Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 75
1
Kiitos. Otin kruksin pois asetusten kohdasta "Vaihda tehtävää hiiren rullalla". Ehkä työpöydät pysyvät nyt paikallaan ja ja minä vaihdan pikanäppäimillä tai viemällä hiiren yläkulmaan klikkaamalla haluamaani ohjelmaa.

2
Kiitos nm. Voikko toimii ja Libreofficessa on valikot, mutta niiiden tekstejä ei näy. Ylin rivi sisältää pieniä ikoneja ja kun vie hiiren jonkun päälle, niin se näyttää, mitä se voi tehdä kuten esim. "Tallenna nimellä". Minä pitäisin mieluummin tekstipalkin ja riippuvalikot kuin näitä pieniä ja epämääräisiä ikoneja. Pitää arvata, mistä löytyvät tallennukset tai muotoilukomennot jne.

En tiedä mistä nuo ikonit tulivat ja miss on normaali yläpalkki eri toimintoineen. Koskaan aikaisemmin en ole nähnyt tällaista Libreofficessa. Jos tiedät tai joku tietää, miten saisin normaalin Libreofficen, olisin iloinen.  Kyllä minä juuri ja juuri pärjään niiden ikonien kanssa, mutta ovat ne silti aika hankala vaihtoehto.

3
Kubuntu 20.4 mukana tulleesta Libre Officesta puuttuu ylä valikko. En saa mm. näkyviin "tallenna nimellä" enkä mitään ylävalikosta normaalisti riippuvia valikoita. Pitäisikö se poistaa ja asentaa uudelleen aikaisemmasta keskustelusta saamieno ohjeiden mukaan. Tästä puuttuu myös voikko.

Miten kannattaisi edetä?

Siis asensin tikulta Kubuntu 20.04 järjestelmän ja sen mukana tuli myös Libreoffice. Se oli jostain syystä alun alkaen englanninkielinen. En millään viitsisi asentaa ainakaan järjestelmää enää uusiksi.

4
Kiitos paljon. Tämä helpotti, kun olen tottunut käyttämään pikanäppäimiä työpöytää vaihtaessa.

Kuitenkin jonkun ajan päästä, kun liikutin hiirtä kolmostyöpöydältä ulkoisessa monitorissa läppärin monitoriin ja takaisin, työpöytä vaihtui ensin neloseen ja sieltä se hyppäsi kakkoseen. Eli jotain hiiri tekee edelleen ilman lupaa. Voisikohan olla, että ulkoinen monitori sekoittaa kuvion. En siis klikannut kertaakaan hiirellä, joten vaihtuminen ei voinut mielestäni johtua siitä.

5
Miten saisi työpöytien vaihdon pois hiirtä liikuttaessa? Olen kyllä yrittänyt jäljittää, mikä sen aiheuttaa. Onko syyllinen "sivutin", joka on alapalkissa ja näyttää työpöydät pieninä ruutuina. Minä vaihdan työpöytää joko pikanäppäimellä tai klikkaamalla sivuttimesta haluamaani työpöytää. Minulla on niitä neljä -- kaksi ylhäällä ja kaksi alhaalla.

Jostain syystä liikuttaessani hiirtä työpöytä vaihtuu välillä itsestään. Kubuntu on loistava käytöjärjestelmä, mutta siinä on valtavasti asetuksia. Minulla voi tietenkin olla joku asetus väärin tai oletusasetuksena. Jotkut käyttäjät varmasti tykkäävät vaihtaa työpöytää hiirellä. Minulle riittää näppäinkomentojen lisäksi hiiren veto kulmaan, jolloin saan kaikki avoimet ikkunat näkyviin ja klikkaamalla jotain niistä siirryn ikkunan työpöydälle.

Siis miten saisin kontrolloimattoman vaihdon pois?

6
Mistäköhän ihmeestä on muistiini jäänyt tuo 500 gigaa? Olisikohan se johtunut ssd levyn koosta ja siitä, että viissatanen ssd riittäisi hyvin varmuuskopiointiin. Kiitos vain, että löysit tuon vanhan keskusteluun. Kovalevyni on siis pienempi kuin luulin, mutta Kubuntu toimii hyvin.

7
 Tällaiselta näyttää. Mielestäni minulla on ollut 500 giganen kovvalevy. Mutta tuo näyttää, että niin ei ole. Tosin Ubuntu levyni oli suhteellisen pieni, koska tiedostoni olivat etupäässä Windows-levyllä. Windows 10 itsessään vei mielestäni aika reippaasti tilaa. Nyt näyttää siltä, että olen operoinut puolet pienemmällä levyllä kuin kuvittelin.

Lainaus
[sudo] password for jotaarkka:
Disk /dev/sda: 238,49 GiB, 256060514304 bytes, 500118192 sectors
Disk model: SAMSUNG MZMTE256
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: gpt
Disk identifier: C3D145D0-DD79-403E-85B7-AF80C2CC74A4

Device       Start       End   Sectors  Size Type
/dev/sda1     2048   1050623   1048576  512M EFI System
/dev/sda2  1050624 500117503 499066880  238G Linux filesystem
jotaarkka@Thalia3:~$ sudo lshw -class disk
  *-disk                   
       description: ATA Disk
       product: SAMSUNG MZMTE256
       physical id: 0.0.0
       bus info: scsi@1:0.0.0
       logical name: /dev/sda
       version: 3L0Q
       serial: S1G4NSAF606102
       size: 238GiB (256GB)
       capabilities: gpt-1.00 partitioned partitioned:gpt
       configuration: ansiversion=5 guid=c3d145d0-dd79-403e-85b7-af80c2cc74a4 logicalsectorsize=512 sectorsize=512

8
Asensin Kubuntun käyttäen koko levyä (500 gigaa), muttta kun aloin laskea paljonko on tilaa jäljellä asennettuani ohjelmat ja kopioituani tiedostot, niin df komennon vastaus oli tyly.

Filesystem     1K-blocks      Used Available Use% Mounted on
udev             3986776         0   3986776   0% /dev
tmpfs             805988      1552    804436   1% /run
/dev/sda2      244568380 151970148  80105176  66% /
tmpfs            4029924     12200   4017724   1% /dev/shm
tmpfs               5120         4      5116   1% /run/lock
tmpfs            4029924         0   4029924   0% /sys/fs/cgroup
/dev/sda1         523248      7940    515308   2% /boot/efi
tmpfs             805984        16    805968   1% /run/user/1000

Ymmärränkö tämän jotenkin väärin)

Kovalevyn pitäisi olla 500 gigaa, mutta niin df komennolla kuin myös Dolphinissa kansion ominaisuudet antavat samansuuntaisen tuloksen. Gpartedin mukaan levy on 238, 47 gigaa. Ennen samalle levylle mahtui Windows 10 ja Kubuntu rinnakkain. Minä asensin Kubuntu 20.04 :n  käyttäen koko levyä "Guided" optiolla.Olisin tehnyt osiotaulun  itse mutta asennuksessa teksti on koneessani niin pientä, että minun piti katsoa sitä suurennuslasilla. Siksi valitsin opastetun asennuksen. Jonnekin on hävinnyt noin pari sataa gigaa.

Osaisiko joku selittää, mistä tässä on kysymys?

10
Kiitos tämä selvensi. Minulla on melkoisesti myös pdf ja odt tiedostoja, jotka vievät tilaa. Ehkä sittenkin järkevintä olisi asentaa järjestelmä uudelleen? Se on muutenkin vielä suhteellisen tuore. Joka tapauksessa kiitos neuvosta. Mietin vielä yön yli ja teen aamulla ratkaisun. Eikös vanhassa kansanviiisaudessa todeta, että aamu on iltaa viisaampi.

11
Minulla on järjestelmä ja home samalla osiolla, vähän yli 32 gigaa. Haluaisin alustaa ntfs osion ext4 osioksi ja siirtää homen siihen. Tiedostoistani minulla on kopiot ssd-levyllä.Voiko niin tehdä? Vai pitääkö minun asentaa Kuubuntu 20.04 uudestaan ja tehdä muutos siinä yhteydessä?

12
Olisin merkinnyt RATKAISTU alkuun, mutta se ei onnistunut, koska otsikko oli ilmeisesti liian pitkä.

13
Minä olen käyttänyt Windows-osion levyjä tiedostojen talllentamiseen, jolloin olen voinut avat ne kummassa järjestelmässä tahansa. Jotain tapahtui Windowsille, mitä en ymmärrä. Viruksia vartioi uusin Fsecure Internet security. Käyttäessäni sitä (Libre office) tuli musta ruutu ja minä kuvittelin Windowsin alkavan päivittämään koska näytöllä luki: "älä sulje konetta". Annoin sen "päivittää" melko pitkään ennen kuin lopulta suljin koneen ja käynnistin uudelleen. Windows ei enää avautunut. Käynnistin uudelleen ja valitsin Kubuntun, joka on minulla oletuksena. Se toimi ja toimii edelleen ilman muita ongelmia kuin,  että sen mukaan Windowsin Documents kansio on tyhjä. Mm. projektit katosivat.

Tiedostoja ei näkynyt ollenkaan. Olen vuosia sitten pelastanut ystävältäni kadonneet tiedostot Windows-koneelta, mutta en enää muista edes millä ohjelmalla sain ne palautettua.
Oikeastaan koneessani on vain yksi tiedosto, jota tarvitsisin ehdottomasti. Se on odt tiedosto, jossa on kirjoitustyöni. Minulla on varakopioita, mutta olin juuri ehtinyt kirjoittaa kymmenen liuskaa lisää ja korjata noin sata sivua. Ne ovat nyt kadonneeṭ. Vanhempia kopioita minulla on. Yleensä teen aina backupin ulkoiselle levylle, mutta koska dropbox ei enää päästänyt minua sisään väittäen, että minulla on liian monta laitetta, en huomannut kopioida ulkoiselle. Ei ole monta laitetta, mutta Dropbox ei ymmärrä doublebootia. Olin jo päättänyt ostaa pilvitilaa itselleni, mutta en ehtinyt ennen kuin tämä katastrofi tapahtui.

Jotenkin muistelin, että jos en ole kirjoittanut päälle, niin oliko se joku "osiotaulu", jonka kautta voisi ehkä palauttaa tiedostot. Minulle riittäisi se yksikin tiwedosto.

14
 Siinä vika ilmeisesti oli. Muutin tiedoston nimen selkokieliseksi ja se kopioitui normaalisti.Tämä pitää muistaa vastaisuudessakin. Kiitos paljon!

15
Kubuntu 20.04 ei anna kirjoittaa Areenasta ladattua mkv-tiedostoa Windows levylle. Muiden tiedostojen kirjoitus onnistuu. Lataamani mkv-tiedosto aukeaa ja toimii muuten normaalisti. Se herjaa, että levytila ei riitä, vaikka levyllä on hyvin tilaa. Missäköhän mahtaa olla vika?

Minulla oli muistaakseni kerran aikaisemminkin samankaltainen ongelma. Silloin oli kysymys kuvasta. Yritin käyttää lataamani videotiedoston oikeuksia. Ne olivat mielestäni normaalit.

16
Kannattaako asentaa uusin Kdenlive Snap versio vai pitää vanha 20.04 Kubuntu? Snapversio on myös Discoveryssa, ja se on uudempi asentamaani versiota. Vai onko, sillä mitään merkitystä, kumpaa käyttää?

17
Yleensä Kubuntu näyttää ajan oikein. En osaa sanoa, miksi se kerran näytti sen väärin. Windows sen sijaan näyttää aina käynnistäessä ajan väärin, vaikka olen kruksannut aikavyöhykkeen. Se on mielestäni aika noloa yleisimmälle käyttöjärjestelmälle. Normaali käyttäjä tuskin osaa hakea täältä apua. Vaikkakin ajan saa synkronoitua klikkaamalla "Synkroinoi nyt" asetuksissa, on se silti noloa Windowsille. Se kannattaisi ottaa esille Windowsin keskustelupalstoilla, Minä en ole niitä käyttänyt, joten se homaa jää osaltani.

Ostin koneeni Verkkokauppa.com Pirkkalan pyymälästä noin vuosi sitten. Minulla on laajennettu takuu käytössäni, mutta jos vien koneeni sinne, se makaa siellä useita päiviä, joten klikkaan "Synkronoi heti" nappia. Kun on aikaa, kokeilen täältä ystävällisesti saamian neuvoja.

18
Onnistuin lataamaan videot ja kuvat puhelimesta Kdeconnectin avulla. Hain ensin puhelimesta kuvat, jotka halusin ladata ja lähetin ne kdeconnectin avulla ilman ongelmia. Kuvat tallentuivat Ladatut hakemistoon, josta siirsin ne haluamaani hakemistoon. Kokeilen myös Googlesta lataamista täältä saadun ohjeen mukaan. Kiitos.

19
Yritin käyttää kdekonnectia, joka vanhemmissa versioissa toimi hyvin, nyt ei. Yhdistin puhelimen thunderboltiin, ei mitään. Nyt tuli mieleen pitäisikö yrittää yhdistää se usb-porttiin. Yritin myös ladata Googlen sivultani, mutta se tarjosi vain erilaisia sovelluksia ja lisää maksullista tallennustilaa.

Minä haluan säilyttää tiedostot tiedostokansioissa ja ohjelmat erikseen. Applella on kai toisenlainen logiikka, mutta onko Kubuntukin siirtynyt sellaiseen?

20
Tunteeko kukaan Jitsi Meet videokeskusteluohjelmaa? Zoom taitaa olla yleisin ja se toimii Kubuntussa hyvin. Väitetään sen vakoilevan. Tosin jos et ole atk-ihminen, joudut antamaan varsinkin kännykässä ja Windowsissa aina kaikki oikeudet ohjelmille. Google ilmeisesti vakoilee myös ja vaikka pyrin periaatteelisista syistä käyttämään DuckDuckGo ohjelmaa, aina välillä on otettava Google käyttöön, ja varsinkin sen Drive on ollut minulla jo vuosia käytössä.

Sinänsä en piittaa paljoa ohjelmien vakoilusta, mutta en kuitenkaan halua yksityisen kirjeenvaihtoni tai puheluissa esiin tuomieni asioiden julkaisemista ilman lupaani. Toimittajat yleensä kysyvät, voiko tämän tai tämän julkaista.

Nyt siis varsinaiseen kysymykseeni. Onko JitsiMeet ohjelma, joka ei vakoile ja sielä käytävät keskustelut vain asianomaisten käytössä? Pitäisikö sitä suositella kavereille? Onko siinä puutteita, joita Zoomissa, Duossa tai Microsoftin Teams sovelluksessa ei ole?

Sivuja: [1] 2 3 ... 75