Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 78
1221
Yritin mountata Raspberryn sd-kortin hakemiston *ubuntu-koneelle mountilla (huom ip muutettu :) ):

Koodia: [Valitse]
sudo mount 1.2.3.4:/hakemisto/Raspberryssa /mnt/raspi

Tuli valitus:

Lainaus
väärä tiedostojärjestelmän tyyppi, virheellinen valitsin, viallinen superlohko laitteella 1.2.3.4:/hakemisto/Raspberryssa, puuttuva koodisivu tai apuohjelma, tai muu virhe

Hehtaarivirheilmoitus, josta ei heti pääse perille, missä vika on. Onko muilla ollut vastaavia? Raspberryyn on asennettu Raspbian, joka on Debian-distro.

Hakemisto /mnt/raspi on olemassa *ubuntu-koneella.

1222
Pitää kokeilla. Yksi Sukuohjelmisto 2004 asiantuntijoista sanoi, että se tulee tuskin toimimaan Linuxissa. Olisi taas riamuvoitto, jos toimisi! Ja voitto avoimen lähdekoodin voitto.

1223
Suosittelen siirtymistä Gramps:in käyttäjäksi.

Joo, Sukuohjelmisto 2004 osaa lukea Suku 8.0:n tietoja. Siksi sen asentelua kokeilin.

Gramps on asennettuna koneelleni. Siinä olisi muuten suomentamista sellaiselle, joka osaa ja haluaa tehdä.

Minä olen päätymässä FinFampilyyn. Tällä hetkellä ainakin. Se on Kailan aloittama avoimen lähdekoodin ohjelma. Toimii .jar-tiedostona eri platformeilla. Kaila on koodannut tuon Sukuohjelmisto 2004:nkin.

Jos Linuxilla ei voi ajaa S 2004:ää, asennan sen johonkin Windows-koneeseen. Tai pyydän jotakuta sellaista ohjelmaa käyttävän avustamaan kertaluonteisesti minua.

1224
Tämä ei ole vastaus edelliseen viestiin, vaan kiitokset yleensä, että se on kirjoitettu. Painoin KDE:ssä Print Screen -nappia ja sehän avasi suoraan KSnapshotin. Olen aiemmin käynnistänyt sen valikkojen kautta. Kiitos!

1225
Mahdollisesti LibreOffice osaa lukea .MBD-tiedostoja: http://askubuntu.com/questions/276725/how-do-i-get-libreoffice-base-to-access-ms-access-2003-data

Kiitos vinkistä. Kokeilin kuitenkin asentaa Sukuohjelmisto 2004:n Kubuntu-koneelle winellä. Winen kautta käynnistin setup-ohjelman, joka asensi Sukuohjelmiston koneelle. Mihin hakemistoon, sitä en tiedä. Asennuksessa näet on se C:-asema polussa. Kun yritin asentaa linuxmaisesti /home/user/Sukuohjelmisto, niin asennusohjelma pyysi levytunnusta. Noh, joka tapauksessa ensimmäisestä asennuksesta oli tuloksena kuvake työpöydällä. Ja kun napsautin hiirellä siitä, se käynnisti Sukuohjelmiston! (En ole googlellakaan löytänyt yhtään tekstiä, joka kertoisi sen toimivan myös Linuxissa.)

Yritin tuontitoimintoa vanhoille Suku 8.0 tiedostoille. Mutta sitten ohjelma sanoi: "Tietokantaohjelmisto ei käynnisty. Mahdollisesti mdac_typ.exe ohjelmistoa ei ole asennettu". Sellainen löytyi Googlettamalla. Kun yritin ajaa sitä winellä, tuli ilmoitus:

Koodia: [Valitse]
wine: Viallinen EXE-formaatti tiedostossa

Mielenkiintoista kuitenkin! Ei kellään taida olla vinkkiä tuohon asiaan? Olisiko Linuxiin mahdollista asentaa jotain ajureita, jotka ajaisivat tuon mdac_type -ohjelman asian?

1226
Suku 8.0 tallettaa tietonsa Access-tietokantamuotoon. Minulla on noin 15 vuotta sitten tehty ABC.LDB ja ABC.MDB tiedostot. Asensin juuri Kexi-ohjelman Kubuntuun. Se ei osaa lukea importissa tuota MDB-tiedostoa eikä anna siitä muuta virheilmoitusta kuin

Lainaus
Import failed.
Could not connect to data source "file...."   <- pisteet itse tekemiäni

Tarkoittaako tuo nyt, että .MDB-tiedosto on korruptoitunut? Vai onko se niin vanhaa Access-versiota, ettei Kexi sitä ymmärrä?

1227
Kyllä tuo ainakin yhden tason alikansiot siirsi hyvin. Ja saman kansion viestien liitetiedostotkin tulivat oikein siirrettyä. Mitä nyt ylimalkaisia tarkastuksia tein 3000 sähköpostille. Kiitos! :)

1228
Mitä venäjän kieleen liittyviä paketteja sinulla on asennettuna. Et ehkä tarvitse kaikkea niistä, vaan todennäköisesti pienempikin määrä paketteja riittää.

Tarkoitus on ollut asentaa niitä vain sen verran, että Libre Office Writerillä voisi kirjoittaa venäjää. Asentelin asetuksissa kieliksi näitä ja näppiksen myös kyrilliseksi.

Ei nuo sinänsä haittaa ole tuottaneet. Minusta vain tuntui, että Kubuntu on jossain vaiheessa hakenut vääristä järjestelmän paikoista tekstejä.

1229
Koodia: [Valitse]
locale

LANG=fi_FI.UTF-8
LANGUAGE=fi:en:ru:en

1230
Päädyin Kubuntuun muistaakseni vuonna 2002 kun aloin käyttää Linuxia kotona. Syynä se, että sen käyttö muistutti silloin eniten Windowsin käyttöä. Ihmeempiä haittoja ei ole ollut. Joskus päivityspaketti on sekoittanut graafisuuden kokonaan pois. Ja ikävää on sekin, että jokin ohjelma kuten valokuva-albumi digikam yht'äkkiä tippuu pois, eikä tilalle ole tullut mitään. Sen joutuu siis asentamaan erikseen.

Olen tutustunut KDE:n avoimen lähdekoodin tuotantoon. Ihailin noin v. 2008 sen laajuutta ja sitä, miten myllyt jauhaa bittejä kun pieni softan fiksaus joudutaan kääntämään niin monelle eri alustalle valmiiksi asennuspaketiksi. Ja iso juttu on lokalisointi noin 20 eri kielelle. Suunnittelun koordinointia on löytynyt, laaduntarkkailua ja niin edelleen.

1231
Asensin Kubuntuun Netbeansin Kubuntun pakettivarastoista. Asennuksen aikana ruudulle tuli venäjän kieltä, mm: seuraava:

Lainaus
update-alternatives: используется /usr/lib/jvm/java-6-openjdk-i386/bin/appletviewer для предоставления /usr/bin/appletviewer (appletviewer) в автоматический режим

Koneeseen on asennettu kyrillinen näppäimistöasettelu suomalaisen rinnalle, sillä opiskelen venäjän kieltä. Ja venäjän kielipaketti. Mahtaako se vaikuttaa asiaan? Asennuksen aikana näppis on asetettu suomalaiseksi. Pitäisikö huolestua, onko NetBeans kräkätty?

1232
Eikö kansion arkistointi aja asiaa? Valitse kansio, nakauta hiiren oikeaa painiketta ja valitse ”Arkistoi kansio”. Tämä vie kansion viesteineen pakattuun tiedostoon, jonka voi myöhemmin tuoda kansioksi Tiedosto-valikon ”Tuo viestejä” -toiminnolla, jonka ensimmäinen tuontivaihtoehto on nimenomaan KMail-arkistotiedosto.

Kiitos vinkistä! Osaako arkistointi kerralla alikansiotkin?

1233
Se mitä kaipaan, on VIE-toiminto Kmailiin, joka vie halutut (esim. kaikki kansiot) sähköpostikansiot tai yksittäiset sähköpostit liitteineen ja muine ominaisuuksineen yhteen tiedostoon. Ja TUO-toiminto, joka osaa purkaa sähköpotit, kansiot, liitetiedostot ja muut asiat sinne, mihin halutaan. Jos kansiota ei ole, se luodaan. Jne.

Sama voisi toimia muillekin PIM-ohjelmille. Silloin voisi tuoda esim. yhteystiedot kätevästi koneelta toiselle.

1234
Tästä aiheesta on ollut jonkin verran keskustelua yhdessä viestiketjussa (>120 vrk, joten foorumi ehdotti uutta viestialoitusta).

Tilanne: Vanhasta koneesta pitäisi siirtää kaikki sähköpostit uuteen koneeseen. Molemmissa Kubuntu ja Kmail v. 4.13.3. Yritin löytää Kmailin valikoista sähköpostien vientitoiminnon. Ei löytynyt muuta kun kaikkien PIM-ohjelmien tietojen vientitoiminto. Ruksin siitä vain sähköpostit. Toiminto ilmoitti, että MySQL.dump -ohjelmaa ei löydy. Teki tynkäkokoisen zipin. Kone ei ole Internetissä, joten en pystynyt edes asentamaan mitään ohjelmia koneelle lisää.

Lisäksi valikkorakenne ei ole mielestäni looginen. Sähköpostien tuonti ja vienti pitäisi olla samassa valikossa.

Sain jollain varmuuskopiointi tms. toiminnolla Kmailin pakkaamaan kaikki kansiot paketiksi levylle. Mutta kun siirsin sen toiseen koneeseen, se oli pakannut kansioita sieltä täältä ja joissakin kansioissa oli väärän kansion sähköposteja. Tilanne on siis erittäin hajallaan.

Tuohon koneeseen on tehty Kubuntun päivityksiä, joten vika(a) voi olla siinä. Mielestäni KDE ansaitsisi kunnollisen sähköpostiohjelman. Tämä ei ole moite KDE:lle eikä Kubuntulle.

Uskaltaako mailihakemistot nyt siirtää kopioimalla tikun kautta koneelta toiselle ja kykeneekö toisen koneen Kmail sieltä migratoimaan vanhat sähköpostit uuden kanssa siten, että kaikki kansiot alikansioineen tulevat mukaan ja myös sähköpostien liitetiedostot, eikä yhtään sähköpostia häviä?

TODO kehittelijöille: KDE PIM tietojen paketointi kuntoon sisältäen Kmailin. :)

1235
Jahas.. Joo, jos sen voi tulostaa pdf-tiedostoksi, niin se onkin nerokasta.

1236
Älä tallenna vaan tulosta lomake PDF:ksi.

Hyvä silloin kun lomakkeen voi täyttää kerralla valmiiksi. Mutta jos pitää hankkia lomakkeen tietoihin taustatietoa, niin silloin lomake pitäisi pystyä tallettamaan väliaikaisesti ja jatkamaan siitä seuraavalla kerralla.

1237
Laitealue / Vs: dd ja bad sectorit
« : 11.06.15 - klo:10.57 »
Kiitos vastauksista. Ilmeisesti tuo cp kopioi kaiken eli kustomoidut näytönohjainajurit tulevat mukaan oikein ja siis uudelta levyltä bootin jälkeen kuva ilmestyy näyttöön. Onko mitään, mitä cp -a -x ei kopioisi?

1238
PDF-dokumenteissa voi olla lomakepohja, johon voi tietokoneella kirjoittaa tekstiä. KDE:n mukana tulee Okular-ohjelma PDF-muotoisille dokumenteille. Jos Okularilla tallentaa (tallenna nimellä) PDF-dokumentin, tallennukseen ei tule kirjoitettuja tekstejä. Onko toista ohjelmaa, joka osaisi tallentaa lomakkeen kenttiin kirjoitetut tekstitkin?

1239
Laitealue / dd ja bad sectorit
« : 10.06.15 - klo:06.42 »
7 vuotta käytössä ollut WD Caviar alkoi antaa käynnistyksen yhteydessä Kubuntuun sovelluksen kaatumisilmoituksia. Sitten vähän ajan kuluttua levy alkoi naksahtaa pari kertaa tuon ilmoituksen yhteydessä tai lähimain sitä. Hokasasin jonkin ajan kuluttua, että päivitettävien softien ilmoituksia ei ole tullut vähään aikaan.

Kokeilin konsolissa apt-gettiä yms. mutta ne pysähtyivät vain palaten komentotasolle ilman virheilmoituksia. Sain jotenkin päivitettyä tietoja, jonka jälkeen apt-get alkoi toimia. Enää ei kuulunut naksahteluja eikä tullut kaatumisilmoituksia käynnistettäessä konetta. Smart (smartctl) kertoi levystä, että siellä on 8 bad sectoria.

Ostin uuden kooltaan kaksinkertaisen levyn (1 TB). Se on seuraavaa SATA-sukupolvea, mutta se ei haittaa. Levyn voisi kopoida bittitasolla komennolla sen jälkeen kun uusi levy on asennettu koneeseen

Koodia: [Valitse]
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=1024 conv=noerror,sync

Nyt kysyn, kopioituvatko nuo bad sectorit uudelle levylle tavalla, joka voi aiheuttaa haittaa jatkossa? Olisiko komento cp -a sittenkin parempi? Järjestelmässä on vaihdettu näytönohjainajuria ja jotain muutakin epätavallista pientä voi olla.

Toinen kysymys: Kun uusi levy on kooltaan kaksinkertainen, kannattaisiko se ensin osioida siten, että sdb1 olisi saman kokoinen kuin alkuperäisen levyn sda1 ja sdb2 olisi toinen osio? Ja sitten dd:llä kopioisi osion sda1 -> sdb1? Tuo bs=1024 pitänee sektorien koon samana, eikä sen puoleen ongelmia tulisi, vaikka kopioisi kerralla sda1 -> sdb1 (sdb1 kaksinkertainen kooltaan)?

1240
Laitealue / Polar Loop
« : 31.03.15 - klo:00.43 »
Polar Loop -aktiivisuusranneke seuraa kaikkia liikkumisiasi. Sen voi yhdistää usb-väylän kautta tietokoneeseen. Tietokoneen kautta voi rekisteröityä käyttäjäsivustolle, johon voi kerätä tietoja.

Sivu vaan sanoo: Polar FlowSync ei tue käyttöjärjestelmääsi.
Windowsille ja OS X:lle se toimisi.

Onko kukaan saanut yhdistettyä tuota ohjekirjassa mainitulle sivustolle Ubuntu-koneen kautta? Android-kännykällä se ilmeisesti onnistuu, jos ei tuolla.

Sivuja: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 78