Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 60 61 [62] 63 64
1221
Jos POP3 asetukset (portit ja hostit) ja salasanat on oikein, lähtisin hakemaan vikaa esim. katsomalla ~/.xsession-errors tiedostosta, jonne kirjautuu lokia ohjelmien toiminnasta. Ehkä KMail tarvitsee jotain KDE:n pakettia, joka järjestelmästä puuttuu.

1222
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ekigasta eroon ?
« : 05.11.06 - klo:07.18 »
Irc-verkon FreeNode kanavalta #openwengo napattua tekstiä:

...
<Ilpo> Openwengo is a project. WengoPhone is a product.
<GlaDiaC> !notopenwengo
<FourtyTwo> OpenWengo is the name of the community project (wiki, mailing-lists, IRC room, etc...) - the application itself is called WengoPhone

Elikkä suomeksi: OpenWengo ei ole ohjelma vaan projekti tai yhteisö, joka tuottaa ohjelman WengoPhone.

1223
Ubuntu tietokoneissa / Re: saanko
« : 05.11.06 - klo:07.10 »
WengoPhone osasi lisätä Yahoo Messenger-tunnuksen virheilmoituksitta ja se toimi jopa. Äänipuheluita en ole (vielä) kokeilut.

Tarkemmissa kokeiluissa huomasin, että WengoPhone ei osaa lisätä Messengeriin omaa kuvaa (lisäys on olemassa, mutta ei toimi!) eikä hymiöitä ole käytössä kuin vain tekstinä. Lisäksi se kaatuili aika usein - vähintään kerran yössä ihan itsekseen. KDE:n Kopete taas osaa hymiöt ja webcam toimii.

1224
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Re: KDE4 ja Edgy
« : 05.11.06 - klo:06.36 »
Eihän KDE 4 taida vielä olla paljoa muuta kuin KDE QT4-kirjastolle + läjä bugeja. Tietysti esim. virtuaalikoneeseen voisi ihan kokeilumielessä säätää ja katsoa miten käy.

Tässä pari linkkiä uusittujen pelien kuvankaappauksiin:

kreversi
katomic

1225
Jos otan etäservuihin yhteyksiä ja valitsen täpän tallenna salasana, silti se ei tallennu. Kun avaan koneen seuraavalla kerralla, se kysyy salasanaa. Sama Konquerorin ja Quantan kanssa.

KDE tallentaa Konquerorin salasanat lompakkoon. Onko se asennettu? Lompakolla on sitten oma salasanansa, jos se on asennettu. Yhdellä lompakon salasanalla saat kaikki muut salasanat automaattisesti ohjelmiin (esim. myös KMail).

Lompakon asennus:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install kwalletmanager

1226
Ubuntu tietokoneissa / Re: saanko
« : 02.11.06 - klo:00.36 »
WengoPhone osasi lisätä Yahoo Messenger-tunnuksen virheilmoituksitta ja se toimi jopa. Äänipuheluita en ole (vielä) kokeilut.

1227
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Skandit oikein
« : 02.11.06 - klo:00.26 »
Muuttikohan SSH tiedostot ISO -merkistöön?

Omalla koneella on Kubuntu ja utf-8. Palvelimella on latin-1. Minulle on ehdotettu vim:in käyttöä ja .vimrc -asetustiedostoon rivit

set enc=latin1
set fenc=latin1

Voiko ssh:ta konffata niin, että se osaisi suoraan käyttää toisia merkistöjä palvelimella muidenkin ohjelmien kanssa? Man ei pukahda asiasta mitään.


1228
Joissakin paneelin sovelmissa/sovelluksissa voi säätää kirjasinta. Esim. kellossa. Muuten se taitaa noudattaa järjestelmän oletuskirjasimia. Ei löytynyt työpöydän sivuttajasta kirjasinasetuksia erikseen.

1229
Ubuntun kehitysversio / Re: Kubuntun suomennokset
« : 30.10.06 - klo:14.29 »
Ja vaikka suomennokset tulisivat täydellisiksi jossain vaiheessa, niin tuskin tulen siirtymään enää sen takia, koska olen jo tottunut enkku versioon. Englanninkielisillä virheilmoituksillakin saa paremmin tietoa irti googlella.

Käännöstyötä on kritisoitu siitä, että siinä tuhrautuu resursseja "epäoleelliseen". Jotkut toivoisivat saman ajan käyttöä ohjelmien edelleenkehitystyöhön. No, tämä on jokaisen itse arvotettava, mikä on omasta mielestä tärkeää. Mielestäni harjaantunut kielenkääntäjä tekee samalla resurssinkulutuksella paljon enemmän näkyvää aikaan.

1230
Ubuntun kehitysversio / Re: Kubuntun suomennokset
« : 30.10.06 - klo:14.26 »
Lähetin pari päivää sitten postia Kin Enkovaaralla, ei o miehestä kuulunut mitään.

Juu se kestää välillä... Mielestäni talkootyönä tehdylle työlle ei voi asettaa suurta tulosvaatimusta. Muuten menee tekemisen ilo.

Mä voisin aloittaa noista päävalikoista jotka särähtää silmään :)

Minäkin olen kääntänyt ensisijaisesti käyttöliittymien näkyvät osat, jotta sekakielisyys ei heti tulisi silmille. Siitä sitten jatkan tärkeimmistä toiminnoista harvemmin käytettyyn. Näin siis, jos en ole alunpitäen päättänyt kääntää koko ohjelmaa 100%.

1231
Ubuntun kehitysversio / Re: Kubuntun suomennokset
« : 30.10.06 - klo:00.47 »
Yksi tapa päästä mukaan on irkissä IRCnetin kanava #lokalisointi. Siellä saa ohjeita alkuun. Kubuntun KDE-ohjelmia kannattaa mieluummin kääntää KDE:n palvelimelta/palvelimelle, sillä silloin ne tulevat myös muiden distribuutioiden käyttöön ja leviävät myös Kubuntu-distribuutioon. Ja lisäksi voi tietenkin omalle koneelle laittaa vaikka heti. Kubuntu Edgyssä on joitakin poikkeavuuksia originaaliin KDE:hen verrattuna. Niitä voi kääntää Rosetassa ja niitä on käännettykin siellä jo.  :) Jotta voit kääntää Rosetassa, sinun tulee liittyä Rosetan suomentajien ryhmään. KDE:tä voi kääntää ilman liittymisiä ja käännökset lähetetään KDE:n suomentajien koordinaattorille, joka tarkastaa ne ja lähettää edelleen KDE:lle.

Aloittelevalle ohjeeksi se, että melkein kaikilla termeillä on vakiintuneet suomennokset. Niistä poikkeaminen vaikeuttaa loppukäyttäjien työskentelyä tietokoneen parissa kun toimintaa joutuu arvailemaan.

Puolestani toivotan uusia ihmisiä tervetulleeksi käännöstyöhön. KDE on käännetty suomeksi tällä hetkellä noin 80%:sesti. Vielä on tehtävää varsinkin Kofficessa.

1232
Mainitaan lisätietona vielä, että Skype on suljetun koodin ohjelma ja epäyhteensopiva SIP:in kanssa. Vapaa SIP:piä käyttävä ohjelma on esim OpenWengo. Ja mitä hyötyä tästä on? SIP:piä käyttävä ohjelma on yhteensopiva MS Messengerin, Yahoo Messengerin, AOL Messengerin, Google Talkin, Jabberin, yms SIP:piä käyttävien ohjelmien kanssa. Kokeiluissani chat MS Messengerin kanssa ainakin onnistui. OpenWengossa on myös videokuva, jota linux-Skypessä ei ole eikä huhujen mukaan ole pitkään aikaan tulossa.

Keskineräinen ohjelma tuo OpenWengokin on. Ei yllä mielestäni Skypen laatutasoon, mutta kehittynee koko ajan. Äänenlaatu oli kokeiluissa samaa luokkaa Skypen kanssa.

1233
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ekigasta eroon ?
« : 26.10.06 - klo:00.40 »
Korjataan edellistä: Asensin OpenWengo 2.0 ja tämä on aivan toista maata, ulkonäöltään ainakin. Creative Labs NX Pro -webbikamerakin asentui siihen suoraan (kuva on tosin tosi tumma). Testisoitto numeroon 333 ja ääni oli huonompi kuin Skypessä.

1234
Yleistä keskustelua / Re: skype + voip puhelin
« : 25.10.06 - klo:21.01 »
http://www.openwengo.org/  En ole käyttänyt, mutta vapaata wintoosassa pyörivä SIP softa.

Kirjoitin tänne ensimmäiset käyttökokemukset Wengosta.

1235
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ekigasta eroon ?
« : 25.10.06 - klo:18.50 »
Olisi kiva kuulla OpenWengo-kokemuksia, sillä pitäisi auttaa VOIP:ista kiinnostuneita tuttuja standardien mukaiseen (SIP) ja vapaan softan ratkaisuihin.

Kokeilin Wengoa Kubuntu Dapperin repositorystä asennettuna. Tuli versio 0.99.

Plussia:
- Webbisivulla sanotaan versiosta 2.0, että se osaa MS Messengerin ja Jabberin protokollan
- 1 euro puheaikaa rekisteröityessä

Miinusta:
- Tuleva puhelu tappaa koko Wengon eli se katoaa työpöydältä (Kubuntu 6.06.1).
- Käyttäjäfoorumi on ranskaa. Minulle mahdotonta.
- Sama juttu kuin Skypessä: lippulaiva-versio tehty Windowsille ja Linuxille aataminaikuinen versio.

1236
Yleistä keskustelua / Re: skype + voip puhelin
« : 25.10.06 - klo:11.41 »
Onko Windowsille olemassa Skypen kaltaisia SIP-ohjelmia? Taitaa olla iso urakka saada koko ystäväpiiri vaihtamaan Windowsin Skype-ohjelma toiseksi, sillä se on heille ensimmäinen "ilmainen puhelin" ja jopa ulkomaille.

1237
Minulla on sammutuksen oletusvalintana Lopeta istunto. Mielestäni uudelleenkäynnistyksessä palautuvat aina ne ohjelmat, jotka ovat olleet käytössä aiemmmalla kerralla. En osaa sanoa tuosta tallennuksesta enkä löytänyt heti ohjeita.

1238
Ohjauspaneeli -> Ulkonäkö ja teemat -> Aloitusruutu

Siellä on oikeanpuoleisessa osassa vasemmalla lista järjestelmässäsi olevista aloitusruuduista. Koneelle voi asennella lisää ruutuja KDE-look -palvelimelta. Aloitusruutu on englanniksi splash screen, jonka voi valita sieltä vasemman puolen valikosta. Sitten vain valitsemaan mieleinen.

Palvelimella KDE-apps löytyy ohjelma, jolla niitä voi tehdä itse lisää, jos ei mielyttävää löydy tai haluaa tehdä erikoisia kikkailuja.

En ymmärtänyt näytä luettelo -juttua. Tarkoitatko valintaluetteloa eri graafisista käyttöliittymistä kuten KDE, Gnome, Xfce, jne. ?

1239
Kubuntu näköjään piilottaa osan toiminnoista. Jos menee System settings valikon kautta sitä kohtaa ei näy. Jos selaa ton kcontrollin tai konquerorin kautta sitä valikkoa, se näkyy.

KDE:tä seuratessa huomaa, että samaa asiaa tekee monta ohjelmaa ja aina tulee lisää. Tämä johtuu siitä, että esim. minä voisin tehdä oman ohjelmani tuohon säätämiseen. Jos se on erinomainen, KDE ottaa sen mukaan jakelupakettiin. Ja näin olisi kolme samaa asiaa tekevää ohjelmaa. Uusi KDE:n käyttäjä on vähän pallo hukassa. Mutta niistä pitää valita vain itselle sopivin tai käyttää kaikkia.

KDE on siis kokoelma sovelluksia ja kokoelma elää. Esim. sain kuulla, että Konversation on tiputettu pois. Minulle se tuli Kubuntu 6.06 LTS jakelupaketin mukana vielä 2 kk sitten.

1240
No mitä muita oikeuksia sille voi antaa kuin kirjoistus ja luku oikeudet?  ???

Flugin oppaasta löytyy b, c, r, s, x, S, T ja + joissakin erikoistilanteissa.  :)

Sivuja: 1 ... 60 61 [62] 63 64