Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 107 108 [109] 110 111 ... 122
2161
Kiitos kaikille ja varsinkin nm. Kirjoittamasi rivi grubiin auttoi lopulta. -i915=0 toimi. Kokeilin kyllä sitä ennen muitakin vaihtoehtoja ja monta kertaa sain näytön kokonaiseksi, mutta kun käynnistin koneen uudelleen, oli taas pieni ruutu.
Ehkä resoluutio voisi olla hieman suurempikin. Nyt se on 1024x768. Se kuitenkin toimii. Yritin käyttää komentoa Xorg -configure. jonka piti rootissa luoda tiedosto xorg.conf.uusi Se ei kuitenkaan koskaan onnistunut, mutta tälläkin pärjää.

2162
Kiitos vastauksista. Asensin Lubuntu  12.04 koneeseen, sama vika: pieni ruutu näytöllä. Ja kun avaat jonkun ohjelman se ei mahdu kokonaisuudessaan siihen ruutuun. Asennuksen aikana jälleen kaikki näytti hyvältä, mutta kun kone käynnistyi uudelleen, niin pieni ruutu 640: 480. Kirjoitin muuten ensimmäisessä viestissäni resoluution väärin.
Onko nöyrryttävä ja laitettava XP takaisin. Tosin se on niin reikänen eikä sitä tueta enää, että vaihtoehto ei miellytä.
Toimisiko tällainen ohje, jonka löysin koneeltani ohjeita kansiosta:
"When the machine is started, straight after the BIOS POST screen has vanished, hold down the Shift key. You should see the GRUB boot menu.

    Boot Ubuntu in the Recovery mode and choose for:

    root     Drop to root shell prompt

    Enter: Xorg -configure (note: capital X and a space between Xorg and -configure.) The system will now create a file named /root/xorg.conf.new

    Test the new settings by following the instructions as shown in the terminal. When you see a gray screen with a mouse cursor, everything went well. Close this by pressing Ctrl + Alt + Backspace

    Enter: reboot

    Restart the machine as usual.

    Copy the contents of /root/xorg.conf.new to /etc/X11/xorg.conf

    Restart the graphical desktop (or just perform a reboot)"

Tai löytyisikö joku muu keino?

2163
Ongelma ei ollut pelkästään resoluutio, sillä myös ohjelmavalikot puuttuivat. Asensin Lubuntun sijaan Ubuntu 13.10, ja täysin sama tilanne. Sain kuitenkin päätteen esiin ja asensin synapticin. Sien kautta sain asennettua ubuntu-restricted-extras ja -addons. Se ei kuitenkaan auttanut. Klikkaamalla oikealla näppäimellä sain esille ulkoasun, ja sitä kautta pääsin ohjauspaneeliin. Näytön asetuksia en kuitenkaan pystynyt muuttamaan.

Näytönohjain on: VGA compatible controller:Intel Corporation 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device (rev 03)
Ubuntu 13.10 antaa järjestelmätiedoissa:Grafiikka VESA:Intel(r)845G/845GL/845GE/845GV Graphics

Kummallinen juttu oli ja on, että dvd-levyltä niin Lubuntussa kuin Ubuntussa näyttö toimi oikein. Kun menin Ubuntussa graafiseen vikasietotilaan, sain vihdoin näytön täyttämään koko alueen, ja ohjauspaneelin näytöt asetuksissa resoluutio oli nyt 1024x768 (4:3). Sekin on ymmärtääkseni liian pieni, mutta parempi kuin se pikkuruutu. Luulen, että käynnistettyäni koneen uudelleen, se palaa pikkuruutuun. Unity valikko ei kuitenkaan näkynyt vikasietotilassakaan.

Pitäisi ainakin tietää, millä komennolla pääsen kirjautumisruutuun? Silloin voisin vaihtaa ehkä Gnomeen tai johonkin kevyempään displaymanageriin. Mikähän se on suomeksi. Xorgin editoiminen voisi auttaa, mutta tässä versiossa ei ole xorgia, ja minun pitäisi saada joltain malli siihen, sillä aina kun olen aikaisemmissa versioissa välillä joutunut editoimaan ohje löytyi netistä.

Komentoja pitäisi osata, ctrl+backspace ei toimi, ja kun valikkoa ei ole , en pääse kirjautumaan ulos. Tätä kirjoitan siis omalla koneellani, toinen kone on vieressäni.

2164
Asensin erään ystäväni vanhaan Fujitsu koneeseen Lubuntu 13.10. Asennus sujui hyvin, mutta kun kone käynnistyi uudelleen pyöri Lubuntu vain 625:480 resoluutiolla, eli se oli ikäänkuin ikkuna läppärin näytöllä. Koneessa on ram muistia vain 512 megaa, mutta asensin saman Lubuntu version vanhaan Acerin miniläppäriin, jossa muistia oli saman verran. Siinä kaikki toimii ok. Koska itse olen käyttänyt toistakymmentä vuota Ubuntua, en tunne Lubuntua vielä oikeastaan ollenkaan.

Voiko siihen asentaa jostain uuden näytönohjain ajurin? Pystyykö siihen asentamaan Ubuntun viimeisen version?

2165
Kirjauduin Vieras nimellä, ja yritin tehdä kirjanmerkin ensin musiikki-, sitten latauskansioon. Valikossa se pysyi harmaana. Voisiko työpöytäjärjestelmän asentaa uudelleen?

2166
Olen kyllä tyhjentänyt kotikansion muutamaan kertaan, mutta kopioinut takaisin Thunderbirdin, Mozillan ja Kdenlive piilokansiot. Varsinkin sähköposti on tietenkin tarpeellinen. Jos tyhjennän kotikansion, ja kopioin uuteen Thunderbirdin piilokansion, niin voiko sekin vaikuttaa järjestelmän toimintaa?

2167
Muutin hieman aiheen otsikkoa ja lisäsin siihen "vai isoja". Sain siis kuten yllä kuvasin suhteellisen pienellä vaivalla kirjanmerkkini takaisin sivupaneeliin. Tänään yritin tehdä uuden kirjanmerkin, mutta se ei onnistunut. Kyseinen kohta pysyi valikossa harmaana eikä näppäinkomentokaan toiminut. Thunderbirdissä en saa esim. Amazonin viestiä poistetuksi hiiren oikealla tai del näppäimellä edelleenkään. Shift+del toimii. Onkohan järjestelmässäni joku isompi vika? Minulla on aika paljon ohjelmia, enkä kovin mielelläni asenna järjestelmää uusiksi. Varmuuskopio ei auta, jos vika on järjestelmässä. Kotikansio ja windows-osio tietenkin pysyvät. Mutta mitenkä voisin jäljittää kyseisiä vikoja ilman uudelleenasennusta?

Kiitos muuten vinkistä toucpadin poistamisesta käytöstä. Siinä on vain se huono puoli, että jos matkalla käytän konetta eikä hiiri satu olemaan mukana, niin mitä sitten? No voin ehkä siirtymällä pääkäyttäjän päätteeseen palauttaa touchpadin päälle, mutta se on turhan monimutkaista. "SynPS/2 Synaptics Touchpad" niminen ohjelma on kuitenkin kätevämpi, koska se laitetaan hiirellä päälle koneen käynnistyttyä. Toivoisin vain, että Canonical kehittäisi ohjauspaneelin ohjelman, joka antaisi valita option: "kun hiiri kytketään koneeseen, menee touchpad pois päältä". Sellainen valinta on esim. Windowsissa.

Vielä kirjanmerkki ongelmaan. Pitäisikö kokeilla jotain muuta tiedostonhallinta ohjelmaa kuin Nautilusta?

Pari tuntia myöhemmin, kun oli kirjoittanut yllä olevan. Oracle Virtualbox ei enää löydä usb:tä. Nää ei tunnu enää pikkuvioilta. Kyllä Ubuntu huomaa ne, ja avaa ikkunan, jossa kerrotaan, että Ubuntu kohtasi sisäisen virheen. Niitä on tullut roppakaupalla enkä enää jaksa raportoida jokaista erikseen. Enpä muista, että minulla olisi ollut minkään Ubuntu-version kanssa näin paljon ongelmia. Muta kun tein puhtaan asennuksen, niin en ole varma auttaako edes uudelleen asentaminen. Koneeni ei ole kovin iäkäs. Prosessoreita on neljä. Quatro core. Ja muistia 16 gigaa. En ymmärrä, missä mättää.

2168
Perussyy lts-version vaihtamisessa 13.04 versioon oli, että edellisessä oli isoja ongelmia libreofficen kanssa. Kirjoitinkin niistä silloin tälle palstalle. Toinen syy oli, että uusien päivitysten myötä lts alkoi takkuilla. 13.04:ssä oli alussa ongelmia, mutta jonkun ajan jälkeen se toimi normaalisti. Oikeastaan en päivittänyt, vaan tein puhtaan asennuksen kuten seuraavaankin versioon. Vain sähköpostikansiot, winen kansiota  ja muita sen tapaisia kansioita palautin kotihakemistoon. 13.10:een menin ensin päivityksen kautta, ja kun ongelmia alkoi esiintyä, tein puhtaan asennuksen.
En tiedä, mistä ongelmat johtuvat. Thunderbird ei anna poistaa mailia hiirellä eikä del-näppäimellä, mutta shift+del toimii. Kirjanmerkit toimii pienen klikkailun jälkeen kuten kirjoitin. Samoin touchpadin poistaminen käytöstä. Libreoffice toimii paremmin nyt, mutta siinä on edelleen joitakin yhteensopivuus ongelmia docx-muodon kanssa. Siinä suhteessa Openoffice.org on parempi.
Mutta olen käyttänyt Ubuntua jo niin monta vuotta, että en ihan helposti vaihda toiseen käyttöjärjestelmään, vaikka huomasinkin yhdessä julkistamistilaisuudessa, että monilla Ubuntu-miehillä oli Apple.
En ole atk-ammattilainen, enkä osaa tarkemmin selittää kyseisiä pikkuvikoja, mutta otin niitä esille, koska joku ehkä voi kiinnittää niihinkin huomiota seuraavaa jakelua kehitettäessä.

2169
Ilmeisesti kukaan ei ole keksinyt ratkaisua kirjoittamiini pikkuvikoihin. Niitä kuitenkin pulpahtelee lisää ja jotkut ovat tosi harmittavia. Unity launcherin ikonit menivät harmaiksi. Tappamalla X, ne palasivat ennalleen. Kdenlive ei anna pikanäppäinkomennolla ctrl+shift+F kokoruututilaa projektimonitorille. Kun klikkailin useamman kerran Kdenlive hyytyi ja taas piti tappaa X.

Minulla on useimmiten, kun olen asentanut uuden version Ubuntusta, tullut ei nyt juuri samanlaisia, mutta erilaisia vikoja. Joskus suurempia, joskus pienempiä. Kyllä ne yleensä ovat vähitellen poistuneet. 13.04 versiossa ei ollut enää vikoja kun vaihdoin 13.10:een. Tai en ainakaan huomannut sellaisia.

Olisi kiva tietää, olenko minä ainoa, jolla on tällaisia kokemuksia, vai onko muillakin? Ja jos on, mitä niille pitäisi tehdä?

2170
Siirryttyäni käyttämään Ubuntu 13.10 versiota nautilus kaatuu, kun klikkaan vanhoja kirjanmerkkejäni. Normaalisti ennen mountasin windows-levyn, minkä jälkeen tekemäni kirjanmerkit ilmestyivät nautiluksen sivupaneeliin. Nyt ne eivät ilmesty, mutta saan ne esille valitsemalla valikosta kirjanmerkit. Kun klikkaan avatakseni jonkun niistä, nautilus kaatuu. Kun käynnistän sen uudelleen kirjanmerkkini ovat sivupaneelissa kuten ennenkin ja toimivat. Ei kauhean hankala, mutta pikkuvika kumminkin ja olisi kiva saada se pois.

Toinen pikkuongelma on touchpadin ottaminen pois käytöstä, kun hiiri on kytketty. Touchpadin meneminen pois kirjoittaessa ei ole minulla koskaan toiminut Ubuntussa. Siksi olen aina ladannut jonkun ohjelman, jolla sen sai kytkettyä pois. Nyt ohjelmana on gpointing devices. Siinä voi kytkeä touchpadin pois käytöstä. Kun käynnistät koneen seuraavan kerran, touchpad on jälleen käytössä, joten sinun pitää ensin ottaa pois valintasi "disable touchpad", sitten klikata johonkin ohjelmaikkunassa, ja sen jälkeen klikata uudelleen "disable touchpad" valintaa, minkä jälkeen homma toimii. Sekään ei ole kovin iso ongelma, mutta eikö Ubuntun ohjelmista löytyisi sellaista valintaa, että kun kytket hiiren koneeseen, niin touchpad menee pois päältä. Windowsissa sen on kontrollipanelissa. Applesta en tiedä.

Jos kyseisiin ongelmiin ei löydy ratkaisua, olisi hyvä jonkun asiaa tuntevan vihjata siitä Ubuntun tekijöille. Touchpadin kytkeytyminen pois päältä liitettäessä hiiri koneeseen olisi pieni, mutta hyvä parannus.

Läppärini on Acer Aspire 5950G, 16 gb ram muistia, Intel® Core™ i7-2670QM CPU @ 2.20GHz × 8 , Gallium 0.4 on AMD JUNIPER Käyttöjärjestelmä 64-bit.


2171
Kiitos tiedosta. Tähän työhön, mitä nyt teen, käytän Kdenliveä, koska saan opasteilla merkittyä, missä kohtaa mikin on nauhalla. Kokeilen myöhemmin apportin poistamista. Entä Ardour verrattuna Audacityyn? Kumpaa kannattaisi käyttää äänitiedostojen muokkaukseen?

2172
Multimedia ja grafiikka / Audacity jumittuu Ubuntu 13.10
« : 14.11.13 - klo:14.35 »
Audacity tuntuu kätevältä ohjelmalta, jos se ei jumittuisi niin helposti. Kun klikkaa hiirellä vahingossa joko väärään paikkaan tai jonkun prosessin vielä ollessa käynnissä se jumittuu ja menee harmaaksi. Toistaiseksi en ole löytänyt muuta keinoa kuin pakottaa sulkeminen, ja käynnistää ohjelma uudestaan. Käytän tosiasiassa hyvin rajoitetusti sen mahdollisuuksia. Lähinnä yhdistelen äänitiedostoja, mutta työ katkeaa liian usein.

Tätä kirjoittaessani huomasin osan tekstiä kadonneen. Ajattelin kirjoittaa sen uudestaan, mutta se ilmestyikin näkyviin. Voisiko vika olla videoajurissa myös Audacityn kohdalla?

2173
Valitettavasti poistin vanhan Digikamin. Suljin koneen ja ajattelin, että katselen seuraavana päivänä, onko tullut vastauksia.Ubuntu ei seuraavana päivänä suostunut aukeamaan. Tein kaikki mahdolliset tarkistukset lisävalinnoissa, mutta ne eivät auttaneet, joten tein puhtaan asennuksen järjestelmäosiolleni. Se vei tietysti vähän aikaa, mutta ei kovin paljon, koska homeosiossa oli tarvittavat tiedot. Asensin vain käyttämäni ohjelmat uudestaan. Joten sen sivun ohjeessa olettaisin, että on jotain vikaa vikaa koska se kaatoi koko järjestelmän.

Gthumb on hyvä ohjelma ja käytän sitä skannattujen asiakirjojen kommentoimiseen. Joskus valokuviinkin. En ole viitsinyt koskaan järjestää kunnolla kaikkia valokuviani, vaikka minulla on useampia kansioita, mutta kiireessä niihinkin on tullut vääriä kuvia. Siksi päätin, että nyt järjestän ne kunnolla ja kokeilin eri ohjelmia. Digikam on mielestäni ylivoimaisesti paras, koska siinä on sisään rakennettuna hyvät korjaustyökalut. Kaatuminen hämmästytti, koska ei sellaista ole minulle ennen sattunut. Ja kuten kirjoitin, joidenkin päivitysten jälkeen se ei ainakaan pariin päivään kaatunut. Kuvien vieminen facebookin ei sen sijaan onnistunut. FB valitti plugineista. Versiossa 3.50 piti lukemani mukaan olla uudet kipi-pluginit ja siksi yritin asentaa sen. Nyt asennan Digikamin sovellusvarastosta. Mutta kiitos kaikille ystävällisistä neuvoista.

2174
Hei, kiitos vinkistä. Kävin sivulla ja asensin ohjeiden mukaan. Pääsin melkein loppuun, mutta kun deb-paketti piti asentaa, järjestelmä ilmoitti: "Käsittelyssä tapahtui liian monta virhettä" ja ilmoitti paketin nimen "digikam3.5_20131111-1.deb". Yritin vielä asentaa sen sovellusvalikoiman kautta, ja se ilmoitti, että paketti on heikkolaatuinen ja että se voi aiheuttaa vakavia virheitä järjestelmällesi. En yrittänyt enää.
Voinko asentaa takaisin ohjelmalähteissä olevan digikamin, vain pitääkö minun tehdä jotain sitä ennen?

Asennus tapahtui /Downloads/digikam-3.5.0 hakemistoon. Riittääkö sen poistaminen?

2175
Viimeisen päivityksen jälkeen Digikam on pysynyt pystyssä. Seuraan tilannetta. Toivottavasti pysyy edelleen, jahka teen isompia tiedonsiirtoja.

2176
Digikam kaatuu Ubuntu 13.10 versiossa. Minulla on käytössäni päivitys 13.04 versiosta, mutta näkyy netissä olevan muutenkin aika paljon valituksia. Sääli, koska digikam on hyvä ohjelma. Shotwellin ominaisuudet ovat hyvin rajoitetut siihen verrattuna. Ellei kukaan tiedä jotain taikatemppua, millä sen saisi pysymään pystyssä. Se toimii kyllä pari minuuttia, mutta sen jälkeen menee harmaaksi ja jumittuu.

Onko jollakin kokemuksia fotoxx ja F.spot ohjelmista?

2177
Päivitin Ubuntu 13.04 uuteen versioon, kun sitä tarjottiin. Kaikki onnistui ilmeisesti hyvin, koska olen toistaiseksi törmännyt vain yhteen pikkuongelmaan tai ehkä paremminkin kauneusvirheeseen. Olen tehnyt kirjanmerkkejä eri kansioihin ja ne näkyvät tiedostohallinnan sivupaneelissa. Päivityksen jälkeen ne eivät ilmestyneetkään siihen. Ne viittaavat windows-partitiolla oleviin kansioihin, ja ne tulevat tavallisesti esille, kun mountaan kyseisen levyn sivupaneelista. Päivityksen jälkeen eivät tulleet. Ajattelin tehdä ne nopeasti uudelleen, mutta kirjanmerkkien tekeminen kyseisiin kansioihin ei onnistunut. Silloin oivalsin, että niiden täytyy olla edelleen olemassa. Valitsin tiedostovalikosta kirjanmerkit, ja siellähän ne olivat. Kaikki aukesivat yhdessä laatikossa, ja kun klikkasin yhtä niistä, nautilus sulkeutui silmänräpäyksessä. Kun avasin ohjelman uudelleen, kirjanmerkit olivat sivupaneelissa kuten ennenkin.

Näin tapahtuu joka kerta, kun käynnistän järjestelmän. Ongelma ei ole suuri, mutta olisi kiva tietää, mistä se johtuu ja miten sen saisi pois? Joku ohjelmointia tunteva käyttäjä tai moderaattori voisi ehkä opastaa. Kiitän jo etukäteen.

2178
Poistin Thunderbirdin kokonaan. Siirsin piilotetun tiedoston ".thunderbird" toiseen paikkaan, Käynnistin koneen uudelleen ja asensin Thunderbirdin, Sen jälkeen kopioin mailitiedostot ja local foldersit uuteen Thunderbirdin piilotettuun hakemistoon. Ja kaikki on nyt ainakin suurin piirtein kunnossa. Päivitys Ubuntun viimeiseenkin versioon onnistui ilman suurempia ongelmia.

2179
Poistin lightning tiedostoja ja kansioita, mutta taisi mennä muutakin. Palautin backupista kotihakemiston, mutta en huomannut poistaa ennen sitä .thunderbird hakemistoa. Sain kuitenkin ohjelman toimimaan jotenkin. Lightning oli kadonnut, mutta en saanut miltään tililtä "saapuneet" kansiota avautumaan, vaan katseluikkunassa oli stabiilina tilistä riippumatta yleinen sivu Thunderbird sähköposti.
Saan kuitenkin avattua saapuneet kansioita klikkaamalla oikeata hiirinäppäintä ja valitsemalla ne uuteen välilehteen. Silti aika tyhmää.

2180
Asensin Thunderbirdin lisäosan Thunderbirdin kautta. Se meni vielä ok. Sitten yritin saada sen synkkaamaan goglen kalenterin kanssa. Ohjeet löytyivät googlen kautta ja asensin oman kalenterini. Sekin toimi. Sitten asensin vielä vaimoni kalenterin, jonka olimme jakaneet googlessa, koska hänen merkintänsä eivät näkyneet Lightningissä. Asennus kysyi salasanaa ja annoin vaimoni google-salasanan. Käynnistin ohjelman uudelleen, jolloin se kysyi pääsalasanaa. Mutta ohjelmalle ei enää riittänyt yksi ikkuna vaan niitä tuli useampia.

Ubuntussa on hieman hankalaa, kun salasanaa kysytään, ei aina tiedä, mitä tarkoitetaan. Minulla on kirjautumissalasana, järjestelmän oletussalasana, ja sitten vielä erikseen Thunderbirdin pääsalasana. Oletussalasana on oikeastaan tullut vahingossa jostain aikaisemmasta Ubuntuversiosta, mutta se ei ole haitannut.

Kirjoitin siis thunderbirdiin ensin sen pääsalasanan nelisen kertaa kunnes viimeisessä ikkunassa ohjelma jumittui. Lopetin ohjelman ja käynnistin uudelleen, ja kokeilin nyt oletussalasanaa, sama juttu. Taas piti ohjelma lopettaa. Käynnistin varmuuden vuoksi koko koneen uudelleen. Kun käynnistin Thunderbirdin käytin sisäänkirjautumisen salasanaa, joka on järjestelmän varsinainen pääsalasana, minkä avulla voin asentaa ja poistaa ohjelmia. Jällen Thunderbird jumiutui. Yritin poistaa lisäosan Ubuntun sovellusvalikoiman kautta, ei vaikutusta. Menin synapticiin ja poistin kaiken mikä viittasi Thunderbirdin ja käynnistin koneen uudelleen.  asensin Thunderbirdin, mutta lightning oli siellä edelleen.

Sitten huomasin synapticissa lightning lisäosan. Asensin sen, ei vaikutusta. Poistin sen, ei vaikutusta. Käynnistin koneen moneen kertaan ja tässähän on aikaa kulunut mukavasti, vaikka olin kyllä suunnitellut tekeväni jotain aivan muuta. Ilman sähköpostiohjelmaa en voi käyttää Ubuntua, joten pitääkö minun tehdä puhdas asennus, vai onko joku keino saada Thunderbird toimimaan?

Sivuja: 1 ... 107 108 [109] 110 111 ... 122