Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 106 107 [108] 109 110 ... 121
2141
Olen kyllä tyhjentänyt kotikansion muutamaan kertaan, mutta kopioinut takaisin Thunderbirdin, Mozillan ja Kdenlive piilokansiot. Varsinkin sähköposti on tietenkin tarpeellinen. Jos tyhjennän kotikansion, ja kopioin uuteen Thunderbirdin piilokansion, niin voiko sekin vaikuttaa järjestelmän toimintaa?

2142
Muutin hieman aiheen otsikkoa ja lisäsin siihen "vai isoja". Sain siis kuten yllä kuvasin suhteellisen pienellä vaivalla kirjanmerkkini takaisin sivupaneeliin. Tänään yritin tehdä uuden kirjanmerkin, mutta se ei onnistunut. Kyseinen kohta pysyi valikossa harmaana eikä näppäinkomentokaan toiminut. Thunderbirdissä en saa esim. Amazonin viestiä poistetuksi hiiren oikealla tai del näppäimellä edelleenkään. Shift+del toimii. Onkohan järjestelmässäni joku isompi vika? Minulla on aika paljon ohjelmia, enkä kovin mielelläni asenna järjestelmää uusiksi. Varmuuskopio ei auta, jos vika on järjestelmässä. Kotikansio ja windows-osio tietenkin pysyvät. Mutta mitenkä voisin jäljittää kyseisiä vikoja ilman uudelleenasennusta?

Kiitos muuten vinkistä toucpadin poistamisesta käytöstä. Siinä on vain se huono puoli, että jos matkalla käytän konetta eikä hiiri satu olemaan mukana, niin mitä sitten? No voin ehkä siirtymällä pääkäyttäjän päätteeseen palauttaa touchpadin päälle, mutta se on turhan monimutkaista. "SynPS/2 Synaptics Touchpad" niminen ohjelma on kuitenkin kätevämpi, koska se laitetaan hiirellä päälle koneen käynnistyttyä. Toivoisin vain, että Canonical kehittäisi ohjauspaneelin ohjelman, joka antaisi valita option: "kun hiiri kytketään koneeseen, menee touchpad pois päältä". Sellainen valinta on esim. Windowsissa.

Vielä kirjanmerkki ongelmaan. Pitäisikö kokeilla jotain muuta tiedostonhallinta ohjelmaa kuin Nautilusta?

Pari tuntia myöhemmin, kun oli kirjoittanut yllä olevan. Oracle Virtualbox ei enää löydä usb:tä. Nää ei tunnu enää pikkuvioilta. Kyllä Ubuntu huomaa ne, ja avaa ikkunan, jossa kerrotaan, että Ubuntu kohtasi sisäisen virheen. Niitä on tullut roppakaupalla enkä enää jaksa raportoida jokaista erikseen. Enpä muista, että minulla olisi ollut minkään Ubuntu-version kanssa näin paljon ongelmia. Muta kun tein puhtaan asennuksen, niin en ole varma auttaako edes uudelleen asentaminen. Koneeni ei ole kovin iäkäs. Prosessoreita on neljä. Quatro core. Ja muistia 16 gigaa. En ymmärrä, missä mättää.

2143
Perussyy lts-version vaihtamisessa 13.04 versioon oli, että edellisessä oli isoja ongelmia libreofficen kanssa. Kirjoitinkin niistä silloin tälle palstalle. Toinen syy oli, että uusien päivitysten myötä lts alkoi takkuilla. 13.04:ssä oli alussa ongelmia, mutta jonkun ajan jälkeen se toimi normaalisti. Oikeastaan en päivittänyt, vaan tein puhtaan asennuksen kuten seuraavaankin versioon. Vain sähköpostikansiot, winen kansiota  ja muita sen tapaisia kansioita palautin kotihakemistoon. 13.10:een menin ensin päivityksen kautta, ja kun ongelmia alkoi esiintyä, tein puhtaan asennuksen.
En tiedä, mistä ongelmat johtuvat. Thunderbird ei anna poistaa mailia hiirellä eikä del-näppäimellä, mutta shift+del toimii. Kirjanmerkit toimii pienen klikkailun jälkeen kuten kirjoitin. Samoin touchpadin poistaminen käytöstä. Libreoffice toimii paremmin nyt, mutta siinä on edelleen joitakin yhteensopivuus ongelmia docx-muodon kanssa. Siinä suhteessa Openoffice.org on parempi.
Mutta olen käyttänyt Ubuntua jo niin monta vuotta, että en ihan helposti vaihda toiseen käyttöjärjestelmään, vaikka huomasinkin yhdessä julkistamistilaisuudessa, että monilla Ubuntu-miehillä oli Apple.
En ole atk-ammattilainen, enkä osaa tarkemmin selittää kyseisiä pikkuvikoja, mutta otin niitä esille, koska joku ehkä voi kiinnittää niihinkin huomiota seuraavaa jakelua kehitettäessä.

2144
Ilmeisesti kukaan ei ole keksinyt ratkaisua kirjoittamiini pikkuvikoihin. Niitä kuitenkin pulpahtelee lisää ja jotkut ovat tosi harmittavia. Unity launcherin ikonit menivät harmaiksi. Tappamalla X, ne palasivat ennalleen. Kdenlive ei anna pikanäppäinkomennolla ctrl+shift+F kokoruututilaa projektimonitorille. Kun klikkailin useamman kerran Kdenlive hyytyi ja taas piti tappaa X.

Minulla on useimmiten, kun olen asentanut uuden version Ubuntusta, tullut ei nyt juuri samanlaisia, mutta erilaisia vikoja. Joskus suurempia, joskus pienempiä. Kyllä ne yleensä ovat vähitellen poistuneet. 13.04 versiossa ei ollut enää vikoja kun vaihdoin 13.10:een. Tai en ainakaan huomannut sellaisia.

Olisi kiva tietää, olenko minä ainoa, jolla on tällaisia kokemuksia, vai onko muillakin? Ja jos on, mitä niille pitäisi tehdä?

2145
Siirryttyäni käyttämään Ubuntu 13.10 versiota nautilus kaatuu, kun klikkaan vanhoja kirjanmerkkejäni. Normaalisti ennen mountasin windows-levyn, minkä jälkeen tekemäni kirjanmerkit ilmestyivät nautiluksen sivupaneeliin. Nyt ne eivät ilmesty, mutta saan ne esille valitsemalla valikosta kirjanmerkit. Kun klikkaan avatakseni jonkun niistä, nautilus kaatuu. Kun käynnistän sen uudelleen kirjanmerkkini ovat sivupaneelissa kuten ennenkin ja toimivat. Ei kauhean hankala, mutta pikkuvika kumminkin ja olisi kiva saada se pois.

Toinen pikkuongelma on touchpadin ottaminen pois käytöstä, kun hiiri on kytketty. Touchpadin meneminen pois kirjoittaessa ei ole minulla koskaan toiminut Ubuntussa. Siksi olen aina ladannut jonkun ohjelman, jolla sen sai kytkettyä pois. Nyt ohjelmana on gpointing devices. Siinä voi kytkeä touchpadin pois käytöstä. Kun käynnistät koneen seuraavan kerran, touchpad on jälleen käytössä, joten sinun pitää ensin ottaa pois valintasi "disable touchpad", sitten klikata johonkin ohjelmaikkunassa, ja sen jälkeen klikata uudelleen "disable touchpad" valintaa, minkä jälkeen homma toimii. Sekään ei ole kovin iso ongelma, mutta eikö Ubuntun ohjelmista löytyisi sellaista valintaa, että kun kytket hiiren koneeseen, niin touchpad menee pois päältä. Windowsissa sen on kontrollipanelissa. Applesta en tiedä.

Jos kyseisiin ongelmiin ei löydy ratkaisua, olisi hyvä jonkun asiaa tuntevan vihjata siitä Ubuntun tekijöille. Touchpadin kytkeytyminen pois päältä liitettäessä hiiri koneeseen olisi pieni, mutta hyvä parannus.

Läppärini on Acer Aspire 5950G, 16 gb ram muistia, Intel® Core™ i7-2670QM CPU @ 2.20GHz × 8 , Gallium 0.4 on AMD JUNIPER Käyttöjärjestelmä 64-bit.


2146
Kiitos tiedosta. Tähän työhön, mitä nyt teen, käytän Kdenliveä, koska saan opasteilla merkittyä, missä kohtaa mikin on nauhalla. Kokeilen myöhemmin apportin poistamista. Entä Ardour verrattuna Audacityyn? Kumpaa kannattaisi käyttää äänitiedostojen muokkaukseen?

2147
Multimedia ja grafiikka / Audacity jumittuu Ubuntu 13.10
« : 14.11.13 - klo:14.35 »
Audacity tuntuu kätevältä ohjelmalta, jos se ei jumittuisi niin helposti. Kun klikkaa hiirellä vahingossa joko väärään paikkaan tai jonkun prosessin vielä ollessa käynnissä se jumittuu ja menee harmaaksi. Toistaiseksi en ole löytänyt muuta keinoa kuin pakottaa sulkeminen, ja käynnistää ohjelma uudestaan. Käytän tosiasiassa hyvin rajoitetusti sen mahdollisuuksia. Lähinnä yhdistelen äänitiedostoja, mutta työ katkeaa liian usein.

Tätä kirjoittaessani huomasin osan tekstiä kadonneen. Ajattelin kirjoittaa sen uudestaan, mutta se ilmestyikin näkyviin. Voisiko vika olla videoajurissa myös Audacityn kohdalla?

2148
Valitettavasti poistin vanhan Digikamin. Suljin koneen ja ajattelin, että katselen seuraavana päivänä, onko tullut vastauksia.Ubuntu ei seuraavana päivänä suostunut aukeamaan. Tein kaikki mahdolliset tarkistukset lisävalinnoissa, mutta ne eivät auttaneet, joten tein puhtaan asennuksen järjestelmäosiolleni. Se vei tietysti vähän aikaa, mutta ei kovin paljon, koska homeosiossa oli tarvittavat tiedot. Asensin vain käyttämäni ohjelmat uudestaan. Joten sen sivun ohjeessa olettaisin, että on jotain vikaa vikaa koska se kaatoi koko järjestelmän.

Gthumb on hyvä ohjelma ja käytän sitä skannattujen asiakirjojen kommentoimiseen. Joskus valokuviinkin. En ole viitsinyt koskaan järjestää kunnolla kaikkia valokuviani, vaikka minulla on useampia kansioita, mutta kiireessä niihinkin on tullut vääriä kuvia. Siksi päätin, että nyt järjestän ne kunnolla ja kokeilin eri ohjelmia. Digikam on mielestäni ylivoimaisesti paras, koska siinä on sisään rakennettuna hyvät korjaustyökalut. Kaatuminen hämmästytti, koska ei sellaista ole minulle ennen sattunut. Ja kuten kirjoitin, joidenkin päivitysten jälkeen se ei ainakaan pariin päivään kaatunut. Kuvien vieminen facebookin ei sen sijaan onnistunut. FB valitti plugineista. Versiossa 3.50 piti lukemani mukaan olla uudet kipi-pluginit ja siksi yritin asentaa sen. Nyt asennan Digikamin sovellusvarastosta. Mutta kiitos kaikille ystävällisistä neuvoista.

2149
Hei, kiitos vinkistä. Kävin sivulla ja asensin ohjeiden mukaan. Pääsin melkein loppuun, mutta kun deb-paketti piti asentaa, järjestelmä ilmoitti: "Käsittelyssä tapahtui liian monta virhettä" ja ilmoitti paketin nimen "digikam3.5_20131111-1.deb". Yritin vielä asentaa sen sovellusvalikoiman kautta, ja se ilmoitti, että paketti on heikkolaatuinen ja että se voi aiheuttaa vakavia virheitä järjestelmällesi. En yrittänyt enää.
Voinko asentaa takaisin ohjelmalähteissä olevan digikamin, vain pitääkö minun tehdä jotain sitä ennen?

Asennus tapahtui /Downloads/digikam-3.5.0 hakemistoon. Riittääkö sen poistaminen?

2150
Viimeisen päivityksen jälkeen Digikam on pysynyt pystyssä. Seuraan tilannetta. Toivottavasti pysyy edelleen, jahka teen isompia tiedonsiirtoja.

2151
Digikam kaatuu Ubuntu 13.10 versiossa. Minulla on käytössäni päivitys 13.04 versiosta, mutta näkyy netissä olevan muutenkin aika paljon valituksia. Sääli, koska digikam on hyvä ohjelma. Shotwellin ominaisuudet ovat hyvin rajoitetut siihen verrattuna. Ellei kukaan tiedä jotain taikatemppua, millä sen saisi pysymään pystyssä. Se toimii kyllä pari minuuttia, mutta sen jälkeen menee harmaaksi ja jumittuu.

Onko jollakin kokemuksia fotoxx ja F.spot ohjelmista?

2152
Päivitin Ubuntu 13.04 uuteen versioon, kun sitä tarjottiin. Kaikki onnistui ilmeisesti hyvin, koska olen toistaiseksi törmännyt vain yhteen pikkuongelmaan tai ehkä paremminkin kauneusvirheeseen. Olen tehnyt kirjanmerkkejä eri kansioihin ja ne näkyvät tiedostohallinnan sivupaneelissa. Päivityksen jälkeen ne eivät ilmestyneetkään siihen. Ne viittaavat windows-partitiolla oleviin kansioihin, ja ne tulevat tavallisesti esille, kun mountaan kyseisen levyn sivupaneelista. Päivityksen jälkeen eivät tulleet. Ajattelin tehdä ne nopeasti uudelleen, mutta kirjanmerkkien tekeminen kyseisiin kansioihin ei onnistunut. Silloin oivalsin, että niiden täytyy olla edelleen olemassa. Valitsin tiedostovalikosta kirjanmerkit, ja siellähän ne olivat. Kaikki aukesivat yhdessä laatikossa, ja kun klikkasin yhtä niistä, nautilus sulkeutui silmänräpäyksessä. Kun avasin ohjelman uudelleen, kirjanmerkit olivat sivupaneelissa kuten ennenkin.

Näin tapahtuu joka kerta, kun käynnistän järjestelmän. Ongelma ei ole suuri, mutta olisi kiva tietää, mistä se johtuu ja miten sen saisi pois? Joku ohjelmointia tunteva käyttäjä tai moderaattori voisi ehkä opastaa. Kiitän jo etukäteen.

2153
Poistin Thunderbirdin kokonaan. Siirsin piilotetun tiedoston ".thunderbird" toiseen paikkaan, Käynnistin koneen uudelleen ja asensin Thunderbirdin, Sen jälkeen kopioin mailitiedostot ja local foldersit uuteen Thunderbirdin piilotettuun hakemistoon. Ja kaikki on nyt ainakin suurin piirtein kunnossa. Päivitys Ubuntun viimeiseenkin versioon onnistui ilman suurempia ongelmia.

2154
Poistin lightning tiedostoja ja kansioita, mutta taisi mennä muutakin. Palautin backupista kotihakemiston, mutta en huomannut poistaa ennen sitä .thunderbird hakemistoa. Sain kuitenkin ohjelman toimimaan jotenkin. Lightning oli kadonnut, mutta en saanut miltään tililtä "saapuneet" kansiota avautumaan, vaan katseluikkunassa oli stabiilina tilistä riippumatta yleinen sivu Thunderbird sähköposti.
Saan kuitenkin avattua saapuneet kansioita klikkaamalla oikeata hiirinäppäintä ja valitsemalla ne uuteen välilehteen. Silti aika tyhmää.

2155
Asensin Thunderbirdin lisäosan Thunderbirdin kautta. Se meni vielä ok. Sitten yritin saada sen synkkaamaan goglen kalenterin kanssa. Ohjeet löytyivät googlen kautta ja asensin oman kalenterini. Sekin toimi. Sitten asensin vielä vaimoni kalenterin, jonka olimme jakaneet googlessa, koska hänen merkintänsä eivät näkyneet Lightningissä. Asennus kysyi salasanaa ja annoin vaimoni google-salasanan. Käynnistin ohjelman uudelleen, jolloin se kysyi pääsalasanaa. Mutta ohjelmalle ei enää riittänyt yksi ikkuna vaan niitä tuli useampia.

Ubuntussa on hieman hankalaa, kun salasanaa kysytään, ei aina tiedä, mitä tarkoitetaan. Minulla on kirjautumissalasana, järjestelmän oletussalasana, ja sitten vielä erikseen Thunderbirdin pääsalasana. Oletussalasana on oikeastaan tullut vahingossa jostain aikaisemmasta Ubuntuversiosta, mutta se ei ole haitannut.

Kirjoitin siis thunderbirdiin ensin sen pääsalasanan nelisen kertaa kunnes viimeisessä ikkunassa ohjelma jumittui. Lopetin ohjelman ja käynnistin uudelleen, ja kokeilin nyt oletussalasanaa, sama juttu. Taas piti ohjelma lopettaa. Käynnistin varmuuden vuoksi koko koneen uudelleen. Kun käynnistin Thunderbirdin käytin sisäänkirjautumisen salasanaa, joka on järjestelmän varsinainen pääsalasana, minkä avulla voin asentaa ja poistaa ohjelmia. Jällen Thunderbird jumiutui. Yritin poistaa lisäosan Ubuntun sovellusvalikoiman kautta, ei vaikutusta. Menin synapticiin ja poistin kaiken mikä viittasi Thunderbirdin ja käynnistin koneen uudelleen.  asensin Thunderbirdin, mutta lightning oli siellä edelleen.

Sitten huomasin synapticissa lightning lisäosan. Asensin sen, ei vaikutusta. Poistin sen, ei vaikutusta. Käynnistin koneen moneen kertaan ja tässähän on aikaa kulunut mukavasti, vaikka olin kyllä suunnitellut tekeväni jotain aivan muuta. Ilman sähköpostiohjelmaa en voi käyttää Ubuntua, joten pitääkö minun tehdä puhdas asennus, vai onko joku keino saada Thunderbird toimimaan?

2156
Ubuntu tietokoneissa / Ask Ubuntu käyttö
« : 06.10.13 - klo:11.47 »
Yritin kysyä Ask Ubuntu palvelussa skypen äänen nauhoitusta sisäisen mikrofonin kautta, koska ainoastaan usb-mikrofoni toimii minulla, enkä ole tältä keskustelualueelta koskaan saanut toimivaa vastausta ongelmaani. Ask Ubuntuun kirjautuminen oli outoa. Minun olisi pitänyt antaa Launchpadin salasana suojaamattomalla sivulla ja avoimena. Käytin Facebookia, jossa kaikki tietoni ovat periaatteessa julkisia.

Kun kirjoitin kysymykseni, ohjelma halusi vähintään yhden tagin. Kirjoitin Ubuntu, Skype, voice recording. Mikään ei kelvannut, ehdotettiin katsomaan listaa. Vähensin kirjoittamiani tageja, otin listalta sanan voicerecognition. Ei apua, ohjelma ei suostunut vastaanottamaan kysymystäni. Lopulta klikkasin jotain saadakseni apua ja kirjoittamani kysymys hävisi kokonaan, ja minä luovuin.

Osaisiko joku mahdollisesti neuvoa, kuinka Ask Ubuntu voisi auttaa ongelmissa?

2157
Asensin Ubuntun uudestaan, mutta Libreofficessa sama ongelma jatkuu. Ei se johdu vain dokumentin pituudesta, vaan yhteensopivuudesta Microsoft Wordin ja Ipadin ja niiden Microsoft Word tiedostojen standardin kanssa. Kun käytän koneessani Wordia, kaikki toimii. Samoin openoffise.orgin kanssa. Olen yrittänyt myös kirjoittaa asiakirjaani pienemmissä erissä, vaikka se vähän hankaloittaakin, kun ei voi käyttää etsi-toimintoa yhdessä asiakirjassa, vaan useammassa. Jouduin kuitenkin kirjoittamaan pari muutaman sivun pituista tekstiä uudestaan.

Mielestäni yhteyssopivuus ongelma on aika vakava asia. Nykyään käytetään niin monia laitteita ja ohjelmistoja, että yhteensopivuus on aivan oleellista. Pdf-standardi kyllä toimii, mutta netistä luin myös kritiikkiä siitä, että libreofficen hiominen Ubuntulle on heikentänyt sen yhteensopivuutta.

2158
Ongelmaani ei ilmeisesti kukaan löydä ratkaisua. Voi olla, että Ubuntussani on yleisemmin joku vika, koska se välillä väittää levytilan loppuvan home-osiolta, vaikka todellisuudessa tilaa on yli 10 gigaa. En tiedä mikä virhjeilmoituksen laukaisee. Joskus minulla on ollut sama ongelma. Muistaakseni silloin piti tappaa indeksointi komennolla "killall trackerd" ja sen jälkeen kirjoittaa "trackerd --reindex". Kun kokeilin sitä nyt, kun home-osio näytti tilan oikein, tuli ensimmäiseen vastaus "trackerd: ei prosesseja" ja toiseen "trackerd: komentoa ei löytynyt". En tiedä pelaako komento vain silloin, kun Ubuntu näyttää levytilan väärin.

Nyt täytyy työskennellä jonkin aikaa Windowsissa ja Wordillä sekä apuna käyttää virtuaali-ubuntua, koska en uskalla riskeerata, että yli 600-sivuinen asiakirja menisi rikki.

2159
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu One ja Windows partitio
« : 11.09.13 - klo:18.48 »
Sori, että oma vastaukseni viipyi näin kauan. Kyllä tiedän, että ubuntu-kansiot synkronoituvat ubuntu oneen. Koska tallennan windows partitiolle, jota voin käyttää silloinkin, kun en ole linuxissa, joudun aina kopioimaan tiedostot Ubuntuun. Teen sen nykyää lucky-bk ohjelmalla. Jos olisin taitavampi, voisin varmaankin tehdä makron, joka hoitaisi homman automaattisesti.
Näin ollen tämä juttu on nyt ratkaistu.

2160
Asiakirjassani on kumallinen ongelma. Yhdessä kohtaa sen loppupuolella tabulaattorin käyttäminen aiheuttaa pakollisen sivunvaihdon. Tiedän kyllä, miten pakollinen sivunvaihto poistetaan, mutta se tapahtuu aina vaan uudestaan samassa kohtaa asiakirjaa. Yritin juksata ja poistaa pari sanaa, mutta sekään ei auttanut. Turhaa väliä jää yli puoli sivua.

Ehkä se poistuisi jos kopioisin koko tekstin ja liittäisin sen uuteen asiakirjaan muotoilemattomana, mutta silloin menetän kaikki tekemäni asetukset kuten tyylien  body1 ja body2 sisennykset ja otsikot sekä oikein menneet pakolliset sivunvaihdot. Sitä paitsi asiakirja on yli 600 sivua pitkä, joten joutuisin tekemään monta juttua uudestaan.
Tyylit body1 ja body2 eivät ole oletuksessa. Otin ne jossain vaiheessa käyttöön ja muutin niiden sarkain asetuksia jo monta sataa sivua sitten. En tiedä olisivatko ne voineet vaikuttaa virheeseen. Kuitenkin kun jatkan irjoittamista, niin uudella sivulla tabulaattori ei aiheuta pakollista sivun vaihtoa.

Osaisiko joku neuvoa?

Sivuja: 1 ... 106 107 [108] 109 110 ... 121