Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 63
1
Palautin koneen nyt toisen kerran valmiustilasta, Mpison ohje tuntuu toimivan. Kiitos paljon. Merkitsen ongelman ratkaistuksi, mutta jos kone jostain syystä rupeaa jälleen kenkkuilemaan, otan "RATKAISTU" merkinnän pois ja palaan asiaan.

2
Minulla on järjestelmä ja kotihakemisto samalla osiolla. Koska minulla on doubleboot windows ja linux, niin kaikki tärkeät tiedostoni ovat windows levyilla. Silloin voin tarvittaessa käyttää niitä molemissa järjestelmissä, sillä Windows ei lue linux osioita.

Mutta kiitos vastauksista. Katselin Mpison vanhaa viestiä sekä uudempaa. Tein ohjeiden mukaan ja nyt minulla on piilohakemistossa .config/kdeglobals/[QtQuickRendererSettings]GraphicsResetNotifications=true

Kokeilin kerran ja kone palasi  käynnistyksen jälkeen valmiustilasta oikein. Palaan asiaan, jos se oli vain sattumaa. Muuten  vain paljon kiitoksia.

3
Nvidia ajuri ei toimi oikein koneen palatessa valmiustilasta (Kde Neon 5.16), Hain myös netistä apua sekä suomeksi että englanniksi, mutta en löytänyt siihen parannusta paitsi pienillä kikoilla kuten kirjoittajat kertoivat. Tällaisen kikan sain jo Vaihtoehtoisissa työpöytäympäristöissä, ennen kuin minulle kerrottiin Kde Neonin kuuluvan tänne. Kikat auttavat, mutta välillä ainakin minun koneeseeni on tullut häiriöitä, kuten esim. piti sammuttaa kone virtakatkaisimesta.

Perimmäisesti kysymys on ilmeisesti Nvidian ajurista ja sen yhteensopivuudesta koneen näytönohjaimen kanssa. ( HP- Omen). Nyt pärjäilen siten, että kirjaudun ensin ulos ja panen vasta sitten koneen valmiustilaan. Kun palaan siitä, kirjautumisikkuna on rakeinen, mutta kirjauduttuani sisään näyttö on normaali. Toinen kikka on pieni ohjelma, jonka sain Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt keskustelualueelta. Ajan komennot ohjelmana, joka sisältää:
"
#!/bin/bash
kquitapp5 plasmashell; kstart5 plasmashell
"
Eli jos vähäiselllä ymmärrykselläni olen käsittänyt oikein, ohjelma tappaa tai lopettaa plasmashellin ja käynnistää sen sitten uudelleen. Se toimii, mutta aina joskus näyttö jumittuu. En tiedä varmasti johtuuko se ohjelmasta vai tästä yleisestä ongelmasta. Olen myös miettinyt Kubuntu 19.04 asentamista, kun se valmistuu. Mutta korjaisiko se mahdollisesti ongelman? Voisiko sitä kokeilla ilman, että panen kotihakemistoni uusiksi?

4
Bitissä oli uutinen Skidmap haittaohjelmasta, joka iskee Linux-koneisiin. Lehden mukaan siitä on erittäin hankalaa päästä eroon. Googlasin ohjelmaa ja siitä löytyi paljon tietoa eri lähteistä mm.
Zednetistä.
 https://www.zdnet.com/article/skidmap-malware-buries-into-the-kernel-to-hide-cryptocurrency-mining/

Onko siitä vaaraa tavalliselle Ubuntu-käyttäjälle ja pitääkö kone suojata jotenkin sitä vastaan?

5
Kiitos paljon. Molemmat ongelmat ratkesivat!

6
Kiitos tiedoista. Olen "Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt" alueella postannut kysymyksiä Neonista toista kymmentä kertaa ja saanut paljon vastauksia. Minulle suositeltiin Kde Neonia, joka on melkein samanlainen kuin Kubuntu. Kubuntussa tulee perusohjelmat valmiiksi asennettuina, kun taas Neonissa niitä voi asentaa esim. Discoveryn avulla. Koska Neon perustui Ubuntuun, pidin sitä hyvin samanlaisena kuin Kubuntua.
Koska koneessani on ilmeisesti suhteellisen uusi Nvidia näytönohjain osa Kubuntun ongelmista korjaantui. Koneeni on yleisesti ottaen nyt toiminut suhteellisen hyvin. Valmiustilasta palaaminenkin on jostain syystä ruvennut toimimaan. Lenovossa, joka on matkaläppärini Kubuntu 18.04 toimii moitteettomasti. Tässä isommassa koneessani HP Omen on ram muistia 32 gigaa, 500gb ssd-levy ja teran tavallinen levy. Malli on suhteellisen uusi sekä kallis ja viime keväänä hankittu. Doubleboot järjestelmä kuten Lenovossakin, vaikka molemmissa käytän hyvin harvoin Windowsia. Nyt kuitenkin Nvidia näytönohjaimeni toimii tässäkin koneessa palatessani valmiustilasta.

Tämänhetkinen ongelma on päivityksessä, jonka tein Gimpiin. Vaikka yläpalkissa oleva ikoni ilmoittaa uusista tai ainakin siinä on pieni sininen pallukka, itse ohjelma ei toimi. Kun ajoin päätteeltä komennon: "sudo apt update", tuli seuraava vastaus:

" E: The repository 'cdrom://[neon user _Bionic_ - Build amd64 LIVE Binary 20190613-11:37] bionic Release' does not have a Release file.
N: Updating from such a repository can't be done securely, and is therefore disabled by default.
N: See apt-secure(8) manpage for repository creation and user configuration details."

Olin jo poistanut synapticin avulla pakettivarastoista sekä Gimpin että kyseisen ppa:n.

Miten nyt pitäisi toimia? Asennanko Discoverysta Gimpin ja mitä teen päivityksille? Minulle on aivan sama, käytänkö Kubuntua tai Neonia, kun vain ohjelmat ja järjestelmä toimii. Kde on minulle mieluisa, koska siinä on aktiviteetit, joiden avulla yleensä järjestelen eri työprojekteja. Jos pitää asentaa Kubuntu, olisiko viisainta asentaa jo Kubuntu 19.04, kun se ilmestyy lokakuussa ja sitten edetä 19.10 kautta seuraavaan Lts versioon?.

7
Moderaattori TOMIN siirsi tämän aiheen ""muiden käyttöjärjestelmien eskusteluun. En ymmärä, miksi aihe siirrettiin muiden käyttöjärjestelmien keskustelupalstalle. Kun päivitin Gimpin opetusvideon ohjeiden mukaisesti ja lisäsin edellä lainaamani ppa:n. Huomasin Neonin tarjoavan päivityksiä, mutta päivitysohjelma ei käynnistynyt, vaan varoitti vaarallisesta ppa:sta. Halusin kysyä neuvoa muilta.
Teinkö jotain väärin? Toivoisin Tomin, että kertoisit minulle, miksi kysyin asiaani väärältä keskustelupalstalta.

8
Katsellessani opetusvideota Gimpistä siinä suositeltiin päivittämistä 10:een, jos sitä ei vielä ole. Menin osoitteeseen ja klikkasin ppa:ta. http://ppa.launchpad.net/otto-kesselgulasch/gimp/ubuntu/

Järjestelmä on Kde Neon Ubuntu 18.04, plasma 5.16.5. Asensin ppa:n , mutta järjestelmä ei suostu päivittään sitä normaalista päivitysikonista. Synapticilla en vielä ole kokeillut, koska ajattelin ensin kysyä täältä neuvoa.

9
Kiitos avusta. Käynnistin koneen uudelleen ja teippejä ei enää ollut valmiustilasta palatessa. Minulla onkin nyt Kde-Pasma versio 5.16.5 ja Kde Beon 5.16. Ilmeisesti jotain oli päivittynyt, mutta nyt kone palaa normaalisti valmiustilasta.

Eipä palannutkaan. Ehkä tunti pari edellisen jälkeen olivat teipit jälleen näkyvissä avattuani koneen valmiustilasta. Odotin jonkin aikaa ja suljin jälleen kannen, jolloin kone meni valmiustilaan. Kun avasin  kannen vähän myöhemmin, näytöllä ei näkynyt mitään eivätkä näppäimet enää toimineet. Ainoa mahdollisuus oli sammuttaa kone virtakytkimestä ja käynnistää sitten uudelleen. Teipit tulivat jälleen näkyviin, mutta ne poistuivat ohjelmalla, jonka olin nimennyt "teipit.sh". Sain kyseiset komennot täältä ja ne olivat juuri: " kquitapp5 plasmashell && kstart5 plasmashell". Korjaan siis asian teipi.sh ohjelmalla, joka sisältää vain nuo komennot. Tosin se herjaa jotain ja joudun välillä iskemään returnia.


10
Löysin netistä videon, joka opasti, miten Nvidiassa tehdyt asetukset voi tallentaa niin, että ne myös pysyvät. Se löytyy osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=Hsa0ebZKfys

Sain lopulta oletusmonitorikseni läppärin oman näytön tallennettuani asetukset videon ohjeilla. Tosin siinä joutui arvailemaan, koska minulla ei ollut hakemistoa "conf.d
Kokeilin eri tapoja ja kopioin eri hakemistoon tallentamani nvidia.conf tiedoston sieltä /etc/X11 hakemistoon.Jotenkin se lopulta onnistui, mutta en ole enää aivan varma miten, sillä conf.d hakemistoa ei ollut.
Teipit eivät kuitenkaan kadonneet.

11
Nvidia settings ohjelma ei anna muuttaa eikä tallenna tietoja ainakaan minulla. Kirjoitin aikaisemmin teipeistä, jotka ilmestyivät ikonien päälle, kun kone palasi valmiustilasta. Toisessa läppärissäni, jossa on Kubuntu 18.04 kaikki toimii ilman ongelmia. Ei tämäkään suuri ongelma ole, koska sain siihen täältä kätevän pikkuohjelman, jonka nimesin teipit.sh. Ajettuani sen teipit poistuivat, mutta se täytyy ajaa joka kerta, kun poistuu valmiustilasta.

Nyt jonkun päivityksen mukana minulla on Nvidia-settings kuvake, yläpalkissani. Se määrittelee ulkoisen monitorin oletusmonitoriksi eikä anna vaihtaa sitä. Tai paremminkin , voin vaihtaa ja tallentaa uudet asetukset, mutta avattuani ohjelman uudelleen, mikään ei ole asetuksissa muuttunut. Liekö ongelma plasmaversiossani "kde plasma-versio 5.16.5 ja framework 5.61.0.? Järjestelmä on 64 bittinen. Toisessa läppärissä plasma-versio on 5.12.8

Ehkä en vain osaa käyttää Nvidia setting ohjelmaa. Vaikka vika on pieni, se harmittaa. Voisiko tuolle tehdä mitään?

12
Kokeilen tuota myöhemmin, jos ongelmia ilmaantuu. Olen käyttänyt samaa menetelmää aikanani muistaakseni näytönohjaimen ajurien kanssa. Se on varmasti hyvä keino. Ongelma on ainakin toistaiseksi ratkaistu minun osaltani. Kiitos!

13
Olen saanut ikknani takaisin ainakin suuurin piirttein vastaaviin asentoihin jja oppinut käyttämään niitä paremmin. Digikamilta löytyy vain kaksi piilotiedostoa: digikam_tagsmanagerrc ja pelkkä digikamrc.
En tarvitse sitä juuri nyt, mutta tiedostojen kopioiminen toiseen kansioon ja poistaminen silloin, kun tarvitsee voisi olla hyvä ja ehkä nopein keino palauttaa alkuperäiset aseetukset.

Kumpi siis kannnattaisi poistaa?

14
Kiitos vihjeestä. Käyn katsomassa, mitä se minulta vaatisi.

15
Kiitos paljon vastauksista. Uskon nyt Chromen olevan suhteellisen luotettava. Talensin itselleni pdf-muotoon onhjeet päätteeltä tehtävään asennukseen. Tosin käytän mieluummin graafista asennusta, koska en ole perehtynyt ohjelmointiin. Dos kommennot opettelin kuitenkin jo pc-maailmassa ennen Windowsia. Wordperfect Library oli mielestäni loistava ohjelma, mutta internetin käytön muututtua graafiseksi siirryin Windowsiin.

Minun kohdaltani Chromen päivitys ja asennus on ratkaistu.

16
Kun ajoin komennon "sudo apt install google-chrome" oli vastaus seuraava:
"
E: Pakettia google-chrome ei löydy
"
Oliko komennosta jäänyt jotain pois?

17
Kiitos. Tein niin ja oistin myös turhia paketteja järjestelmän ehdottamalla "sudo apt autoremove" komennolla.

18
Tuo menee ehkä turhan monimutkaiseksi minulle eikä se muutenkaan sopisi. Käytän vakituisesti googlen kalenteria kahdessa läppärissä ja android puhelimessa (Huawei 10). Kalenterin pitäisi aina olla käytössäni ja siksi jonkinlainen nettikalenteri on minulle välttämätön. Mikrosoftilla lienee vastaavia kalentereita, mutta kuten olen täällä jo monta kertaa kirjoitannut, minä käytän yleensä Ubuntua, koska pidän siitä eniten. Distroja olen vaihdellut monta kertaa. Nyt olen ollut melko tyytyväinen Neoniiin. Googlen kalenteri on toiminut ja toimii toistaiseksi niissä kaikissa. En myöskään tiedä, onko linuxille olemassa muuta vastaavaa kalenterisovellusta. Jos on, kokeilisin mielelläni sellaista.

19
Olen päivittänyt kaikki järjestelmän päivitykset. Sen minä teen päivittäin, jos niitä on saatavilla. Mutta miten päivitän erikseen google-chrome selaimen? Yritin sudo apt update coogle-chrome. Vastaus oli:
"E: Komento update ei käytä parametreja"

Tämä on Kubuntu 18:04 lts. Käytän tätä konetta harvemmin. Pääkoneessani on Kde Neon 18.04. Tämä vain varmuuden vuoksi, sillä tällä on tuuskin mitään vaikutusta chromen päivittämiseen.

20
Ilta Sanomissa oli uutinen vaarallisesta tietoturva-aukosta Chromessa. Uutisen mukaan vaara koskee myös Linuxia. Onko tästä tarkempaa tietoa?

Sivuja: [1] 2 3 ... 63