Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 108
41
En löytänyt ratkaisua omaan ongelmaani, mutta kirjanmerkkini toimivat yhdessä tiedostossa. Käytän edelleen Okularia. En osaa itse raportoida tästä, mutta jos joku tekee sen, uskoisin sen vain parantavan mielestäni jo nyt hyvää Okularia, jota käytän myös tehdessäni töitä Windows-puolella. Merkitsen ratkaistuksi.

42
Kiitos opastuksesta. Sain toimimaan ja merkitsen tämän ratkaistuksi.

43
    Kuinka saan Libreoffice Writerin sivunumeroinnin alkamaan vasta otsikkosivun jälkeen? Olen osannut aikaisemmin, mutta nyt se on jostain syystä unohtunut. Yritin katsoa ohjeista, mutta en löytänyt siihen vastausta. Sivunumerointi on minulla ylätyunnisteessa.

44
Suuret kiitokset Kaulahuivi. Sillähän tuo ratkesi. Luulin jo, että minun täytyy vaihtaa Windows-puolelle, jolloin olisin vuorostani menettänyt tekemäni Okularin kirjanmerkit. Nyt voi taas jatkaa varsinaista työtäni. Merkitsen ratkaistusi.

45
Suljin kaikki avoinna olevat ohjelmaikkunat ja sammutin koneeni. Annoin sen olla pari minuuttia sammuneena, minkä jälkeen avasin seen uudelleen. Ihme oli tapahtunut. Sekä Windows että Kubuntu toivat normaalisti.
Käytän aika paljon valmiustilaa panemalla kannen kiinni ja avaamalla sen myöhemmin. Siten voi kulua useampiakin päiviä. Ehkä se sotki koneeni.

Merkitsen tämän aiheen ratkaistuksi, vaikka en voikaan varmasti tietää, mistä syntynyt ongelma oli johtunut.
 

46
Kubuntu 22.04 lts tuo uusia yllätyksiä, kun näyttö katosi läppäristä. Yhtäkkiä se vain hyppäsi ulkoiseen monitoriin eikä suostunut palaamaan läppäriin, vaikka olin asetuksissa merkannut läppärin näytön päänäytöksi. Eikä se antanut muuttaa ulkoisessa monitorissa näkyvissä asetuksissakaa.

Normaaliasetukseni on työpöydälla läppärissä ja siinä "laajenna näyttö". Kun lopulta sammutin ulkoisen monitorin pääsin läppärin näyttöön ja laajensin sen, mutta samassa näyttö hyppäsi jälleen ulkoiseen monitoriin. Kokeilin aika pitkään erilaisia asetuksia ja nyt lopulta sain sen toimimaan.

Huoleni on kuitenkin siinä, jos se jälleen tekee omia asetuksiaan. Ulkoinen monitori on simppeli Samsung. Res 1920x1080 ja sisäisen olen pitänyt enimmäkseen suosituksessa 3840x2160.  Tosin olen nostanut zoomilla luunäkyvyyttä.
Juttu oli mielestäni aika outo enkä ole vielä ennen törmännyt tuollaiseen ongelmaan. Olen käyttänyt Linuxia ja eniten Ubuntu pohjaisia  distroja noin parikymmentä vuotta.

Vaihdeltuani käyttöjärjestelmien välillä huomasinki, että Winows tunnisti molemmat näytöt ja toimi kuin ennenkin, Mutta Kubuntu, jonka avulla nyt kirjoitan tätä ei tunnista kuin läppärin näytön. Siirtyisin työskentelemään Windowsiin, mutta isojen pdf tiedostojeniu kirjanmerkit ovat Kubuntun Okularissa ja niitä on melko paljon. Koetan siis toistaiseksi tulla toimeen yhdellä monitorilla.

MUTTA JOS JOKU OSAA ANTAA HYVÄN NEUVON, MITEN SAAN KONEENI JA OHJELMANI KUJNTOON OLISI HIENOA.

Näytöt toimivat Windowsissa, mutta täytyyhän olla joku syy, miksi ne eivät toimi Kubuntussa.

47
Joka tapauksessa Okularin kirjanmerkkejä ei mielestäni ole mietitty loppuun asti. On täysin luonnollista tehdä, varsinkin parisataa parisataa sivua käsittävään tiedostoon, kirjanmerkkejä ja tehdä tiedostosta varmuuskopio toiseen hakemistoon tai toiselle levylle. Okularissa kirjanmerkit katoavat silloin.

Siksi minun mielestäni on harmillista, että muuten niin hyvä ohjelma kuin Okular on, siinä ei ole ajateltu pitkiä tiedostoja.

48
Kun kopioin kirjanmerkki-tiedoston toiseen hakemistoon, ne siis katoavat mainitsemastasi syystä. Harmillista, mutta nyt ymmärrän. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, miksi ne häviävät, jos tallennan tiedoston "save as" optiolla samaan hakemistoon ja korvaan sillä aiemmin tallentamani.

Okular on hieno ohjelma, mutta se että kirjanmerkeillä varsutettua ttiedostoa ei voi kopioida toiseen hakemistoon, on todella valitettavaa, koska et voi ottaa tiedostosta edes varmuuskopiota. Toivottavasti Okularin kehittäjät korjaavat tuon ongelman.

49
Toistaiseksi alkuperäisessä tiedostossani ovat kirjanmerkit pysyneet, mutta kun kopioin sen toiseen hakemistoon, niin kopio menetti kaikki kirjanmerkit. Ponnahdusmuistiinpanot kylläkin säilyivät. Nyt ei auta muuta kuin toivoa, että kirjanmerkit säilyvät alkuperäisessä tiedostossa, sillä tarvitsen niitä vielä mahdollisesti monta kuukautta. Erittäin sääli, etten voi kopioida tiedostoa kirjanmerkkeineen.

50
Tähän ei ole löytynyt toistaiseksi ratkaisua. Sain kirjanmerkit kuitenkin pysymään, kun keksin, että tiedostoa ei saa tallentaa optiolla "tallenna nimellä". Silloinhan ohjelma kysyy korvataanko alkuperäinen ja minä korvasin, jolloin kaikki kirjanmerkkini pyyhkiytyivät pois. Se jälkeen kun ymmärsin Okularin tavan tallentaa, tein kirjanmerkit uudestaan enkä enää tallentanut nimellä, vaan käytin pelkästään "tallenna" optiota. Tekstinkäsittelyohjelmissahan uudempi tiedosto vain korvaa vanhan eikä pyyhi mitään pois.

Vaarana on tetenkin se, että vahingossa tallennan päälle "save as" optiolla.-

51
Kokeilin, mutta tulostin ei reagoi. Mutta kun laitoin vähjän myöhemmin usb:n kiinni, se tulosti kyseisen paperin.

52
En tiedä, miten selaimella voi päästä tuostimen hallintasivulle.

53
Tein Okularilla yhteen yli satasivuiseen pdf-tiedostooni kirjanmerkkejä ja lisäsin  koodinimen perään selittävän nimen, muuttamalla kyseisen kirjanmerkin numeraalisen nimen. Se toimi hyvin, mutta kun kopioin tiedoston toiseen hakemistoon nimet katosivat. Käynnistettyäni koneen uudelleen ei olut enää tallella edes kirjanmerkkejä. Tosi harmillista sillä antamalla kirjanmerkeille sellittävän nimen on pitkää pdf-tiedostoa helppo tarvittaessa selata.

Ohjelma siis antaa muuttaa kirjanmerkin nimen, mutta ei tallenna sitä, vaikka tallennan koko tiedoston..

54
En päässyt Windowsissa sen pidemmälle. Täytyy ilmeisesti tyytyä usb-tulostukseen. Kun on aikaa enemmän, yritän tutkia vielä tulostimen ohjekirjan huolellisesti. Jotenkin minusta tuntuu, että juttu on kiinni jostain tuon koneen asetuksista.

55
Ajoin komennon "hp-wificonfig -g" ja tulos oli tämä:

Koodia: [Valitse]
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 04f2:b6d0 Chicony Electronics Co., Ltd Integrated Camera
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

hp-wificonfig[14660]: debug: Cache miss: hp_neverstop_laser_100x
hp-wificonfig[14660]: debug: Reading file: /usr/share/hplip/data/models/models.dat
hp-wificonfig[14660]: debug: Searching for section [hp_neverstop_laser_100x] in file /usr/share/hplip/data/models/models.dat
hp-wificonfig[14660]: debug: Found section [hp_neverstop_laser_100x] in file /usr/share/hplip/data/models/models.dat
error: Channel read error
hp-wificonfig[14660]: debug: Exception: 12 (Device I/O error)
error: Unable to read Marvell_EWS Channel
GET /IoMgmt/Adapters HTTP/1.1
Host: localhost
User-Agent: hplip/3.0
Content-Type: text/xml; charset=utf-8
Content-Length: 0

error: Channel write error
hp-wificonfig[14660]: debug: Exception: 12 (Device I/O error)
error:  An I/O error occurred.  Please check the USB connection to your printer and try again. (Device I/O error)

Done.

Yritän vielä vähän myöhemmin Windowsissa ohjeesi mukaan.56
Se valitti edelleen io-virhettä.

57
HP Gui ilmoitti yrittäessäni asentaa verkkoa, että "An I/O error occurred.". Se antaa kuitenkin tulostaa usb:n kautta.

58
Saan tulostettua molemmissa järjewstelmissä usb:n kautta, mutta en langattomasti. Kokeilin asentaa verkkotulostuksen usb-liitettynä, kuten device manager halusi. Ei onnistunut.

59
Saan kyllä tulostimen näkymään HP Device Managerissa, mutta jo printterikuvan kohdalla on pieni punainen risti. Status ilmoittaa:
Device communication error.
Avasin myös HPLIP Support Website sivun ja siellä olivat nämä linkit:

Latest HPLIP Release is available to download from https://developers.hp.com/hp-linux-imaging-and-printing
Release notes is available from https://developers.hp.com/hp-linux-imaging-and-printing/release_notes

Silloin kun ostin tuon tulostimen, sain itse laitteesta jonkinlaisen yhteyden internetiin ja tulostus toimi jonkun aikaa, kunnes se ei enää toiminut edes Windowsissa.

60
Ei auttanut edes  hplipgui. Sama printteri tulostaa Windowsissa usb:n kautta, mutta ei sielläkään verkon kautta. Työskentelen toistaiseksi Windowsissa.
Olen silti melko varma, että vika ei ole sen paremmin tulostimessa kuin linuxissakaan. Jotain itse raudan asetuksissa täytyy olla väärin, mutta en tiedä mitä. HP Neverstop laser ei pääsen internettiin meidän 5G verkon kautta. Se että siinä ei tulostus toimi usb:n kautta, johtuu ilmeisesti jostain asetuksestani.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 108