Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tetrafuran

Sivuja: 1 ... 19 20 [21]
401
Yleistä keskustelua / Vs: Linux ja prosessorit
« : 10.06.07 - klo:03.14 »
Kiitoksia vastauksista.
Vielä kiinnostaisi tietää, että saako i386 ohjelmia pyörimään 64 bittisellä koneella? Asennusvaiheessa esim skype ilmoitti olevansa väärää sorttia ja väärän prosessorin azureus ei edes lähtenyt käyntiin. Voiko asialle tehdä mitään?

Löysin nimittäin hyvin mielenkiintoisen "pelin", joka tietysti on juuri sille väärälle arkkitehtuurille tehty, joten en edes vaivautunut downloadamaan koko tiedostoa. Ystävällisesti kuitenkin laittoivat lähdekoodinkin mukaan, muttamahtaako siitäkään olla apua minulle. Joskus muistan lukeneeni, että ohjelman voi compile noista lähdekoodeista. En vain ikinä tajunnut, että miksi niin joku tekisi, jos valmiskin paketti on olemassa. Itseasiassa tuo koko alue on jäänyt hyvin hämäräksi. Eipä windows aikana tarvinnut itseään vaivata moisella. next next next finnish ja eiku pelaamaan. Joka kerta sama juttu.

402
Yleistä keskustelua / Linux ja prosessorit
« : 24.05.07 - klo:09.42 »
Windows ympäristössä en koskaan ole tullut ajatelleeksi kuin prosessorin kellotaajuutta ja sitäkin vain suurempia lukuja haikaillen. Ubuntun ISO kuvaa imuutellessa tulin katsoneeksi, että eri prosessoreille on omat versiot. Sama on tullut vastaan myös amsn ja azureus ohjelmien kanssa. Jostain syystä esim väärän. prosessorin azureus ei toimi. Ai niin ja sitten on vielä flash. Sehän ei myöskään tykkää AMD64 prossuista.

Joskus aikanaan muistan kuulleeni linuxharrastajien suusta kuinka kuinka vaikeaa jonkun distron asentaminen on ollut ja kuinka paljon kaikkea nippelitietoa piti tietää pelkästään prosessorista.

Mikä siis linuxeja ja niiden ohjelmia vaivaa? Miksi ne ovat niin mahdottoman herkkiä prosessorien suhteen? Ei windows aikana tommosesta ollut puhettakaan. Kaikki softat ja windowsit oli vaan yleensä PC:lle ja sillä sipuli.

Onko tällä jotain tekemistä bittisyyden tai valmistajan kanssa?

403
Yleistä keskustelua / Vs: Onko pluginit kunnossa?
« : 05.05.07 - klo:14.05 »
[offtopic] Joo ei tarvi tapella nii. Ei mitään uutta auringon alla, mutta se jääköön toiseen threadiin. [/offtopic]

404
Yleistä keskustelua / Onko pluginit kunnossa?
« : 05.05.07 - klo:00.51 »
http://fredrik.hubbe.net/plugger/test.html
Tuolta voi kokeilla onko browseri tuunattu nettikuntoon vai ei. Omani ei ollut. Kertokaapa miten teillä meni.
OGG toimi ja quick time kaatoi. Muut eivät toimineet eivätkä asentuneet. Saas nähdä milloin jaksan tapella noiden kanssa.


405
Linuxissa on montakin hyvää puolta. Osa tästä saatetaan otaa sarkasmilla, mutta loppujen lopuksi nekin kohdat kääntyvät parhain päin.

1. USB tikun käyttö oli loogista. Mitään ei tarvinnut lueka. Kaiken saattoi itse päätellä. (Tämä on poikkeuksellista)
2. Ajan tuhlaaminen on pudonnut minimiin. Enää ei flash videoita kattella netistä.
3. Virtuaalityöpöydät helpottavat ikkunoiden hallintaa ja moniajoa merkittävästi. Windowsilla vastaavat kikkailut olivat sharewarea tai muuten vaan surkeita räpellyksiä.
4. Pikanäppäimien asettaminen virtuaalityöpöydille on helppoa. Ei tarvittu terminaalia lainkaan. (Erittäin yllättävää ottaen huomioon kuinka paljon olen terminaalia viimeaikoina joutunut opettelemaan)
5. add/remove ohjelmaa (ja sympatic) voi käyttää ohjelmien asentamiseen toisin kuin windowsissa. Tällä kertaa ohjelman asentamiseksi ei tarvitse mitään zip paketteja etsiä nettisivuilta mainiosryöpytyksen keskeltä. Kun foorumissa sanotaan, että se ja se ongelma ratekaa kun asennat tämän ohjelman, niin add/removeen vaan pasteet softan nimen ja johan rokkaa. Ei vanmaan nopeammaksi ja helpommaksi voisi mennä.
6. terminaalissa kun painaa tab, niin se täydentää puoliksi kirjoitetun hakemiston nimen loppuun. siis downloadsit_ja_muuta_kamaa_jostain hakemistoon päästäkseen ei tarvitse kirjoittaa kuin cd dow (paina tabia) ja sitten vain entteriä. Selkeä parannus dos ajoista.
7. Windows aikana oli aina kiusaus ylenharrastaa pelaamista. Tästäkään ei enää tarvitse murehtia, kun vanhat pelit eivät toimi linuxilla ja wine:een en edes aijo tutustua. Laitan aikani ja harmaat hiukseni johonkin hödyllisempään, kuten tiedostojen oikeuksien kanssa painimiseen.
8. Vähän kaikki tuntuu olevan nopeampaa, kuin Xp:ssä - käynnistys, sulkeminen, virtualityöpöydät jne.
9. Tietoturva-asiat olivat heti asennuspäivästä lähtien kunnossa. Mitään en millekään tehnyt. Mitään en asentanut taikka konffannut.
10. Laitoin kopan sisälle uuden dvd aseman ja pistin piuhat kiini. Käynnistettyäni koneen, asema toimi suoraan ja samantien. Ajatella! Ilman mitään säätämistä. Ei ajureiden metsästämistä. Ei edes tarvinnut mennä terminaalilla ronkkimaan systeemin tiedostoja ja niitä käsin konffaamaan. Aivan kuten windowsissa. Kyllä nyt kelpaa.

Sivuja: 1 ... 19 20 [21]