalia laitetta.

Laitteiden tuhoamiseen tarvitaan todella suuri mikroaaltoteho. Sekin kyllä saadaan aikaan, esim luvattomien droonien tuhoamiseksi. Mutta terveyshaitat ovat todellisempi vaara ja tietenkin taustakohinan kasvu haittaa laitteiden toimintaa, josta tämä juttukin alkoi.


E: Täsmennystä*


17
Mikroaaltouunitkaan eivät saa päästää liikaa radiohäiriötä ulos. Siitä on muutama normikin. Toisaalta huolehditaan terveysvaikutuksista ja toisaalta teknisistä häiriöistä. Mikroaaltouunin magnetron antaa satoja watteja radiotehoa, joten huoli ei ole foliohattuilua.

Työssäni, joskus aikaan kuokka ja kivi, käytimme hyvin suuritehoisia mikroaaltolaitteita ja siksi teimme mittauksia em. syistäkin. Samalla vauhdilla mittailimme yhteisissä tiloisssa olevia muutamaa mikroaaltouuniakin. Löysimme kaksi uunia, jotka vuotivat mikroaaltoja huolestuttavia määriä.

Toista oli "arska" korjannut ja hukannut suojapeltien ruuvin, vain yhden. Jo sekin riitti siihen, että pellin reuna irvisti ja muodosti säteilevän antennin. Peltien kunnollinen asennus alensi vuotosäteilyn 20 dB, eli sadanteen osaan! Ei se suuri teho ollut, ja syntyi magnetronin johtimissa, eikä siis ollut suoraan uuniin menevää tehoa, mutta jos silloin olisi ollut wifi laitteita se olisi luultavasti haitannut niitä.

Toista uunia oli hoidettu huonosti, koska sekin oli yhteistiloissa kahvihuoneessa, eikä siis kukaan pitänyt asianaan putsata sitä. Uunin luukun ja rungon välissä on aika leveä, n.tuuman mariginaali, jossa on pellit vastakkain luukun ollessa suljettuna. Se muodostaa 1/4 aallon pituisen aaltoloukun, jonka mikroaalto, tässä tapauksessa n. 12 cm aaltopituudella kokee äärettömäksi impedanssiksi, eikä siis mene sinne. Jos siinä aaltoloukussa on paksu lika, tai kuten tässä tapauksessa oli, valumaesteeksi teipattu rätti, se aaltoloukku muuttuu toiseksi komponentiksi. Siitä tulee häviöllinen rakosäteilijä! Sen asian korjaaminen vähensi hajakenttää 6 dB, eli neljännekseen! Silloinkin se alitti vain vaivoin turvallisuusnormin. Sen ajan uunit olivat ehkä alkeellisempia kuin nyt.

E: Tarkennusta

18
Vielä vähän aikaa luokkaa 70-74.

Mitä tarkoittaa foorumin käyttäjä? Tiedän useita tuttavia, jotka kyllä käyttävät hakua ja saavat vastauksen kysymykseensä sieltä, vaikka eivät ole rekisteröityneet. Moni myös luestelee kirjoituksia ja käyvät lähes päivittäin vilkaisemassa: mitä uutta? Yhtä kaikki – he siis käyttävät foorumia ja heitä lienee aika paljon – kukaan ei taida tietää paljonko. Jotain kertonee lukukertojen määrät. Vastaukset ovat rekisteröityneiltä käyttäjiltä ja otos heitä on kovin pieni, vain kourallinen, eikä taida oikein täyttää tilastotieteiden vaatimuksia. Uuden aiheen lukukerrat ovat helposti satoja parissa päivässä. Ehkä tilastotiede saisi siitä käyttäjien määrän. Rekisteröityneiden määrähän on tiedossa kyllä, mutta tuskin ikäjakautuma näkyy oikein tällä otoksella. Miksi vain varttuneemmat vastaavat tällaiseen kyselyyn? Se meneekin sitten psykologian puolelle.

Itse en käytä mitään noista muodikkaista sosiaalisista media-alustoista. Jo vanhan ammattinikin takia vierastan kovin tuollaista huolimatonta tietojen jakelua ja etenkin välinpitämätöntä hallintaa. Ehkä siksi, hiukan erikoiselle nimelleni kun ei ole kokonimikaimaa, minusta ei tule tavallisimmilla hakukoneilla hakutuloksia kuin osoiteluettelosta, ja muutamasta Wikimedia commonsin valokuvatiedostosta. Tällä foorumilla kerran päätimme kokeilla Diasporan sopivuutta keskusteluun. Alku oli lupaava, mutta pian se lässähti ja hiljeni. Ilmeisesti se ei täyttänyt tätä samaa tarkoitusta. Kun en ole FB:tä tai muutakaan käyttänt niin en tiedä: onko niissä tällaista haku toimintoa? Jos juttumassasta pitäisi selata vastaus niin taitaa olla neulan etsimistä neulasuovasta. Olen ymmärtänyt, että spesiaali keskusteluryhmiä he kyllä sinne tekevät, kuten esim. sieni keskustelut.

Onko Ubuntu-keskustelua jossain muussakin mediassa kuin näissä omissa eri kielisissä Ubuntu foorumeissa?

Koululaiselta kysyttiin telkkarin haastattelussa: "Mitä meinaat tehdä joululomalla?" "Katson varmaan puhelinta."


19
Lainaus
Kun menin lataamaan valikosta mitä tahansa sain vain punasen poista vaihtoehdon

Kysymys on aika epäselvä, mutta jos olet avannut sovelluksen Ohjelmistot ja siitä välilehden asennetut, ovat kaikki tarjotut ohjelmat jo asennettuja ja niitä voi sitten poistaa sillä punaisella Poista napilla.


20
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: webcam
« : 13.01.22 - klo:17.41 »
Lainaus
ko ensin muistan kui

Millä ohjelmalla koitit? Muistaakseni Xubuntussa on oletuksena Muikku. Joskus se on nimellä Cheese, tai Valokuvakoppi. Jos ei ole niin saa sen Snap-kaupasta, ja siellä on joitain muitakin hakusanalla webcam, tai cam, tai kamera...Sivuja: [1] 2 3 ... 73