Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pontus12

Sivuja: 1 ... 110 111 [112] 113 114 ... 121
2221
Vastaan itselleni. Kun asensin pulseaudion kokonaan uudestaan, ja muutin äänen hallinnassa vielä sen jälkeen sekä ulos että sisääntulon analogiseksi sain äänen takaisin. Spotifya en ole toistaiseksi uskaltanut asentaa uudelleen, vaikka maksan siitä kuukausittain. Muut ongelmat ovat edelleen jäljellä.

Komennolla "notepad" pääte antoi seuraavan tulosteen:
 p11-kit: couldn't load module: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: /usr/lib/i386-linux-gnu/pkcs11/gnome-keyring-pkcs11.so: jaettua objektitiedostoa ei voi avata: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole

Saisiko joku viisas tästä selvää. Minun Ubuntuni on 64 bittinen.

2222
Kun asensin Spotifyn linuxversion netistä löytämieni asetusten mukaan, ääni katosi vaikka itse ohjelma toimi. Äänimikseri oli myös muuttunut. Poistin Spotifyn, ei auttanut. Ubuntu tarjosi  jälleen uusia päivityksiä mm. kernelin uuden version. Sen jälkeen palautustila ei toiminut. Käynnistin aikaisemman kernelversion, mutta senkään jälkeen ei toiminut ääni sen paremmin kujin palautustilakaan. Tein kolme päivää työtä Kdenlivellä, ja nyt en saa siitä ääntä kuulumaan. Ubuntu antoi tänäänkin heti käynnistettyäni sen sekä celtx-ohjelman, joka on oikeastaan vain html:llä ja makroila tehty kirjoitusohjelma, ilmoituksen sisäisestä virheestä. Tätä on jatkunut päivitettyäni 11.10 versiosta 12.04 version. Tätä on jatkunut myös senkin jälkeen, kun tein puhtaan asennuksen.

Ovatko kaikki Ubuntut muuttuneet tällaisiksi. Minä olen käyttänyt Unityä jo edellisestä versiosta alkaen ja olen ollut siihen tähän asti tyytyväinen. Toimiiko gnome paremmin tässä LTS-versiossa? Tai entä Kubuntu, vai onko vain siirryttävä Windows puolelle, ettei enää tulisi tehtyä turhaa työtä? Viimeinen oli aika ikävästi sanottu käyttäjältä, jolla on ollut Ubuntu jo noin kymmenen vuotta, mutta olen todella ihmeissäni, mitä tälle ennen niin hyvälle ohjelmalle on tapahtunut.

En ole asentanut Spotifyn lisäksi muita kuin Medibuntun repositoryn ja sieltä multimediakirjastoja. Jos joku osaisi auttaa, ja kertoa miten saan äänen takaisin, ja miten pääsen korjaamaan mahdollisesti rikki menneet  paketit, olisin hyvin kiitollinen. Vaikka nyt ottaa aivoon, en kuitenkaan mielelläni luopuisi Ubuntusta.

2223
Noin hurjia kokemuksia minulla ei ole ollut, vaikka kerran aikaisemmin 11.10 kanssa grub meni sekaisin  Todennäköisesti kuitenkin oman hölmöilyni johdosta. Silloin sain ladattua pelastavaksi enkeliksi "Boot-repair"-ohjelma, jonka poltin itselleni levylle vastaavien tilanteiden varalta. Sinä olet ilmeisesti atk-ammattilainen, joten en tiedä, olisiko siitä sinulle hyötyä. Jos ohjelma ei ole tuttu, ehkä kuitenkin kannattaa vilkaista: https://launchpad.net/boot-repair

Joku neuvoi käyttämään Spotifyn linux-versiota. Latasin ja asensin sen osoitteesta: http://www.liberiangeek.net/2012/04/the-quickest-way-to-install-spotify-client-in-ubuntu-12-04-precise-pangolin/ . Spotify käynnistyi, mutta ääni ei kuulunut. Sen jälkeen katosi ääni muistakin ohjelmista. En ole ainakaan vielä päässyt selville , mistä se johtuu. Ehkä se pitäisi poistaa, jos en löydä muita ratkaisuja.

2224
Kiitos jälleen neuvoista. Tein puhtaan asennuksen, mutta tilanne ei ole helpottunut. 12.04  takkuaa jatkuvasti. Wine ei toimi kunnolla. Spotifyn wine asennuksen jälkeen, se ei osannut lopettaa soittamista. Koitan asentaa Abiwordin uudelleen ehdottamallanne tavalla. Minua kiinnostaisi tietää, onko muilla myös ongelmia tämän Precise Pangolinin kanssa? Aikaisemmin yksikään Ubuntu ei ole temppuillut näin pahasti. Spotify on kuitenkin ohjelma, jota käytetään hyvin yleisesti. Koitan asentaa vanhan version siitä, jos sattuisi toimimaan paremmin. En uskalla missään tapauksessa asentaa Pangolinia vaimoni ja ystävieni koneeseen ennen kuin se toimii minulla normaalisti. Nyt tulee mieleen Windowsin alkuajat, jolloin sinisiä ruutuja tuli jatkuvasti, sillä minäsaan useita kertoja päivässä ilmoituksen, että Ubuntu 12.04 on kohdannut sisäisen virheen.

2225
Yritin ilmoittaa Abiwordille ongelmasta Abiword Bugzillan avulla, mutta kaavake oli sen verran monimutkainen, että täytin vain osan. Bugzilla ei hyväksynyt ilmoitustani. Olen joskus yrittänyt samaa jonkun toisenkin ohjelman osalta ja silloinkin tuloksetta. Minun puolestani ohjelma saa kerätä rauhassa tiedot koneeltani korjatakseen myöhemmin virheen, mutta normaali käyttäjältä ei voi vaatia sellaista osaamista, mitä bugzillassa tarvitaan.

Auttaisiko vanhempi versio Abiwordia? Asensin jo Windowsiin Abiwordin ja siellä rullaus toimi. Teen vielä puhtaan asennuksen Ubuntuun, kun vain ehdin enkä mielelläni siirtyisi Windowsin puolelle. Abiwordin etu Libre Officeen on siinä, että se on huomattavasti nopeampi peruskäytössä vaikkakaan ei niin monipuolinen kuin jälkimmäinen.

2226
Kiitos neuvosta. Clipit tuntuu toimivan, mutta muitakin huolia on. Abiword takkuilee eikä anna vierittää hiirellä. Yritin päivittää ja kävi ilmi, että versioni on uusin, mutta kokeiluversio. Asensinsen kyllä muistaakseni synapticin kautta, mutta miten voin hakea edellisen ja stabiilin version. Myös Libre Officess oli ongelmia. Kun avasin docx-dokumentin, ohjelma muutti tulostettaessa a4 sivun a3:ksi ja tulosti niin että tekstiä katosi oikealta sivulta. Minulta meni useita kymmeniä sivuja paperia hukkaan, kun pähkäilin vian kanssa. Lopulta piti mennä Windowsiin ja muuttaa Wordillä dokumentti tavalliseksi dociksi. Tulostin sen kuitenkin varmuuden vuoksi Wordillä. Olen korjannut rikkinäiset paketit, joita ei oikeastaan ollut. Ohjelma poisti vain pari vanhaa. Koskaan ei ole Ubuntu vielä takkuillut minulla näin pahasti.

XP.n korjaamista en ole vielä ehtinyt kokeilla, mutta teen sen pikapuoliin. Jos osaatte vielä neuvoa, miten saan toimivan Abiwordin, niin pääsen taas eteenpäin. Muistista se ei voi olla kiinni, sillä mulla 16 gigaa muistia.

2227
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntun päivitykset 11.10-12.04
« : 22.05.12 - klo:09.54 »
Ubuntun päivitykset tuottivat jo alkuaikoina ongelmia. Tosin niin oli Windowsinkin laita. Siksi olen version vaihtuessa tehnyt yleensä puhtaan asennuksen. Ubuntussa uuden version kanssa on silloinkin  ollut pieniä vaikeuksia, mutta ne ovat korjautuneet nopeasti. Tällä kertaa päätin päivittää, kun Oneiricini sitä tarjosi useaan otteeseen. Se oli ilmeisesti vakava virhe.

Glipper ei toimi, vaan kaatuu eikä suostu sulkeutumaan kuin väkisin, ja joka kerta se yrittää lähettää virheraporttia. Päivityksestä on kulunut jo noin kuukausi.  Jouduin poistamaan glipperin kokonaan. Kokeilin klipperiä, mutta sekään ei toiminut. Jompikumpi on minulle tärkeä ohjelma, koska Libre Oficessa ei ole erillistä leikepöytää. Adobe Reader X ei toimi ollenkaan, ja 9 avautuu mutta toisella monitorilla ei jaksa levittäytyä. Pahinta on, että se ei pystynyt tulostamaan. Eiväthän nuo kovin suuria asioita ole, mutta minulle kiusallisia, koska tarvitsen molempia ohjelmia. Ubuntun oma pdf-selain ja erinomainen Okular eivät osaa käsitellä palstoja. Jos sanomalehtijutusta haluaa kopioida osan, kummatkin levittävät maalauksen koko sivulle.

Olen parin windows-ohjelman vuoksi käyttänyt Oraclen Virtualboxia ja XP:tä. Nyt XP ei suostu enää käynnistymään. Se ei ehkä ole Ubuntun päivityksen vika. En edes tiedä, mikä sen on aiheuttanut, mutta kaikki tämä harmittaa.

Tiedän joutuvani vielä asentamaan kaikki uudestaan, mutta nyt on niin kiireellinen työ menossa, että en ehdi, vaikka glipperin puuttuminen hidastaakin. Eräs atk-tuttavani sanoi kerran, että älä päivitä mitään, jos kaikki toimii. Niin varmaan pitäisi ajatella, sillä se helpottaisi työtä. Toisaalta jos kaikki toimisivat niin, miten kävisi ohjelmien kehittymisen kanssa. Jos nyt joku kuitenkin sattuisi tietämään, miten saisin glipperin tai klipperin toimimaan, niin kertokaa ihmeessä. Siitä olisi suurta apua.

2228
Kokeilin Thunaria, jota olen jo joskus aikaisemmin käyttänytkin. Se toimi, ja sain haettua ohjelman oikeasta paikasta. Ongelmani on siis ratkaistu. Kiitos Yuli, kun muistutit Thunarista. Silti Ubuntu kehittäjät voisivat, miettiä eikö nautilukseenkin tai siihen tiedostohallintaohjelmaan, joka tulee jakelun mukana, kannattaisi liittää tällainen ominaisuus.Aioin tehdä Thunarista oletusohjelman tiedostonhallintaan, mutta se taas ei aukaise lisäpaneelia. Kokeilin uudelleen nautilusta, ja kun olin Thunarissa saanut avattua oikean ohjelman, myös nautilus löysi sen. Pidän jälkimmäistä edelleen oletusohjelmana, mutta Thunaria varalla.

2229
Hyvä Juyli. Celtx on paras käsikirjoitussofta, mitä Linuxille ja siis myös Ubuntulle on saatavissa ja se on ilmainen. Lisäksi celtx on saatavissa Macille, Windowsille ja monille linuxversioille. Elokuvakäsikirjoituksissa käytetään määrättyä formaattia, jota pitää noudattaa. Käsikirjoitussofta tekee sen automaattisesti, mutta tarjoaa työn kannalta monia muitakin tärkeitä apukeinoja.

Minä käytän tiedostonhallintaan nautilusta, joka tulee Ubuntun mukana. Avaa ohjelma tunnisti celtx-ohjelman, kun asensin sen tähän Oneiriciin ensimmäisen kerran. tai se taisi olla jo asennettuna home-osiossa edellisten versioiden ajalta. Olen käyttänyt kyseistä ohjelmaa Ubuntussa jo vuosikausia. Nyt muutin hakemistoa, mihin asensin celtx:än. "Avaa ohjelma" nautiluksessa tarjoaa minulle celtx:ää , mutta edellisestä hakemistosta eikä anna muuttaa sitä. Jos se ei ole bugi, niin se on mielestäni huono ominaisuus. Tai sitten nautiluksessa on joku ominaisuus, jota en tunne. Toivon edelleen saavani apua joltain itseäni viisaammalta.

2230
Vaihdoin ohjelman celtx toiseen paikkaan, kun siirryin uuteen versioon. Kun haluan avata ohjelman tiedoston kautta, "avaa ohjelma" tarjoaa minulle celtxää, mutta linkki, tai mikä se nyt on, osoittaa väärään paikkaan. "Avaa ohjelma" ei tarjoa  selaa ikkunaa eikä päätettä. Linkin saa kyllä poistetuksi tiedoston ominaisuuksien kautta, mutta uutta ei voi valita, vaan se tarjoaa niitä vanhoja. "Avaa ohjelma" ei tiedä, että ohjelman paikka on vaihtunut.

Totta kai saan sen auki avaamalla itse ohjelman ja sen jälkeen etsimällä kyseisen tiedoston, mutta se on paljon hankalampaa kuin suoraan tiedostohallinnasta.

Onko tämä vain bugi, vai löytyykö siihen joku keino, jolla "avaa ohjelma" löytäisi oikean ohjelman?

2231
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kdenlive dvd poltto kaatuu
« : 20.03.12 - klo:18.18 »
DeVeDe ei anna tehdä chaptereita niin, että ne voisi videon kautta määritellä. Tai sitten minä en yksinkertaisesti osannut.

2232
Löysin vanhan kyselyni ja sain vastauksen.  Sori, turha kirjoittelu.

Minulla oli sama ongelma kerran aikaisemmin gnomessa. Silloin se ratkesi poistamalla jonkun gnometiedoston, jolloin levytila laskettiin uudelleen ja oli oikein.
Nyt käytän Unitya. Gparted kertoo linux-partition koon olevan 54 gigaa. Kun lasken nautiluksen avulla Linuksin käyttämän levytilan, siitä uupuu noin 10 gigaa. Vapaana on enää 4,7 ja pitäisi olla 14,7.
Miten saisin homman toimimaan oikein?

2233
Multimedia ja grafiikka / Kdenlive dvd poltto kaatuu
« : 20.03.12 - klo:12.37 »
Editoin muusikkojen pyynnöstä kuvaamani konsertin kdenlivellä. Homma sujui hyvin, kun viimein keksin poistaa häivytyksen ja laittaa tilalle siirtymätehoste "additionin". Kun sitten yritin luoda dvd:, ohjelma käski ensin renderöidä. Sekin sujui hyvin. Valitsin 4000k 1 pass. Sen jälkeen yritin luoda  dvd:n ja sekin onnistui, ja merkitsin vielä kappaleetkin (chapters). Mutta kun homma piti polttaa, se kaatui, ja ilmoitus oli "dvdauthor crashed". Pari kolme kertaa sama juttu. Latasin dvd stylerin, mutta siinä joutui laittamaan kappaleet sokkona, koska mpg tiedoston kuva ei tullut näkyviin. Kokeilin laittaa chapterit sokkona ja poltin dvd:n. Tulos oli muuten hyvä, mutta kappaleet päin honkia. Sitten latasin Bombono dvd:n. Se tuntui oikein mukavalta ohjelmalta, ja sain laitettua kaikki kappaleet oikeisiin paikkoihin, mutta polttaminen ei onnistunut. Crash.
Minulla 64b Ubuntu Oneiric. Missäköhän on vika? DVD teettää aika paljon työtä ja varsinkin ohjelman leikkaaminen ennen sitä. Onko vika mahdollisesti siinä, että käytän Ubuntua ja Unitya? Vai pitäisikö käyttää Kubuntua? Monet multimediaohjelmat ovat Kde-pohjaisia. Nyt täytyy ilmeisesti mennä pöytäkoneella Windowsiin ja tehdä kaikki uusiksi siellä, vaikka minulla on valmis Kdenlive-projekti.

2234
Jätin aika kauan sitten tämän kyselyni. 105 ihmistä on lukenut sen, mutta ainuttakaan vastausta ei ole tullut. Jos teen esim. valokuva-albumin haluan tietenkin laittaa kuvat sellaiseen järjestykseen, että kokonaisuus näyttää visuaalisesti hyvältä. Kaikki kuvaohjelmat joita olen löytänyt Ubuntussa antavat erilaisia automaattisia toimenpiteitä, miten järjestää: nimen, kuvausajankohdan jne mukaan. Mutta yksinkertaisinta vaihtoehtoa, että minä hiirellä siirtelisin ne haluamaani järjestykseen ei tunnu löytyvän. Ajatelkaapa jos elokuvissakin kaikki klipit seuraisivat toisiaan vain ottohetken järjestyksessä. Ei taitaisi tulla trilleristä mitään. Siksi elokuvia leikataan. Voit toki käyttää jotain julkaisuohjelmaa Ubuntussa järjestääksesi yhdelle sivulle kuvat haluamaasi järjestykseen, mutta se ei ole sama asia kuin albumi. Voit kiertää asiaa gthumbissa numeroimalla kuvia ja käskemällä sen järjestää nimen mukaan. Mitä enemmän on kuvia, sitä hankalammaksi sekin tapa muuttuu.
Netissä luin osoitteessa http://planet.qgis.org/planet/tag/gthumb/ jonkun kirjoituksen, jossa kerrottiin, että ensin pitää luoda catalog ja sitten library, ja siellä sitten voi järjestää manuaalisesti kuvat. Minä en kyllä tajunnut, miten tuo tehdään, ja aika hankalalta sekin tuntui.
Eikö tosiaan ole yhtään kuvaohjelmaa, joka mahdollistaisi yksinkertaisen kuvien manuaalisen järjestelyn?

2235
Sain Digikamin toimimaan eikä se takkua enää. Vika oli siinä, että tein albumin koko levystä, ja useimmissa kansioissa ei ollut kuvia ollenkaan. Siksi skannaaminen kesti niin kauan. Kun asensin sen uudestaan, en älynnyt poistaa sen tekemää tietokantaa, mistä syystä mikään ei muuttunut. Ominaisuuksiltaan se on laaja. Täytyy opetella kunnolla käyttämään.
Yksi asia kuitenkin uupuu kaikissa kuvaselaimissa. Ne haluavat järjestellä automaattisesti, ja minä haluaisin laittaa niitä tiettyyn järjestykseen manuaalisesti. Ehkä se onnistuisi nimeämällä ne uudestaan tyylillä kuva ja numero, mutta aika hankalaa. Picassassa muistaakseni saattoi hiirellä siirtää ne kansiossa haluamaansa järjestykseen. Tai sitten se oli joku toinen ohjelma.

Tietäisikö kukaan, millä ohjelmalla voisi järjestää kuvat manuaalisesti?

2236
Asensin Digikamin järjestääkseni vihdoin valokuvani. Se skannasi sekä data-kovalevyni että 500gb usbin. Kuvittelin sen etsivän kuvia, jotka sen jälkeen on helppo järjestellä kuten Picassassa. Skannaus kesti monta  tuntia ja kaikki hakemistoni tulivat näkyviin albumeina, mutta kuvat eivät. Ainoastaan jos avasin sen tiedostohallinnan, ne näkyivät, mutta siinä ei voinut liittää tunnisteita kuviin.

Digikam käynnistyy tosi hitaasti ja nyt olen ymmällä: mitä minun pitäisi tehdä? Arvatenkin olen antaessani sen skannata tehnyt jotain väärin. Yritin selvittää asian useampana päivänä ja asensin sen kaksi kertaa uudestaan, mutta mikään ei auttanut. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että sen pitäisi toimia Ubuntussa ja myös Unityssä.

Käytän Gthumbia skannattujen asiakirjojen kanssa, koska se lukee nopeasti hakemistoja ja voin lisätä omia kommentteja. Valokuvakokoelmien käsittelyssä se tuntuu melko rajoittuneelta. Olen lukenut Digikamin ohjeita netistä, mutta kun kuvia ei tule esiin, niin en ole päässyt puusta pitkälle.

2237
Kiitos! Asensin uudelleen ja toimii.

2238
Minulla on kyllä Launchyn options alla yle areena merkittynä, mutta jos annan komennon tavalliselta päätteeltä, tulos on se minkä kirjoitin.
Ilmeisesti en osaa käyttää Launchya tai sitten olen asentanut sen väärin. Yle Areenassa toimii, elävässä arkistossa ei.

Onko lanchyssä erikseen komentorivi, tai miten sitä pitäisi käyttää?

2239
Kiitos! Se toimi, vaikka juuri nyt ei päivitettävää ollutkaan.

2240
Hei Tomin. En löytänyt itseltäni tiedostoa ~/.bash_aliases, joten tein sellaisen sudo gedit komennolla kotihakemistooni, ja liitin siihen sinun tekemäsi rivin sellaisenaan. Sitten annoin komennon "upgrade" sekä sudona että ilman. Järjestelmä ei tuntenut komentoa. Minä en ymmärrä koodauksesta paljon mitään, mutta olen kopioinut tarvittaessa koodia. Osaan kyllä yksinkertaisimmat peruskomennot. Osa niistä on tuttua jo Amigan ajoilta.

Voisitko vielä vääntää rautalangasta tuon ohjeesi. Se sopisi minulle mainiosti kahvitaukoskriptiksi.

Sivuja: 1 ... 110 111 [112] 113 114 ... 121