Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 107 108 [109] 110 111 ... 121
2161
Multimedia ja grafiikka / Multimedia dvd poltto
« : 22.08.13 - klo:10.37 »
DVD-Styler ei avaa polttoohjelmaa. Siihen asti kaikki tuntuu toimivan ok. Kdenlive on erinomainen videoeditoinnissa, mutta kun dvd:n yrittää polttaa dvdauthor kaatuu eikä poltto onnistu. Kirjoitin joskus aikaisemmin tästä myös, mutta kuvittelin, että ongelma olisi saatu korjatuksi.

Minä en tiedä miten Ubuntussa voisi tehdä multimedia-dvd:een? Voihan olla, että Kdenlive osaisi polttaa Kubuntussa, mutta minulla ei ole sitä nyt koneellani. Kokeilin Kubuntua aikaisemmin, mutta en ainakaan silloin päässyt sinuiksi sen kanssa. Ehkä se johtui vain siitä, että olen tottunut Unityn ja Gnomen käyttäjä. Tosin jälkimmäistäkään en ole avannut pitkään aikaan.

Jos joku tietää ratkaisun, olisin kiitollinen. Nyt täytyy polttaa Winowsissa ja käyttää Kdenlivellä editoimaani mpg-tiedostoa.

2162
Kiitos kaikille

Sain valikon toimimaan. Minulla vain ei ollut maalla boot repair levyä, mutta onnistuin ilman sitä. Asensin kuitenkin ohjelman varmuuden vuoksi koneelleni.
Luulen vian johtuneen vanhasta vga-monitoristani. Kun irrotin sen, sain valikon näkyviin. Voihan olla, että vika ilmenee vielä, mutta kirjoitan nyt "Ratkaistu".

2163
Koneessani Acer 5950G, Ubuntu 13:04 grub valikko ei usein ilmesty näkyviin. Ongelma alkoi jonkun päivityksen jälkeen. Valikossa on windowsin lisäksi tietysti myös Ubuntun toipumistila, joten en saa sitäkään näkyviin. Välillä tosin valikko tulee näkyviin, kun irroitan ulkopuolisen monitorin (mökillämme on vanha vga-liittimellä yhdistettävä monitori). Mutta sekään ei aina auta.

Olen päivittänyt grubin "sudo update-grub" ja "grep DEFAULTt /etc/default/grub". Komento update-grub näyttää kaikki, mitä valikossa kuuluukin olla. Grep komento antaa tuloksen:

jotaarkka@ThaliaG2:~$ grep DEFAULT /etc/default/grub
GRUB_DEFAULT=0
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

Muistaakseeni jotain näppäintä painamalla valikon pitäisi tulla näkyviin. Kokeilin shiftiä, mutta se ei auttanut. Ubuntu käynnistyy myös erittäin hitaasti. Kuvan yläreunaan ilmestyy pitkän odotuksen jälkeen jotain pientä tekstiä, jota en ehdi lukea, sitten on taas taukoa ja kun käynnistäminen varsinaisesti alkaa, on nopeus normaali.

2164
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu One ja Windows partitio
« : 19.07.13 - klo:10.49 »
Kiitos linkistä, mutta ongelmani on siinä, että kun tallennan windows-partitiolla olevaan kansioon, Ubuntu One ei hyväksy sitä. Kansion pitää olla /Koti kansion alikansio. Siksi olen toistaiseksi käyttänyt aina, kun muistan lucky-bk ohjelmaa synkronoimaan kyseisen kansion Ubuntu Oneen. En ole myöskään löytänyt Openofficesta asetusta, joka tekisi automaattisesti varmuuskopion Ubuntu levylle määräämääni kansioon.

2165
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu One ja Windows partitio
« : 05.07.13 - klo:13.16 »
Kiitos neuvosta. Valitettavasti se ei auttanut minun ongelmaani. Minulla on double boot, josta voi valita windowsin (7 premium) tai Ubuntu 13.04. Windows partitio on minulla suurin, koska Windows ei pysry lukemaan Ubuntu partitiota (ext4). Home ei ole kovin suuri. Käytän sitä enimmäkseen väliaikaisiin tallennuksiin, ja siihen, mitä asentamani ohjelmat tallentavat. Posti on varsinaisesti Ubuntu puolella.

Kun asensin Windowsiin Ubuntu onen, se varmuuskopioi Ubuntu oneen kansion, jonka määrittelin windowsissa. Käytän samoja kansioita Ubuntun puolella, ja haluaisin, kun muutan tiedostoja, että ne kopioituisivat automaattisesti Ubuntu oneen ja olisivat minulla käytettävissä kaikilla koneilla. Silloin kun olen Windowsissa, mikä tapahtuu aika harvoin, tiedostot kopioituvat. Mutta tallentaessani samaan windows-kansioon Ubuntu-puolella, ne eivät kopioidu, kosa Ubuntu one ei synckronoi Windows partitiolla olevia tiedostoja muuta kuin Windowsissa. Tämä ei mielestäni ole kovin kätevää. Myöskään Dropboxissa ei voi Ubuntua käyttäessä synkronoida windows-partitiolla olevaa kansiota. Koska joskus kuitenkin tarvitsen Windowsia eimerkiksi raskaampaa editointiohjelmaa tai textinlukuohjelmaa varten, en halua muuttaa windowsin partitiota Ubuntun ext4:ksi.

Tietäisikö joku tähän ongelmaan ratkaisun?


2166
Kysyisin Teamvieweristä, onko se turvallinen Ubuntussa? Ja toinen kysymys, pitäisikö käyttää jotain internet security-ohjelmaa, ja jos pitää, niin mikä olisi hyvä? Windows puolella minulla on fsecure, vaikka käytän windowsia aika harvoin.

2167
Rsync toimii ja käytin sitä. Se ei kuitenkaan ole Lucky backupin tarkoitus. Laitoin viestin kehittäjälle. Kiitos kaikille. Tämä on minun puolestani ratkaistu.

2168
Ubuntu One toimii myös windowsissa ja synkronoi valitsemani kansion. Hienoa! Mutta kun käytän samaa kansiota myös linux-puolella, jossa työskentelen eniten, se ei suostu synkronoimaan sitä. Voiko Ubuntussa jollain kikalla asettaa Ubuntu Onen synkronoimaan kansion windows partitiossa?

Nyt joudun käyttämään enimmäkseen dropboxia, jossa tila alkaa käydä jo vähiin. Ipadin kassa on myös ongelma, koska Uuntu one app ainakin minun padissani (uusin) toimii milloin toimii eikä siihen voi luottaa.

2169
Hei

Jätin väliin koko lucky-bk ohjelman, mutta palasin nyt kokeilemaan, josko toimisi. Sama juttu kuin aikaisemmin: usb name New Volume  ei mountattu, vaika se oli, kuten alla olevasta näkyy.
"jotaarkka@ThaliaG2:~$ cd /media
jotaarkka@ThaliaG2:/media$ ls
jotaarkka
jotaarkka@ThaliaG2:/media$ cd jotaarkka
jotaarkka@ThaliaG2:/media/jotaarkka$ ls
3392-2ECB  Acer  LaCie  New Volume
jotaarkka@ThaliaG2:/media/jotaarkka$
jotaarkka@ThaliaG2:/media/jotaarkka$ cd New\ Volume/
jotaarkka@ThaliaG2:/media/jotaarkka/New Volume$"

Kun klikkasin "Validate", tuli vastaus:
"All declared fields of the task properties seem to be ok"
Mutta bk ei toiminut. Vasta kun klikkasin validate-ikkunassa kopioi komento leikepöydälle, ja siitä liitin sen päätteeseen, sain bk:n toimimaan. Nyt se raksuttaa.

Mutta eihän grafisella käyttöliittymällä varustetun ohjelman pitäisi näin toimia, vaikka se pohjautuukin r-sync ohjelmaan. Viisaammat voisivat ilmoittaa tästä. Annan kyllä aina Ubuntun ilmoitella automaattisesti ongelmista, jos niitä tulee eteen.

2170
Käytän Unitya, Ubuntu 13.04. Kokeilin sekä windows-puolen levyä että ulkoista usb-levyä. Kummankin kohdalla Lucky bk valittaa, että levy ei ole mountattu. Usbi-levyn mountaan vain kun tarvitsen sitä, window-levyn mountaa yleensä käynnistettyäni järjestelmän. En muista enää, miten sen voisi liittää fstabiin.
Yritin kokeilla ensin unmount komentoa, mutta sellaista ei ilmeisesti ole. Sitten irrotin nautiluksessa windows-levyn ja yritin mountata sen komennolla mount. Ilmeisesti sekin oli väärin, sillä tuli ilmoitus, että sellaista tiedostoa ei ole fstabissa. Katsoin geditillä fstabin, ja siellä olivat vain linux-osiot. UUID jne.
Voisin kyllä laittaa windows-levyn fstabiin. Saisikohan sen UUID:n gpartedillä? Mutta haluaisin oikeastaan mieluummin käyttää usbi-levyä enkä ladata sitä fstabiin. Mikä neuvoksi?

2171
Hei

Mistäköhän voi olla kiinni, että lucky bk ei hyväksy widowsin puolella olevan hakemiston varmuuskopioimista. Olen käyttänyt sitä aikaisemmissa versioissa, eikä ongelmaa ole ollut. Eikä järjestelmän Deja Dupkaan suostu tekemään varmuuskopiota Ubuntu oneen. Tai ainakin se vaatii salasanaa uudestaan ja uudestaan. Enkä oikein tiedä haluaako se sudoa, vai salasanan, jonka annoin sille, vai launchpadin salasanan? Muuten uusi versio tuntuu mukavalta, ja Libreofficekin toimii kunnolla.

2172
Vielä. Anteeksi en huomannut, että otsikko oli LibreOffice Calc. Minun ongelmani oli Writeri'ssa.

2173
Minulla menee lyhyistäkin huomatuksista Libre Office tukkoon. Se ikään kuin tilttaa tai paremminkin jähmettyy eikä anna tehdä uusia huomautuksia, ei myöskään sammuttaa normaalisti ohjelmaa. Pikanäppäin huomautukselle ei pelaa. Kun käynnistän Libren uudelleen, se toimii taas vähän aikaa. En voi työskennellä näin. PPa  uudesta versiosta olisi ehkä mahdollista laittaa ohjelmalähteisiin, mutta en ole uskaltanut tehdä sitä. Vaihdan windows puolelle, jossa OpenOfficeorg toimii moitteettomasti. Kokeilen kun ehdin virtuaali Ubuntulla 13.04, josko Libre toimisi siinä paremmin.

2174
Ubuntu tietokoneissa / Jaettu ssl tai tls suojaus
« : 24.03.13 - klo:12.16 »
Sähköposti ohjelmat eri koneissa valittivat ssl suojauksesta, kun muutin palveluntarjoajaa. Minun piti vahvistaa poikkeus. Kirjoitin siitä palveluntarjoajalle, joka vastasi, että he käyttävät webhotellissa jaettua ssl-suojausta, joka on asiakkaille ilmainen. Varmennettu ssl-suojaus pitää tilata erikseen.

Onko jaetttu ssl-suojaus riittävä normaaliin sähköpostiliikenteeseen? Voiko silloin esim. lähettää toiselle tilinumeron? Ja mitä jaettu ssl-suojaus käytännössä tarkoittaa?

2175
Minun Ubuntu versio 12.10 ja puhdas asennus. Tosin olen myös asentanut medibuntun ajureita. Luin bugit linkistä. Minä käytän pikanäppäimiä vain työpöytien välillä siirtymisessä. Tietysti myös unityn pikanäppäimiä, mutta ne ovat ainakin toistaiseksi toimineet hyvin.

2176
Siirtymisen pikanäppäimet lakkaavat toimimasta yleensä muutaman päivän päästä. En ole laittanut ylös, kuinka kauan ne pysyvät, mutta olen joutunut uusimaan ne monen monta kertaa. Käytän neljää työpytää, ja olen laittanut pikanäppäimet ctrl+1, ctrl+2 jne. Ne on tietysti helppo laittaa uudelleen, mutta joku bugi tuossa luultavasti on. Vai olisiko ne varattu järjestelmälle tai jollekin toiselle ohjelmalle. Asentaessa ei kuitenkaan tule mitään varoitusta, ja ne toimivat moitteettomasti kunnes taas lakkaavat toimimasta. En osa sanoa mitään syytä, miksi ne yhtäkkiä eivät olekaan käytössä.

Olisin tietysti voinut ilmoittaa tästä aikaisemminkin, mutta se on jäänyt tekemättä, vaikka ongelma on ollut jo joulukuusta alkaen. Ennen käytin yhdistelmää ctrl+alt+1 jne. Kun loukkasin toisen käteni, siirryin käyttämään yllä mainittuja näppäimiä, ja ne tuntuivat oikeastaan kätevimmiltä.

Kun pikanäppäimet lakkaavat toimimasta, ei tule mitään virheilmoitusta, joten automaattinen raportointi ei ole toiminut niiden suhteen. Jos tämä vika on yleinen, olisi varmaan hyvä saattaa se kehittäjien tietoon.

2177
"Juyli", olet varmasti oikeassa salasanan perimmäisen idean suhteen, mutta tuntuu aika järjettömältä tällaisen vaihingon sattuessa lähettää vanha kone, josta tuskin kukaan maksaisi edes sataa euroa, maahantuojan huoltoon, jonka hinta ainakin Gigantin mukaan olisi sitä luokkaa.
Siksi "kamaran" idea tuntuu varteenotettavalta vaihtoehdolta, joskin sekin ymmärtääkseni merkitsee koneen avaamista, joka saattaa olla aika hankala juttu sellaiseen tottumattomalle.
Olisiko mahdollista päästä asentamaan verkon kautta, jos molemmat koneet kytketään samaan langalliseen verkkoon? Ohittaisiko verkko "grub escuen"? Ajatus taitaa olla aika epätoivoinen, mutta kysynpä kuitenkin.

2178
Miniläppärissäni jouduin käynnistämään X.n päätteen kautta korjailtuani sitä jotenkin väärin. Minulle se oli vielä OK, mutta vaimolleni hankalaa. Yritin asentaa usbin kautta Ubuntun, mutta tikku ei suostunut käynnistymään. Olin pari vuotta sitten Venäjällä käydessäni asentanut biosiin salasanan, jota en enää millään muista, joten en pääse setupissa muuttamaan boottijärjestystä eikä F8 tai F12 tuo menuuta esille..
Kone on HP miniläppäri eli Acer Aspiren tekniikka, 1 giga muistia ja kovalevy (muiostaakseni 160 gigaa), Menin Windowsiin (Windows 7, Home) ja typeryydessäni poistin siellä koko linux osion, koska tiedostot olivat tallessa. Kun sammutin koneen, muistin että nyt taisi käydä hullusti ja niin kävikin. Näytölle tulee vain:
error: no such partition
grub rescue>

Kokeilin boot repairia, kokeilin super grub2 diskiä, mikään ei auttanut. Sitä ennen luin keskustelut aiheesta, mutta en löytänyt sieltäkään apua. Biosin salasanan saisi ehkä pois jos irrottaisi sen patterin ja antaisi jäähtyä pari päivää, mutta olen aika kömpelö enkä ole varma edes missä se patteri on. Pöytäkoneessa olen joskus poistanut sen ja pannut uudelleen paikalleen, mutta miniläppäri on eri asia.

Annoin lopulta crub rescuen jälkeen ls komennon ja sain tulokseksi:
(hd0) (hd0,msdos5) (hd0,msdos2) (hd0),msdos1) ja lopuksi seuraavalla rivillä: grub rescue

Windows oli kunnossa. Voisiko sen käynnistää jollain komennolla? Tai onko ylipäänsä mitään keinoa päästä windowsiin tai sitten reseoida biosin salasana?

2179
Kiitos. Homma toimii.

2180
Minulla oli winen c-levyllä vanhoja ohjelmia, jotka eivät enää toimineet kunnolla. Tyhjensin koko .wine hakemiston ja poistin sen, mikä ilmeisesti oli virhe. Yritin asentaa winen uudelleen. Merkitsin ensin asennettavaksi jonkun wine kde paketin. Wine ei asentunut. Ajattelin, että syy on siinä paketissa joka viittasi KDE ympäristöön. Aioin poistaa sen, mutta silloin tuli ilmoitus, että koko plasmanäyttö poistetaan. Minulla on valittavana KDE-plasma, jota olen kokeillut jonkin aikaa. Unity on varsinainen työpöytäympäristöni. En saanut winea asennetuksi, koska se vain ilmoitti, että kaikki paketit eivät asentuneet. Sen jälkeen huomasin, että päivityksiä on saatavilla, mutta nekään eivät asentuneet. Valitsin bootin lisävalinnoissa "korjaa rikkinäiset paketit". Ei auttanut. Seuraavalla kerralla ajoin fsck-ohjelman, mutta sekään ei auttanut. Kun käynnistin päivityksen uudelleen, tuli seuraava ilmoitus:

nstallArchives() failed: Esirtlidn paketteja...
Esirtlidn paketteja...
Esirtlidn paketteja...
Esirtlidn paketteja...
dpkg: error: parsing file '/var/lib/dpkg/available' near line 0:
 newline in field name `/usr/share/pyshared/hachoir_core/field/new_seekable_field_set.py'
Error in function:

Yritin kopioida sen. mutta puuttuikohan alusta i, eli olisiko ensimmäinen sana "installArchives".
Jos tähän löytyy joku keino, niin odottelen vielä. Muuten täytyy ilmeisesti asentaa uudelleen Ubuntu.

Sivuja: 1 ... 107 108 [109] 110 111 ... 121