Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tetrafuran

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 21
41
Jonkun verran olen kettanut selvitellä mistä osista tietokoneen kasaisi, mutta haluaisin vain tarkistaa että pitäisikö vielä jotain muutakin oleellista huomioida. Juuri mitään ei vielä ole lyöty lukkoon, joten liikkumavaraa on joka suuntaan. Oleellista onkin siis kaivaa esille periaatteet, joiden perusteella osat valitaan.

- Prosessori: Valitaan mielinen prosessori ja pistetään kanta korvan taakse.
- Emolevy: Sama kanta kuin prossulla.
- Muisti: Ainakin Intel ilmoitti suoraan minkä kellotaajuuden muisti i7 prossun kanssa käy, mutta AMD ei (tietääkseni) ilmoittanut mitään muistisuosituksia phenomiin sopivista muisteista. Ilmiselvää on joka tapauksessa että muistit ovat DDR3 tyyppisiä. Emolevyt tukevat tavallisesti usemapaa taajuutta muistille, joten kai sitä AMD:lle voi valita mitä vain, missä on oikea kanta ja taajuus. Kingstonin ja Corsairin sivuilta kyllä sai semmoisen käsityksen, että muisti valitaan ihan vain emon perusteella.
- Näytönohjain: PCI-E liitäntä. Mitään peliohjainta en ajatellut, joten fyysiset kokorajat eivät tule vastaan tässä kohtaa.
- Kiintolevy: Emolevyä valitessa halusin sellaisen, joka tukee SATA 6 Gb/s siirtonopeutta, joten kiintoelvyn pitäisi tietysti täsmätä tähän lukuun.
- Virtalähde: kävin Antecin sivuilla olevan laskurin kanssa selvittämässä paljonko esimerkkikokoonpanoni vaatisi energiaa. Valitaan virtalähde, jossa on vähän enemmän tehoa. Esimerkiksi 332 W laitteisto -> 400 W virtalähde
- Looda: Emo oli ATX-mallia, joten riittävän iso koppa pitää olla.
- Onko muuta?

Yhdellä kaverilla oli ongelmia jonkun eksoottisemman muistin yhteensopivuuden kanssa. En tosin enää muista mitä muisteja mahtoivat olla. Minulla taas uusi näytönohjaimeni ei toiminut vanhan emon kanssa, vaikka mitään teoreettista estettä ei löytynyt. Voisiko näitä juttuja jotenkin ennakoida, ettei sitten kokoamispäivänä tarvitsisi turhaan manata?

42
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 10.12.10 - klo:18.31 »
1010 TiB/s on suurin piirtein 9,3 ZiB/s (Zebibittiä sekunnissa) eli aika lailla vilauksessa on menny tuo kirjoitus. Ihan vaan mittasuhteiden hahmottamiseksi kerrottakoon, että Google käsitteli pari vuotta sitten päivittäin noin 20 PiB dataa. Tiiä sitten paljonko sen servereillä on nykyään dataa tallessa... Oliskohan koko internet justiin sen ZiB luokkaa?

Sitten pari hauskaa oikeasti tapahtunutta bittimaailman tapahtumaa.

Tuosta force jutusta tuli mieleen yksi ubuntu foorumilla tullut tapaus. Yksi softa ei meinannut asentua, joten siellä neuvottiin "use the force". Tällä tietenkin viitattiin komentoon:
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg --install --force-all packagename
Samalla huumoriosastolla menee sellainen tapaus kun virranhallinnan joku HAL niminen daemon jumahti ja kone ei enää voinut palautua hibernate-tilasta normaalisti ja käynnistyksessä tuli joku HAL virheilmoitus. Eräs viisas sitten vastasi tähän: "I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that."

43
Juu tuo öljyjäähdytys olikin jo tuttu asia. Sitä oli puitu yhdellä toisella foorumilla pari vuotta sitten. Muistaakseni joku heitti, että se öljy rupeaa pidemmän päälle tekemään jotain pahaa piuhoille. En tiiä oliko sitten ihan trollia, mutta muuten periaatteesashan öljy olis hyvä nestejäähyksi. Siinä kuitenkin jää vielä mietityttämään että miten tuulettimet jaksavat pidemmän päälle ja nouseeko öljyn lämpötila paljonkin, jos konetta pitää vaikka koko päivän päällä. Sehän tietysti säteilee lämpönsä huoneilmaan pikkuhiljaa, joten periaatteessa tavallinen akvaario ei ehkä ole paras lämmönsiirtopinta. Alumiininen boksi, jonka kaikki ulkoseinät ovat yhtä siiliä, voisi olla parempi vaihtoehto, mikäli akvaarion lasiseinät siirtävät lämpöä huoneilmaan liian hitaasti.

Niinhän se tosiaan on että kellottaessa prossu ei ole ainoa kuumeneva komponentti. Ideani kuitenkin oli, että jos lämmönsiirto ei olisi rajoittava tekijä, niin kuinka korkealle kellotaajuutta ja jännitettä sitten voisi nostaa.

Muistaakseni supertietokoneissa käytetään jotain hurjia fluorattuja hiilivetyjä johon koko laitteisto on upotettu.

44
Laitealue / Vs: Wlan-yhteysongelma
« : 21.11.10 - klo:20.14 »

lspci
00:00.0 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.1 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 0 (rev a2)
00:00.2 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 1 (rev a2)
00:00.3 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 5 (rev a2)
00:00.4 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 4 (rev a2)
00:00.5 RAM memory: nVidia Corporation C51 Host Bridge (rev a2)
00:00.6 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 3 (rev a2)
00:00.7 RAM memory: nVidia Corporation C51 Memory Controller 2 (rev a2)
00:02.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:03.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:04.0 PCI bridge: nVidia Corporation C51 PCI Express Bridge (rev a1)
00:09.0 RAM memory: nVidia Corporation MCP51 Host Bridge (rev a2)
00:0a.0 ISA bridge: nVidia Corporation MCP51 LPC Bridge (rev a3)
00:0a.1 SMBus: nVidia Corporation MCP51 SMBus (rev a3)
00:0b.0 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0b.1 USB Controller: nVidia Corporation MCP51 USB Controller (rev a3)
00:0d.0 IDE interface: nVidia Corporation MCP51 IDE (rev a1)
00:0e.0 RAID bus controller: nVidia Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev a1)
00:0f.0 RAID bus controller: nVidia Corporation MCP51 Serial ATA Controller (rev a1)
00:10.0 PCI bridge: nVidia Corporation MCP51 PCI Bridge (rev a2)
00:10.1 Audio device: nVidia Corporation MCP51 High Definition Audio (rev a2)
00:14.0 Bridge: nVidia Corporation MCP51 Ethernet Controller (rev a3)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
03:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G92 [GeForce 8800 GT] (rev a2)
04:07.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8185 IEEE 802.11a/b/g Wireless LAN Controller (rev 20)

Nyt taas jostain maagisesta syystä wlaniyhteydet muodostuvat aivan kuten ennenkin. Tämä ongelma siis käyttäytyy äärimmäisen satunnaisesti. Itseasiassa viime päivinä se on vain kerran tuottanut hankaluuksia.

45
Aika usein olisi tarvetta repäistä erinäisiltä nettisivuilta taulukoista dataa jatkokäsittelyä varten, mutta usein copy-paste menetelmä tuottaa melkoisen sekasotkun, jota joutuu sitten puunaamaan ja viilaamaan ennen kun pääsee tekemään laskelmia. Onko siis olemassa joku parempi konsti? (muuta kuin että anelee sivun pitäjältä alkuperäistä dataa) Varmaankin sivun lähdekoodista voisi jotenkin poimia nämä luvut oikeille sarakkeille, mutta sitä varten pitäisi varmaan kirjoittaa joku koodi. Ei osaa... Olisikohan joku jo tehnyt jotain tämmöistä valmiiksi?

Käyttökohteet:
1) Verkkis
Kiinnostaisi nähdä selkeä taulukko, jossa olisi kiintolevyjen hinnat, nopeudet, kapasiteetit jne. Yhtä hyvin näytönohjaimet, prossut ja muutkin pitäisi saada vastaavaan taulukkoon omia laskelmia varten. Niistä voisi sitten laskea näppärästi kullekin vaikkapa €/GB hinnat, laskea frekvenssit, tehdä kuvaajat ja vaikka mitä kivaa.

2) Tom's hardware - charts
Ainakin prossujen benchmark tulokset, nimet, ominaisuudet ja muut nippelitiedot pitäisi saada taulukoksi. Tuli mieleen, että voisi vähän ynnäillä ja havainnollistaa miten ytimet, kellotaajuus ja muut jutut korreloivat testitulosten kanssa.

3) huutonetti
Vanhojen huutojen hintojen keskiarvoja ja hajontoja laskiessa valmis taulukko helpottaisi elämää huomattavasti.

47
Laitealue / Vs: Wlan-yhteysongelma
« : 19.11.10 - klo:20.53 »
Pakkauksessa lukee seuraavaa:
zyxel 802.11g wireless PCI adapter g-302 v3

Pitäiskö koneesta irrottaa toi kortti että sais selville ton sirun nimen, vai saisko sen näppärästi jollain komennollakin.

48
Laitealue / Vs: Wlan-yhteysongelma
« : 13.11.10 - klo:15.59 »
Tarkempi kuvaus ongelmasta:
KDE-alapalkissa on se verkkonappula. Ohjelmien nimiähän ei missään vaiheessa näy, mutta jos minulta kysytään niin tuon nimi voisi hyvin olla vaikka se network manager. Joka tapauksessa sieltä sitten vihdoin valitsen oikean verkon ja normaalisti tämä riittäisi. Tällä kertaa (ja edellisellä parillakymmenellä kerralla) tovin odottelun jälkeen näyttöön ilmaantuu ikkuna, jossa kysytään verkon salasanaa. Olen jo antanut salasanan jo kauan aikaa sitten ja silloin tuolla salasanalla päästiin sisään oikein mukavasti. En myöskään ole vaihtanut verkon salasanaa, joten se on taatusti juuri se, jonka tuohon olen kirjoittanut. Tässä ikkunassa lukee, että security: wpa/wpa2  personal. Ok napin painalluksen jälkeen ikkuna häviää ja alapalkin nimetön-ehkän-etwork-manager näyttää tekstin "configuring interface". Tämän jälkeen samainen salasanakysely ilmaantuu jälleen näyttöön aivan kuin salasana olisi väärä.

Niin ja mitä mielenkiintoista sieltä logista sitten pitäisi löytää?
Nojoo siellä logissa tosin NetworkManager sanoo että lyhennettynä seuraavaaa:

authentification with 00:00:00:00: timed out
wlan0 link timed out dvice state change 6->9 reason 7
activation wlan0 failed for access point (Kala Verkko)

marking connection 'Kala Verkko' invalid,
activation wlan0 failed, device stage change 9 ->3 reason 0
deactivating device, reason 0
jne jne
Mitä tästä logista siis pitäisi havainnoida?

49
Laitealue / Vs: Wlan-yhteysongelma
« : 13.11.10 - klo:12.43 »
sudo iwconfig wlan0 essid "Rox"
Tämä komento ei anna mitään vastausta riippumatta siitä minkä nimisen verkon sinne antaa. Ei siis ole harmainta aavistusta kirjoitinko verkon nimen oikein tai väärin. Noh. kopioin sen sellaisenaan, joten kyllä se on oikein, mutta komennon non-verbose käyttäytyminen hämmentää hieman.

sudo iwconfig wlan0 key ABCD-1234-5678-EFG2
Kuten aikaisemminkin: en käytä heksamuotoisia salausavaimia, vaan ihan tavallista salasanaa, kuten esim Abc123. Tällöin siis komento olisi:
sudo iwconfig wlan0 key s:Abc123
Luin manuaalista, että tuo s: pitää tulla salasanan eteen, mikäli salasana on tarkoitettu ihmisiä varten. Komennon vastauksena sain saman errorin, kuin viimeksikin:
error for wireless request set encode 8b2a
set failed on device wlan0; invalid argument

50
Laitealue / Vs: Tietokonesetti
« : 13.11.10 - klo:12.00 »
Prosessoria valitessa kannattaa vähän kilpailuttaa sitä vaikkapa tom's hardware sivujen avulla. Siellä on mahdollista katsella eri prosessorien suorituskykymittauksia. Siellä on paljon erilaisia testejä, kuten 3D mark, kuvankäsittelyä, äänen enkoodausta, pdf tiedostojen tekemistä jne, mutta Listan lopussa on myös muutama videoeditoinnin kannalta oleellinen testi.

# Video Editing: Adobe After Effects CS5
Rendering 3 Streams into 1 (210 Frames)
# Video Editing: Adobe Premiere Pro CS5
Encoding Video to H.264 Blu-ray 720p (Video runtime 2min 21s)
# Video Transcode: Handbrake (MPEG-2 to H.264)
Video Transcoding: MPEG-2 to H.264 ((High Profile))
# Video Transcode: Mainconcept Reference v2.0 (MPEG-2 to H.264/AVC)

Näissä testeissä pitäisi paljastua, miten suosikkiprosessorisi soveltuu videoeditointiin ja saako siinä todella vastinetta rahoilleen. Nämä testit suosivat moniytimisiä prosessoreita, joten ne eivät välttämättä paljasta miten samat prosessorit suoriutuisivat yhtä säiettä hyödyntävästä videoeditoinnista. Mahdollisesti vihjeitä siitä voi saada katsomalla esim winzip, pdf, ja cinebench (single thread) testeistä.

Ainakaan kdenliven sivuilta en löytänyt viitteitä siitä, että ohejelma tukisi multithreadigia tai muutakaan säikeistystä. Jos siis käytät tällaisiia ohjelmia, ei uusin i7 välttämättä päihitäkään jotain vanhaa core2 duo prossua ihan 6-0. No ehkä 2-0 tai 3-0...

Tällöin siis vain yhtä säiettä ja yhtä ydintä  hyödyntäviä ohjelmia käytettäessä uusimman ja hienoimman prossun hinta-laatusuhde voi jäädä paljon huonommaksi, kuin jonkun vanhemman vain kaksiytimisen prossun kohdalla. Kannattaakin siis ottaa selvää seuraavista:

1) Hyödyntääkö testiohjelma uusien prossujen ominaisuuksia
2) Hyödyntääkö käyttämäsi ohjelma niitä myös.
Toisin sanoen siis: kuvastaako testi sitä käyttötarkoitusta, johon prosessoria olet hankkimassa? Näin ei aina ole ja se tarkoittaa sitä, että kallein ja hienoin, tai edes 200...300€ prossu ei todellakaan ole juuri sinulle optimaalisin hankinta.

Tietysti esim kdenlive ja muut päivittyvät yhtenään ja voihan sitä toivoa, että jossain vaiheessa nekin siirtyvät monisäikeiseen ajoon. Sitä odotellessa on kuitenkin järkevää ostaa joku edullinen primitiivisempi prossu ja päivittää jonain vuonna parempaan. Tällaisia edullisia väliprossuja voisivat olla esim intel i5 750 tai AMD Phenom II X2 555

51
Laitealue / Wlan-yhteysongelma
« : 12.11.10 - klo:23.41 »
Aluksi wlan yhteys toimi, kuin junan vessa, muutta pari päivää sitten yhteyttä ei muodostunutkaan, vaan pitkän odotuksen jälkeen näyttöön ilmaantui verkon salasanaa kysyvä ikkuna. Salasana oli oikein, joten painoin vain ok, mutta jälleen pitkän odotuksen jälkeen sama ikkuna tuli uudelleen vastaan. Tietokoneen buuttaus ratkaisi tämän useita kertoja, mutta nyt tämäkin QAD-menetelmä on menettänyt tehonsa. Toissa päivänä sain kuitenkin jostain selittämättömästä syystä yhteyden muodostumaan. Se vain ei kestänyt pitkään ja hyvin kiusallisesti kesken huutokaupan jouduin vaihtamaan läppäriin. Yhteys on siis toiminut jokseenkin satunnaisesti... paitsi että nyt se on täysin ennustettavasti ja takuuvarmasti aina rikki.

Ongelma ei ole reitittimessä, koska se jakaa yhteyden täysin ongelmitta neljälle laitteelle päivittäin. Toisella kiintolevyllä (jossa on xp) sain kortin toimimaan pienen näpertelyn jälkeen, joten nähtävästi kaikki hardware virhelähteet on jo poissuljettu.

Luettuja sivuja:
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide/Commands#iwconfig
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide/Commands#lshw
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide/Connections
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide/Drivers
https://help.ubuntu.com/community/NetworkManager

http://linux.fi/index.php/WLAN
http://linux.fi/wiki/WLAN_UKK

Kokeiltuja komentoja:
sudo nm-tool
wlan0 on olemassa ja sen ajuri on rtl8180. HW-address on olemassa ja erilaiset enkryptauksen näyttävät yessiä. Wireless access point näyttää reitittimen nimen oikein - varmaan ne muutkin numerot on oikein.

sudo iwconfig
wlan0 näkyy ja siinä on paljon kaikenlaisia tietoja, joista en ymmärrä.

lshw -C network
Täällä ainakin näkyy wlan0 ja sillä on taas paljon kaikenlaisia kummia tietoja. Varmaan nekin on ihan ok. Kaiken tämän perusteella väitänkin, että hardware on tunnistettu oikein, ajurit toimivat. Toisaalta ilman nettiyteyttä ei mitään uusia ajureita saada mistään, joten unohdetaan se pivittäminen jo tässä vaiheessa.

sudo iwconfig wlan0 ap 00:22:B0:B7:6A:D9 jne ... pitkä komento
Ei toiminut kun en tiennyt mitä kaikkea sinne piti laittaa.

Syntaksi menisi teoriassa näin:
sudo iwconfig <ath0> essid <essid> ap <xx:xx:xx:xx:xx:> key <XXX> mode <> commit
ath0 tilalle pitäisi varmaankin tulla wlan0
essid: olisi sitten verkon nimi. Laitoin sen lainausmerkkeihin, koska kaksiosainen nimi taitaa sekoittaa komennon.
ap: on kait access point. Sen sain jo selvillä näillä muilla komennoilla.
Key: manista luin että siihen tulee s:minunverkkonisalasana

Lopputulos olis siis:
error for wireless requies "set encode" (8b2a):
set failed on device wlan0 invalid argument

Tässä vaiheessa uskallan sanoa yrittäneeni riittävästi, joten lienee jo korkea aika kysyä muilta ideoita.

OS:kubuntu

52
Laitealue / Vs: Tietokonesetti
« : 12.11.10 - klo:23.35 »
Intel i5 750 on paljon edullisempi mutta kuitenkin videoeditoinnin kannalta vain hieman heikompi prosessori. Muissa käyttökohteissa tulee tietysti selviä eroja vastaan, mutta ns. järkiratkaisuksi tämä voisi olla hyvä. Jos taas tavoittelee suurinta mahdollista laskutehoa, johon vielä tavallisella ihmisellä on varaa, kannattaa unohtaa i5 sarja kokonaan.

i7 920 on myös menestynyt arvosteluissa suurin piirtein samalla mallilla kuin 950. Ero oli muistaakseni niin pieni, että tavalliselle kuluttajalle on aivan sama kumman ostaa. Jos tykkäät laskea piin desimaaleja tai ottaa sekuntikellolla aikaa kuinka kauan kestää tunnin mittaisen videon rendaus ja pakkaus, niin silloin tietysti valitaan tarkasti. Normaalit ihmiset tietysti menevät kahvitauolle tuona aikana, joten parin prosentin erot eivät tunnu missään.

AMD phenom X6 1090T ja 1055T voisivat myös olla aivan varteenotettavia ehdokkaita, jos tahtoo hieman säästää loppusummassa.

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta tietääkseni CUDA ei vielä ole kovin laajalti hyödynnetty ominaisuus, eivätkä monet videoeditointiohjelmat myöskään hyödynnä näytönohjaimien muitakaan ominaisuuksia. Tällöin siis lopputulos riippuu hyvin pitkälti prosessorista ja kun hyper threading ei myöskään ole aina ohejlmoijilla mielessä, ei i7 välttämättä olekaan ylivoimainen ratkaisu.

Jos kuitenkin tiedät käyttämäsi ohjelman hyödyntävän CUDA:a ja hyper threading toimintoja, kannattaa ilman muuta laittaa paljon rahaa näytönohjaimeen ja i7 prossuun. Muussa tapauksessa, voit kuitenkin säästää molemmissa melkein puolet koneen hinnasta.

53
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 03.11.10 - klo:23.46 »

Ilmeisesti joku datapuhelu.

54
Yleistä keskustelua / Maailman tehokkain prossujäähy
« : 29.10.10 - klo:09.16 »
Idea: Pistetään vaikka pakastin, lämpöpumppu tai jotain teollisen mittakaavan lämmönvaihtimia ja puhaltimia hyötykäyttöön.

Eikö kukaan tosiaan ole keksinyt viritellä koneeseensa niin tehokasta jäähdytintä, että prossun voisi kellottaa vaikka kymmeneen gigahertsiin ja pitää sen siellä koko ajan päivästä toiseen. Nämä vesijäähy ovat oikeilla jäljillä, mutta mittakaava on aivan liian pieni. Nestetyppi taas on vain hetkellinen ratkaisu, joten eikö vesijäähyn voisi yhdistää kunnolliseen teollisuudesta tuttuun lämmönvaihtimeen, jotta äärimmilleen kellotettua konetta voisi käyttää joka päivä?

Tai oikeastaan miksei joku kylmälaitealan ihminen rakenna koneeseensa ammoniakkijäähyä parista vanhasta pakastinarkusta tjsp... Tarvittaisiin vain runsaasti pinta-alaa.

55
Yleistä keskustelua / Vs: N900 (Maemo puhelin)
« : 29.10.10 - klo:08.43 »
Päivittelin maemon tuossa juuri hiljattain wlanin kautta. Päivitysten jäläkeen osoitekirja oli hukassa puoli päivää. Jotenkin automaattisesti se sitten löysi kuitenkin puhelinnumerot loppujen lopuksi, mutta varoitus vain muille jo etukäteen: Maemon päivityksessä saattaa käydä kummia juttuja, joten päivitä semmoisena päivänä, jolloin puhelinta ei tarvita ihan koko aikaa. Vaikka päivitys oli ohi tietyssä ärsyttävän pitkässä ajassa (ehkä jotain 30 min), kesti muutama tunti, ennen kun puhelinnumerot ilmaantuivat osoitekirjaan.

57
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 13.10.10 - klo:23.01 »
Ratkaisu bensan loppumiseen on keksitty jo 1943
http://www.youtube.com/watch?v=DXguGoJTK4o

58
Suurin piirtein joka viikko tulee vastaan tilanteita, jolloin olisi tarvetta saada joku pienempi ikkuna pysymään päällimmäisenä samalla kun alempaan pitää kirjoittaa jotain. Tällaisia pareja voisivat olla esim

OO calc + leafpad
(Monimutkaset ja pitkät toistavat funktiot on mukavampi tehdä tekstieditorilla ja joskus calccin naputellessa pitää samalla lukea jotain tekstejä leafpadista)

OO writer + VLC.
(Viimeksikin piti yhdestä videosta poimia ruokaresepti)

firefox + qalculate/joku kuvasofta
(Foorumiin naputellessa voi samalla tarvita jotain lisätietoja.)

Jostain syystä KDE:n ja gnomen suunnittelutiimit eivät kokeneet ikkunan päällimmäisenä pitämistä kovin tärkeänä toimintona, vaan hautasivat always on top/keep window above oters toiminnot menujen syövereihin. Ikkunan nurkassa on kuitenkin nätisti painike "on all desktops" toimintoa varten (jota en ole kertaakaan tarvinnut). Ongelman korjaamiseksi olen koettanut etsiä ratkaisuja siinä toistaiseksi onnistumatta. Tälle toiminnolle ei löytynyt minkäänlaista pikanappiakaan eikä sellaista toimintoa voinut itse tehdä (ainakaan helposti). Mikä siis neuvoksi?

59
np.
Itse käytin xfce:tä pitkään juuri sen takia että saisin mahdollisimman sujuvasti koneen pyörimään. Nyt kun päivitin konetta, siirryin KDE:hen, koska olen kuitenkin salaa kaivannut koristeita ja nappuloita, joita gnomessa ei ollut. XFCE oli kuitenkin paljon gnomea parempi, koska siinä on paljon säätövaraa joka jutussa. Gnomessa ei edes näytönsäästäjän ominaisuuksia voinut muokata. Näin ollen siis XFCE on tavallaan kuin kevennetty versio KDE:stä. Jos siis KDE on liian raskas, mutta silti kiinnostaisi, niin asenna Xubuntu.

60
Tämä ei varsinaisesti ota kantaa tuohon ongelmaan, mutta silti ratkaisee sen. :)

- Käytä muistikortinlukijaa.
Jo ties kuinka monen vuoden ajan olen siirtänyt kuvat kortinlukijalla. Joskus vielä windows aikana uskoin sinnikkäästi, että kameran kytkeminen tietokoneeseen usb piuhalla on hyvä idea. On kuitenkin osoittautunut, että kortin kanssa rämpläämisen vaiva on sen arvoista. Käsittääkseni lukijalla data siirtyy nopeammin, kuin kameran kautta. Tiiä sitten miten mahtaa olla nykyisten kameroiden kanssa.

Jos sulla ei ole lukijaa, niin mä voin semmosen sulle laittaa postissa tulemaan. Satuin saamaan ylimääräisen hiljattain, joten pistetään vahinko kiertämään.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 21