Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 122
1
Ubuntu tietokoneissa / Onedrive sisään eri koneella
« : 14.06.24 - klo:22.17 »
Mistä johtuu, kun avaan Onedriven eri koneella, tiedostot ovat erilaisia. Kopioin onedriveen Windowsissa tehtyjä tiedostoja samoin kuin Ubuntupuolella tehtyjä. Kun avaan Onedriven Kubuntussa, se avautuu normaalistti, mutta tiedostot eivät ole enää samoja.
Vanha päivitetty Kubuntuni on toisella koneella ja onedrive avautuu myös siinä. En kuitenkaan löydä sieltä tekemiäni viimeaikaisia enkä edes monia vanhoja kansioita ja tiedostoja. Käytän kuitenkin samaa salasanaa sekä Windowsissa, Ubuntussa ja Kubuntussa. Kubuntu on eri koneella, Windowsissa on double boot ja Ubuntu avautuu siinä.
Tiedostojen käyttäminen ja tallentaminen eri koneella olisi kätevämpää kuin usb-levyjen käyttäminen. Vai onko jälkimmäinen ainoa toimiva vaihtoehto?

2
Voiko ikkunan siirtää Kubuntussa
toiselle työpöydälle näppäinkomennolla?

3
Kiitos! Merkitsen ratkaistuksi.

4
Eikö sammuttaminen ja koneen uudelleenkäynnistys riitä?

5
Windowsissa sama levy toimii normaalisti!

Minulla on double-boot ja käynnistäessäni valitsen kumman käyttöjärjestelmän otan käyttööni. Olen jo moneen kertaan todennut tällä palstalla, että pidän ehdottomasti enemmän Ubuntusta kuin Windowsista. Ensinnäkin siellä eivät mainokset ole vielä hyökänneet kuten Windowsissa ja ehkä myös, koska olen tottunut käyttämään sitä tai Kubuntua.

Tarvitsen kuitenkin esim. maksullista Abbyy finereader ohjelmaa pdf:n muuttamiseksi, niin että voin tarvittaessa kopioida tekstiä. Samoin jotkut editointiohjelmat ovat minulle käytännöllisempiä Windowsissa. Tiedän että kaiken tuon voi saada toimimaan myös Ubuntussa ainakin suurinpiirtein. Gimage readeria en ole enää saanut siihen kuntoon, että se toimisi ilman ongelmia. Abbyy on halvempi kuin Adome eikä hyökkää niin paljon mainoksilla.

Ehkä suurin syy on, että en jaksa enkä muista enää edes niitä yksinkertaisia linuksin komentoja, jotka olen aikoinani osannut. Mutta kyselen tällä palstalla edelleen neuvoja, sillä en aio jättää Ubuntua.


6
Sama teksti:
"Tapahtui virhe yritettäessä käyttää kohdetta Transcend. Järjestelmän vastaus: Pyydetty toiminto epäonnistui: Error mounting /dev/sda1 at /media/jotaarkka/Transcend: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda1, missing codepage or helper program, or other error"

Tarkistan vielä Windowsin.

7
Tuli vain tällainen viesti

"Tapahtui virhe yritettäessä käyttää kohdetta Transcend. Järjestelmän vastaus: Pyydetty toiminto epäonnistui: Error mounting /dev/sdb1 at /media/jotaarkka/Transcend: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sdb1, missing codepage or helper program, or other error"

Voiko asialle tehdä jotain? Levy on toki suhteellisen vanha, mutta olen säilönyt sinne tiedostojani.

8
Merkitsen RATKAISTUKSI, koska Ubuntu päivitti versioon 24, 04. Se ei toimi oikein, mutta teen puhtaan asennuksen, kun kerkiän. Merkitsen tämän ratkaistuksi, vaikka kaikki ei ratkennutkaan.

9
Kiitos vastauksista. Kokeilen sekä ffmpg pakkausta että Handbrakea, jota olen käyttänyt joskus aikaisemmin.

10
Ei oikeastaan ole. Thunderbird jumittaa Windowsissa, mutta nyt se on toiminut Ubuntussa. Sen sijaan Libreoffice Writer ei toimi, en saa sitä edes auki, vaikka sivupalkissa näkyy, että se on avattu.
Vika voi olla läppärissänikin. Se on saattanut hyvin tulla tiensä päähän, sillä sitä on käytetty paljon niin Windowsissa kuin Ubuntussa.
Vaikea sanoa, mitä pitäisi tehdä. Pitäisikö yrittää Abiwordia?

11
Väillä tuntui että Ubuntu toimii, mutta en saa auki edes LibreOfficea. Pian mutkin ohjelmat rupeavat tilttailemaan. Uusi asenus on ainoa mahdollinen, mutta en ehdi tehdä sitä nyt. Katsotaan, toimiiko Windows? Vai voiko kaikki johtua vain siitä, että koneeni ei enää toimi kunnolla. Lenovo läppäri eikä mitenkään hirveän vanha

12
Nyt Ubuntuni toimii ja ajattelin odotella rauhassa uuden version joko ilmestymistä tai tarjousta pääivittämiseen. Jos samat ongelmat ilmestyvät uudelleen, asennan uuden Ubuntun.

13
Olen näköjään hermoillessani avannut kaksi keskustelua tästä aiheesta. Vastasin ensimäiseen aloittamaani "Thundebird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa." Olen pahoillani, että tein hermoillessani niin. Merkitsen tämän aiheen ratkaistuksi.

14
En ole varma, olenko ymmärtänyt oikein, mitä "reitittimellä" tarkoitetaan. Onko se sama kuin verkkopalvelin? Tai miten "reititin" kytketään pois päältä ja taas takaisin. Asensin molemmissa järjestelmissä Thunderbirdin uudelleen samoin kuin sen sähköpostitilit. Nyt molemmat järjestelmät toimivat jälleen, mutta saa nähdä, kuinka kauan.
Kummallinen piire tässä kaikessa oli se, että hiireni lakkasi toimimasta ja samoin kosketuslevy. Molemmat toimivat nyt. Ainakin toistaiseksi!

15
Gmail toimii selaimen kautta, mutta eniten käytän sähköpostitilejäni, jotka perustuvat domainiini jotaarkka.tarulinna.fi, joten tilieni osoite on @tarulinna.fi. pahinta on, että Thunderbird on tiltanut koko järjestelmän molemmissa käyttöjärjestelmissä. Välillä se toimii normaalisti, välillä ei. Epäilen että läppäriini on tullut joku vika. Voisiko se olla jokin virus? Vai onko läppärini tullut jo tiensä päähän?.

16
Ubuntu 23.10 hyytyy ja samoin Windows tai toimivat vain puolella teholla. Thunderbird alkoi ensimmäiseksi temppuilla ja sen jälkeen Ubuntu muutenkin. Thunderbird ei toiminut oikein Windowsissakaan. Välilinulta hukkui yksi tärkeä osoite, jonka panin Thunderbirdiin. En tiedä enää, mitä pitäisi tehdä ja juuri nyt olisin todella tarvinnut tietokonettani moneenkin asiaan.

Alan epäillä myös itse konettani. Onko se saanut virustartunnan? Vai onko se yksinkertaisesti vanhuuttaan väsähtänyt, vaikkakin vanhemmat koneeni toimivan edelleen. Ongelmat mielestäni alkoivat kuitenkin Thunderbirdistä.

17
Thunderbird ei toimi Ubuntussa eikä Windowsissa. Jotain koneessani on pahasti pielessä. Ainoastaan vanha isokokoinen läppärini toimii, mutta Thunderbird ei toimi siinäkään, joten en saa tarkistettua postiani. Onkohan läpprissäni joku vika, sillä outoa tämä on. Harvemmin vika on sekä linux- että windowspuolella. Vanha Kubuntuni on vielä kokeilematta.
Jos vika on Thunderbirdissä, voiko se heijastua molempiin käyttöjärjetelmiin?

18
Kiitos tiedoista. Jostain syystä juduin päivityksen jälkeen asentamaan postiohjelmani tai paremminkin tilit uudelleen.
Mietiskelen tässä vielä, että kannattaisiko sittenkin odottaa uutta päivitystä? Jos teen puhtaan asennuksen, pitää kaikki ohjelmat asentaa jälleen uudelleen. Vai onko puhdas asennus jatkon kannalta parempi henkilölle, joka ei ole atk-ammattilainen?

19
Hei. Koneeni malli on Lenovo ThinkPad P14s Gen 2a ja grafiikka:
AMD Ryzen™ 7 PRO 5850U with Radeon™ Graphics × 16, muistia on 32 Gb.
Koneessani on myös Windows 11, joten käynnistäessäni valitsenjoko Windowsin tai linuxin.

20
Otin printscreenillä useankin kuvan käynnistyslevyn luonnista, mutta jostain syystä en saanut sitä liitettyä tänne. Jotakin olen ilmeisesti tehnyt väärin, mutta en ymmärrä mitä.
Laitoin nyt sen tekemään saman uudelleen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 122