Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 108
21
Onnistuin suurennuslasia apuna käyttäen löytämään venäjänkielisestä valikosta näyttöasetukset ja muutettuani niitä poistin  venäjänkielen. Sain palautettua muutamien toimenpiteiden jälkeen järjestelmän entiseen tilaansa. Voisin tietenkin merkitä ongelman jo ratkaistuksi, mutta olisi kiva tietää, mikä tuon oli aiheuttanut ja onko sitä yleensä mahdollista saada selville. Sitä paitsi tarvitsen vielä venäjänkieltä internetissä. Joten odottelen rauhassa viisaita vastauksia.

22
Tein yhden työn Winowsissa ja minulla oli sen käyttöjärjestelmä kaksi päivää päällä ennen kuin siirryin takaisin linuxiin. Koneeni on doubleboot ja venäjä on minulla yhtenä kielenä, vaikka viime aikoina en ole sitä tarvinnut, koska en uskalla edes kirjoittaa vanhoille kavereille, etteivät he joudu hankaluuksiin. Missään tapauksessa venäjä ei ole ollut minulla järjestelmän kielenä.

Tilanne koneessani muutti resoluution niin pieneksi, että tuskin näen venäjänkielisiä ohjelmavalikkoja. Voiko minulla olla virus koneessani? Vai mistä tässä on kysymys. Tunnen sen verran huonosti venäjänkielisiä tietokonetermejä ja ohjelmien nimiä, että valikoita on melkein mahdotonta käyttää varsinkin pienellä resolutiolla. Kumma kyllä Firefox säilyi suomenkielisenä, mutta Chrome toimii venäjänkielellä.

Pitääkö koko järjestelmä asentaa uudelleen, vai löytyykö muita ratkaisuja? Käyttöjärjestelmäni on Kubunntu 22.04 lts

AUTTAKAA jos joku osaa!

23
Kiitos sinulle. Tein itselleni hyvin yksinkertaisen ratkaisun. Klikkasin oikealla rivinvälipainiketta, muutin siellä asetukseksi 1,5 ja painoin "Käytä" ja "Ok". En ole pahemmin käyttänyt tyylejä, koska en ole niitä tarvinnut, mutta hyvä oli tietää, koska saatan joskus myöhemmin tarvita niitäkin. Merkitsen tämän aiheen ratkaistuksi.

24
Miten saisin muutettua rivinvälin 1,5 toimimaan vakiona LibreOfficessa? Käytään useimmiten kirjoittaessani 1.5 riviväliä. Nyt joudun muuttamaan sen aina, kun aloitan uuden kirjoituksen. Olen yrittänyt etsiä sitä LO:n asetuksista, mutta ilman menestystä. Osaisiko joku täällä neuvoa?

25
Jostain syystä verkkosivuni jotaarkka.tarulinna.fi ei toimi oikein. Se avautu kuten pitääkin, mutta kun yritän avata alivalikon esim. Teatteri, niin en saa auki edes ensimmäistä alivalikkoa, vaan se katoaa, kun siirrän hiiren osoittimen sen kohdalle. Koska en käy omilla sivuillani kovin usein, en osaa ssanoa missä vaiheessa tämä on tapahtunut. Juttelin erään ystäväni kanssa ja hän piti mahdollisena, että käyttämäni teema on päivittynyt ja aiheuttanut kyseisen ongelman. Se on kuitenkin vain oletus. Sivut on tehty wordpressillä, mutta en ole itse enää pitkään aikaan tehnyt kyseisellä ohjelmalla mitään. Nykyinen verkkosivuni korjattiin tuohon muotoon erään ystävällisen ihmisen avulla ja se toimi moitteettomasti.

Ohjelmat kehittyvät niin nopeaa vauhtia, etten tahdo oikein pysyä enää mukana niiden kehityksessä, mutta jos joku osaisi neuvoa, kuinka teema päivitetään, niin voisin ainakin ensin yrittää sitä. Sivulle jotaarkka.tarulinna.fi ei ole salasanaa. Se sisältää lähinnä tietoa tekemistäni töistä.

26
Kun laitoin asetukseksi sulkiessani kannen "sammuta näyttö", ulkoisen monitorin näyttö ei sammunut. Kun laitoin asetukseksi sulkiessani kannen "siirry valmiustilaan", myös ulkoinen näyttö sammui. Ongelma ei alunperinkään ollut suuri, ja nyt se on sitä vielä vähemmän, joten merkitsen aiheen ratkaistuksi.

27
Kerran aikaisemmin onnistuin poistamaaan suojauksen, kun Libre Office tarjosi yllättäen vaihtoehdon "muokkaa asiakirjaa". Joten ongelmani ratkesi silloin.Enää se ei toiminut.

28
Avattuani Libreoffice asiakirjan Windowsissa oli se Kubuntussa muuttunut kirjoitussuojatuksi. Miten Windowsin minulta saalaa asettaman kirjoitussuojauksen saa purettua. Tilanne on kiusallinen, sillä toistaiseksi ainoa tapaa jatkaa kirjoitusta on Windowsissa.
Voiko siis siis Windowsin asettaman suojauksen purkaa?

Kysymys on tärkeä, vaikka edes oikea vastaus ei enää auta minun kohdallani asiaa. Kirjoitin tekstiä ja kun aioin tallentaa sen sain ilmoituksen, että asiakikrja oli suojattu. Lopulta hernostuin ja jätin tallentamatta. Onko ainoa tapa välttää kyseinen ongelmatilanne kirjoittaa vain jommassa kummassa järjestelmässä, sillä en ole keksinyt, miten linuxissa voisi purkaa asiakirjan salauksen. Minä ymmärrän, että on tekstejä, jotka halutaan salata, mutta jos kirjoitan pitkää tekstiä, jota aion vielä muokata en tarvitse salausta. Minä menetin puoli liuskaa kirjoittamaan tekstiä, muta sekin harmitti, koska olin juuri saanut sen oikean äköiseksi.

Vastaisuuden varalta haluaisin tietää, voiko Windowsin automaattisesti asentaman salauksen purkaa, niin että voin avata asiakirjan Linuxin LibreOfficessa ja muokata sitä?

29
Valmiustilassa Windows sammuttaa myös ulkoisen monitorin, Kubuntu ei tee sitä. Versioni on 22.04 lts. Muuten ulkoinen monitori toimii hyvin myös linuxissa. Löytyisikö tuohon ongelmaan joku hyvä ratkaisu? Kytkentä on normaali HDMI kaapeli.

30
Tätä aihetta on turha pitää avoimena. Double bootin käytössä ilmenee välillä pieniä ongelmia, mistä sitten johtunevatkin. Yleensä ne kuitenkin poistuvat, kun käynnistää koneen uudelleen. Tätä aihetta on turha pitää auki, joten merkitsen sen ratkaistuksi.

31
Libreoffice lukkiutui ja aukesi vasta uudelleen käynnistämisen jälkeen. Välillä saattaa tapahtua, että se ei anna tallentaa.

32
Kubuntu 20.04lts kadotti jälleen bluetooth yhteyden ja kyvyn kirjoittaa. Sellaista on tapahtunut aikaisemminkin. Oletan sen olevan jotenkin yhteydessä valmiustilaan ja auki oleviin ohjelmaikkunoihin. Mutta tämä on vain minun oletukseni.
Ei tätä tapahdu kovin usein, mutta kuitenkin ainakin kymmenkunta kertaa tänä vuonna. Käynnistäessäni koneen uudelleen, kaikki toimii jälleen normaalisti.

Tämä siis vain tiedoksi niille, jotka työskentelevät Ubuntun kehittämisen parissa

33
Yritin katsoa osoitteesta https://www.youtube.com/shorts/bkdfm4DlOWQ venäläisen oppositiossa ja eläkkeellä olevan kenraali Ivashovin videota, jossa hän arvosteli Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.
Annoin siis komenon
Koodia: [Valitse]
youtube-dl https://www.youtube.com/shorts/bkdfm4DlOWQ Edellisen videon sain ladattua, muta osoitteessa oleva ei onnistunut.

34
Yritin etsiä asetuksista, enkä löytänyt. Sitten klikkasin oikealla nappulalla ja valitsin työpöydän ja taustan asetukset ja sieltä löytyi hiiren asetukset, joten sain vierityksen pois työpöydältä. Kiitos teille. Merkitsen ratkaistuksi.

35
Totta on, että hiiren rulla ei tarvitse pyörittää eikä myöskään liuttaa sormea kosketuslevyllä, mutta kun se "lipsahtaa"! En tarkoita yksityistä virtuaalityöpöytää. Minulla on niitä 4. Jo ohjelmat peittävät työpöydän, niin se ei vaihdu, vaikka liikuttaisi hiiren rullaa, mutta kun kursori osuu työpöydälle, niin virtuaalityöpöytä vaihtuu toiseksi silloinkin, kun et sitä haluaisi.

Tähän en ole löytänyt ratkaisua kde:n asetuksista, mutta luulisi sellaisen asetuksen kuitenkin olevan olemassa. Eli jos löytyy, olisi hienoa, jos ei, niin täytyy pärjätä nykyisillä asetuksilla.

36
Miten saa virtuaalityöpöytien rullauksen pois liikuttaessa kursoria työpöydällä? Minulla on pikanäppäimet työpöytien vaihtoon ja se riittää minulle. Nyt kun kosketan vahingossa hiiren rullaa kursorin ollessa työpöydällä, työpöytä vaihtuu. Tietenkin voi sanoa, että älä kosketa rullaa, mutta se tapahtuu helposti vahingossa.
Hankalinta se on kosketuslevyä käyttäessäni. Vieritän silloin liikuttamalla sormeani levyn oikeassa laidassa, jolloin kursoria liikutettaessa kosketuslevyllä, sormi lipsahtaa helposti oikeaan laitaan ja työpöytä vaihtuui, jos kursori sattuu olemaan siinä eikä ohjelmaikkunassa.

37
Kiitos hyvin selkeästä vastauksesta. Menin Windowsiin ja  löysin kaikki ohjeittesi mukaan. Olin ilmeisesti jo aikaisemmin kruksannut nopean käynnistyksen pois käytöstä. Sen kohdalla ei ollut kruksia. Voisko olla niin, että minulta oli jäänyt vain joku ohjelma sulkematta ja se olisi aiheuttanut ongelman? Nyt kirjoitan tätä Windowsissa ja palaan kohta Kubuntuun.

Kysäisempä kuitenkin samalla, miten saisi virtualityöpöydän vaihtumisen pois, kun liikutan kursoria työpöydällä. Minulla on neljä virtuaalityöpöytää ja pikanäppäimet niihin, mikä riittää minulle hyvin.
Aloitan kuitenkin varmuuden vuoksi uuden aiheen asiasta, jos moderaattori sattuisi poistamaan tämän.

38
Otin pois asetuksista lepotilaan siirtymisen merkitsemällä ei koskaan. Varoitus tuli heti, että se lyhentää akun kestoa ja aiheuttaa joitakin päästöjä. Windows 11 asetukset ovat aika erilaiset kuin esimerkkikuvia, jotka lähetit. "Nopeaa käuynnistystä" (fast startup) en enää löytänyt.
Kokeilen näillä asetuksilla vielä myös linuxia. Ubuntuhan menee valmiustilaan, mutta kaise on sitten erilainen kuin Windowsin valmiustila. Joka tapauksessa koitan vielä siirtyä Kubuntun puolelle.

39
Kiitos teile molemmille, Mielestäni minulla ei ollut auki mitään tiedostoa, mutta olin kylläkin käyttänyt Windowsia myös horrostilassa (kai se on sama kuin valmiustila). Minula on asetuksissa, että kun suljen kannen, kone menee valmiustilaan.

Sain tiedostoni lopulta auki Windowsissa ja tallensin sen siellä uudella nimellä. Käytin pelkästään Libreoffice Writeria, koska epäilen Wordin tekevän joitakin omia suojauksiaan silloinkin, kun tallennan odt-muotopon.

Eikö ohjelmien pitäisi sulkeutua, kun kone käynnistetään uudelleenj, vai jättääkö Wiindows jonkun ohjelman kuten esim. Libreoffice Writerin horrostilaan. Vielä varmistus. Eikö "horrostila" ja "valmiustila" ole sama asia?

40
Libreoffice ei anna tallentaa tiedostoa, jota kirjoitan. Siinä lukee otsikkorivillä suluissa "kirjoitussuojattu". Mistä se on siihen ilmestynyt? Voiko Windows tehdä sen, kun olen avannut tiedoton siinä Libreoffice ohjelmalla? Tai mikä sen on voinut tehdä ja ennen kaikkea, miten saan kirjoitussuojaukssen pois, jotta voin jatkaa työtäni?
Voin tietenkin mennä vielä Windows-puolelle ja avata tiedoston siellä ja kai minun on ainakin kokeiltava sitä.
Minä ymmärrän kyllä, että turvallisuus on tärkeä asia, mutta silloin, kun se tapahtuu kysymättä automaattisesti, se on tosi kiusallista. Missään tapauksessa en ole itse suojannut asiakirjaani muuten kuin tallentamalla sitä säännöllisesti. Nyt se on vain parikymmentä liuskaa, mutta tulevaisuudessa vähintäänkin parisataa. Jos en saa asiakirjaa auki, on kaikki aloitettava alusta.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 108