Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tetrafuran

Sivuja: [1] 2 3 ... 21
1
Onnistuin laittamaan lm-sensorit päälle ja toimintaan, mutta

Koodia: [Valitse]
sudo pwmconfig
# pwmconfig revision 5857 (2010-08-22)
This program will search your sensors for pulse width modulation (pwm)
controls, and test each one to see if it controls a fan on
your motherboard. Note that many motherboards do not have pwm
circuitry installed, even if your sensor chip supports pwm.

We will attempt to briefly stop each fan using the pwm controls.
The program will attempt to restore each fan to full speed
after testing. However, it is ** very important ** that you
physically verify that the fans have been to full speed
after the program has completed.

/usr/sbin/pwmconfig: There are no pwm-capable sensor modules installed


En myöskään pääse näkemään tuulettimen nopeutta taikka jännitteitäkään GKrellM ohjelmalla ja terminaalin naputeltu sensors näyttää vain seuraavaa.

Koodia: [Valitse]
Adapter: Virtual device
temp1:       +48.0°C  (crit = +105.0°C)                 
temp2:       +48.0°C  (crit = +105.0°C)                 

coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0:      +48.0°C  (crit = +100.0°C)                 

coretemp-isa-0001
Adapter: ISA adapter
Core 1:      +48.0°C  (crit = +100.0°C)
Tässä pitäisi siis näkyä tuulettimien jännitteet ja nopeudet ja paljon kaikenlaista muutakin.

Olen käyttänyt jo useampaa ohjetta, mutta toistaiseksi en ole löytänyt toimivaa ratkaisua. Hyvin usein törmään tilanteeseen, jossa ohjeen tekijä ei ole ottanut huomioon niitä virheilmoituksia, joita minulle tulee ja jos onkin ottanut huomioon, ei sen korjausmenetelmä toimikaan minulla tai sitä ei syystä tai toisesta voi tässä tapauksessa käyttää.

Tuossa on nyt muutama, jonka perusteella pääsin näin pitkälle.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=42737
http://tuxtweaks.com/2008/08/how-to-control-fan-speeds-in-ubuntu/
http://ubuntumanual.org/posts/127/how-to-control-fan-speed-lm-sensors-in-ubuntu

Hardware: Fujitsu siemens lifebook s7110

2
Palvelimesta paukahti kovalevy. Uusi kovalevy sisään ja Ubuntun asennus + päivitysten haku asennuksen aikana. Tämän jälkeen LAMPin, Ampachen ja parin muun ohjelman asennus. Asetukset, datat ja skriptit palautettiin varmuuskopioista. Palvelin ehti olla alhaalla noin tunnin :)

Edit: Palvelin on siis vanha läppäri. Siksi vain yksi kovalevy.

Tuossa tulikin useampi ominaisuus, joiden vuoksi erityisesti pidän linux-pohjaisista järjestelmistä enemmän, kuin windowsista. OSX:ää tunnen vielä niin vähän joten on vähän vaikea verrata, mutta toistaiseksi se näyttää menevän windowsin kanssa samaan osastoon tässä suhteessa.

Kun tietää tarkelleen, mitä ohjelmia haluaa asentaa, onnistuu se verrattoman kätevästi pakettienhallinnassa. En ole windowsissa enkä OSX:ssä kyennyt parilla napin painalluksella sentamaan useita ohjelmia samanaikaisesti ilman, että täytyisi missään nettisivuilla käydä väistelemässä mainoksia.

Samaten päivitysrumban hoitaminen heti asennusvaiheessa on loistava keksintö, mutta muistaakseni jotain vastaavaa taisi olla jo molemmilla kilpailijoilla. Kuitenkin yleisesti ohjelmien päivittäminen pakettienhallinnan kautta on todella kätevää, kun yhdellä entterillä saa hoidettua kaikki päivitykset yhdellä kertaa.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y

3
...
Äänestähän ei vielä tiedä. Pitääpä pyytää josko verkkiksessä päästäisivät sinne hiljaiseen äänikamojen testaushuoneeseen koettamaan tämmöistä.

ihan turhaa  ;D

1.
Jos testaat kannettavaa käyttöä, niin käyttänet kuulokkeita. Siihen et tarvitse testihuonetta vaan ne kunnolliset kuulokkeet, hintaluokka esim. 100-400 eur. Esim. Sennheiser HD 380 Pro (vähän yli 100 euroa) ovat hyvät suljetut (280 Pro eivät ole hyvät, eivätkä halvemmatkaan, merkillinen tilanne). Avoimista taasen Sennheiser HD 650 on erittäin hyvä malli, tosin hintaakin on, ja PC-laitteiden vahvistus ei välttämättä riitä tälle huippumallille. Monia muitakin hyviä valmistajia varmasti on, mutta niitä en osaa suositella. Tosin sinulla tässä tapauksessa ehkä tällaiset hyvä kuulokkeet jo ovatkin.

--

Heh. Aika hauska väärinkäsitys.
Minä olen käyttänyt monenlaisia läppäreitä ja hyvin usein niiden tuulettimesta lähtee suihkuturbiinin kaltainen korvia raastava ulina. Viimeisin pikkuläppäri kyllä vei voiton, joten seuraavan koneen on aivan pakko olla hiljainen; sen verran tuli mitta täyteen. Paria mäkkäriäkin olen käytellyt ja ne ovat olleet täysin äänettömiä normaalikäytössä, joten ymmärtänette miksi tähyilen omppufirman suuntaan. Tottakai niissäkin saa lämmöt nousemaan kun rupeaa prossua rääkkäämään, jolloin se tuuletinkin vihdoin herää henkiin. Mutta siis kun tässä yhteydesä puhutaan äänestä, ei sillä ole mitään tekemistä kaiuttimien kanssa.

Osaako kukaan siis suositella pc-läppäriä, joka olisi hiljainen kuin omppu? Ovatko esim. HP:n probookit ja muut tyyriit lenovot riittävän hiljaisia, jotta kilpailisivat tässä suhteessa mäkin kanssa?

Ai niin ja niistä kuulokkeista olen sitten samaa mieltä. Järkevin tapa saada hyvä äänenlaatu, on hommata hyvät kuulokkeet.

4
Kiitos. Tätäpä täytyykin koettaa.

5
Erääseen julkiseen tilaan tuli suuri näyttö, jossa olisi tarkoitus näyttää erinäisiä tiedotteita ja aikatauluja. Olen virittänyt siihen hommaan pikkuläppärin ja näytönsäästäjä (GLSlide) on menestyksekkäästi näytellyt demokuvia jo muutaman vuorokauden. Ajattelin että kaikki tiedot voisi laittaa näytölle pyörimään juuri kuvatiedostoina. Vaihtuvat tiedotteet kirjoitettaisiin esim GIMP:llä ja taustalle laitettaisiin joku sopiva grafiikka.

Aikataulutiedot sen sijaan aiheuttavat harmaita hiuksia, sillä numerodataa on runsaasti ja jokaiselle viikolle pitäisi tehdä oma kuvatiedosto. Tarvittavat aikataulutiedot ovat erillisessä tiedostossa, mutta niistä pitäisi enää poimia oikeat luvut ja sijoittaa ne valmiiseen kuvapohjaan. Huomasin nopeasti, että lukujen kopioiminen kuvaan kestää liian pitkään, joten joku näpprä kertalaakista tapahtuva kuvagenerointi olisi kätevä. Osaisikohan GIMP mitään tämmöistä? Tähän tarvitsee siis vain poimia taulukosta oikealta riviltä tietyt luvut ja sijoittaa ne kuvassa oikeaan kohtaan.

6
Tuolla on jotain testituloksia.
http://laptop.qa.ubuntu.com/qatracker/laptop
Ennen lopullista ostopäätöstä kannattaa katsoa onko oma suosikki tuolla listalla ja jos on, niin löytyikö bugeja.

7
Periaatteessa winukkakone voisi olla mäkkäriä kätevämpi, koska aina välillä on silti winukallekin käyttöä. Muutamia harvinaisia softajuttuja lähinnä...

Kyllähän tossa samsungissa näytti olevan useampi juttu kohdallaan. Saako muuten ubuntuunkin konffattua kolmen sormen juttuja kuten mäkkäriin? Kerran olen jo tottunut kahden sormen scrollaukseen ja kolmen sormen back - forward eleisiin.

Joku tommone samppa tai hp vois ehkä olla passeli. Aikalailla samassa hintaluokassahan tuo samsung näyttäisi olevan, joten mielestäni tuo pysyy jo haastamaan mäkkärin. Äänestähän ei vielä tiedä. Pitääpä pyytää josko verkkiksessä päästäisivät sinne hiljaiseen äänikamojen testaushuoneeseen koettamaan tämmöistä.

8
Ubuntu kehittyy siihen tahtiin ettei meinaa perässä pysyä. Olen ihan totaalisesti missannut tämän unity työpöydän ja senkin että kirjautumisessa valitaan haluaako efektejä vai ei. Tosiaan tämä koristeeton kirjautuminen palautti palkit oikeille paikoilleen. Classic rulez. Kiitos.

9
No justiin toi tuuletinhomma on kanssa aika kriittinen asia. On ruvennut nykyisessä tuuliturbiinissa nyppimään se kun aivan normaaliolossakun ääntä lähtee koneesta turhan paljon. Ihan sama paljon ääntä lähtee videorenderöinnissä, koska semmoisissa tilanteissa kone jätetään yksikseen hurisemaan, mutta kun tätä stooria kirjoittaessakin fööni huuta kuin viimeistä päivää, niin sille pitäisi tehdä jotain. Koneen purkaminen ja puhdistus ei muuten auttanut - se on tämän laitteen ominaisuus ja sillä sipuli. Hiljaisuus nimenomaan oli mielestäni yksi mäkin valttikortti, mutta jos sitä ei voida ubuntulla saavuttaa ilman työlästä säätämistä (vai voiko?), niin kyllä se mäkkäri taitaa silloin jäädä hyllylle.

Kävin muuten verkkiksessä hypistelemässä kilpailijoita, ja ainakin HP:n probook ja muut tyyriit vaikuttivat ihan kohtuullisilta. Niissä on kivan kokoinen touchpad ja ilmeisesti multitouch toimii. Meinaisin konffata ubuntun puolella multitouchin toimimaan samalla mallilla kuin mäkissäkin, josa vain mahdollista. Kaupassa ei tietenkään laitteiden hiljaisuutta pysty arvioimaan mitenkään. Pitäisi saada hiljaiseen huoneeseen testattavaksi niin sitten ehkä voisi arvioida tuon puolen. Olisiko kenelläkään aavistuksia ovatko nämä mäkin kilpailijat yhtä hiljaisia. Tämä asia vaikuttaa ostopäätökseen oleellisesti.

10
No nyt on compiz ja managerit asennettu takaisin, mutta paneelit ovat edelleen hukassa. Se oikean klikkauksen juttu ei tällä kertaa auttanut, sillä sitä kautta saa tehtyä vain työpöydälle kuvakkeita sun muuta roinaa - ei paneeleita etkä palkkeja.

Vanhassa ubuntussa oli apperance preferences menussa mahdollisuus ottaa efektit pois päältä. Tässä uudessa sitä välilehteä ei ole ollenkaan.

Siis tämä menu on hukassa ollut alusta alkaen.

Saako uudessa efektejä edes mitenkään pois?

11
Ajattelin, että heikosta koneesta saisi enemmän irti jos poistaisi compizin. Ainakin pari jullkaisua takaperin compiz oli vapaaehtoinen lisäke, joten ajattelin ettei sen olemassaolo ole mitenkään välttämätöntä. Tässä uudessa ubuntussa kun en jostain syystä löytänyt sitä vanhaa menua, mistä koristeet ja efektit saisi pois niin päätin poistaa compizin ja lopputulos oli se, että ylä- ja alapalkit puuttuvat kokonaan. Tulipas taas kohellettua...  ::)

Mitäs siis seuraavaksi? Quick and dirty: asennetaan koko järjestelmä uusiksi. Pikkuläppärin surkean hidas SSD on niin hidas, että uudelleenasennus on parin tunnin keikka ja päivityksiin menee saman verran lisää. Tulisiko kenelläkään mieleen tyylikkäämpiä ratkaisuita, miten katolleen ajettu järjestelmä saadaan taas pelaamaan oikein?

12
Joo olen minäkin sen verran applea käyttänyt että olen oppinut kavahtamaan muutamia juttuja. Samalla kuitenkin olen myös oppinut arvostamaan tiettyjä ominaisuuksia, joten vähän kahtiajakautunut suhtautuminen minulla siihen firmaan on. Erityistä vastenmielisyyttä aiheuttaa OSX:n keinotekoiset rajoitukset ja tyyli, jolla firma kiskoo rahaa jokaisesta pikkujutusta. Vähän sama kuin jos ostaisi lenkkarit, joilla voi juosta kaikkina päivinä paitsi lauantaina. Aivan mielikuksellista meininkä välillä tolla firmalla.

Ubuntun asentaminen ratkaisisi nämä ongelmat kokonaan, joten jäljelle jäisi hyvä rauta ja hyvä käyttis. Akunkesto on muuten unohtunut tuolta kehulistalta. Mäkkäreissä akku tuppaa kestämään likemmäs 4 h tai pidempäänkin ja siitä on läppärissä paljon hyötyä. Monenlaisia windowssiläppäreitä olen käytellyt ja pääsääntöisesti akku kestää 2 h. Hullun tyyriissä Thinkpadissa tilanne oli toinen, mutta siinä taas oli vastaavasti kaikki muut asiat aivan kuten halvemmissakin läppäreissä (prossua ja rammia lukuunottamatta).

OSX:lle olisi mahdollisesti satunnaista käyttöä, mutta oletettavasti likemmäs 90% ajasta olisin ubuntun puolella. Voisin kuitenkin hyvin kuvitella poistavani kissaeläimet kokonaankin.

Niin ja airista sen verran, että siinä tuotteessa on tehty aivan liian monta kompromissia parin millin liiskaamiseksi. Tämä tuote on niille, joille laitteen ohuus on kaikki kaikessa ja jäljelle jääneillä ominaisuuksilla ja rajoituksilla ei ole mitään väliä. Minulla oli kuitenkin mielessä ihan oikea läppäri, jolla olisi tarkoitus tehdäkin kaikenlaista.

Niin ja tosiaan uudet sandybridge i5 prossut kilpailevat oikein hyin edullisimpien i7 prossujen kanssa. Hiljattain kasasin videoeditointia varten sandy koneen ja hyvin lykkii.

13
Aluksi minäkin ajattelin, että ei omenaverossa ole päätä eikä häntää, mutta sitten verkkiksen hintoja ketseltuani tajusin, että tuo mäkki olisi omassa ryhmäsään kaikista halvin. Joo-o. Akku kestää pitkään, on i7 prossu (vaikkakin hieman kyseenalainen sellianen), tyylikäs alumiinikuori, iso touchpad, magneettinen virtajohto jne. Applella on monta fiksua rautapuolen juttua, joita muissa läppäreissä en ole nähnyt, joten siitä syytä yllätyin kun omppu olikin sarjan halvin. Lenovolla ja Sonyllä on jotain vastaavaa, mutta ne maksavat aikalailla 2000€ ja siitä ylöspäin. Omppu maksaa jotain 1500€ Täytynee vielä käydä kaupassa hypistelemässä noita kilpailijoita, että olisiko niistä haastajaksi. Jos tosiaan tulee mieleen vakavasti otettavia kilpailijoita, niin mielelläni ottaisin niistä selvää.

Todennäköisesti jättäisn osx:n kakkosjärjestelmäksi. Onhan sitä joskus kiva piirrellä sketchupilla jotain.

14
Jonkun verran mäkkejä olen käytellyt ja koin laitteen rautapuolen minulle sopivaksi. Omppukäyttis sen sijaan ei tarjonnut samoja mahdollisuuksia, kuin vapaa ubuntu, joten kannattaisiko nämä kaksi yhdistää? Jospa siis hommaisin esim MacBook Proon ja laittaisin siihen ubuntun? Olisiko moisessa mitään järkeä vai tuleeko siitä liikaa vaivaa? Olisiko kenelläkään suositella jotain ns. normaalia PC-läppäriä, joka olisi rautapuoleltaan yhtä hyvä tai parempi, kuin 13 tuumainen i7 Pro?

Huomattakoon vielä, että arvostan mäkeissä monia ominaisuuksia enemmän, kuin prossua, joten mäkkärin suorituskyvyn haukkuminen tässä tapauksessa ei paljoa muuta asiaa. Sen sijaan muu rautaan kohdistuva kritiikki, yhteensopimattomuus ja muut semmoiset asiat saattavatkin vaikuttaa. Jos jostain löytyy esim HP, Asus, Sony tai joku muu läppäri, joka kilpailisi mainitun mäkin kanssa, niin sehän voisi jo ratkaista tämän.

15
Kaveri toi huollettavaksi Windows koneen joka oli taas vaiheeksi ajettu ojaan, allikkoon, suohon ja lettoon... ja syvälle. Oma linux koneeni ei tällä kertaa ollut käytettävissä, mutta lainatulla macilla poltin bit defender live cd:n jonka kevyt xfce+joku linux distro käynnistyi kohtuu ajassa ja hätisti windowsilta virukset pois.

Samaisella mäkillä sitten tuli myös surffailtua netistä ohjeita, että miten saadaan windowsissa exe-tiedostot taas toimimaan ja miten regedi saadaan taas käyttöön. Noh tämän tietysti olisi voinut tehdä millä koneella hyvänsä, mutta tässä mäkkiä rämplätessä huomasin että täällähän on terminaali, joka tuntuu olevan läheistä sukua linuxin terminaalille.

Loppujen lopuksi siis kolmen järjestelmän yhteystyönä saatiin risa windows pelastettua.

16
Firefoxissa on tosi kätevä toiminto, jossa useimpiin hakukenttiin voidaan liittää mieleinen avainsana, eli keyword. Tällöin siis wikipediasta voi hakea kirjoittamalla osoiteriville komennon "wp flow cytometry". Vastaavasti flickristä voisi etsiä kuvia komennolla "fl kilimanjaro" ja sanakirjasta käännöksiä "sk clavicle" jne. Avainsana voi siis olla lyhyt tai pitkä ja siihen voi liittää melkein minkä hakukentän hyvänsä. Tällöin ei tarvitse odotella itse hakusivun avautumista lainkaan.

Kovasti kiinnostaisi kokeilla myös cromiumia, mutta kun en vain keksi miten suorittaisin monipuolisia hakuja tehokkaasti tällä selaimella.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Suosikki ohjelmasi
« : 06.04.11 - klo:11.09 »
Jos listaisin vain:
SciTe
Agave
Kid3
olisi listasta hyötyä vain niille, kenellä nämä ohjelmat ovat jo. Olisi ehkä hyvä laittaa suosikkiohjelman perään joku pieni kommentti, sillä ne, jotka eivät nimiä tunnista tai jaksa googlata jokaista uutta nimeä erikseen, voisivat hyötyä näistä.

Siis näin:
- SciTE: tekstieditori, joka värittää ohjelmakoodista tiettyjä sanoja sen perusteella millä kielellä koodataan. Vähän sama kuin notepad++ windows puolella.
- agave: Helpottaa graafista suunnittelua. Ehdottaa halutulle värille sopivia pareja.
- Kid3: mp3-tiedostojen id3-editori. Voi automatisoida kirjoittamaan useaan tiedostoon tietyn logiikan mukaan. Poimii tageja vaikka hakemistopolusta. Tällä on kätevä tagittaa suuriakin kokoelmia.


18
Yleistä keskustelua / Vs: HP viisastuu
« : 15.03.11 - klo:23.41 »
Kaverin uudessa HP:ssa on ilmeisesti joku webossia vastaava. Semmoinen käynnistyy ensin ja jos ei mitään nappia painella, siirtyy se automaattisesti hetken kuluttua käynnistelemään seiskaa.

Nopeasti kun tutkailin sitä, niin näytti aivan siltä, että se voisi olla joku xfce:tä käyttävä distro. Sen käytettävyys varsinaisena käyttöjärjestelmänä vaikutti kuitenkin niin rajoittuneelta, että normaali käyttäjä ei sillä voi tehdä paljoa muuta kuin sättiä skypessä ja surffailla netissä. Toisaalta valtaosa tietokoneen käytöstä monilla ihmisillä on juuri tuota, joten... No joo siis oletan, että valtaosa tätä lukevista kykenevät keksimään tietokoneelle paljon muutakin käyttöä, joten asiaa tuskin täytyy sen kummemmin perustella tai täsmentää.

Varmaan jollain nappiyhdistelmällä tuostakin löytää terminaalin ja pääsee muokkaamaan järjestelmän mieleisekseen. Koko järjestelmän olemus henkii eräänlaisesta "näpit irti" -asenteesta, jota on nähty mm. minikannettavien pili-pali-distroissa. Näin pikapuolin tarkasteltuna se ei edes näyttänyt kokonaiselta käyttöjärjestelmältä, mutta kaippa siellä on ihan täysiverinen distro jossain piilossa. Nähtävästi HP:n tarkoituksena oli vain tarjota käyttäjälle mahdollisuus tarkistaa reittioppaasta bussiaikataulu ja juosta ulos ilman että täytyisi tuskastella windowsin käynnistymisen kanssa. Tämä HP:n oma järjestelmä nimittäin käynnistyy hyvin vikkelästi ja sitä kautta todella voi hoitaa nettiasiat sun muuta semmoista pientä.

20
Yleistä keskustelua / Vs: mikä kone olisi hyvä?
« : 06.03.11 - klo:10.42 »
Kookas teholäppäri on tosi kiva valtaosan ajasta. Olen kuitenkin huomannut toivovani sen muuttuvan pöytäkoneeksi seuraavissa tilanteissa:
- kun sen fööni alkaa huutaa
- kun pölyt pitäisi putsata koneesta
- Kun kovo hajosi
- kun saman läppärin näyttökin vielä menetti taustavalonsa
- yleensäkin aina kun tulee jotain muita syitä romplata konehuoneen puolella jotain

Tavallinen telkänpönttö on tosi helppo avata ja huoltaa - se vain vie tilaa. Ai niin ja jos laittaa 700€ läppäriin, saa vähemmän laskutehoa kuin 700€ itse kasatussa koneessa. Mutta siis kuten sanottu: noin 90% käyttöajasta läppäri on mukavampi. Ei pitäisi ihmetellä miksi läppäreitä myydään nykyään vaikka kuinka.

p.s. Huono-onninen HP oli noin 4 vuotta vanha, joten kai se elinkaari alkoikin jo olla siinä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 21