Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tetrafuran

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 21
61
Laitealue / Vs: RAID asennuksessa hannkaluuksia
« : 30.09.10 - klo:11.08 »
Joo no sen verran kuumottava aihe on tosiaan, että pari viikkoa sitten vanha uskollinen 250 GB IDE levy hajosi, ja varmuuskopioita ei ollut kuin tärkeimmistä tiedostoista. Nyt sitten täytyykin lukaista tuosta softaraidista. En tullut ajatelleeksi, että softalla saisi tämän tehtyä näppärästi. Aina kuvittelin, että raidihommat hoidetaan hardwarella.

ubuntu documentation FakeRaidHowto
Lainaus
If you have arrived here after researching this topic on the Internet, you know that a common response to this question is, "I don't know if you can actually do that, but why bother -- Linux has built-in softRAID capability." Also, it's not clear that there is any performance gain using hardware fakeRAID under Linux instead of the built-in softRAID capability; the CPU still ends up doing the work. The most common reason for using fakeRAID is in a dual-boot environment, where both Linux and Windows must be able to read and write to the same RAID partitions.

Okkei.. Software reaid it is then. Joo ja siitäkin löytyi ihan hyviä ohjeita. Ttäytynee tässä iltasella kokeilla sitäkin.

62
Yleistä keskustelua / Vs: N900 (Maemo puhelin)
« : 29.09.10 - klo:18.49 »
Ajattelin laittaa tänne muidenkin nähtäville muutaman kätevän maemo softan. Jostain syystä käyttis on vikoja pullollaan, mutta onneksi niiden paikkaamiseksi on tehty läjä ohjelmia.

Faster application manager on juuri sitä mitä nimikin antaa ymmärtää. Rivien välistä voidaan (oikeutetusti) lukea, että Maemon oma ohjelmien daunimis-, asentelu- ja poistelusofta on hidas kuin etana pohjoisnavalla. Joku siinä softassa vain tökkii niin pahasti, että tämän ohjelman asentaminen olisi pitänyt tehdä aivan ensimmäisenä. Tässä on sitä paitsi paljon ominaisuuksia, joita linuxissa on totuttu pitämään itsestäänselvyyksinä. Seuraavat elämää helpottavat ominaisuudet ovat tässä ohejmassa ja puuttuvat nokian omasta app managerista:
- haku
- kategoriat
- Asennusten ja poistojen putkittaminen. Ensin valitaan vaikka 7 ohjelmaa asennettavaksi ja 2 poistettavaksi ja vasta sen jälkeen painetaan apply nappia.
- Listojen järjestäminen eri kriteerien mukaan.
- Ohjelman kaikkien tietojen samanaikainen näkeminen kätevästi yhdestä ikkunasta.
- hakutulosten suodattaminen

Advanced power näyttää tarkasti paljonko akkua on jäljellä. maemon oma systeemi näyttää vain summittaisesti jotain sinne päin. Tämä sentään kertoo täsmällisesti prosentteina missä mennään ja antaa vielä aika-arvionkin.

Callnotify ilmoittaa moniajovalikossa keltaisella laatikolla, mikäli joku on soittanut. Ihmeellistä että tähän pitää olla oma ohjelmansa. Eikö Nokia tullut ajatelleeksi, että käyttäjää saattaisi kiinnostaa onko sattunut missaamaan puheluita...

Catorise lajittelee asennetut ohjelmat kategorioihin, koska Nokialla oli kaikki softat vain yhdessä läjässä alunperin. Jollei asentele ikinä mitään, saa kaikki ollakin läjässä, mutta meillä tavallisilla ihmisillä tuo lista turpoaa kuin pullataikina, ja hyvin pian ollaan kuvakkeiden loputonta suota kahlaamassa kun pitäisi löytää se yks softa...

Connect now internet connection switch mahdollistaa nettiyhteysnappien luomisen työpöydälle. Minullakin on siellä kotiverkko ja 3G omina nappeinaan. Tuota nappia painamalla siis luodaan yhteys kyseiseen verkkoon tai katkaistaan yhteys. Ilman sitä vastaava operaatio vaatisi parissa menussa rämpläämistä.

fMMS (send and receive MMS, hopefully) Niin tuossa ohjelman kuvauksessa lukee. Kait se toimii... toivottavasti. Mitähän ne Nokialla miettivät kun jättivät MMS ominaisuuden tästä luurista pois. Kerran nopeasti koitin, eikä se minulla toiminut . En jaksanut alkaa säätämään hirveästi.  Asetuksissa oli seruaavat kolme mielenkiintoista network mode asetusta: polite, rude ja  havoc. Jotenkin tuosta havoc moodista tulee mieleen, että täytynee vähän lukea aiheesta ennen kun menee painelemaan mitä sattuu. Kertokaa jos joku saa fMMS softan pelittämään.

Flashlight muuttaa tarvittaessa kameran apuvalon taskulampuksi.

Merge your duplicate contacts on ohjelma, jonka avulla junamatkojen aikana voi perata turhia yhteystietoja näppärästi. Oliko tämäkin tosiaan lisäohjelma? EIkö näin näppärää ohjelmaa tosiaankaan tullut mukana. MIhinköhän ne maemon suunnittelijat käyttivät aikansa...

mobilehotspot muuttaa 3G yhteyden kaikkien käytettäväksi wlan yhteydeksi. Pari kertaa olen koettanut ja ihan näppärä tuntuu olevan.

Simple brightness applet näyttää ylämenussa palkin, josta voi säätää näytön kirkkautta ja kytkeä näytön olemaan päällä pysyvästi. Juuri nytkin on se käytössä, koska en jaksa joka kirjoittamisen jälkeen erikseen kytkeä näyttöä päälle.

tweakr mahdollistaa monien järjestelmäasetusten muuttelun, mitä mukana tullut ohjelma ei ymmärtänyt. Toistaiseksi tärkeimmäksi on osoittautunut erilaisten ääniprofiilien luominen. Normaalisti oli olemassa vain kaksi profiilia; normaali ja äänetön. Nyt minulla on olemassa seuraavat profiilit:
Envice
Laadukas PDF-softa. Se vanha oli ihan roskaa ja tämä on muutenkin ubuntusta hyväksi havaittu. Miksi eivät tätä asentaneet alunperin.

Qalculate Linux ympäristön paras laskin ja yksikkömuunnin. Tämän olen asentanut läppärille ja pöytäkoneelle ja nyt myös kännykkääni. Se on monipuolinen, mutta silti kuitenkin helppokäyttöinen.

63
Laitealue / RAID asennuksessa hannkaluuksia
« : 29.09.10 - klo:18.28 »
Ajattelin laittaa kaksi vanhaa IDE-levyä RAID 1 käyttöön, mutta jostain syystä en pääse emolevyni RAID asetuksiin käsiksi. Manuaalisa lukee, että BIOSsista laitetaan raid controller päälle (laitettu jo)  ja sen jälkeen buutissa pitäisi tulla ilmoitus että paina F10... vaan eipä mosta ilmoitusta näkynyt eikä kuulunut missään vaiheessa eikä ko. napin painelu vaikuttanut mihinkään. Mikäs neuvoksi?

Onko muuten mitään väliä, käyttääkö IDE vai SATA levyjä? Ohjeessa ei sanota yhtään mitään IDE levyistä, vaan eletään aivan täysin SATA-aikakaudessa. Laitoin siis molemmat kovot IDE-piuhalla emolle kiinni ja rupesin tutkimaan asiaa. Onkohan sillä mitään väliä ovatko ne master, slave tai cable select tilassa?

Tarkoitus on sitten jossain vaiheessa jemmata tuonne RAID:ille /home hakemisto, valokuvat ja muu tärkeä sälä. Järjestelmä saa pysyä nykyisellä SATA-kovolla.

Emon malli: MSI K9NGM

64
Sain koneen ja toteutin villin hankkeeni kokeilla Windows Seiskaa. Pakettienhallintaa tuli heti ikävä ;)
Tänään sitten oli aika tehdä tietokoneella työtäkin niin Ubuntukone löysi itsensä käytöstä. Mikäs se onkaan se käyttis kun pitää tehdä tuottavaa työtä  ;D

Sanoppa muuta. Jo pelkästään pakettienhallinta on yksi painavimmista syistä käyttää jotain linux-pohjaista järjestelmää. Windowsisa kun jokainen ohjelma muistuttelee omista päivityksistään, alkaa jossain vaiheessa tuntua siltä, että onko tämä järjestelmän ylläpito joku harrastus? Eikö koneella voisi tehdä jotain muutakin? Viimeistään virusongelman puuttuminen, tietoturva-asiat ja asennettavien ohjelmien tiedostojen metsästely netin linkkiviidakosta tekevät asian selväksi.

65
Nyt kun sain uuden emolevyn, lähti tuo kortti toimimaan. Merkillinen juttu tosiaan.  Olisikohan kyse jostain PCIe standardien eri versioista... Epäilen, että tällä kertaa taisi olla niin, että kortti oli liian uusi tuohon emoon.

66
Kiitos. Sepä se oli. Lukiko se noissa teksteissä vai arvasitko vain että tuo puuttuu? Minä kun en oikein osannut tulkita tuota tekstipaljoutta kunnolla...

67
asentelin kaiken mitä linux.fi ohjeessa sanottiin, mutta silti homma jää kesken.
Seuraavilla komennoillahan siis tämän pitäisi mennä:
./configure-json-c
make SYS=posix
sudo make install
ensimmäinen oli vielä ihan ok, mutta toisessa ja kolmannessa rupesi tulemaan erroreita. Mikä neuvoksi.
http://pastebin.com/KYmD0q5P
Ideoita kellään? Mitäs kivaa vielä pitäisi asentaa?

68
Tarkistitko nuo jo aiemmin mainitut virransyöttövaatimukset?

Joillakin korteilla on myös virtaliitin joka antaa lisää virtaa jos emo ei siihen pysty tai voi olla pakollista käyttää muutoinkin.

Jep. Virta-asiat on myös tarkastettu. 8600 korttiin ei lisävirtaa edes laiteta ja 8800 korttiin tulee virtalähteestä semmoinen kantikas taisi olla kuusipiikkinen liitin. Ai niin ja virtaliittimen unohtumisesta kone muistuttaa hermoja riekaleiksi raastavalla piippausäänellä. Vain kuuro voi aidosti unohtaa laittaa virtapiuhan tuommoiseen näytönohjaimeen.

Myös eri korttipaikkojen suhteen valinta on vähissä, sillä käsittääkseni tällä emolla toista PCI-E paikkaa käytetään vain ja ainoastaan kahden kortin kanssa (voin olla väärässäkin kyllä). Tuo nykyinen väylä on tiettävästi ehjä, sillä 7300 toimii siitä paikasta moitteetta.

69
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 18.09.10 - klo:07.42 »
Lainaus
When I started building this, I thought “Oh, I’ll just swing by the ol’ Internet and find some groovy 70’s-era software to run on it.” It turns out I was wrong. One of the sad things about pre-internet machines (especially ones that were primarily purchased by 3-letter Government agencies) is that practically no software exists for them.

Jännä juttu. Nyt siis tuli vastaan asia, jota ei netistä löydy.

Lainaus
All of my programming so far has just been in straight octal machine-code, just assembling it in my head.
Siis hetkinen... Jäbä kirjottaa ohejlmansa suoraan oktana? WTF

70
joo no pitäisi tuossa emossa olla kaksin kappalein PCI-e 16x väyliä. Sehän se SLI:n idea on. Onko niitä PCIE 16x väyliä siis olemassa erilaisiakin jotka näyttävät justiinsa tällaisilta ja niihin sujahtaa kortti tuosta vain mutta eivät vain toimi?

Lainasin kaverilta toista saman tyyppistä korttia (8600 GT) ja sekään ei toiminut. Noh vein sillä välin oman 8800 korttini kaverille testattavaksi ja hänellä se pelasi ihan hyvin. Joku outo yhteensopivuusjuttu tässä emossa on nyt pakko olla.

71
Laitealue / emolevyn ja näytönohjaimen yhteensopivuus
« : 09.09.10 - klo:14.57 »
Hiljattain tuli vastaan että kaikki emolevyt eivät olekaan yhteensopivia kaikkien näytönohjaimien kanssa riippumatta siitä, että molemmissa on sama väylä. Nopeasti koetin kuuklailla että onko joku koonnut tästä aiheesta listaa, mutta toistaiseksi ei ole tullut vastaan mitään kunnollista.

Gigabyte GA-K9N emolevyyn olen sovittanut useita näytönohjaimia, mutta kaksi yksinkertaisesti eivät näyttäneet edes biossin kuvaa, tai mitään muutakaan. Kaverin emolevyllä nämä ongelmakortit kuitenkin toimivat moitteetta. Toinen kortti on geforce 8800 GT ja toinen 8600 GT. Muut koettamani kortit ovat toimineet tämän emon kanssa kuitenkin täysin moitteetta.

Jossain vaiheessa ajattelin sitten päivitellä konepakettia ja olisi hyvä varautua näihin asioihin jo etukäteen. Voiko yhteensopivuuden siis selvittää ennen ostopäätöksen tekemistä?

72
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 09.09.10 - klo:14.46 »
;D http://www.pikavilppi.fi/index.html  ;)


"Pikavilppi ei viitsi tarkistaa luottotietoja, koska perintätoimistomme kyllä saa rahat irti sinusta. "

"Perintä hoidetaan yhteistyökumppanimme Stiletti-Maken Perintä Oy:n kautta."

"Monet tyytyväiset asiakkaamme ovat huomanneet olevansa väärässä jo muutaman nyrkiniskun jälkeen."

"Jos velkaantuminen aiheuttaa taloudellisia vaikeuksia tai raha-asioiden hoito on ajautunut umpikujaan, kannattaa ottaa lisää pikavippejä. Pelaamisen rahoittaminen lainalla voi johtaa rikastumiseen yllättävällä jackpotilla."


73
Vanha IDE levy lakkasi toimimasta joten tuli tarve päivittää se. Emolevylläni on SATA liittimiä, joten päivitys nopeampaan teknologiaan tuli juuri nyt.

Asensin kubuntun uudelle levyllä tuosta vain, mutta biossi ei näe tuota levyä missään eikä boot orderissa ole mitään, eikä missään muuallakaan puhuta muusta kuin IDE levyiltä buuttaamisesta. Paljon oli tekstiä SATA RAID jutuista manuaalissa ja biossissa, mutta eikö tällä emolevyllä tosiaan ole tarkoitus bootata SATA-levyltä?

Gigabyt GA-K8N
Western digital 320 GB, WD3200AAJS-00YZA0

Ratkaisu: Biossissa ei tosiaan ole mitään tähän liittyvää. Sen sijaan käynnistyksen yhteydessä täytyy pitää silmät auki. Siinä jossain välissä vilahti että painamalla ctrl+s pääsee raid menuun tutkimaan kiintolevyjä ja siinä vilahduksen aikana  oli maininta myös tästä WD kovosta, joten rohekasti menin tutkimaan tuotakin biossin ulkopuolista menua. Sieltä siis löytyi paikka, jossa tehdään kaikenlaisia RAID paketteja. Yksikään tuntemani vaihtoehto ei tuntunut hyvältä, joten valitsin tuntemattoman eli RADI JBOD vaihtoehdon. Se osoittautui toimivaksi ratkaisuksi.

Kiitos kuitenkin vinkeistä.

74
Aargh! Tällainen "ominaisuusko" pitäisi vain hyväksyä? Kyllä nyt menee nettiyhteys vaihtoon, kun nopeus ja rahat menee harakoille tällä tahdilla. Niin tai sitten voisi kokeilla ilman salausta... jooei. Jos kerran wlaniverkolla pääsee nettiin parhaimmillaan juuri 10 MB vauhtia, niin on turha maksaa nopeammasta yhteydestä.

Noh. Sitä ennen täytyy tosiaan vielä tutkia, ettei reititin turhaan pakota laitteita menemään b-yhteydellä, jos kerran g:tä on tarjolla.

Ostat koneeseen sen n-kortin, kun kerran tukiasema sitä tuki. Eiköhän sillä pääse lähelle maksimia.

NIin paitsi että mihin sitä tarvitsisin. ISP on tämän paketin pullonkaula jo nyt, kunhan vain saisin wlanin siirtämään dataa sillä nopeudella, millä luvataan. Mitään kotiservereitä ei ole enkä siirtele dataa koneiden välillä, enkä myöskään käytä verkkolevyä tjsp, joten vain ja ainoastaan tiedonsiirto netistä päin ratkaiseen. Miten n-kortti auttaisi, jos kerran nettiyhteyden teoreettinen maksimi on 40 Mb/s ja wlan-kortin maksimi 54 Mb/s. 200 Mb/s nettiyhteys on vielä vähän liian kallis, joten n-modeemilla ei ihan heti ole käyttöä.

75
Yleistä keskustelua / Vs: Vaihtoehtoja Googlelle?
« : 03.09.10 - klo:10.56 »
Miksi kaikki unohtivat vanhan »kunnon» altavistan?

OT: Eräälle kaverilleni tuli ongelma, kun google ei toiminut puolen tunnin aikana, ja muihin hakukoneisiin siirtyminen olisi vaatinut googlea. Kyllä ratkaisu löytyi, muttei kuitenkaan yhtä hyvää, kuin  google olisi ollut.

Muutaman kerran olen bingiä koettanut huvikseni ja useinmiten se antaa ihan ok tuloksia. Toisinaan kuitenkin kun tarvii hakea jotain vähän erikoisempaa, menee bing ihan ulapalle ja lätkäisee näytille jotain satunnaisia sivuja sieltä sun täältä. Hakusana "r hist" näyttää kuukkelilla R-matikkaohjelman hist funktion ohjeet (eli juuri sen mitä pitääkin), kun taas bingi rupeaa bingailemaan jotain aivan omiaan ja on hakoteillä kuin mikkisoftan käyttis. Hankalien hakusanojen tulkinnassa google on toistaiseksi aivan lyömätön. Bing kelpaa lähinnä joidenkin helppojen hakusanojen käyttöön esim. "joensuun yliopisto", "linnanmäki" tai "yellowstone national park". Sillä on ihan turha koettaa hakea mitään hankalaa, vaikeaa ja monimutkaista. Altavista tosiaan suoriutui kunnialla tästä testistä. Pitääpä alkaa aktiivisemmin taas käyttämään tuota hakukonetta.

76
Aargh! Tällainen "ominaisuusko" pitäisi vain hyväksyä? Kyllä nyt menee nettiyhteys vaihtoon, kun nopeus ja rahat menee harakoille tällä tahdilla. Niin tai sitten voisi kokeilla ilman salausta... jooei. Jos kerran wlaniverkolla pääsee nettiin parhaimmillaan juuri 10 MB vauhtia, niin on turha maksaa nopeammasta yhteydestä.

Noh. Sitä ennen täytyy tosiaan vielä tutkia, ettei reititin turhaan pakota laitteita menemään b-yhteydellä, jos kerran g:tä on tarjolla.

77
Piuhaa pitkin saadaan (38 Mb/s) aika tarkkaan se nopeus, joka ISP lupaakin (40Mb/s), mutta wlanilla jäädään tosi kauas tuosta (6-17 Mb/s).

Wlan boksi on D-link DIR-615 Se periaatteessa tukee 802.11n yhteyttä, mutta talouden muuta laitteet eivät näitä uusimpia temppuja osaa. Juuri hiljattain hommasin b/g yhteensopivan wlan-modeemin pöytäkoneeseeni ja sen teoreettinen maksiminopeus on paketin mukaan 54 Mb/s, joten sen ei pitäisi olla pullonkaulana. Mikä siis mättää?

Ai niin ja yhteyttä on sitten kokeiltu vaikka missä ja vaikka miten. Ollaan oltu boksin vieressä, eri kerroksessa, eri huoneessa, ulkona, jne. Etäisyyden ja betonin vaikutus on otettu huomioon eikä tämä ongelma näytä johtuvan siitä. Olen koettanut tätä jo viidellä eri laitteella ja kolmella eri käyttiksellä, joten ongelma taitaa olla wlan boksissa. Tutkailin boksin asetuksia ja manuaalia, mutta vielä ei ole tullut vastaan mitään tämän kannalta oleellista.

78
Yleistä keskustelua / Vs: Mainstream -teknologioista..
« : 15.08.10 - klo:00.06 »
Eihän mainstreamin tarvitse välttämättä olla hyvää, toimivaa tai kilpailukykyistä. Jos se kerran on mainstreain asemassa, niin sehän riittää ja sillä firma tienaa... Niin siis riittää aina siihen saakka kunnes valtavirta tajuaa, että on parempaakin olemassa.

HTC, samsung ja LG ovat pikkuhiljaa alkaneet haastaa Nokian ylivaltaa samalla kuten erilaiset linux-pohjaiset käyttikset ovat alkaneet ravistella symbianin ja windows mobilen valtaistuimia.

Valtavirta ei kuitenkaan aina tunnista hyvää, joten joskus käy niinkin, että uusi, hyvä ja innovatiivinen tulokas jää paitsioon ja ja valtavirta puuskuttaa eteenpäin huonolla teknologiallaan jääräpäisesti. Ennen pitkää valtavirtakin saattaa saada hyviä ominaisuuksia käytettäväkseen, mikäli valtafirma tahtoo kopioida paitsiofirmalta ideoita.

Esimerkkinä mainittakoon vaikkapa virtuaalityöpöydät. Linux-distroissa tämä loistava ominaisuus on ollut jo iät ja ajat, mutta eipä ole windowsissa sitä näkynyt (ainakaan out of the box). Nyttenkin minulla on (vain) seitsemän ikkunaa auki ja ne on ripoteltu eri työpöydille käyttötarkoituksen mukaan, jotta kaikki ei ole yhdessä läjässä sekaisin. Toisinaan on toista kymmentä ikkunaa auki ja silloin neljä työpöytää selkeyttävät ikkunakaaosta merkittävästi. Saapa nähdä yleistyykö ominaisuus ikinä.

79
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 06.08.10 - klo:20.09 »
Joo ei onneksi kysytty, kun viimeksi kävin. Ne kyllä muisti kysyä että onko läppäriä mukana, joten jouduin sen kaivelemaan laukusta esille... Läppäri, kamera, kännykkä ja muut sälät piti laittaa omalla tarjottimellaan läpivalaisuun. Salasanoja eivät sentään kyselleet, mutta aika tiukan tuntuinen tarkastus oli. Ai niin ja nehän kanssa teki pikaisen ruumiintarkastuksen siltä varalta, että jollakulla sattuu olemaan taskuissa tavaroita.

80
Tämän merkkikaaoksen vuoksi yhtäkkiä muistitikun nimi ei näkynyt oikein, eikä sitä itseasiassa enää voinut edes kirjoittaa terminaalissa. Parin viimepäivän aikana tuo nimi on sitäpaitsi muuttunut spontaanisti pari kertaa. Kaikkein oudointa oli se ettei siinä nimessä alunperin edes ollut skandimerkkejä lainkaan. Otin siis tikusta backupit, formatoin tikuin ja nimesin sen uudelleen. Kun olin kopioimassa kamaa takaisin törmäsin samaan syyhyn, jonka vuoksi osa valokuvistani katosi pari vuotta sitten: Oudonnimisiä tiedostoja ei voi kopioida. Mitä kummaa tässä järjestelmässä oikein on meneillään? Aikaisemmin kaikki merkit näkyivät oikien – jopa ulkomaalaiset merkkijärjestelmät toimivat moitteettomasti tiedostoissa ja hakemistoissa.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 21