Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: [1] 2 3 ... 64
1
Luultavasti paketoinnissa on vikaa, jos asensit apt:lla.

Muistelen asentaneeni apt:llä.

Koodia: [Valitse]
$ dpkg -l | grep itinerary
ii  itinerary                                                   23.08.1-0ubuntu1                              amd64        Digital travel assistant protecting your privacy
ii  libkpim5itinerary5:amd64                                    23.08.1-0ubuntu1                              amd64        library for Travel Reservation information
ii  libkpimitinerary-data                                       23.08.1-0ubuntu1                              all          library for Travel Reservation information - arch independent data

$ aptitude search '~i!~M' | grep itinerary
i  itinerary - Digital travel assistant protecting your privacy

2
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / KDE Itinerary
« : 16.04.24 - klo:20.38 »
Luettuani Volker Krausen blogikirjoitusta February/March in KDE Itinerary, päätin asentaa sen koneelleni Kubuntu 23.10 -järjestelmään. Kun käynnistin ohjelman graafisessa tilassa, ei näyttänyt tapahtuvan mitään. Konsolista käynnistettynä antoi seuraavat virheilmoitukset:

Koodia: [Valitse]
$ itinerary
has portal: true
QQmlApplicationEngine failed to load component
qrc:/main.qml:307:9: Type App.TimelinePage unavailable
qrc:/TimelinePage.qml:123:9: Type App.FlightPage unavailable
qrc:/FlightPage.qml:18:13: Type App.FlightEditor unavailable
qrc:/FlightEditor.qml:84:17: Type App.FormDateTimeEditDelegate unavailable
qrc:/FormDateTimeEditDelegate.qml:10:1: module "org.kde.kirigamiaddons.dateandtime" is not installed

Vaikuttaa keskineräiseltä ohjelmatekeleeltä.

3
Mietinpä vain, integoituuko Qt6 Kubuntu 24.04:ään ppa:n kautta tai mahdollisesti versioon 24.10 tai johonkin myöhempään esim. 25.04:ään.

4
Ubuntu tietokoneissa / Äänetön chromium
« : 09.04.24 - klo:19.42 »
Tervetuloa äänettömän chromiumin kerhoon! Minullakaan ei äänet kuulu siinä. Käytän sitä Kubuntu 23.10 -järjestelmässä. Edellisellä kerralla kun äänet lähtivät chromiumista, vika oli chromiumin asetuksissa FaceBookin sivuston suhteen. Siellä äänet olivat itsekseen kääntyneet asentoon ei ääniä. Nyt tällä kerralla ei ole tuollaisesta kysymys. En ole jaksanut metsästää vikaa, vaan olen käyttänyt FireFoxia silloin kun tarvitsee ääntä. Ja tuo äänettömyys on vain chromium-selaimessa. Meidän koneissa voi olla samankaltaiset konfiguraatiot.

5
Nyt kun päivitin KDE Neonin Plasma 6.0.3:een, se antoi fataalin virheen kun päivitys yritti kopioida qt6-libkcolorpicker ohjelman johonkin .../lib/.../... .so moduulin päälle. Päivitys keskeytyy. Eikä tätä pysty saattamaan loppuun.

Erikoinen käyttäytyminen oli kun yritin asentaa qt6-l10n-tools paketin. Järjestelmä yritti ensin päivittää tuon em. colorpickerin ja kun se ei onnistunut, KDE Neon ei asentanut myöskään tuota tools-pakettia.

6
Nyt kun Kubuntussa ei lähiaikoina siirrytä Qt-6:een, niin haluaisin asentaa KDE Neon 6:n rinnakkaiseksi distroksi. Tätä varten on kakkoslevyllä 2 TB osio käyttämättömänä. Ohjeissa sanotaan, että kannattaa kopioida iso-tiedosto dd:llä tuohon osioon. Osiossa on lost+found. Sekoittaako se asennuksen? Kuinka osion saa boottaavaksi? Tuo osio on SATA3-levyllä. Sitä ei voine asentaa nopeammalle M.2-levylle, jossa on myös Kubuntu? Ohjeissa sanotaan, että grub.cfg olisi kopioitava sinne osioon ja muokattava sitä. Mutta eikö Kubuntun sisältävään osion grubiin pitäisi tehdä jotain muutoksia? Vai käynnistettäissä BIOS/Efi valitsee osion, josta käynnistys tapahtuu?

Mielessä on käynyt myös ostaa toinen kone KDE Neon 6:lle. Mutta sehän olisi melkein sama tilanne kuin nyt pl. ei tarvitse kaapista läppäriä ottaa ja laittaa käyttökuntoon.

7
KDE Neon päivittyi normaalilla ohjelmapäivityksellä KDE 6 (Qt 6). Plasma on 6.0.2 ja kohta tulee verrsio 6.0.3. Työpöytä näyttää samanlaiselta kuin KDE 5 paitsi taustakuva on tietysti uusi. Muutamassa ohjelmassa oli uusia painikkeita ja ominaisuuksia.

8
Tuntuupa hyvältä asialta, että Kubuntun uuden version 24.04 julkistus 25.4.2024 sisältää Plasma 5.27:n. Ei siis Qt 6 vaan Qt 5. Niin paljon on nyt helmikuun loppupuolella julkaistusta Qt 6 pohjaisesta Plasmasta kaikenlaisia outouksia somessa.

9
Kiitokset minulta tuon venvin selvittämisestä. On ollut tarkoitus tutustua siihen, miten se toimii. Ajanpuutteen vuoksi ei ole pythonilla tullut tehtyä vähään aikaan mitään.

10
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Työpöydän kansio/hakemistot
« : 16.03.24 - klo:19.48 »
Olen korvannut Kubuntu 23.10 -järjestelmässä kotihakemistossani nuo kansiot / alihakemistot symbolisiksi linkeiksi ln-komennolla. Ne voivat osoittaa toiseen fyysiseen levyyn yms. On toiminut hyvin kun käynnistyksessä on nuo linkitykset automaattisesti.

Voisiko nuo linkitykset korvata tiedostoon user-dirs.dirs tehdyillä määrittelyillä? Ja olisiko se käytännöllisempi kuin em. linkityshimmeli?

11
Ilmeisesti minun on lopultakin luovuttava doublebootin käytöstä.

Se voisi olla viisasta. Minulla on ollut filosofia käyttää vain yhtä käyttöjärjestelmää per kone. Näppäimistön ja hiiren jakajalla voin vaihtaa Linuxin ja Windowsin välillä. Pöydällä on kaksi monitoria. Koen tämän järjestelyn hyväksi tällä hetkellä.

Esimerkiksi ei tarvitse bootata konetta vaihtaakseen käyttöjäjrjestelmästä toiseen vaan yksi jakajan napin painallus riittää. Molemmissa koneissa voi olla prosessit käynnissä koko ajan. Käytännössä tuo Windows-kone on vain harvoin käytössä.

12
Vajaa 3 viikkoa KDE:n Mega Release -julkistukseen (Qt6, KDE 6, Plaxma 6.x) ja vielä on pitkä lista ongelmia ja bugeja.

Yksi viikko Plasma 6 RC2:lla (englanniksi Redditissä)

13
Näin Whatsien voi asentaa *ubuntuun.

Whatsie - WhatsApp for Linux. Löytyy helposti kun Google-haulla etsii.

14
Odottelen KDE 6 / Plasma 6 julkistusta 28.2.2024. Jos tuo Chromium ei vielä sittenkään anna ääniä, niin alan tutkia tarkemmin, missä vika on. Olen tottunut Chromiumin kirjanmerkkisysteemmin, enkä haluaisi siksi alkaa käyttämään FireFoxia oletusselaimena.

15
Olen tehnyt sellaisen havainnon, että kun tulee ilmoitus uudesta chromium-päivityksestä ja sillä hetkellä on yksi tai useampi chromium-ikkuna auki työpöydällä, niin ei tapahdu heti mitään. Mutta jos suljen kaikki chromium-ikkunat työpöydältä, niin sitten snap päivittää automaattisesti chromiumin. Ei tarvitse siis boottailla eikä mitään muutakaan.

Tämä on sekoittanut varmasti aiemmin kun olen yrittänyt ymmärtää snapin logiikkaa päivityksissä.

16
Tietääkö joku, onko kukaan tehnyt Geniin ohejlmaa, jolla koko sukupuun voisi ladata omalle koneelle esim. Grampsin ymmärtämään muotoon? GedCom sopisi myös. Genissä on rajoitettu profiilien saantia. Pitää siis olla tehtynä jokin määrä niitä, jotta voisi ladata jonkun määrän sieltä.

Tarkoitus olisi ottaa "varmuuskopiot" omalle koneelle ihan siltä varalta, että jotain tapahtuisi. Eli Geni menisi käyttökelvottomaksi tai estetyksi.

17
Yleistä keskustelua / Vs: Viilu ja skandit
« : 31.01.24 - klo:03.52 »
Ehdinkin jo kokeilla sen verran, että huomasin sen osaavan sanoa vain ensimmäisen sanan. Ja siinä pystyi olemaan skandeja. Kiitos vinkeistä.

Edelleenkin mietin, missä tuota puhesynteesiä tarvitaan etäkokousjärjestelmässä. En päässyt kokoukseen kun kutsu oli mennyt roskaposteihin. Kun pääsin järjestelmään sisälle, siellä oli vain kokouksen esityslista, eikä ketään paikalla. No, ensi kerralla sitten onnistuu.

18
KDE 6 RC2 on julkaistu. Vielä on noin kuukausi aikaa varsinaiseen (mega)julkaisuun. Phonorixissa sanottiin (lihavoituna), että KDE 6 RC2 ei ole 100 % turvallinen. Suurimmat muutokset Qt5-pohjaisesta tähän Qt6-pohjaiseen KDE:hen lienevät kosmeettisia ja GUI-orientoituneita muutoksia. Ohjelmien datat lienevät saaneet vähemmän muutoksia. Ei satu olemaan nyt vapaata tietokonetta, jolla voisi kokeilla tätä julkaisua. Tikulle kopioitu image on ollut aiemmin kokeiluissa hidas.

Kubuntusta en ole huomannut vielä KDE/Plasma 6 RC2 testaukseen tarkoitettuja imageja.

EDIT: KDE Neon Unstable Editionissa on KDE 6. KDE Neon lataukset

19
Yleistä keskustelua / Vs: Viilu ja skandit
« : 30.01.24 - klo:22.47 »
Näköjäään onkin niin, että tuo spd-say osaakin sanoa vain yhden sanan. Skandinaavisen ä:n se kyllä osaa sanoa.

20
Yleistä keskustelua / Viilu ja skandit
« : 30.01.24 - klo:21.37 »
Sain kutsun Viilu-virtuaalikokoukseen. Kun linkistä yritin liittyä kokoukseen, niin tuli virheilmoitus Speech Dispatcheriin ei saada yhteyttä. Kun napsautin hiirellä lisätietoja ilmoituksesta Firefox ilmoitti, että Speech Dispatcher puuttuu ja äänet ei toimi. Löytyi englanninkielinen Firefoxin sivu, jossa ohjeita asentaa tuo Speech Dispatcher. No, kun asensin sen helposti yhdellä komennolla, niin alkoi toimia.

Ja nyt voin komentotulkissa sanoa

Koodia: [Valitse]
% spd-say Hei siellä!

Niin tietokone puhuu tuon Hei siellä! Tai puhuisi, mutta se ei osaa skandeja.  ;D

Ja mietin, mihin etäkokousjärjestelmä tarvitsee puhesyntetisaattoria. Ja mietin, että missä skandien toimimattomuus etäkokouksessa tulee tuntumaan. Tuon perusteella se jättäisi vain puhumatta skandeja sisältävät sanat.

Sivuja: [1] 2 3 ... 64