Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 31
1
Kubuntuni 20.04 lts lakkasi toimimasta Lenovo Yoga 2 Pro läppärissäni. Kubuntu on toiminut minulla kuin unelma ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Eilen käynnistäessäni sen uudestaan ruudulle tuli pieneen suorakulmaiseen laatikkoon hyvin pienillä kirjaimilla viesti:
"Xsession warning: unable to write to /temp; X session may exit with an error" Toisella rivillä hyvin pienellä "okay".
Mistä mahtaa olla kysymys. Koneessa pitäisi olla vielä reilusti tilaa. Onko läppäri hajonnut konaan"

2
Miksi Dolphin ei tunnista usb-tikkua tai kovalevyä? Joudun yleensä avaamaan ensin pcmanin tai tiedostot ohjelman. Kun olen avannut usb-tikun jommassakummassa, myös Dolphin tunnistaa sen. Muuuten se on erinomainen selain.

3
Ubuntu sekoilee välillä ohjelmavalikoimaa käytettäessä. Kun klikkaan yhdeksän pisteen ikoonia tai käytän windows+A painketta niiden esiintuomiseen, ohjelmaikonit katoavat saman tien. Sivupalkkiin mahtuu vain rajattu määrä ikoneja, joten olen järjestänyt ohjelmistoikonit kansioihin kuten on neuvottu. Voi olla, että DaVincin asennus on sotkenu konetta eikä ohjelmakaan toimi kunnolla. Käytin Gui-asennusta, mikä oli ilmeisesti virhe.

Ubuntu ei tunnista ulkoista näyttö, vaikka samassa koneessa oleva Windows tunnistaa. Ennen Ubuntukin tunnisti. Minulla on ollut kuitenkin turhan usein ongelmia Ubuntun kanssa toisin kuin pienessä läppärissäni olevan Kubuntun kanssa. Tosin jälkimmäisessä ei ole double-bootia kuten Ubuntussa. Joudun todella miettimään kumman asennan, jos en saa konettani toimimaan kunnolla. Yritän poistaa DaVIncin, mutta saattaahan se silti jättää koneeseen jälkensä. Yritän siis poistaa sen kokonaan, mutta jos kone ei senkään jälkeen toimi kunnolla, on järjestelmä asennettava uudestaan ja silloin olen vaikean valinnan edessä.


4
Onko kukaan asentanut DaVinci Resolve 17 editointiohjelmaa Kubuntuun? Asensin version 16 aikanaan Ubuntuun ja se toimi aika hyvin. Nyt minulla on vaikeuksia Ubuntun  (20.04 lts) kanssa. Asensin sen tosin Guin kautta, mikä saattoi olla virhe. Ubuntu kuitenkin temppuilee muutenkin. Asennetut ohjelmat eivät avaudu kunnolla, vaikka olen järjestänyt ne kauniisti kansioihin. Se tosin saattaa ainakin osittain johtua double-boot järjestelmästä. Kubuntu 20.04 toimii loistavasti pienemmällä läppärillä, mutta sen muisti ei kuitenkaan riitä DaVinciin. Siksi olen miettinyt Kubuntun asentamista suuuremmalle läppärilleni, jossa on nyt Ubuntu 20.04 lts.

Uskon että joudun joka tapauksessa asentamaan vielä järjestelmän uudelleen. Tosin suureksi harmikseni! DaVinci Resolvella on tärkeä osuus, kumpi.

5
Miten yksittäisen tiedoston tai hakemiston voi suojata salasanalla Ubuntu tai Kubuntu 20.04? Tekstiedoston suojaaminen Libreofficessa on selkeä, mutta miten tiedoston, tai hakemiston tai pakatun tiedoston kuten zip tai tar.gz voi suojata salasanalla. Ennen se mielestäni oli helppoa, kun vain klikkasi oikealla hiiren näppäimellä vaihtoehdon "suojaa salasanalla". Nyt en saa huojattua. 7zipin ja tar.gz arkistossa sen pitäisi onnistua, mutta minä en ole keksinyt miten.
Osaisiko joku neuvoa.

6
Gnomen kalenteri (kuvake 28) ei synkronoi luotettavasti Googlen kalenteriani. Nyt minun täytyy käynnistää Chrome ja käyttää sen kautta kalenteriani. Googlen oma kalenteri synkronoi kyllä puhelimeni kalenterin kanssa, mutta jos laitan tähän Gnomen kalenteriin merkinnän, se ei näy googlen kalenterissa eikä myöskään puhelimessa. Onko kysymys vain jostain asetuksesta, vai olisiko Ubuntjlla joku appi joka synkronoisi Googlen kalenteri kanssa? Jaan merkintäni vaimoni Googlen kalengterin kanssa ja hän tekee samoin. Se on meille kätevää, koska näemme silloin toistemme menot.

Periaatteessa kalenterisovellus voisi olla mikä tahansa, jossa jako toimii. Thunderbird eikä mielestäni Evolutionkaan tee merkintöjä, jotka näkyisivät puhelimissa. Olen päätynyt Googlen kalenteriin vain, koska kaikki järjestelmät Windows mukaan lukien ymmärtävät sitä. Jo olisi olemassa joku toinen ja parempi vaihtoehto, kuulisin siitä mielelläni.

7
Minulla on Lenovossa Kubuntu 20.04 lts. Olen käyttänyt postiohjelmana Thunderbirdia, mutta gmail ei toimi siinä kunnolla. Joitakin vuosia sitten käytin ahkerasti Kubuntua ja ihastuin Kontactiin. Muistan ongelmia syntyneen siitä, että halusin jakaa kalenterini Googlen kalenterin kanssa, joka toimii myös android puhellimissa. Sain sen onnistumaan kysyttyäni neuvoa tältä palstalta. Muistaaksen Super Oscar antoi paljon neuvoja. Nyt minulla on Ubuntu 20.04 doubleboot järjestelmän pääkoneessani ja Kubuntu pienemmässä läppärissä, jota käytän varsinkin kirjoittamiseen. Kubuntu on toiminut ja toimii siinä loistavasti ja on mielestäni muutenkin erinomainen distro. Ainoa ongelmani on gmail Kubuntun Thunderbirdissä.

Toimisiko siis Gmail Kmailissa ja Kontactissa?

8
Miten kahden monitorin Ubuntussa saa kirjautumisruudun ensisijaiselle näytölle? Minulla on Ubuntu 20.04 lts läppärissä ja lisämonitori liitettynä näytönlaajentamiseksi. Ei siis peilinä. Sisäänkirjautuminen on hankalaa silloin, kun ulkoinen monitori on päällä ja liitettynä tietokoneeseen hdmi-piuhalla. Ja vaikka monitori ei olisi sammuneena, en pääse kirjautumaan perusnäytöltäni ennen kuin olen kirjoittanut salasanan ulkoiselle näytölle. Klikkasin myös kahden monitorin pikkukuvaketta yläpalkissa ja poistin "Multimonitors Add-On ikkunasta kruksit paitsi "Show Multi Monitors indicator"  on top panel ja "Show Thumbnails-Slider" on additional monitors. Sekään ei auttanut.
Kirjautuminen on välillä aika hankalaa, kun ulkoinen monitori on sammuneena, mutta kiinni läppärisssäni.

9
Gmail toimii välillä, mutta on erittäin oikukas. Nyt en saa sitä toimimaan Kubuntun Thunderbirdissä eikä se toimi kunnolla myöskään Ubuntun Thunderbirdissä. Molemmat käyttöjärjestelmät  ovat 20.04 lts versioita. Toimisiko gmail paremmin Evolutionissa tai Kmailissa?

Olen käyttänyt toistaiseksi Thunderbirdiä, niin minun ei ole tarvinnut muistella ja opetella Evolutionin ja Kmailin käyttöä. Muut sähköpostitilit kuin gmailin toimivat siinä hyvin. Olen muistavinani, että Thunderbirdissäkin saa tekemällä joitakin tempppuja gmaiilin toimimaan, mutta en enää muista, miten ne tehtiin enkä myöskään ole varma toimisivatko ne enää.

Nyt käytän gmailia vain Googlen kautta. Onhan sillä oma postiohjelmansa. Olisi vain paljon selkeämpää, jos kaikki s-postitilit olisivat samassa ohjelmassa.

10
Olen huomannut, että minulla tulee verrattain tai ainakin turhan usein ongelmia Ubuntun (20.04 lts) kanssa päivitettyäni sen. Livepatch hoitaa päivitykset käynnistämättä konetta uudelleen. Olisiko viisaampaa ottaa se pois käytöstä ja päivittää ilman sitä, vaikka joutuukin välillä käynnistämään koneen uudelleen?

11
LibreOffice 6.4.7.2 ei anna tallentaa, vaan väittää, että asiakirjaa ei ole olemassa. Se ei antanut tallentaa aikaisemmin tallennetun päälle eikä myöskään eri nimellä. Kopioin tekstin uuteen asiakirjaan ja yritin tallentaa sen. Sama juttu "asiakirjaa ei ole olemassa". Tallentaminen edellisen asiakirjan päälle "sinulla ei ole oikeutta".

Loistava suojaus Libre Officella, mutta voiko sellaista ohjelmaa käyttää? Ei kai tässä muu auta kuin mennä Windowsiin. Olisi kuitenkin hienoa saada Ubuntun tärkein kirjoitusohjelma toimimaan.

Ilmeisesti ongelma ei olekaan Libre Officessa, vaan itse Ubuntussa (20.04 lts) tai sitten jossain muussa. Tallensin asiakirjan Kotihakemiston alahakemistoon ilman ongelmia, mutta Windows osiolle se ei suostunut tallentamaan, vaikka Ubunu näkee kaikki osiot ja olen avannut ne tallennettaviksi. Mikä siis on ongelman ydin? Voiko Ubuntua edelleen käyttää kahden eri järjestelmän kanssa kuten olen jo yli kymmenen vuotta tehnyt?

12
Neverstop Laser Jet tulosti mökillä, mutta ei enää kaupungissa. Minulla oli toinen modeemi mökillä ja se on minulla kaupungissakin, mutta täällä olen tulostanut  eri modeemin kautta. Mökillä ollut modeemi 4G-Gateway-OCFE on makuuhuoneessa ja lähinnä Areenan ja Netflixin katselua varten. Tosin Neverstop laser ei ole aikaisemmin ollut kaupungissa, mutta täällä on aina ollut HP:n tulostimia ja on nytkin HP OfficetJet Pro.

Verkko on asetusten mukaan hyvä ja toisella eli OCFE-modeemilla heikko, koska se on makuuhuoneessa, missä se toimii moiteettomasti. HP Neverstop Laser Jet ei jostain syystä halua hyväksyä nykyistä verkkoani , joka on tulee modeemin DNA-Mokkula-2G-8EHRNG modeemin kautta. Verkko on periaattessa aivan sama kuin makuuhuoneessa oleva DNA-verkko. Sen modeemissa on vain eri salasana.

Yritin hakea aikaisempien tulostusongelmieni vastauksista ratkaisua, mutta en le löytänyt. Enkä myös käsitä, mistä tässö on kysymys.

13
Osaisiko joku neuvoa Wordpressin käytöstä? Minun suurin ongelmani on, että rakennettuani sivun, se ei tallennu. Automaattinen tallennus on harmaana eikä "päivitä" klikkaamisella ole mitään vaikutusta. Olen kyllä ennen aika kauan sitten tallentanut sivuja ja ne löytyvät osoitteesta jotaarkka.tarulinna.fi. Sivustoni tosin jäi keskeneräiseksi muiden kiireideni takia.

14
Ubuntu 20.04 takkuili ja yritin käynnistää valikon korjaustilassa ja kone jumiutui. Näyttö meni mustaksi kuten ennen tätä uutta asennusta, sain tämän kuitenkin vielä käynnistymään normaalimoodissa. Silloin kun koneeni jumiutui kokonaan, alku taisi olla muuten samanlainen paitsi että se ei enää läynnistynyt ollenkaan.

Koneeni on HP Omen, 32 gigaa muistia i7 prosessori ja kovalevytilaa 1,5 teraa, josta 500 gigaa on ssd-levyllä. Windows toimki, Ubuntu ei. Pienemmässä läppärissäni on jo useamman vuoden toiminut Kubunmmtu 20.04 ilman mitään ongelmia.

15
Asennettuani Ubuntun  uudelleen en enää saa työpöytiä näkymään kaksiulotteisina. Eli klassinen vanha Ubuntun  ja Kubuntun työpöytäasetus neljälle työpöydälle. Nuolinäppäimillä voi liikkua ylös ja alas sekä sivule ja takaisin. Yritin etsiä keskusteluista, mutta en enää llöytänyt saamaani neuvoa. Jos joku vielä muistaa, olisi hienoa.

16
En osaa sanoa, mitä on tapahtunut. Ubuntuni oli pienien työpöytäongelmien ratkettua mielestäni loistokunnossa. Kun yritin käynnistää sen uudelleen, mitään ei tapahtunut. Päätin sammuttaa sen, mutta se ei sammunut muuten kuin manuaalisesti painamalla pitkään sammutusnappulaa. Sen jälkeen se ei käynnistynyt. Yritin käynnistää myös virheenkorjaustilassa ja kokeilin myös vanhempia versioita, ei auttanut. Lopulta käynnistin koneen Windowsiin (versio 10) ja se toimi kuten ennenkin.

Olisiko mahdollisesti järjestelmäosio tullut täyteen? Kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut, minulla on home ja järjestelmä samalla osiolla, joka on aika pieni (n. 60 gigaa), koska tallennan tiedostoni Windows-levyille. Jos se on tullut täyteen syy voisi olla siinä. Onko Ubuntun uudelleen asentaminen enää ainoa vaihtoehto? Periaatteessa vin tehdä työni myös Windowsissa, mutta kuten len jo monta kertaa kirjoitanut, käytän mieluummin linuxia, vaikka en olekaan atk-ihminen.

17
Google drive katosi kun asensin sen myös Kubuntuun. Aikaisemmin se toimi normaalisti Ubuntussa. Nyt se valittaa, että
file user/share/kpackage/kcms/kcm_kaccounts/ui/Accounts.gml:29 module ei ole asennettu.

Luulin jo kaiken olevan kunnossa, mutta mitähän mä nyt olen mokannut?

18
Minulla on neljä työpöytää kahdessa rivissä. Totuin aikoinani siihen, että kolmostyöpöydällä, joka on yksi alas ensimmäisestä on internetohjelmani. Ykkönen ja kakkonen pitävät siällään kirjoitukseen liittyviä ohjelmia. Nelonen yleensä multimediaa kuten editointia. Näin yleensä yhdellä silmäyksellä, olivatko tarvittavat ohjelmat auki tai oliko jokin mennyt vahingossa väärälle työpöydälle.

Nyt näen kyllä kaikki työpöydät ohjelmineen perusnäytölläni, mutta en näe, mitä ohjelmia minulla on ulkoisella näytölläni auki. Tosin perusnäytöllä kaikki työpöydät ovat alekkain. Osaisiko joku neuvoa, miten saisin näkymään työpöydät ja ohjelmat myös ulkoisella näytöllä.

Kirjoitettuani kaiken yllä näkyvän tekstin huomasin, että pidennettyäni työpöytien näkymisaikaa sain myös uloisella näytöllä olevat ohjelmat näkyviin. Kuitenkin jos painan windows-näppäintä (onko sen nimi linuxissa "super"), tulevat vain ykkösnäytöllä olevat typöydät näkyviin ja nekin peräkkäin yhdessä rivissä, mutta kun siirryn ctrl+alt+nuoli näppäimillä toiseen työpöytään näen ne kaksiulotteisina.

En ole ainakaan toistaiseksi löytänyt asetusta, millä työpöydät kahdessa rivissä laajennus (workspace matrix) toimisi oikein. Ubuntu toimii enemmän windowsin tavoin, Kubuntu antaa sen sijaan enemmän tilaa henkilökohtaisille asetuksille. Jos kuitenkin joku ubuntukäyttäjistä tietää, miten pitäisi toimia, olisi tietenkin mukavaa. Nyt minulla ei ole aikaa uuten asennukseen ja Ubuntussa on edelleen monia hyviä puolia. Mietin vasta seuraavan kerran vaihtaessani järjestelmän uuteen versioon, mitä jakelua tulen käyttämään.

19
Pitkästä aikaa olen palannut keskeneräisten internet-sivujeni "jotaarkka.tarulinna.fi" tekemiseen. Wordpress-ohjelma on palveluntarjoajallani, mutta kun käynnistän sen koneeltani tarulinna.fi/jotaarkka/wp-admin ja kirjoitan tunnukseni ja salasanani kaikki tuntuu olevan sellaisena, kuin viimeksi kolmisen vuotta sitten sen tein ja jätin keskeneräiseksi. Wordpress haluaisi kuitenkin päivittää ohjelman ja kehoittaa minua tekemään sen. Ohjelma ei ole omalla koneellani, vaan palveluntarjoajallani, joten se kai pitäisi päivittää sitä kautta. Vai pitäisikö minun itse yrittää tehdä se? Uudemmassa versiossa on ilmeisesti useita uusia ominaisuuksia, jotka voisivat helpottaa sivujen tekemistä.
Haluaisin pitää ainakin toistaiseksi saman tyylin, mikä on sivuillani, mutta en ole varma, saanko uudet sivut onnistumaan. Ainakin toistaiseksi minulla on sivuntekeminen jumiutunut. Lultavasti teen jotain väärin. Mistä voisi saada apua Wordpressin käyttöön?


20
Kun klikkasin tekemääni mp4 ja mov tiedostoa, niin molemmissa Shotcut avasi sen. Jos haluan katsella videota, en halua käyttää mitään editointiohjelmaa ellen erikseen määritä sitä oikealla painikkeella ja avaa ohjelma, jolloin valitsen sen, mitä haluan käyttää. Kun kaksoisklikkaan haluan videoohjelman kuten Videot tai VLC:n tai jonkun muun vieontoistajan avaavan ohjelman. Vähintään pitäisi kysyä, millä haluan avata, jos ohjelma ei suoraan avaa videontoistajaa.

Kun haluan editoida avaan haluamani ohjelman. Kyllä Shotcutinkin tekijöiden pitäisi tietää,että editointi on eri asia kuin videon katseleminen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 31