Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 70
1
Nyt lisäsin "Näytä tapahtumat suoraanb gmailista", mutta ainakaan toistaiseksi mitää muutosta ei ole tapahtunut.

2
Android puhelimen Googlen kalenteri ei synkronoi oikein toista kalenteria. Puhelimeni on Huawei 10 ja 120 gigaa muistia. Tähän asti se on toiminut oikein, mutta nyt huomasin ongelman. Olemme vaimoni kanssa sopineet, että molemmat näkevät kalenterista suoraan toisen menot. Se ainakin vähentää päällekkäisten tapaamisten mahdollisuutta.

Minulla on Chromessa ja tai Firefoxin Google sivulla molempien Google-kalenterit. Vaimoni kalenteri on valikossa muut kalenterit, mutta sen pitäisi olla jaettu minun kanssani. Aikaisemin tämä on mielestäni toiminut, mutta nyt huomasin, että kaikki ei tulekaan näkyviin. Mm. kun vaimoni lähtee matkalle, se näkyy puhelimessani, mutta ei tietokoneessa. Miksi näin on, en ymmärrä?

Olen synkronoinut kalenteriani noin 20 vuotta ja vähän enemmänkin. Aikanaan käytin ensin Word perfektin Libre officea, sitten jotain Windowsin kalenteria ja nyt jo toista kymmentä vuotta Googlen kalenteria Linuxissa. Tilanne on ikävä, jos en löydä siihen ratkaisua. Silloin molempien pitäisi kirjoittaaa toisen tapaamiset erikseen koneelle ja nousee kysymys, pitäisikö palata painettuun kalenterin, koska yhtä hyvin sitä voi kirjoittaa suoraan sellaiseen kuin tietokoneen kalenteriin. En osaa tarkalleen sanoa, kuinka kauan tilanne on ollut tällainen, mutta mielestäni ei kovin kauan.

Voisikohan tämä olla taas jostain pienestä asetuksesta kiinni? Jos joku osaa neuvoa, olisin kiitollinen.

3
Kiitos neuvosta. Kävin kruksaamassa sen.

4
Kirjoitin aikaisemmin kummallisista "teipeistä", joita ilmestyi ohjelmaikonien tekstin päälle. Sain ne pois muistaakseni Mpison tekemällä ohjelmalla. Aamulla satuin laittamaan Kubuntun valmiustilaan sulkemalla koneen kannen. Juotuani aamukahvit avasin kannen uudestaan eikä mitään teippejä näkynyt. En ollut kuitenkaan avannut windows-levyjä sulkiessani kannen. Voisiko syy teippeihin olla niissä?

5
Painoin aivan kuten ennenkin altgr näppäintä ja miukumaukua. Työskentelin eilen Windows-puolella, jossa näppäin toimi normaalisti. Käytän kyllä välillä molemmissa käyttöjärjestelmissä foneettista venäläistä näppäimistöä. Se tarkoittaa näppäimistön peruskirjainten olevan samassa järjestyksessä kuin meillä. Erikoiskirjaimet kuten venäjänkielen ш.щ,э,ч etc. löytyvät eri paikoista. Foneettisen näppäimistön käyttäminen nopeuttaa huomattavasti kirjoittamista. Se ei kuitenkaan ollut mielestäni syynä miukumaukun katoamiseen, sillä olen käyttänyt foneettista näppäimistöä tavallisen suomenkielisen näppäimistön kanssa jo monta vuotta.

Tänään kaikki toimii taas normaalisti, enkä ole muuttanut mitään. Olen edelleen sitä mieltä, että tietokoneiden käyttöjärjestelmissä on välillä mystiikkaa. Yleensä Linux toimii paremmin vanhemmissa malleissa, koska monet ajurit tulevan hieman jälkijunassa. Pidän silti edelleen Kubuntusta ja Ubuntusta ja yleensäkin linux-jakeluista.6
Miukumauku merkki lakkasi toimimasta Kubuntu 19.10:ssä. Käytin internet selaimessa (Firefox) välillä venäjän foneettista näppäimistöä kuten aina kirjoittaessani venäjäksi. Sitten minun piti laittaa sähköpostiosoitteeni eräällä sivulla, mutta en saanut miukumaukua laitettua. Kirjauduin ulos, mutta sekään ei auttanut. Käynnistin koneen uudelleen, eikä sekään auttanut. Aloin epäillä, onko näppäimistööni tullut joku vika ja käynnistin koneen Windows-tilaan. Näppäimistö toimi kuten ennenkin.
Työskentelen nyt jonkin aikaa Windowsissa, mutta olisin kiitollinen, jos joku osaisi neuvoa, mistä mahtaa olla kysymys ja miten korjata tilanne.

7
Netissä mainostetaan linuxpohjaista Xtrapc tikkua. Se tekee vanhasta koneesta niin nopean, että uutta ei kannata ostaa. Tunteeko kukaan tällaista tuotetta, vai onko se täyttä fuulaa?

8
Huomasin vähän ennen kuin näin viestisi, että sieltähän se löytyi. Mutta kiitos joka tapauksessa.

9
Luin Abishekin postista "Open book" e-kirjan lukuohjelmasta ja mietin, mikä sen tehtävä on. Calibre lukee hyvin e-kirjoja paitsi suojattuja, esim. kirjastosta lainattuja. Muistaakseni Ubuntun ohjelmavarastossa on muitakin. Kirjastosta lainatut on pakko lukea selaimella, mutta se ei ole tietokoneessa kovin suuri ongelma.

Onko Open bookin tarkoitus siis olla ohjelma, jolla pääsee lukemaan suojattuja esim. kirjastosta lainattuja e-kirjoja? Vai mikä sen perustarkoitus on?

10
Olin ilmeisesti vahingossa poistanut valikosta kruksin näytä "sijainnit". Sen jälkeen Dolphin toimi kuten ennenkin klikkaamalla "näytä piilosijainnit". Sori, tää oli oma moka. Merkitsen aiheen ratkaistuksi.

11
Miten saan venjänkielen foneettisen näppäimistö valittua vaihtoehdoksi? Joissakin koneissa se on Russian phonetic keyboard. Tähän asti se on löytynyt näppäimistö asetuksista, mutta nyt en löytänyt sitä.

Kubuntu 19.10 jakelussa se on ja käytän sitä toisessa koneessani. Ennen se oli myös Ubuntussa. Onko siinä nyt joku  niksi, että sen saa käyttöön?

12
Suuret kiitokset. Nyt minulla on grub-valikko ja asentelen vielä lisää ohjelmia. Vähän yksipuoliselta Ubuntu tuntuu Kubuntun jälkeen, mutta muistaakseni Gnome tarjoaa useita hyviä lisäosia tai palveluja Ubuntuun. Muistan olleeni hyvin innostunut Ubuntu-Gnomessta. Pidän joka tapauksessa toisella koneeellani Kubuntua, joka pienistä vioista huolimatta toimii suhteellisen hyvin.
Snapstore vaatii tilin, mutta en oikein ymmärtänyt, pitääkö sen olla kokonaan uusi salasanoineen. Jos laitan esimerkiksi gmailin sähköpostiksi, niin voiko sillä kirjautua sisään. Ilmeisesti Ubuntun salasanaa ei voi käyttää.

13
Kiitos nm. Pääsin biosiin ja laitoin Windowsin käynnistymään ensimmäisenä. Periaatteessa minulle on samantekevää, kumpi käynnistyy automaattisesti ensin. Valikko ei kumminkaan ilmaantunut enkä päässyt enää käynnistämään konetta usb-tikulla vaikka painoin näppäimiä F8, F10 ja F12.

Tiedätkö, miten voin pakottaa koneen käynnistymään usb-tikulta. Olen mielestäni  biosissa antanut luvan usb-käynnistämiseen. Mutta se ei ole nyt auttanut, vaikka sain samalta tikulta asennettua uuden Ubuntun.

14
Koneeni on Lenovop Yoga 2 Pro  ja aikaisemmin ennen uuden Ubuntun asenusta valikko toimi normaalisti. Sähläsin luultavasti käynnistimen tallentamisen kanssa juuritiedostoon, kun en olut varma vaihtoehdoista. Sitten yritin vielä korjata asian Grub Customizer nimisellä ohjelmalla tarkoituksenani palauttaa Grub, mutta tei ilmeisesti senkin kanssa virheen. Tämän jälkeen olin valmis asentamaan Ubuntun uudelleen tikulta, mutta tikku ei enää suostunutkaan käynnistymään. Joten en pääse enää edes biosiin.

Kone ei ole kovin monta vuotta vanha, korkeintaan viisi.

15
Molemmat käyttöjärjestelmät on levyllä /dev/nvmeOn1p3. Data levy on /dev/sda ja siinä on kaksi partitiota, toinen windows ntfc ja toinen recovery.

Homma on toiminut ja toimii edelleenkin paitsi Dolphinissa. Joten tämä ei ole minulle iso ongelma, paitsi että ehdin jo tottua Dolphiniin. Pidän kahdesta vierekkäisestä paneelista ja Pcman tarjoaa saman kuin Dolphinkin.

Ai niin, ja ne tulivat esiin molemmilla lähettämilläsi komennoilla.

16
Asensin Ubuntu19.10 version poistamani Kubuntun tilalle. Läppäri käynnistyi suoraan Ubuntuun. Windows partitio on paikallaan ja siellä olevat tiedostot näkyvät, mutta en pääse valitsemaan järjestelmää, sillä Grub-valikko ei näy ollenkaan. Asensin grub customaiser ohjelman ja sain siinä valikot näkyviin. Yritin asentaa sen mbr:ään ja luulin jo onnistuneeni.

Siis tiedostoni ovat tallella, sillä ne kaikki ovat windows partitiolla, mutta miten saan grub valikon näkymään, jotta voin tarvittaessa käyttää Windowsiani (versio 10)?

17
Fast startup on minulla pois päältä ja tarkistan sen aina, jos koneessa ilmenee ongelmia. Minun koneeni boottaa oletusarvoisesti linuxiin. Kokeilin myös biosista laittaa sen käynnistymään tikulta, mutta sekään ei auttanut -- grub-valikko tuli vain näkyviin kuten muutenkin.

18
Epäilen perussyyn olevan koneessani ja Windows 10 käyttöjärjestelmässä Windowsin päivitykset ovat voineet jälleen tehdä temppujaan eikä anna käynnistää linux-tikkua. Ehkä minun pitää tehdä boottaava tikku windows-puolella.

19
Onhan se liitetty, kun muut tiedostoselaimet tunnistavat sekä usb:n että windows-levyn.

20
Minulla on hakemistot: disk, boot, EFI, live, syslinux,, utils ja juuressa myös ohjelmatiedostot Clonezilla-Live-Version sekä GPL .

boot kansiossa on grup ja sen sisällä ilmeisesti clonezillan varsinaiset boot-tiedostot mm boot-local-efi.cfg ja grub.cfg. Lisäksi siinä on kaksi kansiota: i386-efi ja x86_64-efi. Niissä on  valtavasti tiedostoja. Juuressa on vielä pari kirjainmääritys tiedostoa ja kuvatiedosto.

Kaikki näyttäisi muuten olevan kunnossa, mutta tikku ei käynnistä konetta. Mielestäni formatoin sen fat32 levyksi.Sivuja: [1] 2 3 ... 70