Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 109 110 [111] 112 113 ... 121
2201
Hei ja kiitos kaikille. Kokeilin Intiassa neuvoja, mutta en päässyt sisään. Toiseksi viimeisenä päivänä tajusin, että en osannut mennä päätteen kautta sisään hotellin verkkoon ja siksi mikään ei onnistunut. kotona configuroin ohjeen mukaan lightdm tiedostoa, mutta se vaati rajaavia parametrejä. Sitten annoin yksinkertaisesti komennon "sudo apt-get install gnome", se latasi pitkään tiedostoja, minkä jälkeen se antoi vaihtoehdoksi joko lightdm tai gdm. Minä klikkasi gdm:ää. Sen jälkeen olin samassa kirjautumisikkunassa kuin ennenkin. Käynnistin koneen uudelleen sammuttamalla sen. Luulin että nyt tulee gnome, mutta sen sijaan se käynnisti unityn, ja kaikki omat sekä vaimoni tiedostot olivat tallella. Otin kuitenkin vaimoni tiedostot tikulle, omistani minulla oli jo varmuuskopio.
Pitäisi vielä tallentaa hänen postinsa, mutta en ole aivan varma, mitä kaikkea minun pitää firefoxista kopioida.
Uskaltaisiko muuten 12.10 versiota asentaa vanhaan Delliini, joka on Dual core 2.4 g?

2202
Hei. ei onnistunut. Antoi seuaavan viestin:

No display variable set, setting it to:0
compiz ( core) - Fatal: Couldn't open display:0

Joka kerta kun yritin käynnistää päätteeltä tuli myös:

Tiedostoon /var/cache/apt kirjoittaminen ei onnistu.

Yritin vielä olla ovela ja kirjoitin "sudo apt-get install gnome classic"'mutta sekään ei onnistunut.

Ei taida jäädä muuta keinoa kuin kopioida tiedostoja tikulle. mutta jos keksit vielä jotain, tsekkaan netin säännöllisesti.

2203
Sori. En ymmärtänyt. Käytän Unitya.

2204
Kiitos. Käynnistin päätteen kirjautumissivulta. Vastaus oli:
"Server is already avtive for diplay0 "
Sitten neuvottiin, mikäli se ei ole enää päällä poistamaan /temp/XO-lock ja käynnistämään uudelleen. Apua voi pyytää wiki/X.Org
En pysty kopioimaan miniläppäriltäni, jotens yritän kirjoittaa oleelliset. "DdxSigGiveUp closing log: Invalid MIT-MAGICK-COOCIE-1 keyInvalid MIT-MAGICK-COOCIE-1 keyInit:giving up
xinit:unable to connect to X server: Resource temporarily unavailable
xinit:server error"

Onnistuisikohan, jos tappaisi sen käynnissä olevan X:n? En tosin tiedä miten?

2205
Kun päivitin 11.10 Ubuntun 12.04 versioon, kirjautumisruutuun tuli venäläinen näppäimistö. Sain vaihdettua sen suomalaiseen, mutta kun yritin korjata ongelman tarkistamalla kieliasetukset, oli oletuskielenä suomi. Poistin varmuuden vuoksi vielä muut kielet ja näppäimistöt, mutta sama ongelma jatkui. Aloin epäillä, että ongelma johtui siitä, kun asensin libmobiledevice.utils (Nyt saatoin lijoittaa ohjelman hieman väärin) voidakseni kommunikoida Ipadini kanssa. Kun sekään ei autanut, poistin kaikki libmobile tiedostot ja siinä alkoi mennä myös gnomea. Sen jälkeen en voinut enää muuttaa näppäimistöä.
Pääsen sisään koneeseen avaamalla kirjatumisruudusta suoraan päätteen. Siinä loggautuminen onnistuu. Koitin asentaa gnoemen, mutta se ei pystynyt tekemään sitä loppuun, vaan jotain jäi puuttumaan. Xorg.conf tiedostoa en näe ollenkaan, vain xorg.conf.failsafe.
Miten saisin korjattua koneeni asentamatta sitä kokonaan uudelleen. Vaimoni käyttää sitä myös ja hänellä on tiedostoja, joita ei ole varmuuskopioitu. Omat tiedostoni ovat kyllä tallessa. Kirjoitan tätä Ipadilla Intiassa. Voisiko joku auttaa?

2206
http://askubuntu.com/questions/110838/cannot-switch-keyboard-layout-on-login-screen
Tuosta tuo viimeinen vastaus.
Sudoa vaan eteen.
Koodia: [Valitse]
sudo gedit/etc/default/keyboard
T:PeeAaa



Hei, en pääse x:ään, ja hakemistossa /etc/X11 on vain xorg.conf.failsafe joka ei suostu edes avautumaan. Type komennolla /etc/default väittää, että (fi) suomi on näppäimistön oletus, ja niinhän sen pitäisi olla, koska poistin vielä kaikki muut kielet, mutta ei vain ole. Pääkäyttäjän päätteessä voin kyllä kirjoittaa vaikka salasanani, mutta ongelma on X:ssä. En päässyt loggautumaan, vaikka kirjoitin login jotaarkka, ja kun kirjoitin salasanan, tuli ilmoitus failed to add entry for user jotaarkka, ja sitten tuli muutama rivi tekstiä. Ehkä olin read-only tilassa.

2207
Miten saan suomalaisen näppäimistöasetuksen käyttöön kirjautumisruudussa, kun ikoni näyttää vain pisteen, ja Ubuntu ei hyväksy salasanaa. Tämä oli seurausta siitä, että yritin poistaa venäjänkielen (russian-phonetic), josta oli tullut vallitseva asetus päivityksen jälkeen. Lisäksi poistin libimobile tiedostot. Sen jälkeen jouduin käynnistämään koneen palautustoiminnon kautta ja ajoin pakettien korjauksen ja fsck:in. Nyt en pääse koneelleni enää sisään. Lisäksi olin jonkun matkan yhteydessä asentanut biosiin salasanan (Acer-Packard miniläppäri, vanha malli), joten en saanut asennettua Ubuntua uudelleen, kun irrotettava dvd asema ei käynnistynyt automaattisesti. Biosiin en päässyt.

Lähden huomenna matkalle ja otan minin mukaan. Jos joku keksii keinon päästä tästä pulasta, olen syvästi kiitollinen. Ubuntu kyllä varoitti purgesta, mutta en uskonut. Kun halusin minin kommunikoivan Ipadin kassa kuten pöytäläppärini. Netissä oli tällainen ohje, joka toimi loistavasti pöytäläppärissäni:

     1. Unplug your iPhone or any iOS5 device from your computer, then start the terminal and install first thelibimobiledevice-utils and ifuse packages:
    sudo apt-get install libimobiledevice-utils ifuse
    2. Connect now your device to your computer and run this command:
    idevicepair unpair && idevicepair pair
    3. If the operation is successful, you may get something like this as returned outputs:
    ~$ idevicepair unpair && idevicepair pairSUCCESS: Unpaired with device (...)SUCCESS: Paired with device (...)
    4. Disconnect and reconnect your iPhone 4 and it will be mounted automatically.

Minä käytin, kun se ei toiminut, ensin sudo apt-get removia ja kun sekään ei auttanut niin sudo apt-get purgea. Se oli ehkä lopullinen niitti ongelmalleni. Ehtisin vielä illalla korjata, jos vain tietäisin, miten?

2208
Hei. Osaisiko joku auttaa. Löysin netistä hyvät ohjeet Ubuntun (12.04) ja Ipad 3:n kommunikoimiseen. Itunesia en halua käyttää, ja se on sitä paitsi hankalaa Ubuntun kanssa.

     1. Unplug your iPhone or any iOS5 device from your computer, then start the terminal and install first thelibimobiledevice-utils and ifuse packages:
    sudo apt-get install libimobiledevice-utils ifuse
    2. Connect now your device to your computer and run this command:
    idevicepair unpair && idevicepair pair
    3. If the operation is successful, you may get something like this as returned outputs:
    ~$ idevicepair unpair && idevicepair pairSUCCESS: Unpaired with device (...)SUCCESS: Paired with device (...)
    4. Disconnect and reconnect your iPhone 4 and it will be mounted automatically.

Tämä toimii loistavasti varsinaisessa läppärissäni ja voin ladata sekä siirrellä tiedostoja myös ipadin eri hakemistojen välillä Tämä toimi myös Miniläppärissäni, mutta kun päivitin sen 11.10 12.04:ään se toimii vain osittain, avaa kyllä Openwordin, mutta ei ifilea eikä muitakaan kansioita. Valittaa Apple file control-virhe (7).

Päivityksen jälkeen - uskalsin tehdä sen, koska ajattelin pikkuvirheiden jo korjautuneen - mutta jälleen tapahtui sama juttu kuin aikanaan isossa läppärissäni - ei hyväksynyt salasanaa. Nyt kuitenkin huomasin katsoa yläpalkkiin, ja sehän oli vaihtanut kielen  venäjä-foneettiseksi. Okei pääsin sisään, mutta vaikka olen tarkistanut asetuksista, että suomi on oletuskielenä, venäjä ilmestyy aina vain näppäimistöasetukseen. Saahan sen muutettua, mutta ilmeisesti jotain on systeemissä vialla. Paketit yritin korjata ja ajoin fsck:n, mutta tilanne ei ole muuttunut. Olen lähdössä perjantaina matkalle, ja otan Ipadin lisäksi minin mukaan. Tiedostoistani suurin osa on ifilesiin tehdyissä kansioissa ja haluaisin saada tiedostonsiirron toimimaan, ja tietenkin myös koneeni. Toisena käyttäjänä on vaimoni ja hänen kohdallaan näppäimistökuvakkeen alla ei ole edes suomenkieltä.

En haluaisi asentaa Ubuntua uudelleen, koska kaikki ohjelmat olisi taas asennettava, tiedostot siirrettävä sekä minulta että vaimolta. Osaisiko joku neuvoa? Lainaamani ipad-Ubuntu ohje on todella hyvin kätevä eli jos joku tarvitsee, niin kannattaa käyttää. Miksi se ei toimi miniläppärissä on minulle suuri kysymysmerkki. Ehkä se johtuu siitä, että järjestelmä on jotenkin sekaisin.

2209
Hei

Onko keinoja saada skypen mikrofoni toimimaan Ubuntu 12.04 64b versiossa. Läppärini on Acer Aspire 5950G. Windows puolella toimii. Ubuntussa video toimii ja ääni, jos laitan kiinni USB-puhelimen. Haluaisin kuitenkin käyttää koneen sisäistä mikrofonia. Ääniasetuksissa on vain ulostulo ja sisääntulo. Sisääntulo ei nauhoita ääntä. Jos lisään USB-puhelimen voin vaihtaa sisääntulon siihen, ja ääni toimii. Miten sen saisi toimimaan ilman USB-laitetta?

2210
Hei

Olen ollut niin kiireinen, että en ole päässyt kokeilemaan saamiani hyviä neuvoja. Siirsin jokin aika sitten Kdenlive ja thunderbirdin ja Mozillan hakemistot Asiakirjoihin, ja otin niistä backupin. Tein puhtaan asennuksen, mutta asensin varmuuden vuoksi Kubuntun, jota olin muutenkin ajatellut kokeilla, kun sitä on Linux Formaatissa kehuttu niin paljon. Se asentui hyvin, mutta kun en ole moniin vuosiin käyttänyt Kde-työpöytää, oli minulla melkoisia vaikeuksia löytää asetuksia ja ohjelmia. Rupesin kyllä oppimaan, mutta sitten jätin koneen valmiustilaan, ja siihen se jymähti. Ensin ei toiminut mikään, mutta sitten käynnistyi Vista.

Koitan asentaa siihen vielä Ubuntun, koska olen niin tottunut käyttämään Unityä, Minulla se toimi mainiosti jo 11.10:ssä. En ole kuitenkaan ehtinyt tehdä sitä, kun ostin vaimon pyynnöstä tarjouksena myydyn Ipad 2:n wifi-version. Loistava näyttö ja kiva lukea, mutta mitä helppokäyttöisyyteen tulee, niin ei se minusta ollut sen helpompi kuin mikään muukaan käyttämäni kone. Päinvastoin siinä on melkoiset ongelmat tiedon siirron suhteen ja aikaa kului paljon ennen kuin sain edes tärkeimmät tiedostot siirrettyä vaimon koneelta. Linuxissa en löytänyt muuta tapaa kuin Dropboxin. Windowsissa siirto  onnistuu jotenkuten Itunesin ja Disk Aidin avulla. Pahin ongelma siinä on tulostus. Pitäisi olla joku Air-printer eikä edes verkkotulostin kelpaa sille. Netin selailu ja e-kirjojen lukeminen on todella miellyttävää varsinkin, koska sen näyttö on niin hyvä. Matkalla käyttäisin itsekin mielelläni sellaista. Ehkä Samsung olisi kätevämpi valinta, mutta siinä ei kuulemma ole yhtä hyvä näyttö. Varsinkin auringonvalossa kaikki pc-koneet, joita olen käyttänyt toimivat kehnosti, mutta serkkuni Macissä pystyi ruutua lukemaan vaivatta. Yritin netistä löytää neuvoja, miten Ipadia voisi Ubuntun kanssa käyttää. Ubuntu näkee koneen, mutta en voi kopioida siihen mitään. Dropboxilla ja sähköpostilla voi siirtää tiedostoja, mutta esim. odt-tiedostot eivät näy eikä siihen saa asennettua Openoffice.orgia. Sääli että Ubuntun oma tabloidi on tulossa vasta 2014.

Varsinainen pääkoneeni toimi ihan mukavasti, vaikka aina välillä herjaakin, että Ubuntu kohtasi sisäisen virheen. Vanha Dell on ongelma. Ajoin koneen mukana tulleelta levyltä kaikki testit, mutta niissä ei ilmennyt mitään vikaa. Jos Ubuntu 12.04 ei seuraavan kerran asennu kunnolla, palaan 11.10 versioon. Ubuntusta en halua luopua. Vanhat Amigani olen luvannut lahjoittaa Amiga käyttäjien yhdistykselle, vaikka olisin mielelläni pitänyt ne itse, sillä ehdin käyttää niitä monta vuotta. Tilaa ei kuitenkaan ole riittävästi, ja koti alan harrastajien luona on oikea paikka niille.

2211
Kiitos tiedoista, mutta ylhäällä olevasta näppäimistön valinnasta oli kadonnut suomenkieli ja siksi en pystynyt sitä vaihtamaan. Ajattelin että voisiko se onnistua päätteen kautta?

Neuvo home-osion suhteen oli minulle todella tärkeä, sillä olen yleensä jättänyt sen koskemattomaksi. Tiedostot on helppo kopioida, mutta sähköpostin kanssa on ongelmia. Olen tehnyt monta kansiota ja alikansiota, mihin tallennan tärkeät sähköpostit. Jos home on puhdas, niin thunderbird hakee kyllä palvelimella olevat tiedostot, mutta ei kansioissani olevia. Sama koskee myös osoitteita. Viimeksi otin homesta lucky backupoṕilla kopiot ja palautin siitä, kun asensin tein tähän uudempaa läppäriin 12.04 puhtaan asennuksen. Piilotiedostot tulivat tietenkin mukana. Pitäisikö sähköpostista tehdä oma bk, vai ainoastaan kopioida jotkut kansiot ja palauttaa ne, että omat asetukset ja kansiota pysyisivät?

2212
Minäkin käytän K3B poltto-ohjelmaa ja olen ollut siihen tyytyväinen. Salasanaongelmastani vielä. Kun asensin Ubuntun toiseen kertaan, huomasin viimein, mitä oli tapahtunut. Kone käynnistyi kuten edellisenkin asennuksen yhteydessä, mutta käynnistettyäni sen uudelleen salasana ei toiminut. Silloin huomasin näppäimistön vaihtuneen venäläiseksi (Russian-phonetic), jota olen käyttänyt aina välillä Ubuntun edellisissä versioissa. Suomi on kuitenkin aina ollut oletuksena. Nyt en ollut ehtinyt asentaa venäläistä näppäimistöä, mutta siihen se vain putkahti eikä salasanani tietenkään toiminut. Normaalisti kun klikkaa pikkukuvaketta, tulevat kaikki asennetut näppäimistöt näkyviin, nyt ei tullut. Asensin siis Ubuntun kolmanteen kertaan. Home-osion jätin kuten edellisilläkin kerroilla. Jälleen sama juttu, suljettuani koneen kertaalleen ja käynnistettyäni sen uudestaan näppäimistö oli vaihtunut venäläiseksi.

Home-osioni on ext3 ja käyttöjärjestelmän osio ext4. Ei siinä aikaisemmin ole ollut ongelmaa, mutta nyt epäilen, että onko syy siinä. Kummallinen vika joka tapauksessa. Kysyn vielä, tietääkö joku, miten saisin näppäimistön vaihdettua suomalaiseksi ennen kirjautumista? Odottelen siis vielä vastauksia ennen kuin tuhoan home-osion ja asennan Ubuntun vielä kerran. Koneeni muuten ei ole kovin vanha. Siinä 2,4 Ghz dual core prossu. Muistia tosin vain kaksi Gigaa.

2213
Olen käyttänyt Ubuntua versiosta 4 alkaen. Ubuntun kehittyessä olen jatkuvasti suositellut sitä ystävilleni, ja vaikka itse en ole atk-alan ihmisiä, olen auttanut ja asentanut joitakin ystävieni koneille. Vasta Ubuntun viimeinen versio eli 12.04 on ollut minulle pettymys. Minulla on kaksi läppäriä Dell  Precision ja Acer Aspire, johtuen siitä että yhdessä vaiheessa Dell pimeni, mutta heräsi muutaman päivän perästä uudelleen eloon. Tai oikeastaan kone toimi, mutta ruudulla ei näkynyt mitään. Acerin päivitin 12.04 ehkä noin pari kuukautta sen julkistamisen jälkeen. Monet ohjelmat kuten Abiword, klipper ja glipper eivät toimineet kunnolla. Ilmoituksia, että Ubuntu kohtasi sisäisen virheen tuli hyvin usein, joten päätin tehdä puhtaan asennuksen. Se ei auttanut, vaikka tein sen kaksi kertaa.

Dellissä 11.10 toimi hyvin kuten se oli toiminut Acerissäkin ennen päivitystä. Acerissä on 4 ytiminen prossu ja 16 gigaa muistia, joten siitä ongelmat tuskin johtuivat. Päivityksen jälkeen Dellissä Blender alkoi takkuilla, ja "sisäinen virhe" viestejä alkoi sadella. Tein siihenkin puhtaan asennuksen, ja silloin kohtasin ongelman, jollaiseen en ollut koskaan aikaisemmin törmännyt. Heti asennettuani suositellut näytönohjainajurin ja käynnistettyäni koneen uudelleen, Ubuntu ei hyväksynyt salasanaani. Koitin monta kertaa, ja lopulta käytin capslockia, koska ajatteli, että jos olin vahingossa a:n sijasta painanut kapslockia. Mikään ei auttanut, enkä myöskään tiennyt, miten olisin voinut vaihtaa salasanani. Tein uudelleen puhtaan asennukset ja kaikki meni jälleen hyvin. Nyt en asentanut videoajuria, vaan annoin vain Ubuntun päivittää tiedostot. En ollut myöskään asentanut edes Medibuntua, mutta käynnistettyäni koneen päivityksen jälkeen, se ei edelleenkään hyväksynyt salasanaani, jota olen itseasiassa käyttänyt jo vuosia.

Voitte varmasti kuvitella, että näiden kokemusten jälkeen luottamukseni Ubuntuun on pahasti horjunut. Versiossa 11.10 oli alussa joitakin ongelmia, mutta ne korjaantuivat suhteellisen pian. Keskustelualueilta saa yleensä hyvin apua, ja jos ei sieltä löydy, niin googlaamalla. En kuitenkaan kirjoittanut tätä osastolle "peruskäyttö", koska olisi ollut täysin sattumanvaraista, olisiko joku todella asioista tietävä lukenut sen. Osallistuessani Tampereella pari vuotta sitten Ubuntun edellisen LTS-version julkaisutapahtumaan, jossa käytin pienen puheenvuoronkin, huomasin monen Ubuntu- osaajan käyttävän Macia. Pitäisikö minunkin siirtyä Maciin Ubuntusta, jota olen kuitenkin ylistänyt jo useita vuosia? En tiedä! Acerissä perusohjelmani toimivat, vaikka jouduinkin Abiwordistä asentamaan edellisen eli stabiilin version. Glipper ja Klipper eivät toimi. Klipit jotenkin.  Sisäisiä virheitä tulee tuon tuosta, mutta työskentelyä voi kyllä jatkaa. Dell on hiljaa, koska se ei hyväksy salasanaani. Kertokaa jos tiedätte, mitä minun pitäisi tehdä? Windows on molemmissa koneissa, mutten haluaisi käyttää sitä. 

2214
Hei. Tarvitsin yhtä työtä varten lisätä tekstiä yhdelle raidalle samalla kun ääniraita soittaa musiikkia. Kun käytän ns. tekstirumpua eli tekstin vieritystä (scrolling titles) ääni rupeaa katkomaan.  Myös puhe, vaikka otin äänen kyseiseltä videoraidalta pois. En ole löytänyt Kdenlivessä miten vierityksen nopeutta voisi säätää. Vieritys tapahtuu hyvin hitaasti ja se ilmeisesti vaikuttaa ääneen. Se tuntuu jo noin kahden minuutin teksticlipeissä ja tietysti pidemmissä. Muutenkin teksticlipin tekeminen on aika hankalaa, koska valittu väri katoaa helposti ja jos teet jotain vähänkin väärässä järjestyksessä tulee ongelmia. Nyt olen toistaiseksi pärjjännyt muuten kuin tuon vierityksen kanssa. Netistä en löytänyt apua.
Löytyykö ongelmaan ratkaisua?

2215
Juyli, olet varmasti oikeassa. Minä aloitin vasta Ubuntu 6:sta. Ostin tosin ensimmäisen linuxun Amerikasta jo ennen vuotta 2000. Se oli Suse, en tiennyt vielä silloin, että sen olisi voinut ladata ilmaiseksi verkosta, mutta toisaalta nopeudet olivat silloin melko hitaita. Sen jälkeen kokeilin Red Hatia ja tapasin Maddog Hallin ja Richard Stallmanin Helsingissä. Kuvasimme ja haastattelimme heitä, kun meille oli tarjottu mahdollisuus tehdä dokumentti linuxista, Hanke kuivui valitettavasti kokoon rahoitustahon luovuttua aikeesta.. Sitten kokeilin Mandrakea ja taisin vielä hetken kokeilla Mandrivaa ennen kuin siirryin Ubuntuun. Oikeastaan vasta Ubuntun aikana luovuin suurimmalta osalta Windowsista, ja nykyään en oikeastaan tarvitse muuta softaa siltä puolelta  kuin suomea lukevan ocr-ohjelman. Tosin editoinnissa Avid on vielä parempi kuin linux-softat, mutta useimmiten käytän nykyään Kdnliveä. Siis kokemusta minullakin on jonkun verran linuxista ja Ubuntusta.

En missään nimessä tarkoita, että Ubuntu 12.04 olisi huono. Vika voi olla laitteessani, joka on Acer 5950G laptop ja 16 gigaa muistia, tai sitten tekemissäni virheissä asentaessani ohjelmia. Mutta ostaessaan konetta sitä katsoo sen yleisiä ominaisuuksia, ja tähän asti laitteeni ovat aika hyvin sopineet Ubuntun kanssa. Mitään ihmeellisiä virityksiä en ole tehnyt, mutta kun yllättäen jotkut ohjelmat eivät enää toimineetkaan kuten ennen asensin uusia. Olen tarvittaessa rohkeasti kopioinut koodia, vaikka en ole kaikkea ymmärtänyt. Useimmiten syynä on videotiedostojen toisto. Esimerkiksi ennen Vlc toisti Kansalaisboksin ts-tiedostoja samoin kuin Kaffeine. Enää ei, mutta winff teki sen, tosin ei yhtä käytännöllisesti, koska sen kelausominaisuudet ovat heikot. Ohjelmahan on tarkoitettu videoiden muuntamiseen toiseen formaattiin. T-lasku ohjelmasta on vain Lucid versio, joka toimi kyllä edellisessä ja tässäkin, mutta ei anna päivittää itseään. Ja kun en ole saanut jotain toimimaan, olen asentanut vastaavia softia, jos synaptic ei ole varoittanut ristiriidoista.

Mutta joitakin ongelmia on selvästi ollut itse jakelussakin. Abiword oli beta eikä toiminut kunnolla mm. hiiren vieritys. Piti hankkia edellinen versio, joka oli vakaa. Glipper eikä Klipper kumpikaan toimineet. Klipit tuli apuun, vaikka ei olekaan yhtä hyvä kuin edelliset. Alusta alkaen ilmestyi useita kertoja ikkuna, joka kertoi, että Ubuntu oli kohdannut sisäisen virheen. Grub-menu on kadonnut monta kertaa, vaikka olen saanut sen aikani kokeiltua ja selaamalla keskustelupalstaa palautettua. Nytkin se on kadoksissa eikä avaudu edes shiftiä painamalla. Joudun siis vakavasti miettimään, että jahka saan Windowsin uudelleen näkyviin grub-menussa, minun ehkä pitää editoida sitä, niin että Windowsista tulee oletus.

Ongelma on luultavasti osittain multimediassa, koska sen toimimiseen kunnolla joutuu hakemaan netistä apua. Sinänsä taistelu tietokoneen kanssa on mielenkiintoista, ja luultavasti siksi en ole koskaan viitsinyt pelata. Mutta töiden kannalta se on rasittavaa, jos aina uuden jakelun jälkeen joutuu hakemaan netistä neuvoja ja pähkäilemään, miten ne soveltuvat omaan koneeseen. Siinä on mielestäni Ubuntun Akhilleen kantapää. Toinen syy saattaa olla kiire saada aina uusi jakelujulkaisu valmiiksi. En minä haluaisi luopua Ubuntusta, mutta pakostakin tulee väliin kateelliseksi Macin käyttäjille. Olen suositellut jo monta vuotta Ubuntua tuttavilleni, mutta uskallanko tehdä edelleen niin ihmisille, joille tietokone on vain väline työntekoon. Amigasta jouduin aikanani luopumaan, vaikka se oli monessa suhteessa edellä muita henkilökohtaisia tietokoneita.

Siksi tarvitsisin nyt neuvoja, miten voin siirtää gthumbin merkinnät ja Thunarin merkinnät virtuaaliubuntuun varmuuden vuoksi, jos joudun vaihtamaan sille puolelle. Silti toivon ettei tarvitsisi.

2216
Grub menu ei toimi, vaikka olen kruksannut pois hidden timeoutit. Edes shift ei auttanut. Se tosin toimii välillä. Olen joutunut korjaamaan grubia jo monta kertaa. Olen tehnyt puhtaan järjestelmäasennuksen jo kauan sitten, vaikka ensin yritin päivitystä. Tämä alkaa todella kyllästyttää. Välillä Ubuntu ei sammuta konetta, vaan aamulla saattaa huomata koneen olevan edelleen käynnissä. Monia pikkuongelmia jatkuvasti.
Koko noin kymmenvuotisen Ubuntu kokemuksieni aikana ei yksikään versio ole aiheuttanut minulle näin paljon ongelmia. Vaihtaisin jo windowsiin, ja jos olisi rahaa ostaisin Macin, mutta nyt olen yrittänyt sinnitellä ongelmien kanssa. Olen kuitenkin järjestänyt gthumbin avulla tärkeitä tekstiä sisältäviä kuvia enkä viitsi tehdä koko hommaa enää udelleen.
Windows puolelle ajattelin kokeilla virtuaalista 32bittistä Ubuntua, jos se toimisi paremmin kuin 64 bittinen. En haluaisi kuitenkaan tehdä sinne yhtä suurta kotihakemistoa kuin nykyinen, joten tarvitsisin vain ne tiedostot, jotka ohjaavat ghtumbin käyttäytymistä Kaikki kuvat ovat windows-levyllä, mutta olen Ubuntussa liittänyt niihin kommentteja ja järjestänyt ne tageilla vuosittain, sillä kysymys on historialliseen tietoon liittyvästä arkistosta. Nautilus ei anna merkitä enää tiedostoja, mutta Thunar tekee sen. Osaisiko joku neuvoa, mitkä kaikki tiedostot minun pitäisi kopioida virtuaalilevyn kotihakemistoon, jotta Ghtumbiin ja Thunariin tekemäni merkinnät säilyisivät. En voi enää ottaa sitä riskiä, että varsinainen Ubuntuni kaatuu kokonaan. Vika voi tietysti olla minun koneessani tai tekemissäni virheissä, kun olen yrittänyt saada järjestelmää toimimaan kunnolla, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että aikaa menee aivan liian paljon virittelyihin. Totaalinen järjestelmän kaatuminen on tietysti pahinta. Uusi installointi voisi auttaa jonkin verran, mutta ongelmat voivat myös johtua jostain virityksistä kotihakemistossani. Sitä paitsi käytän aika paljon erilaisia ohjelmia ja joutuisin asentamaan ne jälleen uudestaan.
Joko minulla on ollut käsittämättömän huono onni 12.04 version kanssa, tai sitten versiossa itsessään on ongelmia. Siihen en osaa vastata, mutta harmittaa, koska olen niin tottunut käyttämään Ubuntua.
Toivottavasti joku osaisi neuvoa.

2217
Olen käyttänyt ghtumbia jo vuosia kuviksi tallennettujen tekstien järjestämiseen. Nyt rupesin lisäämään tunnisteita. Olen joutunut käynnistämään koneen jo useamman kerran, koska aina jonkun ajan perästä ohjelma hyytyy tai muuttuu niin hitaaksi, ettei sillä voi enää työskennellä. Olen kuitenkin lisännyt jo niin paljon tunnisteita, etten voi vaihtaa ohjelmaa. Sitä paitsi ongelma saattaa johtua joistakin asetuksista, joita en vaan ole älynnyt. Jos joku osaisi neuvoa, olisin kiitollinen, ja työni nopeutuisi huomattavasti.

2218
Kiitos. Ongelma ratkesi.

2219
Hei
Miten saisi touchpadin pois käytöstä Ubuntu 12.04 versiossa. Periaatteessa sen pitäisi kytkeytyä pois kirjoitettaessa, mutta se ei tee sitä, ja osa kirjoitetusta tekstistä hyppää ties minne. Koska minulla on hiiri käytössä, en tarvitse touchpadia. Joskus sain johonkin aikaisempaan versioon ohjeen sen poistamisesta ja uudelleen käynnistämisestä, mutta ohje on hukkunut jonnekin. Voisiko joku neuvoa?

Grub katosi myös asennettuani Abiwordin vakaan vanhemman version. Netistä huomasin, että 12.04 LTS:ään oli otettu buginen versio, jossa mm. hiiren rullaus ei toiminut. Abiword toimii nyt, mutta grub menu katosi. Saan sen kyllä esiin shiftiä painamalla. Ei auttanut sekään, että hidden timeoutin edessä on risuaita. Nyt pitää olla vain varovainen päivitysten kanssa, ettei päästä sitä päivittymään jakeluversioon.

2220
Minä tässä ilmeisesti vastailen vain itselleni. Ongelmat jatkuvat, vaikka välillä kaikki taas tuntuu toimivan. Kun avasin koneen tuli ilmoitus sisäisestä virheestä. Hyväksyin raportoinnin ja sitten ilmestyi seuraava ohje:
"Your bug report will be processed in few seconds.
If you can reproduce it, please follow the next steps:
    - Open a new terminal
    - Run the command "sudo hcidump -XYt > $HOME/hci.log"
    - Reproduce the actions until the error happens
    - On the terminal, press Ctrl+C to stop hcidump.
    - Attach the file hci.log to the bug report."

Tein kuten käskettiin, mutta Ubuntu ilmoitti, ettei tunne komentoa hcidump. Yritin asentaa apt-get installia käyttäen sen, mutta ei onnistunut. Avasin synapticin ja etsin kyseistä tiedostoa. Löytyi bluez-hcidump ja asensin sen. Annoin jälleen komennon ohjeen mukaan, mutta nyt prosessi vain juuttui paikalleen, joten käytin ctrl c:tä päästäkseni eteenpäin. Raportointi jäi tekemättä, mutta aika ihmeellistä, että Ubuntu ehdottaa komentoa jota se ei tunne.

Sivuja: 1 ... 109 110 [111] 112 113 ... 121