Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 69
1221
Laitealue / Vs: skype 2.0 Beta
« : 26.01.08 - klo:03.08 »
Laitetaan vielä hyödylliset linkit: ilmoitus ja lataus.

1222
Ainakin ittellä oli Logitechin QuickCam Connect -kameralla kuvan laadun kanssa ongelmia.
Vastaava kamera Win XP:ssä antoi paremman kuvanlaadun Kuin Linuxissa (7.10)

Minullakin on kokemus Creative Labsin NX Pro -kamerasta, että Windows XP:ssä kuva on hyvä, mutta Kubuntun (ehkä Dapper) Kopetessä kameran kuva oli erittäin tumma.

1223
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Ubuntu 7.10 kuolee
« : 26.01.08 - klo:02.37 »
Jos on hiukan kokemusta muistikampojen asentelusta tai kaverilla on ja jos löytää Googlen kanssa tiedon emolevylle menevien muistien tyypistä, niin... Nykyään kannattaa sijoittaa muutama euro tai parikymmentä euroa ostaakseen muistia niin paljon kuin vanhaan koneeseen mahtuu (aina gigatavuun asti). Vaikutus on sitä suurempi, mitä vähemmän koneessa on alunperin ollut muistia. Muistin suurempi määrä vähentää valtavasti koneen ähkyä.

1224
Asensin pitkästä aikaa bluetooth donglen Kubuntu Gutsy -koneeseen. Asentelin tarvittavia ohjelmia sekä xgnokiin. Nykyään ei tarvinnut enää tehdä mitään asetusten säätöjä. Tekstiviestit siirtyivät kännykästä koneelle. Kun käpistelin kännykän kalenteria, xgnokii kaatui.

Sitten päätin kokeilla Kontactin Kaddressbookkia ja Korganizeria. Niissä ei ollut suoria toimintopainikkeita tietojen siirtoon. Googlasin lisäinfoa ja sain tiedon juuri tuon Nokia 6310i:n soveltumattomuudesta tähän hommaan. Kuitenkin tällaisella vinkillä joku on saanut jotain siirrettyä johonkin kännykkään.

Kokeillessani tuota viimeistä sain Bluetooth OBEX Object Push client -ohjelmalla virheilmoituksen: "Error sending file koe.txt to phone. Response message: Forbidden". Johtuuko tämä nyt siitä, että Nokia 6310i (firmware vuosia vanha) ei osaa Obexia vai onko jokin vipu vain väärässä asennossa?

1225
Paljonko on nettilinjan upload stream? Voisiko se rajoittaa?

Yleisemminkin on mielenkiintoa, toimiiko Skype EDGE-yhteyksillä tai sitä hitaammilla yhteyksillä?

1226
Vanhat logit voi paketoida pakatuksi paketiksi. Sen paketin voi siirtää irroitettavalle tallennusmedialle kuten korpulle, usb-tikulle tai palavalle cd-rompulle. On sitten tallella, jos tarvitsisi myöhemmin, eikä kuluta levytilaa (eikä näy tiedostolistauksissa) koneelta.

1227
Ruokakauppaan pääsee helposti, mutta yritäppä tuulikaapista lihatiskille...

1228
Saamieni tietojen mukaan Kielikoneella on kännykässä toimivia sanakirjoja, esimerkiksi suomi-venäjä, 49 e. Hakutoiminnoilla pärjää varmaan myös venäjä-suomi-suunnassa.

Löytyy myös koneeseen asennettavia ja netin kautta toimivia versioita näistä Kielikoneen MOT-sanakirjoista.

1229
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: KDE 3.5.8
« : 20.11.07 - klo:16.43 »
Tässä on KDE 4.x julkistusaikataulu.

1230
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: KDE 3.5.8
« : 20.11.07 - klo:03.13 »
Kokemuksia uudesta versiosta, mikä on muuttunut, toimiiko vakaasti jne..

Asensin muutama päivä sitten Kubuntu Gutsyn (KDE 3.5.8 ). Näyttää toimivan, mikään ei ole bugannut (kaikkea en ole vielä ehtinyt kokeilla).

1231
kun yritän kirjoittaa Operaan taikka FireFoxiin http://myip.com:8080 niin saan vain errorin että server sivua ei löydy ??

Mahdollisia helppoja syitä voi olla esim:

1) Tomcat-palvelin ei ole jostain syystä käynnissä
2) Palomuuri estää portin 8080 liikenteen

1232
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: GRUB - Error 18
« : 20.11.07 - klo:02.11 »
Minäkin saatan muistaa tai arvailla väärin. Ensin tuli grub error 18 ja kun sitten seuraavan kerran asennuksessa osioin 160 GB levylle 128 MB /boot osion alkuun niin kaikki alkoi toimia (boot osio primääriksi eikä loogisena).

1233
Laitealue / Kaatumisongelma [Ratkaistu]
« : 12.10.07 - klo:01.06 »
Pelialueen viestissä Flightgear kerroin näytönohjaimen kiihdytyksen jälkeisistä kaatunmisongelmista (18.11.2006). Syyksi paljastui lopulta aika mielenkiintoinen juttu. Kirjoitan sen tänne, jos jollekin on tästä hyötyä. Pidän ainakin itse, jos ratkenneet ongelmat kerrotaan jälkikäteen foorumeilla. Niistä oppii uutta.

Kone oli kaatunut joskus kesäkuumina päivinä silloin tällöin. Ratkaisin sen ongelman quick and dirty -menetelmällä poistamalla tietokoneen kopan kannen. Kone oli kaatuillut joskus silloin tällöin esim. kun KDE:n Quantalla editoi tekstejä ja koneen hitaudesta johtuen näppäimistöpuskuriin jäi paljon (yli 10) merkkiä. Yleensä silloin kone kaatui. Nyt näytönohjaimen kiihdytysten jälkeen kaatuilu tiheni huomattavasti. Lopulta uuden koneen hankinta tuli mieleen järkevänä ratkaisuna.

Ostin koneeseen nopeamman prosessorin kun se oli halpa. Poistaessani vanhan prosessorin päällä sijainnutta siiliä ja tuuletinta huomasin, että prosessori on osunut siilin pyöreään kuparipintaan aivan laitaan. Osa prosessorista muistaakseni oli kuparipinnan ulkopuolella (otti kiinni tiettävästi kuitenkin siiliin silikonitahnan kautta). Miten tämä oli mahdollista? Siili oli asennettu väärin päin!

En saanut uutta prosessoria toimimaan emolevyllä, joten vaihdoin vanhan takisin. Asensin siilin oikein päin. Kaatuilu on loppunut siihen paikkaan. Kone on pysynyt vakaana kiihdytetyllä näytöllä.

Tällainen tapaus.

Lopuksi pieni vinkki: Google Earthissa piilotettu lentosimulaattori.

1234
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Apache probleemi
« : 03.10.07 - klo:18.59 »
Asetustiedostoa voi etsiä levyltä locatella:

Koodia: [Valitse]
locate httpd.conf
Esimerkiksi Kubuntu Dapperissa pakettivarastosta asennettu Apache 2 asetustiedosto asentuu /etc/apache2/ hakemistoon.

Jos sen tiedoston saakin toiselta käyttäjältä, niin ei ole varma, osaako oma Ubuntu löytää sitä. Nimittäin se voi etsiä sitä ihan eri paikasta.

1235
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kaffeine kenkkuilee
« : 20.08.07 - klo:03.52 »
Eli X:ssä jotain bad devicea? Mistäköhän se on sinne tullut ja mitä tuo tarkoittanee... Kaffeine käynnistyy mutta tv-kuvaa ei näy.

Tämä ei varmasti ratkaise ongelmaa, mutta noita bad devicejä tulee esimerkiksi puuttuvasta piirtotaulusta. Sellainen taulu, johon voi kynällä piirtää. Jostain syystä sellaiset ovat oletuksena mukana X:ssä, mutta harvalla näitä laitteita on käytössä. :)

1236
Onkohan mahdollisesti Ubuntun asennuksessa järjestelmään tullut latin-1 -merkistö? Ja voisiko se vaikuttaa moisia OpenOfficeOrg:in kanssa? Vaikuttaa kiehtovalta vialta. Teet suuren palveluksen OO:n ohjelmistokehitykselle, jos voit antaa pienen tekstinäytteen tekstistä, missä etsi-korvaa ei toimi.

1237
graafista ympäristöä ei voida käynnistää, plä plä plää.

Tuossa se plä plä plää on aika oleellinen kohta. Siitä todennäköisesti saisi selville syyn ongelmaan ja sitä kautta voisi korjata vian.

1238
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sukututkimus
« : 17.08.07 - klo:10.55 »
Yleensähän sukututkimusohjelmissa on itsessään mahdollisuus muuntaa tiedostot gedcom-muotoon, tosin itselläni (Juuret > gedcom > Gramps) Gramps ei löydä kaikkia suhteita joten paljon käsityötä joutuu tekemään ( >3000 henkilöä).

Ongelman ydin on se, että Windowsia ei ole enää käytettävissä. :)

Muuten se tietojen laittaminen nettiin kannattaa miettiä huolella ihan henkilötietolain kannalta. Nimittäin elossa olevien ja alle 100 vuotta sitten kuolleiden tietoja ei saa julkaista ilman lupaa. Suomessa on ollut ainakin pari oikeusjuttua tästä asiasta, että jos olettaa suvussa olevan "toisinajatteliojoita" kannattaa tuota todella harkita.

Todella hyvä huomio. PhpGedView salaa uusimmat (henkilö)tiedot muilta kuin rekisteröityneiltä käyttäjiltä (sukutietojen ylläpitäjä voi siis antaa tunnuksia). En ole testannut, onko se juuri 100 vuotta. Lisäksi koko PhpGedView:in saa salasanasuojauksen taa .htaccessilla.

Sitä en tiedä, voiko sukupuussa eri tunnuksille antaa oikeuksia puun osiin siten, että he eivät näkisi muita osia. On ollut aikomus ottaa selville ja antaa vinkkiä tekijöille, jahka ehtii.

1239
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sukututkimus
« : 17.08.07 - klo:10.38 »
Onko kukaan ratkaissut ongelmaa: Sukutietokanta on tehty Suku 8.0 -ohjelmalla vanhalla Window-koneella. Käytössä on nykyisin Linux ja vanhan Access-tietokannan sukutiedot pitäisi saada linuxiin gedcom-muotoon?

Linuxille saa palikan, joka osaa muuntaa Access-tietokannan MySQL-tietokannaksi, mutta miten siitä gedcomiksi?

1240
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sukututkimus
« : 17.08.07 - klo:10.36 »
Jos käytössä on palvelinkone tai tyytyy sitten työasemakoneen webbiserveriin, PhpGedView on mielestäni kätevä ohjelma. Sukulaiset voivat seurata sukutietoja netin kautta ja lisätä tietoja.

Joltain osin kankea tuo ohjelma on käyttää, mutta muuten ok.

Tuntuu siltä, että sukututkimusohjelmissa kehitys on menossa webbiin päin.

Sivuja: 1 ... 60 61 [62] 63 64 ... 69