Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 111
1
Käynnistin Ubuntun käynnistystikulla Windows koneeni, josta Ubuntu oli kadonnut. Ja siellähän se oli omalla osiollaan, kuten minulle on tällä palstalla kerrottu. Kaikki ohjelmanikin olivat tallella.

En kuitenkaan saa millään käynnistettyä Ubuntua, koska en saa vanhaa käynnistysvalikkoa näkyviin. Kun painan asetuksissa F12 näppäintä ohjelmien käynnistysvalikko ei tule näkyviin, vaan siellä näkyy vain asetusten ohjelmia. Grub-valikko ei avaudu. Ilmeisesti käyttämällä käynnistystikkua, voisin kyllä asentaa Ubuntun uudelleen, mutta sen saattaminen siihen kuntoon, missä se oli veisi aika paljon aikaa. Heille, jotka eivät ole lukeneet vanhaa keskustelua, kerron vain, että Ubuntuni oli hyvin viritetty kiitos monien neuvojen.

2
Ehkä minun olisi hyvä aloittaa uusi aihe, mutta koska tämä liittyy olennaisesti tähän keskusteluun kopioin viestini ehkä uuteen aiheeseen.

Minulle väitettiin, että Ubuntuni on edelleen koneessani ja minua yritettiin neuvoa, miten saisin sen näkyviin. Se ei minulta onnistunut ja olenkin toistaiseksi käyttänyt Windowsia, joka on nyt huomattavasti parempi kuin ennen. Silti kaipaan Ubuntuani ja käynnistin asennustikultani Ubuntun kokeiltavaksi. Ja tosiaan linuxpartitioni oli ehjä ja kaikki ohjelmat toimivat. Mutta miten saisin sen näkyviin ilman asennustikkua? Kas siinä kysymys kuten Hamlet sanoi, vaikka puhuikin olemassaolosta.

Teen siis nyt töitä Windowsissa, mutta toivon vielä saavani Ubuntuni näkyviin ilman asennustikkua.

3
Kiitos teille todella paljon, että olette jaksaneet neuvoa asiassa, joka on teille ilmiselvä. Minä ole kuitenkin aika vanha mies, vaikka olenkin jotenkin pärjäillyt teidän kaikkien neuvoilla sekä Kubuntussa että Ubuntussa. Windows on kuitenkin jatkuvasti muuttunut, ja se ilmeisesti ei siedä rinnalleen toista käyttöjärjestelmää. Siksi jätän tämän koneen Windowsille. Voi tietenkin olla, että Ubuntu voidaan palauttaa, mutta nyt en uskalla ottaa riskiä, että menettäisin tietoni.

Minulla on kaksi muuta eri kokoista läppäriä ja molemmissa on Kubuntu. Ne ovat vähän vanhempia ja ehkä asennan toiseen Ubuntun. Tällä läppärillä, joka ei hyväksynyt Ubuntuani on minulla tärkeä työ kesken ja siksi jätän sen Windows koneeksi ainakin toistaiseksi. Kiitos vielä kaikille.

4
F12 näppäintä voi käyttää vain silloin, kun "supervisor enters startup). Minä pääsen biosiin, mutta en muuttamaan käynnistysvalikkoa, koska en tiedä, kuinka supervisor pääsee biosiin ja sitä kautta käynnistysvalikkoon. Kirjautuessani Windowsiin käytän neljä numeroista pinkoodia. Varsinainen salasanaa en ole tarvinnut ollenkaan, koska järjestelmä kysyy sitä hyvin harvoin jos ollenkaan.

5
Kiitos, mutta mikä valikko pitäisi avata, jotta Ubuntu tulisi näkyviin? Nyt Windows ilmeisesti käyttää PXE valikkoa.

6
Yritän liittää kuvan tänne.


7
Hei nm. Sain viimein otettua kännykällä kuvan Lenovon boxista tai käynnistysvalikosta, mihin pääsin.
Yritin kopioida sen tähän.Ei onnistunut. Kännykällä voisin kyllä lähettää sen sinulle. Toinen kuva on tiiviimpi.

8
Jotain tällaista tuli vastaukseksi.

PS C:\Users\Jotaarkka Riddelin> bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\ubuntu\grubx64.efi
The set command specified is not valid.
Run "bcdedit /?" for command line assistance.
Parametri ei kelpaa.
PS C:\Users\Jotaarkka Riddelin>

Jos doubleboot ei toimi tässä koneessa, niin mitenkä se windowsissa pyörivät linux. Oliko se joku ssl versio, jota on mainostettu doubleboot järjestelmiin?

9
Yritin vielä toisen kerran>
@An error occurred during the repair.
Error: NVram is locked (Ubuntu not found in efibootmgr). Please report this message to boot.repair@gmail.com

A new file (/var/log/boot-repair/20230316_121809/Boot-Info_20230316_1218.txt) will open in your text viewer.


In case you still experience boot problem, indicate its content to:
boot.repair@gmail.com

Locked-NVram detected.@


Sain käynnistettyä boot-repairin, mutta Ubuntua en saanut esille paitsi tikulla. Jos yrittäisi asentaa sen tikulta vanhan päälle, siinäkin olisi varmaan oma vaaransa. Nyt minulla on kuitenkin 60-70 gigaa tilaa piilossa, jos kerran Ubuntu on sillä osiolla. Osiohan pitäisi kai jotenkin näkyä Windowsissa.
 Minulle tuli vielä mieleen, pystyykö Windowsista näkemään sitä mitenkään jollain ohjelmalla? Ei minulla pitäisi siellä olla mitään tärkeitä tiedostoja

10
Saatuani boot repairin asennettua tuli seuraava viesti:

An error occurred during the repair.
Error: NVram is locked (Ubuntu not found in efibootmgr). Please report this message to boot.repair@gmail.com

Please write on a paper the following URL:
https://paste.ubuntu.com/p/KxJ75ptBS2/


In case you still experience boot problem, indicate this URL to:
boot.repair@gmail.com

Locked-NVram detected.

11
Luulin sen olevan home, mutta se onkin näköjään Windows 11 , Pro. 22H2, asennuspäivä 23.10.2022, käyttöjärjestelmän  koontiversio 22621.1413.
Käyttökokemus Windows Feature Experience Pack 1000.22639.1000.0.
Käyttöjärjestelmä on 64 bittinen ja suoritin x64. Asennettu ram on 32Gt.

12
   Kiitän selkeistä ja hyvistä neuvoista. Boot repair komento ei kuitenkaan toiminut. Windows on suojannut itsensä niin hyvin, että minulla oli vaikeuksia jopa ubuntun käynnistystikun kanssa, mutta lopulta se onnistui. Kun painan esim. F12 näppäintä, windows avaa biosin sivut eikä siellä näy linuxia.  Tämä on aivan erilaista kuin aikaisemmissa Ubuntuissa. Minulla on ubuntu (lue Kubuntu) kahdessa muussakin koneessa. Toisessa doublebootina toisessa pelkästään Kubuntu. Käytän niitä, kun tulee ikävä. Olkoon tämä Lenovo windows-kone.

Suurkiitos teille kaikille joka tapauksessa

13
Kiitos hyvin selvistä ohjeista. Nopea käynnistys oli jo kruksattu pois, mutta Ubuntua en saa näkyviin.

14
Minulla oleva uusi Windows 11 on ilmeisesti hyvin erilainen kuin mihin viittaat. Nopeaa käynnistystä ei ainakaan sillä nimikkeellä enää ole. Minä pääsen kyllä asennustilaan ja kun pyrin löytämään nopean käynnistyksen ja ei käytettävissä olevat asetukset tai toiminnan, se avaa mielestäni biosin. Windows kyllä käynnistyy ja tiedostoni avautuvat. Ainoa, mikä puuttuu on Ubuntu. Ubuntun käynnistystikku kuitenkin tuntuu toimivan. Uusi asennus vie paljon aikaa ennen kuin saan sen samaan kuntoon, missä se oli.

15
Muutin biosissa sleep tilan linuxiin. Aikaisempi oli windows10.  F12 ei toiminut, vaikka yritin monta kertaa. Usb-tikulta saan Ubuntun asennusmedian näkyviin.
Yksi mahdollisuus olisi asentaa Ubuntu uudelleen. Tärkeimmät tiedostoni ovat kuitenkin Windowsin levyllä. Nyt täytyy jatkaa työtäni Windowsissa. Harmittaa, mutta ei voi mitään.

16
Muutin biosissa käynnistyksen windowsin sijasta linuxiin. Windows käynnistyi suoraan kuten ennenkin ja Ubuntusta ei ollut tietoakaan.

17
Voisiko sillä, että nyt bios käyttää pxp bootia olla vaikutusta siihen, että Ubuntu ei näy? Biosissa bootti on Windows 10 (minulla on Windows11) Jos vaihdan bootin linuxiin, onko vaarana, että menetän molemmat järjestelmät ja ennen kaikkea windows-osiolla olevat tiedostoni?

18
Koneeni oli yli yön kansi kiinni ja heräsi aamulla normaalisti. Jouduin kuitenkin sulkemaan kannen uudelleen, kun kahvi odotti. Palatuani koneen ääreen, Ubuntu ei enää auennut. Jouduin käynnistämään sen uudelleen. Bios päivitys keskeytti sen. Ilmoitus oli, että bios on päivitettävä. Se kesti melko pitkään ja sen jälkeen Windows nousi esille normaalisti, mutta koko boot-menu oli kadonnut. Kone käynnistyi suoraan Windowsiin.

Ubuntu oli minulla valmiiksi asennettu ja toimi hyvin lukuunottamatta käynnistymista kannen sulkemisen jälkeen. Nyt en edes tiedä, vieläkö minulla on Ubuntu koneessani.

19
Tuloksekstuli s2idle , mutta deep ei ollut hakasuluissa. Sen sijaan s2idle oli hakasuluissa.

20
Ei tietääkseni ole. Minulla Lenovo Thinkpad 14 P ja Ubuntu 22.04 lts double boot järjestelmä. Käytän yleensä tiedostojen tallentamiseen Windows-osion levyä. Siksi linuxin kaatuminen ei ole katastrofi, mutta jos en pääse Windowsin levyille tai levyosioon, olen lievästi sanoen lirissä.

Biosissa on valittavana windows tai linux. Jos valitsee linuxin, se varoittaa, että koko järjestelmä on asennettava uudelleen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 111