Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 107
1
Valmiustilassa Windows sammuttaa myös ulkoisen monitorin, Kubuntu ei tee sitä. Versioni on 22.04 lts. Muuten ulkoinen monitori toimii hyvin myös linuxissa. Löytyisikö tuohon ongelmaan joku hyvä ratkaisu? Kytkentä on normaali HDMI kaapeli.

2
Tätä aihetta on turha pitää avoimena. Double bootin käytössä ilmenee välillä pieniä ongelmia, mistä sitten johtunevatkin. Yleensä ne kuitenkin poistuvat, kun käynnistää koneen uudelleen. Tätä aihetta on turha pitää auki, joten merkitsen sen ratkaistuksi.

3
Libreoffice lukkiutui ja aukesi vasta uudelleen käynnistämisen jälkeen. Välillä saattaa tapahtua, että se ei anna tallentaa.

4
Kubuntu 20.04lts kadotti jälleen bluetooth yhteyden ja kyvyn kirjoittaa. Sellaista on tapahtunut aikaisemminkin. Oletan sen olevan jotenkin yhteydessä valmiustilaan ja auki oleviin ohjelmaikkunoihin. Mutta tämä on vain minun oletukseni.
Ei tätä tapahdu kovin usein, mutta kuitenkin ainakin kymmenkunta kertaa tänä vuonna. Käynnistäessäni koneen uudelleen, kaikki toimii jälleen normaalisti.

Tämä siis vain tiedoksi niille, jotka työskentelevät Ubuntun kehittämisen parissa

5
Yritin katsoa osoitteesta https://www.youtube.com/shorts/bkdfm4DlOWQ venäläisen oppositiossa ja eläkkeellä olevan kenraali Ivashovin videota, jossa hän arvosteli Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.
Annoin siis komenon
Koodia: [Valitse]
youtube-dl https://www.youtube.com/shorts/bkdfm4DlOWQ Edellisen videon sain ladattua, muta osoitteessa oleva ei onnistunut.

6
Yritin etsiä asetuksista, enkä löytänyt. Sitten klikkasin oikealla nappulalla ja valitsin työpöydän ja taustan asetukset ja sieltä löytyi hiiren asetukset, joten sain vierityksen pois työpöydältä. Kiitos teille. Merkitsen ratkaistuksi.

7
Totta on, että hiiren rulla ei tarvitse pyörittää eikä myöskään liuttaa sormea kosketuslevyllä, mutta kun se "lipsahtaa"! En tarkoita yksityistä virtuaalityöpöytää. Minulla on niitä 4. Jo ohjelmat peittävät työpöydän, niin se ei vaihdu, vaikka liikuttaisi hiiren rullaa, mutta kun kursori osuu työpöydälle, niin virtuaalityöpöytä vaihtuu toiseksi silloinkin, kun et sitä haluaisi.

Tähän en ole löytänyt ratkaisua kde:n asetuksista, mutta luulisi sellaisen asetuksen kuitenkin olevan olemassa. Eli jos löytyy, olisi hienoa, jos ei, niin täytyy pärjätä nykyisillä asetuksilla.

8
Miten saa virtuaalityöpöytien rullauksen pois liikuttaessa kursoria työpöydällä? Minulla on pikanäppäimet työpöytien vaihtoon ja se riittää minulle. Nyt kun kosketan vahingossa hiiren rullaa kursorin ollessa työpöydällä, työpöytä vaihtuu. Tietenkin voi sanoa, että älä kosketa rullaa, mutta se tapahtuu helposti vahingossa.
Hankalinta se on kosketuslevyä käyttäessäni. Vieritän silloin liikuttamalla sormeani levyn oikeassa laidassa, jolloin kursoria liikutettaessa kosketuslevyllä, sormi lipsahtaa helposti oikeaan laitaan ja työpöytä vaihtuui, jos kursori sattuu olemaan siinä eikä ohjelmaikkunassa.

9
Kiitos hyvin selkeästä vastauksesta. Menin Windowsiin ja  löysin kaikki ohjeittesi mukaan. Olin ilmeisesti jo aikaisemmin kruksannut nopean käynnistyksen pois käytöstä. Sen kohdalla ei ollut kruksia. Voisko olla niin, että minulta oli jäänyt vain joku ohjelma sulkematta ja se olisi aiheuttanut ongelman? Nyt kirjoitan tätä Windowsissa ja palaan kohta Kubuntuun.

Kysäisempä kuitenkin samalla, miten saisi virtualityöpöydän vaihtumisen pois, kun liikutan kursoria työpöydällä. Minulla on neljä virtuaalityöpöytää ja pikanäppäimet niihin, mikä riittää minulle hyvin.
Aloitan kuitenkin varmuuden vuoksi uuden aiheen asiasta, jos moderaattori sattuisi poistamaan tämän.

10
Otin pois asetuksista lepotilaan siirtymisen merkitsemällä ei koskaan. Varoitus tuli heti, että se lyhentää akun kestoa ja aiheuttaa joitakin päästöjä. Windows 11 asetukset ovat aika erilaiset kuin esimerkkikuvia, jotka lähetit. "Nopeaa käuynnistystä" (fast startup) en enää löytänyt.
Kokeilen näillä asetuksilla vielä myös linuxia. Ubuntuhan menee valmiustilaan, mutta kaise on sitten erilainen kuin Windowsin valmiustila. Joka tapauksessa koitan vielä siirtyä Kubuntun puolelle.

11
Kiitos teile molemmille, Mielestäni minulla ei ollut auki mitään tiedostoa, mutta olin kylläkin käyttänyt Windowsia myös horrostilassa (kai se on sama kuin valmiustila). Minula on asetuksissa, että kun suljen kannen, kone menee valmiustilaan.

Sain tiedostoni lopulta auki Windowsissa ja tallensin sen siellä uudella nimellä. Käytin pelkästään Libreoffice Writeria, koska epäilen Wordin tekevän joitakin omia suojauksiaan silloinkin, kun tallennan odt-muotopon.

Eikö ohjelmien pitäisi sulkeutua, kun kone käynnistetään uudelleenj, vai jättääkö Wiindows jonkun ohjelman kuten esim. Libreoffice Writerin horrostilaan. Vielä varmistus. Eikö "horrostila" ja "valmiustila" ole sama asia?

12
Libreoffice ei anna tallentaa tiedostoa, jota kirjoitan. Siinä lukee otsikkorivillä suluissa "kirjoitussuojattu". Mistä se on siihen ilmestynyt? Voiko Windows tehdä sen, kun olen avannut tiedoton siinä Libreoffice ohjelmalla? Tai mikä sen on voinut tehdä ja ennen kaikkea, miten saan kirjoitussuojaukssen pois, jotta voin jatkaa työtäni?
Voin tietenkin mennä vielä Windows-puolelle ja avata tiedoston siellä ja kai minun on ainakin kokeiltava sitä.
Minä ymmärrän kyllä, että turvallisuus on tärkeä asia, mutta silloin, kun se tapahtuu kysymättä automaattisesti, se on tosi kiusallista. Missään tapauksessa en ole itse suojannut asiakirjaani muuten kuin tallentamalla sitä säännöllisesti. Nyt se on vain parikymmentä liuskaa, mutta tulevaisuudessa vähintäänkin parisataa. Jos en saa asiakirjaa auki, on kaikki aloitettava alusta.

13
En löytänyt ratkaisua omaan ongelmaani, mutta kirjanmerkkini toimivat yhdessä tiedostossa. Käytän edelleen Okularia. En osaa itse raportoida tästä, mutta jos joku tekee sen, uskoisin sen vain parantavan mielestäni jo nyt hyvää Okularia, jota käytän myös tehdessäni töitä Windows-puolella. Merkitsen ratkaistuksi.

14
Kiitos opastuksesta. Sain toimimaan ja merkitsen tämän ratkaistuksi.

15
    Kuinka saan Libreoffice Writerin sivunumeroinnin alkamaan vasta otsikkosivun jälkeen? Olen osannut aikaisemmin, mutta nyt se on jostain syystä unohtunut. Yritin katsoa ohjeista, mutta en löytänyt siihen vastausta. Sivunumerointi on minulla ylätyunnisteessa.

16
Suuret kiitokset Kaulahuivi. Sillähän tuo ratkesi. Luulin jo, että minun täytyy vaihtaa Windows-puolelle, jolloin olisin vuorostani menettänyt tekemäni Okularin kirjanmerkit. Nyt voi taas jatkaa varsinaista työtäni. Merkitsen ratkaistusi.

17
Suljin kaikki avoinna olevat ohjelmaikkunat ja sammutin koneeni. Annoin sen olla pari minuuttia sammuneena, minkä jälkeen avasin seen uudelleen. Ihme oli tapahtunut. Sekä Windows että Kubuntu toivat normaalisti.
Käytän aika paljon valmiustilaa panemalla kannen kiinni ja avaamalla sen myöhemmin. Siten voi kulua useampiakin päiviä. Ehkä se sotki koneeni.

Merkitsen tämän aiheen ratkaistuksi, vaikka en voikaan varmasti tietää, mistä syntynyt ongelma oli johtunut.
 

18
Kubuntu 22.04 lts tuo uusia yllätyksiä, kun näyttö katosi läppäristä. Yhtäkkiä se vain hyppäsi ulkoiseen monitoriin eikä suostunut palaamaan läppäriin, vaikka olin asetuksissa merkannut läppärin näytön päänäytöksi. Eikä se antanut muuttaa ulkoisessa monitorissa näkyvissä asetuksissakaa.

Normaaliasetukseni on työpöydälla läppärissä ja siinä "laajenna näyttö". Kun lopulta sammutin ulkoisen monitorin pääsin läppärin näyttöön ja laajensin sen, mutta samassa näyttö hyppäsi jälleen ulkoiseen monitoriin. Kokeilin aika pitkään erilaisia asetuksia ja nyt lopulta sain sen toimimaan.

Huoleni on kuitenkin siinä, jos se jälleen tekee omia asetuksiaan. Ulkoinen monitori on simppeli Samsung. Res 1920x1080 ja sisäisen olen pitänyt enimmäkseen suosituksessa 3840x2160.  Tosin olen nostanut zoomilla luunäkyvyyttä.
Juttu oli mielestäni aika outo enkä ole vielä ennen törmännyt tuollaiseen ongelmaan. Olen käyttänyt Linuxia ja eniten Ubuntu pohjaisia  distroja noin parikymmentä vuotta.

Vaihdeltuani käyttöjärjestelmien välillä huomasinki, että Winows tunnisti molemmat näytöt ja toimi kuin ennenkin, Mutta Kubuntu, jonka avulla nyt kirjoitan tätä ei tunnista kuin läppärin näytön. Siirtyisin työskentelemään Windowsiin, mutta isojen pdf tiedostojeniu kirjanmerkit ovat Kubuntun Okularissa ja niitä on melko paljon. Koetan siis toistaiseksi tulla toimeen yhdellä monitorilla.

MUTTA JOS JOKU OSAA ANTAA HYVÄN NEUVON, MITEN SAAN KONEENI JA OHJELMANI KUJNTOON OLISI HIENOA.

Näytöt toimivat Windowsissa, mutta täytyyhän olla joku syy, miksi ne eivät toimi Kubuntussa.

19
Joka tapauksessa Okularin kirjanmerkkejä ei mielestäni ole mietitty loppuun asti. On täysin luonnollista tehdä, varsinkin parisataa parisataa sivua käsittävään tiedostoon, kirjanmerkkejä ja tehdä tiedostosta varmuuskopio toiseen hakemistoon tai toiselle levylle. Okularissa kirjanmerkit katoavat silloin.

Siksi minun mielestäni on harmillista, että muuten niin hyvä ohjelma kuin Okular on, siinä ei ole ajateltu pitkiä tiedostoja.

20
Kun kopioin kirjanmerkki-tiedoston toiseen hakemistoon, ne siis katoavat mainitsemastasi syystä. Harmillista, mutta nyt ymmärrän. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, miksi ne häviävät, jos tallennan tiedoston "save as" optiolla samaan hakemistoon ja korvaan sillä aiemmin tallentamani.

Okular on hieno ohjelma, mutta se että kirjanmerkeillä varsutettua ttiedostoa ei voi kopioida toiseen hakemistoon, on todella valitettavaa, koska et voi ottaa tiedostosta edes varmuuskopiota. Toivottavasti Okularin kehittäjät korjaavat tuon ongelman.

Sivuja: [1] 2 3 ... 107