Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 121
1
Asetukset avautuu jälleen. Windows-levyä en saa auki huolimatta hyvistä neuvoista. Poistin horrostilan nm:n suosittelemalla komennolla, mutta Ubuntu ei avautunut. Täytyy miettiä, mitä teen. Periaatteessa voin hyvin käyttää Windowsia, joka on ihan kunnossa. Sitä paitsi vanhemmassa läppärissänni on pelkästään Kubuntu, joka toimii mainiosti.
Merkitsen tämän aiheen ratkaistuksi ja odottelen Ubuntu uutta lts-versiota.

2
En tiedä, mikä Ubuntuani vaivaa. En jälleen saa auki windows-levyä. Muuten Ubuntu tuntuisi toimivan normaalisti.
Windowsin nopea käynnistys ei ole päällä. Windowsin käynnistin kolme kertaa ja neljännellä valitsin Ubuntun, joka aukesi, mutta ei avaa windows-partitiota tai levyä. Kuinkahanpäin se pitäisi sanoa!
Tietokoneiden ohjelmaversiot tarvitsisivat ehkä oman YK:n, mutta tässä tapauksessa "Yhdistyneet käyttöjärjestelmänsä".

No.nehän ovat kilpailevia tuotteita, joten rauha niiden välillä kestää ehkä pitkän akaa:

PS. Asetukset avautuvat jälleen normaalisti.

3
Asetukset eivät avaudu minun doubleboot Ubuntu 23.04 läppärissäni. En ole koskaan aikaisemmin törmännyt tällaiseen ongelmaan. Mistäköhän se voisi johtua? Kun klikkasin asetukset ohjelman tietoja, se avasi jonkun tweaks-sivun.

4
Ubuntu näkee ja aukaisee jälleen windows-levyt. Nm:n ohje windowsin uudelleen käynnistäminen pari kertaa auttoi. Tietenkin ennen sitä kannattaa varmistaa, että nopea käynnistys on kruksattu pois.
Minä sammutin ensin Windowsin ja käynnistin uudelleen ja tarkistin vielä, että nopea käynnistys ei ollut päällä. Se jälkeen käynnistin Windowsin vielä pari kertaa ja kolmannella käynnistin Ubuntun. Nyt se on jälleen toiminut jo pitemmän aikaa normaalisti.

Merkisten aiheen ratkaistuksi ja vielä kiitos kaikille?

5
Vielä jatkoa edelliseen. En onnistunut kopioimaan enkä lataamaan Ubuntun kotihakemistoon Microsoftin Onedrivesta sinne tallentamaani tiedostoa. Pääsen kyllä selaimella Onedriveen ja se aukaisee tiedoston Wordiin. En kuitenkaan pystynyt edes siitä tallentamaan Uuntun kotihakemistoon.
Tiedonkulku Ubuntun ja Windowsin välillä ainakin tänän kokemukseni jälkeen ei tunnu ollenkaan toimivan.

6
Päivityksen jälkeen Windows on lukinnut niin hyvin levynsä, etten saa niitä enää auki Ubuntussa. Ilmeisesti minun on lopultakin luovuttava doublebootin käytöstä. Järjestelmä ilmoittaa:

Koodia: [Valitse]
Tapahtui virhe yritettäessä käyttää kohdetta Basic data partition. Järjestelmän vastaus: Pyydetty toiminto epäonnistui: Error mounting /dev/nvme0n1p3 at /media/jotaarkka/02649A50649A45F7: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/nvme0n1p3, missing codepage or helper program, or other error

Kun hankin uuden koneen, teen toisesta pelkästään linux-koneen ja toisesta windows-koneen. Yhdesssä vanhassa läppärissä minulla on edelleen hyvin toimiva Kubuntu. Ja tässäkin koneessa Ubuntu23.04 toimii OK.

Microsoftin one drive toimii myös Ubuntussa, joten voin tallentaa sinne tiedostoja ja käyttää niitä molemmissa järjestelmissä. En usko, että Ubuntusta enää pääsee windowslevylle kuten ennen.

7
Kun asensin sudo apt install tesseract-ocr-fin ja sudo apt install libenchant-2-voikko ohjelmat, niin g-imagereader tunnisti huomattavasti paremmin somalaista tekstiä. Ei se ollut ihan Abbyy Finereaderin tasoa, mutta menetteli lyhyemmissä tiedostoissa. Voi tietysti olla myös, etten osaa käyttää sitä vielä tarpeeksi hyvin, mutta en kuitenkaan usko, että se vain siitä johtui.

Sählätessäni sen kanssa, onnistuin vahingossa poistamaan koko projektit kansioni windows-levyltä. Onneksi oli kuitenkin tallentanut suurimman osan siitä onedriveen, josta kopioin tiedostot takaisin levylle. En oikein vieläkään käsitä, miten onnistuin hukkaamaan kokonaisen kansion alikansioineen.
Joka tapauksessa tämä aihe on ainakin tyydyttävästi ratkaistu. Olisiko tiedostot voitu pelastaa windows-levyltä? En tiedä, mutta minä en keksinyt tuohon muuta ratkaisua.

8
Minulla on Abbyy Finereader ohjelma Windowsissa. Se skannaa sekä lukee suomenkieltä suhteellisen hyvin. En saanut Ubuntussa Gimagereaderia skannaamaan ja tunnistamaan tekstiä. Nyt huomasin selatessani nettiä, että Abbyy Finereader ohjelman voi saada myös Ubuntu Linuxille. Onko kukaan kokeillut sitä? Ja jos on, niin onko sen asentaminen hyvin vaikeaa?

Nyt joudun vähän väliä käymään Windowsissa, koska en ole löytänyt Ubuntulta enää riittävän hyvää tekstinluku ja skannaus ohjelmaa. Esim edes "scan2pdf" ei jostain syystä toiminut. Se tuskin olisi tunnistanut, mutta olisin sen kautta saanut skannattua kirjan sivun pdf-tiedostoksi. Sekin olisi jo auttanut vähän.

9
Mielenkiintoinen ongelma. Tarkistin kaikki asetukset ja mm. Windowsin nopeakäynnistys oli pois. Luin uudelleen aiheeseen liittyneet keskustelut ja käynnistin erään ohjeen mukaan varmuuden vuoksi Windowsin kolme kertaa uudelleen. Sen jälkeen käynnistin Ubuntun, joka toimi jälleen normaalisti, windows-levyt mukaanlukien.

10
Ubuntu ei jälleen pysty Windowsin päivityksen jälkeen avaamaan windowslevyä, vaikka yritin ohjauspaneelissa katsoa, mikä siellä olisi muuttunut. Todella harmillinen tilanne, sillä projektitiedostoni ovat siellä.
Abbyy Finereaderin ja Adobe acrobatin tasoista skannaus ja tekstinlukuohjelmaa en ole Ubuntusta löytänyt, joten tarvitsen siihen Windowsia. Minä en ainakaan saanut Gimagereaderia skannaamaan oikein tekstiä.
Mielestäni ennen double-boot systeemeissä ei kuitenkaan ollut tällaisia käyttöongelmia. Ilmeisesti Windows pyrkii nykyään suojelemaan itseään yhä paremmin.
Täytyy siis palata Windowsiin. Kun saan hankittua uuden läppärin, teen tästä pelkästään Ubuntu-koneen.

11
   Joskus pitäisi muuntaa kuvapdf (siiis tiedosto, josta ei voi erikseen kopioida tekstiä) tekstipdf-tiedostoksi. Siitä käytetään kai nimeä searcheable pdf tai jotain sen suuntaista. Ei pdf24 ohjelmakaan ole kovin hyvä tai sitten en vain osaa käyttää sitä oikein. Windowsissa Adobe acrobat työtnää itsensä heti esille ja se on kieltämättä hyvä. Harkitsen tässä vielä, kuinka paljon tarvitsen sellaista, koska noita kuukausimaksuja tulee muutenkin helposti.
   Harmittaa vain, etten osaa ilmeisesti enää käyttää Gimagereaderia, joka aikoinaan toimi minulla hyvin. Se tunnisti oikeastaan yllättävän hyvin myös suomen kieltä ja muunsi editoitavaksi pdf-tiedostoksi.

12
Ubuntuversioni on 23.10 ja löysin tällaisen osoitteen:
https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=18728

Tuossa osoitteessa on ohjelma pdf24, mutta se on verkossa. Ilmeisesti Ubuntussa ei voi käyttää ohjelmasta muuta kuin sen verkkoversiota. Se mihin tarvitsen pdf- muunninta ei tosin ole kovin salaista. Siteeraan joistakin kirjoista ja muunnan joitakin työhöni liittyviä tiedostoja pdf-muotoon. Ehkä kokeilen tätä nettiversiota.

13
Löytyisiköhän "pdf24 ohjelmasta" ubuntuversiota?

14
Kyllä tämä nyt näyttää siltä, että kaikki toimii taas, joten merkitsen aiheen ratkaistuksi.

15
En todellakaan tiedä, mitä koneessani tapahtuu, mutta nyt pääsin käyttämällä kirjanmerkkejäni Ubuntussa windows-levyllä oleviin tiedostoihini. Minä en oikeastaan tehnyt mitään, kokeilin vain piruuttani muutamia windows-levylläni olevia alihakemistoja ja ne toimivat yllättäen. Sitten huomasin pääseväni kaikkiin paikallisiin hakemistoihin windows-levylläni.
En merkitse vielä ratkaistuksi, mutta seuraan tilannetta.

16
Sain ohjelman pdf24 toimimaan Windowsissa ilman pilviasetusta. Valtavan monimuotoinen pdf-editori vai miksi sitä voisi kutsua.

17
Kun yritän avata windows-osion tulee seuraava ilmoitus tiedostoselaimeen (Dolphin):

"Tapahtui virhe yritettäessä käyttää kohdetta Basic data partition. Järjestelmän vastaus: Pyydetty toiminto epäonnistui: Error mounting /dev/nvme0n1p3 at /media/jotaarkka/02649A50649A45F7: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/nvme0n1p3, missing codepage or helper program, or other error"

18
Fastboot on pois käytöstä, mutta jostain syystä se on lukinnut levynsä. Kaikki tärkeät tiedostoni ovat siellä, joten joudun työssäni käyttämään Windowsia, vaikka käyttäisin mieluummin Ubuntua.
Voiko ongelma olla Ubuntun puolella? Kysyn tämän vain varmuuden vuoksi. Ubuntun omassa osiossaan oleva Ubuntu toimii kutenennenkin. Siksi kaikki viittaa jotenkin Windowsiin.

19
Tiedostojani en ole menettänyt, sillä näen ne, kun avaan Windowsin. Lisäksi osa tiedostoistani on pilvessä onedrivessa. Ongelmani on vain siinä, että en enää pysty käyttämään windows-levyjäni Ubuntussa, joten joudun siirtymään työskennellessäni Windowsiin. Koneessani on siis doubleboot.

Samoin olen tarkistanut virtapainikkeiden toiminnan nm:n neuvojen mukaan. Aina silloin tällöin on vastaavia ongelmia ilmennyt, mutta ne ovat korjautuneet nopeasti.

Nyt en tiedä, mitä pitäisi tehdä. Voin kyllä käyttää toisessa läppärissäni olevaa Kubuntua, joka toimii hyvin, mutta en rupea siirtämään kaikkia tiedostojani sinne, koska jotkut ohjelmat tarvitsevat windowsia.

Vielä yksi kysymys. Onko Ubuntu voinut sulkea windowsosiolla olevat levyt?

20
Windows on lukinnut levyn enkä pääse Ubuntulla siellä oleviin tiedostoihini. Tähän asti minulla on ollut jo vuosia tärkeät tiedostoni windows-levyllä. Tarkistin aikaisemmin annetuilla nm:n ohjeilla, että windowsin "nopea käynnistys" ei ole kruksattuna, mutta silti en saa tiedostojani Ubuntussa ubuntussa auki paitsi tietenkin ne, jotka ovat linux-osiossa.

Oletan Windowsin muuttanen joitakin asetuksia. Toistaiseksi on pakko työskennell windows-puolella.

Sivuja: [1] 2 3 ... 121