Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tetrafuran

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Onnistuin laittamaan lm-sensorit päälle ja toimintaan, mutta

Koodia: [Valitse]
sudo pwmconfig
# pwmconfig revision 5857 (2010-08-22)
This program will search your sensors for pulse width modulation (pwm)
controls, and test each one to see if it controls a fan on
your motherboard. Note that many motherboards do not have pwm
circuitry installed, even if your sensor chip supports pwm.

We will attempt to briefly stop each fan using the pwm controls.
The program will attempt to restore each fan to full speed
after testing. However, it is ** very important ** that you
physically verify that the fans have been to full speed
after the program has completed.

/usr/sbin/pwmconfig: There are no pwm-capable sensor modules installed


En myöskään pääse näkemään tuulettimen nopeutta taikka jännitteitäkään GKrellM ohjelmalla ja terminaalin naputeltu sensors näyttää vain seuraavaa.

Koodia: [Valitse]
Adapter: Virtual device
temp1:       +48.0°C  (crit = +105.0°C)                 
temp2:       +48.0°C  (crit = +105.0°C)                 

coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0:      +48.0°C  (crit = +100.0°C)                 

coretemp-isa-0001
Adapter: ISA adapter
Core 1:      +48.0°C  (crit = +100.0°C)
Tässä pitäisi siis näkyä tuulettimien jännitteet ja nopeudet ja paljon kaikenlaista muutakin.

Olen käyttänyt jo useampaa ohjetta, mutta toistaiseksi en ole löytänyt toimivaa ratkaisua. Hyvin usein törmään tilanteeseen, jossa ohjeen tekijä ei ole ottanut huomioon niitä virheilmoituksia, joita minulle tulee ja jos onkin ottanut huomioon, ei sen korjausmenetelmä toimikaan minulla tai sitä ei syystä tai toisesta voi tässä tapauksessa käyttää.

Tuossa on nyt muutama, jonka perusteella pääsin näin pitkälle.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=42737
http://tuxtweaks.com/2008/08/how-to-control-fan-speeds-in-ubuntu/
http://ubuntumanual.org/posts/127/how-to-control-fan-speed-lm-sensors-in-ubuntu

Hardware: Fujitsu siemens lifebook s7110

2
Erääseen julkiseen tilaan tuli suuri näyttö, jossa olisi tarkoitus näyttää erinäisiä tiedotteita ja aikatauluja. Olen virittänyt siihen hommaan pikkuläppärin ja näytönsäästäjä (GLSlide) on menestyksekkäästi näytellyt demokuvia jo muutaman vuorokauden. Ajattelin että kaikki tiedot voisi laittaa näytölle pyörimään juuri kuvatiedostoina. Vaihtuvat tiedotteet kirjoitettaisiin esim GIMP:llä ja taustalle laitettaisiin joku sopiva grafiikka.

Aikataulutiedot sen sijaan aiheuttavat harmaita hiuksia, sillä numerodataa on runsaasti ja jokaiselle viikolle pitäisi tehdä oma kuvatiedosto. Tarvittavat aikataulutiedot ovat erillisessä tiedostossa, mutta niistä pitäisi enää poimia oikeat luvut ja sijoittaa ne valmiiseen kuvapohjaan. Huomasin nopeasti, että lukujen kopioiminen kuvaan kestää liian pitkään, joten joku näpprä kertalaakista tapahtuva kuvagenerointi olisi kätevä. Osaisikohan GIMP mitään tämmöistä? Tähän tarvitsee siis vain poimia taulukosta oikealta riviltä tietyt luvut ja sijoittaa ne kuvassa oikeaan kohtaan.

3
Ajattelin, että heikosta koneesta saisi enemmän irti jos poistaisi compizin. Ainakin pari jullkaisua takaperin compiz oli vapaaehtoinen lisäke, joten ajattelin ettei sen olemassaolo ole mitenkään välttämätöntä. Tässä uudessa ubuntussa kun en jostain syystä löytänyt sitä vanhaa menua, mistä koristeet ja efektit saisi pois niin päätin poistaa compizin ja lopputulos oli se, että ylä- ja alapalkit puuttuvat kokonaan. Tulipas taas kohellettua...  ::)

Mitäs siis seuraavaksi? Quick and dirty: asennetaan koko järjestelmä uusiksi. Pikkuläppärin surkean hidas SSD on niin hidas, että uudelleenasennus on parin tunnin keikka ja päivityksiin menee saman verran lisää. Tulisiko kenelläkään mieleen tyylikkäämpiä ratkaisuita, miten katolleen ajettu järjestelmä saadaan taas pelaamaan oikein?

4
Jonkun verran mäkkejä olen käytellyt ja koin laitteen rautapuolen minulle sopivaksi. Omppukäyttis sen sijaan ei tarjonnut samoja mahdollisuuksia, kuin vapaa ubuntu, joten kannattaisiko nämä kaksi yhdistää? Jospa siis hommaisin esim MacBook Proon ja laittaisin siihen ubuntun? Olisiko moisessa mitään järkeä vai tuleeko siitä liikaa vaivaa? Olisiko kenelläkään suositella jotain ns. normaalia PC-läppäriä, joka olisi rautapuoleltaan yhtä hyvä tai parempi, kuin 13 tuumainen i7 Pro?

Huomattakoon vielä, että arvostan mäkeissä monia ominaisuuksia enemmän, kuin prossua, joten mäkkärin suorituskyvyn haukkuminen tässä tapauksessa ei paljoa muuta asiaa. Sen sijaan muu rautaan kohdistuva kritiikki, yhteensopimattomuus ja muut semmoiset asiat saattavatkin vaikuttaa. Jos jostain löytyy esim HP, Asus, Sony tai joku muu läppäri, joka kilpailisi mainitun mäkin kanssa, niin sehän voisi jo ratkaista tämän.

5
Firefoxissa on tosi kätevä toiminto, jossa useimpiin hakukenttiin voidaan liittää mieleinen avainsana, eli keyword. Tällöin siis wikipediasta voi hakea kirjoittamalla osoiteriville komennon "wp flow cytometry". Vastaavasti flickristä voisi etsiä kuvia komennolla "fl kilimanjaro" ja sanakirjasta käännöksiä "sk clavicle" jne. Avainsana voi siis olla lyhyt tai pitkä ja siihen voi liittää melkein minkä hakukentän hyvänsä. Tällöin ei tarvitse odotella itse hakusivun avautumista lainkaan.

Kovasti kiinnostaisi kokeilla myös cromiumia, mutta kun en vain keksi miten suorittaisin monipuolisia hakuja tehokkaasti tällä selaimella.

6
Yleistä keskustelua / Linuxin haavoittuvaisuus
« : 03.01.11 - klo:15.31 »
Rupesin tässä tutkimaan että mikä mahtaa olla linux-virusten nykyinen tilanne, ja mitään hälyttävää ei vielä tullut vastaan. Mielenkiintoista materiaalia sen sijaan tuli: How to write a Linux virus in 5 easy steps. Artikkeli on tuskastuttavan pitkä, joten tässä tulee muutama mielenkiintoinen lainaus:

Lainaus
But nevertheless, users can't just catch a virus by email or downloading malware from the Internet, contrary to “those Windows users”. Linux will protect them from their own stupidity. At least so the story goes. But sadly, that's not true.

Lainaus
A false sense of security is worse than a lack of security.

Lainaus
Do not underestimate user ignorance – even on Linux

Lainaus
You might argue that most Linux users tend to be a bit more aware of what they are doing. They usually had to make a conscious choice about their OS and therefore tend to not be your typical non-technical user. But that is changing! Some netbooks are shipped with Linux as default.

Lainaus
That would sound suspicious to most of us, but 'most' is not 'all' and user stupidity is everywhere.

Edelleenkin siis haitallisen koodin levittäminen edellyttää käyttäjän virhettä, sillä tämäkään järjestelmä ei ole idioottivarma. Linux ei vielä ole main-stream käyttis, mutta siihen suuntaan ollaan menossa, kun koulut ja virastot vaihtavat käyttistä. Pahantahtoiset koodarit todennäköisesti tulevat hyödyntämään tätä tilaisuutta, joten turvallisuuden illuusio saisi jo haihtua linux-käyttäjiltä.

Lainaus
The easiest solution to prevent this kind of problem is to not just blindly click on attachments that people have sent you. Does that sound like a sentence you have always heard in the context of Windows before? You bet. The point is: Even on Linux this advice should be taken serious.

Tuolla on muuten sitten vastauksia moniin artikkelin herättämiin kysymyksiin: Follow up: How to write a Linux virus
Koodia ei pidä välttämättä ajaa roottina ja muuta vastaavaa jännää löytyi sieltä.

7
Vanhan windows läppärin kovo vetelee viimeisiä, mutta data on vielä luettavissa. HP ja MS:n natsipolitiikasta johtuen kaikki on tehty vaikeaksi ja molemmille osapuolille pitäisi maksaa paljon rahaa, että tämä ongelma ratkeaisi. Ai niin ja tarkoitus on jättää tuolle läppärille vista. Päivittäiseen käyttöön on UNR ja kubuntu koneet sitten erikseen.

Nyt on uusi edellistä suurempi ja järkevän hintainen (eli ei HP:n) kiintoelvy hommattu, mutta itse tehty vista recovery DVD ei tietenkään suostu yhteistyöhön uuden kiintoelvyn kanssa ja toista recovery DVD-settiä ei voi tehdä. Jotain kopiosuojapelleilyjä taas... Näistä syistä johtuen ei siis voida poissulkea viallisen kiekon aiheuttamaa vikaa. Mikseivät vain laittaisi koneen mukaan asennuslevyä, kuten ennen vanhaan. Peruna, porkkana, palsternakka, punajuuri...

Vanhalla kiintolevyllä on kuitenkin palautusosio ja tulin ajatelleeksi, että jos sen saisi näppärästi jäljennettyä uudelle kovolle. Olisiko ubuntu live CD:llä jotain näppäriä työkaluja tämän toteuttamiseksi? Joskus muistaakseni dd tulin kopioineeksi kopioineeksi osioita. Edellyttäisikö tämä sitä että uudelle kovolle tehtäisiin palautusosion kokoinen uusi osio, jonne dd:llä sitten kopioitaisiin alkuperäinen palautusosio? Täytyykö samalla huomioida jotain muutakin kuten MBR?

8
Jonkun verran olen kettanut selvitellä mistä osista tietokoneen kasaisi, mutta haluaisin vain tarkistaa että pitäisikö vielä jotain muutakin oleellista huomioida. Juuri mitään ei vielä ole lyöty lukkoon, joten liikkumavaraa on joka suuntaan. Oleellista onkin siis kaivaa esille periaatteet, joiden perusteella osat valitaan.

- Prosessori: Valitaan mielinen prosessori ja pistetään kanta korvan taakse.
- Emolevy: Sama kanta kuin prossulla.
- Muisti: Ainakin Intel ilmoitti suoraan minkä kellotaajuuden muisti i7 prossun kanssa käy, mutta AMD ei (tietääkseni) ilmoittanut mitään muistisuosituksia phenomiin sopivista muisteista. Ilmiselvää on joka tapauksessa että muistit ovat DDR3 tyyppisiä. Emolevyt tukevat tavallisesti usemapaa taajuutta muistille, joten kai sitä AMD:lle voi valita mitä vain, missä on oikea kanta ja taajuus. Kingstonin ja Corsairin sivuilta kyllä sai semmoisen käsityksen, että muisti valitaan ihan vain emon perusteella.
- Näytönohjain: PCI-E liitäntä. Mitään peliohjainta en ajatellut, joten fyysiset kokorajat eivät tule vastaan tässä kohtaa.
- Kiintolevy: Emolevyä valitessa halusin sellaisen, joka tukee SATA 6 Gb/s siirtonopeutta, joten kiintoelvyn pitäisi tietysti täsmätä tähän lukuun.
- Virtalähde: kävin Antecin sivuilla olevan laskurin kanssa selvittämässä paljonko esimerkkikokoonpanoni vaatisi energiaa. Valitaan virtalähde, jossa on vähän enemmän tehoa. Esimerkiksi 332 W laitteisto -> 400 W virtalähde
- Looda: Emo oli ATX-mallia, joten riittävän iso koppa pitää olla.
- Onko muuta?

Yhdellä kaverilla oli ongelmia jonkun eksoottisemman muistin yhteensopivuuden kanssa. En tosin enää muista mitä muisteja mahtoivat olla. Minulla taas uusi näytönohjaimeni ei toiminut vanhan emon kanssa, vaikka mitään teoreettista estettä ei löytynyt. Voisiko näitä juttuja jotenkin ennakoida, ettei sitten kokoamispäivänä tarvitsisi turhaan manata?

9
Aika usein olisi tarvetta repäistä erinäisiltä nettisivuilta taulukoista dataa jatkokäsittelyä varten, mutta usein copy-paste menetelmä tuottaa melkoisen sekasotkun, jota joutuu sitten puunaamaan ja viilaamaan ennen kun pääsee tekemään laskelmia. Onko siis olemassa joku parempi konsti? (muuta kuin että anelee sivun pitäjältä alkuperäistä dataa) Varmaankin sivun lähdekoodista voisi jotenkin poimia nämä luvut oikeille sarakkeille, mutta sitä varten pitäisi varmaan kirjoittaa joku koodi. Ei osaa... Olisikohan joku jo tehnyt jotain tämmöistä valmiiksi?

Käyttökohteet:
1) Verkkis
Kiinnostaisi nähdä selkeä taulukko, jossa olisi kiintolevyjen hinnat, nopeudet, kapasiteetit jne. Yhtä hyvin näytönohjaimet, prossut ja muutkin pitäisi saada vastaavaan taulukkoon omia laskelmia varten. Niistä voisi sitten laskea näppärästi kullekin vaikkapa €/GB hinnat, laskea frekvenssit, tehdä kuvaajat ja vaikka mitä kivaa.

2) Tom's hardware - charts
Ainakin prossujen benchmark tulokset, nimet, ominaisuudet ja muut nippelitiedot pitäisi saada taulukoksi. Tuli mieleen, että voisi vähän ynnäillä ja havainnollistaa miten ytimet, kellotaajuus ja muut jutut korreloivat testitulosten kanssa.

3) huutonetti
Vanhojen huutojen hintojen keskiarvoja ja hajontoja laskiessa valmis taulukko helpottaisi elämää huomattavasti.

10
Laitealue / Wlan-yhteysongelma
« : 12.11.10 - klo:23.41 »
Aluksi wlan yhteys toimi, kuin junan vessa, muutta pari päivää sitten yhteyttä ei muodostunutkaan, vaan pitkän odotuksen jälkeen näyttöön ilmaantui verkon salasanaa kysyvä ikkuna. Salasana oli oikein, joten painoin vain ok, mutta jälleen pitkän odotuksen jälkeen sama ikkuna tuli uudelleen vastaan. Tietokoneen buuttaus ratkaisi tämän useita kertoja, mutta nyt tämäkin QAD-menetelmä on menettänyt tehonsa. Toissa päivänä sain kuitenkin jostain selittämättömästä syystä yhteyden muodostumaan. Se vain ei kestänyt pitkään ja hyvin kiusallisesti kesken huutokaupan jouduin vaihtamaan läppäriin. Yhteys on siis toiminut jokseenkin satunnaisesti... paitsi että nyt se on täysin ennustettavasti ja takuuvarmasti aina rikki.

Ongelma ei ole reitittimessä, koska se jakaa yhteyden täysin ongelmitta neljälle laitteelle päivittäin. Toisella kiintolevyllä (jossa on xp) sain kortin toimimaan pienen näpertelyn jälkeen, joten nähtävästi kaikki hardware virhelähteet on jo poissuljettu.

Luettuja sivuja:
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide/Commands#iwconfig
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide/Commands#lshw
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide/Connections
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessTroubleShootingGuide/Drivers
https://help.ubuntu.com/community/NetworkManager

http://linux.fi/index.php/WLAN
http://linux.fi/wiki/WLAN_UKK

Kokeiltuja komentoja:
sudo nm-tool
wlan0 on olemassa ja sen ajuri on rtl8180. HW-address on olemassa ja erilaiset enkryptauksen näyttävät yessiä. Wireless access point näyttää reitittimen nimen oikein - varmaan ne muutkin numerot on oikein.

sudo iwconfig
wlan0 näkyy ja siinä on paljon kaikenlaisia tietoja, joista en ymmärrä.

lshw -C network
Täällä ainakin näkyy wlan0 ja sillä on taas paljon kaikenlaisia kummia tietoja. Varmaan nekin on ihan ok. Kaiken tämän perusteella väitänkin, että hardware on tunnistettu oikein, ajurit toimivat. Toisaalta ilman nettiyteyttä ei mitään uusia ajureita saada mistään, joten unohdetaan se pivittäminen jo tässä vaiheessa.

sudo iwconfig wlan0 ap 00:22:B0:B7:6A:D9 jne ... pitkä komento
Ei toiminut kun en tiennyt mitä kaikkea sinne piti laittaa.

Syntaksi menisi teoriassa näin:
sudo iwconfig <ath0> essid <essid> ap <xx:xx:xx:xx:xx:> key <XXX> mode <> commit
ath0 tilalle pitäisi varmaankin tulla wlan0
essid: olisi sitten verkon nimi. Laitoin sen lainausmerkkeihin, koska kaksiosainen nimi taitaa sekoittaa komennon.
ap: on kait access point. Sen sain jo selvillä näillä muilla komennoilla.
Key: manista luin että siihen tulee s:minunverkkonisalasana

Lopputulos olis siis:
error for wireless requies "set encode" (8b2a):
set failed on device wlan0 invalid argument

Tässä vaiheessa uskallan sanoa yrittäneeni riittävästi, joten lienee jo korkea aika kysyä muilta ideoita.

OS:kubuntu

11
Yleistä keskustelua / Maailman tehokkain prossujäähy
« : 29.10.10 - klo:09.16 »
Idea: Pistetään vaikka pakastin, lämpöpumppu tai jotain teollisen mittakaavan lämmönvaihtimia ja puhaltimia hyötykäyttöön.

Eikö kukaan tosiaan ole keksinyt viritellä koneeseensa niin tehokasta jäähdytintä, että prossun voisi kellottaa vaikka kymmeneen gigahertsiin ja pitää sen siellä koko ajan päivästä toiseen. Nämä vesijäähy ovat oikeilla jäljillä, mutta mittakaava on aivan liian pieni. Nestetyppi taas on vain hetkellinen ratkaisu, joten eikö vesijäähyn voisi yhdistää kunnolliseen teollisuudesta tuttuun lämmönvaihtimeen, jotta äärimmilleen kellotettua konetta voisi käyttää joka päivä?

Tai oikeastaan miksei joku kylmälaitealan ihminen rakenna koneeseensa ammoniakkijäähyä parista vanhasta pakastinarkusta tjsp... Tarvittaisiin vain runsaasti pinta-alaa.

12
Suurin piirtein joka viikko tulee vastaan tilanteita, jolloin olisi tarvetta saada joku pienempi ikkuna pysymään päällimmäisenä samalla kun alempaan pitää kirjoittaa jotain. Tällaisia pareja voisivat olla esim

OO calc + leafpad
(Monimutkaset ja pitkät toistavat funktiot on mukavampi tehdä tekstieditorilla ja joskus calccin naputellessa pitää samalla lukea jotain tekstejä leafpadista)

OO writer + VLC.
(Viimeksikin piti yhdestä videosta poimia ruokaresepti)

firefox + qalculate/joku kuvasofta
(Foorumiin naputellessa voi samalla tarvita jotain lisätietoja.)

Jostain syystä KDE:n ja gnomen suunnittelutiimit eivät kokeneet ikkunan päällimmäisenä pitämistä kovin tärkeänä toimintona, vaan hautasivat always on top/keep window above oters toiminnot menujen syövereihin. Ikkunan nurkassa on kuitenkin nätisti painike "on all desktops" toimintoa varten (jota en ole kertaakaan tarvinnut). Ongelman korjaamiseksi olen koettanut etsiä ratkaisuja siinä toistaiseksi onnistumatta. Tälle toiminnolle ei löytynyt minkäänlaista pikanappiakaan eikä sellaista toimintoa voinut itse tehdä (ainakaan helposti). Mikä siis neuvoksi?

13
Laitealue / RAID asennuksessa hannkaluuksia
« : 29.09.10 - klo:18.28 »
Ajattelin laittaa kaksi vanhaa IDE-levyä RAID 1 käyttöön, mutta jostain syystä en pääse emolevyni RAID asetuksiin käsiksi. Manuaalisa lukee, että BIOSsista laitetaan raid controller päälle (laitettu jo)  ja sen jälkeen buutissa pitäisi tulla ilmoitus että paina F10... vaan eipä mosta ilmoitusta näkynyt eikä kuulunut missään vaiheessa eikä ko. napin painelu vaikuttanut mihinkään. Mikäs neuvoksi?

Onko muuten mitään väliä, käyttääkö IDE vai SATA levyjä? Ohjeessa ei sanota yhtään mitään IDE levyistä, vaan eletään aivan täysin SATA-aikakaudessa. Laitoin siis molemmat kovot IDE-piuhalla emolle kiinni ja rupesin tutkimaan asiaa. Onkohan sillä mitään väliä ovatko ne master, slave tai cable select tilassa?

Tarkoitus on sitten jossain vaiheessa jemmata tuonne RAID:ille /home hakemisto, valokuvat ja muu tärkeä sälä. Järjestelmä saa pysyä nykyisellä SATA-kovolla.

Emon malli: MSI K9NGM

14
Laitealue / emolevyn ja näytönohjaimen yhteensopivuus
« : 09.09.10 - klo:14.57 »
Hiljattain tuli vastaan että kaikki emolevyt eivät olekaan yhteensopivia kaikkien näytönohjaimien kanssa riippumatta siitä, että molemmissa on sama väylä. Nopeasti koetin kuuklailla että onko joku koonnut tästä aiheesta listaa, mutta toistaiseksi ei ole tullut vastaan mitään kunnollista.

Gigabyte GA-K9N emolevyyn olen sovittanut useita näytönohjaimia, mutta kaksi yksinkertaisesti eivät näyttäneet edes biossin kuvaa, tai mitään muutakaan. Kaverin emolevyllä nämä ongelmakortit kuitenkin toimivat moitteetta. Toinen kortti on geforce 8800 GT ja toinen 8600 GT. Muut koettamani kortit ovat toimineet tämän emon kanssa kuitenkin täysin moitteetta.

Jossain vaiheessa ajattelin sitten päivitellä konepakettia ja olisi hyvä varautua näihin asioihin jo etukäteen. Voiko yhteensopivuuden siis selvittää ennen ostopäätöksen tekemistä?

15
Vanha IDE levy lakkasi toimimasta joten tuli tarve päivittää se. Emolevylläni on SATA liittimiä, joten päivitys nopeampaan teknologiaan tuli juuri nyt.

Asensin kubuntun uudelle levyllä tuosta vain, mutta biossi ei näe tuota levyä missään eikä boot orderissa ole mitään, eikä missään muuallakaan puhuta muusta kuin IDE levyiltä buuttaamisesta. Paljon oli tekstiä SATA RAID jutuista manuaalissa ja biossissa, mutta eikö tällä emolevyllä tosiaan ole tarkoitus bootata SATA-levyltä?

Gigabyt GA-K8N
Western digital 320 GB, WD3200AAJS-00YZA0

Ratkaisu: Biossissa ei tosiaan ole mitään tähän liittyvää. Sen sijaan käynnistyksen yhteydessä täytyy pitää silmät auki. Siinä jossain välissä vilahti että painamalla ctrl+s pääsee raid menuun tutkimaan kiintolevyjä ja siinä vilahduksen aikana  oli maininta myös tästä WD kovosta, joten rohekasti menin tutkimaan tuotakin biossin ulkopuolista menua. Sieltä siis löytyi paikka, jossa tehdään kaikenlaisia RAID paketteja. Yksikään tuntemani vaihtoehto ei tuntunut hyvältä, joten valitsin tuntemattoman eli RADI JBOD vaihtoehdon. Se osoittautui toimivaksi ratkaisuksi.

Kiitos kuitenkin vinkeistä.

16
Piuhaa pitkin saadaan (38 Mb/s) aika tarkkaan se nopeus, joka ISP lupaakin (40Mb/s), mutta wlanilla jäädään tosi kauas tuosta (6-17 Mb/s).

Wlan boksi on D-link DIR-615 Se periaatteessa tukee 802.11n yhteyttä, mutta talouden muuta laitteet eivät näitä uusimpia temppuja osaa. Juuri hiljattain hommasin b/g yhteensopivan wlan-modeemin pöytäkoneeseeni ja sen teoreettinen maksiminopeus on paketin mukaan 54 Mb/s, joten sen ei pitäisi olla pullonkaulana. Mikä siis mättää?

Ai niin ja yhteyttä on sitten kokeiltu vaikka missä ja vaikka miten. Ollaan oltu boksin vieressä, eri kerroksessa, eri huoneessa, ulkona, jne. Etäisyyden ja betonin vaikutus on otettu huomioon eikä tämä ongelma näytä johtuvan siitä. Olen koettanut tätä jo viidellä eri laitteella ja kolmella eri käyttiksellä, joten ongelma taitaa olla wlan boksissa. Tutkailin boksin asetuksia ja manuaalia, mutta vielä ei ole tullut vastaan mitään tämän kannalta oleellista.

17
Päivityksen jälkeen huomasin, että skandinaviset kirjaimet eli ääkköset ja öökköset eivät näy oikein hakemistoissa tai tiedostoissa. Tämä aiheuttaa (jälleen) ongelmia tiedostojen kopioinnissa ja käsittelyssä, sillä ohjelmat eivät osaa käsitellä hankalan nimisiä tiedostoja. Monet eri ohjelmat ovat sitä mieltä että moisen niminen hakemisto/tiedosto ei ole olemassa. Terminaalissa voin tietysti nimetä tiedostot uusiksi, mutta ei oikein olisi intoa lähteä muokkaamaan tuhansia nimiä vain tämän vuoksi.

Kokeilin juuri luoda hakemistot "mörkö" ja "mäyräkoira", mutta nyt ne näyttävät toimivan aivan normaalisti. Silti kaikki ennen päivitystä olleet skandihakemistot ovat pilalla. Edgyn aikaan tästä samasta ongelmasta johtui, etten voinut edes ottaa backuppeja kaikista tiedostoista, jolloin menetin merkittävän osan valokuvistani ja muusta datasta. Sen jälkeen onneksi päivityksissä tuokin korjautui, mutta nyt se meni siis päivityksessä taas rikki...

18
1) Miten näytönsäästäjän aikaa säädetään?
screensaver preferences ohjelmassa on vain blank after ja cycle after aikarajat. En oikein ymmärrä miten nämä liittyvät mihinkään. Jonkun verran olen näitä koettanut, mutta mitään johdonmukaisuutta en ole löytänyt. Sitä paitsi tämän tutkiminen on aika tuskallista, kun aina joutuu odottamaan pari minuuttia että käynnistyykö se vai ei ja jos käynnistyy, niin milloin.

2) Miten näytönsäästäjä ajetaan terminaalissa?
Ihastuin galaxy nimiseen näytönsäästäjään ja haluaisin rämplätä sitä ilman mitään aikarajoja. Näytönsäästäjän preview oli aikaisemmin riittävä, mutta nyt tässä uudessa versiossa se katkeaa itsestään liian pian. Lukaisin galaxyn ohjeen (documentation), jossa oli ohjeet miten sitä säädetään terminaalissa. Pitäisi toimia komennolla galaxy -root -lisääasetuksia jne, terminaali kuitenkin väittää ettei mitään galaxy komentoa ole olemassakaan. Kopioin komennon suoraan, joten kirjoitusvirheestäkään ei voi moittia. Etsin koko kiintolevyn läpi, eikä mitään galaxy ohjelmaa tosiaankaan ole missään. Miten ihmeessä näytönsäästäjä sitten näyttää tuon ihan hyvin.

19
Yleistä keskustelua / Vaihtoehtoja Googlelle?
« : 06.04.10 - klo:22.08 »
Vaikka kuukkelin palvelut, sivut, softat ja muut keksinnöt ovat hienoja, kivoja ja käteviä, alkaa sen firman levittäytyminen joka saralle hieman pistämään silmään. Onko kukaan huomannut, että sähköposti, kartta, haku, ja monet muut asiat ovat ajautuneet Googlen käsiin ja uusia aluevaltauksia tulee vähän väliä. Ihmiset eivät tunnu tietävän vaihtoehdoista, mutta toisaalta myönnettäköön, etteivät vaihtoehdot ole aina Googlen veroisiakaan. Tästä firmasta on tulossa monien asioiden kohdalla itsestäänselvyys samalla tavoin kuten 90-luvulla Windows pääsi tietokoneiden käyttöjärjestelmämarkkinoilla itsestäänselvyyden asemaan.

Kertoaapa siis vaihtoehtoja Googlelle ja sen lukemattomille eri palveluille.

20
Jonkun päivityksen yhteydessä se ilmoitti ettei paria pakettia saatu päivitettyä. Ihan windows logiikalla poistin flashin ja nyt en sitten saakaan enää asennettua sitä takaisin. Koitin asentaa sitä apt-getillä, synapticilla ja vieläpä ihan firefoxinkin kautta. Nyt olen lukenut ja jankannut tämän kanssa jo pari päivää, eikä vastausta tunnu löytyvän.

Koodia: [Valitse]
peti@home:~$ sudo apt-get upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
After this operation, 0B of additional disk space will be used.
Do you want to continue [Y/n]? y
Setting up flashplugin-installer (10.0.45.2ubuntu0.9.10.1) ...
Downloading...
--2010-02-24 23:46:35--  http://archive.canonical.com/pool/partner/a/adobe-flashplugin/adobe-flashplugin_10.0.45.2.orig.tar.gz
Resolving archive.canonical.com... 91.189.88.33
Connecting to archive.canonical.com|91.189.88.33|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 4028753 (3.8M) [application/x-gzip]
Saving to: `./adobe-flashplugin_10.0.45.2.orig.tar.gz'

     0K .......... .......... .......... .......... ..........  1%  285K 14s
    50K .......... .......... .......... .......... ..........  2%  599K 10s
   100K .......... .......... .......... .......... ..........  3%  582K 9s
(paljon saman näköisiä rivejä... sensuroitu)
  3800K .......... .......... .......... .......... .......... 97%  596K 0s
  3850K .......... .......... .......... .......... .......... 99%  584K 0s
  3900K .......... .......... .......... ....                 100%  266K=6.8s

2010-02-24 23:46:42 (576 KB/s) - `./adobe-flashplugin_10.0.45.2.orig.tar.gz' saved [4028753/4028753]

Download done.
Starting /usr/local/bin/install script.
download script not found.
configure script not found.
compile script not found.
sudo: ./installasroot: command not found
configure2 script not found.
compile2 script not found.
sudo: ./installasroot2: command not found
test script not found.
Flash Plugin installed.
nspluginwrapper: /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so is not a valid NPAPI plugin
dpkg: error processing flashplugin-installer (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
 flashplugin-installer
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
peti@home:~$

Hakua olen käyttänyt, ja dpkg:tä neuvoivat.

Koodia: [Valitse]
peti@home:~$ sudo dpkg --configure -a
[sudo] password for comet:
Setting up flashplugin-installer (10.0.45.2ubuntu0.9.10.1) ...
Downloading...
--2010-02-24 23:45:06--  http://archive.canonical.com/pool/partner/a/adobe-flashplugin/adobe-flashplugin_10.0.45.2.orig.tar.gz
Resolving archive.canonical.com... 91.189.88.33
Connecting to archive.canonical.com|91.189.88.33|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 4028753 (3.8M) [application/x-gzip]
Saving to: `./adobe-flashplugin_10.0.45.2.orig.tar.gz'

     0K .......... .......... .......... .......... ..........  1%  198K 20s
    50K .......... .......... .......... .......... ..........  2%  546K 13s
   100K .......... .......... .......... .......... ..........  3%  582K 11s
(taas sama... sensuroitu esteettisistä syistä)  
  3700K .......... .......... .......... .......... .......... 95%  581K 0s
  3750K .......... .......... .......... .......... .......... 96%  598K 0s
  3800K .......... .......... .......... .......... .......... 97%  599K 0s
  3850K .......... .......... .......... .......... .......... 99%  351K 0s
  3900K .......... .......... .......... ....                 100%  176M=7.0s

2010-02-24 23:45:13 (560 KB/s) - `./adobe-flashplugin_10.0.45.2.orig.tar.gz' saved [4028753/4028753]

Download done.
Starting /usr/local/bin/install script.
download script not found.
configure script not found.
compile script not found.
sudo: ./installasroot: command not found
configure2 script not found.
compile2 script not found.
sudo: ./installasroot2: command not found
test script not found.
Flash Plugin installed.
nspluginwrapper: /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so is not a valid NPAPI plugin
dpkg: error processing flashplugin-installer (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
 flashplugin-installer
peti@home:~$ wtf
Minun huomion kiinnitti, kun tuli vastaan tosi paljon "not found" tyyppisiä mutinoita. Jotenkin tuntuu, että joku on ampunu haulikolla käyttikseen koripallon mentävän reijän kun noin paljon kamaa puuttuu yhtäkkiä.

Huvikseni koitin asentaa cowsay ohojelman ja testata siinä samalla, että eihän mikään tärkeä asentamiseen liittyvä ole kadonnut. Ilmeisesti mitään kriittistä ei puuttunut sillä lehmä asentui ja toimi toimi moitteetta. Huomasin kuitenkin, että asennuksen yhteydessä vilahti teksti
Koodia: [Valitse]
Use 'apt-get autoremove' to remove them.Siispä ajoin tuonkin komennon ja lopputuloksena oli taas nuo samat pisterivit ja errorit. kts. edellinen koodinippu.

Toinen mielenkiintoinen rivi oli
Koodia: [Valitse]
Suggested packages:
  filters
ja senkin asennuksen lopputuloksena oli jälleen samaa, kuin äsken. Eli paljon kamaa puuttui. kts edelliset pitkät koodilitanjat. Samaa se sylkee vähän joka yrittämällä näköjään.

Sivuja: [1] 2 3 4