Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 108
1
Läppärin näytöllä käytän 3840x2160 ja zoomarvoa 250. Ulkoinen näyttö pystyy vain 1920x1080 arvoon, jolloin käytän siinä zoomarvoa 100.
Tämä ei kuitenkaan toteudu. Jos annan ulkoiselle monitorille arvon sata, muuttuu läppärin zoomarvo myös sataan.
Windowsissa työskentely näiden kahden monitorin välillä onnistuu juuri kuten pitäisikin, mutta Kubuntussa ei. Mielestäni se on aikaisemmin onnistunut, mutta ehkä edellisessä versiossa. En useinkaan tarvitse kahta monitoria, mutta nyt tarvitsen ja siksi minun on pakko työskennellä Windowsissa, vaikka tätä kirjoittaessani olenkin Kubuntun puolella. Koneessani on siis ns. doubleboot.

2
Ehkä lukkiutuminen on harhaanjohtava termi tässä yhteydessä. Minulla yhtäkkiä sanan tai muutaman sanan maalaaminen ei onnistu. Teen juuri mittavaa korjaustyötä yhden tekstin kanssa. Kun en voi maalata tekstiä siirtääkseni tai poistaakseni sen, oli pakko siirtyä Windows puolelle. Muuten Kubuntu 22.04 lts toimii ihan hyvin .Harmittaa, koska työskentelen useimmiten Ubuntun ohjelmien parissa.
Toinen ehkä vielä isompi ongelma on, että ulkoinen monitori ei toista oikein ohjelmaikkunaa. Läppärissäni ja ulkoisessa monitorissa on eri resolutio, muta se ei ole ennen haitannut eikä se haittaa nytkään windows-puolella. Odottelen ja toivon, että asia korjautuu pian.

3
Miten tarkistetaan, onko Windows osio liitetty virransäästöohjelmien jälkeen"? Sen tiedän, että koneessa oli valmiina Windows 11 ja minä asensin siihen rinnalle Kubuntu 22.04 lts järjestelmän. Näin olen toiminut jokaisen Ubuntun kanssa jo yli kaksikymmentä vuotta. Alkuvaiheessa kokeilin myös joitakin muita distroja, mutta päädyin sitten Ubuntuun.
Mutta tämä ongelma maalaamisen kanssa on aivan uusi, enkä ole törmännyt sellaiseen aikaisemmin.

4
Se lukkiutuu kuitenkin tämän tästä. Voiko lepotila ja siitä herääminen vaikuttaa siihen? Tää on aika kiusallista, jos se jatkuu näin, pitää siirtyä Windows puolelle.

5
Käytän etupäässä LibreOffice Writeria. Ei se lukkiudu aina, mutta muutaman kerran minulle on käynyt niin. Ajattelin että jos joku muukin on törmännyt samanlaiseen ongelmaan, niin ehkä syy siihen voisi löytyä. Minulla on käytössä doubleboot ja tiedostoni ovat yleensä Windows levyllä. En osaa sanoa, onko sillä vaikutusta asiaan. LibreOffice ei kuitenkaan lukkiudu jatkuvasti, mutta jos sitä rupeaa tapahtumaan useammin, on se melko hankalaa.

6
Libre Office lukkiutuu itsestään eikä anna maalata tekstiä. Viimeksi sain sen korjattua käynnistämällä ohjelman uudelleen. Jätän aiheen vielä auki joksikin aikaa, jos sama ongelma uusiutuu.

7
Kiitos paljon. Sain ongelman korjattua, kun eräs ystäväni auttoi siinä. Samoin opettelin uudelleen wp:n käyttöä ja nyt ne toimivat. Tosin ne ovat edelleen puutteelliset, mutta lisään ja korjailen, kun ehdin muilta töiltäni.
Merkitsen ongelman ratkaistuksi.

8
Wordpressillä tehdyt nettisivuni ovat rikki ja erilaiset kuin puhelimessa. Sivuni osoite on jotaarkka.tarulinna.fi ja aikaisemmin ne toimivat. Omituisinta on, että android puhelimessani ne, paitsi että näyttävät erilaisilta, toimivat jotenkin, mutta ei siinäkään täydellisesti. Alunperin tein sivuni itse, mutta sitten pyysin apua, joka auttoikin vähän aikaa ennen kuin ko saitti meni jotenkin sekaisin. Se ei ollut alunperinkään valmis, mutta lisäsi siihen aina vähitellen uusia sivuja. Ilmeisesti kaikki se materiaali (sivut), mitä olen ehtinyt sinne laittaa, on jotenkin tallessa. Tietokoneella sen käyttäminen on aika ongelmallista, mutta puhelimella, kun käyttää menu painiketta, löytää enemmän kuin tietokoneen selaimessa, missä linkit ovat aivan sekaisin.
Opettelin aikoinani käyttämään jonkin verran Wordpressiä, mutta en enää muista siitä paljoakaan. Yksi englantilainen tuttavani on luvannut katsoa sitä ja auttaa saitin korjauksessa. Sitä kuitenkin auttaisi, jos osaisin edes jotenkin sanoa, mikä siinä on vikana. Onko vika linkeissä sivuille? Vai onko koko sivujen rakenne vaurioitunut.

9
Kiitos paljon. Merkitse aiheen ratkaistuksi.

10
Kiitos paljon. Saisiko suomenkielen oikoluvun asennettua myös Thunderbirdiin ja joko Firefoxiin tai ja Chromeen?

11
Yritin asentaa Voikon seuraavalla ohjeella, jonka löysin netistä. Järjestelmä on Kubuntu 22.04 lts-
Ja asennuskomento:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install libreoffice-voikko tmispell-voikko libenchant-voikko

Ei onnistunut, Mikä neuvoksi? Libreoffice asennusversio oli 7.3.7.2

12
Tuli laitettua tekstiin vahingossa väärä versio. Minulla on ollut jo pitemmän aikaa 22.04. Mutta tietojen katoamisesta en osaa edelleenkään sanoa mitään. nyt ne ovat joka tapauksessa tulleet takaisin. Tämä oli ehkä kuitenkin omituisempi juttu kuin Digikamin ongelmat Windowsissa. Niihin sain täältä vastauksen, joka auttoi heti. Merkitsen aiheen ratkaistuksi.

13
Kiitos jälleen. Sain sekä Digikamin että Show photon ohjelmat toimimaan.

14
Olen pahoillani viestistäni, sillä tiedot ovat palanneet itsestään. Vaihdoin kadotettuani ne Windowsin puolelle ja jatkoin töitäni. Kun nyt palasin Kubuntuun, kaikki oli kuten ennenkin. En osaa sanoa, mistä silloinen tilanne johtui. En myöskään tiedä, voisiko sen saada selville, mutta varsinaista ongelmaa minulla ei enää ole tuon asian kanssa.

Pitäiskö merkitä ratkaistuksi?

15
Minulla on Windows 11 ja olen päivttänyt sitä, kun ohjelma on halunnut. Digikam asentui ihan normaalisti, mutta kun yritin avata pienoiskuvia, se ei onnistunut. Onhan täällä muitakin valokuvaohjelmia, mutta Digikam ja Showfoto ovat tutumpia. Ongelma ei sinänsä ole kovin suuri, koska Kubuntussa se toimii. Joskus kuitenkin kesken muiden töiden saatan etsiä jotain kuvaa ja silloin Digikam olisi paikallaan.

16
En saa Digikamia toimimaan Windowsissa. Doubleboot koneessa olisi titenkin mielekästä, että voisi käyttää joitakin samoja ohjelmia kummallakin puolella. Ennen minulla ei ole ollut tällaista ongelmaa. Asensin ohjelman digikam.7.6.0-Wind64.exe ja se asentui mielestäni normaalisti. Pienoiskuvat tulevat näkyviin, mutta kun yritän avata jonkun niistä, tulee vain joku vaalea sivu näkyviin ja teksti "Ei voi ladata".

17
Kävin toisella koneellani ja siinä Thunderbird toimi kuten ennenkin. Joten todennäköisesti tämän koneen järjestelmässä on jotain häikkää, vaikka sitä ennen tämä on  toiminut vuosia hyvin.

18
Ei se ole siitä kinni. Verkkosivu on tehty wordpressillä ja ammattilainen oli sitä tekemässä kanssani. Kaikki tilit thunderbirdistä katosivat yhtäkkiä, kun avasin sen hetki sitten. Googlasin ja huomasin, että muillakin on ollut samanlaisia ongelmia Thunderbirdin kanssa. Jotain häikkää täytyy olla järjestelmässäni.

19
 Kubuntusta katosivat kaikki tiedot versio 20.04 lts. Vai onko tää päivittynyt jo 22.04 versioon? Joka tapauksessa kaikki sähköpostitilini olivat häipyneeet ohjelmasta. Miten se on mahdollista? Nyt joudun ilmeisesti laittamaan kaikki tilit uusiksi, sillä minulla on useita sähköpostiosoitteita.

Vai onko olemassa joku muuu helpompi ratkaisu.

20
Kiitos paljon neuvosta! En edes tiedä, miksi venäjänkieli oli järjestelmässäni, mutta olin sen jostain syystä aivan ilmeisesti laittanut sinne. Nyt kaikki toimii jälleen. Merkitsen ratkaistuksi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 108