Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 60
1
Kiitos jälleen. Sehän oli yksinkertaista. En tosiaankaan tarvitse ylävalikkoa, kun se on jo olemassa sivulla.

2
Kiitos neuvoista. Kokeilin tietokannan hakemista varmuuskopiostani, mutta se ei onnistunut. Olin lähinnä ehtinyt tehdä tageja. Ajattelin lähteä puhtaalta pöydältä ja annan Digikamin hakea kuvat uudelleen. Olen järjestäny ne hakemistoihin, jolloin se tekee niistä albumit. Tästä lähtien tallennan kaikki tagit ja tiedot kuviin. Vähän harmittaa tehty työ, mutta pääasia on, että en kuitenkaan ole menettänyt muuta kuin vähän aikaa.

3
Kiitos paljon. Voikko toimii.

5
Minulla on englanninkielinen käyttöliittymä enkä ole onnistunut vaihtamaan sitä suomenkieliseksi. Ei se häiritse muuten, kun vain saisin suomenkielen oikoluvun ainakin LibreOffiseen ja vielä parempi, jos myös Thunderbirdiin.
Löysin netistä asetuspaketin libreoffice-voikko, mutta en saanut sitä asennettua. Tarvitsisin välttämättä suomenkielistä oikolukua tarkistaaksen aika pitkän tekstin.
Nyt minulla ei ole edes huspellia ja vaikka olisi, se ei riitä, joten voikko pitäisi saada. Nyt työsketelen Windowsissa LibreOfficella, mutta palaisin mielelläni Neoniin. Kubuntussa suomenkieli tuli auttomaattisesti.

6
Kuvankaappaus ei onnistu, koska yläpaneeli katoaa, kun yritän piirtää suorakulmaisen alueen. Dolphinista saan kyllä kaappauksen, mutta osa yläpaneelia ja sen päällä näkyvä Dolphinin valikko jäävät ulkopuolelle. Näyttö ikään kuin katkeaa Dolphinin yläosasta.

7
Mistäköhän tuo mahtaa johtua. Ala palkissa oleva kello+kalenteri näyttää päivän väärin. Sen kukaan nyt on 22.6. Mutta katsopas ihme tapahtui. Tätä kirjoittaessani päivämäärä muuttui oikeaksi eli 21.6.

Mistä johtui, en tiedä.Mutta hauskaahan tuokin olisi ymmärtää.

8
En löytänty sovellusten tyyli kohdasta asetusta, jolla saisin globaalin valikon pois. Jos se on ollut Ubuntu 11. asti, niin tuskin kuitenkaan oletuksena. Minä en pidä siitä, koska se sotekee yläpaneelin eikä kaikki ikonit näy siinä jos ohjelma on auki työpöydällä.Ottaisin tuon ominaisuuden mielelläni pois. Se on tietenkin makuasia, onko se hyvä tai ei.

9
Valitettavasti minun järjestelmäni on erilainen, enkä voinut toteuttaa sivulla annetuja neuvoja. Mielestäni kysymys on koko järjestelmän mittainesta asetuksesta, sillä ei ainoastaan Dolphinin valikot vaan kaikkien ohjelmaikkunoiden valikot peitävät yläpaneelista valtaosan. Kun klikkaan ohjelman pieneksi alapalkkiin, niin valikko häviää yläpalkista tai sen päältä. Kyseinen piirre oli yhden Ubuntu version "neronleimaus", mutta sitten se sai niin paljon kritiikkiä osakseen, että se poistettiin muistaakseni jo seuraavasta versiosta.

10
Eikö Kde Neoniin saa suomenkielistä käyttöliittymää? Minulla ainakin osa ohjelmista mm. Libre Office on englanninkielinen. eikä siinä toimi suomenkielinen oikoluku. Eli osa ohjelmista on suomenkielisiä, osa englannin. Sinänsä englanninkieliset valikot eivät ole minulle ongelma, mutta suomenkielen oikoluvun puuttuminen kyllä. Ennen Ubuntu ilmoitti esim. että kielituki on puutteellinen ja korjasi sen. Nyt mitään ilmoitusta ei ole. Discoverissa Libre Office on englanninkielinen.

Saako suomenkielisen oikoluvun Neonin Libre Officeen? Thunderbirdiin? ym.

11
Dolphinin perusvalikko irtosi ohjelmasta ja meni erilleen ylös. Nyt se peittää suuren osan yläpaneelia. Miten valikon saa takaisin kiinnitetyksi itse ohjelmaan.? Muistan että joku vuosi sitten tästä käytiin kovaa keskustelua ja  Ubuntu palautti valikon kiinni omaan tiedostoselaimeensa. Nyt Nautiluksen eli Files ohjelman valikko oli myös irti. Olen ilmeisesti vahingossa hakiessani jotain asetusta onnistunut siirtämään valikon erilleen. Voisiko joku neuvoa, miten sen saisi takaisin?

12
Sehän se oli, kiitos! Nyt Neon toimii hyvin ja palaa myös valmiustilasta oikein. En tiedä kumpi on parempi Kubuntu vai Neon, ja tuskin se on edes tärkeää tietää. Minä pidän molemmista.

13
Kyllä paneelit piiloutuvat ja tulevat esille, kun vien hiiren näytön laitaan, mutta sitä ennen oli poistetava työpöydän vaihtuminen, kun hiiren vie näytön reunaan.  En tiedä miten se työpöydän vaihtuminnen oli tullut päälle enkä vieläkään ole varma, mistä valikosta se piti etsiä, mutta eiköhän se jostain löydy, jos se vielä jotenkin menee päälle. Saattoihan olla, että olin itse laittanut sen vahingossa niin, kun yritin etsiä, miten saan työpöydät rauhoittumaan niiden vaihtaessa kesken työn toiseen.
Ymmärrän, että näppäinkomentoa ei löydy. Nyt Neon kuitenkin toimii hyvin. Tosin valmiustilasta palatessa se muuuttaa päänäytön ulkoiseksi näytöksi. Sen muutttaminen takaisin ei vie kovin paljon aikaa ja nyt olen tehdyt niin, että irroitan koneesta ulkoiisen näytön piuhan.

14
Tein uuden paneelin ja jotenkin se vanhakin putkahti esiin. Luultavasti hiiren vieminen yläreunaan ei tuonut paneelia esiin, koska asetuksissa oli mm. kun hiiren vie reunaan, niin työpöytä vaihtuu. Otin asetuksen pois. En kuitenkaan uskalla laittaa paneelia piiloutumaan enää, koska nyt minulla Neon toimii.

Kde on hieno käyttöjärjestelmä, mutta minusta siinä on asetuksia tolkuttoman paljon. Ja kun yksi asetus on väärin tulee ongelmia. Myös työpöydän vaihtuminen hiirtä liikutettaessa loppui, kun sain otettua pois asetuksen, että työpöytä vaihtuu, kun osoittimen vie reunalle. Yritin monta kertaa hakea mainittua asetusta löytämättä sitä.

Silti olisi hyvä tietää, miten piilotetun paneelin saa esiin joko näppäinkomennolla tai asetuksista? Olin jo täysin epätoivoinen Neonin suhteen ennen kuin sattumalta sain sen toimimaan. Jos siihen on joku selkeä tapa, niin mielelläni kirjaisin sen ylös siltävaralta, että vastaava ongelma ilmenee myöhemmin uudelleen. Minulta kului monta tuntia ennen kuin sain asian ratkaistua.

15
Minä tiedän, että niin on ja olen käyttänyt sitä jo monessa linux versiossa, mutta nyt paneeli ei tule näkyviin, kun vien hiiren yläreunaan. Kubuntu 18.04 versiossa tapahtui sama juttu. Sain sen jotenkin takaisin tekemällä uusia paneeleja. En edes muista, mitä kaikkea tein, että sain sen lopulta esiin. Jonkun ajan kuluttua, muistaakseni valmiustilasta palatessani tai kirjauduttuani uudelleen, panelit olivat kadonneet.

Nyt se tapahtui Kde Neonissa. Ohjelmat kyllä toimivat, samoin työpöydä ja aktiviteetit myös pikanäppäinkomennoillani.
Minä en käsitä, mistä tässä voi olla kysymys. Sain Neonin jo melkein valmiiksi, niin että yläpaneelissa oli eniten tarvitsemani ohjelmaikonit. Olisiko joku toinen tapa saada paneeli esille kuin se normaali, jota ehdotit?

Huomasin vasta nyt, että kun hiiren vie ylä-, ala-, tai sivureunaan järjestelmä vaihtaa työpöytää. Olen yrittänyt saada pois tuon ominaisuuden, mutta en ole onnistunut. Paneeli ilmeisesti on paikallaan, mutta en saa sitä esiin.

16
Vaihdoin järjestelmäni Kde Neoniin, kun Kubuntu jumiutui. Asensin Neonin Kubuntu levylle, jonka alustin uudelle järjestelmälle. Sen jälkeen latasin tarvitsemani ohjelmat uudelleen. Kaikki toimii hyvin, mutta en saanut Digikamia lukemaan sen omaa tietokantaa, jonka tallensin toiselle levylle. Miten se onnistuisi? Ehdin tehdä Kubuntussa paljon järjestelyjä kuvien suhteen, varsinkin tagien ja albumien osalta. Olen käyttänyt Digikamia sen verran vähän, että en ole löytänyt siihen ratkaisua.

Jos joku voisi auttaa, olisin kiitollinen? Vaihtoehtoisissa työpötäympäristöissä tein myös kyselyn yläpaneelin häviämisestä.

17
Vaihdoin järjestelmäni Kubuntu 18.04 distrosta Kde Neon 19.04 distroon. Kubuntussa esiintyneet ongelmani hävisivät ja Neon palautuu normaalisti valmiustilasta. Ensimmäinen ja todella hankala ongelma on, että laitettuani yläpaneeliin, tarvitsemani ohjelmat ja asetukseksi "piilota automaattisesti", paneeli hävisi. En saa sitä esiin. Mitä minun pitäisi tehdä?

Toinen ongelma, ei niin iso, on on työpöydän vaihtuminen hiirtä liikuttaessani. Olen yrittänyt etsiä asetusta, millä sen saisi pysymään kulloisellakin työpöydällä. Minulla on näppäinkomennot työpöydän vaihtamiseen ja pärjään hyvin niillä, kun vain saisi pois hiiren aiheuttamat sotkut.

18
Kiitos Super Oscar. Minä ehdin tässä järkeillä ja kokeilla ja jotenkin sain paneelit ja ohjelmavalikot esille. En oikein tarkkaan muista, mitä tein, mutta ajattelin, että jos saan paneelin tehtyä ja sitten siihen jonkun ohjelman, niin pääsen alkuun. Jotenkin sain Chromen auki ja sitten joitakin muitakin ohjelmia. Tiesin koko ajan, että ohjelmien täytyy olla koneessa ja minun pitää vain saada ne näkyviin. Siten jostain paneelista pompahti yksi ohjelmavalikko jne. Lopulta poistin turhia paneeleja, joita olin ilmeisesti tehnyt. En todella tiedä, mitä kaikkea tein, mutta nyt Kubuntu on jälleen koossa. Päivitinkin sen. En vaivaa enää päätäni valmiustilasta palautumisella, ehkä näytön sammuttaminen riittää minulle.

Windows toimi, mutta en edelleenkään pidä siitä niin kuin Kubuntusta. Tosin harkitsen vakavasti Kde Neonin asentamista, kun tulee sopiva väli askarrella koneen kanssa. Minun puolestani tämä juttu on nyt ratkaistu, ainakin toistaiseksi.

19
Tämä otsikko liittyy Kubuntu 18.04 kaatumiseen. Dolphin esimerkiksi toimii. Jos saan näppäinkomennolla ohjelmavalikot näkyviin, niin voisin tarkastaa ohjelmani ja tiedostoni. Työpöytä taustakuvineen aukeaa suoraan käynnistäessäni. Hiiri toimii ja oikealla näppäimellä saa joitakin valikoita esiin.

Minulla ctrl-alt-t tuo päätteen esille. Voisiko jollain komennolla saada ohjelmaikoneja tai /ja valikot myös näkyviin?

20
Olet varmaan oikeassa version suhteen. Sinähän suosittelit jo paljon aikaisemmin minulle Neonia. Kirjoitan tätä Windowsissa versio 10, joka tuli koneeni HP Omenin mukana. Olen antanut HP:n Support assistantin päivittää konetta. Se ei ole onnistunut kaikissa päivityksissä. Nyt se esimerkiksi yrittää jo kolmannen kerran päivittää Nvidia ajuria. Lopputulos on ollut: "koneesi ei tue tätä ajuriversiota." Se ei myöskään onnistunut päivittämään "Intel Dynamic Platform and Thermal Framework Client Driver" versiota eikä "Intel Dynamic Platform and Thermal Framework Client Driver" versiota.

Nvidiaa se yrittää jälleen. Koska koneessani on takuu voimassa, ajattelin huomenna ottaa yhteyden Verkkokauppa comiin, sillä olettaisin HP koneen hyväksyvän HP päivitykset. Siksi olen miettinyt, että jos ongelmaa ei olekaan Ubuntun ajureissa, vaan ise HP:n koneessa. En tiedä. Vai onko tällaiset ongelmat tavalisia myös Windowsissa?

Sivuja: [1] 2 3 ... 60