Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 122
1
Kiitos vastauksista. Kokeilen sekä ffmpg pakkausta että Handbrakea, jota olen käyttänyt joskus aikaisemmin.

2
Ei oikeastaan ole. Thunderbird jumittaa Windowsissa, mutta nyt se on toiminut Ubuntussa. Sen sijaan Libreoffice Writer ei toimi, en saa sitä edes auki, vaikka sivupalkissa näkyy, että se on avattu.
Vika voi olla läppärissänikin. Se on saattanut hyvin tulla tiensä päähän, sillä sitä on käytetty paljon niin Windowsissa kuin Ubuntussa.
Vaikea sanoa, mitä pitäisi tehdä. Pitäisikö yrittää Abiwordia?

3
Väillä tuntui että Ubuntu toimii, mutta en saa auki edes LibreOfficea. Pian mutkin ohjelmat rupeavat tilttailemaan. Uusi asenus on ainoa mahdollinen, mutta en ehdi tehdä sitä nyt. Katsotaan, toimiiko Windows? Vai voiko kaikki johtua vain siitä, että koneeni ei enää toimi kunnolla. Lenovo läppäri eikä mitenkään hirveän vanha

4
Nyt Ubuntuni toimii ja ajattelin odotella rauhassa uuden version joko ilmestymistä tai tarjousta pääivittämiseen. Jos samat ongelmat ilmestyvät uudelleen, asennan uuden Ubuntun.

5
Olen näköjään hermoillessani avannut kaksi keskustelua tästä aiheesta. Vastasin ensimäiseen aloittamaani "Thundebird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa." Olen pahoillani, että tein hermoillessani niin. Merkitsen tämän aiheen ratkaistuksi.

6
En ole varma, olenko ymmärtänyt oikein, mitä "reitittimellä" tarkoitetaan. Onko se sama kuin verkkopalvelin? Tai miten "reititin" kytketään pois päältä ja taas takaisin. Asensin molemmissa järjestelmissä Thunderbirdin uudelleen samoin kuin sen sähköpostitilit. Nyt molemmat järjestelmät toimivat jälleen, mutta saa nähdä, kuinka kauan.
Kummallinen piire tässä kaikessa oli se, että hiireni lakkasi toimimasta ja samoin kosketuslevy. Molemmat toimivat nyt. Ainakin toistaiseksi!

7
Gmail toimii selaimen kautta, mutta eniten käytän sähköpostitilejäni, jotka perustuvat domainiini jotaarkka.tarulinna.fi, joten tilieni osoite on @tarulinna.fi. pahinta on, että Thunderbird on tiltanut koko järjestelmän molemmissa käyttöjärjestelmissä. Välillä se toimii normaalisti, välillä ei. Epäilen että läppäriini on tullut joku vika. Voisiko se olla jokin virus? Vai onko läppärini tullut jo tiensä päähän?.

8
Ubuntu 23.10 hyytyy ja samoin Windows tai toimivat vain puolella teholla. Thunderbird alkoi ensimmäiseksi temppuilla ja sen jälkeen Ubuntu muutenkin. Thunderbird ei toiminut oikein Windowsissakaan. Välilinulta hukkui yksi tärkeä osoite, jonka panin Thunderbirdiin. En tiedä enää, mitä pitäisi tehdä ja juuri nyt olisin todella tarvinnut tietokonettani moneenkin asiaan.

Alan epäillä myös itse konettani. Onko se saanut virustartunnan? Vai onko se yksinkertaisesti vanhuuttaan väsähtänyt, vaikkakin vanhemmat koneeni toimivan edelleen. Ongelmat mielestäni alkoivat kuitenkin Thunderbirdistä.

9
Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa. Jotain koneessani on pahasti pielessä. Ainoastaan vanha isokokoinen läppärini toimii, mutta Thunderbird ei toimi siinäkään, joten en saa tarkistettua postiani. Onkohan läpprissäni joku vika, sillä outoa tämä on. Harvemmin vika on sekä linux- että windowspuolella. Vanha Kubuntuni on vielä kokeilematta.
Jos vika on Thunderbirdissä, voiko se heijastua molempiin käyttöjärjetelmiin?

10
Kiitos tiedoista. Jostain syystä juduin päivityksen jälkeen asentamaan postiohjelmani tai paremminkin tilit uudelleen.
Mietiskelen tässä vielä, että kannattaisiko sittenkin odottaa uutta päivitystä? Jos teen puhtaan asennuksen, pitää kaikki ohjelmat asentaa jälleen uudelleen. Vai onko puhdas asennus jatkon kannalta parempi henkilölle, joka ei ole atk-ammattilainen?

11
Hei. Koneeni malli on Lenovo ThinkPad P14s Gen 2a ja grafiikka:
AMD Ryzen™ 7 PRO 5850U with Radeon™ Graphics × 16, muistia on 32 Gb.
Koneessani on myös Windows 11, joten käynnistäessäni valitsenjoko Windowsin tai linuxin.

12
Otin printscreenillä useankin kuvan käynnistyslevyn luonnista, mutta jostain syystä en saanut sitä liitettyä tänne. Jotakin olen ilmeisesti tehnyt väärin, mutta en ymmärrä mitä.
Laitoin nyt sen tekemään saman uudelleen.

13
Latasin normaalin Ubuntu 24.04 lts version ja mielestäni asensin sen tikulle, mutta en saanut sitä asennettua koneeseen. Ubuntu 23 tunnistaa tikun ja näyttää sen sisällön, mutta jos käynnistän koneen uudelleen, ei sen paremmin Ubuntu kuin Windowskaan huomaa koko tikkua, vaan Ubuntu käynnisyy normaalisti.
Sen sijaan Ubuntu 23.04 näyttää tiedostoselaimessa tikun sisällön. Install hakemisto on kuitenkin tyhjä.

14
Mikä Ubuntu pro on? Onko tällaisen tavallisen humanistin viisaampaa ladata vain normaali  Ubuntu 24.04 lts?

15
Kannattaako ladata Ubuntu 24.04 lts englanninkielisenä vai suomenkielisenä? Jos lataan englanninkielisenä, pitääkö esim. Libre Officen oikoluku laittaa erikseen? Minulla ei sinänsä ole ongelmia englanninkielisen käyttöliittymän kanssa, mutta oikoluvun asntaminen tai sen toimiminen on kyllä tärkeää.
Teen siis puhtaan asennuksen, koska kaikki tärkeät tiedostoni on tallennettu Windowsin osiolle. En päivitä siksi, että tämän edellisen version kanssa minulla oli paljon ongelmia, ehkä vain omaa osaamattomuuttani, mutta yhtä kaikki.

16
Kiitos paljon. Merkitsen aiheen ratkaistuksi.

17
Hei, yritin asentaa pip3 tiedoston komennolla
#
sudo apt install pip3
#

Ei onnistunut. Nyt yritän renderöidä tiedostoa. ilman pip.3 asennusta. Tarkoitukseni on katsoa, saanko ja kuinka paljon pienennettyä laadun pahemmin kärsimättä

18
Millä ohjelmalla voisin pienentää n. 20 gigasen mp4 tiedoston laadun pahemmin kärsimättä? Minulla on suuri mp4-tiedosto, joka on taltiointi ohjaamastani esityksestä. Sain sen eräältä valokuvaajalta, joka oli katsomassa esitystämme Haaparandassa. Toinen tiedosto ei ole yhtä suuri, mutta sekin 5 gigaa.
Voin periaatteessa käyttää myös Windowsia (v.11), mutta Ubuntussa uskoisin löytyvän jopa parempia tapoja.

19
Vaikea sanoa. Kokeilin nyt kaikkia kirjaimia ja ne toimivat. Silloin kun ongelma ilmeni, kysymys oli useammista kirjaimista. Yritin monta kertaa ja käynnistin myös Libre Office Writerin pari kertaa, mutta se ei auttanut.
En osaa muuta sanoa tästä ongelmasta. Nyt kirjoitan jälleen Ubuntussa Libre Oficella. Jos ongelma ilmenee uudelleen palaan asiaan.

20
Vielä yksi kysymys. Miten on mahdollista, että sama kirjain toimii Windowsissa, mutta se ei toiminut Ubuntussa? Hyvin omituista.

Sivuja: [1] 2 3 ... 122