Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 21
1
Multimedia ja grafiikka / Shotcut 19.07.15 ei lataudu
« : 13.08.19 - klo:20.10 »
Lähetin Shotcut.orgiin kyselyn, miksi Shotcut 19.07.15 ei lataudu. Vastauksessa kerrottiin vian olevan Ubuntussa ja kehotettiin käynnistämään ohjelma päätteeltä. Portable tar paketin pitäisi sisältää aikki riippuvuudet ja niin se on sisältänytkin tähän asti. Minulla on Kde Neon 5.16.4 ja Kde Frameworks versio 5.61.0. Qt-versio on 5.0.0-23-generic ja käyttöjärjestelmä 64 bittinen. Vapaata fysistä muistia on 27,86 gb

Shotcut on parantunut suuresti, sillä käytin sitä sen alkuaikoina. Olen kuitenkin ladannut sen aina koneeseeni, vaikka käytänkin yleensä Kdenliveä tai Lightworksia.


2
Kun käynnistin koneeni, se palautui valmiustilasta. Teipit ohjelmaikonien päältä poistuivat teipit skriptillä, jonka asetukset sain täältä:
#!/bin/bash
kquitapp5 plasmashell; kstart5 plasmashell
Kun ajan tämän valmiustilan jälkeen valkoisia teippejä muistuttavat suorakulmiot katoavat työpöydällä olevien ikonien päältä.

Nyt siis käytän vanhempaa Neon versiota ja mahdollisesti vanhempaa Ubuntu 18.04 versiota, johon käsittääkseni Kde Neon perustuu.

3
HP:n hplip asennus pysähtyy riippuvuuksien lataukseen, koska ohjelma väittää tarvitsevansa internet yhteyden, vaikka internetyhteys on päällä. Käytin automaattista asennusta, jota olen käyttänyt jo vuosikausia Ubuntun ja Kubuntun eri versioissa. Nyt minulla on kde Neon ja plasma 5.16.4, joka pohjaa Ubuntu 18.04:n. Käyttöjärjestelmän versio on 4.18.0-25 generic infokeskuksen mukaan.

Muuten siis langaton verkkoni toimii normaalisti. Vain hpli valittaa. Windowsissa käytetään samaa verkkoa ja tulostus toimii.


4
Kirjoitan tätä taas kerran Windowsissa. Kde Neon on pelannut hyvin, mutta kun avasin sen tänään valmiustilasta (se oli vain vähän aikaa valmiustilassa), niin jäljellä oli vain toisen monitorin taustakuva. Mitään muuta ei näkynyt. En päässyt ohjauspaneeliin enkä siksi myöskään näytön asetuksiin. Ei ollut ohjelmavalikkoa missään. Ubuntun vikatila antoi vain edellisiä kerneleitä eikä niiden käyttö vaikuttanut mitenkään.

Päätteen sain aukeamaan komennolla ctrl + t. Se ei minua auttanut. Samoin oikeassa kulmassa oli valikko ylhäältä, josta pystyin valitsemaan poistumisen. Tällaista minulle ei ole vielä koskaan tapahtunut linux-ympäristössä. MITÄ PITÄISI NYT TEHDÄ? EN HALUA KÄYTTÄÄ WINDOWSIA.

5
Asensin Tor  Browserin Discoveryn kautta. Niitä imestyi ohjelmavalikkoon kaksi. Kumpikaan ei aukea eikä käynnisty. Asensin sen uudelleen, ei muutosta. Haluaisin kokeilla sitä uudelleen nyt parin vuoden jälkeen. Lähinnä olen ajatellut, että saisin vähennettyä mainosten tulvaa, kun tarvitsen vain tietoja internetistä.

En muista enää, pitikö Tor Browser asentaa päätteestä vai ei. Ajattelin myös kokeilla Tor Chat ohjelmaa. Vaikea silti sanoa, onko siitä minulle aitoa hyötyä vai ei. Siis kysymys, miten Tor Browser ja Chat pitäisi asentaa?

6
Kirjoitin Multimedia osastolla, että Kdenlive 19 ei näytä asetusvalikkoaan, joka on normaalisti ohjelman yläreunassa. Tein tarkistuksen ja latasin Shocutin. Sama juttu, asetusvalikko ei tullut näkyviin. Menin Windowsin ja latasin molemmat ohjelmat siihen. Kaikki valikot näkyivät kummassakin ojhjelmassa. Nyt minun piti tulostaa dokumentti Okularista ja se ei onnistunut. Siitä puuttui myös ylävalikko, missä on "tulosta".

Oletan, en Linux os:in tietämyksellä, vaan yksinkertaisesti päätellen, että kun poistin globaalin valikon, niin se poistui myös sovelluksista, ainakin joistakin. Minulla oli silloin ongelma yläreunaan sijoittamani paneelin näkyvyydestä, josta kirjoitin tällä palstalla. Luulin silloin, että klikkaamalla oikeaa hiiren nappulaa, niin esiin tuleva valikko on sama. Kaikissa sovelluksissa se ei ainakaan ole. Minulta se poistaa ainakin kaksi videoeditoria, joita pidän Lihghtworksin ohella parhaimpina. Sekä Shotcut että Kdenlive toimivat Windowsissa ja luulen, että ne toimisivat myös Linuxissa, jos globaalia valikkoa ei ole poistettu.

Vaikka olen yrittänyt tarkastella vanhempia keskusteluja globaalivalikkoon liittyen, en ole keksinyt, miten saisin valikot takaisin ja sen myötä asetukset, jotka eivät nyt näy. Olen hyvin kiitollinen, jos joku voi neuvoa minua selvittämään itse aiheuttamani sotkun.

7
Kdenlive 19 ei näytä asetuksia Kde Neon 19.04 jakelussa. Windowsissa  Kdenlive toimii oikein kuten Kde:n aikaisemmissa versioissa. Ongelma voi johtua myös Kde:n ikkunointiasetuksistani, sillä siinä on niin paljon ominaisuuksia, että olen saattanut vahingossa muuttaa valikkoasetuksia. Normaalisti Kdenliven asetustet ovat ohjelman yläreunassa. Aikaisemmissa versioissa minulla ei ole ollut mitään ongelmaa sen kanssa.


8
Discover ja synaptic eivät anna asentaa calibrea. Discover herjaa riippuvuuksista ja synaptic "korjaa ensin rikkinäiset paketit". En tiedä mitä synaptic sillä tarkoittaa. Etsin "rikki", mutta mitään ei löytynyt. Missäköhän mahtaa olla vika? Yritin myös komentoa "sudo apt install calibre";
#
joju4621@OMEN--HP:~$ sudo apt install calibre
[sudo] salasana henkilölle joju4621:
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
Starting pkgProblemResolver with broken count: 1
Starting 2 pkgProblemResolver with broken count: 1
Investigating (0) calibre:amd64 < none -> 3.21.0+dfsg-1build1 @un puN Ib >
Broken calibre:amd64 Riippuvuudet on calibre-bin:amd64 < none | 3.21.0+dfsg-1build1 @un uH > (>= 3.21.0+dfsg-1build1)
  Considering calibre-bin:amd64 0 as a solution to calibre:amd64 9998
  Re-Instated libpodofo0.9.5:amd64
    Reinst Failed early because of qtbase-abi-5-9-5:amd64
Done
Joitakin paketteja ei voitu asentaa. On ehkä vaadittu mahdottomia tai,
jos käytetään epävakaata jakelua, joitain vaadittuja paketteja ei ole
vielä luotu tai siirretty Incoming-kansiosta.
Seuraavista tiedoista voi olla hyötyä selvitettäessä tilannetta:

Näillä paketeilla on tyydyttämättömiä riippuvuuksia:
 calibre : Riippuvuudet: calibre-bin (>= 3.21.0+dfsg-1build1) mutta ei ole merkitty asennettavaksi
E: Pulmia ei voi korjata, rikkinäisiä paketteja on pysytetty.
#
En ole koskaan ennen törmännyt tällaiseen ongelmaan. Calibre on aina asentunut Discoveryn kautta.

9
Annoin youtube-dl komennon j aleffan osoitteen, mutta se ei toiminut.
#
$ [youtube] KyXm-nRvZeY: Downloading webpage
[youtube] KyXm-nRvZeY: Downloading video info webpage
ERROR: KyXm-nRvZeY: "token" parameter not in video info for unknown reason; please report this issue on https://yt-dl.org/bug . Make sure you are using the latest version; see  https://yt-dl.org/update  on how to update. Be sure to call youtube-dl with the --verbose flag and include its complete output.
#

Tuli tuollainen vastaus enkä ummärtänyt paitsi, että youtube-dl voi olla vanha. Miten voisi asian korjata?

10
Välillä Neon palautui normaalisti valmiustilasta, mutta nyt ei enää. En tiedä, mitä tapahtui. Sinänsä se toimii kyllä palautuessaa, mutta työpöydän ikoneja peittää ikäänkuin vakoiset teipit. Otin kuvakaappauksen siitä.
file:///home/joju4621/Kuvat/Screenshot_teipit.png

Tylee vain tekstinä eikä kuva näy.


11
Jostain syystä Kde Neon 18.04 ei yhdistä ulkoiseen monitoriin. Tai paremminkin se lakkasi yhdistämästä. Samassa koneessa Windows sen sijaan yhdistää. Mikähän siihen on voinut tulla? Olen käynnistänyt koneenikin pariin kertaan, mutta sekään ei ole auttanut.

Yritin käynnistä ajurien hallinnan, mutta en saanutkaan sitä esille. Erillinen Nvidia settings on kyllä koneessa. Epäilen vanhalle ajurille tapahtunen jotain, sillä vielä eilen kaikki toimi.

12
Minulla on englanninkielinen käyttöliittymä enkä ole onnistunut vaihtamaan sitä suomenkieliseksi. Ei se häiritse muuten, kun vain saisin suomenkielen oikoluvun ainakin LibreOffiseen ja vielä parempi, jos myös Thunderbirdiin.
Löysin netistä asetuspaketin libreoffice-voikko, mutta en saanut sitä asennettua. Tarvitsisin välttämättä suomenkielistä oikolukua tarkistaaksen aika pitkän tekstin.
Nyt minulla ei ole edes huspellia ja vaikka olisi, se ei riitä, joten voikko pitäisi saada. Nyt työsketelen Windowsissa LibreOfficella, mutta palaisin mielelläni Neoniin. Kubuntussa suomenkieli tuli auttomaattisesti.

13
Mistäköhän tuo mahtaa johtua. Ala palkissa oleva kello+kalenteri näyttää päivän väärin. Sen kukaan nyt on 22.6. Mutta katsopas ihme tapahtui. Tätä kirjoittaessani päivämäärä muuttui oikeaksi eli 21.6.

Mistä johtui, en tiedä.Mutta hauskaahan tuokin olisi ymmärtää.

14
Eikö Kde Neoniin saa suomenkielistä käyttöliittymää? Minulla ainakin osa ohjelmista mm. Libre Office on englanninkielinen. eikä siinä toimi suomenkielinen oikoluku. Eli osa ohjelmista on suomenkielisiä, osa englannin. Sinänsä englanninkieliset valikot eivät ole minulle ongelma, mutta suomenkielen oikoluvun puuttuminen kyllä. Ennen Ubuntu ilmoitti esim. että kielituki on puutteellinen ja korjasi sen. Nyt mitään ilmoitusta ei ole. Discoverissa Libre Office on englanninkielinen.

Saako suomenkielisen oikoluvun Neonin Libre Officeen? Thunderbirdiin? ym.

15
Dolphinin perusvalikko irtosi ohjelmasta ja meni erilleen ylös. Nyt se peittää suuren osan yläpaneelia. Miten valikon saa takaisin kiinnitetyksi itse ohjelmaan.? Muistan että joku vuosi sitten tästä käytiin kovaa keskustelua ja  Ubuntu palautti valikon kiinni omaan tiedostoselaimeensa. Nyt Nautiluksen eli Files ohjelman valikko oli myös irti. Olen ilmeisesti vahingossa hakiessani jotain asetusta onnistunut siirtämään valikon erilleen. Voisiko joku neuvoa, miten sen saisi takaisin?

16
Vaihdoin järjestelmäni Kde Neoniin, kun Kubuntu jumiutui. Asensin Neonin Kubuntu levylle, jonka alustin uudelle järjestelmälle. Sen jälkeen latasin tarvitsemani ohjelmat uudelleen. Kaikki toimii hyvin, mutta en saanut Digikamia lukemaan sen omaa tietokantaa, jonka tallensin toiselle levylle. Miten se onnistuisi? Ehdin tehdä Kubuntussa paljon järjestelyjä kuvien suhteen, varsinkin tagien ja albumien osalta. Olen käyttänyt Digikamia sen verran vähän, että en ole löytänyt siihen ratkaisua.

Jos joku voisi auttaa, olisin kiitollinen? Vaihtoehtoisissa työpötäympäristöissä tein myös kyselyn yläpaneelin häviämisestä.
______________________________

En saanut enää vanhoja tagejani takaisin, mutta albumit kyllä. Nyt tallennan tiedot suoraan kuviin varmuuden vuoksi. Ehkä tietokannastakin lukeminen onnistuu myöhemmin. Minun puolestani tämä on ratkaistu.

17
Vaihdoin järjestelmäni Kubuntu 18.04 distrosta Kde Neon 19.04 distroon. Kubuntussa esiintyneet ongelmani hävisivät ja Neon palautuu normaalisti valmiustilasta. Ensimmäinen ja todella hankala ongelma on, että laitettuani yläpaneeliin, tarvitsemani ohjelmat ja asetukseksi "piilota automaattisesti", paneeli hävisi. En saa sitä esiin. Mitä minun pitäisi tehdä?

Toinen ongelma, ei niin iso, on on työpöydän vaihtuminen hiirtä liikuttaessani. Olen yrittänyt etsiä asetusta, millä sen saisi pysymään kulloisellakin työpöydällä. Minulla on näppäinkomennot työpöydän vaihtamiseen ja pärjään hyvin niillä, kun vain saisi pois hiiren aiheuttamat sotkut.

18
Tämä otsikko liittyy Kubuntu 18.04 kaatumiseen. Dolphin esimerkiksi toimii. Jos saan näppäinkomennolla ohjelmavalikot näkyviin, niin voisin tarkastaa ohjelmani ja tiedostoni. Työpöytä taustakuvineen aukeaa suoraan käynnistäessäni. Hiiri toimii ja oikealla näppäimellä saa joitakin valikoita esiin.

Minulla ctrl-alt-t tuo päätteen esille. Voisiko jollain komennolla saada ohjelmaikoneja tai /ja valikot myös näkyviin?

19
Kubuntu 18.04 on kaatunut useamman kerran ja jumittanut koneen. Kone on kyllä ollut monta tuntia  toiminnassa, mutta ei sen pitäisi jumiutua. Hiiren osoitin liikkui mutta ikkunat eivät vastaanottaneet käskyjä. Sama koski näppäimistöä. Tämä tapahtui monta kertaa ja jouduin sammuttamaan virtanappulasta ja käynnistämään uudelleen.

Kyllähän tällaista aina välillä sattuu tietokoneissa, mutta ei tässä määrin. Jotain vikaa on nyt koneessani ja koska se on uusi, ei ole kovin todennäköistä, että kysymyksessä olisi laitevika. Voin tietenkin tarkistaa sen työskentelemällä yhden päivän Windowsissa.

Toinen minun tuntemani mahdollisuus on asnetaa järjestelmä uudelleen, mutta en millään viitsisi tehdä sitä, koska olen muuten muokannut sen juuri sopivaksi omaan käyttööni.

20
Kun yritin lähettää tekstiviestiä KdeConnectista tuli vastaus:
"Olease setup up first (see plasmoid configuration)"

Kde Connectin asetuksissa minulla on kaikki muu kruksattuna paitsi puhelimen käyttö kosketuslevynä (virtuaalinen syöttö). En tarvitse sitä, vaikka kokeilinkin ja se ainakin liikutti tietokoneen osoitinta.

Yritin netistä etsiä tietoa  ja syötin "plasmoid configuration". En ymmärtänyt siitä paljoakaan. Kuvan lähettäminen puhelimestani tietokoneelle onnistuu, mutta päinvastoin ei. Plasmoideissa löytyi sms-lähetin widget, mutta en saanut vietyä sinä paneeliin, vaan ilmeisesti latasin sen moneen kertaan. Aina yirttäessäni viedä sen yläpaneeliin widgetin yläkulmaan ilmestyi numero, joka kasvoi joka yrityksellä. Lopulta poistin koko widgetin enkä sen jälkeen löytänyt sitä uudestaan.

Onko ongelma kiinni joistakin plasmoid asetuksista, vai onko kysymys aivan muusta? Aikaisemmin siis eilen toimi vielä connectin asetuksista "soita puhelimeeni", enää ei sekään.

Sivuja: [1] 2 3 ... 21