Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 109 110 [111] 112 113
2201
Hei Asmo

Minulla ilmeisesti ei ole käytössä RT-linuxia.
jotaarkka@Thalia1:~$ uname -a
Linux Thalia1 2.6.31-14-generic #48-Ubuntu SMP Fri Oct 16 14:05:01 UTC 2009 x86_64 GNU/Linux

Vaikuttaako tämä antamiisi ohjeisiin? En ole myöskään ladannut Ubuntu studiota, vaan erillisiä ohjelmia kuten jack-nimillä alkavia. Lisäksi latasin Rosegardenin ja Ardourin. Minä itse en ole musiikkimiehiä, mutta välillä minunkin pitää nauhoittaa ja editoida myös musiikkia. Useimmiten käsittelen ääntä vain editointiohjelmassa kuten Avid ja nyt opettelen myös käyttämään Cinelerraa. Poikani sen sijaan opiskelee musiikkia ja haluaisin, että hän tutustuisi myös linux-ohjelmien mahdollisuuksiin.
Pitäisikö minun ladata Ubuntu studio? Ajattelin ensin kysyä ennen kuin teen tarvittavat lisäykset ohjeittesi mukaan. Mitä RT-linux tarkoittaa? Liittyykö se vain niihin ominaisuuksiin, joita annetaan komennolla kernelille? Jos viitsit vielä vastata, kiitän jo etukäteen.

2202
Hei

Kiitos neuvoista, mutta valitettavasti ei toiminut vielä. Tein asetukset kuvan osoittamalla tavalla, mutta viesti oli tämä:
Could not connect to JACK server as client.
- Overall operation failed.
- Unable to connect to server.
Please check the messages window for more info.

Sitten Messages-ikkunassa oli:
22:31:32.380 Patchbay deactivated.
22:31:32.400 Statistics reset.
22:31:32.446 Startup script...
22:31:32.447 artsshell -q terminate
22:31:32.451 ALSA connection graph change.
sh: artsshell: not found
22:31:32.848 Startup script terminated with exit status=32512.
22:31:32.848 JACK is starting...
22:31:32.848 /usr/bin/jackd -R -dalsa -dhw:0 -r44100 -p256 -n2
no message buffer overruns
22:31:32.864 JACK was started with PID=3519.
jackd 0.116.1
Copyright 2001-2005 Paul Davis and others.
jackd comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY
This is free software, and you are welcome to redistribute it
under certain conditions; see the file COPYING for details
JACK compiled with System V SHM support.
cannot use real-time scheduling (FIFO at priority 10) [for thread -33683728, from thread -33683728] (1: Operation not permitted)
cannot create engine
22:31:32.867 JACK was stopped successfully.
22:31:32.867 Post-shutdown script...
22:31:32.867 killall jackd
22:31:33.049 ALSA connection change.
jackd: no process found
22:31:33.277 Post-shutdown script terminated with exit status=256.
22:31:35.054 Could not connect to JACK server as client. - Overall operation failed. - Unable to connect to server. Please check the messages window for more info.

Yritin myös terminaalin kautta käynnistää ohjeittesi mukaan, mutta sama viesti. Jostain luin, että tämä uusi versio käyttää pulse audiota. Cinelerran asetuksiin piti laittaa Esound.

2203
Tietääkö joku, miten jack-palvelimen saisi toimimaan Karmic Kaolassa? Rosegarden ohjelma ei toimi ilman sitä kunnolla.

2204
Yritin yllä esitettyjen ohjeiden mukaan hakea Openoffice. 3.1, lähteiden päivittäminen ei onnistunut, koska tuli ilmoitus, että kyseisiä paketteja ei löydy. Kun katselin selaimella, sieltä löytyy gz- ja bz-paketteja, mutta en tiedä voiko ja miten niitä asentaa?

2205
Hei

Löysin näiltä palstoilta osoitteen :   
Vs: Open Office 3.1 Hardyyn suomenkielisenä?
« Vastaus #1 : 02.08.09 - klo:10:05 »
   Vastaa lainaten
Suomenkielisen OpenOffice.org 3.1.0:n voi ladata osoitteesta http://ftp.funet.fi/pub/misc/openoffice/localized/finnish/stable/3.1.0/20090521/
Lataus onnistui hyvin, mutta miten asentaa se. Purin paketin Työpöydälle ja se teki kansion deb. Kun klikkaan mitä tahansa deb-pakettia ja yritän avata sen debpaketinasentajalla, tulee punaisella viesti :
Error: Depency is not satisfiable: openoffice.org 3
Koska pöytäkoneessani muuten kaikki toimii hyvin, en haluaisi asentaa Jayntia, jossa kolmonen tulee automaattisesti. Voisiko joku ystävällisesti neuvoa?

2206
Fiefox 3.0.14 ei avaa ennen käyttämääni sivua pöytäkoneellani Ubuntu. 8.04. Linuxin ainoa kelvollinen käsikirjoitusohjelma on celtx osoitteessa celtx.com, josta voi avata celtx-studios ja siitä oman sivun käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Ennen tämä toimi, kun kirjoitin "about:config" sivulle kaksi protokollaa:"network.protocol-handler.app.celtx;/home/jotaarkka/Documents/celt/celtx" ja "network.protocol-handler.app.celtxs;/home/jotaarkka/Documents/celtx/celtx" Oopperalla pääsen edelleen sivulle, mutta siitä puutuu kyseiset protokollat enkä saa haettua sieltä uusinta versiotani. Läppärissäni Ubuntu 9.04 homma toimii firefoxilla.
Firefox antaa seuraavan varoituksen ja virheilmoituksen:

Varoitus: Ominaisuuden "height" arvon jäsentäminen ei onnistunut.  Määrittely sivuutettiin.
Lähdetiedosto: https://studio.celtx.com/static/celtx.css
Rivi: 321

Varoitus: Tuntematon ominaisuus "zoom".  Määrittely sivuutettiin.
Lähdetiedosto: https://studio.celtx.com/static/jquery.lightbox-0.5.css
Rivi: 62

Mutta firefox varoittaa myös Ubuntu keskustelualueelle tultaessa:

Varoitus: Ominaisuuden "filter" arvon jäsentäminen ei onnistunut.  Määrittely sivuutettiin.
Lähdetiedosto: http://www.ubuntu-fi.org/css/menu.css
Rivi: 130

Olen poistanut firefoxin kokonaan ja asentanut sen uudelleen, mutta sama juttu. Olen antanut aina asentaa kaikki suositellut päivitykset, joten käytössä on viimeisin kernel. Mikäköhän tässä mättää? Saan celtx-ohjelman toimimaan virtuaali-XP:n kautta, mutta onhan se vähän noloa.

2207
Ei valitettavasti onnistunut, mutta kiitos kumminkin. Jotain postia tuli, mutta virheilmoitus ei kadonnut.

2208
Käytän Ubuntu 8.04 lts-versiota. Parin viimeisen tai sitten viimeisen Ubuntun päivitysten jälkeen evolutionin alareunaan ilmestyy palkki, jossa on varoituskolmio huutomerkillä ja teksti: Virhe suoritettaessa komentoa "Haeteen viestejä". Elen sain vielä käytyäni web.mailissa viestin saapuneet kansioon, mutta tänään en enää. Asensin evolutionin kaikki ohjelmat uudelleen synapticin kautta, mutta  ei muutosta tilanteeseen. Täytyy ilmeisesti laittaa tilalle Thunderbird. Vaimoni miniläppärissä, johon olen asentanut Ubuntu Remixin, ilmeni samantyyppinen ongelma, tosin ilman virheilmoituspalkkia. Evolution jätti postia hakematta. Välillä haki välillä ei. Asensin Thunderbirdin ja se on toiminut ainakin toistaiseksi moitteettomasti.Läppärissäni käytän myös Thunderbirdiä.

Koska evolution kuuluu gnome-desktopiin, halauaisin Ubuntun ystävänä kuitenkin tietää, mistä ongelma mahdollisesti johtuu? Evolution on kuitenkin toiminut pöytäkoneessani tähän asti moitteettomasti. Jo siinä on joku bugi, niin se olisi varmaankin syytä korjata. Postipalvelin, jota käytän on Elisan mail.kolumbus.fi En tiedä onko muilla palveluntarjoajilla esiintynyt samoja ongelmia. Thunderbird toimii joka tapauksessa.

2209
Kompozer ilmoittaa tällaista, vaikka olen käynnistänyt koneen uudelleen:

"530 Sorry, the maximum number of clients (5) for this user are already connected"

Sitten joudun klikkailemaan kymmeniä kertoja tai sulkemaan ohjelman väkisin. Koska en ole vielä edes avannut sivujani julkisesti, en käsitä, miten viisi asiakasta edes voisi olla linjalla. Ei minulla myöskään pitäisi olla mitään rajoituksia käyttäjien lukumäärän suhteen. Olen yrittänyt kiertää ongelmaa avaamalla sivun paikallisesta tiedostosta, ja ladannut sen sitten Krusaderin avulla. Kompozr kaatuilee muutenkin herkästi niin linuxissa kuin windowsissa. Latasin itselleni Quantan ja Screemin, mutta ne kadottavat skandit, ja jouduin korjailemaan niitä Kompozerilla kun sain sen välillä pystyyn. Olen kokeillut sekä Jauntyssa etä Hardy Herolla, ja molemmissa ilmenee sama ongelma. Kotisivuni on Saunalahden Iso G:llä, eikä siellä tietääkseni ole edes mitään rajoituksia käyttäjien määrän suhteen. Kompozerin olen myös installoinut uudelleen, mutta ei sekään auttanut.

2210
Nvidia ajuriongelmaan en ole löytänyt ratkaisua. Olen kokeillut molempia ajureita, vanhempaa ja uudempaa. Perusongelma on, että Nvidiann ajuri toimii läppärissä, mutta se sekoaa, kun kytken ulkopuolisen näytön (Benque). Se pystyy kloonaamaan läppärin ja ulkopuolisen näytön, mutta kun valitsen separate resolutions, ohjelma herjaa, ja sitä jotuu säätämään joka kerta käynnistäessä. Ubuntun omalla ajurilla ulkopuolinenkin näyttö toimii ok, mutta silloin joudun luopumaan 3D-tuesta, mikä on ikävää esim. shakin ja Blenderin kohdalla. Luultavasti poistan Ubuntun buuttaavana rinnakaisjärjestelmänä ja ajan sen virtuaalisena VirtualBoxin kautta, jolloin se  toimii hyvin. Pöytäkoneessani kaikki on ok, mutta ilmeisesti läppäreissä on enemmän ongelmia. Sääli.
Muuten ctrl+backspace toimina poisjääminen on mielestäni moka. Se oli yksi huomattava etu linuxissa. Windowsissakin oli joskus shift+ctrl+del toiminto, jolla ei tarvinnut käynnistääkoko järjestelmää uudelleen. Kai Ubuntussa löytyy joku näppäinyhdistelmää hoitamaan tuon tehtävän. Jos joku tietää, olen kiitollinen.

2211
Vielä openofficeorgista ja Nvidia ajureista. Ongelma Openofficen kanssa on niin paha, että joudun kirjoittamaan windowspuolella. Voisin tietenkin jossain vaiheessa kokeilla 8.04 versiota ja sen Nvidia-ajureita, koska ne toimivat pöytäkoneessani hyvin. Käytän Benquen  E2200 hdlcd hdmi näyttöä tehdessäni läppärillä töitä kotona. Olen kokeillut sekä yksittäisenä että erikseen säädettynä, mutta aina nostaessani resoluution 1920-1080 arvoon se herjaa:
• MetaMode 5 of Screen 0 is the same as MetaMode 4.  All MetaModes must be unique.

• MetaMode 11 of Screen 0 is the same as MetaMode 10.  All MetaModes must be unique.

• MetaMode 14 of Screen 0 is the same as MetaMode 13.  All MetaModes must be unique.

Kun valitsen ignore se menee kiltisti pyydettyyn tilaan, mutta ei avaudu siinä käynnistettyäni koneen uudelleen. No se on pieni ongelma. Jos taas käytän ajurin tarjoamaa toimintoa Fix, niin se panee molemmat näytöt 1280x800 näyttötilaan,, mikä on läppärin krkein resoluutio sen omalla lcd-näytöllä, Epäilen Openofficeorgin ongelmien juontavan juuri tästä. Osaako joku neuvoa?

2212
Minulla on 64 bittinen Ubuntu 9.04 Dellin Precision M4300 koneessa. Käytän siinä Ubuntun suosittelemaa Nvidia ajuria. Kun kirjoitan Openofficella, jo kirjoittamani sanat tai kirjaimet katoavat, korjaan nopeasti ja yhtäkkiä ne ovatkin siinä tuplana. Joudun siis jatkuvasti korjaamaan lauseitani, mikä kirjoitettaessa pidempää' tekstiä on varsin kiusallista. Joskus palautumisen viive saattaa olla niin pitkä, että huomaan sen vasta tarkistaessani koko tekstiä. Openoffice on Ubuntun mukana tullut 3.0. Aikaisemmin tällaista ongelmaa ei minulla ole Ubuntun kanssa ollut.
Mitä tehdä? Onko vika Openofficessa, vai Ubuntussa, vai sen Nvidia ajurissa?

2213
Yritin asentaa läppäriini Skypen deb-paketin. Asennusohjelma ilmoitti väärä alusta eli Skype oli i386 alustaa varten. Pöytäkoneessani on 64 bittinen Ubuntu 8.04 ja Skype toimii mainiosti. Miksi se ei toimi Jauntyssa ja miten sen saisi toimimaan?

2214
Löysin vastauksen asennusongelmaan tuhottuani ensin kovalevyni eli Ubuntu alusti koko levyn. Sain kuitenkin monien työtuntien jälkeen palautettua suurimman osan. Osioiminen versiolla 9.04 onnistuu hyvin. Pitää antaa sen käynnistyä ensin cd:ltä ja käynnistää osiointisovellus. Sillä voi muuttaa olemassa olevan osion kokoa niin, että tilaa vapautuu, ja siihen voi sitten tehdä tarvittavat osiot. Voisi mielestäni olla yksinkertaisempaa, mutta hyvä näinkin. Ubuntu siis toimii, mutta Ylen uutiset ei näy. Mozilla ei löydä pluginia. Edellisessä versiossa se löytyi suoraan.

2215
Haluan asentaa läppäriini, jossa on Windows Vista valmiina Ubuntu 9.04 vaihtoehtoiseksi järjestelmäksi. Tähän mennessä olen käyttänyt siinä virtuaali-Ubuntua. Olen asentanut Ubuntuja koneisiini muistaakseni versioista 5. jotakin tai ainkin 6:sta alkaen. Olen huomannut parhaaksi vaihtoehdon "osioi itse". Vapaana olevaan tilaan olen määrittänyt Ubuntulle joko 1 tai kaksi osiota. Nyt kun yritin asentaa 9.4, ei vapaaseen tilaan asentamista ollut tai ainakaan sitä ei sanota. Siinä on rinnakkaisasennus, ja samalla ilmoitus, että Windows Vista loader tuhotaan ja suluissa on koko osion tilavuus eli tuhoaako asennus silloin ntfs osiolla olevan datan. Yritin tietenkin vaihtoehtoa "osioi käsin". Osioi itse olisi kielellisesti parempi.  Mutta tämäkään vaihtoehto ei näyttänyt uutta osiointitaulua ennenkuin muutokset on tehty. Lopetin varmuuden vuoksi koko asennuksen. Voin tietenkin asentaa esim. 8.04 version, jolla on helppo määritellä paljonko käytän vapaata tilaa, ja sen jälkeen asentaa siihen päälle 9.04, mutta se tuntuu aika typerältä. Onko tässä suomenkielisessä versiossa vain epäselvä käännös, vai onko se niin myös englanninkielisessä. En ole kokeillut. Jos joku osaisi kertoa, miten asennus toimii tässä uudessa versiossa, olisin kiitollinen. Mielestäni joka tapauksessa olisi syytä selventää sen asennusohjetta.

2216
Multimedia ja grafiikka / DigiTV verkkolähetys
« : 08.04.09 - klo:20.30 »
Kiitos tällä foorumilla olevien hyvien ohjeiden sain Nebula PCI-kortin toimimaan Kaffeinessa sekä gnome että KDE puolella. Kaikki näkyy, kuva on hyvä ja tallennus onnistuu. Tiedosto-valikosta löytyy verkkolähetys ja sen alla "lähetä verkkolähetysvuo" ja "vastaanota verkkolähetysvuo". Alempana on "tallenna vuo". DigiTV-valikosta löytyy "lähetetään". Yritin katsella ohjeesta "broadcasting"-ominaisuuksia, mutta en ymmärtänyt, mitä sillä tässä yhteydessä tarkoitetaan. Liittyykö se mahdollisesti siihen, että esim. kotiverkossa voi toisilta koneilta katsella kanavia, joita lähetän? Yritin etsiä tarkempia ohjeita netistä, mutta en löytänyt niitäkään.
Toinen asia, joka kiinnostaa on, saako Kaffeinen käynnistymään ajastuksella, vai pitääkö sen olla käynnissä? Kun suljin ohjelman merkitsemäni ajastintallennus katosi ja jouduin tekemään sen uudestaan.

2217
Kun Gnomessa valitsee home hakemiston ominaisuudet, se näyttää väärin käytetyn tilan, koska jättää piilotiedostot laskematta. Laskin ne erikseen, ja silloin selvisi, minne ne 14 gigaa olivat kadonneet. Home hakemistossa on myös vanhoja piilotiedostoja ja hakemistoja. Täytyy näköjään siivota ne erikseen. Asia on siis ratkennut. Kiitos kaikille.

2218
Tällaise tulosteet tulivat komennolla: sudo du -h --max-depth=1 /home
48K   /home/.Trash-0
12K   /home/.Trash-1000
du: tiedostoa ”/home/jotaarkka/.gvfs” ei voi käsitellä: Lupa evätty
46G   /home/jotaarkka
46G   /home

Ja seuraavalla komennolla:
jotaarkka@Thalia1:~$ df -h; sudo fdisk -l
Tiedostojärj.            Koko  Käyt Vapaa Käy% Liitospiste
/dev/sdb3              19G  3,8G   15G  21% /
varrun                2,0G  224K  2,0G   1% /var/run
varlock               2,0G     0  2,0G   0% /var/lock
udev                  2,0G  100K  2,0G   1% /dev
devshm                2,0G   60K  2,0G   1% /dev/shm
lrm                   2,0G   44M  1,9G   3% /lib/modules/2.6.24-23-generic/volatile
/dev/sdb5              59G   47G  9,3G  84% /home
/dev/sdb2             251G  104G  148G  42% /media/User
/dev/sda5             150G   99G   51G  67% /media/Barracuda
/dev/sdc1             233G  205G   29G  88% /media/Sata250
/dev/sdd1             466G  309G  158G  67% /media/Sata500
gvfs-fuse-daemon       19G  3,8G   15G  21% /home/jotaarkka/.gvfs
/dev/sdf1             466G  311G  156G  67% /media/FreeAgent Drive
/dev/sde1             932G  383G  550G  42% /media/HD-CEU2
omitting empty partition (5)

Levy /dev/sda: 160.0 Gt, 160041885696 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 19457 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0x57254c62

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sda1   *           1       19456   156280288+   f  W95 Laaj (LBA)
/dev/sda5               2       19456   156272256    7  HPFS/NTFS

Levy /dev/sdb: 400.0 Gt, 400088457216 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 48641 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0xfcaf2efb

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sdb1   *           1        5483    44042166    7  HPFS/NTFS
/dev/sdb2            5484       38245   263160765    7  HPFS/NTFS
/dev/sdb3           38246       40740    20041087+  83  Linux
/dev/sdb4           40741       48641    63464782+   5  Laajennettu
/dev/sdb5           40741       48460    62010868+  83  Linux
/dev/sdb6           48461       48641     1453851   82  Linux-sivutus / Solaris

Levy /dev/sdc: 250.0 Gt, 250059350016 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 30401 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0x0000a11e

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sdc1               1       30402   244196352    7  HPFS/NTFS

Levy /dev/sdd: 500.1 Gt, 500107862016 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 60801 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0x000102ae

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sdd1               1       60802   488384512    7  HPFS/NTFS

Levy /dev/sde: 1000.2 Gt, 1000204886016 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 121601 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0xc2e21b85

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sde1               1      121601   976760001    7  HPFS/NTFS

Levy /dev/sdf: 500.1 Gt, 500107862016 tavua
255 päätä, 63 sektoria/ura, 60801 sylinteriä
Yksiköt = 16065 * 512 = 8225280 -tavuiset sylinterit
Levyn tunniste: 0xa4b57300

    Laite Käynn     Alku          Loppu    Lohkot   Id  Järjestelmä
/dev/sdf1               1       60801   488384001    7  HPFS/NTFS

2219
df komento näyttää  9,3 gigaa vapaana, Qtparted 9,2. Mutta kun otan ominaisuuksista oman kansioni tilan, se näyttää että vapaana 0n 9,2 gigaa, ja käytettynä 24,6 gigaa. Jos ne lasketaan yhteen saadaan 33,8 gigaa, ja osion koko on df komennon mukaan 59 gigaa, mutta se näyttää, että on käytetty 47 gigaa.  QTparted näyttää kooksi 59,14 Gh ja käytetyksi 48,98 Gh. Pienet vaihtelut ymmärrän, mutta minne on kadonnut 14 gigaa?

2220
Minulla on home-hakemisto omala osiolla, jolle on varattu 59 gigaa. QTparted näyttää, että siitä on käytetty 45,9 gigaa. Kun listaan home-hakemiston, siitä on käytetty 25 gigaa. Sekä filemanager että qtparted näyttävä't jäljellä olevan tilan samoin. Minne on kadonnut osiolta n. 20 gigaa?
Ongelma on ilmeisesti ollut jo pidempään, ja olen vain kuvitellut osion olevan melko täysi. Minulla on jo vuosia ollut järjestelmä omalla osiolla, ja uuden version tultua, olen tehnyt sille puhtaan asennuksen eli alustanut juuriosion asennuksen yhteydessä. Homen olen merkinnyt sille varatulle osiolle ja jättänyt sen alustamatta. Vaikka olen nyt sekä rootina että omalla nimelläni antanut nautiluksen näyttää piilotiedostot, en ole löytänyt mitään selitystä asialle. Voisiko joku kertoa, mistä on kysymys, ja voiko asian korjata alustamatta home osiota.

Sivuja: 1 ... 109 110 [111] 112 113