Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 78
1241
Latasin ApacheFriends -sivustolta uusimmman XAMPPin koneeelle, jossa Kubuntu. Asennusohjeissa pääsin kohtaan

Koodia: [Valitse]
% sudo ./xampp-linux-x64-5.6.3-0-installer.run
./xampp-linux-x64-5.6.3-0-installer.run: 1: ./xampp-linux-x64-5.6.3-0-installer.run: Syntax error: "(" unexpected

Tuollainen virheilmoitus tuli. Tuntuu aika hassulta.

1242
Tuttavilta sain ohjeen vaihtaa OpenJDK Oraclen JDK:hon. Netistä löytyy siihen ohjeet. Kokeilin kuitenkin löytyneitä OpenJDK ohjeita sivulta

http://www.cs.wcupa.edu/rkline/index/netbeans-lin.html

Asensin OpenJDK 7:n. Sitten hain NetBeansin sivuilta version 8.0.2. kaikilla herkuilla. Se asentui .sh tiedostosta. Vähän pelotti asennus Kubuntuun, että asentuuko oikein. Kyllä. Testasin Hello-projektilla ja se teki sen kiltisti. Lähipäivinä testaan SQL-tietokannoilla. Tietokannoista Derby (embedded) on siitä hyvä, että sen voi kikkailulla kääriä mukaan projektiin. Projektikansion voi tietenkin siirtää sitten vaikka toiselle koneelle tietokantoineen. Kokeilen ehkä J2EE:täkin. Olisi jännää, jos OpenJDK pelittäisi niidenkin kanssa.

1243
Mikä OpenJDK:n versio sinulla on asennettuna?

$ update-java-alternatives -l
java-1.6.0-openjdk-i386 1061 /usr/lib/jvm/java-1.6.0-openjdk-i386
java-1.7.0-openjdk-i386 1071 /usr/lib/jvm/java-1.7.0-openjdk-i386
$ java -showversion
java version "1.7.0_65"

Löytyy myös ohjeet JDK:n vaihtoon.

1244
Vastaus löytyikin nopeasti. Sorry.

Lainaus
Uninstalled both OepnJDK versions and installed the Oracle JDK via the instructions found here.
NetBeans now runs fine, seems it only has problems with OpenJDK.

Ollaankohan Open JDK:n taholla korjaamassa tilannetta?

1245
Kun NetBeansilla (7.0.1) tekee uutta projektia tavalliselle Java-sovellukselle, pääsee siihen kohtaan kun painetaan Finish-painiketta. Eteneminen pääsee 25 % kohtaan ja sitten ikkuna hyytyy. Kaikki muut ikkunan painonapit ovat harmaina, paitsei help. Ei tapahdu mitään, eikä mikään toimi. Help hakee levyltä jotain, muttei näytä mitään. NetBeansin voi kyllä sulkea punaisesta ruksista. NetBeans tekee projektin hakemistot levylle ja javaApplication1.java rungon (skeleton).

Sama juttu toisella koneella Dell Optiplex GX520. Siinä samanlainen uusin pakettivarastoista päivitetty Kubuntu.

1246
Muuten vaikuttaa selvältä mutta, mihin perään se update lisätään, miten?

Muokkaat listan editorissa ja talletat. Sitten annat esimerkiksi terminaalissa (komentokehotteen jälkeen) komennon

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update

Tiedot päivittyvät koneelle uuden muokatun listan mukaisiksi.

1247
Tein tuon päivityskomennon. Sekin oli mutkien takana kun konsolen käynnisti, niin sitä ikkunaa ei näkynyt. Ikkunasta näkyi pala kerrallaan kun kirjoitti sokkona. Siinä asentui iso liuta paketteja aina gcc:hen asti.

Kun sitten käynnistin koneen, näytöllä vilahti jotain crash report ja kivikautista grafiikkaa neljällä pisteellä. Mutta kun Kubuntun kirjautumisruutu ilmestyi ja kirjauduin sisälle, niin kas... alapalkki näkyy ja ikkunat!

Kiitos paljon neuvoista! Jos laitat yksityisviestinä tilinumerosi, niin sinne saattaa ilmestyä vitonen tai kymppi. Olen sen verran kiitollinen tuosta neuvosta! Nyt pääsen asentelemaan isoa liutaa lisäpaketteja, jotta saan kaikki käyttämäni ominaisuudet tähänkin käyttisversioon.

1248
Kiitos asiantuntevista ja nopeista (vastaus 16 min. kuluttua kysymyksestä!) vastauksista. Kokeilen tunnin parin päästä ohjettasi. Minun muistini mukaan näytönohjain on AGP-väylässä.

Minulla on hiukka haluja ostaa parempi fyysinen ohjainkin, että voi tulla kauppaan asiaa. :) Konetta (32-bit Core Duo) voisi muutenkin päivittää nopeammaksi. Kovalevy tuntuu hitaalta. Ne on olleet käytössä jo 6 vuotta eikä ole sinänsä suurta tarvista päivittämiseen.

1249
Jos et ole aloittelija java-ohjelmoinnissa, niin nykyisin graafisia ohjelmia tehdään JavaFX:llä.

1250
Asentelin koneelle Kubuntu 14.04 käyttistä. Koneessa on näytönohjaimena jokin, joka kirjoittaa näytölle Geforce 6600 ja Realtek RTL 8139. Näyttönä Eizo. näytön kaapelina on digitaalinen (näyttö toimii digitaalisena). Aiemmin näytönohjain on toiminut ihan hyvin Kubuntujen ja ko. laitteiston kanssa.

Nyt jo asennusohjelmassa kielivalinta ei näkynyt. Onneksi sain hiiren rullalla kelattua sieltä suomen. Mutta kun käyttis oli asennettu ja kirjauduin käyttäjänä koneelle, niin työpöydän alapalkki ei näkynyt kuin pieni osa sieltä täältä. Kun hiirellä etsin komentovalikon, niin se käynnistyi, mutta kuvaketta ei näkynyt. Komentovalikostakin näkyi vain aina se osa, joka oli hiiren kohdistimen alla. Oikeassa yläkulmassa on Desktop-painike. Se näytti toimivan ok.

Luulen, että syy on jossain uudessa (Plasma?) koodissa, joka ohjaa näyttöä.

Tähän Dellin koneelle Kubuntu 14.04 asentui moitteetta ja näyttö toimii hyvin.

Ilmeisesti tuon toisen koneen näytönohjain pitää vaihtaa uudempaan. Vai onko teillä muita ideoita?

Millaista näytönohjainta suosittelisitte? Digitaalinen pitäisi olla. En pelaa pelejä sillä koneella.


Lisätty otsikkoon ratkaistu - Karvameduusa

1251
Jotain näyttää puuttuvan kevyestä käyttiksestä. Voi vaihtaa kielen mutta maa-asetukset (kuten valuutta, päiväysmuoto ja muut sellaiset) eivät ilmeisesti vaihdu kielittäin vaan sen voi vaihtaa vain manuaalisesti?

1252
Lubuntun alkukäyttökokemuksiin kuuluu kyrillisen näppisasettelun asennus. Ei mennyt ihan suoraan valikoista, vaan piti xterminaalissa editoida tiedostoa. Ohjeet tietty saatu Googlaamalla netistä. Mutta sehän tuo nostalgisia tunnelmia.  Sen jälkeen se sitten toimikin. Näppäimistö ja kieli vaihtuu suomesta venäjäksi AbiWordissa (tekstinkäsittely) yhdellä hiiren klikkauksella (alapalkin kuvakkeesta)!

No sitten tietysti venäjän kielen tehdyt harjoitukset tikulla läppärille. Toimi nekin. Vain yksi Wordin docx-muoto aukesi XML-pakettina. Heh. Ja sitten ei löytynyt Lubuntun valikoista "irroita muistitikku turvallisesti" toimintoa. No se korvautui kun aukaisi xterminaalin ja sanoi siellä tutusti sudo umount /dev/sdb1.

1253
Olen käyttänyt Linuxia jo vuodesta 2002. :) Minä vaan saan noita Windows-raatoja kun niiden omistaja on joutunut ostamaan uudemman nopeamman koneen.

1254
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Tapatalk
« : 12.04.14 - klo:18.07 »
Käyttääkö joku foorumia mobiililaitteella? Tapatalk toimii Android-, Apple- ja Windows Phone- järjestelmissä.  Se on ilmainen foorumille ja asentuu SMF-softaan. Asennus palvelimeen kestää noin vartin.

Activate Tapatalk

Tapatalk FAQ

1255
Yleistä keskustelua / Vs: Vastauksia kysyjille
« : 12.04.14 - klo:17.43 »
Miksi minä jatkuvasti törmään ihmisiin, joilla on vahva mielipide asioista, joita he eivät ole itse testanneet tai kokeneet.

Tuo on erittäin tavallista missä tahansa asiassa: politiikassa, uskonnossa, jne.

1256
Käytössäni on ollut Acer 3610 läppäri Windows XP -käyttiksellä. Nyt asensin siihen Lubuntun. Asennus sujui hienosti. No oikeasti siinä tuli yksi virhe, joka keskeytti asennuksen. Mutta konepa meni sitten suoraan live-moodiin eli rompulta käytti Lubuntua. Työpöydältä kun napsautin asennusta, niin se asennus sujui loppuun asti hyvin.

Sellainen hieno yksityiskohta oli (ensimmäisessä yrityksessä), että asennus kysyi langattoman verkon ja alkoi heti käyttää sitä nettiyhteytenä. Asennus löysi kaikki langattomat verkot ja siitä valitsin sen oman. Ja se langaton verkko toimi toisen kerran asennuksen kanssa automaattisesti.

Annoin aiemmin koneen XP -> Linux vaihdettavaksi, mutta help desk ei osannut ainakaan sillä kertaa asentaa Linuxia koneeseen. Kokeilin itse, niin ne Ubuntu-asennusmediat valittivat prossusta. Tarvittiin 86-64 tyyppiä koneelle, mutta mediassa oli i686. Luulen, että syynä on Celeron-prosessori. Latasin Lubuntun netistä ja se asentui suoraan.

Lubuntu 13.10 tuntuu vähintään yhtä nopealta tuossa Celeron 1,5 GHz prossulla ja 1 GB muistilla varustetussa koneessa kuin XP aiemmin.

Kiitokset Lubuntu-yhteisölle helposta käytettävyydestä. Nyt voin jatkaa tuon noin 10 vuotta vanhan läppärin kanssa turvallista työskentelyä. :)

1257
Pari oheiskommenttia Officeen. 365:n kanssa voikin käydä niin, että toimistotöitä ei tehdäkään kun verkko on poikki Internetiin. Tällaista kertoi tuttu. Tavallisella Officella olisi pystynyt tekemään töitä lokaalina siinäkin tilanteessa.

Pilvipalveluita käyttävä sovellus on tietoturvaltaan epävarma. Tavallinen toimisto-ohjelmien käyttäjä ei tule ajatelleeksi, että pilvissä tietoturva ei ehkä olekaan aukoton.

1258
Mitä mieltä olette muuten Kubuntun kehittämisen tulevaisuudesta? Olen lukenut, että se on nykyisin hiukan hajallaan. Mikä on Kubuntun tulevaisuus? Ei sillä, että tämä nykyinen pelittää ihan hyvin tällaisenaan.

1259
Nyt en kyllä aivan tarkkaan ymmärrä aloittajan ongelmaa, koska tuo linkissä oleva Russian keyboard
on täsmälleen samanlainen kuin näissä joissa on sekä kyrilliset että eurooppalaiset merkit.
Esim: Ё ё ъ ь Й й vai mitä ollaan hakemassa?

Olen hakemassa sellaista näppäintä, jolla voi merkitä painon jollekin kirjaimelle. Esimerkiksi miten Kubuntussa saa kirjoitettua kyrillisellä näppäimistöllä kirjaimen ó tai я painomerkin kanssa kuten on tuo o. Ja koska haluan sen toimivan Libre Officen kanssa, ymmärtääkseni mikään erillinen sivusto kirjoitukseen ei käy.

1260
Yleistä keskustelua / Vs: Kirjastojen e-kirjat
« : 26.12.13 - klo:09.03 »
Kokeilin pääkaupunkiseudun kirjastojen Helmet-palvelua e-lehtien selailussa. Hämmästyksekseni syötettyäni kirjastokortistani tunnusluvun, palvelu alkoi toimia heti. Selasin useita ulkomaisia lehtiä FireFox-selaimella ja kaikki toimi. Muita kuin lehtiä en kokeillut. Siellä on kirjoja, lehtiä, leffoja ja musiikkia. Niitä voi lainata joka päivä - jopa joulun pyhinä kun fyysinen kirjasto on kiinni.

Helmet e-jutut.

Sivuja: 1 ... 61 62 [63] 64 65 ... 78