Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 108 109 [110] 111 112 ... 121
2181
Minulla oli winen c-levyllä vanhoja ohjelmia, jotka eivät enää toimineet kunnolla. Tyhjensin koko .wine hakemiston ja poistin sen, mikä ilmeisesti oli virhe. Yritin asentaa winen uudelleen. Merkitsin ensin asennettavaksi jonkun wine kde paketin. Wine ei asentunut. Ajattelin, että syy on siinä paketissa joka viittasi KDE ympäristöön. Aioin poistaa sen, mutta silloin tuli ilmoitus, että koko plasmanäyttö poistetaan. Minulla on valittavana KDE-plasma, jota olen kokeillut jonkin aikaa. Unity on varsinainen työpöytäympäristöni. En saanut winea asennetuksi, koska se vain ilmoitti, että kaikki paketit eivät asentuneet. Sen jälkeen huomasin, että päivityksiä on saatavilla, mutta nekään eivät asentuneet. Valitsin bootin lisävalinnoissa "korjaa rikkinäiset paketit". Ei auttanut. Seuraavalla kerralla ajoin fsck-ohjelman, mutta sekään ei auttanut. Kun käynnistin päivityksen uudelleen, tuli seuraava ilmoitus:

nstallArchives() failed: Esirtlidn paketteja...
Esirtlidn paketteja...
Esirtlidn paketteja...
Esirtlidn paketteja...
dpkg: error: parsing file '/var/lib/dpkg/available' near line 0:
 newline in field name `/usr/share/pyshared/hachoir_core/field/new_seekable_field_set.py'
Error in function:

Yritin kopioida sen. mutta puuttuikohan alusta i, eli olisiko ensimmäinen sana "installArchives".
Jos tähän löytyy joku keino, niin odottelen vielä. Muuten täytyy ilmeisesti asentaa uudelleen Ubuntu.

2182
Multimedia ja grafiikka / Vs: Blender ja Ubuntu 12.10
« : 01.03.13 - klo:08.30 »
Osastossa "Ubuntun peruskäyttö" on aika pitkä keskustelu Libreofficesta. Minä aloitin sen.

Täytyy kokeilla ladata Blender sen omilta sivuilta, jos se muuttaisi asian. Sinänsä juttu ei ole minulle ongelma, jos se korjaantuu seuraavassa versiossa kuten libreofficekin. Jälkimmäinen on hankalampi asia, ja koetan ladata ppa:n samieni ohjeiden mukaan. Otin Blenderin esille, koska ajattelin että siitä voisi olla hyötyä Ubuntun kehittelyssä. Minulta menee tosin kaikki bugit automaattisesti kehittäjille. Mutta ennen kaikkea halusin tietää, onko ongelma vain minun koneessani, vai onko se yleisempi kuten Libreooficen ongelmat?

2183
Multimedia ja grafiikka / Blender ja Ubuntu 12.10
« : 28.02.13 - klo:19.58 »
Hei
Peruskäytön puolella Libreoffice temppuilee 12.10 versiossa, ja korjaus saadaan ilmeisesti vasta 13:4 jälkeen. Mutta Blender temppuilee myös, ainakin minulla. Näyttö ei päivity ja renderöinti toimii milloin sattuu. Onko muilla ilmennyt tällaisia vikoja?
12:04 LTS versiossa ei ollut ongelmaa Blenderin kanssa. Olen koko ajan kahden vaiheilla, asentaako takaisin 12.04 vai kipristellä ja ottaa välillä windows avuksi 13:04 odotellessa. Alfa versio oli vielä niin epävakaa, etten uskalla ladata. Virtuaalisena kokeilin sitä.

2184
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Libreoffice ongelmia
« : 21.02.13 - klo:11.02 »
Minulla  on käytössä Ubuntu 12.10 ja Libreoffice 3.6.2.2. Yritin löytämäni ohjeen kautta asentaa nelosversion osoitteesta http://www.webupd8.org/2013/02/libreoffice-40-available-for-download.html saamieni ohjeiden mukaan, mutta en onnistunut. Vastaus oli liian paljo virheitä. Jostain syystä vanha versioni oli edelleen toiminnassa, vaikka annoin ohjeen mukaan komennon: sudo apt-get purge libreoffice* . Sitten purin kaikki deb-paketit kotikansiossa olevaan libreoffice/DEBS kansioon ja annoi komennon: sudo dpkg -i /libreoffice/DEBS/*.deb

Kai tässä täytyy vaan yrittää pärjäillä vanhan version kanssa.

2185
Ubuntu tietokoneissa / Libreoffice ongelmia
« : 21.02.13 - klo:09.51 »
Minua kehoitettiin avaamaan uusi aihe, kun kirjoitin ongelmista väärän aiheen alla. Libreoffice ei aina sulkeudu. Välillä se tilttaa koko näytön. Kun olin tehnyt kirjanmerkkejä asiakirjaan, uuden kirjanmerkin lisäys pani sen kelaamaan koko asiakirjan yli sata sivua. Kun kopioin toisesta tiedostosta ja peruutan toiminnon, se alkaa jälleen kelata asiakirjaa enkä voi jatkaa työtäni. Kun Libreoffice jumiutuu, joutuu pahimmassa tapauksessa käynnistämään koneen uudelleen, sillä myöskin pikanäppäimet oikkuilevat ja ctrl backspace ei aina toimi. Libreofice avaa docx tiedostoja, mutta se ei tallenna niitä yhtä tarkasti kuin Word. Ipadissa Libreofficen tekemät docx-tiedostot joko eivät avaudu tai näkyvät väärin. Osa tekstistä on mustalla peitetty. Kun avasin Wordissä (Virtuaali XP) Librenofficen tallentaman docx-tiedoston ja tallensin sen uudelleen Wordissä, ei ipad siltikään kyennyt lukemaan sitä oikein. Vasta kun kopioin koko tiedoston yli 300 sivua virtuaali Wordiin ja tallensin sen, ipad osasi lukea tiedoston oikein. (Ipadissa Drpbox,Pages, Open word etc)
Toimisiko OpenOffice.org paremmin? Tietääkö kukaan? Kävin sen sivuilla, mutta linuxille ei ollutkaan enää latausta. Tai onko Libreofficeen tulossa, ja kuinka pian päivitys, joka korjaa bugit?

2186
Libre office ei aina sulkeudu. Välillä se tilttaa koko näytön. Nyt viimeksi, kun olen tehnyt kirjanmerkkejä asiakirjaan, uuden kirjanmerkin lisäys panee sen kelaamaan koko asiakirjan yli sata sivua. Kun kopioin toisesta tiedostosta ja peruutan toiminnon, se alkaa jälleen kelata asiakirjaa enkä voi jatkaa työtäni.

Virtualboxin sain toimimaan paitsi en verkkoa. Mutta polut ihmetyttävät silti. Jotkut ohjelmat vaativat tunnustani ennen Windows-levyä (Acer) ja jotkut taas sen jälkeen. Kirjanmerkkejä joutuu siten muokkaamaan usein. Normaali käytäntö on ennen ollut /media/Acer/jotaarkka. Kde plasma näyttö on kiinnostava, mutta en oikein uskalla kokeilla sitä, kun se tuntuu sekoittavan Ubuntua, siis Unity Ubuntua.

Libre officen ongelmat tulevat esille molemmilla puolilla, ja ne alkoivat jo heti 12.10 asennuksen jälkeen. Englanninkielisillä sivuilla valitetaan samasta ongelmasta. Katsoin myös linkin, jonka anttimr ystävällisesti lähetti:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/libreoffice/+bug/1085169
Siinä ei kuitenkaan avautunut asiaan ratkaisua, mutta ongelma ei siis ole vain minulla, vaan on yleisempi.

2187
Libreoffice toimii todella niin huonosti ainakin minulla Ubuntui12.10 kanssa, että sen käyttö alkaa olla kyseenalaista. Toimisikohan Openoffise paremmin, mutta kuten täällä kirjoitettiin, pitäisi tälle avata oma aihe.
Virtualbox rupesi kenkkuilemaan vielä pahemmin kuin verkon kanssa. Asensin vaihtoehtoiseksi Ubuntu KDE plasma version. Johtuukohan siitä, että välillä ohjelmat hakevat windows levyjeni kansioita /media/jotaarkka/Acer ja välillä kuten niiden mielestäni kuuluisi /media/Acer. KDE puolella jouduin muuttamaan kirjanmerkkejä, että oikeat kansiot löytyisivät. Nyt Virtualbox ei löydä virtuaalilevyä, koska se etsii sitä osoitteesta /media/jotaarkka/Acer eikä media/Acer. En edes tiedä, mistä tuo /media/jotaarkka/Acer ontullut.
Ubuntu 12.10 tuntuu hukkaavan muutenkin  polkuja. Pikanäppäimiä työpöydille olen joutunut asentamaan ainakin 10 kertaa ja nyt ne ovat taas hukassa. Taidan vaihtaa välittömästi seuraavaan Ubuntuun, kun se ilmestyy tai sitten laitan 12.04 takaisin.

2188
Virtualboxin lataussivulla on Ubuntu 12.10:lle oma versio, jonka asensin koneelleni. Minulla oli sama ongelma jo Ubutun versiossa 12.04 LTS, jolloin käytin virtalboxin versiota Ubuntu 12.04:lle. En kuvittele, että vika välttämättä olisi 12.10 versiossa sen paremmin kuin edellisessäkään. Aikaisemmissa se vain toimi kuten kuvasin. Josssain vaiheessa halusin verkon pois päältä, kun minulla ei ollut kattavaa virusohjelmaa ja katsoin, etten tarvitse verkkoa. En muista tarkkaan, miten otin sen pois. Verkko-ongelma siis saattaa johtua joistakin tekemistäni asetuksista.
Toisaalta Ubuntun uusissa versioissa on usein bugeja, klipit ja glipit ohjelmat eivät toimineet edellisessä versiossa. Nyt Libreoffice oikkuilee siten, että en aina saa suljettua tiedostoa enkä edes lopetettua sitä valikosta, vaan napsauttamalla ristiä, joka saa ikkunan sulkeutumaan.
Minä haluaisin vain tietää, miten saisin verkon toimimaan virtualboxissa? Ja jos joku tietää lääkkeen Libreofficen oikkuiluun, olisi sekin mukavaa, vaikka vika ei kovin merkittävä olekaan.

2189
Jostain syystä en ole saanut verkkoani käynnistymään Ubuntun 12.10 virtuaali XP:ssä, vaikka olen asentanut siihen sekä sp 2:n että sp 3:n. Aikaisemmisssa versioissa 11.xx verkko meni suoraan päälle, kun valintana oli Nat. Windows väittää, että ei voi viimeistellä korjausta koska ei voi suorittaa seuraavaa toimintoa loppuun: ip-osoitteen uusiminen.

En ymmärrä, mikä on vikana? Se näkee kyllä vboxserverissä jaetut kansiot, mutta ei muuta. En halua asentaa windowsia uudestaan, koska minulla on muutama ostettu ohjelma, joihin pitäisi erikseen pyytää uudet serialit. Jouduin jo joku aika sitten tekemään sen. Muuten XP toimii normaalisti, mutta joskus, vaikakin aika harvoi, tarvitsisin verkkoa siinä.

2190
Tarkoitan jäsentämisellä "jäsennys-tilaa", jolloin yhden lauseen tai kappaleen alle liitetään eri rivejä ja niiden alle taas uusia rivejä, jos niin halutaan. Sinänsä kätevä piirre, kun valmistelee esim. luentoa tai puhetta. Minulla on valittuna tulostusasetus, jolloin ohjelman ei pitäisi tehdä automaattisesti jäsennystä, mutta jostain syystä se vain tekee.
Joudun kyllä tallentamaan sitä msword dokumenttina myös, kun vien asiakirjan esim. ipadiin.

2191
Libreoffice tuppaa jäsentämään tekemällä sisennyksiä, vaikka en halua niitä. Olen poistanut automaattisen (suoran) muotoilun monta kertaa, mutta se tulee aina takaisin. Miten siltä saisi tällaiset automaattiset muotoilut pois? Haluan itse tehdä tarvittavat muotoilut enkä käyttää joitakin toimistomuotoiluja.
Osaisiko joku neuvoa?

2192
Kiitos. Muutin asetuksia.

2193
Ajoin sen ilman ja sudon kanssa. Kokeilin kumpaakin. Ongelma löytyi Oraclen virtualbox forumilta. Mutta kyllä se oli tosi kimurainen ja koodia piti kopioida valtavasti. Osoite on: https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=7&t=53623 . Se on englanninkielinen. Jos jollakin on sama ongelma neuvon menemään kyseiselle sivulle.

(RATKAISTU) eI MAHTUNUT OTSIKKOON, mutta löytämieni ohjeiden avulla se ratkesi.

2194
Selitin jo yllä ja olen kokeillut. Log-tiedostosta löytyi selvin vastaus, mutta minua se ei ole auttanut, koska en tiedä, mitä muuta voisin tehdä. Olen asentanutkin koko virtualboxin jo uudelleen.

2195
Google docs ei pystynyt avaamaan Libreofficella kirjoitettua odt-tiedostoa. Myös MS. Word ei pitänyt siitä. Kuitenkin molemmat sanovat avaavansa odt formaatilla tehdyn tiedoston. Ilmeisesti Openoffice ja Libreofficen odt-formaateilla on eroja. Tämä teke hyvin kiusalliseksi kirjoittavalle ihmiselle esimerkiksi ipadin käytön Ubuntun kanssa. Samoin siirto Wordiin on hankalaa, sillä Libreofficen docx muoto ei toimi kunnolla. Vanha doc muodo hengittää vielä. Sama koskee Abiwordia. Kun teen esimerkiksi kirjanmerkkejä ja tallennan doc-muotoon ovat ne kadonneet, tai eivät kokonaan, mutta näyttävät paikat aivan väärin..

 Tänä päivänä tietokoneessa pitäisi olla kirjoitusohjelma, jota voit käyttää vuoroin mobiililaitteessa ja vuoroin läppärissä tai pöytäkoneessa. Verkkoratkaisu kuten Google docs on yksi ratkaisu.

Miksi odt-muotoja on kaksi: Openofficen ja Libren? Jos tämä yhteensopimattomuus johtuu Libreofficesta, kuten mielestäni nyt näyttää, on se vakava ongelma Ubuntun käyttäjille.

2196
Olen ajanut kyseisen komennon ja vastaus oli:
jotaarkka@Aspire-5950G:~$ /etc/init.d/vboxdrv setup
 * Stopping VirtualBox kernel modules                                    [ OK ]
 * Uninstalling old VirtualBox DKMS kernel modules                              /etc/init.d/vboxdrv: 304: /etc/init.d/vboxdrv: cannot create /var/log/vbox-install.log: Permission denied
                                                                         [ OK ]
 * Trying to register the VirtualBox kernel modules using DKMS                  /etc/init.d/vboxdrv: 329: /etc/init.d/vboxdrv: cannot create /var/log/vbox-install.log: Permission denied

 * Failed, trying without DKMS
 * Recompiling VirtualBox kernel modules                                        /etc/init.d/vboxdrv: 336: /etc/init.d/vboxdrv: cannot create /var/log/vbox-install.log: Permission denied

 * Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong
jotaarkka@Aspire-5950G:~$

Ja kuten kirjoitin DKMS on asennettuna. Ohjelma väittää ettei löydä kerneliä, mutta sekin on asennettuna. Asensin dkms: uudelleen, mutta sekään ei auttanut. Hakemistosta /var/log löytyvä vbox-install.log antoi seuraavat rivit:

"Uninstalling modules from DKMS
  removing old DKMS module vboxhost version  4.2.6

------------------------------
Deleting module version: 4.2.6
completely from the DKMS tree.
------------------------------
Done.
Attempting to install using DKMS

Creating symlink /var/lib/dkms/vboxhost/4.2.6/source ->
                 /usr/src/vboxhost-4.2.6

DKMS: add completed.
Failed to install using DKMS, attempting to install without
Makefile:181: *** Error: unable to find the sources of your current Linux kernel. Specify KERN_DIR=<directory> and run Make again. Seis."

Jotenkin se joko ei löydä tai väittää, että sillä ei ole oikeuksia avata kyseistä vdi-levyä.

2197
Virtualbox-4.2_4.2.6-82870~Ubuntu~quantal_amd64(1).deb ei suostu käynnistymään quantalissa, vaan herjaa kernel-modulista:
"Failed to open a session for the virtual machine VirtuaaliXP.
The virtual machine 'VirtuaaliXP' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1.

Result Code: NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Component: Machine
Interface: IMachine {22781af3-1c96-4126-9edf-67a020e0e858}"

Tähän asti virtualboxit ovat asentuneet nätisti, vaika välillä olen vahingossa kadottanut snapshotteja. Tällä kertaa se ei suostu käynnistymään, vaan tarjoaa seuraavaa ratkaisua:
The VirtualBox Linux kernel driver (vboxdrv) is either not loaded or there is a permission problem with /dev/vboxdrv. Please reinstall the kernel module by executing

'/etc/init.d/vboxdrv setup'

as root. If it is available in your distribution, you should install the DKMS package first. This package keeps track of Linux kernel changes and recompiles the vboxdrv kernel module if necessary."

Minulla on kuitenkin mainittu paketti jo asennettuna. Virtuaalikoneessa on XP sp2, ja käytän sitä suomenkieliseen tekstiskannaukseen ja joissakin tapauksissa MS Officeen. Jouduin uusimaan Windowsin joku aika sitten ja sain siihen uuden  serialin Abbyytä varten. Uudestaan pyytäminen näin pian tuntuu huonolta, enkä mielelläni asentaisi XP:tä uudestaan. Sitä paitsi tuskin tämä ongelma on siitä kiinni.

Olisin hyvin kiitollinen, jos joku osaisi auttaa.Vboxdrv ei ollut /dev kansiossa, mutta se löytyy /etc/indit.d kansiosta. Yritin asentaa menemällä kyseiseen hakemistoon ja annoin ./vboxdrv komennon. Vastaus oli sama /etc/init.d asennusohje kuin aikaisemminkin.


Muokkasin otsikkoa - ratkaistu-mahtuu mukaan -Storck



2198
Ensimmäinen vastaus. Kirjaudun sisään periaatteessa automaattisesti, avaan kirjoitusohjelman ja rupean kirjoittamaan. Avaan firefoxin toiseen työpöytään ja jatkan kirjoittamista. Yhtäkkiä huomaan, että kirjaimet katoaa, ja firefox kysyy pääsalasanaa. Tai kun kirjoitan libreofficeen ja mountaan windows puolen, niin kesken kaiken kirjoitus siirtyykin ikkunaan, jossa oyydetään sisäänkirjautumisen salasanaa, joka on minulla sama kuin sudo.

Ipad tulostaa vain airprintiä tukevalla printterillä. Se on Appplen tuote. Joisakin uusissa tuki on, mutta ei kaikissa eikä varsinkaan vanhemmissa kuten minun laserini, vaikka se on verkossa. Ongelman voi kiertää hankkimallla suoraan appstoresta tai ensin googlaamalla erilaisia malleja. Minä löysin Samsungille oman tulostinohjelman, mutta en voi tulostaa sillä esimerkiksi sähköpostia. Sitä varten hankin ohjelman Print'n share, jossa on myös sähköposti. Samoin pdf:ien tulostaminen onnistuu sillä.  Ifiles on mielestäni must. Sinne tallennetut tiedostot saa helposti avatuksi ja myös tulostetuksi. Netistä löytyy hyvät ohjeet, miten saat ipadin kytketyksi Ubuntuun. Kde puolella, se ei ole toistaiseksi onnistunut minulta.

Ipad tarjoaa monia yllätyksiä linuxiin tai windowsiin tottuneelle. Mutta on siinä paljon hyviäkin puolia!

2199
Kysyin voiko Kde plasman asentaa Ubuntun rinnalle ja sain vastauksen, että voi. Netistä löytyi ohjeet ja minulla toimi nyt vaihtoehtona Kde plasma. Käyttöönotto oli sen verran vaikeaa, että meinasin jo luopua. Muutaman tunnin pähkäiltyäni sain sen kuitenkin jotenkin toimimaan, nyt jo aika hyvin, mutta vieläkin on juttuja jotka joko eivät toimi tai sitten en osaa käyttää niitä.

Kde ei ole sinänsä sen vaikeampi kuin mikään muukaan käyttöjärjestelmä. Jos ei tunne Windowsia, saa  siinä pähkäilä yhtä lailla. Eikä kokemukseni Mac-maailmasta ole sen kumallisempi. Ipadin kanssa meni pitkään, ennen kuin sain sen toimimaan kunnolla, ja siinä on monia piirteitä, joista en pidä vieläkään. Käyttöjärjestelmästä puuttuu monia piirteitä, sillä mac-maailma ei voi mielestäni elää enää yksin verkostuneessa maailmassa. Ohjelmien pitää tukea eri formaatteja ja muitakin laitteita eikä vain Applen. Jouduin pitkään hakemaan  ja kokeilemaan eri ohjelmia ennen kuin sain printterini ja multimediafailit pelaamaan.

Ubuntu on eri ikkunointijärjestelmineen paljon helpompi vaihtoehto. Silti toivoisin, että keskityttäisiin enemmän olemassa olevien versioiden parantamiseen kuin puolem vuoden välein ilmestyviin uusiin. Vaihdoin 12.04 lts:n seuraavaan versioon, kun se rupesi takkuilemaan. Edellisen lts: kanssa kävi sama juttu, kun uusi Ubuntu versio oli ollut jo jonkin aikaa satavilla. Voi tietenkin johtua multimedia ohjelmista ja Medibuntusta. En osaa sanoa.

Glipper sen paremmin kuin klipper ei toiminut lts:sä, vaan kaatoi koneen. Nyt se saattaa toimia 10:ssä, kun Kde on asennettuna. Jos en laske mukaan pikkuvikoja, Ubuntu toimii aika hyvin Unityn alla. Olen käyttänyt sitä jo useamman vuoden, mutta kun ohjelmia on kerääntynyt paljon, sivupalkki täyttyy varsinkin kun jotkut kiinnittyvät siihen ilman lupaa. Kde plasmassa on monia hyviä puolia kuten aktiviteetit ja eri taustakuvat eri työpöydille. En kuitenkaan ole saanut aktiviteettien pikanäppäimiä toimimaan kunnolla. Välillä ne toimivat, välillä ei. Valmiustilasta Kde ei noussut, vaan jouduin käynnistämään sen uudelleen. Ipad ei myöskään tullut näkyviin Kde puolella, ja sain etsiä kauan Ubuntun sovellusvalikoimaa, joka kuitenkin lopulta löytyi.

En tiedä vielä, kumpaa rupean käyttämään jatkossa. Unityn tunnen aika hyvin sekä vanhan Gnomen. Kde oli ensimmäinen ikkunointijärjestelmä, johon tutustuin Linuxissa. Distro oli Suse. Olisikohan ollut 7 tai 8, joskus vuoden 2000 paikkeilla. Moni asia on käyttämissäni ubuntuissa parantunut. Yksi pikkuasia harmittaa jatkuvasti:Miksi salasanan vaatiminen, niin järjestelmä kuin pääsalasanan, keskeyttää muun toiminnon kuten osoitteen kirjoittamisen tai minkä tahansa kirjoittamisen. Ärsyttää kun kesken kaiken tekstii siirtyy salasaan. Sitten se pitää pyyhkiä pois ja kirjoittaa salasana, ja sen jälkeen mennä takaisin ohjelmaan, johon olin jo kirjoittamassa, ja jatkaa sitä.

Jos olis aikaa riittävästi kokeilisin vielä muitakin ikkunointijärjestelmiä. Kiinnostavaahan se on. Aivan kuin saisi uuden koneen.

2200
Voiko unityn rinnalle asentaa KDE:n tai Gnomen samalle järjestelmäosiolle, missä on Unity? Vanhemmissa versioissa minulla oli sekä Gnome että KDE asennettuna järjestelmäosiolle. Unityssäkin oli ennen vaihtoehtona Gnome. Miten on nyt?

Sivuja: 1 ... 108 109 [110] 111 112 ... 121