Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 59 60 [61] 62 63
1201
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ekigasta eroon ?
« : 26.10.06 - klo:00.40 »
Korjataan edellistä: Asensin OpenWengo 2.0 ja tämä on aivan toista maata, ulkonäöltään ainakin. Creative Labs NX Pro -webbikamerakin asentui siihen suoraan (kuva on tosin tosi tumma). Testisoitto numeroon 333 ja ääni oli huonompi kuin Skypessä.

1202
Yleistä keskustelua / Re: skype + voip puhelin
« : 25.10.06 - klo:21.01 »
http://www.openwengo.org/  En ole käyttänyt, mutta vapaata wintoosassa pyörivä SIP softa.

Kirjoitin tänne ensimmäiset käyttökokemukset Wengosta.

1203
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ekigasta eroon ?
« : 25.10.06 - klo:18.50 »
Olisi kiva kuulla OpenWengo-kokemuksia, sillä pitäisi auttaa VOIP:ista kiinnostuneita tuttuja standardien mukaiseen (SIP) ja vapaan softan ratkaisuihin.

Kokeilin Wengoa Kubuntu Dapperin repositorystä asennettuna. Tuli versio 0.99.

Plussia:
- Webbisivulla sanotaan versiosta 2.0, että se osaa MS Messengerin ja Jabberin protokollan
- 1 euro puheaikaa rekisteröityessä

Miinusta:
- Tuleva puhelu tappaa koko Wengon eli se katoaa työpöydältä (Kubuntu 6.06.1).
- Käyttäjäfoorumi on ranskaa. Minulle mahdotonta.
- Sama juttu kuin Skypessä: lippulaiva-versio tehty Windowsille ja Linuxille aataminaikuinen versio.

1204
Yleistä keskustelua / Re: skype + voip puhelin
« : 25.10.06 - klo:11.41 »
Onko Windowsille olemassa Skypen kaltaisia SIP-ohjelmia? Taitaa olla iso urakka saada koko ystäväpiiri vaihtamaan Windowsin Skype-ohjelma toiseksi, sillä se on heille ensimmäinen "ilmainen puhelin" ja jopa ulkomaille.

1205
Minulla on sammutuksen oletusvalintana Lopeta istunto. Mielestäni uudelleenkäynnistyksessä palautuvat aina ne ohjelmat, jotka ovat olleet käytössä aiemmmalla kerralla. En osaa sanoa tuosta tallennuksesta enkä löytänyt heti ohjeita.

1206
Ohjauspaneeli -> Ulkonäkö ja teemat -> Aloitusruutu

Siellä on oikeanpuoleisessa osassa vasemmalla lista järjestelmässäsi olevista aloitusruuduista. Koneelle voi asennella lisää ruutuja KDE-look -palvelimelta. Aloitusruutu on englanniksi splash screen, jonka voi valita sieltä vasemman puolen valikosta. Sitten vain valitsemaan mieleinen.

Palvelimella KDE-apps löytyy ohjelma, jolla niitä voi tehdä itse lisää, jos ei mielyttävää löydy tai haluaa tehdä erikoisia kikkailuja.

En ymmärtänyt näytä luettelo -juttua. Tarkoitatko valintaluetteloa eri graafisista käyttöliittymistä kuten KDE, Gnome, Xfce, jne. ?

1207
Kubuntu näköjään piilottaa osan toiminnoista. Jos menee System settings valikon kautta sitä kohtaa ei näy. Jos selaa ton kcontrollin tai konquerorin kautta sitä valikkoa, se näkyy.

KDE:tä seuratessa huomaa, että samaa asiaa tekee monta ohjelmaa ja aina tulee lisää. Tämä johtuu siitä, että esim. minä voisin tehdä oman ohjelmani tuohon säätämiseen. Jos se on erinomainen, KDE ottaa sen mukaan jakelupakettiin. Ja näin olisi kolme samaa asiaa tekevää ohjelmaa. Uusi KDE:n käyttäjä on vähän pallo hukassa. Mutta niistä pitää valita vain itselle sopivin tai käyttää kaikkia.

KDE on siis kokoelma sovelluksia ja kokoelma elää. Esim. sain kuulla, että Konversation on tiputettu pois. Minulle se tuli Kubuntu 6.06 LTS jakelupaketin mukana vielä 2 kk sitten.

1208
No mitä muita oikeuksia sille voi antaa kuin kirjoistus ja luku oikeudet?  ???

Flugin oppaasta löytyy b, c, r, s, x, S, T ja + joissakin erikoistilanteissa.  :)

1209
Laitealue / Re: laitteistossako vika?
« : 21.10.06 - klo:18.13 »
Minulla oli Kubuntun 6.06 LTS:n asentamisessa samanlaisia harmeja netistä ladatulla ja itsepoltetulla DVD ISO-imagella. Asennus pysähtyi johonkin vaiheeseen. MD5-summat muistaakseni olivat kuitenkin ok. Kokeilin asentaa uudelleen ja samaan kohtaan tökkäsi. Sitten käynnistin siltä DVD:ltä live-Kubuntun eli käyttiksen rompulta. Työpöydällä oli asenna-kuvake ja siitä se asentui kiltisti.

1210
Onkohan tähän joku helppo ratkaisu?

Tässä tulee ohjeita Kubuntulle ja KDE:n ohjelmille. Vastaavanlaiset toiminevat muillekin ohjelmille.

Jos suomen kielen puuttuminen jollekin yksittäiselle ohjelmalle ei ole ongelma, niin imuroi ohjelma.po(t) tiedosto KDE:n palvelimelta. Sen jälkeen käynnistät KBabel-ohjelman (tulee KDE:n mukana tai sitten sudo apt-get install kbabel) ja avaat po(t)-tiedoston siihen. Sitten käännät sen ohjelman vaikka kontti-kielelle. Talletat tiedostoksi. Sen jälkeen sanot

Koodia: [Valitse]
sudo msgfmt -o /usr/share/locale/fi/LC_MESSAGES/ohjelma.mo ohjelma.po
Sitten käynnistät sen ohjelman ja hepskukkuu. Se on siinä. Voit halutessasi laittaa tekemäsi .po tiedoston jonnekin palvelimelle muidenkin iloksi.

Sitten globaalimpi tapa ratkaista juttu on ryhtyä pöhheikönpiälliköksi ja ilmoittaa, että haluat kontti-kielen vastaavaksi. Saat KDE:n lokalisointisivuilta lisäohjeita. Sitten vaan kääntämään ja ehkä haalimaan kokoon muitakin kääntäjiä.  :D

1211
Koodia: [Valitse]
/home/käyttäjänimi/.kde/share/config/ksplashrc
/home/käyttäjänimi/.kde/share/config/kdeglobals

Ylläpitäjä lienet sinä. Tarkista ls -l komennolla noiden tiedostojen oikeudet. Tiedostoissa tulisi olla luku ja kirjoitusoikeudet. Enempää ei tietoturvan takia.

-rw------- 1 käyttäjänimi ryhmä 28 2006-09-30 03:08 ksplashrc

Oikeuksia voit antaa
sudo chmod u+r ksplashrc
sudo chmod u+w ksplashrc

ja samat toiselle tiedostolle, jos ei ole jo. Tuollaisilla oikeuksilla ainakin tämä Kubuntu toimii.

1212
Tehovaatimukset ovat hyvin suhteellisia käsitteitä. Esimerkiksi Windowsin vähimmäisvaatimuksiksi määritellään virallisesti niin tehottomat koneet, että käytännössä sellaisten kanssa toimiminen tuntuisi tuskalta. Vaatimus keskusmuistiksi 256 MB saattaa tarkoittaa sitä, että foorumeilla ihmiset kertovat, että vasta 1 GB muistilla se käyttis alkaa toimia jouheasti.

Eilen minulla kävi kaveri, joka ajaa Windowsia 64 MB muistilla. Hänen mielestään se on ihan riittävästi. Hänen kavereitten mielestä se kone on mahdottoman hidas.  :)

Linuxissa graafisella käytöliittymällä varustettuna muistinlisäyksellä on tuntuvaa merkitystä ainakin 512 MB:hen asti. Sen jälkeen ero näkyy lähinnä siinä, että voi olla samaan aikaan monta ohjelmaa auki koneen nikottelematta. 1 GB:llä unohtuu usein 10 selainruutuakin auki ja tekstinkäsittely ja..

Mitä tulee prosessorin nopeuteen, niin se näkyy grafiikan nopeutena. Ei tule niitä sekunnin odotuksia. Muistin määrä siinä, että kone ei takkuile (monta sekuntia). Jjälkimmäinen on miellyttävämpi käyttää ainakin omasta mielestäni.

1213
juu ja huonosta tuotteesta pidetään kiinni kynsin hampain. varsin ne jotka ovat olleet siinä projektissa mukana, tuppaavat tekemään näin, koska eivät voi myöntää erehtyneensä.

Yhdessä firmassa kehiteltiin miljoonaluokan systeemiä. Kehittelyssä mukana ollut ei-atk-ammattilainen epäili koko homman järkevyyttä, mutta hänen mielipiteitään ei otettu huomioon. Sittemmin noin vuoden päästä koko projekti haudattiin. Ja rahaa oli kulunut ruhtinaallisesti.  ;D

Otetaanpa sitten toistakin puolta. Eräässä suuressa suomalaisessa atk-firmassa pikkupomo kertoi, että hänelle tulee päivittäin nuoria innokkaita miehiä esittelemään kuinka heidän ideoimalla järjestelmällä asiat voitaisiin tehdä paljon tehokkaammin ja järkevämmin. Tämä pikkupomo myönsi, että niin se onkin! Mutta jos isossa talossa joka päivä muutetaan koko tuotantolinjaa perusteista lähtien, se vie valtavasti rahallisia resursseja ja sen lisäksi vaivaa. Ei kannata tai on jopa mahdotonta.

Lopuksi vielä maininta ns. ketteristä menetelmistä. Niillä pyritään (kehitys)prosessi ohjaamaan siten, että selvitään kokonaisuudessaan mahdollisimman pienin kehityksen sivupoluin ja riskein. Näinollen siis kustannustehokkaasti.

1215
Kritiikki linuxista ei ole mielestäni paha asia, jos se vain pysyy asiallisena. Muistan hyvin kun olin itse käyttänyt linuxia noin 3 kk ja sitten RH8 ohjelmien päivityksessä seuraavan bootin jälkeen koko graafisuus katosi. Jäin tuijottamaan komentorivillä virheilmoitusta. Siitä alkoi pitkä ja tuskallinen tutustuminen gdm:ään, kdm:ään, xfree86:een, font serveriin, yms. yms. Tutuilta ei löytynyt suoria ohjeita. Turhan paljon "katso manuaaleista". jne.

Windows-puolella asian olisi ratkaissut koko roskan uudelleenasentamisella, mutta linux-ympäristössä käytetään toisenlaista tapaa.

Kritiikki on siinä mielessä hyvää, että uusi ennen linuxia asentamaton/käyttämätön voi etukäteen tietää, millaisia ongelmia linuxin kanssa voi tulla. Hyvässä tapauksessa hän voi väistää ennakolta ongelmiin johtavat tilanteet. On siitä sekin hyvä puoli, että linux-kehittäjät voivat kehittää linuxista entistäkin paremman.  ;D

1216
Yksi ratkaisu olisi ilman keskitettyä keräystä se, että kukin ohjelmia tekevä taho perustaisi pankkitilin suomalaiseen pankkiin ja hakisi itse rahat sieltä aika ajoin. Tämä toimii paremmin kuin ilmaistyötä tekevät järjestöt tai peräti proviisioita vaativat tahot.

1217
Repositoryistä löytyy tällaisia työkaluja kuin utf8-migration-tool ja konq-toutf8. Muitten kokeiluissa ne ovat kuitenkin muuttaneet esim. jo utf-8 merkkejä uudelleen eli kaksinkertaiseksi tiedostonnimissä. Jälkimmäinen sai minun koneella KDE 3.5.4 Konquerorin näyttämään aiemmin oikein näytetyt skandinaaviset merkit mustina vinoneliöinä.  :(

1218
Tavallisen suomalaisen tietokoneohjelmien käyttäjän on hyvin vaikea tukea rahallisesti softantekijöitä. Pankit nyhtävät ison rahasumman siitä kun siirtävät tililtä rahaa ulkomaille. Mielestäni myös PayPal-järjestelmillä on liian vaikea tukea tekijöitä, vaikka muuten haluaisikin. Oletan, että tavallinen tietokoneohjelmien kuluttaja jakaisi vähäisistä rahoistaan muutaman euron kullekin ohjelman tekijälle. Näin tuki jakautuisi oikeudenmukaisesti. Toiseksi jos ihmiset pystyisivät maksamaan vaikka 2 euroa / ohjelma, niin lahjoittajia voisi löytyä pilvin pimein. Kehittelijölille tulisi huomattavasti enemmän rahallista tukea.

Tämä on minun ajatukseni asiasta. Olen seurannut tilannetta jo noin 15 vuotta. Yhtenä ratkaisuna olen miettinyt keskitettyä keräysjärjestelmää Suomeen, joka sitten siirtäisi rahoja köntässä tekijöille. Toimisiko tällainen? Haussa on siis ilman luottokortteja toimiva lahjoitussysteemi, jossa pienestäkin summasta menisi vain murto-osa välityskustannuksiin.

Näistä linux-ohjelmista voisi jotain maksaakin.  :D

1219
Muistelen lukeneeni jostain, että Vistan ilmaiseksi annetut kokeiluversiot on tehty sellaisiksi, ettei niitä voi käyttää "oikeasti". Muutenhan kukaan ei ostaisi oikeaa Vistaa.

1220
Ubuntu tietokoneissa / Re: Oman live-cd:n luonti
« : 10.10.06 - klo:14.57 »
Ei taida olla ubuntussa komentoa tai menetelmää, jolla saisi tämän hetkisestä järjestelmästä tehtyä live-rompun...?

Sivuja: 1 ... 59 60 [61] 62 63