En ole noita tosiaankaan rakennellut, mutta Muropaketista olen sentään niistä lukenut. Artikkelien perusteella:
Komponentit pitää valita kellotukseen sopiviksi. Prosessorien valmistuserilläkin on eroja, Emolevyjen ominaisuudet tulevat heti vastaan.
Prosessorin jäähdytys on vain yksi juttu - pelkästään sillä ei pitkälle pötkitä suorituskyvyn nostossa. Muisteja pitää jäähdyttää kun suorituskyvyn lisäämiseksi kellotaajuuksia nostetaan - niihinhän nykyään saakin erilaisia jäähdytysripoja helposti. Emon piirit ja näytönohjain pitää saada viileäksi.
Näkisin, että kellotuksesta on lähinnä hyötyä vain absoluuttisen suorituskyvyn maksimoinnissa. Muutoinhan kannattaa ostaa vain vähän parempi prosessori/emolevy/näytönohjain/kovalevy - halvempaahan se on kuin kellotus. Kellotuksessa saavutettava suorituskyvyn paraneminen ei välttämättä myöskään osu yksiin sen kanssa, minkä oikeasti toivoo nopeutuvan - siinäkin on oma tarkistamisensa. Muutoinkin luonnollinen suorituskyvyn kasvu uusissa komponenteissa, esim. vuodessa tai parissa, ylittää melko helposti sen mitä kellottamalla saa aikaiseksi, tekee oikeastaan mitä hyvänsä ... mutta tietysti jos juuri tänään oikeasti tarvitsee maksimaalista suorituskykyä, niin kellottaminen on yksi vaihtoehto - muitakin vaihtoehtoja on.
Kuten edellä on huomautettu, niin onhan niitä tehdasvalmisteisia jäähdytyskoneistoja myynnissä - mutta ei niissä mitään pakastimen kokoisia lauhduttimia tietenkään tarvita.