Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 123
1
Kirkkauden ja kontrastin manuaalinen säädin olikin yläpaneelin oikeassa kulmassa muiden tietojen kanssa. Merkitse aiheen ratkaistuksi.

2
Skype ei poistunut sovellukset valikon kautta, mutta kun annoin komennon "snap remove skype", ohjelma poistui.

3
En saa lisätyksi kirkkautta enkä kontrastia Ubuntussa (24.04). En ole koskaan aikaisemmin törmännyt tällaiseen ongelmaan. Kirkkaus ja kontrasti ovat ilmeisesti jonkinlaisen automaattisen toiminnan alla. Minä haluaisin säätää käsin itselleni sopivan kontrastin ja muuttaa sitä paikasta ja valosta riippuen. Automaattinen kirkkaus ja kontrasti ovat mielestäni ongelma. Yritin asetuksista katsoa, mutta en löytänyt niistä apua.
Voisiko joku viisaampi auttaa ja kertoa, miten voin muuttaa Ubuntu 24.04 versiossa kirkkautta ja kontrastia?

4
Se on tietysti totta, mutta näyttelijän kuten joidenkin muidenkin ammatinharjoittajien on käytännössä pakko vastata tuntemattomaan numeroon, koska kysymyksessä voi olla työtarjous. Jotenkin tuntuu kohtuuttomalta, että "terrorin" uhriksi joutunut ei saa tällaiseen apua muuten kuin vaihtamalla puhelinnumeronsa.. Mutta tuskin sekään auttaa, sillä julkisissa ammateissa olevien ihmisten numerot löytyvät helposti.

5
Hei
Vaimolleni tulee jatkuvasti soittoja tuntemattomasta lähteestä, vaikka hän on yrittänyt estää sen. Puhelusta ei jää numeroa, minkä voisi ilmoittaa, koska soittaja katkaisee välittömästi, kun siihen vastataan. Tämä tuntematon soittaa noin kerran päivässä. Poliisistakaan ei taida olla apua, koska puhelu ei jätä minkäänlaisia jälkiä. Tai jos jättää, niin en ole sellaisia löytänyt. Vaimoni on näyttelijä, joten nimen soittaja on hyvin voinut saada selville samoin kuin hänen julkisen puhelinnumeronsa

Voiko tuollaiselle puhelinterrorismille tehdä mitään? Ymmärrän, että asia ei varsinaisesti kuulu tälle palstalle, mutta jos joku sattuisi tietämään, löytyykö tuollaiseen apua mistään.

6
Miten saan Skypen poistetuksi Ubuntusta? Kukaan kavereistani ei käytä enää Skypeä, mutta sen sijaan moni käyttää Whatsup-ohjelmaa, jota taas ei ole sellaisena Ubuntussa, mutta löytyy versiona "Whatsie", joka tuntu toimivan.
Skypeä sen sijaan en saanut poistettua ja se käynnistyy automaattisesti koneen kanssa. Eihän se sinänsä ole suuri ongelma, koska sen saa kyllä klikattua pois, mutta on se silti harmillista. Löytyykö joku komento, jolla sen saa pois.

7
Elisan salasanaton sim-kortti ei toimi Ubuntussa eikä Chromecastissa, mutta Windowsissa se toimii.
Sim'in idea on siinä, että se toimii vain lyhyillä matkoilla ja minulle on siitä hyötyä vain mökilläni. Minulla on paljon hommia, joihin tarvitsen sielläkin tietokonetta ja nettiä. Jos jaan yhteyteni puhelimesta, voin käyttää myös Ubuntua ja Kubuntua. Periaatteessa voin tehdä työtä Windowsissa. Käytän myös siellä melkein samoja ohjelmia kuin Ubuntussa. Yritin Elisassa kysyä ratkaisua asiaan, mutta he totesivat, että modeemini vaatii salasanaa. En tosin ymmärrä, miksi se ei vaadi sitä Windowsissa, vaan ainoastaan Ubuntussa ja Chromecastin asennuksessa.
Elisassa sanottiin sen johtuvan Huawein modeemista "4G Gateway OCFE" mutta en saanut edes sen pohjalla olevaa tehdassalasanaa toimimaan, varsinkin kun Elisan sim ei kysy salasanaa ainakaan Windowsissa, vaan yhdistää automaattisesti nettiin.
Löytyisikö tuollaiseen pulmaan ratkaisua?

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Onedrive sisään eri koneella
« : 23.06.24 - klo:20.25 »
Taisin munata koko Onedrive operaation ja omat tiedostoni. Jaoin Riddelin juurikansioni, jossa on documents kansio ja lisäsin oikeudet todennäköisesti kaikille, kun kuvittelin jakavani sen onedriveen. Tein tämän Windowsissa.
Mitä minun pitäisi nyt tehdä, etten avaisi konetani kaikille ihmisille? Tarkoitukseni on siis avata sekä tallenaa kaikki myös koko c-levyn tiedostot Onedriveen.

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Onedrive sisään eri koneella
« : 23.06.24 - klo:18.04 »
Nm jakoi tällaisen linkin Onedriven käyttämiseen tietokoneella ja tarkemmin tiedostoselaimella. Kun avasin linkin, se halusi tietää luottokorttini numeron, mikä pani miettimään miksi. Mihin ohjelma tarvitsi luottokorttini numeroa, jos se kerran ei ollut maksullinen? Keskeytin asennuksen. Olisiko pitänyt antaa sen jatkaa?

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Onedrive sisään eri koneella
« : 23.06.24 - klo:16.25 »
Saan Ubutusta kyllä esille Onedriven ja se avaa myös odt-tiedoston Wordilla, mutta ei LibreOfficella. Windows synkronoi "Tiedostot"-kansion, mutta se on käsittääkseni jo alunperin netti kansio. Sen sijaan en ole onnistunut c-levyn synkronoinnin suhteen tai edes jonkun sen hakemiston synkronoinnin suhteen. Olen ehkä vanhanaikainen, mutta haluaisin aina joko alkuperäisen tai sen kopion tärkeästä tiedostosta koneeni c-levylle. Tietenkin se onnnistuu kopioimalla ja tallentamalla, mutta C-levyn synkronointi ei ole minulla onnistunut. Nyt minun ilmeisesti täytyy poistaa turhia hakemistoja, sillä olen varmuuden vuoksi tallentanut samat tiedostot useampaan eri paikkaan.

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Onedrive sisään eri koneella
« : 16.06.24 - klo:17.09 »
Ilmeisesti onedriven käyttö on ongelmmallisempaa kuin kuvittelin. Vindows ei anna avata edes odt tiedostoa Libreoffice Writerilla. Yritin monta kertaa avata ja aina Word-online avasi sen. Niin että se siitä vapaasta kilpailusta. Kai tässä on pakko opetella uudelleen käyttämään Wordia. Tosin Onedriven käyttökin tulee problemaattiseksi. Onko Google yhtä ahne? Tai Dropbox?

12
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Onedrive sisään eri koneella
« : 16.06.24 - klo:12.58 »
Kiitos tiedoista, mutta vielä on jonkin verran epäselvyyttä tiedoissa, koska käytän microsoftin onedrivea sekä Windowsissa että Kubuntussa. Tähän mennessä olen huomannut, että documents /eli "Tiedostot" kansio synkronoituu Windowsissa ja sitä ei voi käyttää käsittääkseni (K)Ubuntussa. Sen sijaan c-levyn "Documents" kansion tiedot löytyvät myös Kubuntussa internetselaimella "Onedocuments" kansiosta, jos olen kopioinut ne manuaalisesti sinne joko Kubuntusta tai Windowsista.
Tämäkin tieto helpottaa, mjutta olisiko olemassa viielä yksinkertaisempi tapa?
Kubuntussa voi ymmärtääkseni käyttää ainoastaan internetselainta nettiä ajatellen.

13
Ubuntu tietokoneissa / Onedrive sisään eri koneella
« : 14.06.24 - klo:22.17 »
Mistä johtuu, kun avaan Onedriven eri koneella, tiedostot ovat erilaisia. Kopioin onedriveen Windowsissa tehtyjä tiedostoja samoin kuin Ubuntupuolella tehtyjä. Kun avaan Onedriven Kubuntussa, se avautuu normaalistti, mutta tiedostot eivät ole enää samoja.
Vanha päivitetty Kubuntuni on toisella koneella ja onedrive avautuu myös siinä. En kuitenkaan löydä sieltä tekemiäni viimeaikaisia enkä edes monia vanhoja kansioita ja tiedostoja. Käytän kuitenkin samaa salasanaa sekä Windowsissa, Ubuntussa ja Kubuntussa. Kubuntu on eri koneella, Windowsissa on double boot ja Ubuntu avautuu siinä.
Tiedostojen käyttäminen ja tallentaminen eri koneella olisi kätevämpää kuin usb-levyjen käyttäminen. Vai onko jälkimmäinen ainoa toimiva vaihtoehto?

14
Voiko ikkunan siirtää Kubuntussa
toiselle työpöydälle näppäinkomennolla?

15
Kiitos! Merkitsen ratkaistuksi.

16
Eikö sammuttaminen ja koneen uudelleenkäynnistys riitä?

17
Windowsissa sama levy toimii normaalisti!

Minulla on double-boot ja käynnistäessäni valitsen kumman käyttöjärjestelmän otan käyttööni. Olen jo moneen kertaan todennut tällä palstalla, että pidän ehdottomasti enemmän Ubuntusta kuin Windowsista. Ensinnäkin siellä eivät mainokset ole vielä hyökänneet kuten Windowsissa ja ehkä myös, koska olen tottunut käyttämään sitä tai Kubuntua.

Tarvitsen kuitenkin esim. maksullista Abbyy finereader ohjelmaa pdf:n muuttamiseksi, niin että voin tarvittaessa kopioida tekstiä. Samoin jotkut editointiohjelmat ovat minulle käytännöllisempiä Windowsissa. Tiedän että kaiken tuon voi saada toimimaan myös Ubuntussa ainakin suurinpiirtein. Gimage readeria en ole enää saanut siihen kuntoon, että se toimisi ilman ongelmia. Abbyy on halvempi kuin Adome eikä hyökkää niin paljon mainoksilla.

Ehkä suurin syy on, että en jaksa enkä muista enää edes niitä yksinkertaisia linuksin komentoja, jotka olen aikoinani osannut. Mutta kyselen tällä palstalla edelleen neuvoja, sillä en aio jättää Ubuntua.


18
Sama teksti:
"Tapahtui virhe yritettäessä käyttää kohdetta Transcend. Järjestelmän vastaus: Pyydetty toiminto epäonnistui: Error mounting /dev/sda1 at /media/jotaarkka/Transcend: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda1, missing codepage or helper program, or other error"

Tarkistan vielä Windowsin.

19
Tuli vain tällainen viesti

"Tapahtui virhe yritettäessä käyttää kohdetta Transcend. Järjestelmän vastaus: Pyydetty toiminto epäonnistui: Error mounting /dev/sdb1 at /media/jotaarkka/Transcend: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb1, missing codepage or helper program, or other error"

Voiko asialle tehdä jotain? Levy on toki suhteellisen vanha, mutta olen säilönyt sinne tiedostojani.

20
Merkitsen RATKAISTUKSI, koska Ubuntu päivitti versioon 24, 04. Se ei toimi oikein, mutta teen puhtaan asennuksen, kun kerkiän. Merkitsen tämän ratkaistuksi, vaikka kaikki ei ratkennutkaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 123