Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 64
1
Kde Neon jumitti koneen eikä linux enää käynnistynyt. Tai ehkä oikeammin olisi sanoa Kde Neon ei enää käynnistynyt, joten avasin Windowsin. En ole vielä päättänyt asennanko Kubuntu 19.10:n vai Ubuntu 19.10. Nehän päivittyvät 20.04 lts versioon, kun se keväällä tulee.Sitä paitsi Kubuntu 18.04:ssä minulla oli tässä koneessa (HP Omen) ongelmia Nvidian kanssa ja siirryin siksi lopulta Neoniin.

Kummallisuuksia tapahtui, kun yritin käynnistää Neonin ensin ilman ulkoista monitoria. Se käynnistyi ja lukituksen kuva (tulikohan oikein) ilmestyi näkyviin. mutta sitten ruutu pimeni. Liitin ulkoisen monitorin, mutta en saanut enää Neonia käyntiin. Se myös sotki jotenkin näppäimistön pikavalintoja. En saanut mm. enää valoa syttymään näppäimistöön.

Yritän vielä kerran käynnistää Neonin, mutta jos se ei lähde toimimaan, asennan uuden käyttöjärjestelmän, kun ehdin. Siihen asti yritän pärjätä  Windowsilla, jota tosin en osaa enää kunnolla käyttää.

Tämän olen kirjoittanut Windowsissa.

2
Kuinka voin kloonata yhdistetyn järjestelmä- ja home-osion ssd.levylle? Linux-osion koko on 41303460 ja haluaisin kloonata sen ulkoiselle ssd.levylle 500 gb. Pitääkö ssd levy partitioida, vai voiko kloonata siihen tehtyyn hakemistoon? Pitääkö minun käyttää Clonezillaa Windowsista käsin, vai pitääkö siitä tehdä boottaava tikku, ja jos pitää, niin kuinka?

Kloonattavassa järjestelmäosiossa on Kde Neon, joka pohjautuu Ubuntu 18.04:ään. Kirjoitin kuitenkin tähän osastoon, vaikka minua on muten neuvottu, että pitää kirjoittaa osioon:"Muut käyttöjärjestelmät ja linux jakelut. Kirjoitin tähän, koska kysymykseni koskee mielestäni yleisesti linuxia ja erityisesti Ubuntua.

Koneessani on doubleboot: Windows 10 ja Kde Neon.

3
Otin ensin backupin koneeni kaikista data-tiedostoista tarkoitan siis tallennettuja kuvia, videoita, asiakirjoja etc. Sen jälkeen laitoin päiväkahvin ajaksi koneeni valmiustilaan sulkemalla näytön. Joitakin päivityksia kone oli ehtinyt tehdä ennen sitä. Järjestelmä palasi ensin moitteettomasti kahteen monitoriin, mutta hetken perästä avoimet ikkunat siirtyivät ulkoiseen monitoriin. Kun avasin näytön asetukset, läppärin monitori ei ollut käytössä, eikä enää ensisijainen (primary). Muuten kone oli täysin kunnossa. Muutettuani näytön asetukset oikeiksi, kuva tuli molempiin monitoreihin kuten pitikin.

Ongelma on mielestäni siinä, että tallentaessani näyttöasetukset, ne eivät kuitenkaan tallennu. Kuva on valmiustilasta palatessani moitteeton, mutta siinä olleeet avoimet ikkunat ovat siirtyneet vain ulkoiseen monitoriin. Asetusten tekeminen uudelleen ei vie paljon aikaa, mutta kaupunkilaisjärjellä ajatellessani vika on siinä, etä asetukset eivät tallennu, vaikka niiden pitäisi. Onko se xorg conf, johon niiden kuuluisi tallentua?

Asetusukset/ Näyttö  ikkunassa ei voi klikata "tallenna", vaan ainoastaan "Käytä". Jos koko järjestelmä pitäisi asentaa uudelleen, olisiko parempi asentaa Kubuntu 19.10, koska siinä on viimeiset ajurit? Sinänsä uutta asennusta en haluaisi tehdä.

4
Käynnistin koneeni uudelleen, mutta se ei muuttanut tilannetta monitorien suhteen. Sen sijaan kun kytkin ulkoisen monitorin päälle, se oli menettänyt resolutioasetukset ja tunki läppärin näytön päälle. Jotain minulla on perusteellisesti sekaisin. Kummallista mutta hauskaa oli, että windows levyä ei tarvinnut enää avata erikseen, vaan kaikki hakemistot toimivat ilman erillistä käynnistämistä.

Ilmeisesti olen onnistunut sekoittamaan koko järjestelmän. Kubuntu 18.04 Lenovossa sen sijaan kaikki toimii ideaalisti. Olen pitänyt sitä pari viikkoa valmiustilassa aina sulkemalla kannen, eikä minkäänlaisia ongelmia ole ilmaantunut.

5
Tshekkasin kdeglobalsin ja asetukset olivat edelleen:
[QtQuickRendererSettings]
GraphicsResetNotifications=true

Ilmeisesti se ei ole kiinni siitäkään. Käynnistän vielä koneeni uudelleen ja palaan asiaan.

6
Minusta tuntuu, että palautumisen ongelma ei ole kiinni nvidia ajurista. Minähän en ymmärrä ohjelmoinnista mitään, mutta kun avaan koneen valmiustilan jälkeen, ei kvassa ole mitään vikaa, ainoastaan se näkyy vain ulkoisella monitorilla. Kun järjestelmäasetuksista palautan läppärin monitorin käyttöön on kaikki kunnossa.

Ohjaako xorg vai mikä koneen ikkunointiasetuksia tai vielä selvemmin asetuksia, jotka näkyvät järjestelmäasetusten Näyttö kohdassa. Mutta kuten alussa totesin, minä en ymmärrä näistä asioista paljon mitään. Haluaisin vain korjata tämän kummallisen ongelman. Kun laitan koneen poistumisvalikosta valmiustilaan ja avaan sen hetken perästä, kuva näkyy molemmissa monitoreissa. Mutta teipit ikonien päälle ilmestyivät jälleen. Ne sain pois Mpison ohjelmalla, josta tein ohjelman "teipit.sh".Se sisältää komennot:

Koodia: [Valitse]
#!/bin/bash
kquitapp5 plasmashell; kstart5 plasmashell

7
inulla on mahdollinen ongelma yhdistetyssä järjestelmä+ home osiossa. Varsinaiseen tiedostojen tallennukseen käytän Windowsin ntfs osioita. Kun käynnistin sudo komennolla Gpartedin, niin päätteeseen tuli seuraava varoitus:
Lainaus
(gpartedbin:5728): Gtk-WARNING **: 16:27:46.521: Teemamoottorin moduulia ei löytynyt module_path:sta: ”adwaita”,

gpartedbin:5728): Gtk-WARNING **: 16:27:46.534: Teemamoottorin moduulia ei löytynyt module_path:sta: ”adwaita”,
======================
libparted : 3.2

Ajattelin kloonata partition filezillalla, mutta onko järkeä, jos siinä on vakava virhe?

8
Löysin samasta ongelmasta aikaisemman keskustelun ja yritin sen mukaan korjata ongelman. Käynnistin videon ohjeiden mukaan nvidia-settings ohjelman päätteeltä sudona. Tallensin asetukset toiseen hakemistoo eri nimellä. Samoin tein alkuperäiselle xorg.conf tiedostolle. Kopioin sitten eri nimellä tallentamani xorg.conf tiedoston /etc/X11 xorg.conf tiedoston nimellä. Mitään ihmeenpää ei tapahtunut, mutta ongelma ei myöskään ratkennut.

Aikaisempi keskustelu on tällä palstalla nimellä: Nvidia ajuri ei toimi oikein koneen Kde Neon palatessa valmiustilasta (RATKAISTU Mpiso antoi silloinkin hyviä neuvoja. En vain ymmärrä, miksi en nyt saa nvidia-settingsiä tallentumaan oikein, sillä tekemäni asetukset eivät pysy valmiustilasta palatessa.

9
Kiitos neuvosta ajoin komennon /etc/X11 hakemistossa ja vastaus oli tällainen:

/etc/X11$ sudo -i nvidia-settings
[sudo] salasana henkilölle joju4621:

(nvidia-settings:6240): Gtk-WARNING **: 12:59:31.457: Error loading theme icon 'dialog-question' for stock: Kuvake 'dialog-question' ei ole osana teemaa ubuntu-mono-dark
** Message: 12:59:31.864: PRIME: No offloading required. Abort
** Message: 12:59:31.864: PRIME: is it supported? no

Minä en ymmärtänyt siitä mitään muuta kuin "Error loading theme icon... Loppu oli minulle valitettavasti hepreaa.

10
Windowsin päivityksen jälkeen KDE Neon palautuu valmiustilasta ulkoiseen monitoriin. Olen tehnyt läppäristä päämonitorin, mutta sekään ei auttanut. Saan kyllä molemmat toimimaan asetuksista, mutta joudun tekemään silloin ne uudestaan.
En ole tietenkään varma onko Windows 10 uudella päivityksellä vaikutusta tapahtuneeseen, mutta se oli joka tapauksessa iso päivitys. Vai olisiko mahdollisesti Neonin oma päivitys vaikuttanut siihen? Jos joku osaa antaa viisaita neuvoja olisin kiitollinen.

11
Saako Kde Neoniin ja Kubuntuun verkkotilit kuten Ubuntuun? Olisi kätevämpää klikata ohjelmaikonia päästäkseen esim. Facebookiin, Linkediniin ja Iwitteriin. Selaimen kautta tietenkin pääsee, mutta klikata suoraan ao. ohjelmaa olisi parempi ratkaisu.

12
Kiitos neuvosta. Kokeilen myöhemmin toisessa koneessani, jos se auttaisi.

13
Kokeilin pitkästä aikaa Shotcutia. Sehän on erinomaisen hyvin ajateltu videoeditointiohjelma, mutta minulla se tuppasi aikanaan kaatumaan, kun käytin isoja tiedostoja. Kun latasin nyt uuden version, joka oli txz paketoitu, purin sen lataukset kansioon. Shotcut kansion saattoi ohjeiden mukaan sen jälkeen siirtää mihin haluaa. Siirsin tai kopioin sen työpöydälle, mutta aina kun yritin avata sen, se avasi Calibren. Lopulta keksin avata sen tietoneen työpöytäkansiossa ja kopioida sieltä ohjelman varsinaisen desktopin, jolloin Shotcut avautui. Edellisissä versioissa tällaista pikkuongelmaa ei ollut. Nyt käytin 19.04 versiota.

Sain ohjelman auki ja avasin sen sekä läppäriin että ulkoiseen monitoriin. Siinä oli pari suhteellisen isoa tiedostoa, joista toinen oli noin 30 giganen. Shotcut kyllä avasi molemmat, mutta kaatuili monta kertaa. Kdenlivessä tiedostot sen sijaan toimivat ilman suurempia ongelmia.. Shotcutia kehutaan kovasti ja syystäkin, mutta oma kantani on, että Kdenlive on luotettavampi. Olisin kokeillut vielä Cinelerraa, mutta sitä minulla ei ole tällä hetkellä koneessani. Siitäkin on taas olemassa uusi versio

14
Kuinka voisi pienentää microfonisurinaa vanhasta teatteritaltioinnista? Editoin dv-tiedostoja yhteen Kdenlivellä. Minulla on myös yksi avi-tiedosto, mutta sama surina on siinäkin. Olen kyllä editoinut paljon, varsinkin ennen, mutta äänen kanssa olen melkein noviisi. Tiedän, että äänen voi irroittaa kuvasta ja lähettää tai kopioida johonkin toiseen ohjelmaan kuten esim. Audacity, mutta olen sitäkin käyttänyt hyvin vähän.

Oletan surinan olevan microfonisurinaa tai sitten se on tullut taltioidessa esim. valaisimien aiheuttamasta häiriöstä. Kdenlivessä on myös suodattimia, mutta en oikein edes tiedä, mitä kannattaisi kokeilla. Olisin kiitollinen kaikista neuvoista!

15
Perusvalikot asetuksineen eivät toimi minulla yläreunassa,vaan vasemmassa reunassa pudotusvalikkona. Assettelut, kopioi, liitä etc. ovat ylhäällä. Niitä harvemmin edes tarvitsee, koska käytän monasti pikanäppäimiä. Mutta kyllä asetukset saa sivuvalikosta esille.

16
Kiitos paljon. Uskon ymmärtäväni. Latasin Shotcutin Discoveryn kautta- Jack audiota minulla ei ole, joten se ohitettiin.

17
Nyt se kuitenkin onnistui. lataa kuva-pdf tiedosto kuvanlukuohjelmalla tai hae  aikaisemmin skannaamasi pdf.
Laita optioksi  hOCR, pdf ja lue kuvatiedosto. Se lukee sitä jonkin aikaa sivumäärästä riippuen. Kun se on valmis, niin valitse oikeanpuoleisesta paneelista pieni ikoni "Export to pdf", minkä jälkeen tiedosto löytyy valitsemastasi hakemistosta. Ohjelma voi skannata myös suoraan, mutta varsinkin monisivuisen tiedoston skannaan mieluummin "Simple scan" ohjelmalla, joka on sama kuin Kde:ssä minulla oleva "Lue kuvatiedosto".

Tämä teksti on myös itselleni muistiksi,  jos vielä sekoilen tämän ohjelman kanssa. GImageReader on hieno ohjelma.

18
Minulla optio hOCR,pdf ja pystyin lataamaan siihen monisivuisen kuva pdf tekstin, jonka ohjelma luki ja muutti teksti pdf-tiedostoksi. Kappalejako säilyi sellaisenaan. Virheitä oli hyvin vähän jos ollenkaan. Jos luen sen optiolla "plain text", niin koko pdf täytyy rakentaa uudestaan tekstistä, josta puuttuu kappalejako.

Nyt en jostain syystä saa luettua kuva pdf-tiedostoa teksti pdf-tiedostoksi.

19
En saa jälleen gImage readeria tallentamaan tekstiä pdf tiedostona. Se on tallentanut minulle, mutta nyt en hahmota, mitä teen väärin. Yritin siis ladata siihen pdf-tiedoston, joka ei ollut tekstinä vaan kuvana muuttaakseni sen tekstiksi. En käsitä, mitä tein väärin. Yritin monta kertaa ja lopulta hermostuin ja kirjoitin puhtaaksi puoli sivua, jota tarvitsin. Vika ei siis ole ohjelmassa, koska se on toiminut hyvin, vaan jossakin, mitä ilmeisesti teen nyt joko väärässä järjestyksessä tai väärin.

Olisin kiitollinen ystävällisestä opastuksesta,

20
Voisiko joku selittää, mitä ovat Appimage, Snap ja Flatback ohjelmapaketit? Mistä niitä voi hakea ja miten ne asennetaan? Shotcut videoeditori jaetaan ilmeisesti Appimagena tai sitä muistuttavana pakettina.

Ja tietenkin tärkein kysymys: Onko järkevää asentaa niitä, kun ei ole ohjelmoija. Tietoa noista paketeista saa varmaankin internetistä, mutta tuskin siitä, onko tavallisen käyttäjän järkevä asentaa niitä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 64