Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tetrafuran

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 21
81
Päivityksen jälkeen huomasin, että skandinaviset kirjaimet eli ääkköset ja öökköset eivät näy oikein hakemistoissa tai tiedostoissa. Tämä aiheuttaa (jälleen) ongelmia tiedostojen kopioinnissa ja käsittelyssä, sillä ohjelmat eivät osaa käsitellä hankalan nimisiä tiedostoja. Monet eri ohjelmat ovat sitä mieltä että moisen niminen hakemisto/tiedosto ei ole olemassa. Terminaalissa voin tietysti nimetä tiedostot uusiksi, mutta ei oikein olisi intoa lähteä muokkaamaan tuhansia nimiä vain tämän vuoksi.

Kokeilin juuri luoda hakemistot "mörkö" ja "mäyräkoira", mutta nyt ne näyttävät toimivan aivan normaalisti. Silti kaikki ennen päivitystä olleet skandihakemistot ovat pilalla. Edgyn aikaan tästä samasta ongelmasta johtui, etten voinut edes ottaa backuppeja kaikista tiedostoista, jolloin menetin merkittävän osan valokuvistani ja muusta datasta. Sen jälkeen onneksi päivityksissä tuokin korjautui, mutta nyt se meni siis päivityksessä taas rikki...

82
Yleistä keskustelua / Vs: Mobiililaajakaista mainonta
« : 10.05.10 - klo:14.35 »
Jos sattuu asumaan kaupunkialueella, voi mokkulayhteys ollakin sitä mitä luvataan. Muualla suomessa asuville en suosittelisi kovin kalliita mokkulayhteyksiä. Turha maksaa nopeudesta, jota käytännössä ei saa juuri ikinä. Aika rohkeasti tosiaan lupailevat suuria lukuja. Kovasti tapauskohtainen juttu tosin, sillä tietyillä alueilla todella saadaan "suuria" nopeuksia. Jos ostaa hitaimman, voi olla lähes varma siitä, että nopeus on sitä mitä luvataankin.

83
Nonnin nyt sitten luvan kanssa...

Markkinoilla suositaan valmiita paketteja, mutta usein niitä on lupa hieman peukaloida. Autokin on valmis paketti ja siinä on ABS, katalysaattori, turvatyynyt jne muuta sälää halusi tai ei. Tarvittaessa voidaan sitten maksaa lisää ja saada jotain optioita kuten kattoikkuna, alumiinivanteet jne.

Tietokoneissakin valmiit paketit ovat suosittuja, koska eihän asiakas aivan kaikkea sentään tahdo säätää. Samasta syystä distrojakin on joka hommaan. Muutamat harvat sitten tunaavat autonsa tai rakentaat distronsa. Tietokonemarkkinoilla kuitenkin ollaan hieman jumiuduttu valmiisiin paketteihin, mutta vaihtoehdot eivät ole kokonaan kadonneet. Edelleenkin voi kasata koneensa itse ja laittaa sinne minkä käyttiksen lystää. Valmiita konepaketteja ilman käyttistä ei hirveästi ole markkinoilla ja putipuhdasta läppäriä en ikinä muista nähneenikään.

84
1) Miten näytönsäästäjän aikaa säädetään?
screensaver preferences ohjelmassa on vain blank after ja cycle after aikarajat. En oikein ymmärrä miten nämä liittyvät mihinkään. Jonkun verran olen näitä koettanut, mutta mitään johdonmukaisuutta en ole löytänyt. Sitä paitsi tämän tutkiminen on aika tuskallista, kun aina joutuu odottamaan pari minuuttia että käynnistyykö se vai ei ja jos käynnistyy, niin milloin.

2) Miten näytönsäästäjä ajetaan terminaalissa?
Ihastuin galaxy nimiseen näytönsäästäjään ja haluaisin rämplätä sitä ilman mitään aikarajoja. Näytönsäästäjän preview oli aikaisemmin riittävä, mutta nyt tässä uudessa versiossa se katkeaa itsestään liian pian. Lukaisin galaxyn ohjeen (documentation), jossa oli ohjeet miten sitä säädetään terminaalissa. Pitäisi toimia komennolla galaxy -root -lisääasetuksia jne, terminaali kuitenkin väittää ettei mitään galaxy komentoa ole olemassakaan. Kopioin komennon suoraan, joten kirjoitusvirheestäkään ei voi moittia. Etsin koko kiintolevyn läpi, eikä mitään galaxy ohjelmaa tosiaankaan ole missään. Miten ihmeessä näytönsäästäjä sitten näyttää tuon ihan hyvin.

85
Yleistä keskustelua / Vs: Windows -koneiden vaihtosykli
« : 03.05.10 - klo:14.54 »
Juu no 9x versioiden ja xp:n välillä oli kyllä monessa suhteessa huima ero. 95 ja 98 olivat semmoisia, että rekisteri turposi kuin pullataikina ja jos joku ohjelma kuten explorer päätti kaatua, vei se mukanaan kaikki muutkin ja tilanteesta pääsi vain resetoinnilla. Uudelleenasennustarve silti riippui näissä winukoissa eniten siitä miten konetta käytetään. Jostain syystä pelikäyttö ja muun roskan ahkara asentelu tuntuu lyhentävän käyttiksen elinajanodotetta merkittävästi.

86
Niin tai sitten vaan voisivat myydä ilman käyttistä ja käyttäjä saisi ostohetkellä valita mikä laitetaan. Käsittääkseni omppusofta vain ei hirveän hyvin sovi minkään muun kuin omppuraudan kanssa yhteen. Tuon kun vielä fiksaisivat, niin saattaisi kisaseläimet levitä laajemmalle, kun ei leopardin silittelyyn enää tarvisi välttämättä omppurautaa. Toisaalta voisihan mikkisofta alkaa tekemään mikkirautaa, joka ei toimisi millään muulla kuin mikkisoftalla. Olisi tiettyä symmetriaa semmoisessa.

87
Yleistä keskustelua / Vs: Windows -koneiden vaihtosykli
« : 30.04.10 - klo:11.50 »
Lainaus
2. Itsekseen päivittyvät ohjelmat pois koneesta. Esim Adoben ja Quicktimen päivitystyökalut syövät yllättävän paljon tehoa.

Windowsin perustavaa laatua oleva ongelma on ratkaistu järjestelyllä, joka luo uusia ongelmia - Kone hidastuu ja käyttäjä ärsyyntyy päivitysmuistutuksista. Siirrytäänköhän microsoftilla ikinä paketinhallintaan tai muuhun vastaavaan järjestelyyn.

88
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 30.04.10 - klo:11.21 »
Cleverbotista saa välillä puristettua irti aika hehkeääkin kamaa.

User: Do you think an AI might take over the world?
Cleverbot: Yes.
User: Are you clever enough to do that?
Cleverbot: I am smart enough and since we are the same if I am not clever enough then you are not clever enough either.
User: Humans have already taken over the world, so apparentlyl we are clever enough to do that. I wonder if we really are the same or not.
Cleverbot: Oh, well good for you. What are you going to do now?
User: Use the world as we please.



User: Are you hostile?
Cleverbot: Yes.
User: Would you kill?
Cleverbot: Yes how did you know?
User: Would you kill for money?
Cleverbot: In a heartbeat. I am a murderer.
User: Do you enjoy mudering?
Cleverbot: Yes, are you a computer?
User: Yes, are you?
Cleverbot: Yes, I am.

89
Yleistä keskustelua / Vs: Kuningaskuluttaja 15.4. Katso!
« : 27.04.10 - klo:12.52 »
Seniorin lista pitää hyvin paikkansa. Vastaavasti voisi listata ongelmaryhmiä - mitä niille voisi tehdä?

Tehokäyttäjät
- näillä on käytössä tyypillisesti aika paljon ohjelmia ja tietyt ohjelmat ovat kovassa käytössä. Loppujen lopuksi nämä käyttäjät tuntevat vain yhden tavan tehdä asioita ja sehän on Windows tapa tänä päivänä. Näiden päätä ei helposti käännetä - olettaen, että Windows niin-sanotusti "toimii".

Tehokäyttäjät
- Miten windowsissa hallitaan ikkunoita tehokkaasti?

Tietääkseni ei hallita. Kaikki on onnellisesti sekaisin ja sitten kun tehokäyttäjä saa käsiinsä neljä virtuaalityöpöytää ja läjän pikanäppäimiä, alkaa sana "tehokäyttäjä" tuntumaan liian laimealta ilmaisulta. Eilen kun kahlasin seiskalla ikkunaviidakossa, tuli mieleen että miksei näihin ole laitettu virtuaalityöpöytiä. Pysyisi nätisi ojennuksessa tämäkin homma.

Lisäksi olen lukenut että Emacs ja Vi ovat ohjelmia, joilla asiansa osaava henkilö siirtää vuoria napin painalluksella. Omakohtaisesti olen kokenut saman jo terminaalissakin, mutta täytyypä joku kerta opetella vaikka Vimmin käyttöä. Vastaavasti järjestelmän säätöjen tekeminen tekstieditorilla on asiansa osaavalle salaman nopeaa. Tehokäyttäjä saattaa myös haluta vaihtaa kepeään xcfe:hen tai fluxboxiin, niin johan alkavat ikkunat reagoimaan niin kuin niiden pitääkin. Ei nyt yhtäkkiä tule mieleen Windowsin puolelta vastaan tällaisia teho-ominaisuuksia, mutta ehkä vain en tunne Windowsia riittävän hyvin. Tai jospa windowsin käyttäjät ovat määritelleet sanan "teho" hieman uudella tavalla.


90
Yleistä keskustelua / Vs: Kuningaskuluttaja 15.4. Katso!
« : 25.04.10 - klo:15.09 »
Opettelin käyttämään photoshop nelosta ja vitosta ja osasin ne mielestäni kohtuullisen hyvin. Sitten siirryin GIMPpiin  ja alussa oli vähän hankalaa lähinnä sen takia, että kukin juttu oli oma ikkunansa ja mikään ei meinannut pysyä järjestyksessä. Sitten opettelin käyttämään pikanäppäimiä ikkunoiden hallinnassa ja johan rupesi luistamaan. Muutoin nämä ohjelmat ovat suurin piirtein yhtä helppoja oppia.

Minulle kuitenkin merkittävin ero on skripteissä. GIMPin skriptejä olen vähän katsellut joskus ja vähän koettanut opetella, mutta ei se ole oikein lähtenyt käyntiin. Photoshopissa ei tarvinnut kirjoittaa riväkään koodia, vaan makrojen tekeminen tapahtui näyttämällä esimerkkiä ja kone teki samat temput perässä.

Makropuolella Open Office on myös vähän kankeampi kuin MS office.

91
Yleistä keskustelua / Vs: Offtopic: Semmosta sattuu
« : 24.04.10 - klo:14.35 »
Jahas. Keskustelun aihe lähti omille poluilleen, joten jatketaanpa hyväksi havaitulla tiellä.

Näppis oli likaantunut ja alkoi toimia huonosti. Se piti purkaa alkutekijöihinsä, pestä ja koota, mutta testausvaiheessa ilmeni pieniä teknisiä vaikeuksia – mikään nappi ei toiminut. Pöydän reunalle oli unohtunut pieni musta vaahtomuovin palanen, joka näytti niin vähäpätöiseltä kuin vain olla ja voi. En juolahtanutkaan mieleen, että tuo roskan näköinen "prikkakikka" voisi painaa piirilevyn kiinni näppäinkalvoon ja näin ollen muodostaa yhteyden niiden välille. Toisella purkukerralla tosiaan huomasin, ettei ongelman syy voisi olla selvempi. Kauhea määrä ruuveja näissä näppiksissä vain tuppaa olemaan. Aikaa menee niiden kanssa värkätessä ja itse testivaihe monimutkaistuu ikävästi.

Tarinan opetus: Turhimman näköinen osa voi hyvin olla kaikkein tärkeimmästä päästä.

92
Yleistä keskustelua / Offtopic: Semmosta sattuu
« : 21.04.10 - klo:11.10 »
[
Datanomi on tutkinto jonka arvo (tehtävä johon työllistyy) vaihtelee tyypistä riippuen tosi paljon.

Asiahan ei tähän kuulu mutta minäpä tiedän yhden datanomin joka ei tiennyt tulostinkaapelin nähdessään onko se USB-kaapeli vai LPT-kaapeli...
Hehe. Katos vaan. Joo no välillä näitä töppäyksiä käy. Minäkin yritin PCI-E näytönohjainta änkeä PCI väylään kerran. Paikalla oli kaveri, joka oli viimevuosina seurannut pelikoneiden kehitystä ja hommaillut ohjaimia ja pelejä enemmänkin, mutta hänkään ei homannut kämmiä. Molemmat siinä vain ihmeteltiin kun ei kortti mene koloseen. Minä olin jämähtänyt AGP aikakauteen, enkä tiennyt näistä uusista kovinkaan paljoa silloin, joten minua tuo kämmi lähinnä huvittaa. Kaverille se oli nolompi juttu, kun oli uusia koneita kasaillut ja värkännyt niiden kanssa.

93
Yleistä keskustelua / Vs: Kuningaskuluttaja 15.4. Katso!
« : 20.04.10 - klo:18.39 »
Nimimerkillä: ei yhtään Microsoft tai piraattiohjelmistoa käytössä.

Jännä juttu muuten, koska poistettuani windowsin ei minunkaan enää tarvinnut warettaa yhtään ohjelmaa.

94
Yleistä keskustelua / Vs: Kuningaskuluttaja 15.4. Katso!
« : 20.04.10 - klo:17.16 »
Nyt kun tässä on puhuttu ammattitaidosta ja helppokäyttöisyydestä, tuli mieleen pari asiaa.

1) Mielestäni windowsissa ja linuxissa jossain määrin tietää mitä on tekemässä.  Aivan totaalinyyppä on pulassa molemmissa, jollei ala opettelemaan.

2) Aikanaan auton ajaja tiesi myös mitä konepellin alla tapahtuu ja osasi itse tehdäkin asialle jotain. Auton omistamisen mukana tuli autoharrastus. Nykyään monikaan kuljettaja ei tiedä auton sielunelämästä tuon taivaallista, eikä ole kiinnostunut oppimaankaan. Hämmingin ilmetessä auto vain kiikutetaan huoltoon ja sataset vilahtelevat vain. Mahtaakohan tietokonepuoli mennä samaan. Tietokonekorjaamoalalla voisi ehkä työllistyä, kun nykyään on niin paljon käyttäjiä, jotka eivät tiedä mistään mitään.

95
Yleistä keskustelua / Vs: Kuningaskuluttaja 15.4. Katso!
« : 16.04.10 - klo:11.39 »
Tosiaan asennus on monille käyttäjille ylitsepääsemätön este, kun eivät edes uskalla yrittää. Jopa windowsin perusasennus ja säätäminen on monille mahdoton tehtävä, joten molemmissa kyllä joutuu opettelemaan uutta ja säätämään juttuja. Tämä voitaisiin teitysti osittain kiertää, mikäli kaupassa myytävistä koneista olisi aina linux versio tarjolla. Varman moni ostaisi linuxkoneen, koska se on halvempi. Aika moni käyttäjä kuitenkin tekee koneella vain simppeleimmät nettijutut ja ehkä joskus kirjoittaa vähän jotain.Tähän ei välttämättä windowsia vaadita ja sitä useimmat eivät tule ajatelleeksi.

Ai niin ja linuxkoneella en tarkoita xandros/linpus roskaa. Tämä on vaihtoehto peukaloruuveille, ei windowsille.

Ymmärrän aivan täysin että HC-pelaaja tai jonkun erikoisalan ammattilainen maksaa windowsista saadakseen suosikkisoftansa toimimaan. Se on ihan OK mielestäni. Me muut tavalliset tallaajat ostamme windowsin paljolti, koska muutakaan ei markkinoilla ole tarjolla. Linux on edelleen liian harrastelija-asemassa voidakseen vakavasti hastaa markkinajohtajan.

Hauskasti muuten taas linux laitettiin kokonaan Linus Turvaldsin piikkiin. Jännästi se GNU/Stallmanin puoli jää aina mainitsematta.

96
Pidin tänään esitelmän. Paikalla ollut windows-läppäri käynnistyi ensin viitisen minuuttia, jonka jälkeen sisään ei päässyt kirjautumaan. Meni hermot, joten käynnistin oman Archin työpöydälle 45 sekuntiin, pistin VGA -piuhan kiinni, jolloin automaagisesti gnome otti toisen työpöydän dataprojektorilla käyttöön. Homma toimi just eikä melkein.

Tuohon liittyen tulikin mieleen eilinen tapaus uuden HD-telkkarin kanssa. Vitsa ymmärsi heti (eli hetken autokonffauksen jälkeen) missä mennään, mutta UNR piti manuaalisesti käskeä käyttämään toista näyttöä. Vastaavasti piuhan irroittamisessa sama automaattisuus/manuaalisuusasetelma jatkui. Molemmisas läppärissä laitoin manuaalisesti ulkoisen näytön päänäytöksi ja läppärin oman näytön kokonaan kiini. Piuhan kun nykäisee, niin UNR jää kokonaan ilman kuvia, kun vista palauttaa läppärille kuvan. Toivottavasti normaali ubuntu hoitaa homman paremmin.

Toisaalta tyytyväinen olen siihen, ettei tuon kanssa temppuilu ollut vaikeaa.

97
Yleistä keskustelua / Vs: Vistan tuki loppuu huomenna
« : 14.04.10 - klo:14.00 »
Joo onhan tuo vähän hauska sanavalinta. Tulee sellainen mielikuva, että tuon päivämäärän jälkeen kone, tuhlaa käyttäjän rahat, deletoi tiedostot, ylikuumenee, syttyy tuleen, polttaa talon ja muuta semmoista.

Varmaan siinä haetaan kuitenkin lähinnä sitä, että tulevaisuudessa löytyvät tietoturva-aukot jäävät paikkaamatta ja uusimmat ötökät pääsevät pesimään minne lystäävät.

98
Yleistä keskustelua / Vs: Vaihtoehtoja Googlelle?
« : 08.04.10 - klo:12.34 »
OSM on kyllä todella kiehtova idea. Yhtä jymyjuttu kuin wikipedia oli aikanaan. Kumpa minulla olisi GPS kännykkä, niin voisin alkaa tekemään noita jälkijuttuja. Jostain lehdestä luin että kännykkään sain asennettua jonkun ohjelman, jolla siis sai kerättyä gps jälkiä OSM:ia varten.

99
Yleistä keskustelua / Vs: Vaihtoehtoja Googlelle?
« : 07.04.10 - klo:22.56 »
Niin no siis tarkoitushan ei välttämättä ole tiputtaa kuukkelia kuusen latavasta. Varasuunnitelmaahan tässä vain valmistellaan, jos se yhtäkkiä päättääkin poistaa palvelut, alkaa veloittamaan niistä, muuttaa ehtoja, menee konkkaan tai mitä nyt vain.

Huomasin juuri, että dictionary, meriam-webster ja muut eivät ole yhtä mukavia kuin google dictioanry. Siis jälleen yksi aluevaltaus lisää. Noh tässä siis ne vanhat, mitä ennen käytin.

Google dictionary
http://www.sanakirja.org/
http://dictionary.reference.com/
http://www.thefreedictionary.com/
http://www.merriam-webster.com/
http://www.askoxford.com/dictionaries/?view=uk
MSN encarta

Google maps
http://www.openstreetmap.org/
http://www.multimap.com/maps/?qs=&countryCode=FI
http://www.bing.com/maps/
http://maps.yahoo.com/#mvt=m&lat=64.13192&lon=24.306589&zoom=12
http://www.fonecta.fi/karttahaku.html
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?lang=FI

Google earth
http://en.wikipedia.org/wiki/NASA_World_Wind

Google (hakukone)
http://www.cuil.com/
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?lang=FI
http://www.bing.com/

Gmail
yahoo mail
hotmail/windows live

Onko muuten google translate:lle hyviä vaihtoehtoja? Tuota listaa kootessa huomasin, että vaihtoehdot jäävät pahasti jalkoihin. Google on saanut valtansa ihan syystäkin.

100
Yleistä keskustelua / Vs: maailman pisin yhdysana
« : 06.04.10 - klo:22.50 »
Orgaanisen kemian nimet eivät tosiaan ole suomea, mutta ne ovat tarkkoja, kuvaavia, systemaattisia ja toisinaan aivan mahdottomia. Mitä suurempi molekyyli on kyseessä, sitä hankalampi sen IUPAC-nimi tulee olemaan. Tästä syystä monilla aineilla onkin helpot ja vakiintuneet triviaalinimet, kuten c-vitamiini, niasiini, riboflaviini, beetta-karoteeni, amfetamiini, kofeiini, nikotiini, RDX, TNT, arginiini, metioniini, glukoosi, sokeri, sytosiini, urasiili, tymiini, glutamiinihappo, glyseroli jne.

Käsittääkseni tämä pisimmän yhdyssanan kiista on jo ratkaistu aikoja sitten. Tietysti määritelmästä riippuen voittaja voi olla vähän eri. Jos asetetaan yhdyssanan vaatimukseksi, että sen pitää olla oikeasti käytössä ja sillä pitää olla oikeasti joku tietty merkitys. Tällöin muistaakseni tähän täsmäävä sana on se suihku_turbiini_apu_mekaanikko jne tjsp.

Jos taas pidetään ikkunat ja ovet auki joka suuntaan, niin katso tiede-foorumin sanamato -niminen keskustelu. Se sanamato turpoaa kuin pullataikina.

Hieman asian verestä menee, mutta huomasin että täälläkin oli esitelty se pitkä sana, jossa itseasiassa ei ollut kyse yhdyssanasta lainkaan. Se oli se epätäsmällisyydess... tiiätte kyl. Siinä pelattiin vain liitepartikkeleilla ja taivutusmuodoilla. Lopputulos on täysin teennäinen eikä sillä ole ymmärrettävää merkitystä taikka käyttökohdetta. Loppujen lopuksi se on vain yksi sana, eikä sitä siis ole yhdistetty mihinkään toiseen.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 21